当前位置:首页 >> 英语 >>

2016高考英语 全国卷二 附答案 word


2016 年普通高等学校招生全国统一考试 英语 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,现将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂 到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听完每段对

话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. ? 19. 15 B. ? 9. 18 C. ? 9. 15 答案是 C。 1. What will Lucy do at 11:30 tomorrow? A. Go out for lunch. B. See her dentise. C. Visit a friend. 2. What is the weather like now? A. It’s sunny. B. It’s rainy. C. It’s cloudy. 3. Why does the man talk to Dr. Simpson? A. To make an apology. B. To ask for help. C. To discuss his studio 4. How will the woman get back from the railway station? A. By train. B. By car C. By bus. 5. What does Jenny decide to do first? A. Look for a job. B. Go on a trip. C. Get an assistant. 第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。学.科. 网 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. What time is it now? A. 1:45. B. 2:10. C. 2:15. 7. What will the man do? A. Work on a project. B. See Linda in the library. C. Meet with Professor Smith. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题. 8. What are the speakers talking about? A Having guests this weekend. B. Going out for sightseeing. C. Moving into a new house. 9. What is the relationship between the speakers?

A. Neighbors. B. Husband and wife. C. Host and visitor. 10. What will the man do tomorrow? A. Work in his garden. B. Have a barbecue. C. Do some shopping. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题. 11. Where was the man born? A. In Philadelphia. B. In Springfield. C. In Kansas. 12. What did the man like doing when he was a child? A. Drawing. B. Traveling. C. Reading. 13. What inspires the man most in his work? A. Education. B. Family love. C. Nature. 听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题. 14. Why is Dorothy going to Europe? A. To attend a training program. B. To carry out some research. C. To take a vacation. 15. How long will Dorothy stay in Europe'/ A. A few days. B. Two weeks. C. Three months. 16. What does Dorothy think of her apartment? A. It’s expensive. B. It’s satisfactory. 17 What docs Bill offer to do for Dorothy? A. Recommend her apartment to Jim. B. a new apartment for her. C. Take care of her apartment. C. It's inconvenient.

听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题. 18. What are the tourists advised to do when touring London? A. Take their tour schedule B. Watch out for the tr C. Wear comfortable shoe. 19. What will the tourists do in fifteen minutes? A. Meet the speaker. B. Go to their rooms. C. Change some money. 20. Where probably is the speaker? A. In a park. B. In a hotel. C. In a shopping centre. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 题:每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。 A What’s On? Electric Underground

7.30pm-1.00am Free at the Cyclops Theatre Do you know who’s playing in your area? We’re bringing you an evening of live rock and pop music from the best local bands. Are you interested in becoming a musician and getting a recording contract(合同)? If so, come early to the talk at 7.30pm by Jules Skye, a successful record producer. He’s going to talk about how you can find the right person to produce your music. Gee Whizz 8.30pm-10.30pm

Comedy at Kaleidoscope

Come and see Gee Whizz perform. He’s the funniest stand-up comedian on the comedy scene. This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7.00pm for drinks and snacks(快餐). Simon’s Workshop 5.00pm-7.30pm Wednesdays at Victoria Stage This is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy. The workshop looks at every kind of comedy, and practices many different ways of making people laugh. Simon is a comedian and actor who has 10 years’ experience of teaching comedy. His workshops are exciting and fun. An evening with Simon will give you the confidence to be funny. Charlotte Stone 8.00pm-11.00pm Pizza World Fine food with beautiful jazz music; this is a great evening out. Charlotte Stone will perform songs from her new best-selling CD, with James Pickering on the piano. The menu is Italian, with excellent meat and fresh fish, pizzas and pasta(面食). Book early to get a table. Our bar is open all day, and serves cocktails, coffee, beer, and white wine. 21. Who can help you if you want to have your music produced? A. Jules Skye. B. Gee Whizz. C. Charlotte Stone. D. James Pickering. 22. At which place can people of different ages enjoy a good laugh? A. The Cyclops Theatre B. Kaleidoscope C. Victoria Stage D. Pizza World 23. What do we know about Simon’s Workshop? A. It requires membership status. B. It lasts three hours each time. C. It is run by a comedy club. D. It is held every Wednesday. 24. When will Charlotte Stone perform her songs? A. 5.00pm-7.30pm. B. 7.30pm-1.00am. C. 8.00pm-11.00pm. D. 8.30pm-10.30pm. B Five years ago, when I taught art at a school in Seattle, I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students. I put a small set of Tinkertoys in front of each student, and said:”Make something out of the Tinkertoys. You have 45 minutes

