北 京 市 西 城 区 2015 年 初 三 二 模 试 卷 英 语
2015.6 四、单项填空（共 10 分，每小题 1 分） 从下面各题所的 A、B、C、D 四个选项中，选择可以填入空白处的最佳选项。 21. Mr. Green teaches us English and we all love______. A. him B. his C. he D. Hims
elf 22. —Where shall we meet? —How about_______the bus stop? A. over B. to C.at D. under 23. —_______ is your favorite movie? —X-Man ,of course. A. How B. Who C.Whose D.What 24. Robin is a great actor, ______ he is also a good father. A. or B. but C.so D.and 25. —______I have a taste,Mom? —I’m afraid you can’t.It’s too hot. A. Must B.Can C.Need D.Should 26. He you the answer as soon as he works it out. A. told B. tells C. will tell D. was telling 27. —Who to clean the classroom yesterday? —Li Ming. A. helps B. helped C. is helping D. will help 28. He painting for 5 years and he paints well. A. learnt B. was learning C. has learnt D. will learn 29. There was a strong wind last night and the clouds . A. were blown away B. will be blown away C. blew away D. blow away 30. —Jessica wants to know . —Tell her we’ll be there before 11:00 a.m. tomorrow. A. when did we arrive B. when we arrived C. when will we arrive D. when we will arrive 五、完形填空（共 15 分，每小题 1.5 分） 阅读下面短文，掌握其大意，然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中，选出最 佳选项。 John and Mary had a nice home and two lovely children, a boy and a girl. Once John was asked to go on a business trip and Mary needed to go along too. They found a babysitter to care for the 31 and made the trip, returning home a little earlier than they had planned. As they drove into their home town, they 32 smoke, and they went to see what it was. They found a home on fire. Mary said, “Oh, well, it isn’t our home. Let’s go.”
But John drove 33 and said, “The home belongs to Fred Jones who works at the factory. He wouldn’t be off work yet, maybe there’s something we would do.” “It has something to do with us,” said Mary. But John drove up, stopped and found the whole house on fire. A woman in the street was crying, “The children! 34 the children!” John grabbed（抓） her by the shoulder saying, “Get a hold of yourself and tell us where the children are!” “In the 35, ”cried the woman, “down the hall and to the left.” Although Mary didn’t agree, John wet his clothes and 36 for the bathroom which was full of smoke and heat. He found the door and grabbed two children, holding one under each arm. As he left he could hear some other sound like crying. He sent the two badly 37 and nearly suffocated （窒 息）children into waiting arms. Then he was told two more children were still in there. Mary grabbed his arm and shouted, “John! Don’t go back! That house will fall down in any second!” But he shook her off and went back by 38 his way down the smoke-filled hallway and into the room. It seemed a century had passed 39 he found both children and started back. They were coughing and he lowered his body trying to get some 40. As he walked up the endless steps, the thought went through his mind that there was something strangely familiar about the little bodies, and at last when they came out into the sunlight and fresh air, he found that he had just saved his own children. The babysitter had left them at this home while she did some shopping. 31. A. children B. pet C. garden D. business 32. A. watched B. recognized C. noticed D. realized 33. A. farther B. off C. back D. closer 34. A. Find B. Get C. Move D. Hold 35. A. bathroom B. kitchen C. bedroom D. living room 36. A. looked B. cared C. headed D. reached 37. A. frightened B. surprised C. sad D. sick 38. A. following B. going C. pushing D. feeling 39. A. after B. before C. when D. until 40. A. water B. energy C. air D. light 六、阅读理解 A篇 Born in England,Elizabeth moved to the United States when she was 11 years old.She was the first woman in the U.S. to graduate(毕业) from medical school.She was a doctor and a teacher.In 1857,Elizabeth started a medical school for women. Shirley was born in New York City.She was the first black woman to serve in Congress( 国 会).She served until 1983.In 1972,Shirley ran for President ,who was the first
Elizabeth Blackwell (1821-1910)
Shirley Chisholm (1924-2005)
African-American woman to do so. Sandra O'connor (1930- ) Sandra was born in Texas.After finishing law school,Sandra worked as a lawer.Later,she was a judge.In1981,Sandra became the first woman to serve on the U.S. Supreme Court (美国最高 法院).She served for 24 years. Sally was the first American woman in space.She rode into space on the space shuttle( 航 天 飞 机 ) in 1983 when she was 32.After that more than 42other American women flew in space.She also taught physics at the University of California in San Diego.
