当前位置:首页 >> 英语 >>

广东2013高三外研英语测试卷(带答案)


2013 年高三外研 ·广东专版综合测试(一)
听说训练 1 PART A:Reading Aloud 模仿朗读 (满分 20 分) In this part, you are required to watch a video clip, and read after the speaker in the video. China has the fastest gr

owing economy on earth. But to get to the top it must evolve. As the country opens up to the rest of the world, Beijing Capital International Airport is struggling to cope with flight overload. In 2001, Beijing wins the bid for the 2008 Olympic Games with the landslide victory. But it will bring a huge surge of visitors. There is only one solution. They must build the biggest and most advanced airport terminal in just four years — a dragon-like structure for a dragon economy. Creating this man-made marvel will be an epic struggle that pushes everyone involved to the limit. PART B:Role Play 角色扮演 (满分 16 分) In this part, you are required to act as a role and complete three communicative tasks: listen to the conversation, ask three questions and then answer five questions. 角色:你是 Mike。 任务:(1)向 Sophia 提问; (2)根据视频内容及电脑给出的答案,回答问题。 1.Please get ready to ask three questions according to the following Chinese tips. 问题 1:现在请准备提出第一个问题。(中文提示:你怎么看待你父母在印度 时的工作?) Q: _____________________________________________________ 问题 2:现在请准备提出第二个问题。(中文提示:你父母现在做什么工作?) Q: _____________________________________________________ 问题 3:现在请准备提出第三个问题。(中文提示:你还想去欧洲吗?) Q: _____________________________________________________ 2.Please get ready to answer five questions in English. 问题 1:现在请准备回答第一个问题。
1

A: _____________________________________________________ 问题 2:现在请准备回答第二个问题。 A: _____________________________________________________ 问题 3:现在请准备回答第三个问题。 A: _____________________________________________________ 问题 4:现在请准备回答第四个问题。 A: _____________________________________________________ 问题 5:现在请准备回答第五个问题。 A: _____________________________________________________ PART C:Retelling 故事复述 (满分 24 分) In this part, you are required to listen to a monologue, and then retell it based on what you have heard. 故事梗概:害羞的“我”九年级时转入了一个新班级。生日当天,同学们给了“我” 一个大大的惊喜。 关键词:move (转移) surprise (惊奇) shy (害羞) hug (拥抱) greet (祝福)

—————————————————————————————————— —————————————————————————————————— ——————————————————————————————————

I 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 l-15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中, 选出最佳选项。 That is a night I will never forget. At 9: 07 pm my sister called to tell me a piece of 1 news that Dean, our dad, had been in a car accident. I woke up my 2-year-old son and shakily got him ready to go to the hospital. I fought back tears, while I sped towards the freeway. A ten-minute drive was by construction and through tears I 3 2

at the cars around me to get out of my

2

way. 5

4

, my tantrums (突然发怒) disturbed my son and he also began to cry. In a

way it was comforting. Forty-five minutes later I finally got there. I was amazed to find the entire family already present. As we waited for 6

from beyond the double doors the story of Dean?s night began to

7

. Dean?s

truck was hit by a car, whose driver was driving under the influence. Dean was thrown from the truck. “Is everyone alright?” That?s what Dean kept asking as people came to his aid. That 8 you what kind of person he was. As he was 10 was not for himself. 9

dying on the side of the road, his

Within minutes of my arrival the double doors opened and an unsmiling face 11 our large group. “I?m sorry. Dean did not survive. Dean is 12 for anyone

who would like to see him.” The family all began to gather around Dean?s body. Before the nurses soon. Nowadays, drunk driving is still a (n) 100% 15 14 . This is a societal problem that is 13 reminded US that they would need to move his body

! If you drink, don?t drive. It is as easy as that. Just don?t do it. B.exciting D.official B.delayed D.limited B.screamed D.threw B.Exactly D.Totally B.boring D.logical B.encouragement D.word B.act D.unfold

1. A.terrible C.special 2. A.disturbed C.ignored 3. A.looked C.pointed 4. A.Simply C.Unfortunately 5. A.funny C.strange 6. A.support C.process 7. A.doubt C.disappear

