当前位置:首页 >> 英语 >>

2013学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语试题及答案


2013 学年度广州市高中二年级学生学业水平测试
英 语
本试卷分四部分,共 12 页,满分 150 分。考试时间 120 分钟。

I 听 力


(共两节,满分 20 分)

(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空 (共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文

,掌握其大意,然后从 16~30 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并 在答题卡上将该项涂黑。 Some say online learning will replace university education, but degrees still have a value. Perhaps there is ___16__ for both. “University wasn’t for me,” says Rachel Stiles. “I wasn’t __17__ for it at the time, I wasn’t mature enough.”” Stiles __18__ her course and found a job instead. But she realized that a university degree would be __19__ for her dream career in medicine. With her __20__ in mind, she kept her job and began a distance learning degree in medical science. She says: “I really enjoyed being able to __21__ a living, while also studying to further my future job. I enjoyed being able to come home in the evenings and having something else to focus on that I was really __22__in.” It also seems like employers are putting more emphasis on __23__ and personal characteristics that they are on your actual degree, “If you can show to employer that you’ve worked and also studied for a __24__ at he same time, it proves you are hardworking,” says Julie. “If anybody of any age wants to further themselves, or to learn something, it’s such a(n) __25__ way of doing it.” Judy Wivell, a science lecturer in social science in New Zealand, was in her early 60s when she became a __26__ again, talking a postgraduate course at Derby University. She says: “I wanted a supervision qualification to support my work, where I __27__ supervise (监督) students,” she says. Today, online degree courses can offer __28__ experiences to traditional universities, but they cannot __29__ the role of universities. They can serve another purpose though: they can help you take your career to the next __30__. 16. A space B. problem C. time D. class 17. A. good B. ready C. sorry D. lucky 18. A. took B. won C. quit D. studied 19. A. difficult B. useless C. important D. successful 20. A. rules B. stories C. goals D. changes 21. A. find B. make C. get D. follow 22. A. kept B. locked C. caught D. interested 23. A. education B. money C. appearance D. experience 24. A. surprise B. degree C. chance D. prize 25. A. challenging B. expensive C. easy D. long 26. A. scientist B. worker C. teacher D. student 27. A nearly B. regularly C. hardly D. rarely 28. A. similar B. cheaper C. larger D. formal 29. A. take off B. take over C. take out D. take on 30. A. level B. place C. employer D. rear 第二节 语法填空 (共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分)
2013 学年度广州市高二年级学生学业水平测试 第 1 页 共 7 页

II 语言知识及应用

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用 括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为 3l~40 的相应位置上。 My name is Anastasiya my native language is Russian. 31______ the age of six, I started learning French, 32_____ became my second language. With great effort, I became very fluent and passed all the important language tests. 33_____ my French and Russian were of little use when I visited the UK for the first time at ten. I couldn’t say anything, except for “hello”, which made me nervous, but at the same time I 34______ (impress)by the British culture and people here. 35_____ I returned home, I started learning English, which wasn’t easy as there was no 36_____ (possible) of studying it at my school. I started teaching myself by 37_____ (watch) the Harry Potter movies and trying 38_____ (repeat) the dialogue. Also, I kept asking my mom to buy me 39___ English dictionary so I couldn’t check any new words. In the ten years since, I have become fluent in English and now studying in London. Because I have no accent at all, my friends and classmates don’t believe it when I tell 40_____ I’m not really a Brit at all. They all think I sound like Harry Potter! (共一节,20 小题,每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Today, everywhere you look people walk around with earphones coming out of their ears. Ask them “Who’s on your playlist?” and they instantly reel off a long list of musicians, some of whom you may have never heard of. MP3 players and iPods have really become required technology for adults and children everywhere. But while many teachers try to limit the use of MP3 players in school, more and more school are also recognizing the usefulness of these little gadgets for education. One such school, Jamestown Elementary School in Arlington, Virginia, has received a great deal of publicity in recent years for their creative use of the technology. Teacher and children at Jamestown Elementary are taking online education to the next level by producing podcasts of their experience. Podcasters are brief radio shows that are simply audio files that can be downloaded from the web and listened t on a PM3 player or computer. At Jamestown Elementary, and a growing number of schools across the country, teachers work with the students to create podcasts of their poetry, reports, interviews, discussions on classroom topics, and more. The podcasts can be used to store information for later review, as an alternative platform for a classroom presentation, or as a way to share students’ learning experiences with parents. Because podcasts involve various skills as writing, editing, oral presentation, and technical work, they address different learning styles of students. One of the greatest benefits of podcasts in schools is the level of excitement it creates among students. The trendy technology and the chance of communicating with thousands of people encourage many students to take part. As stated by Tim Tyson, principal at Jamestown Elementary, “If kids don’t learn the way we teach, maybe we should teach the way they learn”. 41. What is the passage mainly about? A. How to improve students’ learning ability. B. How to make a podcast in school. C. The ways technology is being used in education. D. Why schools oppose the use of MP3 players in class. 42. The underlined word “gadgets” (paragraph 1) most probably mean _____. A. useful equipment B. musical instruments C. creative ides D. computers 43. AS mentioned in the passage, in Jamestown Elementary School, podcates are used _____. A. record students’ works B. comment on students’ works C. get parents’ responses D. raise money for the school 44. What is a benefit of podcasts in schools, according to the passage? A. The allow students to study more materials in the classroom.
2013 学年度广州市高二年级学生学业水平测试 第 2 页 共 7 页

