Unit 1 lesson 1 a perfect day Reading
学习目标：1. 了解不同的生活方式及其相关词汇。 2. 通过自主学习，合作探究，学会根据阅读理解的题 型和文章类型，总结应试策略，并能学以致用。 3. 激情投入，体验收获的快乐。 学习重难点：(走近高考） 了解阅读理解的题型： 1.事实细节 2.主旨大意 3.推理判断 4.猜测词义\
Step I【合作探究】 I Fast reading
Scan the two tests and choose the best answers. 1．What does Brian Blakey like best from the text t? A．Doing exercise .B．Taking a walk .C．Watching TV .D．Working. 2．Who do you think may live a healthy life ，Brian Blakey or Bob Black ? A．Brian Blakey. B．Bob Black. C．Neither of them. D．Both of them . 3．We learn from the text that Brian Blakey is ________ ． A．lazy B．stress C．healthy D．busy B．it’s a bad habit to watch too much TV D．it’s important to have a healthy lifestyle 4．The writer of this article wants to tell us that ________ ． A．it’s important to have a good wife C．money makes people happy
What do you think “ You’ve got the world at your feet” means ? Why does Bob work so hard ?
Step II【课内巩固】 （背诵重点句子） 1. Bob Black is sitting at his desk and working his way through his paperwork. 2. He always gets up early and is always the first person to get 3. Every minute of the day is filled with urgent matters. 4. He likes being busy . Step III【能力提升】 课文语法填空 A Couch Potato When Brian Blakey wakes (immediate)．He turns and 5 3 1 ，he doesn’t get up the television and watches 2 4 . until about half past to the office.
ten. Then he goes downstairs and switches on the TV in the living room .He watches TV all day there is a good play on BBC2，he switches over and watches it. He usually switches 6 walk every afternoon， 7 watches it on the stone wall. off the TV at about two o’clock. He also takes Tina，the dog，for but doesn’t go far. He always takes his portable TV He lives this lifestyle the world at 9 A Workaholic Bob Black is sitting at his desk and 10 (work) his way through his paperwork. He 11 (get) to the office. He is very always gets up early and is always the first person answers some personal e－mails. When he gets home，he looks office 14 family complains about it. But he likes 13 15 some documents that he brings back from the (be) busy. that he can be ready for the next day’s work. He seldom has time for fun . His 8 feet ！Great!
he has a good wife. Here’s the remote control .He has got
busy all day .. By around eight o’clock，he usually finds some time to do his own paperwork and
5．What does Bob’s family complain about? A．Bob’s laziness .B．Bob seldom has time for activities with his family. C．Bob’s low income .D．Bob is out of work . II Carefully reading Read the two tests again and answer the following two questions: