当前位置:首页 >> 英语 >>

2013较新话题阅读理解(答案+精讲)


第三模块 阅读理解
特别说明:因时间关系,本资料试题未经校对流程,使用时请注意。

1.
【2012 唐山高三期末】Tickets and Events for 2012 London Olympic Games Tickets

1.A Chinese who wants to get tickets for Olym

pic Football Tournament should _____. A.apply to a European appointed ATR by Dec.2, 2011 B.purchase through NPC in China by Feb.6, 2012 C.visit http://www.tickets.london2012.com now D.contact the NOC in China by Feb.6, 2012 2.____will be held in the Olympic Park. A.Walking and table tennis B . Running and women's basketball

第1页

quarter-finals C.Taekwondo and table tennis taekwondo D . Men's basketball quarter-finals and

3.Which sport will last the longest period of time? A.Athletics. B.Taekwondo. C.Basketball. D.Table Tennis. [文章大意] 这是一篇应用文。是关于 2012 年伦敦奥运会的部分赛事以及部分赛事的票价。 1. B 细节理解题。题干关键词为:tickets for Olympic Football Tournament,由 表格 1 中的 Olympic Football Tournament 后面的信息可以直接得出答案。 2. B 细节理解题。由表格 2 中的 Venue(场地)中的 Olympic park 后面的赛事可以直接得出 答案。 3.D 数 字 计 算 题 。 由 表 二 可 知 : Athletics(8,3—8,12 ); Taekwondo(8,8—8,11 ); Basketball(7,28-8,12) ;Table Tennis(7,28—8,8) 。由此可以看出答案。

第2页

2.
【2012 四川德阳高中高三一诊】The singer, Mick Jagger, of the Rolling Stones sings a song that tells people they can’t always get what they want but if we try sometimes we can get what we need. The past years in my life my parents have told me this saying many times. I’ve always complained about the quote(引语). Although over time I have told myself to learn from it. This year my girlfriend flew off to college in West Palm, Florida. This has been a killer for me because I haven’t been able to see her and she is having a rough time in school. The last two months have been hard but we are working through it. I have been trying to get my dad to buy me a plane ticket to go down there. My dad told me if I brought him some money he would help me pay for the ticket. I started to complain to him because I had no way of getting any money to give him. I spent several days and nights thinking of ways to earn money to go see my girlfriend. I finally came to the conclusion that I would get a job and work hard to earn some money to give to my dad. I applied to Safeway and I ended up getting the job. I have been working at Safeway for about a month now and work hard to earn money to go see my girlfriend. The other day my mom had surprised me and told me that she asked her boss if she could use their business miles(旅费) to buy me a ticket down to Florida for two weeks. I was very thankful and told her I would help pay for anything that I have to. The thought of me working hard and getting a job showed my mom that I really cared and was trying my best to be a successful person. I believe that you can’t always get what you want but if you try sometimes, you get what you need. 1.The author’s parents often told him the saying quoted from the song because . A.He liked to complain to them about his life B.They expected him to learn from the singer C.He always wanted to get everything he wanted D.They tried to educate him to do things for himself 2.What does the world “killer” underlined in the second paragraph refer to? A.Something that is quite troublesome. B.Something that is very difficult. C.A person who kills purposely. D.A person who treats women very badly. 3.What can we infer from the passage? A.The author was lazy and unwilling to work hard. B.The author’s father was too mean to give him money. C.The author’s actual action won support from his mother. D.The author was unable to tear himself away from his girl friend. 4.By writing the passage, the author tries to show . A.we can do nothing without money B.fathers are strict while mothers are kind C.it’s hard for parents to bring up their children D.we should try to rely on ourselves for everything [文章大意] 作者的父亲总是引用歌词教育作者,凡事要靠自己的努力,作者就只凭借自己

第3页

的努力满足了打动父母,如愿以偿的拿到了去看女朋友的票。 1. D 推理判断题。由作者在第一段最后的“I’ve always complained about the quote(引语). Although over time I have told myself to learn from it.”尽管作者总是抱怨,但自己也承认学从 中学到了东西,这正是父母引用的目的所在。 2. A 考查词义猜测。由下文的解释“because I haven’t been able to see her and she is having a rough time in school.”可以看出,女朋友离开去上大学了,自己感觉很孤独,再加上女友在 学校“having a rough time”,由此可以看出,这正是上文所说的 killer,一些使人烦恼的事 情。 3. C 推理判断题。 当作者提出让父母出钱买票去看女友的时候, 父亲的答复是: 作者得出钱, 即:“if I brought him some money he would help me pay for the ticket.”后来作者找了份工作 (ended up getting the job) 并努力赚钱买票(work hard to earn money to go see my girlfriend.) , , 正是作者的实际行动感动了作者的妈妈,从而“asked her boss if she could use their business miles(旅费) to buy me a ticket down to Florida for two weeks.” 4. D 主旨大意题。作者用开篇用一句歌词引出了主题,只要:只要努力就能得到自己所需要 的。 中间用自己的一次经历进行了论证, 最后一段在回扣: ?trying my best to be a successful person., I believe that you can’t always get what you want but if you try sometimes, you get what you need. ,也就是:we should try to rely on ourselves for everything。

第4页

3.
【2012 上海青浦高三期终】 (You may read the questions first.) Transformers: Dark of the Moon Theatrical Release Date: July 1, 2011 Studio: Paramount Pictures Director: Michael Bay Genre: Action︱Adventure︱Sequel︱ Sci-Fi︱ 3D The Autobots, led by Optimus Prime, are back in action, taking on the evil Decepticons. The Autobots and Decepticons become involved in a dangerous space race. The Autobots learn of a Cybertronian spacecraft on the Moon and must race against the Decepticons to find its secrets, which could turn the tide in the Transformers’ final battle. Shockwave, a longtime “Transformers” character, rules Cybertron while the Autobots and Decepticons battle it out on Earth. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II Theatrical Release Date: July 15, 2011 Studio: Warner Bros. Pictures Director: David Yates Genre: Action︱Adventure︱Sequel︱Fantasy︱3D In part II, the battle between the good and evil forces of the Wizarding world evolves into an all-out war. This final adventure continues Harry, Ron, and Hermione’s attempt to find and destroy Voldemort’s remaining Horcruxes. Harry Potter is called upon to make the ultimate sacrifice to bring an end to his nemesis.

Winnie the Pooh Theatrical Release Date: July 15, 2011 Studio: Walt Disney Pictures Director: Don Hall, Stephen J. Anderson Genre: Sequel︱Family Animation Winnie the Pooh is a 2011 American traditionally animated feature film produced by Walt Disney Animation Studios. Based upon the characters of the children’s books Winnie-the-Pooh, The House at Pooh Corner by A. A. Milne and Return to the Hundred Acre Wood by David Benedictus, the film features two previously unadapted stories from the original books. In the movie, Owl sends the whole gang to save Christopher Robin from an imaginary bad

第5页

character, and it turns out to be a very busy day for Winnie the Pooh who simply set out to find some honey. 1. Which of the following is not the genre of Transformers: Dark of the Moon? A. Action. B. Sequel. C. 3D. D. Fantasy. 2. According to the Movie Express above, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II is mainly about ______. A. a journey of Harry, Ron, and Hermione B. high risks of the final adventure C. an all-out war between good and evil forces D. a fear of Lord Voldemort 3. Who might be most interested in the Movie Express of Winnie the Pooh? A. Would-be parents. B. Families with children. C. Writers of children’s books. D. Honey lovers. [文章大意]这是一篇应用文,向我们介绍了三部电影,以吸引观众。 1. D 细节理解题。由第一部分的“Genre: Action︱Adventure︱Sequel︱ Sci-Fi︱ 3D”可以看 出,前三项符合要求。 2. C 细节理解题。由第二部分的“In part II, the battle between the good and evil forces of the Wizarding world evolves into an all-out war.”可以直接得出答案。 3. B 细节理解题。由最后一部分的“Studio: Walt Disney Pictures”结合常识可以看出,这是 一卡通,应该适合儿童欣赏。

