温馨提示： 此套题为 Word 版，请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴，调节合适 的观看比例，答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。
Ⅰ. 单项填空 1. (2013· 海口模拟)I would rather fail A. than B. then C. thus cheat in the examination. D.
that in the math exam,
2. (2013·安庆模拟 )That student admitted that he would never do that again in the future. A. to have cheated; promising B. cheating; promised C. to cheating; promised D. having cheated; promising 3. (2013· 杭州模拟) the back door quietly. A. To avoid being seen C. Avoid being seen 4. (2013· 吉安模拟)I’d appreciate B. Avoiding seen
by the teacher, Tom got into the classroom from
D. Avoided seeing if you would like to teach me how me with
to use the expression once more and I always appreciated my English in the past. A. that; you to help B. this; your helping
C. it; you to help D. it; your helping 5. (2013· 阜阳模拟)—What’s your plan for this winter vacation? —I’ll take an express train to Dalian for my holiday A. while C. immediately B. until D. unless the school ends.
6.(2013· 琼海模拟)Playing video games can make children aggressive and attention disorders. So children who play video games a lot seem to have more trouble in study. A. contribute to C. lie in B. result from D. come about
7. (2013· 宝鸡模拟)He is such an unselfish man. You cannot help but him. A. respect C. respecting 8. (2013·台州模拟 ) B. to respect D. respected comfortably in his armchair, the old man .
enjoyed the light music over the radio with his eyes half A. Seating; closed C. Sitting; close B. Seated; closed D. Sat; closing
9. (2013· 岳阳模拟)Provide your doctor with a detailed medical history he can give you the accurate treatment. A. even if B. in case
C. so that 10. Mary, make sure A. to switch C. that you turn off
D. as though the lights before you leave the room. B. to have gone out D. turning off thousands
11. (原创)So warmly welcomed was The Voice of China of audience were present at the final. A. as 12. He’s really A. amused; bored C. amusing; bored B. that C. which
D. / .
and tells jokes when he thinks we’re getting B. amusing; boring D. amused; boring
13. The teacher was so pleased with the progress that I had study this term that she sent me an English-Chinese dictionary. A. made B. had C. kept D. graded
14. She was over the age limit and refused. A. as a result C. worse still 15. Fish needs water to survive; A. particularly Ⅱ. 阅读理解 B. similarly
, her application for the job was
B. in conclusion D. what’s more , we humans need air to live. C. obviously D. clearly
The microblog has become another classroom for Zhai Langwei, and the teachers are all big names in academia(学术界). Zhai discussed with Lu
Gusun the possible English translation of “literary young women” in Chinese. Lu is the chief editor of the English-Chinese Dictionary, a popular dictionary printed by the Shanghai Translation Publishing House. Zhai is interested in zoology as well. He filled in a quiz from a zoologist of the Science Squirrels Club. He got full marks and the expert’s attention. “The feedback from great scholars has encouraged me to follow my interests, ”said the 21-year-old student majoring in English at Guangdong University of Foreign Studies. Zhai is one of hundreds of millions of microblog users in China. According to China Internet Network Information Center, by the end of June 2010, 72. 3 percent of microblog users were college students. The information on microblogs is short and sweet, and it can be spread by being forwarded by one user after another. This may be partly the reason why, with the help of microblogs, students are able to interact with celebrities. Lu Huiquan, 21, is a student majoring in English at Remin University of China. He has some celebrity fans on his Sina Weibo. “With my microblog being forwarded, I have a bigger chance to let famous people see my opinions, ”Lu explained. “And it doesn’t take much time and effort for them to read and reply. ”More and more students like Lu have started reaching out to great minds for interaction on microblogs. Students from Guangdong University of Business Studies started an
online poll in April on how microblogs influence college students. Microblog is a helpful tool for students to broaden their horizons and learn new things, said 36. 86 percent of respondents. (220W) 1. According to the passage, we know Zhai Langwei A. majors in zoology in university B. has helped Lu Gusun do some translation C. has enlarged his knowledge by using microblogs D. has joined the Science Squirrels Club 2. Which of the following is WRONG about the microblog in China? A. It is full of short and sweet information. B. It helps students communicate with some famous people. C. Its users mainly consist of college students. D. It makes people known on the Internet. 3. The underlined word “forwarded” in Paragraph 3 means“ A. received B. sent C. read D. known . ”. .