3

8. A.reminded C.educated 9. A.resting C.standing 10. A.target C.explanation 11. A.attracted C.approached 12. A.lucky C.available 13. A.gently C.suddenly 14. A.dream C.method 15. A.curious C.preventable

B.advised D.showed B.lying D.walking B.concern D.apology B.recognized D.persuaded B.hopeful D.convenient B.firmly D.humorously B.issue D.suggestion B.frightening D.uncertain

第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入 一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Once a woman came to see a well-known American writer. She said, “ 16 nobody tells me what to do, I?ll go crazy.” The writer asked her to clearly understand the problem she was facing. After the woman did that, the writer asked her a few questions 17 (clear) some points she did not quite understand. l8 (silent). Then he turned to the 19 she thought

For a few minutes after that the writer sat

woman, and asked her how she looked at her own situation and

she should do. The woman hesitated for a moment and then said, “Well, this is what I think,” and outlined 20 perfect solution. 21 your

Hearing that, the writer said. “That seems to be a fine answer

problem.” The woman got up, thanked the writer excitedly and told him that he was the 22 (wise) person she had ever talked to.
4

Yet the writer had done

23

for the woman except encouraging her to use her 24 she had the ability to find the

own mind. The problem with the woman was answer but her mind 25

(control) by fear and panic.

II 阅读 (共两节,满分 50 分) 第一节 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。 A I?ve worked part time since taking early retirement ten years ago. I was inspired by an older friend. We worked for the same company, and he got laid off two years before I was also considered “redundant” as some companies call it. Soon after I left work, we had lunch together. First, he assured me that there was life after work. Then he related his own experience. He didn?t want to take another full-time job, so he turned his daughter?s old bedroom into a home office. He arranged for some consulting Work from our old company, and he picked up more projects from other contacts. Soon he was working 20 to 30 hours a week. He wasn?t making as much money. His kids were grown-up, so he didn?t need as much income. “As soon as I left that job,” he told me, “my back problems went away. I started to eat better and get more exercise. I make half as much money, but I feel twice as good, and I?m twice as happy.” I decided to follow a similar track. At the time, my younger child was almost finished with college, so my parental obligations were winding down. We sold our old house and moved into a townhouse, saving lots of money. I went to work for myself. And the result? Today I, too, make less money. But we make ends meet. And I feel twice as good and twice as happy. Our experience isn?t for everybody. But a lot of people have retired early and lived to tell the tale, which proves it is possible. One friend was a salesman for a communications firm. He had a long commute and did a lot of traveling. He decided at the age of 50, to leave the corporate world, in part because his daughter had health
5

problems and he wanted to spend more time with his family. He quit his job and became a real estate agent-with no commute, no travel, and flexible hours. Later, his wife took a part-time job, and now together they are financially solid, with a more relaxing lifestyle. 26. According to Paragraph 1, if you?re considered “redundant” by someone, it means _______. A.he/she thinks highly of you B.he/she is making use of you C.you are not important to him/her D.you don?t get along well with him/her 27.What did the writer?s friend try to tell him at lunch one day? A.That he regretted not leaving his job earlier. B.That he made even more after finding a new job. C.That life was not easy for him after losing his job. D.That he lived a much better life after being laid off. 28.What did the writer decide to do after talking with his friend? A.He decided to try harder to save money. B.He decided to follow his friend?s example. C.He decided to let his parental obligations go. D.He decided not to work any longer. 29.We learn from the last paragraph that before the friend left his job, he________. A.lived a tiring life because of his work B.had to work very hard as a real estate agent C.had serious health problems because of his work D.had a lot of opportunities to travel with his daughter 30.What does the writer want to confirm by writing the passage? A.That more people are paying attention to health. B.That today?s people generally live an exhausting life. C.That life and health are much more important than work.

6

D.That retiring early to do a part-time job can work well.