第6页

4.
【2012·西安一次质检】More than half of rich Americans have not shown their full wealth to their children, a new survey showed last Tuesday. The survey, published by the Bank of America, studied the rich with $ 3 million or more in assets. It found that “surprisingly few of those surveyed have well-developed plans to preserve and pass on their assets to their children”. The majority of the 457 people surveyed are self-made, first-generation rich. Fifty-two percent of parents have chosen not to tell their children just how wealthy they are, and 15 percent have given away nothing about the family wealth. One in there parents said they had never thought to do it. They are worried that their children would become lazy, spend money freely, make bad decisions and even become a target for gold diggers. Only 34 percent strongly agreed that t heir children would be able to handle any inheritance(遗产) they plan to leave them. “There is an expectation about the wealthy parents that they have a responsibility to pass down their fortune to the next generation,” said Sallie Krawcheck, president of the Bank of America Globai Wealth and Investment Management. “Our research, however, uncovered changing views of what one generation owes the next.” The trend is led by the world’s richest man Bill Gates, who promised in 2008 that he would leave his $58 billion fortune to the charity started by him and his wife, the Bill and Melinda Gates Foundation(基金会), and not to his children. “We want to five it back to society in the way that it will have the most positive impact,” he said. Of his plans for his children, Gates said: “I will give the kids some money but not a meaningful percentage… they will need to work but they will feel reasonably taken care of.” 1.We can learn from the passage that . A.rich parents may not know how to manage their inheritance B.rich parents don’t equal rich kids, at least in the US C.American children don’t get to inherit their parents’ wealth D.poor children don’t expect themselves to be as rich as their parents 2.According to the survey, most rich Americans . A.think they owe their children nothing B.think it best to give their money back to society C.doubt their children’s ability to handle wealth D.are confident of their children’s ability to handle wealth 3.The underlined word “they” in Paragraph 6 refers to . A.responsible children B.Bill Gates and his wife C.first-generation rich D.rich parents

第7页

4.From the last paragraph, we can see that Bill Gates wants to show . A.the trend of leaving no inheritance to children B.the positive impact of charity on society C.the way of giving back to society D.the importance of independence for children 【答案与解析】 文章主要介绍了大多数美国富人处理他们资产的方式, 告诉人们保持孩子的 独立性比金钱更重要。 1.B 细节推断题,根据第二段、第三段可知,在美国,大多数富人们不把他们所有的资产告 诉孩子们,也不会让孩子们继承太多的资产,可以得出家长富有并不等于孩子富有。B 项 rich parents don’t equal rich kids, at least in the US.(至少在美国是这样)家长富有并不 等于孩子富有,符合题意。 2.C 逻辑推断题。根据第五段, “Only 34 percent strongly agreed that t heir children would be able to handle any inheritance(遗产) they plan to leave them.”(仅有 34%的家长坚信他们 的孩子有能力处理好留给他们的任何遗产) 可以推出 66%的家长对孩子们处理资产的能 力表示怀疑。 所以 C.doubt their children’s ability to handle wealth(怀疑他们的孩子处理资 产的能力)符合逻辑。 3.D 根据第六段,第一句是一个 that 引导的定语从句,句意:那儿有一个关于富有家长们的 预料,that 引导的定语从句揭示了富有家长们怎么样的预料,那就是他们肩负着把他们 的财富传给下一代的责任。因此,这里 they 指的是那些富有的家长们。 4.D 根据最后一段句意,我要给孩子们一些钱,但不是一个有意义的百分比,他们将需要工 作,但他们会感觉合理照顾。由此可知,这样做的目的是不让孩子们过度的依赖父母, 要让他们工作,学会独立。D.the importance of independence for children(独立对孩子们 的重要性)符合最后一段的句意。

第8页

5.
【湖北省八校 2012 届高三第一次联考】Squirrels often communicate with whistles, chirps and chucks, which sound like the word “chuck”. Whistles and chirps are like the sounds that many birds make.Now scientists have translated some of their squirrel-speak. Hare, a professor of zoology at the University of Maniloha in Winnipeg, and his team managed to record squirrels' alarm calls.The researchers studied the sounds and then played them back to 60 wild squirrels, which the scientists approached individually with a video recorder to capture(抓拍)their reponses.Some squirrels lifted their heads up and became.Alert(警惕 的) .Creatures that were more frightened simply ran for their lives and dived into caves. "In effect then, whistles that mix with chucks say 'there's an enemy of average threat that's here', and whistles without chucks say 'there's an enemy of seemingly average threat around here somewhere', while pure chirps say, 'I'm hiding here because there's an immediate danger.' " Hare told.Discovery News. Hare and some other researchers believe such sounds arc part of an advanced language that develops just as all other communication systems. Although squirrels risk their lives when they call out to warn others of threats, other squirrels might admire this behaviour, thus increasingly the caller’s social status, like humans who look up to heroes. Hare added that other animals, such as birds, probably understand at least some squirrel language, since they also may benefit from the alarm calls. In fact, another Canadian study found that deep-voiced, black-capped chickadees have their own language too.According to certain research, there are a lot of tidings in chickadees' calls, such as directing fellows' activities, keeping in contact between mates, and raising alarms. While chickadees and other birds are often welcomed into gardens by homeowners, squirrels are frequently viewed as pests(害兽). Hare wishes a greater understanding of the complex social lives and communication systems of squirrels will provide “hope that humans will gain a greater appreciation and stop doing harm to these animals”. 1.The text mainly talks about . A.the study on the language of squirrels B.the comparison between squirrels and chickadees C.the calling for the protection of squirrels D.the ways for squirrels to escape from their enemies 2.If a squirrel is in a very dangerous situation, it would probably make ____. A.whistles with chucks B.pure chirps C.whistles without chucks D.repeated chucks 3.The underlined word “tidings” in pardgmph 6 probably means ____. A.difficulties B.poises C.messages D.languages 4.What can be learned from this text? A.Squirrels communicate with cach other as humans do.

第9页

B.Some squirrels understand the recorded alarm calls. C.Other animals also well understand the language of squirrels. D.Birds such as chickadees don’t have their own language. 1.A 主旨大意题。纵观全文可以看出,文章向我们讲述了 Hare 以及他带领的团队对松鼠们 所使用的语言的研究。 2.B 细节理解题。由文章中的“while pure chirps say, 'I'm hiding here because there's an immediate danger”可以看出,B 项正确。 3.C 词义推测题。下文 such as 后里列举的“directing fellows' activities, keeping in contact between mates, and raising alarms”都是是不同的信息,由此可以看出,该词和 message 同义。 4.B 推 理 判 断 题 。 从 文 章 的 第 二 段 中 “ ? Some squirrels lifted their heads up and became.Alert(警惕的) .Creatures that were more frightened simply ran for their lives and dived into caves. ”可以看出,松鼠们对于“the recorded alarm calls”反应很忙敏感,也 就是说他们能理解。

第 10 页

6.
【2012·潍坊三县联考】 After moving to the United States, immigrant groups trying to fit in tend to choose high calorie fatty foods in an attempt to appear more American,a new study finds.That's one reason why immigrants approach US levels of obesity within 15 years of moving to America. The researchers also did an experiment that measured whether or not the threat of appearing un-American influenced respondents' food choices . After being questioned about their ability to speak English,75 percent of Asian-Americans identified a typical American food as their favorite. Only 25 percent of Asian-Americans who had not been asked if they spoke English did the same. When their American identity was called into question during a follow-up study, Asian-American participants also tended to choose typical American dishes,such as hamburgers and cheese sandwiches.In that experiment, 55 Asian-Americans were asked to choose a meal from a local Asian or American restaurant. Some participants were told that only Americans could participate in the study. Those who chose the more typical American fare ended up consuming an extra 182 calories,including 12 grams of fat and 7 grams of saturated fat(饱和脂肪). "People who feel like they need to prove they belong to a culture will change their habits in an attempt to fit in,"said Sauna Cheryan,an author of the study and assistant professor of psychology at the University of Washington." If immigrants and their children choose unhealthy American foods over healthier traditional foods across their lives,this process of fitting in could lead to poorer health." Cheryan added. Social pressures,the study concluded, are at the heart of the problem."In American society today, being American is associated with being white.Americans, who don't fit this image even if they were born here and speak English,feel that pressure to prove that they're American," said Cheryan. 1. The author wants to show that __________. A. more and more Asians enjoy high-calorie snacks B. immigrants tend to eat American junk food to fit in C. most Americans are at the risk of heart disease D. all the American people have a bad eating habit 2. According to the survey, __________. A. Asian-Americans care less about their health B. 25 percent of Americans like junk food C. choosing food is related to Asian-Americans' situation D. immigrants are forced to eat junk food 3. The underlined word "fare" in Paragraph 4 most probably means" __________".