Sally Ride (1951-2012)
41.When did Elizabeth start a medical school? A.In 1857 B.In 1972 C.In 1981 D.in 1983 B. 42,When did Shirley do in 1972? A. She moved to the United States. B. She ran for President. C. She began to work in New York. D. She finished law school. 43.Who once taught physics in San Diego? A.Elizabeth Blackwell B.Shirley Chishlom C.Sandra O’Connor D.Sally Ride B The passenger pigeon(旅鸽) used to be one of the most common birds on the earth. A century ago, they became extinct（灭绝）. Scientist Ben Novak is working to bring the birds back. Here, he explains to us why we should bring passenger pigeons back from extinct. The passenger pigeon is not the bird that you probably know. It's been gone from the world for100 years. It means that few living people have ever seen one flying in the sky. The passenger pigeon lived differently from other birds in America---in flocks(群) made up millions of birds. They darkened the sky when they flew in the air. One reason to bring passenger pigeons back to life is that it would be wonderful to see a flock that big. It would also be cool to see an extinct animal. But it's not just about doing something cool. Huge flocks of passenger pigeons played a key role in shaping forests. The weight of so many birds resting in the trees broke many branches（树 枝）. This allowed more sunlight to reach the forest floor, which helped more plants grow. The birds also ate a large number of plants. That influenced which trees grew in the forest. If we bring back the passenger pigeon, it would play an important role in shaping forest once again. 44. Scientists Ben Novak is working to________. A . learn more about the forest. B. find more birds in the forest.
C. bring back the passenger pigeon. D. Work out the number of pigeons. 45. When did passenger pigeon become extinct? A. 10 years ago. B. 50 years ago. C. 100 years ago. D. 500 years ago. 46. How did the passenger pigeon live? A. In flocks. B. In Paris. C. By resting in dark forests. D. By resting in cool places. 47. How did the passenger pigeon help forests? A. By helping more plants grow. B. By keeping many birds away. C. By staying on the forest floor. D. By preventing sunlight. C Kids don’t have a voice. They have no way to share their ideas. TEDx Youth is a locally organized event, where live talks and recorded videos are shared with the community(社区). TEDx Youth is always held on Children’s Day every year. It brings together big ideas from, and for kids. More importantly, it encourages kids to share their ideas with the world. “Age is but a number. You’re not too young to change the world. Planning an event alongside young people makes you realize that kids have ideas that an adult might usually not think of,” said one TEDx Youth speaker. Another speaker said, “What I have come to realize is that no matter where you live or how old you are, everyone is eager to be someone great.” Organizing a TEDx Youth event shows that kids are able to do much more than what’s expected. They truly take this event and make it even more than what everyone hopes it will be. “The fact that youth, just like me, had planned and run the event shocked me most,” said one volunteer. “I thought the event was surprising. I couldn’t believe that kids of my age made the event happen.” There are several ways to take part in TEDx Youth. The easiest way is to become a speaker, if you think your idea is worth spreading. Another way is to attend an event. And lastly, you can become a TEDx Youth Reporter. Reporters take pictures from the event and post them on line, and send news about what is happening at event, interview some of the speakers, and write articles about the event. “It was wonderful to see how youth team members were with the whole event and how thankful they were (and still are!) to be given such an unbelievable chance as being part of a TEDx event,” said an organizer. TEDx Youth is welcoming kids from every culture who want to have a deeper understanding of the world. Those who get involved with it believe in the power of ideas, which can change attitudes, lives and the world. 48. What is the main purpose of holding a TEDx Youth event? A.To give kids a chance to record videos. B. To spread kids’ ideas all over the world C. To raise money for the local community D. To help kids with their schoolwork 49. What did a volunteer think of the event? A.Quite typical B. Pretty crazy C. Rather difficult D. Surprising good 50. One of a reporter’s jobs is to ____. A.give a talk B. do some interviews C. plan an event D. organize some activities 51. What is the best title of this passage?
