当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 2 第1课时]

Module 2


1.Sometimes it is more ________(方便的) to use ATM machine than to go into bank. 2.The pictures ________(展览) on the wall are chosen from thousands

of students. 3.You must show your parking ________(许可证) if you stop your car here. 4.We must ________(探索) all the possibilities for the solution of water shortage. 5.We arrived at our ________(目的地), tired and hungry. 6.His wife ________(限制) him to two cigarettes a day. 7.There are some very ________(给人印象深刻的) buildings in the town. 8.A taxi service will be ________(提供) for our customers. 9.If you want to get back your money, please show us your ________(收据). 答案:1.convenient 2.displayed 3.permit 4.explore 5.destination 6.limits 9. receipt Ⅱ.同义句替换(用本模块的单词或短语) 1.I'll be very glad to offer you some service. →I'll be very glad to ________ some service ________ you. 2.The new railway which is being built will be completed in 2015. →The new railway ________ will be completed in 2015. 3.It is a headache trying to move around in a strange place. →It is a headache trying to ________ in a strange place. 4.In rush hour people are often caught in the traffic jam. →In rush hour people ________ often ________ the traffic jam. 5.The weather reports which are broadcast in the city are wrong sometimes. →The weather reports ____________ in the city are wrong sometimes. 6.If it is convenient for you, please go through my article. →Please go through my article ______________________. 7.There were so many people that the work finished soon. →There were so many people that the work finished ____________. 8.You must control your car speed on this street. →You must ________ your car speed on this street. 9.It is worthwhile to watch this film. →The film is ________/____________________. 答案: 1.provide; for 2.under construction 3.get around 4.are; stuck in 5.broadcast 6.at 7.impressive 8.provided

your convenience 7.in no time Ⅲ.语法填空

8.limit 9.worth watching; worthy to be watched

1.________(work)hard,and you can catch up with the others. 答案:work 考查“祈使句+and+陈述句”结构。句意:努力工作,你会赶上其他的人。 2.—I want to see you at 9:00 tomorrow morning. Will it be ________ for you? —It depends. I am afraid I will have to look after my mother at home. 答案:convenient 考查形容词辨析。句意:——我想明天上午九点去看你。你方便吗? ——要看情况而定。恐怕我得在家照顾妈妈。convenient 方便的,便利的,其主语只能是 it 或 物,符合题意。 3.They needed help, because their car got ________ (stick) in the mud. 答案:stuck 句意:他们需要帮助,因为他们的车陷进泥里了。get stuck in 被困住,陷进。 4.As the supply of tea is running short, we must limit one guest ________ one cup. 答案:to 句意:因为茶水快供应完了,因此我们必须限制给每位客人只提供一杯茶。

limit...to...把……限制在……内。 5. (2014· 日照高一检测改编)________has been clear that the Chinese government must take measures to control prices of houses. 答案:It 句意:很明显的是,中国政府必须采取措施控制房价。it 在此处形式主语,真 正的主语是后面的 that 从句。 6.Public transport provides a cheap way to get ________ in Beijing. 答案:around 考查动词短语辨析。句意:公共交通为人们游览北京提供了低价位的出行 方式。get around 到处旅行,四处走动。 7.Nowadays people can get lots of information by using a computer ________(connect) the Internet. 答案:connected to 考查由 connect 构成的短语及非谓语动词的用法。connect to 意为

“与……连接(在一起)”; 根据句意和结构, 可知此处应为过去分词作后置定语, 故用 connected to。 8.These books will ________ us with all the information we need. 答案: provide 考查动词辨析。 句意: 这些书将为我们提供我们所需要的全部信息。 provide sb. with sth.为某人提供某物,符合句意。 9.(2014· 哈尔滨高一检测改编)The film's special effects are particularly ________(impress). 答案: impressive 符合句意。 10.The new bill would ________ workers two weeks of unpaid leave for family emergencies. 答案:permit 句意:新的法案允许工人有两个星期的无薪假期去处理家里的突发事件。 句意: 那部电影的特技效果尤其令人赞叹。 impressive 给人印象深刻的,

permit sb. sth.“允许某人某事”,符合语境。 Ⅳ.阅读理解 A The fast development of Internet makes it convenient for people to have access to the latest information all over the world, which broadens people's horizons. However, sometimes the Internet is abused by some to spread rumors(谣言)on purpose, resulting in side effect on people's life. Therefore, The Internet Society of China released a written proposal last Monday which demanded of Internet companies and websites to strengthen selfdiscipline and prevent the spread of online rumors. Three major websites in China voiced their solutions Tuesday to fight against online rumors in response to the warning on Monday. Chiefs of sina.com, baidu.com and qq.com have promised the government that they will firmly cooperate with relevant departments to deal with the online spreading of rumors, saying they will improve selfmanagement and take effective measures toward this goal. Microblogging websites should not be a hotbed for spreading of rumors, said a chief of sina. com, which operates the country's most popular microblogging site Weibo.com. He said sina. com was making efforts to control the release of contents on Weibo.com and improve its ability to find out and remove rumors posted on it. Weibo.com spread. A chief from Baidu.com said it was calling off illegal and fake information in its search results and it would further increase technical and manpower investment to remove disinformation. The website qq.com is learning from the past experience and microblogging sites, said an unnamed chief from qq. com. The measure has received widespread support from users and now people can enjoy a relatively clean and safe net environment. 语篇解读:网络谣言一度盛行,给人们的生活和社会带来很大危害。我国政府正在加大 对网络谣言的打击力度。许多网站像百度、新浪、腾讯等也积极响应并提出自己的方案,他 们表示一定要阻止谣言的传播。广大网络用户和人们也对此予以支持,现在的网络环境正变 得干净、安全。 1.According to the text, we can't say that the Internet can ________. A.be convenient for people to access the information B.broaden people's horizons bettering the safety strategy for its microblogging service to further prevent the spreading of online rumors through and another major Chinese microblogging site qq.com stopped their comment functions from March 31 to April 3 after they were punished for allowing rumors to