4. The main idea of the passage is that microblogs A. have both advantages and disadvantages B. have ill effects on students C. will be more and more popular D. are of great help to many college students Ⅲ. 阅读第二节
选项中有两项为多余选项。 As I walked across the campus of Pittsburgh’s Carnegie Mellon University, I came upon a table filled with young people chatting and enjoying the fine weather. 1 Trilogy, an Austin, Texas-based software
company, had a reputation for recruiting(招聘)our top students. I walked over to the table. “Are you guys here to recruit? ”I asked. “No, ”they replied firmly. “We’re not recruiters. We’re just hanging out with friends. ”How interesting, I thought. They’ve come to campus on a workday, all the way from Austin, just to hang out with friends. I noticed one member of the group sitting on the grass, having multicolored hair, full-body tattoos(文身), and multiple holes in his ears. 2 But as I would later learn, he was a gifted student who had inked the highest-paying deal in the history of their departments. What a change from my own college days, when students would put on their dressy clothes and carefully hide any counterculture tendencies to prove that they could fit in with the company. 3 In fact, the guy I met on the
campus just signed on with Trilogy, right at that table on the grass, with the recruiters who do not “recruit”. 4 I once asked one young man why he was going to a smaller city in Texas. The company is excellent, he told me. There are also terrific people and the work is challenging. Though he had several good job offers from Pittsburgh’s high-tech firms and knew the city well, he said he felt the
city lacked the lifestyle options, cultural diversity, and tolerant attitude that would make it attractive to him. 5 He is a member of what I call the creative class: a fast-growing, highly educated, and well-paid part of the workforce. They do not consciously think of themselves as a class. Yet they share a common attitude that values creativity, individuality, difference, and advantage. A. An obvious lazy guy avoiding work, I thought. B. As he summed it up, “How would I fit in here? ” C. Some of them are the top students in the university. D. Today, apparently, it’s the company trying to fit in with the students. E. While I was interested in the change, something even bigger struck me. F. Several had identical blue T-shirts with “Trilogy @ CMU” written across them. G. This young man represents a lively new force in the economy and life of America. 【语篇随练】 请翻译下列阅读理解中的句子 This may be partly the reason why, with the help of microblogs, students are able to interact with celebrities. 【 译 】
Ⅰ.1.【解析】选 A。句意: 我宁愿考试失败也不愿作弊。would rather. . . than. . . 宁愿……也不愿……。 【变式备选】 —He will come tomorrow. —But I would rather he A. comes C. would come the day after tomorrow. B. is coming D. came