第 11 页

A. food offered as a meal B. a person taking a taxi C. money spent on food D. an arranged thing to do 4. According to Sauna Cheryan, __________. A. what immigrants have done is ridiculous B. American traditional foods are healthier C. immigrants risk their health in order to fit in D. American culture affects immigrants deeply 5. Which of the following should take the blame for the bad eating habit? A. The situation of employment. B. The traditional culture. C. The American government. D. The pressures from society. 【答案与解析】 移居美国是不少人的梦想, 许多移民不惜以健康为代价千方百计融入美国 社会。 l· 作者意图题。本文是一篇研究报道,第一段是文章的中心段,根据本段第一句中的内容 B 可知作者意在表明移民倾向于食用高能量食物以便融人美国社会。 2· 推理判断题。从第二段的研究可知,75%的被询问过英语能力的亚裔美国人将一种典型 C 的美国食物看做他们的最爱,而只有 25%的没有被询问是否说英语的亚裔美国人这样做, 由此可推断选择食物与亚裔美国人的处境有关。 3· 猜测词义题:结合上文中的“In that experiment。55 Asian.Americans were asked to A choose a meal from a local Asian or American restaurant. ”以及画线词后面的内容可 推知画线词表示的是提供的食物。 4· 推理判断题。根据倒数第二段后半部分中的内容可推断此人认为移民不惜以健康为代价 C 去融人美国社会。 5· 细节理解题。 D 根据最后一段第一句中的内容可知应该把不良的饮食习惯归咎于社会压力。

第 12 页

7.
【2012·江苏百校联考】 Now in a world piled high with smartphones,tablets and e-readers,technology has entered the classroom in ways unimaginable. Taking classes can be fun too. A11 you have to do is swipe your fingers on your phone screen and download same Apps, which can make your study more fun and efficient. Balancing study and play in a college setting has never been easy----and with the following few apps, it'll be tough to tell the two apart. Evernote Use: note-taking Can be used on:Phone/iPad/iPod touch,Android,BlackBerry,PalmOS and Windows Phone 7 Price:free It's hard to imagine that with all the magical gadgets, the eager, studious types would still take out a notepad,pencil,and highlighter-and take notes in class. While it's not an actual planner or calendar App,if you take notes to stay organized,then Evemote is for you. The main thing about Evernate is that all of your notes are automatically sent into the cloud(云储存平台 上)---and then you can access them from any web-connected computer via the Evemote App or a web browser. Evernote also support audio and photo notes-rather handy if you want to record your lecture or take photos of any projected notes. But,of course, ask for permission first. Wikpanion Use:research database Can be used on:iPhone/Pad/iPod touch Price:free(Wikipanion Plus for$4, 99,or 31.87 yuan) Now, don't necessarily have to go to a library or anywhere with computer services to do you research work for your paper anymore. You can get access to the research databases just on your smartphone or tablet. Wkipanion gives you a simplified version of Wikipeda without leaving out any of the site's extra features. The normal links that you'd see to each section of an article xre no longer on the main screen. Instead,there's a small icon located at the bottom of the app, which can be used to access all the sections of an article. You can also open the links in Safari(苹果)Safari(浏览器).According to the developers' site, loading Wikipedia pages with Wikpanion is a lot faster than accessing the Wikipedia site from the iPhone's browses. To be honest,we agree. Conquering Bilingual News Listening in 7 Days Use: English learning application Can be used on: iPhone/iPad/iPod touch Price:For a limited time you can get the App for only$0. 99---half price. Still learning English with a workbook? if so,you are behind the times. Get 21th Century Newspaper's new iPhone App,"Conquering Bilingual News Listening in 7 Days". When

第 13 页

you download the App on your iPhone,you can listen to the hottest bilingual news selected from the newspaper's official website(www. i2lst. cn) and read by native speakers. Users can enjoy the audio bilingual news with synchronized subtitles and fantastic pictures while immersed in an authentic language environment. With a simple tap,the sentence you choose will be repeated. "Conquering Bilingual News Listening in 7 Days" has ranked No. 1 on the Chinese education App list. For a limited time you can get the App for only$0. 99---half price. 1. This passage mainly aims at_____ A, students B, travellers C. advertisers 2. Which of the following statements is TRUE?

D. teachers

A. You can get the last App mentioned for only$0. 99----half price. B. Wikipanon is free.of charge. C. Evernote has ranked No. 1 on the Chinese education App list. D. All these three programs are imaginary. 3.From the passage,we know that_· A. students would still take out a notepad,pencil,and highlighter to take notes with Evernote B. with Wikpanion,you can record your lecture or take photos of the notes C. accessing the-Wikipedia site from the iPhone's browser is a lot faster than loading Wikipedia pages with Wikipanon D, with Evernote,all of your notes are automatically sent into the cloud 4. Which is the best title? A. How to Be a Studious student? B. Gadgets Make Study Fun C. The Internet Is Very Important in Our Life D. It's Necessary to Have an iPhone 【答案与解析】 随着高科技发明渗透到生活中的各个领域, 就连校园课堂也不再那么单调乏味。 智能应 用程序的诞生使得学习者能够更加轻松、高效地汲取知识。 1. 推理判断题。 A 文章中提到了 3 种应用程序, 在讲述其用途时反复提及 studious; take notes in class, record your lecture,do research work for your paper 等等,可见该产品的对象是“学 生” 。 2. B 推理判断题。Wikipanion(维基百科阅读伴侣)是免费的,但 Wikipanion Plus(维基百科 Plus 版)需 4. 99 美元。 3. D 推理判断题。根据 Wikipanion 部分可知,研发人员网站上介绍,在维基百科阅读伴侣上 加载维基百科页面要比使用苹果浏览器访问维基百科快得多, 所以 C 项错误; 文章中 Evernote 部分提到,The main thing about Evernote is that all of your notes are automatically sent into the cloud.. ,故 D 项正确。 4. B 标题归纳题。本文主要讲的就是应用程序帮助你学习更加轻松、高效,故 D 正确。

第 14 页

8.
【2012· 泰安期末】 high school leavers starting out in the working world, is very important For it to learn particular skills and practice how to behave in an interview or how to find all internship(实习).In some countries,schools have programs to help students onto the path to work.In the Unites States,however,such programs are still few and far between. Research shows that if high schools provide career-related courses,students are likely to get higher earnings in later years.The students are more likely to stay in school,graduate and go on to higher education. In Germany,students as young as 13 and 14 are expected to do internships.German companies work with schools to make sure that young people get the education they need for future employment. But in America, education reform programs focus on how well students do in exams instead of bringing them into contact with the working world.Harvard Education school professor Robert Schwartz has criticized education reformers for trying to place all graduates directly on the four-year college track . Schwartz argued that this approach leaves the country’s most vulnerable(易受影响的)kids with no jobs and no skills. Schwartz believed that the best career programs encourage kids to go for higher education while also teaching them valuable practical skills at high sch001.James Madison High School in New York,for example,encourages students to choose classes on career—based courses.The school then helps them gain on—the-job experience in those fields while they’re still at high school. However, even for teens whose schools encourage them to connect with work, job market is the daunting.In the US,unemployment rates for 16-to 19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row. “The risk is that if teenagers miss out on the Summer job experience,they become part of this generation of teens who had trouble in landing a job,”said Michael,a researcher in the US. 1.In the author’s opinion.American high school leavers__________. A.have enough career-related courses B.need more career advice from their schools C.perform better in exams than German students D.can get higher earnings in later years 2.According to Robert Schwartz,_________. A.there is no need for kids to go for higher education in the US B.students should get contact with the working world at high school C.education reform should focus on students’performance in exams D.teenagers in the US can’t miss out on the summer job experience 3.What can be inferred from the text? A.Unemployment rates for US teenagers remain hi 曲 at the moment. B. Students with career—based courses never have problems finding a job.

