当前位置:首页 >> 英语 >>

福建2015年高考英语试题+答案word---学生版


领航教育

学生姓名:

2015 年高考英语福建卷
第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 21. The research group produced two reports based on the survey, but ___________

__ contained any useful suggestions. 22. A common memory they all have ___________ their school days is the school uniform. 23. It was________of Michael to inform us of his delay in case we got worried. A. careless A. blow A. lies in B. considerate B. issue B. accounts for C. patient C. excuse C. consists of D. Generous D. Factor D. goes with 24. The failure was a big __________ to him, but he wasn't discouraged and soon got as enthusiastic as ever. 25. It is said that body language ___________ 55 per cent of a first impression while what you say just 7 per cent. 26. To my delight, I ___________ (choose) from hundreds of applicants to attend the opening ceremony. 27.—Sorry, Mum! I failed the job interview again. —Oh, it's too bad. You _______ have made full preparations. A. must B. can C. would D. Should 28._________(learn)more about Chinese culture, Jack has decided to take Chinese folk music as an elective course. 29. —I wonder ________ Mary has kept her figure after all these years. —By working out every day. 30.—Where is Peter? I can't find him anywhere. —He went to the library after breakfast and _____________ (write) his essay there ever since. 31. _______ the students came from different countries, they got along quite well in the summer camp. B. in need of C. in touch with D. in harmony with 32. Human life is regarded as part of nature and, as such, the only way for us to survive is to live _________ nature. A. in view of atmosphere". 34. China Today attracts a worldwide readership,_______ shows that more and more people all over the world want to learn about China. 35.—Hi, Dr Brown! I'm a little early. Should I wait outside? —No. _______ . A. That's right B. My pleasure C. Come on in D. Take it easy 33. In recent years an English word "infosphere" has appeared, _______(combine) the sense of “information” and "

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并
1

领航教育

学生姓名:

在答题卡上将该项涂黑。 One of the easiest things in the world is to become a fault-finder. However, life can be 36 when you are not busy finding fault with it. Several years ago I 37 a letter from seventeen-year-old Kerry, who described herself as a world-class fault-finder, almost always 38 by things. People were always doing things that annoyed her, and 39 was ever good enough. She was highly self-critical and also found fault with her friends. She became a really 40 person. Unfortunately, it took a horrible accident to change her 41 Her best friend was seriously hurt in a car crash. What made it almost 42 to deal with was that the day before the 43 , Kerry had visited her friend and had spent the whole time criticizing her 44 of boyfriends, the way she was living, the way she related to her mother, and various other things she felt she needed to 45 It wasn't until her friend was badly hurt that Kerry became 46 her habit of finding fault. Very quickly, she learned to appreciate life rather than to 47 everything so harshly ( 刻薄) . She was able to transfer her new wisdom to other parts of her 48 as well. Perhaps most of us aren't as extreme at fault-finding, 49 when we're honest, we can be sharply 50 of the world. I'm not suggesting you 51 problems, or that you pretend things are 52 than they are, but simply that you learn to allow things to be as they are— 53 most of the time, and especially when it's not a really big 54 . Train yourself to "bite your tongue" , and with a little 55, you'll get really good at letting things go. And when you do, you'll get back your enthusiasm and love for life. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. A. lonely A. received A. threatened A. anything A. caring A. attitude A. urgent A. occasion A. memory A. hear A. aware of A. discuss A. family A. so A. proud A. face A. rarer A. at least A. task A. practice B. great B. answered B. interrupted B. everything B. boring B. plan B. unnecessary B. event B. notice B. contribute B. afraid of B. realize B. life B. or B. sure B. create B. better B. at last B. deal B. speech C. quiet C. expected C. bothered C. something C. interesting C. measure C. certain C. accident C. evidence C. express C. curious about C. judge C. career C. but C. hopeful C. solve C. stranger C. by far C. result C. rest D. uneasy D. rejected I). spoiled D. nothing D. surprising D. explanation D. impossible D. adventure D. choice D. admit D. confused about D. settle D. education D. for D. critical D. ignore D. worse D. so far D. duty D pity

第三部分阅 读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答
2

领航教育

学生姓名:

题卡上将该项涂黑。 A Food festivals around the world Stilton Cheese Rolling May Day is a traditional day for celebrations, but the 2,000 English villagers of Stilton must be the only people in the world who include these rolling in their annual plans. Teams of four,dressed in a variety of strange and funny clothes , roll a complete cheese along a 50-metre course. On the way, they must not kick or throw their cheese, or go into their competitors' lane. Competition is fierce and the chief prize is a complete Stilton cheese weighing about four kilos (disappointingly, but understandably the cheeses used in the race are wooden ones). All the competitors arc served with beer or port wine, the traditional accompaniment for Stilton cheese. Fiery Foods Festival—The Hottest Festival on Earth Every year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico. They come from as far away as Australia, the Caribbean and China, but they all share a common addiction—food that is not just spicy ,but hot enough to make your mouth burn, your head spin and your eyes water. Their destination is the Fiery Eood and BBQ Festival which is held over a period of three clays every March. You might like to try a chocolate-covered habanero pepper—officially the hottest pepper in the world—or any one of the thousands of products that are on show. But one thing's for sure—if you don't like the feeling of a burning tongue, this festival isn't for you! La Tomatina—The World's Biggest Food Fight On the last Wednesday of every August, the Spanish town of Bunol hosts Ea Tomatina—the world's largest food fight. A week-long celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the week's events. The early morning sees the arrival of large trucks with tomatoes—official fight-starters get things going by casting tomatoes at the crowd. The battle lasts little more than half an hour, in which time around 50,000 kilograms of tomatoes have been thrown at anyone or anything that moves, runs, or fights back. Then everyone heads down to the river to make friends again—and for a much-needed wash! 56. In the Stilton cheese rolling competition, competitors on each team must __ . A. wear various formal clothes B. roll a wooden cheese in their own lane C. kick or throw their cheese D. use a real cheese weighing about four kilos 57.Where is the Fiery Food and BBQ Festival held? A. In New Mexico. A. three days B. In the Caribbean. C. In Australia. D. In China. D. more than seven days 58.The celebration of La Tomatina lasts ____________ . B. seven days C. less than three days 59.Which of the following is TRUE according to the passage? A. The chief prize for the Stilton cheese rolling competition is beer or port wine. B.More than 10,000 Chinese take pail in the Fiery Food and BBQ Festival. C. Thousands of spicy foods are on show in the Fiery Food and BBQ Festival. D. An exciting tomato battle takes place at the beginning of La Tomatina. B Papa, as a son of a dirt-poor farmer, left school early and went to work in a factory, for education was for the rich then. So, the world became his school. With great interest, he read everything he could lay his hands on, listened to the town elders and learned about the world beyond his tiny hometown. "There's so much to learn," he'd say. "Though we're born stupid, only the stupid remain that way. " He was determined that none of his children would be denied an education. Thus, Papa insisted that we learn at least one new thing each day. Though, as children, we thought this was crazy, it would never have occurred to us to deny Papa a request. And dinner time seemed perfect for sharing what we had learned. We would talk about the news of the day; no matter how insignificant, it was never taken lightly. Papa would
3

领航教育

学生姓名:

listen carefully and was ready with some comment, always to the point. Then came the moment—the time to share the day's new learning. Papa, at the head of the table, would push back his chair and pour a glass of red wine, ready to listen. "Felice," he'd say, "tell me what you learned today. " "I learned that the population of Nepal is .... " Silence. Papa was thinking about what was said, as if the salvation of the world would depend upon it. "The population of Nepal. Hmm. Well . . . . " he'd say. "Get the map; let's see where Nepal is. " And the whole family went on a search for Nepal. This same experience was repeated until each family member had a turn. Dinner ended only after we had a clear understanding of at least half a dozen such facts. As children, we thought very little about these educational wonders. Our family, however, was growing together, sharing experiences and participating in one another's education. And by looking at us, listening to us, respecting our input, affirming our value, giving us a sense of dignity, Papa was unquestionably our most influential teacher. Later during my training as a future teacher /1 studied with some of the most famous educators. They were imparting what Papa had known all along—the value of continual learning. His technique has served me well all my life. Not a single day has been wasted, though I can never tell when knowing the population of Nepal might prove useful. 60.What do we know from the first paragraph? A. The author's father was born in a worker's family. B. Those born stupid could not change their life. C. The town elders wanted to learn about the world. D. The poor could hardly afford school education. 61.The underlined word "it" in the second paragraph refers to " __ A. one new thing B. a request C. the news D. some comment 62.It can be learned from the passage that the author ___ . A. enjoyed talking about news B. knew very well about Nepal C. felt regret about those wasted days D . appreciated his father's educational technique 63What is the greatest value of "dinner time" to the author? A. Continual learning. C. Family get-together. B. Showing talents. D. Winning Papa's approval.

64.The author's father can be best described as ___ . A. an educator expert at training future teachers B. a parent insistent on his children's education C. a participant willing to share his knowledge D. a teacher strict about everything his students did C SIGN YOUR CHILD UP FOR "FLY TO THE MOON CLUB" AND ENJOY A FREE * FLIGHT TO ANY DESTINATION IN ASIA!

4

领航教育

学生姓名:

With a registration fee of just $50 per child, children under the age of 12 can join Eagle Airways' FLY TO THE MOON CLUB as members. They can then enjoy the same benefits on board Eagle Airways' newest Boeing-797 to any destination in the world! BENEFITS YOU CAN'T MISS! ? A free * flight to any destination in Asia ? 30% off any course at Tanya Language School ? 20% off any purchase made at Ruby Bookstore ? A free notebook with every purchase above $50 at Starlight Stationery ? A free bowl of dessert for a family of four at Don's Diners dinner ordered ? A birthday gift on your child's birthday ? A free album containing pictures taken during the journey All bookings made before 12 September will receive free travel insurance for the entire family! ** Insurance is issued by Live Life Insurance Group. 10% OFF ALL BOOKINGS

for departures from 5 to 11 September * Child must be accompanied by two paying adults. ** Terms and conditions apply. 65.One of the benefits mentioned in, the advertisement is A.a free flight to any destination in the world C.a free bowl of dessert at any restaurant at the airport A. Booking date September 13 B. Booking date September 2 C. Booking date August 15 D. Booking date August 16 Departure date September 8 Departure date September 4 Departure date September 12 Departure date September 18 . B.30% off any book purchased at Ruby Bookstore D.a discount on any course at Tanya Language School

66.Which of the following bookings may receive the most benefits?