B Some airlines are beginning to charge obese customers for extra seats, but Samoa Air appears to be the first to adopt a “pay as you weigh” pricing plan. The airline?s price-per-kilogram will vary depending on the flight, from as little as $1 per kilogram to as much as $4.16, reports the Sydney Morning Herald. In a radio interview this week, according to the paper, Samoa Air chief executive Chris Langton defended the new policy. “This is the fairest way of traveling.” Langton said. “There are no extra fees in terms of excess baggage or anything — just a kilo is a kilo.” Passengers now must type in their weight and the weight of their baggage into the online booking section of the airline?s website. Langton said the new policy is intended. In part, to raise awareness of Samoa?s weight problem. The Pacific island nation has one of the most obese populations in the world. According to a 2007 World Health Organization survey, more than 80 percent of Samoans aged 15 and older are considered obese making it the sixth fattest nation in the world. Nauru, in the South Pacific, topped the list, with 94.5 percent of its 9, 322 inhabitants obese. Samoa Air operates a fleet of small BN2A Islander and Cessna 172 planes, some with as few as eight Seats. ??Airlines don?t run on seats; they run on weight, and particularly the smaller the aircraft you are in the less variance you can accept in terms of the difference in weight between passengers.” Langton said. “Anyone who travels at times has felt they have been paying for half of the passenger next to them.” He may be right. According to a 2010 survey conducted by Sky scanner. net, 76 percent of travelers said airlines should charge overweight passengers more if they needed an extra seat. 31.What is Chris Langton?s attitude toward the new policy? A.Neutral. B.Against.

7

C.Supportive. D.Indifferent. 32.What do we know about the Pacific island nation Samoa? A.It is a heavily populated country. B.Its in habitants are generally overweight. C.Airplanes are its main means of transport. D.Its inhabitants under 15 mostly weigh normally. 33.According to Paragraph 4, overweight people should be charged more because ________. A.thin people have proposed it many times B.overweight people cause more quarrels C.overweight people require more service D.airlines run on weight instead of seats 34.What does the 2010 survey conducted by Skyscanner. net mainly show? A.Most travelers think it?s a good idea to charge overweight passengers more. B.Overweight people are strongly against the policy of charging them more. C.Most travelers think overweight people should take more than one seat. D.Some travelers think it?s unfair to charge overweight people more. 35.What is the main idea of the passage? A.A new policy is going to be carried out soon. B.Airlines are to charge passengers by body weight. C.Obese customers are going to pay more in the future. D.Airlines stop charging every person differently.

C Should people who study science and business pay less for college than people who focus on art and history? That may soon be the case at Florida?s state universities. In tough economic times, Florida governor Rick Scott wants to lead college students toward careers that will pay off after graduation. There are more jobs available in Florida in the fields of business, engineering, healthcare, science and
8

technology. So why not encourage students to focus on these “high-demand” subjects by charging less tuition for them? “We assume students go to college because they want to pursue jobs,” Dale Brill said. He is head of a group of business people, educators and lawmakers who made the recommendation to the governor to keep tuition low for job-friendly areas of academic study. “We all share the goal of students getting jobs and being productive citizens. Some majors are more valuable than others. ” Supporters of the plan have their reasons. More students will choose these “high-demand” majors and get jobs after graduation. The state will gain an educated workforce that is qualified to fill open jobs. Universities that can show that their graduates are getting jobs will qualify for more funding from the state. But critics of the plan say it?s unfair to load humanities majors — those who study 1iterature, philosophy, history and art — with debt while keeping tuition low for so called “high-demand” majors in business and science. In fact, University professors wrote a letter to Governor Scott arguing that if students majoring in history and other humanities subjects are forced to pay higher tuition, they may simply choose to attend universities in other states. Still others argue that the plan sets students up for failure. Students should choose majors based on their interests, skills and talents, rather than on what jobs are available at any given time. Those who choose majors because they are interested in a particular field of study will be more successful and satisfied in their careers. 36.Why does Florida governor Rick Scott want to charge science and business students less? A.Because these fields usually attract very few students. B.Because science and business are too difficult to 1earn. C.Because he thinks they have a poor family background. D.Because he wants more students to choose these fields. 37.What does Dale Brill think the government should do? A.Create more jobs for art students.