today - and 45minutes each day for the rest of the week.” A few students hesitated to start. They waited to see the rest of the class would do. Several others checked the instructions and made something according to one of the model plans provided. Another group built something out of their own imaginations. Once I had a boy who worked experimentally with Tinkertoys in his free time. His constructions filled a shelf in the art classroom and a good part of his bedroom at home. I was delighted at the presence of such a student. Here was an exceptionally creative mind at work. His presence meant that I had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect(感染) other students. Encouraging this kind of thinking has a downside. I ran the risk of losing those students who had a different style of thinking. Without fail one would declare, ” But I’m just not creative.” “Do you dream at night when you’re asleep?” “Oh, sure.” “So tell me one of your most interesting dreams.” The student would tell something wildly imaginative. Flying in the sky or in a time machine or growing three heads. “That’s pretty creative. Who does that for you?” “Nobody. I do it.” “Really-at night, when you’re asleep?” “Sure.” “Try doing it in the daytime, in class, okay?” 25. The teacher used Tinkertoys in class in order to ________? A. know more about the students B. make the lessons more exciting C. raise the students’ interest in art D. teach the students about toy design 26. What do we know about the boy mentioned in Paragraph 3? A. He liked to help his teacher. B. He preferred to study alone. C. He was active in class. D. He was imaginative. 27. What does the underlined word “downside” in Paragraph 4 probably mean? A. Mistake. B. Drawback. C. Difficulty. D. Burden. 28. Why did the teacher ask the students to talk about their dreams? 学科.网 A. To help them to see their creativity. B. To find out about their sleeping habits. C. To help them to improve their memory. D. To find out about their ways of thinking. C Reading can be a social activity. Think of the people who belong to book groups. They choose books to read and then meet to discuss them. Now, the website BookCrossing.com turns the page on the traditional idea of a book group. Members go on the site and register the books they own and would like to share. BookCrossing provides an identification number to stick inside the book. Then the person leaves it in a public place, hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it. Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, says, “The two things that change your life are the people you meet and books you read. BookCrossing combines both.”

Members leave books on park benches and buses, in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go to the site and record where they found it. People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it. E-mails are then sent to the BookCrossing to keep them updated about where their books have been found. Bruce peterson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home. zxx.k BookCrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not the virtual(虚拟). The site now has more than one million members in more than one hundred thirty-five countries. 29. Why does the author mention book groups in the first paragraph? A. To explain what they are. B. To introduce BookCrossing. C. To stress the importance of reading. D. To encourage readers to share their ideas. 30. What does the underlined word “it” in Paragraph 2refer to? A. The book. B. An adventure. C.A public place. D. The identification number. 31. What will a BookCrosser do with a book after reading it? A. Meet other readers to discuss it. B. Keep it safe in his bookcase. C. Pass it on to another reader. D. Mail it back to its owner. 32. What is the best title for the text? A. Online Reading: A Virtual Tour B. Electronic Books: A new Trend C. A Book Group Brings Tradition Back D. A Website Links People through Books D A new collection of photos brings an unsuccessful Antarctic voyage back to life. Frank Hurley’ s pictures would be outstanding----undoubtedly first-rate photo-journalism---if they had been made last week. In fact, they were shot from 1914 through 1916, most of them after a disastrous shipwreck(海滩), by a cameraman who had no reasonable expectation of survival. Many of the images were stored in an ice chest, under freezing water, in the damaged wooden ship. The ship was the Endurance, a small, tight, Norwegian-built three-master that was intended to take Sir Ernest Shackleton and a small crew of seamen and scientists, 27 men in all, to the southernmost shore of Antarctica’s Weddell Sea. From that point Shackleton wanted to force a passage by dog sled(雪橇) across the continent. The journey was intended to achieve more than what Captain Robert Falcon Scott had done. Captain Scott had reached the South Pole early in 1912 but had died with his four companions on the march back. As writer Caroline Alexander makes clear in her forceful and well-researched story The Endurance, adventuring was even then a thoroughly commercial effort. Scott’s last journey, completed as he lay in a tent dying of cold and hunger, caught the world’s imagination, and a film made in his honor drew crowds. Shackleton, a onetime British merchant-navy officer who had got to within 100 miles of the South Pole in 1908, started a business before his 1914 voyage to make money from movie and still photography. Frank Hurley, a confident and gifted Australian