第 15 页

C. US companies work with schools to prepare young people for future employment. D.High school leavers with no practical skills can’t find a job absolutely 4.What’S the main idea of the text? A.Arguments about recent US education reform. B.Tips on finding jobs for high school leavers. C.The lack of career—based courses in US high schools. D.Advice for American high school leavers. 5·The underlined word “daunting” in Paragraph 6 most probably means___________. A.discouraging B.interesting C.creative D.unbearable 【答案与解析】文章主要介绍了通过与德国的中学的情况的比较,来说明在美国中学里,还 是很缺乏有关职业生涯的基本课程。 1.【答案】B 【解析】考查作者观点题。根据第五段的 Schwartz believed that the best career programs encourage kids to go for higher education while also teaching them valuable practical skills at high school.James Madison High School in New York,for example,encourages students to choose classes on career—based courses.The school then helps them gain on—the-job experience in those fields while they’re still at high school 可看出答案。 2.【答案】B 【解析】考查细节理解题。根据第六段的 even for teens whose schools encourage them to connect with work,the job market is daunting 看出答案。 3.【答案】A 【解析】 考查推理判断题。 根据第六段的 In the US, unemployment rates for 16-to 19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row 推出答案。 4.【答案】C 【解析】考查主旨大意题。文章第一段的 In some countries,schools have programs to help students onto the path to work.In the Unites States,however,such programs are still few and far between 点出了主题。 65.【答案】A 【解析】考查词义猜测题。从下文的 In the US,unemployment rates for 16-to 19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row.可猜出词义

第 16 页

9.
【2012·顺义素质展示】 Does a Tea Break Make You More Efficient? China has been drinking tea since the time of Shennong, 5,000 years ago. Britain’s relationship with tea is much shorter, but tea enjoys pride of place as the UK’s national drink. According to the UK Tea Council, British people drink an average of three cups a day or a national total of 165 million cups every day. With figures like these, it is no surprise that time spent taking tea affects the working day in Britain. A recent survey found that 24 minutes a day are lost to making, buying and drinking tea and coffee. That is, ?400 a year is lost in working hours per employee, or 190 days over a lifetime. So, should employers be worried about this lost working time, or does the tea break make up in other ways? One argument is that caffeine improves mental state: a drink of tea or coffee can make you active and focus on work. Professor Rogers of the University of Bristol disagrees. After years of studying caffeine he sees nothing can prove that. “Workers would perform equally well if not drinking it at all,” he says. “But if they’re often drinking it and then go without, they’ll feel tired and won’t work well.” Psychologist Cooper instead emphasizes the role tea breaks play in office life, and in building social relationships. “We need to make people more active and see other people. The tea break is one way of doing this,” says Cooper. And Professor Rogers also points out the comfort effect of a hot drink: “We warm our hands on them on a cold day; they’re comforting and play a big role in our everyday life. Whatever the caffeine’s doing, I’d say these 24 minutes aren’t wasted.” 1. What is the passage mainly about? A. Tea Breaks cannot make people more active at work. B. British people drink more tea than people in other countries. C. Tea break plays an important role in people’s life in Britain. D. A lot of time has been wasted drinking tea in the working day. 2. We learn from a recent survey that in Britain _______. A. ?400 is lost in working hours for each person B. tea breaks take up 24 minutes in a working day C. people spends 190 days drinking tea and coffee each year D. people drink 165 million cups in working hours every day 3. What’s Psychologist Coopers’ attitude towards tea break? A. Doubtful. B. Uncertain. C. Negative. D. Positive.

第 17 页

【答案与解析】 喝茶已经成为英国人的习惯、 ,且不论喝茶休息是否真的可以提高工作效 率,一旦人们戒除了这个习惯,他们的工作将会受到影响。 1.C 主旨大意题。文章首先阐述了茶在英国的重要地位,之后大部分内容都在叙述喝茶休 息的优点,所以 C 项最能概括文章大意。 2.B 细节理解题。结合第一段最后一句、第二段第二句和第三句的内容可知最近的调查表 明英国人一个工作日中喝茶和咖啡的时问有 24 分钟。 3.D 推理判断题。根据倒数第二段的内容可推测 cooper 对喝茶休息持”肯定”态度。

第 18 页

10.
【2012· 浙江调研】 Bonus(奖金) culture has become the subject of many studies nowadays. Many people have been angered by the way some bankers and high officials seem to have been rewarded for failure. Others find the idea of offering many-million-dollar bonuses morally disgusting. But few have asked whether performance-related bonuses really do improve performance. The answer seems so obvious that even to ask the question can appear ridiculous. Indeed, in spite of all the complaints about them, financial encouragements continue to be introduced in more and more areas, from healthcare and public services to teaching and universities. So it may come as a shock to many to learn that paying for results can actually make people perform badly in many circumstances, and that the more you pay, the worse they perform. No one is arguing that bonuses can help companies and institutions attract and keep the best staff. Nor does anyone argue against the idea that you can encourage people to do specific tasks by linking payments to those tasks. Rather, the point is about how to get the best out of people. Do employees really perform better if you promise to pay them more for getting results? There are some obvious reasons why such payments can fail. It has been argued, for instance, that cash bonuses contributed to the financial crash, because traders had little enthusiasm to make sure that their companies enjoyed long-term survival. Most bonus projects are poorly designed, says Professor Malcolm Higgs. He thinks the reason is that organisations try to keep bonus arrangements simple. Nevertheless, he thinks bonus projects can work as long as they link the interests of individual employees with the long-term goals of a business. Bonuses can also encourage cheating. “Once you start making people’s rewards dependent on outcomes rather than behaviours, the evidence is people will do whatever they can to get those outcomes,” says Professor Edward Deci. “In many cases the high officials simply lied and cheated to make the stock (股票) price go up so they got huge bonuses.” But the work of Deci and others suggests the problem with bonuses runs far deeper than poor design or cheating. In 1971, he asked students to solve puzzles, with some receiving cash prizes for doing well and others getting nothing. Deci found those offered cash were less likely to keep working on puzzles after they had done enough to get paid. These studies suggest that offering rewards can stop people doing things for the pure joy of it. This was the basis for a series of books by Kohn in which he argues that rewarding children, students and workers with grades, scholarships and other “bribes” (贿赂) leads to low-quality work in the long run. Those who believe in the power of bonuses fail to distinguish between inner drive and outside pressure — wanting to do something because you like it for itself in contrast to doing something because you want the reward, Kohn says. “It’s not just that these two are different, it’s often that the more you reward people for doing something, the more their inner drive tends to decline.”

第 19 页

A “do this and get that” approach might improve performance in the short term, but over longer periods it will always fail, Kohn says. People who receive bonus will naturally play safe, become less creative, cooperate less and feel less valued, he adds. What’s more, the studies also suggest that offering rewards can also stop people taking responsibility. 1. The effect of performance-related bonuses has not been well studied because people _______. A. take the function of bonuses for granted B. see that bonus offering is done everywhere C. think financial encouragement is disgusting D. are shocked by the practice of rewarding for failures 2. According to Malcolm Higgs, designs that _________ are the good ones. A. drive people to finish short-term tasks B. help to attract and keep good employees C. link financial rewards with the quality of the outcomes D. connect individual interests with long-term business goals 3. If a person plays safe to get a bonus, he is probably being ________. A. more enthusiastic B. more risk-taking C. less daring D. less responsible 4. Which of the following do you think the author would most probably agree with? A. Companies should make their bonus projects simple. B. The benefit of bonus helps to get the best out of people. C. The biggest problem with bonus is it creates cheating. D. Bonus offering can stop people doing things for pure joy. 5. Which do you think is the best title of the passage? A. What Is Bonus? B. Does Bonus Work? C. Why Bonus Offered? D. How Bonus Works? 【答案与解析】依据表现发奖金己为世人接受,似乎无可厚非。作者却反弹琵琶,条分缕 析,阐述了奖金的弊端。 1.A 推理判断题。第二段的前半部分提到几乎没有人质疑过根据表现发奖金是否真的可以提 升表现, 答案看起来如此明显以至于询问这样问题似乎很荒谬, 由此可推断人们想当然地肯 定了奖金的功能。 2.D 细节理解题。 ,根据第六段后半部分的内容可知这位教授认为良好的奖金设汁是把员工 的个人兴趣和公司的长期目标结合在一起。 3.D 细节理解题。根据最后一段最后一句话可知,奖金会使人们不愿承担责任,故选 D 项。 4.D 作者态度题。作者在第二段中提出了自己的观点,指出了奖金的弊端,下文则进行详 细的剖析。 根据倒数第三段第一句中的内容可知作者认为发奖金会阻止人们在做事过程中享 受纯粹的快乐。 5 B 主旨人意题。前两段是引题,概述的是人们对奖金的世俗看法,第二段则提出了相反的 观点,下文则进行了深入的阐述,所以 B 项最能概括文章大意。

第 20 页

11.
【2012· 顺义素质展示】The brown widow spider became established in Southern California in early 2000 and has become part of the local spider family in urban Los Angeles and San Diego. The brown widow spider is continuing its expansion in Southern California and could possibly move northward into Central California. The brown widow is suspected to have evolved in Africa although it was first described from South America, which adds confusion as to where it might have originated. It is a tropical and subtropical spider having established populations in Hawaii, Florida, parts of Australia, South Africa and Japan. In North America, the brown widow was restricted for many decades to the Florida peninsula. However, around the year 2000, it started showing up in other Gulf Coast states. Brown widows are now known from Texas to Georgia and South Carolina. The brown widow builds its web in protected sites around homes and in woody vegetation with branches. Some typical sites selected by brown widows for web building are empty containers such as buckets and nursery pots, mail boxes, entry way corners, under eaves, storage closets and garages, undercarriages of motor vehicles that are stationary for long periods, and the undersides of outdoor furniture. They choose places that are more exposed than sites chosen by black widows and therefore, appear to be at higher risk for interactions with humans as far as bites are concerned. One recent study demonstrates that the brown widow spider is less poisonous than other widow species. The reason for the weaker effect of brown widow bites on humans is possibly because the brown widow does not have much poison as its larger relatives, but it is really a threat to humans as to its poison. The two major symptoms of a brown widow bite were that the bite hurt when it was given and it left a red mark. These two symptoms are not much different from the bite of normal household spiders. There is no specific information regarding the control of brown widows by farm chemicals. Most current advice is what is used for controlling spiders in general. Therefore, most commercially available farm chemicals should work on brown widows. Avoiding a mess of the house and the garage should reduce nest sites for them. Also, one should store garage items in plastic bags where there might be interactions with spiders. These items include rarely worn garments such as gardening clothes and gloves, recreational items like sports equipment (i.e., baseball gloves) and other items where spiders can crawl up into holes where fingers can be inserted. 1. The author wrote this article to _______. A. announce the result of a research on spiders B. introduce the ways to get rid of the spiders C. report a new finding of the widow species D. warn readers against the brown widow 2. From the passage we can conclude that _______.