C.be used to spread rumors sometimes D.not result in side effect on people's life 答案:D 细节理解题。根据第一段中的前三句,可知 A、B、C 三项都是因特网的特点; 而 D 项“不会对人们的生活产生负面影响”则不是因特网的特点。因为因特网肯定会对人们 的生活带来一些负面影响,这是毋庸置疑的。 2.How many major websites voicing their solutions are mentioned in this passage? A.Two C.Four B.Three D.None

答案: B 细节理解题。 根据第二段可知 B 正确。 此题要注意题干中问的是“major websites 主要网站”,即百度、新浪和腾讯。所以不要把 Weibo.com 算在内。 3.The solutions to stopping online rumors are the following EXCEPT ________. A.improving selfmanagement B.cooperating with relevant departments C.providing a hotbed for spreading of rumors D.improving the ability to find out and remove online rumors 答案:C 细节理解题。根据第三、四两段的内容,很容易就可以找出阻止网络谣言的方 法有:A 项“提高自我管理能力”;B 项“与相关部门合作”,D 项“提高发现和删除网络谣 言的能力”。而 C 项“为传播谣言提供温床”不是阻止谣言传播的方法。故选 C。 4.What does the underlined word “fake” mean in the sixth paragraph? A.unreal C.latest B.convenient D.convenient

答案:A 词义猜测题。根据第六段中“calling off 取消”和“illegal 非法的”再结合并列 词 and 可知 fake 与 illegal 都是贬义词,故 fake 的意思是 unreal 不真实的,虚假的。 B The private automobile(私家车)has long played an important role in the United States. In fact, it has become a necessary and important part of the American way of life. In 1986, sixtynine percent of American families owned at least one car, and thirtyeight percent had more than one. By giving workers rapid transportation, the automobile has freed them from having to live near their place of work. This has encouraged the growth of the cities, but it has also led to traffic problems. For farm families the automobiles is very helpful. It has made it possible for them to travel to town very often for business and for pleasure, and also to transport their children to distant schools. Family life has been affected(影响)in various ways. The car helps to keep families together when it is used for picnics, outings, and other shared experiences. However, when teenager children have the use of the car, their parents can't keep an eye on them. There is a great danger if the driver has been drinking alcohol or taking drugs—or is“showing off”by speeding or breaking other traffic

laws. Mothers of victims( 受 害 者 )of such accidents have formed an organization called MADD(Mothers Against Drunk Driving). These women want to prevent further tragedies(悲剧). They have worked to encourage the government to limit the youngest drinking age. Students have formed a similar organization SADD(Student Against Drunk Driving)and are spreading the same message among their friends. For many Americans the automobile is a necessity. But for some, it is also a mark of social position and for young people, a sign of becoming an adult. Altogether, cars mean very much to Americans. 5.Which of the following is NOT mentioned in the text? A.Cars have encouraged the growth of the cities. B.Cars can bring families together when they go for picnics. C.Cars have enabled people to live far from their place for work. D.Cars help city families to transport their children to faraway schools. 答案: D 根据短文内容可判断出短文中没有提到汽车帮助城市的家庭把自己的孩子送到 很远的学校。 6.What has been done to deal with the problem of drunk driving? A.Parents have paid more attention to their children. B.Some organizations have been set up against drunk driving. C.Mothers have tried to persuade their children not to drink alcohol. D.University students have asked the government to solve the problem. 答案:B 第 三 段 第 五 句 话 “Mothers of victims of such accidents have formed an

organization called MADD(Mothers Against Drunk Driving).”说明已经建立了一些反对酒后驾 车组织来解决酒后驾车问题。 7.We can infer from the text that________in American. A.it will be more difficult for people to get new cars B.parents will not allow their children to have their own cars C.the government will encourage people to use public transportation D.cars will still be popular though they have caused many problems 答案:D 最后一段最后一句“Altogether, cars mean very much to Americans.”表明尽管汽车 存在很多问题,在美国汽车仍然受到人们的欢迎。 Ⅴ.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 【全国新课标卷题型】 One Sunday morning in August I went to local music festival. I left it early because I had an appointment__1__(late) that day. My friends walked me to the bus stop and waited with me

