当前位置:首页 >> 英语 >>

2014北京市海淀区高三期末英语试题及答案


海 淀 区 高 三 年 级 第 一 学 期 期 末 练 习
第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. —What do you think of your new Pad? —Good. I don’t think I can find a ______ one. A. worst B. best C. worse D. better 2

2. —I’ll be down in two minutes! —OK. I’ll wait until you ______ ready. A. will be B. are C. would be D. were 23. Don’t use your mobile phone while charging, ______ you may be shocked by electricity. A. or B. and C. but D. yet 24. You can complain, but I doubt ______ it will make any difference. A. that B. whether C. why D. when 25. —Have you heard of the accident on this road last night? —Yes. And there ______ three accidents here so far this year. A. are B. were C. have been D. had been 26. Doctors always advise us ______ plenty of water to stay healthy. A. drunk B. drinking C. drink D. to drink 27. No matter how busy he is, Tom makes ______ a rule to see his parents every week. A. this B. that C. it D. him 28. —Can I come over in an hour? —Sorry, I ______ the house. A. will clean B. am cleaning C. clean D. will be cleaning 29. This restaurant has an inviting, homelike atmosphere ______ many others are short of. A. where B. when C. that D. what 30. —Can I smoke here? —No. Go to the smoking section, if you ______. A. must B. can C. shall D. may 31. —Have they got our car repaired? —I don’t know. But it ______ when I called them yesterday. A. would repair B. was repaired C. had repaired D. was being repaired 32. When ______ about the reason for winning the prize, the girl owed the success to her teachers. A. asked B. asking C. being asked D. having asked 33. With our country entering an aging society, ______ the retirement age is probably unavoidable. A. having delayed B. delaying C. being delayed D. to be delayed 34. The new policy allows a couple to have a second birth ______ either is an only child. A. though B. if C. unless D. until 35. But for the mistakes he made, Li Ming ______ the entrance exam last year. A. would have passed B. will pass C. would pass D. will have passed

英语第 1 页(共 12 页)

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) Music to My Ears Robby was 10 for his first piano lesson in my class. Much as he tried, he __36__ even the basic rhythm. However, he dutifully reviewed the pieces that I required. Over the months he tried and tried while I __37__ and encouraged him. At the end of each lesson he'd always say, "My mom's going to hear me play some day." __38__ it seemed hopeless. I only knew his mother from a __39__as she waited in her aged car to pick him up. Then one day Robby stopped coming. I was secretly __40__ that he stopped because of his lack of ability. Weeks later I informed the students, including Robby, of the coming recital(独奏). To my __41__, Robby asked me if he could be included. I told him he really did not qualify because he had __42__ out. He said his mom had been sick and unable to take him to lessons but he was still __43__ . “I've just got to play!" he __44__. Something inside me let me allow him to. Then came the recital night. The gym was __45__ with parents. I put Robby up __46__, thinking that I could save his poor performance through my “curtain closer(谢幕).” The recital went off smoothly. Then Robby came up on stage. His clothes were wrinkled and his hair was __47__. "Why didn't his mother at least make him comb his hair for this special night?" I thought. Robby pulled out the piano bench and began. I was not __48__ for what I heard next. His fingers were __49__ on the keys. Never had I heard Mozart played so well by people of his age. After he ended, everyone was __50__ their feet in wild applause. In __51__ I ran up on stage and put my arms around Robby. "I've never heard you play like that, Robby! How did you __52__ it?" Robby explained, "Well, Miss Hondorf…remember I told you my mom was sick? …__53__ she had cancer and passed away yesterday. She was born deaf, so tonight she could hear me play in heaven. I wanted to make it special." There wasn’t a __54__ eye in the house. That night I felt he was the teacher and I was the pupil, for it was he who taught me the meaning of perseverance and __55__. 36. A. lacked B. had C. showed D. got 37. A. listened B. learned C. checked D. played 38. A. And B. But C. So D. Or 39. A. conversation B. performance C. distance D. picture 40. A. guilty B. sad C. anxious D. glad 41. A. relief B. surprise C. pleasure D. satisfaction 42. A. stepped B. worn C. run D. dropped 43. A. acting B. performing C. practicing D. recording 44. A. insisted B. suggested C. complained D. threatened 45. A. lined B. packed C. piled D. covered 46. A. least B. most C. first D. last 47. A. messy B. cool C. neat D. dull 48. A. eager B. concerned C. prepared D. grateful 英语第 2 页(共 12 页)