第 21 页

A. brown widows are spreading northward B. the brown widow originated from Africa C. brown widows now can be found in all countries D. there used to be no brown widows in North America 3. The third paragraph is mainly about _______. A. the brown widow’s web building B. the characteristics of the brown widow C. the habitat preferences of the brown widow D. the brown widow’s threaten to human beings 4. It can be inferred that _______. A. brown widows can be killed with any farm chemicals B. at present people can only control brown widow spiders C. the brown widow has more poison than the black widow D. victims bitten by the brown widow needn’t see the doctor 【答案与解析】 一种褐色的毒蜘蛛正在美国蔓延,其危害不容忽视。更糟糕的是,目 前还没有消灭它的方法,只能尽力进行控制和预防。 1.D 作者意图题。文章从这种蜘蛛的渊源谈起,预测了它的蔓延范围,进而介绍了它的生 活习性、危害以及控制方法,所以作者意在警告读者当心这种蜘蛛。 2.A 细节理解题。根据第一段最后一句话可知它们可能会朝北方蔓延。 3.C 段落大意题。本段指出了这种蜘蛛经常选择的织网的地方,即主要介绍这种蜘蛛的栖 息偏好。 4.B 推理判断题。 最后一段提到还没有掌握控制这种蜘蛛应当使用的化学药品的具体信息, 目前的建议是采用控制蜘蛛的一般方法,并提供了一些预防措施,由此可推断目前人们只 能控制它们。

第 22 页

12.
【2012·浙江调研】Which is sillier: denying we ever went to the moon or trying to convince the true nonbelievers? Once upon a time – July 20, 1969, to be specific – two men got out of their little spaceship and wandered around on the moon for a while. Ten more men walked on the moon over the next three and a half years. The end. Unfortunately, not quite. A fair number of Americans think that this whole business of moon landings really is a fairy tale. They believe that the landings were a big hoax (骗局) staged in the Mojave Desert, to convince everyone that U.S. technology was the “bestest” in the whole wide world. Which is the harder thing to do: Send men to the moon or make believe we did? The fact is the physics behind sending people to the moon is simple. You can do it with computers whose entire memory capacities can now fit on chips the size of postage stamps and that cost about as much as, well, a postage stamp. I know you can because we did. However, last fall NASA considered spending $15,000 on a public-relations campaign to convince the unimpressed that Americans had in fact gone to the moon. That idea was mostly a reaction to a Fox television program, first aired in February 2001, that claimed to expose the hoax. The show’s creator is a publicity hound (猎狗) who has lived up to the name in more ways than one by hounding Buzz Aldrin, the second man on the moon. Mr. X (as I will call him, thereby denying him the joyous sight of his name in print) recently followed Buzz Aldrin around and called him “a thief, liar and coward” until the 72-year-old astronaut finally lost it and hit the 37-year-old Mr. X in the face. Anyway, NASA’s publicity campaign began to slow down. The nonbelievers took the campaign as NASA’s effort to hide something while the believers said that $15,000 to convince people that the world was round — I mean, that we had gone to the moon — was simply a waste of money. (Actually, the $15,000 was supposed to pay for an article by James E. Oberg, an astronomy writer who, with Aldrin, has contributed to Scientific American.) If NASA’s not paying Oberg, perhaps it could put the money to good use by hiring two big guys to drag Neil Armstrong out of the house. Armstrong is an extremely private man, but he is also the first man on the moon, so maybe he has a duty to be a bit more outspoken about the experience. Or NASA could just buy Aldrin a commemorate plaque (纪念匾) for his recent touch on the face of Mr. X. 1. We can learn from Paragraphs 2 and 3 that some Americans believe _______. A. moon landings were invented B. U.S. technology was the best C. moon landing ended successfully D. the Mojave Desert was the launching base 2. According to the writer, which of the following is to blame for the story about the hoax?

第 23 页

A. NASA’s publicity campaign. B. The Fox television program. C. Buzz Aldrin. D. James E. Oberg. 3. According to the writer, Mr. X _______. A. told a faithful story B. was not treated properly C. was a talented creator D. had a bad reputation 4. The believers think that NASA’s publicity campaign is ________. A. proof to hide the truth B. stupid and unnecessary C. needed to convince the non-believers D. important to develop space technology 5. What is implied in the last paragraph? A. NASA should not bother with the non-believers. B. Armstrong was a very private and determined person. C. Armstrong should be as outspoken as Buzz Aldrin. D. NASA should send more astronauts to outer space. 6. The tone of the article is _______. A. angry B. conversational C. humorous D. matter-of-fact 【答案与解析】 美国当年的登月活动是否是一场精心策划的骗局?针对一些人的质疑, 美国航空航天局开始了一场行动,旨在确认事实。作者对此不屑一顾,认为是小题大做, 毫无必要。 1.A 推理判断题。第二段提到自从那几个人登月后,再也没有了下文;第三段则直言有人 认为这是一场大骗局。由此可推断一些美国人认为登月是捏造出来的。 2. B 细节理解题。根据第五段第二句中的内容可知应该把骗局的故事归咎于这个电视节目. 3.D 正误判断题。根据第五段中的“Buzz Aldrin,the second man on the noon”可知 D 项 内容正确。 4.B 推理判断题。倒数第二段的中间部分提到相信者认为航空航天局的这一行动与证明地 球是圆的没有什么差别,是在浪费钱财,由此可推断他们认为这种做法愚蠢而且没有必要。 5.A 推理判断题、最后一段的半部分提到美国航空航天局的这笔钱可以有更好的用途,让 Neil Armstrong 现身说法更有说服力,由此可推断美国航空航天局不应该为澄清怀疑者的言 论而费尽周折。 6.C 文章结构题。本文的写作笔调在最后一段体现得最为明显,结合本段中的动词 drag 以 及最后一句的内容可知本文风格“幽默” 。

第 24 页

13.
【2012·三明联考】 Tired of those characterless business hotel chains? Beijing offers some special choices for you to experience luxury(奢侈) and uniqueness. If you are fond of traditional courtyards and Chinese architecture, Anman is the perfect place to realize your fantasy. Located next to the East Gate of the Summer Palace, Anman houses a series of rooms, boasting【以拥有…而自豪】 Chinese culture and royal landscapes(景观), featuring old-time attractiveness as well as modern comfort. Anman at Summer Palace, 15 Gongmenqian Street, East gate Of Summer Palace, Haidian District; amanresorts.com; Rooms start at $550 Inspired by the style of the 1960s, Hotel G lies in Sanlitun, Beijing's fashionable entertainment district. This excellent location enables guests to explore the colorful nightlife of the capital and can choose from a number of impressive clubs and pubs. The hotel has 100 rooms in which you can enjoy luxury and modernity. Hotel G, No A7 Gongtixilu Chaoyang District Beijing; hotel-g.com; Rooms start at 1188yuan. DuGe Courtyard Boutique Hotel The charm and romance of hutong have attracted so many Western tourists. Staying in a courtyard is a unique way to experience the heritage of Chinese culture. Located in a traditional hutong, DuGe Courtyard is a hidden pearl, and bridges the gap between eastern philosophy(哲学) and western concepts creating a homey atmosphere. DuGe Courtyard Boutique Hotel, Qianyuanensi Hutong No 26, Nanluoguxiang, Dongcheng district; dugecourtyard.com; Rooms start at 1200 yuan. Located in noising Sanlitun, the Opposite House is a relaxing place where classic meets fashion. The hotel aims to recall guests’ energy and enthusiasm after a day’s exhaustion in this fast-paced city. With its creative space design and individual service such as quality furniture and top equipment, guests are impressed by joyous comfort and contentment. The Opposite House, The Village, Building 1 No 11 Sanlitun Road, Chaoyang District; theoppositehouse.com; Rooms start at 2250yuan. 1. Which of the following are located in Beijing's fashionable

