温馨提示： 此套题为 Word 版，请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴，调节合适的观看 比例，答案解析附后。
必修 4~选修 6 (120 分钟 135 分) Ⅰ. 语言知识及应用(共两节，满分 45 分) 第一节 完形填空(共 15 小题；每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文，掌握其大意．然后从 1~15 各题所给的 A
、B、C 和 D 项中， 选出最佳选项。 A great many people are disappointed because of unrealistic expectations. Walking up to a department store’s cloth counter, a(n) 1 young woman said,
“I want to buy this material for a new dress. How much does it cost? ” “Only one 2 per yard,” replied the smirking (自鸣得意的) male clerk. Not to be taken back by the funny words, the woman said,“ That’s fine! I’ll take ten yards. ” With 3 written all over his face, the clerk the cloth, then held it out teasingly, 4 measured out and wrapped
5 forward to receive his “ 6 ”.
The woman got the package quickly from the clerk and pointed to a little old man standing beside her. “Grandpa will pay the bill instead of me,” she 7 . 8
He was no doubt disappointed. But in the course of living, many people are
when others do not 9 their expectations. In order to be happy, some expectations
must be dropped. These three particular of the main causes: 1. Expect too much
10 and unhealthy expectations are some
11 . When others say, “Thank you,” or in any way to
show their gratitude, be happy. It is a gift! 2. Expect others to make you happy. They simply cannot do that. Make yourself happy and 12 your joy with others. 13 . At times, people will simply not come through for 14 them and move on.
3. Expect not to be you in the way you need.
Get rid of these three unrealistic expectations and you can begin to expect more 15 right away! 1. A. tricky 2. A. kiss 3. A. happiness 4. A. hurriedly 5. A. setting 6. A. reward 7. A. smiled 8. A. encouraged 9. A. live up to 10. A. reasonable 11. A. profit 12. A. spare B. attractive B. pay B. enjoyment B. slowly B. sitting B. payment B. begged B. disappointed B. go against B. proper B. kiss B. share C. ugly C. dollar C. expectation C. patiently C. leaning C. bonus C. waved C. annoyed C. go without C. unimportant C. appreciation C. make D. generous D. cent D. courage D. curiously D. taking D. money D. thought D. surprised D. hope for D. unrealistic D. disappointment D. control
13. A. put down 14. A. Forgive 15. A. happiness 第二节
B. let down B. Punish B. encouragement
C. taken down C. Blame C. excitement
D. thrown down D. Praise D. pride
语法填空(共 10 小题；每小题 1. 5 分，满分 15 分)
阅读下面短文，按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求，在空格处填 入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Night after night, she came to tuck me in, even long after my childhood years. 16 (follow) her longstanding custom, she’d lean down and push my long hair out of the way, then kiss my forehead. I don’t remember 17 it first started annoying me — her hands pushing my
hair that way. Finally, one night, I shouted out at her, “Don’t do that anymore — your hands are too rough! ” She didn’t say 18 in reply. But never again 19 my
mother close out my day 20 that familiar expression of her love. Time after time, with the passing years, my 21 (think) returned to that night.