III 阅读理解

B. help to save a lot of money in learning. C. They give learners interesting and exciting experience. D. They can get everyone to do the same thing together. B Koalas could suffer a “huge reduction” in numbers unless Australia changes its land management practices to help reduce the impact of climate change, a study has found. But the research also showed that koalas are at greater risk of heat stress, loss of body water and eventual death if the bigger trees koalas used for shelter disappear. The research, led by the University of Sydney, involved the following of 40 koalas using GPS over three years on farmland in north-west New South Wales. The study found that the koalas moved between various trees to feed on leaves during the night. Then in the daytime they moved to bigger to get shade and protection from the rising temperature. But these bigger trees and therefore the koalas themselves are in danger because of the predicated increase in heat-waves (long, unbroken periods of very high temperatures) duo to climate change. In 2009, a heat-wave in the Australian state of New Wales led to the loss of hundreds of these trees and as a result a quarter of the koalas in that state died. Koalas rest for 20 hours a day and most of their feeding at night, moving between a number of trees to meet their needs. They need that mixture of tree to survive. If enough big trees are not available, koalas will die in large numbers if heat-waves increase. “Koalas can’t dig underground or fly away to escape from the heat. We could see a huge reduction in their numbers if the environment is not kept properly,” warned John Crowther, the research leader. In the short term, the biggest problem faced by koalas is the loss of trees due to them being cut down by humans. But in the long term, the biggest risk to the trees and the koalas themselves may come from the changing climate. 45. In which section of the newspaper would you most likely read this passage? A. National news. B. Environment. C. Opinion page. D. Weather. 46. How does the increase in temperature affect Australia’s koala population according to the passage? A. It makes it more difficult for koalas to find water. B. It reduces the number of trees from which koalas can find food. C. it reduces the number of shady trees kolas need for protection from the heat. D. It increased the number of babies koalas produce each year. 47. Which of the following statements about koalas is true, according to the passage? A. They rest for about four hours each day. B. More than half have died in the past five years. C. They spend most of their time feeding. D. They spend most of their time in shady trees. 48. The underlined word “them” in the last paragraph refers to ______. A. koalas B. humans C. trees D. problems C A stream of art lovers has poured into an art gallery in Milton Keynes in the UK, spending hours studying the new exhibits carefully. The Swiss artists Silvia Bachli and Eric Hattan must be surprised at the success of their latest exhibition. But most visitors weren’t looking at the artwork. “No, nobody has found it yet,” Katharine Sorensen, the gallery’s communications director, said. She has the appearance of a woman who is slightly annoyed at having to spend so many days doing interviews with journalists from all over the world. This is all since the news spread that local artists Tomas Georgeson had hidden a signed cheque (支票) for $12,000 somewhere in the gallery. “We’ve had thousands of people looking everywhere, and obviously we’ve all had a look, but nobody has seen it. If,” she added darkly, “it is actually there to find.” The gallery insists that it knew nothing about the cheque until it heard about it from the BBC last month.
2013 学年度广州市高二年级学生学业水平测试 第 3 页 共 7 页