第 25 页

entertainment district, Sanlitun? A. Anman at Summer Palace and Hotel G B. The Opposite House and Hotel G C. Anman at Summer Palace and The Opposite House D. DuGe Courtyard Boutique Hotel and The Opposite House 2. If you want to use as little money as possible to experience luxury and uniqueness, you’d like to choose _______ to live in. A. Anman at Summer Palace B. Hotel G C. DuGe Courtyard Boutique Hotel D. The Opposite House 3. If your German friend is interested in Chinese Hutong culture and will visit Beijing next month, you’ll advise him to click _________ for further information. A. amanresorts.com B. hotel-g.com C. dugecourtyard.com D. theoppositehouse.com 4. The passage is most likely to appear in which section of a newspaper? A. business B. culture C. opinion D. travel 【答案与解析】文章介绍了北京地区四家豪华旅馆特有的风格、独特的环境、地理位置、网 址以及每家旅馆的最低标价。 1.B 考查事实细节。 由该句 “Hotel G lies in Sanlitun, Beijing's fashionable entertainment district” (G 旅馆位于北京三里屯的时尚娱乐区)可直接得出答案。 2. A.考查事实细节。纵观全文每个旅馆的房间都有都低报价,报价最低的是 A. Anman at Summer Palace。 3.C 考查事实细节。胡同文化是 DuGe 庭院精品旅馆特有的风格,要想从网上深入了解,当 然要点击它的网址 dugecourtyard.com 4.D 推理判断题。通过文章大意可以看出,该文章为在外旅行者选择旅馆提供了方便,很有 可能背旅行者随身携带。

第 26 页

14.
【2012·顺义素质展示】The first time I went for a walk around my father-in-law’s neighborhood was garbage day, and I was shocked to see what people were throwing out. It was back in 1981, and I saw many people gathered in someone’s front yard. As I went nearer to see what was happening I got my first introduction to yard sales. For the few dollars I had in my wallet, I was able to buy a seven-inch black-and-white portable TV. I also bought a flashlight. The following weekend, at another yard sale, I saw a 14-inch color TV being sold for almost nothing. I felt I could not miss the offer and bought it. Now I had two sets and couldn’t wait to see what else I could afford the next weekend. Spring ended, and by then I had accumulated almost every type of electronic equipment I had always wished to have back home. Then this new idea came to mind. I had heard about a man who traveled back home every few months. He drove a truck filled with boxes of new and used stuff that people were sending to relatives. So I told my father that I would send as many types of items as I could so that he could start his resale business. Every few months I would gather several boxes of American “junk” ––– televisions, toasters, fans, hair dryers, etc. and send them home. As word got out about my father’s “trash” market, people all came to buy these things. Three years later, when I visited my family for the first time since leaving home, I learned that many of the families in our neighborhood had a piece of “trash”. It proved that I had the responsibility to keep people back home up to date with the latest technology you no longer need. 1. According to the text, a yard sale is a place where people _______. A. sell their front yards at a low price B. sell unwanted things in their own yards C. gather in someone’s yard to enjoy things D. throw away their trash in someone’s yard 2. The author felt he could not miss the offer because _______. A. the second TV set was bigger B. the second TV set was color TV C. the second TV set was very cheap D. he wanted two TV sets very much 3. What did the author think of the “junk” he bought? A. He thought they were valuable. B. He thought they were worth buying. C. He was not surprised to see them thrown away. D. He thought he could sell them for a good price.

第 27 页

4. From the passage we can infer that _______. A. The author comes from a poor country B. The author often goes home to sell the “junk” C. The author buys the “junk” only to make profits D. The “junk” is not welcomed in the author’s home country 【答案与解析】 作者自接触到庭院销售后,一发而不可收拾。别人弃之不用的东西,却被 作者当成宝贝送回了家乡。 1.B 推理判断题。作者在第二段提到当时首次接触庭院销售,仅用几美元就买了一台电视 机和一个手电筒,由此可推测是人们在他们自家的院子里出售不想要的东西的地方。 2.C 细节理解题。结合第三段前两句的内容可知作者感觉到不能错过这次机会的原因是这 台彩电非常便宜,几乎不用花钱。 3.A 作者态度题。第四段中提到作者搜集了几乎各种类型的电子设备并一直希望把它们带 回家,下文中提到运回家的这些“垃圾”深受父老乡亲的喜欢,再结合最后一段最后一句的内 容可知作者认为自己购买的这些东西是有用的。 4.A 推理判断题。作者购买的是庭院销售的廉价物品,运回自己的家乡后深受欢迎,文章 最后提到自己有责任让家乡的人跟上最新技术的步伐,由此可推测作者来自一个贫穷的地 方。

第 28 页

15
【2012 届年邵阳市高三第一次联考】 “Children should not be left unsupervised(无人监督 的) to play with a dog.”say experts in this week's British Medical Journal. Their advice is part of a review aimed at doctors who deal with dog bites. “Dog bites and maulings are a worldwide problem, particularly in children.” write Marina Morgan and John Palmer. Every year 250,000 people who have been bitten by dogs attend minor injuries and emergency units in the United Kingdom, and half of all children are reportedly bitten by dogs at some time, boys more than girls. Accurate death figures are difficult to obtain, but in the past five years, two to three cases a year have made news headlines. Based on the latest medical evidence, they advise doctors how to examine and treat a patient presenting with a dog bite. They discuss the risk of infection and when to refer to specialist care. For travelers bitten abroad, they suggest assessing the risk of rabies(狂犬病). In terms of prevention, they suggest that children should be taught to treat dogs with respect, avoid direct eye contact, and not tease them. They should be taught not to approach an unfamiliar dog; play with any dog unless under close supervision; run or scream in the presence of a dog; pet a dog without first letting it sniff you; or disturb a dog that is eating, sleeping, or caring for puppies. “Dog owners also need to change their behavior”, says Rachel Besser, a children's doctor and lifetime dog owner, in an article. “It is clear that not all dog owners appreciate that children should not be left unsupervised with a dog”, she says. Just as some parents are obliged to take parenting classes, she would like to see compulsive classes for expectant dog owners to teach them about the responsibilities of dog ownership. Educational programs are also needed to teach children about some precautionary behaviors around dogs. Finally, she would like to see vets advising dog owners about bite prevention, and doctors promoting bite prevention when treating patients who have been bitten by dogs. 66. Dog biting studied by the experts is a problem ____________. A. doctors dealing with dog bites should pay attention to B. happening only to a few children of the world C. only boys may meet with D. about which experts get accurate statistics from the news headlines 67. The underlined word “they” in paragraph 4 refers to “____________ ”. A. doctors B. parents C. experts D dog owners 68. To avoid dog bites, a child should ____________. A. treat dogs with respect and direct eye contact B. approach an unfamiliar dog C. run or scream in the presence of a dog D. leave a dog feeding itself 69. What are Rachel Besser’s words mainly about ?

第 29 页

A. All the dog owners would like children not to be left unsupervised with a dog. B. All the dog owners have a correct behavior toward dogs. C. Not all dog owners appreciate that children should be left with dogs under supervision. D. Not all dog owners should attend classes about the responsibilities of dog ownership. 70. Which of the following can be the best title for the passage? A. Dogs, Dangerous To Children B. Children Should Know Behaviors Around Dogs. C. Doctors, Treat Dog Bites Correctly. D. Never Leave Children Unsupervised With Dogs 语篇解读: 狗咬人, 尤其是狗咬小孩的现象尤其需要引起关注, 为此, 需要采取一定的措施。 66. A. 细节理解题。 根据第一段 “Their advice is part of a review aimed at doctors who deal with dog bites.”可知,专家所研究的狗咬人的问题也应该是相关医生应给予重视的问题,故 答案选 A 项。 67. C. 词义猜测题。第四段共有三句,其主语均为“they” ,应指同样的人,根据“Based on the latest medical evidence”再结合第一段专家的讲话可推断,他们就指研究狗咬人这一 问题的专家们,故选 C 项。 68. D. 细节理解题。 根据第五段 “They should be taught not to approach an unfamiliar dog; play with any dog unless under close supervision; run or scream in the presence of a dog; pet a dog without first letting it sniff you; or disturb a dog that is eating, sleeping, or caring for puppies.”可知,为了避免狗咬,小孩应该让狗自己吃,而不要云打扰它,故选 D 项。 69. C. 细节理解题。根据第七段“It is clear that not all dog owners appreciate that children should not be left unsupervised with a dog”可知,雷切尔医生认为,并非所有的狗的主人 都认为孩子们和狗在一起的时候要有大人的照看。由此判断选 C 项。 70. D. 主旨大意题。狗咬人,尤其是狗咬小孩的现象比较严重,那么如何避免狗咬小孩呢? 这才是本文的写作重点,而只有 D 项更能说明此问题,故正确答案选 D 项。