49. A. hesitating 50. A. over 51. A. chaos 52. A. find 53. A. Gradually 54. A. dry 55. A. regret

B. dancing B. under B. tears B. feel B. Suddenly B. curious B. talent

C. touching C. in C. silence C. make C. Frequently C. bright C. love

D. crawling D. on D. return D. like D. Actually D. wet D. courage

第三部分:阅读理解(共两节,40 分)
第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) A The Great Barn Adventure One morning when I was 11, I explored the town’s abandoned round grain barn (谷仓) . I found a chained sliding door that was wide enough for me to pass through. Inside, there was a heavy smell of dead mice in the dark. After my eyes adjusted, I noticed a shaft (升降机井) that rose all the way to the top of the barn. On one side was a one-man elevator with a long rope and roller. I stepped onto the platform and gave the rope a drag and the elevator began sliding up the shaft, but stopped halfway. After a brief panic attack, I noticed holes in the wall at regular intervals, forming a ladder. For reasons known only to an 11-year-old, I decided it would be better to go up than down. So, with shaking hands, I began climbing the wall. After what seemed like forever, I reached the top of the shaft. I stood up, dusted myself off and found…absolutely nothing of interest. It was just an empty room with a ladder leading up to the roof. I climbed all the way up here for this? Then I noticed a fire extinguisher (灭火器) ,which I’d always wanted to shoot off. So this was the chance of a lifetime. I tried it, and, much to my surprise, the thing worked! It shot out a thick cloud of powder that instantly filled the room. I couldn’t breathe. I was going to choke to death, and they’d probably never even find my body. Luckily, I remembered the ladder to the roof. I climbed up, popped the straw roof and saw a bright blue sky. I suddenly realized the dust and powder pouring out of the top could draw attention. So when the dust had settled, I climbed down and slipped out of the chained door. I’m not sure if I was more excited about being alive or about not being caught, but I ran all the way back home. 56. When the author got inside the barn, he _______. A. noticed a man on the elevator B. opened the chained sliding door C. saw many dead mice in the dark D. found a shaft leading to the top 57. Which of the following is the right order of the author’s adventure? a. The elevator stopped halfway. b. He entered the round grain barn. c. He climbed to the top of the shaft. d. He found a fire extinguisher and shot it off. 英语第 3 页(共 12 页)

A. b-a-c-d B. a-c-b-d C. c-a-d-b D. b-c-a-d 58. After getting out of the chained door, the author might feel _______. A. inspired B. relieved C. surprised D. disappointed 59. From the passage, we can learn that the author was probably a boy full of _______. A. passions B. dreams C. curiosity D. imagination B As we enjoy the summer ocean waves along the beaches, we may think nervously about Steven Spielberg's Jaws and the great fear that sharks inspire in us. Yet we are happy to see global efforts to protect the declining number of sharks. The world has realized that we need the species, like sharks, to keep a balanced ecosystem. Sharks, in particular, are “in” these days. Thanks to good public policy and famous stars such as Jackie Chan and Ang Lee, killing sharks for fin soup is no longer cool. The demand for shark fins has been rising for decades, threatening sharks with extinction(灭 绝)—up to 100 million sharks are killed each year just for their fins. But we have started to reverse the trend, particularly in many areas of the United States and overseas where restaurants once proudly provided delicious shark fins on the menu. In California, a ban on the sale and possession of shark fin soup has gone into effect this year through the efforts of Wild Aid and other organizations. Overseas marketing and public efforts featuring posters on public transportation systems and TV ads have been underway for the past few years. These efforts all show signs of success, on both the supply side and the demand side of trade in shark fins. Actually, stopping the killing of sharks is part of a broader movement to stop the killing of wild animals and the buying and selling of wildlife products. These products come from hunting elephants, tigers and rhinos, besides killing marine life. Whether it is shark fin soup or ivory piano keys, killing animals is big business. The hunting of elephants in search of ivory tusks for luxury(奢侈的)goods has become a full-scale war. The decrease of African elephant populations is alarming. Together with international partners, the United States is leading the worldwide effort to reduce demand for high-end products that rely on killing animals. 60. The underlined word “reverse” in Paragraph 3 probably means _______. A. show B. keep C. follow D. change 61. From the passage, we know _______. A. Jackie Chan and Ang Lee make fin soup popular B. a lot of wild animals have been killed for products C. Steven Spielberg's Jaws inspires us to protect sharks D. the number of African elephants has been increased 62. What can we infer from the passage? A. More animals for high-end products will be saved. B. People have kicked the habit of having shark fin soup. C. Shark fins will not be available any more in restaurants. D. Global efforts have succeeded in stopping killing wild animals. 英语第 4 页(共 12 页)