Georgson is best know as an artist whose painting of his father was included in a 2011 National Portrait Gallery exhibition in London. He knows the 300-meter-square Milton Keynes Gallery well because he has previously worked there as a volunteer. He said that he had hidden the cheque “as something positive in a town eager to establish itself as a cultural destination”. Assuming the cheque does exist and nobody finds it, the artist has said he will reveal it on 1st March. Meanwhile the gallery has had to bring in extra staff to guard the displays, although Georgeson said it was not hidden “on or around” any of the works of art, and asked visitors to take great care not to cause any damage. 49. Why are many people visiting the art gallery in Milton Keynes? A. It is holding an important exhibition of French artist. B. They are looking for some hidden money. C. Milton Keynes has become a cultural centre in the UK. D. Several artists will be giving a talk there. 50. Which of the following best describes Katharine Sorenson? A. She is angry with the man who has hidden the cheque. B. She is satisfied with the success of the art gallery promotion. C. She is a little annoyed by the extra work the cheque is causing her. D. She is puzzled that so many new visitors are coming to the gallery. 51. Who has hidden the cheque in the gallery? A. Katharine Sorenson. B. Silvia Bachl. C. Eric Hattan. D. Tomas Georgeson. 52. How does Tomas Georgason know the Milton Keynes Gallery so well? A. He is the gallery’s communications director. B. He has previously shown his artwork there. C. He has worked as a volunteer at the gallery. D. He has been visiting the gallery for many years. D Famed fashion designer Coco Chanel was born on August 19, 1883, in Saumur, France. With her stylish suits and little black dress, Coco Chanel created timeless designs that are still popular today. She herself became a much-loved symbol of style, known doe her simple yet high-class outfits. Her early years, however, were anything but high-class. After her mother ’s death, Chanel was put in a church-run children’s home by her father who worked as a street-seller. She was raised by nuns who taught her how to sew---a skill that would lead to her life’s work. With the help of her friends, Chanel started designing hats at her 20s, and by 1910 had opened her first store in Paris. Her first success came from a dress she made out of an old sweater on a chilly day. Many people loved it and she offered to make one fro them too. From that time forward, demand for her clothes kept growing and she opened several more stores. Throughout the 1920’s Chanel went from success. In 1925 she introduced the now legendary Chanel suit with collarless jacket and well-fitted skirt. It revolutionized women’s fashion ideas, emphasizing simple colours, comfort and style. Then in 1928, she launched (发布) her first perfume, Chanel No. 5, the first perfume to ever feature a designer’s name. The international economic depression of the 1930s had a negative impact on her company, but it was the outbreak of World War II that led Chanel to close her business. After the war, however, at the age of 70, Chanel made a successful return to fashion. Despite criticism from so-called fashion experts, her easy-fitting designs soon won over shoppers around the world. In the years since her death in 1917, her company has continued to grow, generating hundreds of millions of dollars in sales and keeping the legend of Coco alive. 53. Which of the following is true about Chanel’s childhood? A. She had a happy family. B. She was raised by her father. C. She had a difficult childhood. D. She was fond of designing clothes. 54. What finally caused Chanel to close her business?
2013 学年度广州市高二年级学生学业水平测试 第 4 页 共 7 页

