当前位置:首页 >> 英语 >>

2013年天津高考英语试题及录音原文


2013 年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷)
1.When will the man leave? A.On Tuesday. B.On Wednesday. C.On Friday. 2.What does the woman suggest they do? A.Take the bus. B.See another show. C.Walk to the t

heater. 3.How does the woman feel now? A.Relaxed. B.Nervous. C.Bored. 4.What does the man mean? A.He can’t give her a ride. B.He can’t write a speech. C.He can’t find the museum. 5.What does the man think of the play? A.Too short. B.Quite good. C.Disappointing.
第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段材料读两遍。 听下面一段对话,回答第 6 至第 8 小题。

6.Where is the woman going? A.To a history class. B.To the swimming pool. C.To the professor’s office. 7.Why can’t the man go with the woman now?
英语(天津卷)听力 第 1 页(共 6 页)

A.He has to finish a paper. B.He has to take a math test. C.He has to speak with a professor. 8.What does the woman offer to do for the man? A.Teach him how to write a poem. B.Help him with his studies. C.Lend him a textbook.
听下面一段对话,回答第 9 至第 11 小题。

9.Why does the man want to buy a bike? A.To go on a tour. B.To enter a race. C.To get some exercise. 10.What does the woman suggest the man buy? A.A motorbike. B.A used bike. C.A top-class bike. 11.What does the woman tell the man to consider first in choosing his bike? A.Comfort. B.Price. C.Quality.
听下面一段独白,回答第 12 至第 15 小题。

12.When was the party originally planned to end? A.At 6 a.m. B.At 9:30 p.m. C.At midnight. 13.Who will benefit from the door money? A.Some sick children. B.The club owner. C.The organizer. 14.What is the invitation used as? A.A ticket for free drinks. B.A reminder of the party. C.A membership card. 15.What is the purpose of the talk?
英语(天津卷)听力 第 2 页(共 6 页)

A.To introduce a club. B.To explain some rules. C.To announce some changes.

试卷 B
第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt?

A.? 19.15.
答案为 B。

B.? 9.15.

C.? 9.18.

1.Where does the conversation probably take place? A.At a shop. B.At a bank. C.At a barber’s. 2.What will the woman probably do tonight? A.Buy tickets. B.Watch TV. C.See a movie. 3.When will the man arrive in Boston if he takes the flight? A.At 2 p.m. B.At 5 p.m. C.At 7 p.m. 4.What does the man mean? A.He hasn’t been to New York. B.Cathy is not suitable for the job. C.Nobody told him about it before. 5.What does the woman remind the man to do? A.Put out the candles. B.Go out for dinner.
英语(天津卷)听力 第 3 页(共 6 页)

C.Wait for her.

第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段材料读两遍。 听下面一段对话,回答第 6 至第 8 小题。

6.What is the possible relationship between the speakers? A.Boss and clerk. B.Nurse and patient. C.Teacher and student. 7.Why does the woman want to leave? A.She is not happy working there. B.She has been given a better offer. C.She has to take care of her mother. 8.What will the woman probably do? A.Quit the job. B.Ask for leave. C.Work as a doctor.
听下面一段对话,回答第 9 至第 11 小题。

9.How does the man feel about the rain? A.Excited. B.Afraid. C.Surprised. 10.Why are the speakers here? A.To plant trees. B.To have a picnic. C.To buy a blanket. 11.What will the speakers probably do next? A.Go to a restaurant.
英语(天津卷)听力 第 4 页(共 6 页)

B.Go to a park. C.Go to a dry cleaner’s.

听下面一段独白,回答第 12 至第 15 小题。

12.What is the program “One on One” for? A.Raising money. B.Helping schoolchildren. C.Teaching job-hunting skills. 13.How long must a volunteer work each week? A.Half an hour. B.One hour. C.Two hours. 14.What does Professor Dodge do in the program? A.He gives advice to the volunteers. B.He teaches part-time in a primary school. C.He helps students prepare for graduation. 15.What should students who are interested in the program do? A.Contact the primary school. B.Sign up for a competition. C.Go to Professor Dodge. 试卷 A
1. B 6. B 2. C 7. A 3. A 8. B 4. A 9. C 5. C 10. B 11. A 12. C 13. A 14. B 15. C

评分标准:第 1-5 小题,每题 1 分,共 5 分;第 6-15 小题,每题 1.5 分,共 15 分。 试卷 B 1. A 6. A 2. B 7. C 3. B 8. B 4. C 9. C 5. A 10. B 11. A 12. B 13. C 14. A 15. C