By then I missed my mother’s hands, missed her goodnight kiss on my forehead. Now those hands I once thought to be so rough were still doing things for me and my family. I frequently recalled the night my young voice complained. One night, catching Mom’s hands, I blurted out how sorry I was for that night. I thought she’d remember, 22 I did. But Mom didn’t know what I 23 (talk) about. She had
forgotten — and forgiven — long ago. That night, I fell asleep with a new 24 (appreciate) for my gentle mother and
25 caring hands. And the guilt that I had carried around for so long was nowhere to
be found. Ⅱ. 阅读(共两节，满分 50 分) 第一节 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) (A) It was 1961 and I was in the fifth grade. My marks in school were miserable and, the thing was, I didn’t know enough to really care. My elder brother and I lived with Mom in a dingy multi-family house in Detroit. We watched TV every night. The background noise of our lives was gunfire and horses’ hoofs from “Wagon Train” or “Cheyenne”, and laughter from “I Love Lucy”, or “Mister Ed”. After supper, we’d sprawl on Mom’s bed and stare for hours at the tube(显像管). But one day Mom changed our world forever. She turned off the TV. Our mother had only been able to get through third grade. But, she was much brighter and smarter than we boys knew at the time. She had noticed something in the suburban houses where she cleaned books. So she came home one day, snapped off the TV, sat us down and explained that her sons were going to make something of themselves. “You boys are going to read two books every week,” she said. “And you’re going to write a report on what you read. ” We moaned and complained about how unfair it was. Besides, we didn’t have any books in the house other than Mom’s Bible. But she explained that we would go where the books were, “I’ll drive you to the library. ” So pretty soon there were these two peevish boys sitting in her white 1959
Oldsmobile on their way to Detroit Public Library. I wandered reluctantly among the children’s books. I loved animals, so when I saw some books that seemed to be about animals, I started leafing through them. The first book I read clear through w as Chip the Dam Builder. It was about beavers. For the first time in my life I was lost in another world. No television program had ever taken me so far away from my surroundings as did this verbal visit to a cold stream in a forest and these animals building a home. It didn’t dawn on me at the time, but the experience was quite different from watching TV. There were images forming in my mind instead of before my eyes. And I could return to them again and again with the flip of a page. Soon I began to look forward to visiting this hushed sanctuary from my other world. I moved on from animals to plants, and then to rocks. Between the covers of all those books were whole worlds, and I was free to go anywhere in them. Along the way a funny thing happened: I started to know things. Teachers started to notice it too. I got to the point where I couldn’t wait to get home to my books. Now my elder brother is an engineer and I am chief of pediatric neurosurgery at Johns Hopkins Children’s Center in Baltimore. Sometimes I still can’t believe my life’s journey, from a failing and indifferent student in a Detroit public school to this position, which takes me all over the world to teach and perform critical surgery. But I know when the journey began the day Mom snapped off the TV set and put us in her Oldsmobile for that drive to the library. 26. We can learn from the beginning of the passage that ______.
A. the author and his brother had done well in school B. the author and his brother had been very concerned about their school work C. the author and his brother had spent much time watching TV after school D. the author and his brother had realized how important schooling was 27. Which of the following is NOT true about the author’s family? A. He came from a middle-class family. B. He came from a single-parent family. C. His mother worked as a cleaner. D. His mother had received little education. 28. The mother was______ to make her two sons switch to reading books. A. hesitant B. unprepared C. reluctant D. determined
29. How did the two boys feel about going to the library at first? A. They were afraid. C. They were impatient. B. They were reluctant. D. They were eager to go.
30. The author began to love books for the following reasons EXCEPT that______. A. he began to see something in his mind B. he could visualize what he read in his mind C. he could go back to read the books again D. he realized that books offered him new experiences (B) Standard English is the formal English that you need to use when you write in coursework or in the exam. Standard English is the form of English you learn in
school. All written English should be standard — that means it should be clear enough for anyone in Britain to understand it. Standard English developed as the main form of printed English in the 15th Century. At the time, every region of Britain used to spell words differently, but printers needed a fixed spelling. Printers like Caxton chose the East Midlands dialect form which was used in London and the South East. Soon Standard English replaced all written dialect forms — the other forms of English spoken around the country. It also replaced French and Latin in law and in academic work. In the 18th Century, people wrote dictionaries and grammar books which standardized spelling — Dr. Johnson’s Dictionary of 1755 fixed many of the spellings we still use today. All written English should be Standard English — any grammar rules you learn are for Standard English and you will definitely need to learn them to avoid making mistakes in your work. The rules of Standard English mean using the correct forms of words with the correct spellings. Avoid slang words — words that your teachers or friends wouldn’t understand. You’ll lose marks if the examiners can’t understand what you say or write. Don’t use dialect words. Every region has words or phrases that are only used there. Don’t use them in your coursework, because you won’t be understood. Make sure you revise grammar and punctuation you have learned, and learn the list of commonly misspelled words you have made. Cliché are ideas or sayings which have been used s so often that they’ve become boring and unoriginal. Phrases like, “As good as it gets” “At the end of the day” “In the fullness of time” are all clichés. So are images like, “as fierce as a lion” “as cunning as a fox”. If you use them you will sound boring and
unimaginative — that could mean you lose marks for writing and speaking style. So avoid cliché s. 31. What three things do you have to think about when using English? a. no slang word or dialect word b. no grammar or spelling mistake c. no phrase d. no cliché e. no punctuation A. abc. B. bcd. C. ade. D. abd.