photographer who knew the Antarctic, was hired to make the images, most of which have never before been published. 33. What do we know about the photos taken by Hurley? 学.科网 A. They were made last week B. They showed undersea sceneries C. They were found by a cameraman D. They recorded a disastrous adventure 34. Who reached the South Pole first according to the text? A. Frank Hurley B. Ernest Shackleton C. Robert Falcon Scott D. Caroline Alexander 35. What does Alexander think was the purpose of the 1914 voyage? A. Artistic creation B. Scientific research C. Money making D. Treasure hunting 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。 A garden that’s just right for you Have you ever visited a garden that seemed just right for you, where the atmosphere of the garden appeared to total more than the sum(总和) of its parts? 36 . But it doesn’t happen by accident. It starts with looking inside yourself and understanding who you are with respect to the natural world and how you approach the gardening process. ● 37 Some people may think that a garden is no more than plants, flowers, patterns and masses of color. Others are concerned about using gardening methods that require less water and fewer fertilizers(肥料). 38 . However, there are a number of other reasons that might explain why you want to garden. One of them comes from our earliest years. ●Recall(回忆) your childhood memories Our model of what a garden should be often goes back to childhood. Grandma’s rose garden and Dad’s vegetable garden might be good or bad, but that’s not what’s important. 39 --how being in those gardens made us feel. If you’d like to build a powerful bond with your garden, start by taking some time to recall the gardens of your youth. 40 then go outside and work out a plan to translate your childhood memories into your grown-up garden. Have fun. A. Know why you garden B. Find a good place for your own garden C. It’s our experience of the garden that matters D. It’s delightful to see so many beautiful flowers E. Still others may simply enjoy being outdoors and close to plants F. You can produce that kind of magical quality in your own garden, too G. For each of those gardens, writer down the strongest memory you have 第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的 最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。学科&网