9

B.Treat every subject in university equally. C.Keep tuition low for majors leading to more jobs. D.Create more jobs for science and business students. 38.It is implied in Paragraph 4 that________. A.there are not enough open jobs for graduates in the state of Florida B.encouraging students to choose “high-demand?? majors is beneficial C.universities won?t benefit from admitting more students to science areas D.universities will try to enroll more students in order to receive more funding 39.According to Paragraph 5, why are some critics against the plan? A.The plan will make tuition higher for students in other fields. B.The plan will force art students to transfer to science and business. C.The plan is unfair to literature, philosophy, history and art students. D.The plan will set a bad example to other universities in the other states. 40.What does the last paragraph tell us? A.Most students choose a major because it can lead to good jobs. B.Many students regret choosing a major they thought they loved. C.Jobs shouldn?t be the only reason for students to choose a major. D.Students who choose a major because of jobs usually fail in the end.

D Scientists in England and Ethiopia are warning that coffee could be a victim of rising temperatures in Earth?s atmosphere. About 70 percent of all commercially—grown coffee is Arabica coffee. Although Arabica coffee is grown on plantations (种植园) around the world, it only grows naturally in the highlands of southern Ethiopia. The scientists work at London?s Royal Botanic Gardens at Kew and the Environ ment and coffee Forest Forum in Ethiopia. They have finished the first computer model of the influence of climate change on wild Arabica. The model shows problems for coffee plants for the rest of this century. The scientists predict Arabica could disappear in at least one area within ten years because of climate change, deforestatio10

n, habitat loss or agriculture pressure. Because Arabica is the only coffee grown in Ethiopia, the local industry could be badly hurt by climate change. It could lead to a loss of farmland, require stronger government action, and even cause crop failure. The scientists say they hope the study will lead to new ways to help Arabica survive in the wild. Here is another piece of news related to coffee. A company in Thailand is producing some of the world?s most costly coffee with the help from elephants. The coffee is called Black Ivory. It is grown in an area called the Golden Triangle. It is made from coffee beans that are fed to elephants. The partially-eaten beans are then gathered from the elephant?s solid waste and roasted. The Canadian man who developed the Black Ivory coffee says enzymes (酶) in the elephant?s stomach break down proteins that make coffee taste bitter. The result, he says, is coffee with what he calls a unique, earthy taste. Using elephants and people to search through elephant waste for the beans is a costly process, so the coffee can be pricey. It costs about $1,100 per kilogram. That is almost $50 per cup. The Black Ivory coffee company says it takes 33 kilograms of raw beans to produce one kilogram of usable beans. The company gays eight percent of its sales go to the Golden Triangle Asian Elephant Foundation, which watches and helps improve the health of elephants in the area. 41.It is implied in the passage that Arabica coffee is _________. A.very easy for farmers to grow B.very sensitive to climate change C.mainly grown in southern Ethiopia D.the most expensive coffee in the world 42.What did the scientists find using the first computer model? A.No coffee will grow naturally within ten years. B.Climate change has become a common problem. C.Coffee plants grew very well in the past century. D.Arabica coffee may not grow naturally in Ethiopia in the future.

11

43.According to what scientists say in Paragraph 3, we infer that_________. A.actions should be taken to help Arabica coffee survive B.there is no way to prevent the loss of farmland in Ethiopia C.new kinds of coffee will be grown in Ethiopia in the following years D.the government of Ethiopia attaches little importance to coffee growing 44.What is the main idea of the second piece of news? A.In Thailand a new type of coffee is attracting people?s attention. B.A company is producing expensive coffee with the help of elephants. C.Elephants around the world feed on coffee beans and produce special waste. D.The Golden Triangle Asian Elephant Foundation is being helped by a company. 45.What is probably the biggest problem that the company in Thailand faces? A.There are not enough elephants in Thailand to work for them. B.People don?t like the coffee because it doesn?t taste good. C.It is costly to collect coffee beans from elephants? waste. D.The Golden Triangle Asian Elephant Foundation asks for too much money. 第二节 信息匹配 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。 首先请阅读下列社交网站的简介: A.Facebook Facebook is a very popular social networking website in the world. As of September 2012, Facebook has over one billion active users. In order to create a Facebook account, you need to be at least 13 years old. Once you register. You can use the wide range of services, including messages, instant messaging, creating groups, etc. B.Twitter Twitter is a bit different from other social networking websites as it is more about micro-blogging through 140-character messages. A lot of tools make it very easy to use, and this in turn has added to its popularity. By using it, you are able to know others, including all those celebrities, and keep a track of what is happening in their lives.
12