32. What is Standard English? A. The English spoken by British people. B. The English spoken by American people. C. The English used in London. D. The English spoken by British people in the 15th Century. 33. What is the clichéaccording to the passage? A. The English full of slang words. B. The boring ideas or sayings because of being used often. C. The long phrases which are used often. D. All the English which is used outside of London and the southeast of Britain. 34. Why do we need to use Standard English? A. Because no one can understand dialect words. B. Because there are many kinds of English in the world, we need Standard English
to make communication easier. C. Because local dialect belongs to the certain region, not every one can understand it. D. Because standard English has been used for a long time. 35. Which statement is TRUE? A. Written English should be formal and standard. B. Standard English means people should use the words from Dr. Johnson’s Dictionary. C. All the spoken English should be Standard English. D. Standard English replaced all written dialect forms in the 18th Century. (C) CLASSIFIED ADS JOB WANTED I’m Black, a 25 young man living in Shanghai and looking for a job in a variety of fields, web designer teaching Spanish or English or working as a waiter or bar tender. I have a friendly and hard-working personality. If you have any job that you think I could do,please do not hesitate about contacting me. Backer1896@126. com JOB OFFERED EL house is a well-known English learning center for primary and high school students. We are looking for native English teachers who can teach the following subject(s) to our students who are planning to study abroad. The incumbent should fulfill the following requirements：
—Experienced in exam preparations (TOEFL, IELTS, SAT) —Degree holder —Experienced in teaching either mathematics, physics or business —Excellent command of English in both oral and written —Experienced in teaching higher academic level English —Native English teachers or Bilingual teachers with native command of English JGHTR@gmail. com SHARE I’m Margaret, looking for a person with a positive outlook on life to share the bedroom in a wonderfully-located luxury apartment. That’s near everything and has everything, hard-wood floors, international TV, washer/dryer. Other two rooms already occupied by a French and a Kiwi woman, both professional. Please contact me. MLCT@ sina. com FOR RENT CNY 12,000 / lovely apartment near West Nanjing Road Layout：3 bedrooms，2 bathrooms Size：120 sqm Mon thly rental：RMB 12,000 Compound：First Block Facilities：gym, tennis court, indoor swimming pool，children’s playground LYG2560@sohu. com 36. Margaret is now looking for ______.
A. her lost cat
B. an apartment
C. a job
D. a roommate
37. Which of the following is NOT the requirement of EL house? A. Experienced in exam preparations. B. Experienced in teaching Chinese. C. Excellent command of English. D. Degree holder. 38. To look for a person to work in your restaurant，you can contact ______. A. LYG2560@sohu. com C. Backer1896@126. com B. MLCT@sina. com D. JGHTR@gmail. com
39. If you rent the apartment near West Nanjing Road, ______. A. you should pay RMB 13，000 each month B. you can work out in the gym C. you can go shopping in the neighborhood D. you can swim in an outdoor swimming pool 40. What does the underlined word “incumbent” mean? A. Businessman. B. Student. C. Employee. (D) As goods and services improved, people were persuaded to spend their money on changing from old to new, and found the change worth the expense. When an airline equipped itself with jets, for example, its costs (and therefore airfare) would go up, but the new planes meant such an improvement that the higher cost was justified. A new car (or wirelesses, washing machines, electric kettles) made life so D. Employer.