第 30 页

16
【永州市 2012 年高考一模】 Winners Club You choose to be a winner! The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account(交易账户) where you receive a key-card so you can get to your money 24/7 – that’s 24 hours a day, 7 days a week! It’s a club with impressive features for teenagers: No account keeping fees! You’re no millionaire so we don’t expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees! Excellent interest rates! You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month. Convenient Teenagers are busy – we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet··You can have money directly deposited into your Winners Club account. This could · be your pocket money or your pay from your part-time job! Mega magazine included Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members. The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an application form. You can’t wait to hear from you. It’s the best way to choose to be a winner! 56. The Winners Club is a bank account intended for ________. A. parents B. teenagers C. winners D. adults 57. Which of the following is TRUE about the Winners Club? A. Special gifts are ready for parents. B. The bank opens only on work days. C. Services are convenient for its members. D. Fees are necessary for the account keeping. 58. The Winners Club provides magazines which ________. A. encourage spending B. are free to all teenagers C. are full of adventure stories D. help to make more of your money 59. If you want to be a member of the Club, you must ________. A. be an Internet user B. be permitted by your parent

第 31 页

C. have a big sum of money D. be in your twenties 60. What is the purpose of this text? A. To set up a club. B. To provide part-time jobs. C. To organize key-cards. D. To introduce a new banking service. 答案与解析: 语篇解读:本文主要宣传针对青少年而开设的银行帐户——“优胜者俱乐部” ! 56. B. 细节理解题。根据第一段“The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.”可知“优胜者俱乐部”是针对青少年而开设的银行帐户,故选 B 项。 57. C. 细节理解题。根据“Convenient”部分的描写可推断,俱乐部所提供的服务对其会员 来说是极为便利的,故选 C 项。 58. D. 细节理解题。 “Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of 根据 good ideas to make even more of your money.”可知,俱乐部所提供的杂志有助于赚钱, 故选 D 项。 59. B. 推理判断题。根据最后一段可知,参加俱乐部极为容易,你不需要上网,也不需要有 很多钱,更不存在 20 多岁以上的年龄要求,只有你父母同意你参加即可报名,故可判断 选 B 项。 60. D. 推理判断题。本文是“优胜者俱乐部”的宣传广告,而该俱乐部是一个银行帐户,由 此可推断全文旨在介绍一种新的银行服务,故选 D 项。

第 32 页

17
【2012 届年邵阳市高三一联】 In America, Virginia Beach has all the elements of a classic seaside resort: brilliant beaches, a lively boardwalk, plenty of restaurants and nightspots, and amusement rides sure to appeal to kids. Many believe Virginia Beach is at its best in the off-season, when the town is less crowded but the weather is still mild. Meanwhile, some safety tips should be followed, enjoying the happiness and excitement the beach offers. The number 1 safety tip concerns ocean safety: pay attention to Flag conditions posted on the lifeguard stands. Lifeguards post a red flag to warn when the ocean water is dangerous. Take them seriously! Tourists from land-locked regions are particularly easily attracted by the magic of the waves. However, a calm ocean can become risky without warning. Make sure you swim near a lifeguard. Swimming without lifeguard protection is almost five times as great as drowning at a beach with lifeguards. Never swim alone. Many drownings involve single swimmers. When you swim with someone else, if one of you has a problem, the other may be able to get help, including signaling for assistance from others. Don't fight the current. The facts show that some 80% of rescues by lifeguards at ocean beaches are caused by currents. These currents are formed by surf and gravity, because once surf pushes water up the slope of a beach, gravity pulls it back. This can create concentrated rivers of water moving offshore. If you are caught in a rip current, don't fight it by trying to swim directly to shore. Instead, swim parallel to shore until you feel the current relax, then swim to shore. Most rip currents are narrow and a short swim parallel to shore will help bring you to safety. 56. When coming to Viginia Beach, children cannot enjoy the happiness of________________. A. walking on the road made of wood B. joining the nightspots C. riding a horse or a pumper car D. skiing in the sea 57. Many people believe the best time to visit Virginia Beach may be ____. A. after autumn school term beginning B. in the summer vacation C. during the Christmas holiday D. in the cold winter 58. Swimming in the sea you’d better not swim _______________. A. with a friend B. within the sight of the lifeguard C. with the current D. as far as you like 59. From the passage, we can know_______. A. one in five persons swimming in the sea is drowned B. if one with lifeguard were drowning, five persons without lifeguard would be, C. some 80% people drowning by the currents are rescued by lifeguards D. some 20% drowning by the currents are rescued by life guards

第 33 页

60. The passage mainly tells us ______________. A. Virginia Beach has all the elements of a classic seaside resort B. the happiness and excitement the beach offers C. some safety tips when swimming in the sea D. the dangers for tourists from land-locked regions to swim in the sea 语篇解读:维珍尼亚滩是一个值得游览的好地方,但也要注意安全。本文主要介绍介绍游览 维珍尼亚滩时需注意的安全措施。 56. C. 细节理解题。根据第一段“brilliant beaches, a lively boardwalk, plenty of restaurants and nightspots, and amusement rides sure to appeal to kids.”可知,在维珍尼亚滩,你可以漫 步在木板路上, 参加夜总会; 再根据最后一段 “These currents are formed by surf and gravity, because once surf pushes water up the slope of a beach, gravity pulls it back”可推断你也可 以在海中冲浪,但就是不能骑马或坐车,故选 C 项。 57. A. 推理判断题。根据第一段“Many believe Virginia Beach is at its best in the off-season, when the town is less crowded but the weather is still mild”可推断,人不多,气候还尚温 和的淡季是游览维珍尼亚滩的最好时间。气候还尚温和的季节应是秋季,故选 A 项。 58. D. 细节理解题。根据第三段“Make sure you swim near a lifeguard.”可知在海中游泳时不 宜游得太远,故选 D 项。 59. B. 推理判断题。根据第三段“Swimming without lifeguard protection is almost five times as great as drowning at a beach with lifeguards.”可判断选 B 项。 60. C. 主旨大意题。 全文围绕第二段 “Meanwhile, some safety tips should be followed, enjoying the happiness and excitement the beach offers.”而写,即全文旨在介绍游览维珍尼亚滩时 需注意的安全措施,故选 C 项。

第 34 页

18
【湖南省湘潭市 2012 届高三二模】 Farmers are being told more needs to be done to stop them injuring at work. One in five British workplace deaths happens in agriculture even though farmers are only a small part of the working population. During the year 2010/11 there were 1,061 injuries in total and it is thought many more go unreported. Jim Chapman from Warwickshire had his arm torn off by farm machinery seven years ago when he was 23. “You don't realize how much you rely on your second arm until it's gone,” he said. He fell against a PTO shaft(传动轴) spinning metal bar at the back of a tractor. “It ,a catapulted(猛力掷出)me from one side of the machine to the other,” he said. “I landed on the floor, minus all my clothing. My left arm had been ripped off.” He admits that the machinery was missing part of its proper safety guard. “But again,” he added, “it was a rushed day. There were a few machines that didn't work. Also, I was getting behind with the jobs.” Over the last 10 years, other industries that you'd think of as dangerous, like building or quarrying(矿采) ,have lowered the number of workplace deaths and injuries. In the farming industry though, deaths remain high with 34 deaths in 2010/11. Judith Hackitt, the chair of the Health and Safety Executive (HSE) says it is "not acceptable" that the accident statistics for farming are still high. “People in farming don't have minor(较小的) injuries. When they get injured, it's bad.” she said. “When I said to the National Farmers’ Union(NFU) that if I had sons I would not want them to work in agriculture, it really made them sit up and take notice.” There's a whole host of reasons why farming is as dangerous as it is. It is a very rough industry. Also, it's often because people are left alone. They could be young and inexperienced, or older people, who would have retired maybe five or 10 years ago in other industries. Jim wants others to learn from his experience. “Look at what you're doing before you go running in,” he said. “You could make a mistake that you'll live with for the rest of your life.” 61. Jim Chapman was injured in the workplace mainly because ____ A. he crossed the machinery B. the safety guard of the machinery was gone C. he was standing at the back of the tractor D. he didn't notice the PTO shaft 62. In British farming industry,______. A. farmers take up a large part of working population B. the number of injuries is bigger than what the public know C. old machinery was not replaced in time D. being a farmer is the most dangerous 63.Judith thought_were (was) not acceptable. A. the injuries of farmers B.the high deaths for farming