67. Which of the following is TRUE according to the advertisement? A.You need to pay$50 to sign up a child for the club. B.Club members enjoy free travel insurance for any flight. C.The advertisement is intended for students of all ages. D.Any child must be accompanied by at least one paying adult.
5

领航教育

学生姓名:

D Life can be so wonderful, full of adventure and joy. It can also be full of challenges, setbacks and heartbreaks. Whatever our circumstances, we generally still have dreams, hopes and desires—that little something more we want for ourselves and our loved ones. Yet knowing we can have more can also create a problem, because when we go to change the way we do things, up come the old patterns and pitfalls that stopped us from seeking what we wanted in the first place. This tension between what we feel we can have and "what were seemingly able to have is the niggling suffering, the anxiety we feel. This is where we usually think it's easier to just give up. But we're never meant to let go of the part of us that knows we can have more. The intelligence behind that knowing is us—the real us. It's the part that believes in life and its possibilities. If you drop that, you begin to feel a little "dead" inside because you're dropping "you". So, if we have this capability but somehow life seems to keep us stuck, how do we break these patterns? Decide on a new course and make one decision at a time. This is good advice for a new adventure or just getting through today's challenges. While, deep down, we know we can do it, our mind—or the minds of those close to us—usually says we can't. That isn't a reason to stop, it's just the mind, that little man or woman on your shoulder, trying to talk you out of something again. It has done it many times before. It's all about starting simple and doing it now. Decide and act before overthinking. When you do this you may feel a little, or large, release from the jail of your mind and you'll be on your way. 68.It can be inferred from the first two paragraphs that we should______________ . A.slow down and live a simple life C.stick to our dreams under any circumstances 69.What is the key to breaking the old patterns? A. To focus on every detail. C. To listen to those close to us. A. Escape from your punishment C. Freedom from your tension. 71.What does the author intend to tell us? A.It's easier than we think to get what we want. C. It's impractical to change our way of thinking. B. It's important to learn to accept sufferings in life. D. It's harder than we expect to follow a new course. B. To decide and take immediate action. D. To think twice before we act. B. Realization of your dreams. D. Reduction of your expectations. B.be careful when we choose to change D.be content with what we already have

70.Which of the following best explains the underlined part in the last paragraph?

E Group exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain a healthy lifestyle.Group exercise is challenging, yet fun and empowering! Of course everyone knows that exercise is good for the body.However, studies have shown that when exercise is performed in groups, it's not only great for improving physical health but for psychological health. It's an opportunity to be social, release endorphins , and improve your strength. Additionally, group exercise creates a community feel and the shared common goal motivates participants to work hard. The instrumental support of taking on a fitness journey with others proves more effective than going to the gym alone. Another beneficial aspect of group exercise is the informational support participants receive from the instructor.Many people fear the gym because they feel lost and don't want to embarrass themselves. If you feel you can relate, then group training is an even better option for you. It's a great opportunity to learn more about fitness through the clear instruction and supervision of a fitness instructor. If you're tired of wandering around the gym wasting time and becoming bored, !you can attend an upbeat group fitness class that'll keep your workout on track. Don't let fitness frighten you! If you're serious about wanting to live a healthy lifestyle, it's extremely important to surround yourself with people who'll provide you with the proper emotional support. I wouldn't scold anyone for deciding to party on weekends and in turn I wouldn't expect anyone to give offence to me for focusing on my health. Surround yourself with people who uplift, encourage and understand you! Make fitness even more fun by trying something new or any group fitness class, with a
6

领航教育

学生姓名:

friend. Plan to go for a jog together. Then try a fun healthy restaurant or fresh juice bar! Fitness can be both fun and social! Surrounding yourself with people who'll provide you with respect support can be very beneficial while working towards reaching health and fitness goals. First, decide to do it for yourself and work towards staying positive. Then make sure the people you surround yourself with are supportive. Don't let negativity ruin your motivation. 72. The first paragraph focuses on ____ . A. the greatest challenge of group exercise B. the most effective way to improve physical fitness C. the contribution of group exercise to psychological health D. the shared common goal in performing exercise in groups 73. The underlined word "upbeat" in the second paragraph probably means " A. cheerful 74. B. average C. serious D. temporal When it comes to emotional support, the author thinks it necessary A. to sustain a colorful lifestyle B. to party on weekends with positive people C. to try a fun healthy restaurant regularly D. to surround yourself with supportive people 75. What would be the best title for the passage? A. Seeking Support C. Improving Your Strength B. Supporting Health D. Building Up Fitness 第Ⅱ卷 第四部分 写作 (共两节,满分 35 分) 第一节 短文填词(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) Sometimes we have disagreements with people. When this (76) h let a calm discussion turn into a heated argument. Here (77 ) ______ , the important thing is to try not to ______ my tips for you.