A. Her poor management of the business. B. The unpopularity of her originals with the public. C. The economic depression of the 1930’s. D. The outbreak of World War II. 55. Why was Chanel’s suit revolutionary for the time? A. Her suits were comfortable and stylish. B. Her suits looked like men’s suits. C. She used colours that people liked very much. D. She used lots of jewellery on her suit. 56. In what order did the following events happen in the story? a. Chanel was taken to live in a children’s home. b. Chanel started designing hats. c. Chanel was taught sewing skills by nuns. d. Chanel returned to the fashion word. e. Chanel No. 5 perfume was launched. f. Chanel closed her business. A. a,c,d,e,b,f B. a,c,b,e,f,d C. b,a,d,c,f,e D. a,b,c,d,f,e E Baseball is a popular sport around the world. But while the sport’s rules are similar from place to place, the behavior of the fans is very different. Here’s a look at some of the differences in baseball fan behavior around the world. In Japan---fans are really loud. The sound of singing, cheering, drums, and musical instruments continues throughout a game. When a team comes out, their fans sing a different song for each player. And even when their team is losing badly, Japanese fans continue to yell and scream. In Taiwan---fans are just as loud as the fans in Japan! Many fans blow horns to cheer their team on. Taiwanese fans often yell “Charge!” to encourage their team. And when a player hits a run, a young girl presents him with a toy animal that looks like his team’s symbol. In the United States---Asian visitors are often surprised by how quiet American baseball fans are. “When I went to a baseball game in San Francisco, everyone was just sitting there watching. It was boring,” says Barry Lin, a Taiwan student studying in California, “Baseball was invented here but Americans don’t seem that excited about their game.” In Cuba---baseball fans cheer loudly throughout the game. They also sing and dance. Since music and dancing are an important part of Cuban culture you might even find a musical band walking through the crowd during a game. But Cuban fans are also serious and like to carefully analyze every part of the game. 57. What is the purpose of his passage? A. Outline the differences in rules. B. Describe different behavior of fans. C. Explain how baseball is played. D. Introduce a sport to reader. 58. Which of the following statements about baseball is true according to the passage? A. It is the most popular sport in Taiwan. B. It was first played in Japan. C. It was invited in the United States. D. Cuban players are considered the best. 59. What do Taiwan baseball fans do when a baseball player play well? A. They sing his song. B. They give him a small gift. C. They scream and yell. D. They shout out “Charge!” 60. In Japan and Cuba, baseball fans like ______. A. singing, playing music and cheering B. dancing, cheering and playing drums C. criticizing poor play, analyzing the game and shouting D. talking to friends, playing music, eating
2013 学年度广州市高二年级学生学业水平测试 第 5 页 共 7 页

Ⅳ 写 作 (共三节,满分 45 分) 第一节 完成句子 (共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 请根据句子的意思和汉语提示完成下列 句子,每空只填一个单词。
61. When traveling in a foreign country, you should always ______ (尊重) its laws and customs. 62. France is a country ______ for (以……而闻名) its fine food, fashionable clothes and magnificent countryside. 63. For the benefit of future generations, it is everyone’s responsibility to keep the ______ (平衡) of nature. 64. She wanted to be the first woman to climb Mount Everest, and she almost ______ (成功). 65. You really ______ (应得到) the awards for your great contribution to scientific research. 66. He will ______ (毕业) from high school and then go to work next year. 67. In my ______ (意见), it is very important to have a positive attitude towards life. 68. The students ______ (招待,款待) all their teachers to dinner on Thanksgiving Day. 69. Everyone looked puzzled. It seemed her speech didn’t make any ______ (讲得通,有意义). 70 .If you want to ______ (吸引) more customers, try advertising in the local paper. 第二节 句子翻译(共 5 小题,每小题 3 分,满分 15 分) 请根据中文及括号内的提示翻译下列句 子。 71. 当你遇到困难时,不要失去信心。 (loss heart) 72. 这是目前为止我所看过的最好的电影中的一部。 73. 他对家乡的巨变感到十分惊讶。 (amaze) 74. 听取老师的意见,我在英语学习上取得了快速的进步。 (V+ing 作状语) 75. 政府必须立即采取强力措施保护濒临灭绝的野生动物。 (take measures, endanger)

第三节 写作(共 1 小题,满分 20 分) [写作情景] 你校的英语校刊举办征文活动,主题是“Music in my life” 。请用英语写一篇短文投稿。以下是短 文的内容要点: M usi ci nm yl i f e ? 在你心目中,音乐是什么? ? 请举例说明音乐在你生活和学习中的作用 …… [写作要求] 1.文章需包含以上两项内容有点,可适当增加要点; 2.字数约 120 词。 [评分标准] 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 OVER
2013 学年度广州市高二年级学生学业水平测试 第 6 页 共 7 页