C Dear David, I’m glad you would like to share your feelings with me. It’s hardly surprising that your feelings of not being “grown up” have come on strongly at this point in your life, just before you’re about to become a father. You are asking: will I make a good father? How will I cope? Should I have brought another little person into the world? Can I provide for it? Heeelp! I think nearly every sensitive about-to-be-parent must have these occasional feelings of self-doubt and inadequacy(不适)before the birth and it would be most unusual if you didn’t share them. It’s difficult, honestly, to feel grown-up unless you have something less grown-up to relate to. The boss with a hen-pecking wife may feel like a seven-year-old when he’s at home. But as he walks through the office door, and knows he’s going to be surrounded by staff looking to him for advice, he grows into a fully mature man. And I think it’s a mistake to imagine that we all feel, as we age, a kind of progression of states, from the baby to the adult. Most people feel, on Tuesday, about three years old, and on a Wednesday, around 80. I remember feeling very grown-up at eight, a time when I was weighed down with responsibility. These days, much older, I can, in the company of people I feel at ease with, feel like a young girl. There’s a common remark that “all men are little boys”, but it’s not true. It’s more true that men often behave like little boys. But nearly all people, at some moments in their lives, are capable of great maturity. Once your baby arrives, you’ll soon feel less childlike, or rather, less often. When your child tries to put its fingers into the electric plug, the adult in you will rise up to prevent it. You’ll see you have very little in common with a needy child, particularly if it’s looking to you for comfort and support. Comfort yourself, David, with two truths. One is that your friends laugh when they talk about this subject because they, like you, feel frightened. And remember that people who haven’t grown up don’t go around talking about the fact that they don’t feel grown-up. Hope my advice will be helpful and good luck to you and your little one. Sincerely Yours, Miss Advice 63. According to the passage, Miss Advice thinks David’s self-doubt _______. A. valuable B. natural C. unusual D. bearable 64. From Paragraph 2, we can learn that people’s sense of maturity _______. A. will increase with age B. is obviously seen at home C. changes with different situations D. becomes stronger with familiar people 65. Miss Advice holds that _______. A. all men behave like little boys B. people tend to laugh at the subject C. men with a baby feel more grown-up 英语第 5 页(共 12 页)

D. people enjoy talking about their immaturity 66. Miss Advice wrote the letter to _______. A. offer suggestions to a future father B. teach people how to grow up C. encourage people to be responsible D. solve problems of the less grown-up D Does everyone want a challenging job? In spite of all the attention focused by the media, academicians, and social scientists on human potential and the needs of individuals, there is no evidence to support that the vast majority of workers want challenging jobs. Some individuals prefer highly complex and challenging jobs; others develop in simple, routine work. The individual-difference variable (变量) that seems to gain the greatest support for explaining who prefers a challenging job and who doesn’t is the strength of an individual’s needs for personal growth and self-direction at work. Individuals with these higher-order growth needs are more responsive for challenging work. What percentage of ordinary workers actually desire higher-order need satisfactions and will respond positively to challenging jobs? No current data is available, but a study from the 1970s estimated the figure at about 15%. Even after adjusting for changing work attitudes and the growth in white-collar jobs, it seems unlikely that the number today exceeds 40%. The strongest voice advocating challenging jobs has not been workers—it’s been professors, social science researchers, and media people. Professors, researchers, and journalists undoubtedly made their career choices, to some degree, because they wanted jobs that gave them autonomy, recognition and challenge. That, of course, is their choice. But for them, to force their needs onto the workforce in general is presumptuous (冒失的). Not every employee is looking for a challenging job. Many workers meet their higher-order need off the job. There are 168 hours in every individual’s week. Work rarely consumes more than 30% of this time. That leaves considerable opportunities, even for individuals with strong growth needs, to find higher-order need satisfaction outside the workplace. So don’t feel you have a responsibility to create challenging jobs for all your employees. For many people, work is something that will never excite or challenge them. And they don’t expect to find their growth opportunities at work. Work is merely something they have to do to pay their bills. They can find challenges outside of work on the golf course, fishing, at their local pub, with their friends in social clubs, with their family, and the like. 67. What makes people choose challenging jobs? A. Positive responses. B. Work attitudes. C. Higher-order growth needs. D. Personal self-direction. 68. Who is the least likely to prefer a challenging job? A. College professors. B. Construction workers. C. Social researchers. D. Media journalists. 69. The passage is intended for _______. A. job-hunters B. researchers C. graduates D. employers 70. Which is the best title for the passage? A. Not Everyone Wants a Challenging Job 英语第 6 页(共 12 页)