The (78) f ____ ___thing I would say is that the way you begin the conversation is very important. Imagine you are a student and you share a flat (79) __________ another student who you think isn't doing her share of the housework. If you say, "Look, you never do your share of the housework. (80) __ are you going to do about it?", the discussion will very soon turn into an argument. It's much more (81)_________ (有帮助)to say something like, "I think we had (82) b _________have another look about how we divide up the housework. Maybe there is a better way of dealing with it. " My second piece of (83) a ____ ______ is simple. If you're the person who is in the wrong, just admit it! This is the easiest and best way to avoid an argument. Just make an (84) _______(道歉),and move on. The other person will have more respect for you (85) 第二节 书面表达(满分 25 分) 86.请阅读下面图画,按要求用英语写一篇词数为 120 左右的短文。 内容包括: 1. 描述画面; 2. 概述其含义; 3. 谈谈个人感想。 _____ the future if you do that.

7

领航教育

学生姓名:

凿壁偷光 注意: 1. 短文开头已给出,不计入总词数; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 短文中不能出现与本人相关的信息; 参考词汇:凿,钻:bore

8

领航教育

学生姓名:

参考答案 21【答案】D 【解析】考查副词辨析,该句中 A,all 全部;B,none 没有一个;C,either 两个中的任何一个;D,两个都不。 根据该句话的意思:那个团队在哪个调查上得出的两个报告,但是两个报告里面都没有任何有用的参考价值。所 以选择 D. 22【答案】A 【解析】考察介词辨析。A.of 表示关于,表示从属关系;B.on 表示在…之上;C.to 表示对于;D.with 表示和… 在一起。该句意思为:他们共有的关于他们学校的记忆是校服。故选 A. 23【答案】B 【解析】考查形容词辨析 A.careless 不小心的;B.considerate 体贴的;C.Patient 有耐心的;D.generous 慷慨的。 该句意思为:麦克真是体贴,他通知我们他会迟点来以防我们着急。故选 B. 24【答案】A 【解析】考查名词辨析 A.blow 打击;B.issue 问题;C.excuse 借口;D.factor 要素。该句意思为:这个失败对他来说 是一个打击,但是他没有泄气,很快振作恢复了原来的热情。故选 A 考点:考查名词辨析。 25【答案】B 【解析】考查短语辨析。A 项 lies in 在于;B 项 accounts for 说明,引起;C 项 consisits of 包括;D 项,goes with 相伴。该句意思为:据说身体语言占了百分之五十五。而你所说的话只占百分之七。故选择 B。 26【答案】A 【解析】考查时态和语态。根据句意:让我高兴的是,我从成百上千的参加者中被选中参加开幕式。可以知道 这里应该是被动语态,又因为被选中是过去发生的事情,这里只是对过去发生的事情的一般描述,故用一般过去 式,故选 A 考点:考查时态和语态辨析。 27【答案】D. 【解析】考查情态动词-have done 结构。A,must 必须;B,can 可以;C,should 应该。这里是情态-have done 的结构的虚拟语气, can-have-done”表示对过去的行为的怀疑, ”用于疑问句, 译成 “可能做过......吗?” ; could have done 表示对过去的事情进行假设,意思本来能够做的事情而没有做;must have done 表示对过去的事情的肯定的 推测,译成“一定做过某事” ,该结构只用于肯定句;should have done 意思是“本来应该做某事,而实际没做” 。 该对话的意思是---对不起妈妈我失败了。----哦,那太糟糕了,你应该做好充分准备的。故选择 D 项。 28【答案】C 【解析】考查非谓语动词。这里是动词不定式形式的非谓语动词做目的状语。该句意思为:为了更多了解到中 国文化,杰克决定选择中国传统音乐作为选修课。故选 C 29【答案】B 【解析】考查宾语从句。句中 I 是主语,wonder 是谓语,how 引导的宾语从句在整个句子中做宾语。连接副词 How 是宾语从句中的方式状语。句子是用表示方式的介词 by 回答的,所以是针对方式题提问的,故用 how。根 据句意---我好奇玛丽在这些年是怎么保持着身材的。--通过每天锻炼。故选 B。 30【答案】C 【解析】考查现在完成时。根据句意“---Peter 在哪里,我哪都找不到他” “---他在早餐的时候就去了图书馆, 然后自从那以后就一直在那里写论文” 。从句意中我们可以知道 Peter 是吃了早餐之后去了图书馆,并且写论文, 这个动作一直持续到仙子啊,所以用现在完成时。现在完成时表示动作从某一时间开始,一直持续到现在。故选 择 C。 31【答案】A 【解析】 试题分析:考查连词辨析。这里是一个 while 引导的让步状语从句。A.while 尽管(引导让步状语从句) ;B.unless 除非(通常用于条件状语从句) ;C.since 自从(引导时间状语从句) ;D.until 直到…才…(通常用在时间状语从 句中) 。结合句意:尽管学生都来自不同的国家,他们在夏令营里面都相处得很好。故选 A 32【答案】D
9