C.Hi5 Other than staying in touch with your friends. This website also allows you to play online games, listen to music and do other activities. More recently. Hi5 has evolved into more of a social gaming website, with the intention of providing a platform for new game developers. D.Orkut Orkut is a social networking website that is owned and operated by Google. The service is designed to help users meet new and old friends and maintain existing relationships. Although Orkut is less popular in the United States than its competitors Facebook and MySpace, it is one of the most visited websites in India and Brazil. E.MySpace MySpace is one website which offers almost everything. It is one of the most popular websites in the United States of America. Some of the most popular activities on MySpace include MySpaceTV, MySpace forums, a wide range of applications, etc. F.Friendster This social networking website allows the users to make new friends,most of which often based on their preferences, and interact with them. It also allows users to share messages, videos, photos, etc. With more than one hundred million registered users, Friendster is indeed one of the most popular websites in the world. 以下是人员对他们常用或喜欢的社交网站的评价。 请将他们的评价与相关社 交网站匹配起来。 46.One of my biggest hobbies is playing video games, so I love this website very much. It features hundreds of games in a variety of genres and has been adding games at a rate of 2-3 per week. Whenever I have time I will play games on it. Also, I would study how the games are designed, since I want to work as a game designer in the future. 47.I?m from India. Like many other people in my country. I like this networking website very much. It is the most popular online social networking website in my country. I have made many new friends on it.

13

48.It is the most popular social networking website in my country. Almost all young people around me 1ike using it. Though I want to use it very much. I cannot have an account now because I?m just 12 years old. I have to wait one more year to have an account. 49. I used to be a blogger, but now this website provides me with a new way, which is called micro-blogging, to write about my thoughts, my feelings, what I am doing, etc. I can use it anywhere via my cellphone. The only limitation is that I cannot post long articles as freely as before because the number of words I can post on it each time is limited. 50. I love this website because it has almost everything I want. Especially I can watch TV programs on it. I also love the forums on the website. I can get a lot of information on them and exchange ideas with other users of the website.

III 写作 (共两节,满分 40 分) 第一节 基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 假设你是校报小记者,最近进行了一次采访,以下是采访情况: 基本信息: (1)时间:上周三 (2)对象:心理学家(psychologist) 李教授 (3)主题:青少年失眠问题 专家解读: (1)发生率:大约为 10% (2)原因:学习压力大、夜间学习太晚、学习及生活环境的改变 (3)后果:食欲 (appetite)下降、记忆力减退,学习效率低 专家建议: (1)多锻炼 (2)保持乐观的生活态度 [写作内容]

14

请根据以上信息写一篇英语短文,介绍这次采访,内容包括: 1.基本信息; 2.专家解读; 3.专家建议。 [写作要求] 1.只能用 5 个句子表达全部内容; 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 [评分标准] 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 第二节 读写任务(共 1 小题,满分 25 分) 阅读下面短文,然后按要求写一篇 150 词左右的英语短文。 As the global population grows, so does the need for water. On World Water Day, March 22, 2013, the Worldwatch Institute said increased demands for food, energy and industry, along with climate change, could lead to water shortage in some places. According to Worldwatch, people are facing water shortage and this problem is only expected to get worse as the population increases. There are several types of water shortage. The first is called “physical water shortage”, meaning that there?s actually not enough water to meet all demands. Water is not distributed equally. Areas like the Middle East and northern China are where there?s just not enough water. The second is called economic water shortage, referring to the lack of investment in water programs and water capacity though there?s physical water available in that region. Over 1.2 billion people are living in areas of physical water shortage. Almost 1.6 billion people face economic Water shortage. And as our population continues to grow there?s going to be more problems. Action to solve these problems can be taken on the local national and regional levels. In terms of the local level, we could put more investment into better methods of reusing water that?s wasted for agriculture or for other industries. On the national level, governments should develop better water policies. [写作内容]