__2__the bus arrived. I got on the bus and found a seat near the back, and then I noticed a man __3__(sit) at the front. He__4__(pretend) that a tiger toy was real and giving it a voice. He must be__5__(mental) disabled. Behind him were other people to__6__he was trying to talk, minutes__7__walked away and sat near me, looking annoyed. I didn't want to be laughed at for talking to him but I didn't like leaving him__8__his own either. After a while I rose from my seat and walked to the front of the bus. I sat next to the man and introduced myself. We had__9__amazing conversation. He got off the bus before me and I felt very happy the rest of the way home. I'm glad I made a choice. It made__10__of us feel good. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案: 1.later 考查词形变化。此处用 later that day,表示那天的晚些时候。later 后来,以后。 2.till/until 考查连词的用法。根据句意可知朋友陪“我”一直到车来。 3.sitting/sit 考查动词的用法。notice sb. doing/do sth.在此结构中用 doing 或 do 作宾语补 足语。 4.was pretending 考查动词时态。由上下文意思可知,用过去进行时态。 5.mentally 考查副词的用法。此处用副词 mentally 修饰后面形容词 disabled。 6.whom 考查定语从句关系词的用法。此句中先行词为 people,在从句中作 talk to 的宾 语,故用 whom。 7.they 考查代词的用法。用人称代词 they 指坐在他后面的人。 8.on 考查固定短语。on one's own 独自,单独。 9.an 考查冠词的用法。an amazing conversation 一次令人惊奇的谈话。 10.both 考查代词的用法。由上文意思可知此处是指让“I”和“the man”感到舒服。 【辽宁卷题型】 Emma: Hello, Sandra ! Now, you are a wine professional. How would you describe__1__you do? Sandra:Try to make money from wine. So, I'm a wine writer and wine columnist. I teach wine. Emma: OK. so let's say if I am going to have friends over, and I__2__(make) steak, can I serve wine__3__steak? Sandra:Yes. Steak goes with almost any red wine. Emma:Oh,really? How about if I want to mix wines? Is it OK to go red wine,white wine? Sandra:You always start out with white wines going towards red wines. Emma:OK,and how about for dessert? Is there a special dessert wine? but after some

Sandra:There are many great dessert wines, so it depends on what you like,__4__sweet you like and what you're making__5__dessert. Emma:So how about making tiramisu? Sandra:Then I would probably have a tawny Port,__6__you might even go for a fruity and oaky Zinfandel,dry wine from California. Emma: OK, nice. How__7__will that cost? Sandra: For a port, a tawny Port, anywhere in between 3,500 to 10,000. And__8__a California Zinfandel,__9__good one probably is about 3,000. Emma:3,000. I think I can__10__that because I have 5,000. Thanks! Sandra: You're welcome. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案: 1.what 考查名词性从句。句子的主语是 you,谓语是 describe,后接宾语从句,由于引 导词需要在从句中作 do 的宾语,所以填 what。 2.will make 考查动词时态。根据句意可知,make steak 和邀请朋友来都是假设,没有 发生的事,前面用了 be going to 表将来,因此填将来时,will make=be going to make。 3.with 考查介词。由答句中的“Yes.Steak goes with almost any red wine”可知答案。

4.how 考查程度副词。句意是“那要看你喜欢什么,想要多甜,做什么甜点”,“多 么”用 how。 5. for 考查介词。 这里的陈述语序是 you're making what for dessert, 即“拿什么做甜点”。 6.or 考查连词。Emma 问怎么做提拉米苏,Sandra 说自己可能会用 tawny Port,提议 Emma 也可以用 Zinfandel,这两者是选择关系。因此,用 or。 7.much 考查常识。提问“多少钱”用 how much。 8.for 考查介词。由前面的 for a port 可推断出答案。 9.a 考查冠词。这里指的是“一瓶好酒”,而不是特定的“那一瓶好酒”,泛指用“a”。 10.afford 考查动词。后面说有 5000,因此应该是能承担得起。

【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 2 第1课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 2 第1课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 2 第1课时...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 1 第2课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 1 第2课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 1 第2课时...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 5 第2课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 5 第2课时]_高中...1.___ 2.___ 6.___ 7.___ 答案: 1.but 考查连词。前面说“我还...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 4 第2课]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 4 第2课] Module 4 Ⅰ.用括号中动词的适当形式填空 第二课时 1.Xiaowang, you___(want) in the...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 3 第1课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 3 第1课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 2 第2课]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 22课]_高中教育...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 5 第1课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 5 第1课时]_高中...1.___ 2.___ 6.___ 7.___ 答案: 1.for 考查介词。表示一个时间...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 6 第1课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 6 第1课时]_高中...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9....
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:本册综合技能测试(2)]_...注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词; 65.___ 70.___ 2.只允许修改 ...
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 2 第3课时]
【成才之路】2014-2015高中英语外研版必修4同步练习:Module 2 第3课时]_高中...8.blew 9.no way 10.drove;mad Ⅱ.完成句子 1.它们能和许多金属反应,生成...