领航教育

学生姓名:

【解析】 考查短语辨析 A.in view of 在…眼里; B.in need of 需要; ;C.in touch with 和…接触; D. In harmony with 与…和谐相处。这四个短语后面都应该接名词,该句意思为:人的生活是自然的一部分,因此,我们生存下来的 唯一的方法就是与自然和谐相处。根据句意,故选 D 33【答案】C 【解析】考查非谓语动词。非谓语动词主要有动词不定式、现在分词和过去分词形式。其中现在分词表示主动 的关系,而过去分词通常表示被动的关系。根据该句意思:最近几年,一个叫做 infosphere 的英语单词出现了, 结合了“信息”和“气氛”这两个单词。这里的结合与前面新出现的单词的关系是主动的,所以故选 C 考点:考查非谓语动词 34【答案】D 【解析】考查非限制性定语从句。根据句式结构看来出现了逗号,说明这是一个非限制性定语从句。首先 That 不能引导非限制性定语从句,who 在引导非限制性定语从句的时候,通常在句中做主语和宾语,指人。而 whom 也指人, 但是只能做宾语。 Which 引导非限制性定语从句的时候做主语或者是并与。 关系词呆滞前面的中国日报, 在定语从句中做主语。该句的意思为:中国日报有着全球的读者群,这说明全球越来越多的人想要了解中国。故 选 D。 35【答案】C 【解析】 试题分析:考查句子衔接。A. That's right 对了;B. My pleasure 我的荣幸;C. Come on in 请进;D. Take it easy 放松。该句意思为:--你好,布朗医生,我来的有点早,我应该在外面等么?---不,进来吧。结合语境来看,布 朗医生并不觉得病人来得早,所以让病人进来了。故选 C 完形填空 36. 【答案】B 【解析】考查形容词辨析。A,lonely 孤独的;B,great 伟大的 C,quiet 安静的;D,uneasy 不舒服的。直接 上最简单的事情就是成为一个挑错者,然而,人生可以变得伟大当你不忙与找错误。故选择 B。 37.【答案】A 【解析】考查动词辨析 A.received 接受;B.answered 回答;C.expected 期望;D.rejected 排斥。几年以前,我 收到一个来自 17 岁女孩 kerry 的信。故选 A 38.【答案】C 【解析】考查动词辨析 A.threatened 威胁;B.interrupted 打扰;C.bothered 麻烦;D.spoiled 娇惯。这个叫做 Kerry 的女孩说自己是一个世界级的找错者,她总是被各种事情困扰着。故选 C 39. 【答案】D 考查不定代词辨析 A.anything 任何事;B.everything 每一件事;C.something 某事;D.nothing 没有 事。人们总是做着那些惹她恼怒的事情,没有一件事是好的,故选 D 40. 【答案】B 【解析】考查形容词辨析 A.caring 关心的;B.boring 糟糕的;C.interesting 有趣的;D.surprising 令人惊奇的。 她具有高度的自我批评精神,她也会对自己的朋友挑毛病。她成为了一个非常糟糕的人。故选 B 41.【答案】A 【解析】考查名词辨析 A.attitude 态度;B.plan 计划;C.measure 措施;D.explanation 解释。不幸的,一场恐 怖的事故发生改变了她的态度。故选 A 42.【答案】D 【解析】考查形容词辨析 A.urgent 经济的;B.unnecessary 不必要的;C.certain 确定的;D.impossible 不可能 的。 她最好的朋友在一场车祸中受伤很严重, 让事情处理起来变得不可能的事情是, 发生事故的前一天 Kerry 拜访了她的朋友…故选 D 43.【答案】C 【解析】考查名词辨析 A.occasion 场合;B.event 事项;C.accident 事故;D.adventure 冒险。她最好的朋友在 一场车祸中受伤很严重,让事情处理起来变得不可能的事情是,发生事故的前一天,Kerry 拜访了她的朋友, 在这期间全程批评了她选择男朋友的眼光…故选 C 44.【答案】D 【解析】考查名词辨析 A.memory 记忆;B.notice 注意;C.evidence 证据;D.choice 选择。发生事故的前一天, Kerry 拜访了她的朋友,在这期间全程批评了她选择男朋友的眼光、她生活的方式、她与母亲联络时候的方
10

领航教育

学生姓名:

式,还有各种其他她认为她需要表达的…故选 D 45.【答案】C 【解析】考查动词辨析 A.hear 听;B.contribute 贡献;C.express 表达;D.admit 承认、许可。发生事故的前一 天,Kerry 拜访了她的朋友,在这期间全程批评了她选择男朋友的眼光、她生活的方式、她与母亲联络时候 的方式,还有各种其他她认为她需要表达的。故选 C 46.【答案】A 【解析】考查短语辨析 A.aware of 注意; B.afraid of 担心;C.curious about 对…好奇;D.confused about 对… 迷惑。直到他的朋友受了重伤,Kerry 才注意到她挑毛病的习惯。故选 A 47.【答案】C 【解析】考查动词辨析 A.discuss 讨论;B.realize 意识到;C.judge 评价;D.settle 解决,非常快的,他学会了珍 惜生命二不是对每件事情都刻薄。 48.【答案】B 【解析】考查名次辨析。A.family 家庭,B.life 生命;C.career 事业;D.education 教育。她能够将她的新智慧 用在她生活的其他方面。故选择 B. 49.【答案】C 【解析】考查介词辨析。A,so 于是;B,or 或者;C,but 但是;D,for 对于。可能我们中的大多数人都不会 极端的寻找错误,但是当我们诚实的面对的时候,我们可以尖锐的批判世界。故选择 C。 50. 【答案】D 【解析】考查形容词辨析 A.proud 骄傲的;B.sure 确定的;C.hopeful 有希望的;D.critical 批判的。可能我们 中的大多数都不会极端的的寻找错误,但是当我们诚实的面对的时候,我们可以尖锐的批判这个世界。故选 D 51.【答案】D 【解析】考查动词辨析 A.face 面对;B.create 创造;C.solve 解决;D.ignore 忽略。我并不是在建议你无视问 题。故选 D 52.【答案】B 【解析】考查形容词比较级辨析 A.rarer 更稀罕的;B.better 更好的;C.stranger 更奇怪的;D.worse 更坏的。 我也不是在建议你假装事物比它们自身更好。故选 B 53.【答案】A 【解析】考查短语辨析 A.at least 至少;B.at last 最后;C.by far 到现在为止;D.so far 迄今为止。至少在大多 数时间里,你学着容忍事物的原态。故选 A 54.【答案】B 【解析】考查名词辨析 A.task 任务;B.deal 处理、交易;C.result 计划;D.duty 责任。尤其是当这不是一个 特别大的事情。故选 B 55.【答案】A 【解析】考查名词辨析 A.practice 实践;B.speech 演讲;C.rest 休息;D.pity 遗憾。训练你自己忍着不说那些 刻薄的话,小小的实践一下,你会变得很擅长放手。故选 A 阅读 A 56.【答案】B 【解析】细节理解题。根据第二段第二句我们就可以知道,四个队伍,穿着滑稽搞笑的服装,在 50 米的路程 中卷一个完整的奶酪。以及后面倒数第二句括号里的内容,这个奶酪是木头的。故选择 B。 57.【答案】A 【解析】细节理解题。根据第二段第一句 Every year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico.可以知道这是在新墨西哥发生的事情,从段落中第三句 Their destination is the Fiery Eood and BBQ Festival 可以知道人们到新墨西哥是为了参加 Fiery food festival。故选 A 58.【答案】B 【解析】细节理解题。根据文章第三段第二句 A week-long celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the week's events.可以知道,西红柿大战这个西班牙的节日的持续时间是一周,故选 B 59.【答案】C
11

领航教育

学生姓名:

【解析】 细节理解题。 根据文章第二段倒数第二个破折号后面的文字 or any one of the thousands of products that are on show.可以知道你可以任意品尝展出的上千种的食物。故选 C 阅读 B 60.【答案】D 【解析】细节理解题。根据第一段第一句话 最后半句, foreducation was for the rich then ,the word became his school.因为教育是对有钱人开放的, 所以世界成了爸爸的学校。 可以推断出作为一个穷人的爸爸付不起学费, 所以选择 D。 61.【答案】C 【解析】分析推断题。这里的 it 代指的是 news,代指的是前面的主语。根据该词附近的语境可以知道我们 会谈论一天的新闻,不论重要与否,都不是可以等闲视之的。故选 C 62.【答案】D 【解析】 细节理解题。 根据最后一段前两句 Later during my training as a future teacher studied with some of the most famous educators. They were imparting what Papa had known all along:在我成为未来教师的实习中,我和 一些很有名的教育者一同学习,他们传授着父亲所知道的——持续教育的意义。故选 D 63.【答案】A 【解析】分析推断题。根据最后一段倒数第二句 His technique has served 么 wellall 没有 life。他的教育方式使 我受用终生。二该句前一句中又提到父亲的教育方式就是持续性的教育,故选 A。 64.【答案】B 【解析】分析推断题。从全文来看,我们可以知道父亲的教育方针就是让我们持续性的学习,故可以知道父 亲是一个坚持着教育孩子的人。故选 B。 阅读 C 65.【答案】D 【解析】细节理解题。根据 benefits you can?t miss 标题下的第二个,见面百分之 30 的 tanya 语言学校的课程 费用,故选择 D。 66.【答案】D 【解析】细节理解题。根据图中偏下部的内容 All bookings made before 12 September will receive free travel insurance for the entire family! 可以知道在 9 月 12 日之前预定可以得到免费保险, 10% OFF ALL BOOKINGS for departures from 5 to 11 September 预定日期在 2015 年 5 到 11 号离开的可以享受百分之 10 的减免。 故选 D 67.【答案】A 【解析】细节理解题。根据主标题下面第一句 With a registration fee of just $50 per child, children under the age of 12 can join Eagle Airways'FLY TO THE MOON CLUB as members. 可以知道一个 12 岁以下的孩只要 50 美元就可以加入俱乐部。故选 A 阅读 D 68.【答案】C 【解析】细节解析题。文章第一段第三句 Whatevevr our circumstances,we generally still have dreams,hopes and desire 说不管在什么情况下, 我们仍然有着梦想, 希望和欲望。 以及第二段最后一句 If you drop that,you begin to feel a little”dead”inside because you?re dropping ?you?,如果你放弃了,你的内在就会变得没有生机,因为你 放下了你自己。故选 C。 69.【答案】B 【解析】细节理解题。根据倒数第三段第一句 Decide on a new course and make one decision at a time.可以知道 为了打破旧格局需要决定一个新目标并且立刻做出决定。故选 B 70.【答案】C 【解析】分析推断题。根据划线句子可知其本意是逃出你内心的牢笼。结合上文中在过多思考之前快速决定和 行动可以推测这个划线句子是指要从过多考虑的焦虑中解放自己。故选 C 71.【答案】A 【解析】分析推断题。从全文来看,作者主要是想要强调果断的行动而不是空想来实现自己的梦想和欲望,故 选 A.比起想要成功,行动更加容易。 阅读 E
12