Hundreds of people have formed impressions of you through that little device(装置) on your desk. And they ’ ve never actually 41 you. Everything they know about you 42 through this device, sometimes from hundreds of miles away. 43 they feel they can know you 44 from the sound of your voice. That’s how powerful the 45 is. Powerful, yes, but not always 46 . For years I dealt with my travel agent only by phone. Rani, my faceless agent whom I’ d never met 47 , got me rock-bottom prices on airfares, cars, and hotels. But her cold voice really 48 me. I sometimes wished to 49 another agent. One morning, I had to 50 an immediate flight home for a family emergency. I ran into Rani’ s office 51 . The woman sitting at the desk, 52 my madness, sympathetically jumped up. She gave me a 53 smile, nodded while listening patiently, and then printed out the 54 immediately. “What a wonderful lady!” I thought. Rushing out 55 I called out over my shoulder, “By the way, what’s your name?” “I’ m Rani,” she said. I turned around and saw a 56 woman with a big smile on her face waving to wish me a safe trip. I was 57 ! Why had I thought she was cold? Rani was, well, so 58 . Sitting back in the car on the way to the airport, I figured it all out. Rani’s 59 ---her warm smile, her nods, her ‘I’m here for you’ 60 ---were all silent signals that didn’t travel through wires. 41. A. accepted B. noticed C. heard D. met 42. A. came B. moved C. ran D. developed 43. A. Thus B. Yet C. Then D. Indeed 44. A. rather B. also C. just D. already 45. A. Telephone B. voice C. connection D. impression 46. A. direct B. useful C. easy D. accurate 47. A. in person B. by myself C. in public D. on purpose 48. A. annoyed B. interested C. discouraged D. confused 49. A. promote B. train C. find D. know 50. A. arrange B. postpone C. confirm D. book 51. A. for the first time B. at any time C. from time to time D. in good time 52. A. expecting B. seeing C. testing D. avoiding 53. A. shy B. comforting C. familiar D. forced 54. A. bill B. form C. ticket D. list 55. A. hopefully B. disappointedly C. gratefully D. regretfully 56. A. careful B. serious C. nervous D. pleasant 57. A. amused B. worried C. helpless D. speechless 58. A. calm B. nice C. proud D. clever 59. A. forgiveness B. eagerness C. friendliness D. skillfulness 60. A. explanation B. attitude C. concept D. Behavior 2016 年普通高等学校招生全国统一考试第 II 卷 注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 If you feel stressed by responsibilities at work, you should take a step back and identify (识别) those of 61 (great)and less importance. Then, handle the most important tasks first so you ’ ll feel a real sense of 62 (achieve). Leaving the less important things until tomorrow 63 (be) often acceptable. Most of us are more focused 64 our tasks in the morning than we are later in the day. So, get an early start and try to be as productive 65 possible before lunch. This will give you the confidence you need to get you through the afternoon and go home feeling accomplished. Recent 66 (study) show that we are far more productive at work if we take short breaks 67 (regular). Give your body and brain a rest by stepping outside for 68 while, exercising, or dong something you enjoy. If you find something you love doing outside of the office, you’ll be less likely 69 (bring) your work home. It could be anything-gardening, cooking, music, sports—but whatever it is, 70 (make) sure it’s a relief from daily stress rather than another thing to worry about. 第三部分写作(共两节,满分 35 分) 第一节短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。 删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 The summer holiday is coming. My classmates and I are talking about how to do during the holiday. We can chose between staying at home and take a trip. If we stay at home, it is comfortable but there is no need to spend money. But in that case, we will learn little about world. If we go on a trip abroad, we can broaden you view and gain knowledges we cannot get from books. Some classmates suggest we can go to places of interest nearby. I thought that it is a good idea. It does not cost many, yet we can still learn a lot. 第二节 书面表达(满分 25 分) 假定你是李华,你校摄影俱乐部(photography club)将举办国际中学摄影展。请给你的英 国朋友 Peter 写封信。请他提供作品。信的内容包括: 1.主题:环境保护; 2.展览时间; 3.投稿邮箱:intlphotoshow@gmschool.com. 注意: 1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 2016 年普通高等学校招生全国统一考试 英语答案及评分参考 第一部分:听力 1-5 BCACB 6-10 ACABC 11-15 BACAC 16-20 BACAB 第二部分: 21. A 22. B 23. D 24. C 25. A

26. D 27. B 28. A 29. B 31. C 32. D 33. D 34. C 36. F 37. A 38. E 39. C 41. D 42. A 43. B 44. C 46. D 47. A 48. A 49. C 51. A 52. B 55. B 54. C 56. D 57. D 58. B 59. C 61. greater 62. achievement 66. studies 67. regularly