【解析】选 D。考查 would rather 后接从句时的语法规则: 与过去事实 相反用过去完成时; 与现在或将来事实相反用一般过去时。 根据时间状 语可知选 D 项。 2.【解析】选 D。句意: 那个学生承认在数学考试中作弊了, 并且答应 从今以后再也不那样做了。admit 后接动词-ing 形式; 主语 that student 和 promise 之间为主动关系, 故用现在分词形式作状语。 3.【解析】选 A。句意: 为了避免被老师看到, 汤姆悄悄从后门进入教 室。根据句意可知表示目的, 故用不定式形式。 4.【解析】选 D。I’d appreciate it if. . . 为固定句型, 表示“如果……我将 不胜感激。”; appreciate 后接动名词作宾语。故选 D 项。 5.【解析】选 C。句意: ——你寒假是怎么计划的? ——学校一放假, 我 就乘快车去大连。 while 引导的时间状语从句中的动作必须是延续性的; until 直到……才……; immediately 一……就……; unless 除非, 如果不。
根据句意可知选 C 项。 6.【解析】选 A。句意: 玩电子游戏可以让学生变得好斗, 使他们的注 意力不集中, 所以经常玩电子游戏的孩子在学习上似乎有更多的困难。 contribute to 促使, 导致; result from 由于; lie in 在于; come about 发生, 产生。 7.【解析】选 A。句意: 他是这样一个毫无私心的人, 你不能不尊敬他。 cannot help but do sth. 意为“不可避免做某事”。respect 尊敬。 8.【解析】选 B。句意: 舒服地坐在扶手椅上, 这个老人享受着收音机 里的轻音乐, 眼睛半睁半合。 分析句子结构可知前面为分词结构作状语, 且主语和 seat 之间为被动关系, 故用过去分词形式; 在 with 复合结构 中, 宾语 his eyes 和 close 之间为被动关系, 故用过去分词形式。 9.【解析】选 C。句意: 给你的医生提供详细的治疗历史, 以便医生给 你正确的治疗。 even if 即使; in case 以防万一; so that 以便于, 为的是; as though 好像。 10.【解析】选 C。句意: 玛丽, 在离开屋子之前, 务必保证要关掉灯。 make sure 后接 of 介词短语或宾语从句, 故选 C 项。 11.【解析】选 B。句意: 《中国好声音》如此受欢迎, 成千上万的观众 出席了最后的决赛。根据句意可知后半部分为结果状语从句 , 故使用 so. . . that. . . 句型。 【变式备选】 (2013· 东营模拟)Marie told us that branches elsewhere. that she was able to set up new
A. so successful her business was B. so successful was her business C. such successful business she had D. so was successful her business 【解析】 选 B。 在 so/such. . . that. . . 句型中, so+ adj . (+n. )/adv. 或 such+ adj. +n. 部分位于句首时, 主句部分要用部分倒装, 即系动词或助动词 放在主语之前。由此可知选 B。 【知识拓展】 部分倒装的常考点有: 1. 否定意义的副词或介词短语位于句首 , 且主语是名词时, 用部分倒 装。 2. “only +状语”位于句首时, 用部分倒装。 3. 在 hardly. . . when. . . 和 no sooner. . . than. . . 句型中, 主句用部分倒 装。 4. 在 not only. . . but also. . . 句型中, 若 not only 位于句首, not only 这一 部分用部分倒装。 5. as 和 though 表示“虽然”时, 它们引导的从句用倒装, 从句的语序是: 表语/状语/谓语的一部分+as+主语+谓语。 12.【解析】选 C。句意: 他很风趣, 当他认为我们感到厌倦时, 他就讲 笑话。amusing 有趣的; amused 高兴的; bored 厌倦的; boring 令人厌倦 的。 13. 【解析】 选 A。 考查固定搭配与句子结构的分析。 在此句中 that I had
in my study this term 作定语修饰 the progress。 make progress“取得进步”, 是固定搭配, 故选 A。 14.【解析】选 A。考查固定短语。句意: 她超过了年龄限制, 因此, 她 对这项工作的申请遭到了拒绝。as a result 结果; in conclusion 总之; worse still 更糟糕的是; what’s more 另外。 15.【解析】选 B。句意: 鱼儿需要水才能生存; 相似地, 人类需要空气 才能生存。 particularly 特别地; similarly 相似地; obviously 明显地; clearly 清楚地。 Ⅱ. 微博成为了一种交流的方式。 那么对于大学生来说, 是不是还有其 他的用途呢? 1.【解析】选 C。推理判断题。根据第一段的 The microblog has become another classroom for Zhai Langwei, and the teachers are all big names in academia. 可知, 微博成了 Zhai Langwei 的第二教室, 一些名人成了他 的老师, 通过这种方式他扩大了自己的知识范围。 2.【解析】选 D。细节理解题。根据第二段的最后一句以及第三段可知 A、B、C 三项正确。故选 D。 3. 【解析】 选 B。 词义猜测题。 根据 forwarded 所在的句子可以猜出 forward 表示“发送”, 故选 B。 4.【解析】选 D。主旨大意题。本文主要讲了微博对大学生的一些帮助, 故选 D。 Ⅲ.答案: 1~5. FADEG
【语篇随练】 这或许可以部分解释为什么学生在微博的帮助下能够和名人相互交 流。
关闭 Word 文档返回原板块。