领航教育

学生姓名:

72.【答案】C 【解析】细节题。根据文章第一句 Group exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain a healthy lifestyle 团体运动是一项最有效增加身体健康保持健康的生活方式,故选择 C。 73.【答案】A 【解析】分析推断题。从划线短语所在句子你可以参加一个 upbeat 的集体健康课,那将会使得你正确的锻炼 自己。前半句 if you're tired of wandering around the gym wasting time and becoming bored, 是一个 if 引导的条 件句, 意思是假如你对于在健身房游荡感到心烦并且觉得这很浪费时间。 所以这个单词应该是与浪费时间和 让你心烦相反的意思,故选 A 74.【答案】D 【解析】细节理解题。根据最后一段第一句 Surrounding yourself with people who'll provide you with respect support can be very beneficial while working towards reaching health and fitness goals.在以健康为目标锻炼的时 候和那些你能够给你尊敬和支持的人们在一起是很有益处的,故选 D 75.【答案】B 【解析】分析推断题。文章的主要内容是在说团体运动的好处,团体运动包含的好处主要是因为大家在一起运 动,不仅生理上会有一些好处,而且团内其他成员会给你支持,教练也会给你们一些信息上的支持,故选 B 短文填词 【答案】 76.happens 77.are 78.first 79.with 80.what 81.helpful/beneficial 82.better 83.advice 84.apology 85.in 【解析】 76.happens 考察选词填空。Happen 意思是发生,前面的 this 代指前一句中的和别人发生分歧。因为该句是一般现 在时,而且主语是 this 所以谓语动词应该用第三人称单数。该句意思为:当这种情况发生了,重要的事情就是不 要让一场平静的讨论变成热力的争论。 77.are 考察固定结构。固定结构 Here are……表示这里有……,该句意思为:这里是一些给你的小建议。 78.first 考察形容词。因为该空前有冠词 the 该空后有名词 thing,所以中间只能是形容词或者副词。因为该句是 第二段的第一句,并且后文中有表示层次的词 second,所以可以推断这里应该是 first。 79.with 考察固定短语。固定短语 Share with 意思是和…分享。该句意思为:想象你是一个学生并且和其他一个你 认为她不愿意做她那份家务的学生合租一间公寓。 80.what 考察特殊疑问句引导词,what 引导的是一个特殊疑问句,表示什么。该句意思为:看看,你从来不做家 务,你究竟打算怎么做? 81.helpful/beneficial 考察形容词。 根据所给提示有帮助的, helpfu 或者 beneficial 都有有利于的意思。 该句意思为: 这样说就比较有帮助(不破坏关系)…… 82.better 考察固定短语 had better do sth.表示最好做。该句意思为:我认为我们最好再看看,怎么划分家务比较 好。 83.advice 考察名词。Advice 意思是建议。从第一段最后一句中我们可以知道作者下面是在给我们提建议,而且 这里有提示是第二个,所以这里应该是和建议有关的。 84.apology 考查名词。Apology 意思是道歉,名词。Makea apology 表示道歉。该句意思为:只要道歉,然后这 事就过去了。 85.in 考查固定短语。固定短语 In the future 表示在未来。该句意思为:如果你那样做,在未来,一些人会对你更 加尊敬。
13

领航教育

学生姓名:

写作 【答案】 In the picture ,we can see a boy in worn clothes,sitting at a shabby wooden table with a pile of books on it.A weak ray of light came in through a small hole in the wall and he was absorbed in his reading. This is a well-known story from ancient Chinese idiom.The boy, being poor ,couldn?t afford even a candle,so he bored a hole in the wall to “steal” light from his neighbour ?s house to read at night.The moral of the story is spare no effort to accquire knowledge and never get discouraged easily no matter how difficult the situation may be Of course, things are totally different today It is not the story itself but what is reflected in the story that counts.Hard work pays off.We should take pains to improve ourselves through learning and get perpared for the future. 【解析】 试题分析:本题为看图写作,主题是古时候的一则成语“凿壁偷光”。注意条理要清晰,逻辑顺序和结构要恰当, 同时要尽量保持简洁精干的内容,不拖泥带水。要注意题中所给的信息,不可偏题,应用文写作对于文章内容的 要求是要达到写作目的。尽量保持卷面整洁,字体美观,注意行文的连贯性。 【亮点分析】 文章第一段描述图片, 第一句中用到了动词 ing 形式的非谓语动词做伴随状语和 with 的复合结构 In the picture ,we can see a boy in worn clothes,sitting at a shabby wooden table with a pile of books on it.图中我们可以看见一个男孩穿 着破旧的衣服坐在一个堆满书的桌子旁边。A weak ray of light came in through a small hole in the wall and he was absorbed in his reading.一丝微弱的光亮从墙上的一个小洞穿过,他沉静在自己的阅读中。第二段第一句开始说这 个图片的主题。This is a well-known story from ancient Chinese idiom.这是一个众人周知的中国古代成语。第二句 也是用了一个分词结构表示伴随状语 The boy, being poor ,couldn?t afford even a candle,so he bored a hole in the wall to “steal” light from his neighbour ?s house to read at night.这个贫穷的男孩甚至不能够买得起一根蜡烛, 于是他把墙 凿了一个洞,从他邻居那里偷了一些光在夜晚阅读。第二段最后一句用了一个 no matter 引导的让步状语从句。 The moral of the story is spare no effort to accquire knowledge and never get discouraged easily no matter how difficult the situation may be.故事的精神是要不遗余力的获取知识,并且不管有多么困难的情况从不轻易气馁。第三段结 束 Of course, things are totally different today .当然,现在可完全不同了。第二句是一个 not… but 结构以及宾语从 句 It is not the story itself but what is reflected in the story that counts.不是这个故事本身而是这个故事反映出来的东 西才是重要的。 俗语: Hard work pays off.功夫不负有心人。 We should take pains to improve ourselves through learning and get perpared for the future.我们应该带着苦来通过学习来改进自己并且为未来做准备。

14


相关文章:
2015年福建省高考英语试题word版
2015年福建省高考英语试题word版_高考_高中教育_教育专区。2015 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 英语 本试卷分为四个部分,共 12 页。时量 120 分钟。...
2015年普通高等学校招生统一考试 英语试题(福建卷)word...
2015年普通高等学校招生统一考试 英语试题(福建卷)word版答案_英语_高中教育_教育专区。2015福建英语试卷答案(word打印版) 2015 年普通高等学校招生全国统一考试...
2015福建省高考英语试卷含答案(word精心校对版)
2015福建省高考英语试卷答案(word精心校对版)_高考_高中教育_教育专区。2015 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 英 语 本试卷分为四个部分,共 12 页。...
2015年高考试题——英语(福建卷) Word版缺答案
2015年高考试题——英语(福建卷) Word版答案_高考_高中教育_教育专区。2015 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 英语试卷分为四个部分,共 12 页。时...
福建省福州市2015年中考英语试题含答案(Word版)_图文
福建省福州市2015年中考英语试题答案(Word版)_中考_初中教育_教育专区。2015 年福州市初中毕业会考、高级中等学校招生考试 英 语 试 题 (满分:150 分;考试...
2015年福建高考英语真题及详细解析(精心校对纯word版)
2015年福建高考英语真题及详细解析(精心校对纯word版)_高考_高中教育_教育专区。吐血整理,手动码字。全部都是word,不是图片,不是PDF。...
2015高考试题——英语(福建卷)Word版含答案
2015高考试题——英语(福建卷)Word版答案_高考_高中教育_教育专区。2015 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 英语试卷分为四个部分,共 12 页。时量 ...
2015年全国各地高考英语真题及答案word版_图文
2015年全国各地高考英语真题答案word版_高三英语_英语_高中教育_教育专区。最新...2015 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷)英语试题...113 ...
2015年高考试题——英语(福建卷) Word版缺答案
2015年高考试题——英语(福建卷) Word版答案_高考_高中教育_教育专区。我们只专注精品——橡皮网(xiangpi.com)www.xiangpi.com 橡皮网在线组卷系统 2015 年普...
2015年高考英语试题含答案15套word版
2015年高考英语试题答案15套word版_高考_高中教育_教育专区。目录 2015 年...2015 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷)英语试题...113 ...
更多相关标签:
福建高考试题及答案 | 福建高考试题 | 2017福建高考试题 | 2017福建高考语文试题 | 2017年福建高考试题 | 福建高考口语考试试题 | 2017福建高考英语试题 | 福建省高考语文试题 |