B. Complex Jobs Offer Growth Opportunities C. Employers Should Create Challenging Jobs D. Challenging Jobs Give a Sense of Recognition 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) How to Love Your Parents Even if you think that your parents are mean-spirited at times, loving your parents is a normal and fulfilling part of life. You love them for the fact that they created you, raised you, and are in part a source of who you are. Here are some ways to love your parents. ____71____ A gentle “good morning” and “I love you” will warm a coldest heart. Remember that they brought you into this world. Without your parents, we might still wander at an unknown corner in an unknown world. Respect them more and cherish these moments. You can use these moments to learn from them for when you're off on your own. It's OK to get angry but angry actions don't help you or your parents. Act calmly, cool off, journal about your feelings, or talk to a friend. ____72____ Obey their requests. It will make your attitude better and earn you more respect from them. It may seem like you are going through hell when you don’t get what you want or you have to clean. However, you had better remember they keep a roof over your head when it’s cold, raining, snowing, or too hot. Understand that parents are human beings and make mistakes.____73____ Since you can forgive your friends, why not forgive your parents? Keep company with them. Do things with your parents like watching TV, or go somewhere with them. ____74____ Listen to their old stories and learn from them. You will find they are your teachers in this way or another. Some people simply may not be able to love their parents. ____75____ Seek help if you are being abused in any way. Parents do not have a right to harm you. A. Forgiveness is the key. B. Tell them you love them every morning. C. Parents will in turn express their love to you. D. After this, share your feelings with your parents. E. Anyway, spend as much time with them as you can. F. Please remember parents are as important as friends. G. There can be realistic reasons for this, family violence for example.

第四部分:书面表达(共两节,35 分)
第一节(15 分) 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,你校正在招募志愿者,为春节期间中外学生 交流活动做准备。 请根据下表提供的信息, 用英语写一封 e-mail, 向学校外事办公室提出申请。 注意:1. E-mail 的开头和结尾已为你写好。 2. 词数不少于 50。 英语第 7 页(共 12 页)

Name Class Qualifications

Li Hua Class 1, Senior 3 ? ? ? speak English fluently have similar experiences be willing to spread Chinese culture …

Dear Sir, I am writing to apply for a position as a volunteer. …

I’m looking forward to your reply. Yours Sincerely, Li Hua

(请务必写在答题卡指定区域内)

第二节(20 分) 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,经常看到 “中国式过马路(Chinese Style of Crossing Roads) ”现象。请根据以下四幅图的先后顺序,用英语写一篇周记,记述你和同学们 尝试改变这一现象的活动过程。 注意:1. 周记的开头已为你写好。 2. 词数不少于 60。 英语第 8 页(共 12 页)

提示词:人行横道 zebra crossing

Last Monday,

(请务必写在答题卡指定区域内)

英语第 9 页(共 12 页)

海淀区高三年级第一学期期末练习 英
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. B 2. A 7. C 3. C 8. A 4. B 9. B 5. A 10. B 11. C 12. A 13. B 14. C 15. A 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分; ★拼写错误不计分; ★会员编号的英文字母部分要大写,否则 扣 0.5 分。 16. PTF78196 17. lawyer 18. tennis 19. professional 20. busy 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. D 31. D 36. A 46. D 22. B 32. A 37. A 47. A 23. A 33. B 38. B 48. C 24. B 34. B 39. C 49. B 25. C 35. A 40. D 50. D 41. B 51. B 42. D 52. C 43. C 53. D 44. A 54. A 45. B 55. C 26. D 27. C 28. D 29. C 30. A


2014.01

参考答案及评分标准

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56. D 66. A 71. B 57. A 67. C 72. D 58. B 68. B 73. A 59. C 69. D 74. E 60. D 70. A 75. G 61. B 62. A 63. B 64. C 65. C