much more comfortable than the old one that the high cost of replacement was fully repaid. Manufacturers still cry their goods as persuasively as ever, but are the improvements really worth paying for? In many fields, things have now reached such a high standard of performance that further progress is very limited and very, very expensive. Airlines, for example, go to enormous expense in buying the latest prestige jets, in which vast research costs have been spent on relatively small improvements. If we abandon these vast costs we might lose the chance of cutting minutes away from flying times; but wouldn’t it be better to see airfares drop dramatically, as capital costs become relatively insignificant? Again, in the context of a 70 m. p. h. Limit, with lines of cars traveling so close as to control each other’s speeds, improvements in performance are actually irrelevant; improvements in handling are unnecessary, as most production cars g rip(抓牢) the road perfectly, and comfort has now reached a very high level. Small improvements here are unlikely to be worth the thousands that anybody replacing an ordinary family car every two years may have spent on them. Let us instead have cars or wireless, electric kettles, washing machines, television sets — which are made to last, and not to be replaced. Significant progress is obviously a good thing, but the insignificant progression from model-change to model-change is not. 41. The author is obviously challenging the social norm (社会规范) that ______. A. it is important to improve goods and services B. development of technology makes our life more comfortable C. i t is reasonable that prices are going up all the time
D. slightly improved new products are worth buying 42. According to this passage, airfares may rise because ______. A. the airplane has been improved B. people tend to travel by new planes C. the change is found to be reasonable D. the service on the plane is better than before 43. According to the author, passengers would be happier if they ______. A. could fly in the latest model of good planes B. could get tickets at much lower prices C. see the airlines make vital changes in their services D. could spend less time flying in the air 44. When manufactures have improved the performance of their products to a certain level, then it would be ______. A. justified for them to cut the price B. unnecessary for them to make any new changes C. difficult and costly to further better them D. insignificant for them to cut down the research costs 45. In the case of cars, the author advises that we ______. A. cancel the speed limit C. change models every two years 第二节 B. further improve their performance D. improve their durability (耐久性)
信息匹配(共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分)
首先，请阅读下列有关电器的介绍： [A] This 1000-watt electric kettle rapidly boils up to 1 quart of water for coffee, tea and more. It provides a rapid and quiet heating process, making it ideal for the office, home or students’ bedroom, and unit’s easy-open lid is designed with a security lock to prevent spilling. The kettle automatically shuts off when the water boils. [B]This 12-inch everyday pan is made of aluminum, allowing for quick heat giving. The stainless-steel handles are comfortable to grasp, plus they decrease heat moving so handles stay cool on the stovetop. The included lid is ideal for moist-heat cooking. It cooks fast and is easy to clean and can cook everything with little oil or no oil. [C]This lightweight carpet cleaner comes with a display of convenient features. It gets under furniture and in hard-to-reach areas, and it is removable for easy clean-up. It provides heavy-duty cleaning for the worst type dirt, like high-traffic areas and pet stains, and dirty water and clean water always re main separate. It is ideal for carpeted stairs. [D] This electric pressure washer is an ideal choice for home and auto cleaning projects. It features an instant stop or start function. It also includes an adjustable pressure nozzle(喷嘴), so you can adjust pressure from 100 PSI to 1300 PSI, and own effective cleaning power. [E] This solar spotlight turns on automatically at dark and off at