30. A 35. C 40. G 45. A 50. D 55. C 60. B 63. is 68. a

64. on 69. to bring

65. as 70. make

第三部分: 第一节: The summer holiday is coming. My classmates and I are talking about how to do during the holiday. We can what chose between staying at home and take a trip. If we stay at home, it is comfortable but there is no need to spend choose taking and money. But in that case, we will learn little about∧ world. If we go on a trip abroad, we can broaden your view the our and gain knowledges we cannot get from books. Some classmates suggest we can go to places of interest nearby. I knowledge can 或 should thought that it is a good idea. It does not cost many, yet we can still learn a lot. think much 第二节: 一、评分原则 1.本题总分为 25 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量, 确定或调整档次,最后给分。 3.词数少于 80 和多于 120 的,从总分中减去 2 分。 4.评分时应注意的主要内容为:内容要应用词汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文 的连贯性。 5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。评分时,应视其对交际的影响程度予以考 虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 6.如书写较差以至影响交际,将其分数降低一个档次。 二、内容要点 1.举办者; 2.展览主题及时间; 3.邀请对方提供作品; 4.投稿邮箱。 三、One Possible Version Dear Peter,

Our school photography club is going to hold an International High School Student Photography Show. The theme of the show is environmental protection. It will start from June 15th and last for three weeks. Any student who is interested is welcome to participate. I know you take good pictures and you’ ve always wanted to do something for environmental protection. I remember you should me some photos on that theme the last time you visited our school. This is surely a good change for more people to see them. If you want to join, you can send your photos to intlphotoshow@gmschool.com. Hope to hear from you soon. Yours, Li Hua


相关文章:
2016年全国高考英语试题及答案-全国卷3word珍藏
2016年全国高考英语试题及答案-全国卷3word珍藏_高考_高中教育_教育专区。绝密★...III) 英语注意事项: 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两...
2016年高考英语 新课标全国卷Ⅱ 试题和答案
2016高考英语 新课标全国卷Ⅱ 试题和答案_高考_高中教育_教育专区。2016 年...10. What does the underlined word “it” in Paragraph 2refer to? A. ...
2016年高考真题英语(全国Ⅱ卷) Word版含答案
2016高考真题英语(全国Ⅱ卷) Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区...Treasure hunting 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文...
2016年高考全国2卷英语试题(Word版+参考答案)_图文
2016高考全国2卷英语试题(Word版+参考答案)_高考_高中教育_教育专区。2016年...高等学校招生全国统一考试 英语 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)...
2016年全国高考英语试题及答案(全国 II卷)精校版
2016全国高考英语试题及答案(全国 II卷)精校版_高考_高中教育_教育专区。绝密...30. What does the underlined word "it" in Paragraph 2 refer to? A. ...
2016年高考英语全国2卷试题及答案(-word)
2016高考英语全国2卷试题及答案(-word)_高考_高中教育_教育专区。2016 年...Treasure hunting 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文...
2016年高考英语全国1卷试题及答案word版
2016高考英语全国1卷试题及答案word版_高三英语_英语_高中教育_教育专区。绝密...2.选择题的作答:每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案 ...
2016年高考全国乙卷英语试卷及答案(word版)
2016高考全国乙卷英语试卷及答案(word版)_高考_高中教育_教育专区。绝密★...Speech Is Silver; Silence Is Gold 第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,...
2016年全国高考英语试题及答案-全国卷1word珍藏
2016年全国高考英语试题及答案-全国卷1word珍藏_高考_高中教育_教育专区。绝密★...skills C. efforts 第 II 卷第三部分 英语知识运用 第二节(共 10 小题;每...
2016高考英语 全国卷浙江卷附答案word版
2016高考英语 全国卷浙江卷附答案word版_高考_高中教育_教育专区。2016高考英语 全国卷浙江卷 word 2016 普通高等学校招生全国统一考试(浙江卷) 英语 选择题部分(...
更多相关标签:
2016高考数学全国卷 | 2016高考英语全国卷 | 2016高考语文全国卷1 | 2016高考理综全国卷1 | 2016高考数学全国卷1 | 2016高考全国卷 | 2016高考英语全国卷1 | 2016年高考英语全国卷 |