15

1.以约 30 个词概括上文的主要内容。 2.以约 120 个词表达你对“节约用水”这一话题的看法,内容包括以下要点: (1)列举日常生活中人们浪费用水的现象及原因; (2)节约用水的重要性; (3)平时你是如何节约用水的? [写作要求] 1.在作文中可以使用实例或其他论述方法支持你的论点,也可以参照阅读材料 的内容,但不得直接引用原文中的句子。 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 [评分标准] 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。 _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________

参考答案 1-5 ABBCC 11-15 CCABC 16-25 (One possible version) 16. If 21. to controlled 26-30 CDBAD 36-40 DCBCC 46-50 CDABE 基础写作 (One possible version) Last Wednesday, I interviewed Professor Li, a psychologist, about the problem of sleeplessness among teenagers. According to Professor Li, about 10 percent of teenagers are suffering from sleeplessness. He pointed out that the causes of this problem mainly include heavy stress from study, studying too late in the night and
16

6-10 DDDBB

17. to clear 22. wisest

18. silently 23. nothing

19.what 24. that

20. a 25. was

31-35 CBDAB 41-45 BDABC

changes in the study or living environment. He also pointed out that sleeplessness usually causes the decrease of appetite, poor memory and the low study efficiency. He suggested that we should do more exercise and hold a positive attitude towards life to have a good sleep. 读写任务 (One possible version) The writer mainly tells us that due to the increasing population, many people are suffering from water shortage, including physical water shortage and economic water shortage. We should take action to solve the problem. In our daily life, it?s not strange for us to see some people waste water. For example, some of my classmates often wash their hands or cups with running water for a long time. To make matters worse, they sometimes forget to turn off the tap. They behave in this way mainly because they fail to realize the importance of saving water. As we know, all creatures on Earth can?t survive without water. However, water, especially fresh water, is in limited supply on Earth and it cannot be renewed instantly. So, it?s of great importance for us to save water. As a student, I often spare no effort to save water. For example, I would turn off the tap while brushing my teeth. Besides, I would keep the used water to clean the toilet or water flowers. 完形填空 作者借父亲车祸事故之事提醒人们不要酒后驾车。 1. A。根据句中的 that Dean, our dad, had been in a car accident 可知这是一个糟糕 的消息。 2. B。根据句中的 construction 可知十分钟的车程被建筑施工拖延了。 3. B。因为作者很着急,所以她向周围的车叫喊,让他们让开道路。 4. C。根据句中的 my tantrums disturbed my son and he also began to cry 可知不幸 地是作者的儿子听到作者的声音也哭了起来。 5. C。作者的儿子也跟着哭起来,这反而让作者有点安慰,所以说这种方式是很 奇怪的。 6. D。作者和家人一起在双层门外等消息。

17

7. D。根据下一段的描述,可知描述的是这场事故。 8. D。Dean 关心别人的行为显示了他是哪一种人。 9. B。 根据上文的 Dean was thrown from the truck.可知 Dean 躺在路边, 奄奄一息。 10. B。根据上文的问题是否每个人还好,可知这个时候,他关心的并不是自己。 11. C。根据下文医生所说的话 I?m sorry. Dean did not survive...可知当门打开,医 生面无笑容出现在大家面前。 12. C。 因为 Dean 已经去世了,医生让大家去和他告别。 13. A。因为大家都很伤心,所以护士轻声地提醒大家她们要把 Dean 移开。 14. B。现在,酒驾还是一个问题。 15. C。根据下文的 If you drink, don?t drive. It is as easy as that. Just don?t do it.可知 酒驾是百分之百可以避免的。 语法填空 一位妇女总是觉得自己需要别人的建议,否则便无所适从,为此她向一位作 家求助, 作家并没有向她提供解决问题的具体建议, 而是鼓励她自己去思考问题。 16. If。考查连词。If 引导条件状语从句,句意为:如果没有人告诉我怎么做,我 会疯掉。 17. to clear。考查动词不定式。作家问了这位妇女几个问题的目的是使她弄明白 她不是很理解的几点,因此用不定式短语作目的状语。 18. silently。考查词性转换。副词 silently 修饰动词 sat。 19. what。考查 what 引导的宾语从句。what 引导宾语从句并在从句中作宾语。 20. a。考查冠词。solution 为可数名词,前面应该加不定冠词,perfect 为辅音开 头,因此应加不定冠词 a。 21. to。考查介词。an answer to a problem 表示“是问题的答案”,为固定搭配。 22. wisest。考查形容词最高级。根据后文 she had ever talked to 可知这位作家是 她见过的最明智的人,因此要用 wise 的最高级形式 the wisest。 23. nothing。考查代词。除了鼓励这位妇女用自己的头脑外,这位作家什么也没 做,因此用不定代词 nothing。 24. that。考查表语从句。that 在句中引导表语从句,作 was 的表语。 25. was controlled。考查动词的时态和语态。意识是被恐惧和惊慌所控制,因此