dawn. Show off garden accessories like fountains or light a path through your yard with a solar light that needs neither electricity nor maintenance. Solar lighting saves money and energy by gathering power from the sun. [F] Keep the air in the home, office, or workplace circulating with this high-performance fan. It features a design for fast, focused cooling and effective air circulation. It also comes equipped with a three-speed motor and a specially-designed blade, which provides different power. Thoughtfully designed, the fan can also be wall mounted to help save floor space. 阅读以下消费者的信息，然后匹配他们拟要购买的电器。 46. Terminal examination is coming near and it is getting hotter and hotter. Michael studies hard at his desk, often wet through with sweat. Now what he is most longing for is some kind of instrument that can cool himself while he is doing his lessons at the desk so he can have a better learning result. 47. It is only a few days before Christmas Day. Jacky and his family are to give their house a thorough cleaning. As his father has some trou ble with his health, Jacky volunteers to undertake the task of cleaning the ceiling and walls. In order to do a better job, he is eager to find an ideal instrument to match his aim. 48. For the purpose of being admitted by a key university, Harry has been burying himself in lessons and often studies until late into the night so that he often feels tired out and sleepy. “Why not refresh myself with a cup of coffee now and then? ” He
thinks and then he comes up with an idea. . . . 49. Simon has decided to go hiking with his classmates for a holiday and hopes to have a picnic by cooking in the open air to add pleasure and fun to their trip. Now he is given the task that he should get an instrument with which they can cook delicious dishes. 50. Rachel’s mother is a cleaner whose job is to get clean kinds of floors, including carpets of many buildings. The boring work — especially the stair carpet cleaning — often makes her mother worn out. So Rachel is anxious to buy her an easy-to-use machine to take the place of her mother’s heavy work. Ⅲ. 写作(共两节，满分 40 分) 第一节 基础写作(共 1 小题，满分 15 分) 假设你是李华， 是广州白云中学的学生。 请你围绕“构建和谐社会”的主题， 用英语给全校学生写一封倡议书。 【写作内容】 主 题 人与社会 人与人 人与自然 【写作要求】 1. 只能使用 5 个句子表达全部内容； 2. 开头和结尾已为你写好，不计入句子总数。 【评分标准】
构建和谐社会 热爱祖国，关心家乡，积极参与学校活动 尊老爱幼，尊敬师长，团结同学，互相帮助，诚实守信 节约能源，保护环境
句子结构准确，信息内容完整，篇章结构连贯。 Build a Harmonious Society Dear fellow students, Our government is going to build a “harmonious society”. _________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ Let’s start right now and spare no efforts to do a little bit every day, every hour, and every minute! Li Hua From Guangzhou Baiyun High School 第二节 读写任务(共 1 小题，满分 25 分)
阅读下面的短文，然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 On September 1, 1965, the Tibet Autonomous Region was officially established, which marked the establishment of the people’s democratic power in Tibet. From then on, the Tibetan people enjoyed the right to administer their own affairs and, together with the people throughout the country, engaged in the socialist development. Nowadays, the Tibet Autonomous Region, covering one-eighth of China’s territory with a population of 2. 8 million, has developed rapidly in recent years. China is a multi-ethnic country and Tibet is an inalienable(不可分割的) part of China. For more than 700 years the central government of China has continuously