2013 年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语 参考答案 听力理解 1. B 2. A3. A4. C5. B 6. B 7. C 8. C 9. C 10. B 11. write (their own) papers 12. 45,000 13. German 14. History/history 15. Friday 完形填空 16. A 17.B 18. C 19.C 20.C 21.B 22. D 23.D 24. B 25.C 26. D 27. B 28. A 29. B 30. A 语法填空 31. At 32. which 33. But 34. was impressed 35. After/When 36. possibility/possibilities 37. watching 38. to repeat 39. an 40. them 阅读理解 41. C 42. A 43. A 44. C 45. B 46. C 47. D 48. C 49. B 50. C 51. D 52. C 53. C 54. D 55. A 56. B 57. B 58. C 59. B 60. A 完成句子 61. respect/honor 62. famous/ famed/ known/ well-known 63. balance 64. succeeded 65. deserve/ deserved 66. graduate 67. opinion/ view/ view-point/ eyes/ mind 68. treated/ invited/ invite 69. sense 70.attract/ interest 句子翻译 71 Don’t lose heart when you come across difficulty. 72 This is one of the best films that I have ever seen. 73. He was amazed at the great changes that had taken place in his hometown. 74. By following the teacher’s advice I was able to quickly improve my English. 75. The government should take immediate and strong measures to protect endangered wildlife. 写作 Music in my life Music is one of the most important parts of life in my mind. It’s something that can inspire me, give me comfort and bring me closer to others. Music influences my life in many different ways. To begin with, music is something that helps me remain calm when I’m stressed. If I can’t sleep because of study pressure, then I just put on my favorite CD and my anxiety will melt away. Music is also something I shared with others. My friends and I love talking about our favorite bands and singer, listening to their latest songs together and even singing along. I have even made new friends through a shared interest in the same music. Music is “the food of life” to me. I love music.

2013 学年度广州市高二年级学生学业水平测试 第 7 页 共 7 页


相关文章:
2014学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语答案
2014学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语答案_理化生_高中教育_教育专区。2014 学年度广州市高中二年级学生学业水平测试 英语答案 I 听力 略 II 语言知识及...
2013学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语试题及答案
2013学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区。2013,广州学业水平,英语 2013 学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英 语本...
2013学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语
2013学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语_英语_高中教育_教育专区。2013学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语试卷答案2013...
2015学年度广州市高中二年级学生学业水平测试含答案
2015学年度广州市高中二年级学生学业水平测试答案_其它课程_高中教育_教育专区。2015 学年度广州市高中二年级学生学业水平测试 2015 年 12 月 24 日一、 选择题...
2014学年度广州市高中二年级学生学业水平测英语试题(精校完美版_含答案)
2014学年度广州市高中二年级学生学业水平测英语试题(精校完美版_含答案)_英语_高中教育_教育专区。2014 学年度广州市高中二年级学生学业水平测试 英语本试卷分四部分...
2014学年度广州市高中二年级学生学业水平测试
2014 学年度广州市高中二年级学生学业水平测试 英语试卷分四部分,共 12 页,满分 150 分。考试时间 120 分钟。 注意事项: 1. 答卷前,考生务必在答题卡上用...
【高二水平测】2013学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语
【高二水平测】2013学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语_英语_高中教育_...第二节 句子翻译(共 5 小题,每小题 3 分,满分 15 分) 请根据中文及括号...
2013学年度广州市高中二年级学生学业水平测试英语(真题)
2​0​1​3​学​​度​广​州​市​高​中​二​​级​学​生​学​业​水​平​测​试​英​语​(​扫...
2014学年度广州市高中二年级学生学业水平测英语试题
2014学年度广州市高中二年级学生学业水平测英语试题_英语_高中教育_教育专区。2014 学年度广州市高中二年级学生学业水平测试 英语本试卷分四部分,共 12 页,满分 150...
2014学年度广州市高中二年级学生学业水平测英语试题(精校完美版,含答案)
2014学年度广州市高中二年级学生学业水平测英语试题(精校完美版,含答案) 2014 学年度广州市高中二年级学生学业水平测试 英语本试卷分四部分,共 12 页,满分 150 ...
更多相关标签:
二年级奥数试题及答案 | 小学二年级试题及答案 | 二年级数学试题及答案 | 二年级上册试题及答案 | 云南省学业水平考试 | 高中学业水平考试 | 学业水平考试报名 | 学业水平考试 |