英语(天津卷)听力 第 5 页(共 6 页)

评分标准:第 1-5 小题,每题 1 分,共 5 分;第 6-15 小题,每题 1.5 分,共 15 分。 听力原文: 试卷 A 第一节 (回答 1-5 五个小题) Text 1 W: Are you leaving tomorrow or Wednesday for the meeting? M: Wednesday morning, the opening ceremony stars at ten. I will be back on Friday. Text 2 W: The bus hasn’t come yet, I don’t know if we can get to the theatre in time for the evening show. W: It’s not far from here any way. Let’s try to get there on foot. Text 3 M: We will be lying on the beach for two hours. How do you feel? W: I’m starting to relax, not nerves any more. This is heaven I want to stay here forever. Text 4 W: Could you give me a right to the museum? M: I want, but I will be late for my speech on the other sight of town. W: That’s OK, thanks all the same. Text 5 W: How was the new play last night. Did I missing anything good? M: Hardly, I kept looking up my watch the whole time. 第二节 Text 6 (回答 6-8 三个小题) W: Hi, Jack, would you like to go swimming with me? M: I wish I could, but I have the spend of rest of the day in the library. I have a ten paper to tomorrow. W: Oh, is that for Professor Anderson ’s class? M: Yes, I have to do an analysis of a poem read in class. W: That’s hard, how is it going so far. M: Not very well, and I also have the study a lot for math and history. I don’t know how I am going to do at all. W: You know Jack, I have been doing well in math, so I would be happy to help you. M: Oh, that will be great, Jenny. W: If you like, we can start after I come back form swimming. M: OK, I will see you in front of the library. W: Good luck with the poem. Text 7 (回答 9-11 三个小题) W: Hi, Are you looking for a bike? 英语(天津卷)听力 第 6 页(共 6 页)

M: Yeah, I thought I would got some exercise instead of taking the bus all the time. W: What would you like? M: Well, I don’t want a resting or a toring bike, mostly, I will just be using it to get me to and back from work. W: How far is that? M: About four miles. W: Are there a lot of hills on the way? M: Some I guess, but I only have fifty dollars. Can I get anything good for that? W: Well, you not going to get anything talk class, but we do have a use one in the bike that are in good condition. M: That sounds great. W: Right, for the kind of riding, you are going to be doing. The most important thing is comfort. Follow me, and I will show you what we would got. Text 8 (回答 12-15 四个小题) Hey, everyone! May I have you attention please. My name is David Jonson. I’d like to tell you about a cup of changes for the dance party this weekend. It will still be held at 9:30 p.m. on Saturday, May the 26th after the use club. But now we will planing on not ending a midnight, but going all night. What especial of the party. Is that the door money, is not going to me or some club owner. All door money will be donated to help children you are ill and need some kind of operation. That’s cool, isn’t it? And another important change, the party is not by invitation only. It is open to all. That means, the invitation some you have got is really just an announcement to help you remember the party and get there. So invite all you friends to come and be ready to dance, drink beer and have some fun. 试卷 B 第一节 (回答 1-5 五个小题) Text1 M: Do you have this style of shirt in my sets? W: I will check, but to tell you the truth I think this one is right for you. Text2 M: Hi, Jennings, do you want to see a move tonight? I’ve got two tickets. W: Thanks, but the Olympics are on the television. Text3 M: Excuse me, can you tell me when the next flights Boston will be? I need to be there for 7 this evening. W: We have a flight leaving here at 2:00 and arriving in Boston at 5:00 . Text 4 W: Did you hear they are moving cafe to the New York office? 英语(天津卷)听力 第 7 页(共 6 页)