exercised sovereignty over Tibet. No government of any country in the world has ever recognized Tibet as an independent state. Anyone must be denounced(谴责) if he tries to split his motherland. British Foreign Secretary Lord Lansdowne, in a formal instruction in 1904, called Tibet “a province of the Chinese Empire”. In his speech, Indian Prime Minister Jawaharlal Nehru said, “Over the past several hundred years, as far as I know, at no time has any foreign country denied China’s sovereignty over Tibet. ” The Dalai clique and overseas anti-China forces used to claim that between the 1911 Revolution and the founding of the People’s Republic of China in 1949, Tibet became a country “exercising full authority”. However, many historical facts denied such a fallacy(谬论). The so-called “Tibetan independence” which the Dalai clique and overseas anti-China forces spread is nothing but a fiction of the imperialists who committed aggression against China in modern history. Never will they succeed.
【写作内容】 1. 以约 30 个词概括短文的要点。 2. 然后以约 120 个词就 “西藏是中国领土不可分割的一部分” 的主题 发表看 法，并包括如下要点： (1)自古以来，西藏就是中国的领土，西藏历史源远流长； (2)在中央政府的大力支持下，西藏在经济、政治、文化等方面都得到了很 好的发展； (3)达赖分裂祖国的行为必将受到热爱和平的中国人民和全世界华人的强烈 谴责；
(4)作为中学生，你认为该怎么做？ 【写作要求】 1. 可以使用实例或其他论述方法支持你的论点， 也可以参照阅读材料的内容， 但不得直接引用原文中的句子； 2. 标题自定。 【评分标准】 概括准确，语言规范，内容合适，语篇连贯。 ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________
文章主要讲述在生活中我们不要对他人期望过高，否则希望越大，失望也 越大。 1. 【解析】 B。 选 从男销售员迫不及待的表现及第六段中 pointed to a little old man 可知： 这个年轻的妇女比较吸引人。 tricky 耍诡计的； attractive 有吸引力的； ugly 丑陋的；generous 慷慨的。 2. 【解析】选 A。从下句 the funny words 可知：一码一个吻。 3. 【解析】选 C。他满脸期望着。
4. 【解析】选 A。职员匆匆地测量并卷起来。hurriedly 匆忙地；slowly 慢慢地； patiently 耐心地；curiously 好奇地。 5. 【解析】选 C。倾身去接受他的报酬。lean 倾身。 6. 【解析】选 B。reward 奖赏；payment 报酬；bonus 红利；奖金；money 钱。 7. 【解析】选 A。她笑着说：“爷爷会替我付款。” 8. 【解析】选 B。在我们的生活中，许多人会失望。 9. 【解析】 A 。 选 当他人达不到他们的期望时。 up to 履行， live 实现； against go 违背；go without 没有……也可以；hope for 希望。 10. 【解析】选 D。联系下文 Get rid of these three unrealistic expectations 可知： 这三个不现实和不健康的期望是主要原因。 reasonable 有道理的； proper 合适的； unimportant 不重要的；unrealistic 不现实的。 11. 【解析】选 C。由下文 It is a gift! 可知：期望太多的感激。profit 获利；kiss 吻；appreciation 感激；disappointment 失望。 12. 【解析】选 B。使自己高兴同时和别人分享你的快乐。 13. 【解析】选 B。期望不要沮丧。有时候，别人做事的方式可能不是你所要的。 put down 放下；let down 沮丧；take down 拆卸；记录；throw down 扔掉。 14. 【解析】选 A。原谅他们，继续前行。forgive 原谅；punish 惩罚；blame 责 备；praise 表扬。 15. 【解析】选 A。马上期望更多的快乐吧。 本文讲述母亲的双手给作者带来无私母爱的故事。那双手已经不再温柔， 甚至有些粗糙，但那双手依然给作者带来温暖，母爱永远难以割断。 16. 【解析】Following 因逻辑主语 she 与 follow 是主动关系，用现在分词短语
作状语，故填 Following。 17. 【解析】when 引导宾语从句，表示时间，用连接副词 when。句意：我不 记得从什么时候开始母亲用手拨弄我的头发的方式让我厌烦。 18. 【解析】anything 母亲什么也没回答，在否定句中，用 anything。
19. 【解析】did 因否定词 never 置于句首时，要用部分倒装，文章是一般过去 时，填助动词 did。 20. 【解析】 with 意思是“用她那熟悉的爱的表达方式”， 表示“用”， 填介词 with。 21.【解析】 thoughts 由形容词性物主代词 my 可知， 该空应填名词； 另外 thought 用复数形式，表示 “记忆，心思”。 22. 【解析】 作者认为母亲会像她自己记得那样， as 也记得那件事。 表示“与…… 一样”，填连词 as。 23. 【解析】was talking talking。 24. 【解析】appreciation 不定冠词 a 后应接名词，故填 appreciation。 25. 【解析】her 指母亲那体贴的双手。 本文作者讲述了自己童年的一段经历：他和他的哥哥如何在母亲的督促下， 放弃看电视转而去图书馆阅读书籍，从一开始的不情愿到后来逐渐被书中的知 识所吸引，进而对书爱不释手，最终学业有成、事业成功。 26. 【解析】选 C。细节理解题。由第一段倒数第二句可知，“Wagon Train”， “Cheyenne”， “I Love Lucy”, “Mister Ed”均是电视剧名，最后一句的 stare for hours at the tube，指的也是长时间看电视。此处 at the tube 其实就是指看电视， 由下段的前两句表示转折的话也可知前段是说他兄弟俩花很多时间看电视。 妈妈不知道我在谈论什么，用过去进行时，填 was
27. 【解析】 A。 选 细节理解题。 由第二段第三句 Our mother had only been able to get through third grade. 可知 D 正确；由第二段第五句中 in the suburban houses where she cleaned books 可知 C 正确； 由第一段第三句 My elder brother and I lived with Mom 可知 B 正确；排除 B、C 和 D 可知选 A。另外，从第一段第三句和第 四句描写的他们生活的环境情况看，也可知选项 A 不合事实。 28. 【解析】选 D。推理判断题。从第二、三和四段可知答案，尽管作者和他哥 哥都抱怨和不愿去看书，母亲还是毅然把他们赶到图书馆，可见她的态度是“坚 决的”。 29. 【解析】选 B。细节理解题。由第三段第一句 We moaned and complained. . . 可知，他们最初是“不愿意的”。 30. 【解析】 D。 选 细节理解题。 由第六段第二句 There were images forming in my mind instead of before my eyes. 可知 A、B 均是作者喜欢读书的原因；由第六段 最后一句中 I could return to them again and again 可知选项 C 对。 由第六段第一句 It didn’t dawn on me at the time 可知作者当时并未意识到读书能给予他新的体 验，故选 D。dawn on sb. 意为“使某人明白”。 本文介绍了 Standard English 的历史和为什么使用 Standard English，告诉读 者使用英语时要注意些什么。 31. 【解析】选 D。细节理解题。由第二段第一句和第三句的 Avoid slang words 和 Don’t use dialect words 可知 a 对；由第二段第六句 Make sure you revise grammar. . . misspelled words 可知 b 对；由最后一句 So avoid cliché 可知 d 对， s 故选项 D 正确。 32. 【解析】选 C。细节理解题。由第一段第四和第六句可知。