第 35 页

C. her son's hope to work in agriculture D. farmers' retiring 5 or 10 years later 64. The underlined phrase `ripped off" in paragraph 2 probably means“_” A. turned off B. got off C. worn off D. torn off 65. From the whole text, we can see that Jim feels A. regretful B. angry C. shocked D. confused 答案与解析: 语篇解读:本文主要介绍英国农民工在做事时的受伤现象。 61. B. 细节理解题。根据第二段“He admits that the machinery was missing part of its proper safety guard.”可判断 Jim Chapman 受伤是因为机器的防护装置的脱落,故选 B 项。 62. B. 细节理解题。根据第一段“During the year 2010/11 there were 1,061 injuries in total and it is thought many more go unreported.”可推断英国农民实际受伤人数比所报道的受伤人 数要多,故选 B 项。 63. B. 细节理解题。根据第四段“When I said to the National Farmers’ Union(NFU) that if I had sons I would not want them to work in agriculture”可知 Judith 不会让她儿子从事农业方面 的工作,故选 B 项。 64. D. 词义猜测题。根据第二段“Jim Chapman from Warwickshire had his arm torn off by farm machinery seven years ago when he was 23.”可推断划线部分应意为“torn off” ,故选 D 项。 65. A. 推理判断题。根据最后一段 Jim 的讲话可推断他为自己的受伤感到遗憾,故选 A 项。

第 36 页

19
【雅礼中学 2012 届高三月考试卷(四) 】 Several animal species including gorillas in Rwanda and tigers in Bangladesh could risk extinction if the impact of climate change and extreme weather on their habitats is not addressed, a UN report showed on Sunday. Launched on the sidelines of global climate negotiations in Durban, the report by the United Nations Food and Agriculture Organization shows how higher temperatures, the rise in sea levels, deforestation and excessive land use have damaged the habitats of certain species, especially in Africa. "Many ecosystems have already been stressed by increasing population, historical and recent deforestation, unsustainable management practices and even invasive species," Eduardo Rojas-Briales, assistant director general at the FAO's forestry department, said at the launch of the report. The most affected areas include mountains, isolated islands and coastal areas, which limit the possibilities for animals to migrate elsewhere and create new habitats. "The remaining populations become enclosed in very small ecosystems, they have inbreeding (近亲交配)problems ... and at the end these species may disappear," he added. Other examples of affected animals included elephants in Mali, lions in the Serengeti and crocodiles in Malawi. The report said an estimated 20-30 percent of plant and animal species will be at higher risk of extinction due to global warming and a significant proportion of endemic species may become extinct by 2050 as a consequence. Other consequences could include the spread of invasive species and infectious diseases, it said. The report urges more focus on restoration of damaged ecosystems, especially those key to tackling (应对) climate change such as mangroves (红树林) inland waters, forests, savannahs , (非洲大草原) and grasslands. The FAO also called for the creation of migration corridors for animals in areas where their movement was constrained. The organization said while more resources were flowing to biodiversity conservation, more action at the government and policy level was needed. It also urged local communities to develop projects that mitigate the impact of climate change on wildlife, naming eco-tourism activities as an example. 56. Why are mountains, isolated islands and coastal areas becoming the most affected areas, according to the passage? A. Because animals there are more likely to migrate to other places and create new habitats. B. Because of higher temperatures and the rise in sea levels there. C. Because it is less possible for animals to move to other places and create new habitats. D. Because of the spread of invasive species and infectious diseases.

第 37 页

57. What does the underlined word “mitigate” in the last paragraph mean? A. Making something become less serious. B. Making use of. C. Developing. D. Moving from one place to another. 58. All of the following are true EXCEPT “ ”. A. The increasing population, historical and recent deforestation, unsustainable management practices and even invasive species have put great pressure on the ecosystem. B. We should pay more attention to the restoration of damaged ecosystems C. All the plants and animal species will be at higher risk of distinction due to global warming by 2050. D. For animals living in areas where their movements were limited, we should create more corridors for them. 59. What can we infer from the last two paragraphs? A. There are no resources available to conserve the biodiversity. B. It is the local communities rather than the government that should take measures to protect the species from extinction. C. It is better for the local communities to restrict eco-tourism activities. D. The government should take some measures and some policies should be made to protect the biodiversity though more sources were being used for it. 60. What is the best title for the passage? A. Animals at risk B. Global warming and its consequences C. Solutions to animal distinction D. Animals at risk due to climate change 语篇解读:气候变化对野生物带来极大的影响,因为有必要采取措施减轻气候变化。 56. C. 细节理解题。根据第四段“The most affected areas include mountains, isolated islands and coastal areas, which limit the possibilities for animals to migrate elsewhere and create new habitats.”可判断选 C 项。 57. A. 词义猜测题。要求当地发展项目来减轻气候变化对野生物的影响,由此可推断划线词 应意为“使某事物变得更不严重” ,故选 A 项。 58. C. 细节理解题。C 项内容与文中“The report said an estimated 20-30 percent of plant and animal species will be at higher risk of extinction due to global warming and a significant proportion of endemic species may become extinct by 2050 as a consequence”不相符合, 故选 C 项。 59. D. 推理判断题。根据“The organization said while more resources were flowing to biodiversity conservation, more action at the government and policy level was needed.”可 判断 D 项正确。 60. D. 主旨大意题。本文主要介绍气候变化给野生活带来面临灭绝的影响,故正确答案选 D 项。

第 38 页


相关文章:
2013较新话题阅读理解(答案+精讲)
2013较新话题阅读理解(答案+精讲)_英语_高中教育_教育专区。下载的,我删减后挑了19篇,话题都比较好,虽不是特别新,也还不错,还有一些原汁原味的,未一一校验,...
2013考前精讲(答案)印刷版
2013较新话题阅读理解(答案... 38页 免费 2013全国二级建造师考前精... 暂无评价 163页 5财富值 2013安全-法律知识-精讲班... 9页 免费 2013长春市高三一模...
2013阅读理解
2013高考英语阅读理解精讲 33页 免费如要投诉违规内容...第 2 题的最佳答案是 A 项。B,C 和 D 项都...一般来说,标题的写作方式是:以话题为 核心,将控制...
2013阅读理解
2013高考英语阅读理解精讲 33页 免费 2013备战小升...Meaning【 “不要在就餐时间以外饮酒”有了新含义...7 第一部分答案阅读理解 阅读下面的短文,每篇...
2013中考阅读理解100篇(有答案)
2013中考阅读理解100篇(有答案)_初三语文_语文_初中...①自然段前加几句话,另写一个开头,使新的开头与...文章第⑤自然段写“我”向家人讲了“我”与年轻...
2015年高考二轮名校精讲讲义专题 阅读理解经典精讲(下)
2015年高考二轮名校精讲讲义专题 阅读理解经典精讲(下)_英语_高中教育_教育专区...(5)有的旧词是以新的意义出现的。 (6)不但考查语言而且考查对英美文化...
2015年高考英语二轮名校精讲精练讲义 专题 阅读理解2013新题赏析之新题型
2015年高考英语二轮名校精讲精练讲义 专题 阅读理解2013新题赏析之新题型_高考_...make things worse 2 阅读理解 2013 新题赏析之新题型 讲义参考答案阅读表达 ...
2013年中考数学复习专题讲座九:阅读理解型问题(含详细参考答案)
2013年中考数学复习专题讲座九:阅读理解型问题(含详细参考答案)_中考_初中教育_...三、中考考点精讲 考点一: 阅读试题提供新定义、新定理,解决新问题 例 1 (...
2015年高考二轮名校精讲讲义专题 阅读理解2014新题赏析
2015年高考二轮名校精讲讲义专题 阅读理解2014新题赏析_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 2015年高考二轮名校精讲讲义专题 阅读理解2014新题赏析_...
2013年中考语文记叙文阅读专题复习精讲(12份)-做好语文阅读理解题必背的语文知识术语
2013年中考语文记叙文阅读专题复习精讲(12份)-做好语文阅读理解题必背的语文知识术语_中考_初中教育_教育专区。做好语文阅读理解题 必背的语文知识术语 一、表达...
更多相关标签:
阅读理解题及答案 | 金色花阅读理解答案 | 父亲阅读理解答案 | 二年级阅读理解及答案 | 父爱如山阅读理解答案 | 壶口瀑布阅读理解答案 | 初一阅读理解及答案 | 七年级阅读理解及答案 |