18

用被动语态;故事发生在过去因此用一般过去时态。 阅读理解 A 作者用他的亲身经历以及身边的一些朋友的例子告诉我们, 早退休做一 份兼职可以更好地享受人生。 26. C。 词义猜测题。 根据 redundant 前面的 he got laid off two years before I was also considered 可知作者的那位朋友失业了,而他也被同样认为是“多余的”。 27. D。推理判断题。根据第二段的 First, he assured me that there is life after work. 以及这一段后面的 I started to eat better and get more exercise. I make half as much money, but I feel twice as good, and I?m twice as happy.可知那位朋友想告诉作者, 失业后他反而生活得更好了。 28. B。细节理解题。根据第三段的 I decided to follow a similar track.可知作者决 定效仿那位朋友的做法。 29. A。推理判断题。根据末段的 One friend was a salesman for a communications firm. He had a long commute and did a lot of traveling.可知那位朋友在做以前那份 工作时要坐很久的车,而且经常要旅行,这应该是一份非常辛苦的工作。 30. D。作者意图题。作者通过自己的亲生经历以及一些朋友的例子告诉我们, 提早退休,做一份兼职可以更好地享受人生。 B 航班以后会根据人的体重来收费,肥胖的人乘坐飞机的费用会因此增 加。 31. C。推理判断题。根据第二段的 In a radio interview this week, according to the paper, Samoa Air chief executive Chris Langton defended the new policy. “This is the fairest way of traveling,” Langton said ... 可推断他赞成这项新的政策。 32. B。细节理解题。根据第三段的 According to a 2007 World Health Organization survey, more than 80 percent of Samoans aged 15 and older are considered obese, making it the sixth fattest nation in the world.可知这个岛的居民普遍肥胖。 33. D。细节理解题。根据第四段的 Airlines don?t run on seats; they run on weight 可知应选 D。

19

34. A 。推理判断题。根据末段的 According to a 2010 survey conducted by Skyscanner.net, 76 percent of travelers said airlines should charge overweight passengers more if they needed an extra seat.可推断大部分旅客都赞成肥胖者乘飞 机时交纳“超纳费”。 35. B。主旨大意题。通读全文,可知主要是讲飞机航班以后会根据乘客的体重 而收取不同的费用。 C 佛罗里达州想通过降低科学和商务方面的专业的学费来吸引更多的学 生,对此有人赞成也有人反对。 36. D。细节理解题。根据第二段的 So why not encourage students to focus on these “high-demand” subjects by charging less tuition for them? 可知 Rick Scott 是想通过 这种方法鼓励更多的学生选择这些学习领域。 37. C。细节理解题。根据第三段的 He is the head of a group of business people, educators and lawmakers who made the recommendation to the governor to keep tuition low for job-friendly areas of academic study.可知 Dale Brill 认为应该降低工 作机会多的专业的学费。 38. B。推理判断题。根据第四段的 More students will choose these “high-demand” majors and get jobs after graduation. The state will gain an educated workforce that is qualified to fill open jobs ...可推断这样做有很多好处。 39. C。细节理解题。根据第五段的 But critics of the plan say it?s unfair to load humanities majors — those who study literature, philosophy, history and art — with debt while keeping tuition low for so-called “high-demand” majors in business and science.可知反对者的理由就是这样做对学习文科的学生不公平。 40. C。推理判断题。根据末段的 Students should choose majors based on their interests, skills and talents, rather than on what jobs are available at any given time.可 推断找工作不能成为学生选择专业的唯一考虑因素。 D 本文是两则有关咖啡的新闻。在 Ethiopia,全球气候变暖可能会影响咖 啡的种植,而在泰国,一家公司利用大象来生产一种口味独特的咖啡。