33. 【解析】 B。 选 细节理解题。 由第二段第七句 Cliché are ideas or sayings. . . 可 s 知。 34. 【解析】选 C。细节理解题。由第一段第三句和第二段第四句可知。 35. 【解析】选 A。细节理解题。由第一段第三句可知。 文章是几条分类广告信息。 36. 【解析】 选 D。细节理解题。由第三部分 SHARE 的第一句 I’m Margaret, looking for a person with a positive outlook on life to share the bedroom in a wonderfully-located luxury apartment. 可知。 37. 【解析】选 B。细节理解题。由第二部分—Experienced in exam preparations (TOEFL, IELTS，SAT);—Degree holder;—Excellent command of English in both oral and written 可知。 38. 【解析】选 C。细节理解题。由第一部分 JOB WANTED 中的 as a waiter 可 知。 39. 【解析】 B。 选 细节理解题。 由最后一部分中 Facilities： gym, tennis court, indoor swimming pool，children’s playground 可知。 40. 【解析】选 C。词义猜测题。由上句 We are looking for native English teachers 可知应是“应聘的人”。 本文批评了一种社会现象：随着商品和服务的改进，商家劝说人们花钱不 断更新产品，以获得更高享受。作者分析指出，当产品性能发展到一定水平之 后，花钱去获得款式等方面小的改变是得不偿失的，没有必要的。 41. 【解析】 D。 选 推理判断题。 由第四句“. . . but are the improvements really worth paying for? ”及第五句可推出。
42. 【解析】选 A。细节理解题。由第二句可知。 43. 【解析】选 B。细节理解题。由第七句“but wouldn’t it be better to see airfares drop dramatically. . . ”可推知。 44. 【解析】 C。 选 细节理解题。 由第五句中的“further progress is very limited and very, very expensive”可知。 45. 【解析】选 D。细节理解题。由倒数第二句中的“which are made to last”可知。 46. 【解析】 F。 选 关键词： cool himself, focused cooling and effective air circulation。 47. 【解析】选 D。关键词：give their house a thorough cleaning, home and auto cleaning projects。
48. 【解析】选 A。关键词：a cup of coffee, for coffee。 49. 【解析】 B。 选 关键词： cooking in the open air, cook everything with little oil or no oil。 50. 【解析】选 C。关键词：carpet cleaning, carpet cleaner, carpeted stairs。 基础写作 Build a Harmonious Society Dear fellow students, Our government is going to build a “harmonious society”. I think it is our duty to work hard to achieve this goal. First of all, we should love our motherland, care about the development of our hometowns and take an active part in our school’s activities. Secondly, we should respect the old and love the young, including our parents and our teachers. We should also unite the students around us, help each other and above all, everyone must be honest and trustworthy in our daily life. Last but not
least, we should try our best to save energy of all kinds and protect our natural environment. Let’s start right now and spare no efforts to do a little bit every day, every hour, and every minute! Li Hua From Guangzhou Baiyun High School 读写任务 Tibet is a part of China The establishment of the Tibet Autonomous Region has enabled the local people to become masters of their own affairs, which promotes the development of Tibet. Tibet is a part of China, never to be independent. As we all know, Tibet has been an inalienable part of the Chinese territory since ancient times. It has a long history. Before its liberation, there was no modern industry or no highways. However, since the founding of the Tibet Autonomous Region, Tibet has witnessed significant progress in economic, political and cultural development, thanks to the great support from the central government. To our dissatisfaction, the Dalai clique and some overseas anti-China forces have done something that is against the will of all peace-loving Chinese people at home and abroad. They are bound to be strongly denounced. As middle school students, we also strongly protest anyone who splits our motherland. Meanwhile, we must study hard and try our best to make our country more powerful.