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 5、词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、内容要点: Name Class Li Hua Class 1, Senior 3 ? ? ? speak English fluently have similar experiences be willing to spread Chinese culture …(自由发挥) 英语第 10 页(共 12 页) 2 3 4 5 6 (总 结) 三、各档次的给分范围和要求:

Qualifications

Possible version Dear Sir, I am writing to apply for a position as a volunteer. I’m Li Hua, from Class One, Senior Three. I think I would be a good volunteer due to the following reasons. I can speak English fluently to communicate with foreign students. And I have similar experiences as a volunteer. I hosted some exchange students from America last year. In addition, I have a good knowledge of Chinese culture and I am willing to spread it. I can teach them how to make paper-cuttings, how to write Chinese characters and so on. If you can kindly give me the opportunity, I am sure to make you satisfied. I am looking forward to your reply. Yours sincerely, Li Hua 二、内容要点: 1.班会讨论; 2.路口宣传; 3.指挥通行; 4.报纸报道。

三、各档次的给分范围和要求: 四、One possible version: Last Monday, we had a class meeting to discuss about Chinese Style of Crossing Roads. Everyone was involved in it and we finally came up with some bright ideas. The next day, we were divided into several groups and stepped out of school to do something to prevent this phenomenon. One group made some posters and used a loudspeaker to raise people’s awareness of this problem. The other group chose to stand by the road side and used little flags to direct people to pass the zebra crossing. Our efforts paid off, and this phenomenon almost disappeared. To our joy and surprise, Beijing Youth Daily reported what we did and praised us. What a worthy reward we received!

英语第 11 页(共 12 页)


相关文章:
2014年北京市海淀区高三一模英语试题及答案
2014北京市海淀区高三一模英语试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 2014.04 本试卷共 12 页,共 150 分。考试...
北京市海淀区2016届高三第一学期期末考试英语试卷
北京市海淀区2016届高三第一学期期末考试英语试卷_高三英语_英语_高中教育_教育...(共 12 页) 海淀区高三年级第一学期期末练习 英语 2016.01 参考答案及评分...
2014年北京海淀高三一模英语试题及答案
2014北京海淀高三一模英语试题及答案 海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 2014.04 本试卷共 12 页,共 150 分。考试时间 120 分钟。 注意事项:1.考生...
2014级北京市海淀区高三期末英语试题包含答案_图文
2014北京市海淀区高三期末英语试题包含答案_英语_高中教育_教育专区。2014北京市海淀区高三期末英语试题包含答案 海淀区高三年级第一学期期末练习 英第一部分:...
2014北京海淀区高三期末英语试题
2014北京海淀区高三期末英语试题_英语_高中教育_教育专区。中国权威高考信息资源门户...1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题...
2014北京海淀区高三期末英语试题
2014北京海淀区高三期末英语试题_英语_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第一学期...2013年注会设计统考真题及答案 78份文档 笑翻神图 爆笑图片汇集 搞笑图片乐翻...
2014北京市海淀区高三第一学期期末英语试题答案
2014北京市海淀区高三第一学期期末英语试题答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第一学期期末练习 英语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共...
2015.1月北京市海淀区高三期末英语试题及解析
2015.1月北京市海淀区高三期末英语试题及解析_英语_高中教育_教育专区。北京市海淀...26【答案】 :B 【翻译】 :普遍认为埃博拉病毒在尼日利亚的传播会在 2014 年 ...
2014北京市海淀区高三二模英语试题及参考答案
2014北京市海淀区高三二模英语试题及参考答案_英语_高中教育_教育专区。北京市海淀区高三第二次模拟考试英语试题 2014.05 21. —Have you told Mr. Smith about ...
2014-2015海淀区高三第一学期期末英语试卷及答案_精华...
2014-2015海淀区高三第一学期期末英语试卷及答案_精华学校_英语_高中教育_教育专区。2 高三英语参考答案(第 1 页,共 6 页) 高三英语参考答案(第 2 页,共 6...
更多相关标签:
2017海淀区高三期末 | 2017年海淀区高三期末 | 2016海淀区高三期末 | 海淀区高三期末数学 | 海淀区高三期末英语 | 海淀区高三期末物理 | 海淀区高三期末考试 | 海淀区高三期末 |