20

41. B。推理判断题。根据第一段的 Scientists in England and Ethiopia are warning that coffee could be a victim of rising temperatures in Earth?s atmosphere.以及 it only grows naturally in the highlands of southern Ethiopia 可推断这种咖啡对全球气候变 暖很敏感。 42. D。细节理解题。根据第二段的 The scientists predict Arabica could disappear in at least one area within ten years because of climate change, deforestation, habitat loss or agriculture pressure.可知这些科学家发现以后或许这种咖啡就不能在这个国家 自然种植了。 43. A。 推理判断题。 根据第三段的 The scientists say they hope the study will lead to new ways to help Arabica survive in the wild.可推断这些科学家认为应该采取措施 来帮助这种咖啡生存下去。 44. B。主旨大意题。通读第二则新闻,可知主要是讲在泰国,一家公司正利用 大象来生产一种非常昂贵的咖啡。 45. C。细节理解题。根据末段的 Using elephants and people to search through elephant waste for the beans is a costly process, so the coffee can be pricey. 可知这家 公司目前所面临的主要问题就是从大象的粪便里搜集咖啡豆的成本太高。

21


相关文章:
广东2013高三外研英语测试卷(带答案)
广东2013高三外研英语测试卷(带答案)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 广东2013高三外研英语测试卷(带答案)_英语_高中教育_教育专区。...
广东2013高三外研英语综合测试卷二(带答案)
广东2013高三外研英语综合测试卷(带答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。...——Robin III 写作 (共两节,满分 40 分) 第一节 基础写作 (共 1 小题,...
2013年广东高考英语试卷及答案(word版)
2013广东高考英语试卷及答案(word版)_英语_高中教育_教育专区。2013高考英语...2013广东高考理科语文... 41页 1下载券 2013广东高考英语试题... 12页 ...
2013年广东高考英语试卷及答案
2013广东高考英语试卷及答案_英语_高中教育_教育专区。绝密★启用前 试卷类型:A 2013 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷) 英语试卷共 12 页,三大题,...
2013广东高考英语试题及答案(详细版)
2013广东高考英语试题及答案(详细版)_英语_高中教育_教育专区。2013 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)英语 本试卷共 12 页,三大题,满分 135 分.考试用时...
2013广东省高三英语试卷(含答案)
2013广东省高三英语试卷(含答案)_英语_高中教育_教育专区。2012-2013 学年度第二学期高三英语试卷 (含答案) (满分 135 分,时间 120 分钟) I. 语言知识及应...
广东深圳2013高三外研英语综合测试卷三(带答案)
2013 高三外研 ·广东专版综合能力测试题(三) Ⅰ语言知识及应用 (共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面...
2013年高考英语试题-广东卷(含答案)
2013高考英语试题-广东卷(含答案)_高考_高中教育_教育专区。完美打印版2013 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷) 英语试题第一节 完形填空(共15小题;每小...
2013高三英语测试试卷(带着答案解析)
2013高三英语测试试卷(带答案解析)_英语_高中教育_教育专区。高三英语测试试卷(带答案解析) 宝山区 2013 学年第一学期期末 高三年级英语学科质量监测试卷考生...
广东2013高三备考英语试卷(一)
广东2013高三备考英语试卷(一)_英语_高中教育_教育专区...教育高三备考英语试卷(一)命题人:莞城英语考试...并将答案填写在答题卷标号为 16—25 的相应位置上...
更多相关标签:
英语周报高三外研答案 | 广东英语测试题及答案 | 英语周报高三外研 | 英语周报高三外研2017 | 广东八年级英语外研版 | 英语周报高二外研答案 | 高一外研英语周报答案 | 英语周报外研版答案 |