M: They are? That’s news to me. Text 5 W: Is it safe to leave those candles burning? Well, we were out for dinner. M: Oh, wait here for second and I will put them out. 第二节 Text 6 (回答 6-8 三个小题) M: What is it, Amy? W: Er, Mr Smith, I’ve made a tough decision, I’m leaving the company. M: Well, I have to tell you that’s I’m quite surprised. Can I ask why? Are you unhappy working for us. W: Oh, no, not at all. M: Have you been given a better offer. W: Oh, no, I would never look for another job while working here. I think this is a fantastic place to work in. M: Well, what’s the problem then? W: Is my mother, she is sick and needs someone to take care of her. I’m the only one who can do it. M: I’m sorry to hear that, but you don’t need to quit all the that. Why don’t you just take leave absence? We can hold a job for you until you mother gets better. W: Really, I don’t know that would be possible. Thank you, Sir. Text 7 (回答 9-11 三个小题) W: Oh, it is raining. M: This comes as a total shock to me, especially, since the weather report said mostly sunny. W: You can never trust that, but since we’ve come all the way to eat outdoors. Why don’t we just move the blanked under that tree. M: That’s a great idea, it is still dry there. So long it doesn’t rain harder. W: You didn’t happen to bring a fire blanked, did you? This one is wet now. M: I do have one in the car, I will go get it. W: And bring up the food. I’m really hungry. M: Where is it? W: Didn’t you bring the food? M: I thought you were bring the food. W: This is unbelievable. But I’m hungry, so what now? M: What is the name of that restaurant to you like so much again. Text 8 (回答 12-15 四个小题) Now, let’s move on to the next topic. As we all know, community service is an important part of education at all university. We in coverage all students, the volunteer for at least one community activity before graduation. A new community program called one on one, help 英语(天津卷)听力 第 8 页(共 6 页)

school children who have fallen behind. You might be interest in it. Because it offers the opportunity to do some teaching. You have to volunteer two hours a week for one semester. You can choose to help a child with math, English or both. How was our lessons are fun. So you can do a half hour of each subject two days a week. Professor George will help you with lesson plans. He has office hours every Tuesday and Thursday afternoon. You can sign up for the program with him and begin teaching next week. I’m sure you will enjoy this community service and gain valuable experience at the same time. If you like to sign up or if you have any questions, please go to Professor George ’s office this week.

英语(天津卷)听力 第 9 页(共 6 页)


相关文章:
2014年天津高考英语听力试题试题答案及录音稿MP3原文
2014年天津高考英语听力试题试题答案及录音稿MP3原文_高考_高中教育_教育专区。20114年天津市高考英语听力试题答案及录音稿原文,音频文件2014...
2008-2015年天津高考英语听力试题、答案及听力原文
2008-2015年天津高考英语听力试题、答案及听力原文_高三英语_英语_高中教育_教育...下面请考生休息两分钟,两分钟后将播放试卷 B 的录音。 2010 年天津市高考英语...
2004-2014年天津高考英语听力试题、答案及听力原文
2004-2014年天津高考英语听力试题、答案及听力原文_高中教育_教育专区。2004 年高考试题——英语听力(天津卷)录音稿 第一部分、听力(共两节,满分30分) 第一节(...
天津2010—2015年高考听力试题及原文
天津2010—2015年高考听力试题及原文_高三英语_英语_高中教育_教育专区。天津 ...2015 年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷)英语 听力录音文字材料 听力录音...
2013年天津高考英语试题及答案-word版
2013年天津高考英语试题及答案-word版_高考_高中教育_教育专区。2013 年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷) 英语 笔试(1) 单项选择 1.---I’m going to Ve...
13年高考英语听说考试真题D录音原文与参考答案
13年高考英语听说考试真题D录音原文与参考答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2013 年广东省高考英语听说考试真题 D Part B Role Play Tapescript: W: Mr. ...
2015天津高考英语听力录音原文
2015天津高考英语听力录音原文_英语考试_外语学习_教育专区。2015天津高考英语听力...Next...(fade out) 试卷 A:1. B 2. C 3.C 4.A 5.B 6.A 7.C ...
2004年天津高考英语听力试题及录音文本
2004年天津高考英语听力试题及录音文本_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2004年...1~5 BABAC 6~10 ABBCA 11~15 CBCAC 16~20 CACBB 原文: Text 1 W: ...
13年高考英语听说考试真题E录音原文与参考答案
13年高考英语听说考试真题E录音原文与参考答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2013 年广东省高考英语听说考试真题 E Part B Role Play Tapescript: M: Hello,...
13年高考英语听说考试真题F录音原文与参考答案
13年高考英语听说考试真题F录音原文与参考答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2013 年广东省高考英语听说考试真题 F Part B Role Play Tapescript: W: Hi, ...
更多相关标签:
2016天津高考听力原文 | 天津高考试题 | 2017天津英语高考试题 | 天津高考试题及答案 | 2016天津英语高考试题 | 2017天津春季高考试题 | 天津春季高考试题 | 2016天津高考听力试题 |