A.When Is TEDx Youth Held? B. Why can Kids Realize Their Dreams? C. How Can Kids Share Big Ideas? D. What Changes Can TEDx Youth Bring Us? D Kamal Meattle, in New Delhi, India, grows 400 plants in his office building’s greenhouse to help clean its indoor air. On the roof of an office building in India’s capital, the world’s smoggest city, Kamal Meattle has a special way of cleaning the air: a greenhouse with 400 common plants. Meattle has 800 other plants spread throughout its lower six floors, greening each room and hallway. Their job: remove harmful things from the outdoor air. Meattle uses rainwater to water the trees so that they can grow faster and take in more pollutants. He’s asking India’s new government to require rainwater farming and to paint roofs, and buses, white. And he’s pushing to build one of the world’s largest parks, complete with greenhouses. As Meattle tells it, he really had no choice but to try something new. “My doctors told me to leave India in 1992,” he says, mentioning his breathing problem because of the city’s air pollution. He decided to stay, trying instead to solve a society-wide problem that’s become increasingly serious. “Delhi’s unfit for living between October and March,” Meattle says, noting how often its air pollution becomes “very unhealthy” or even “dangerous”. In fact, New Delhi’s smog is now nearly three times worse than Beijing’s. The WHO found that the city had the world’s dirtiest air, and the cities from second to fourth are also in India. India’s indoor air pollution is even worse. The WHO says it’s India’s second biggest killer, after high blood pressure, and results in 1.3 million deaths every year. But can plants really clean the air? NASA published several studies in the 1980s showing indoor plants could clean the air. It later tested the value of the plants to both clean air and recycle waste in building known as the BioHome. Other studies have also suggested that plants could help clean indoor air. Wolverton, a NASA researcher, has been working in Japan, where plants have been used to make 50 to 60 “ecological gardens(生态花园)” in hospitals. He says there’s growing interest in South Korea and China. Not everyone believes that. “I certainly would not count on plants to clean indoor air…” To get them to work, you’d need too many plants, ” says John Girman. He says a 1,500-square-foot house would need 680 plants and the result would be “an indoor forest”. “We have an air treatment plant,” Meattle says of his idea. The result, he adds, is fewer worker sick days, great productivity, and air as clean as that in Davos, Switzerland. 52. What did Meattle do after the doctors advised him to leave India? A. He went abroad between October and March. B. He raised money for growing pants in his office.
C. He tried to solve the indoor air pollution problem. D. He called on people to care about the environment problem. 53. According to the passage, the BioHome might be A. a place to test the plants’ role in cleaning the indoor air B. a place to do experiments on the size of indoor forest C. a project about how plants can grow well D. a project about what plants are fit for offices 54.From the passage we know Meattle is A.honest and caring C.experienced and brave 55.The passage is mainly about A.a new practice of cleaning indoor air B.plants to reduce indoor air pollution C.the serious air polution problem D.Meattle’s fight against polluted indoor air . .
B.emotional and wise D.creative and reponsible .
七、阅读短文，根据短文内容，从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳 选项。 （共 10 分，每小题 2 分） Just in time！ “Come on， Sasha， ”my father shouted. “Put the book down and get your clarinet （竖笛） .We have to leave now if you don’t want to miss class.” Clarinet class? I thought to myself. 56 . Yes, I would like to miss class. “Coming!” 57 . I got out of the bed and picked up my clarinet and rushed to the car. My dad started the engine and we drove off. “Hope you have a wonderful class,” Dad said. “In my dreams,” I spoke very quietly. “Not again.” Dad said angrily. I looked out of the window. 58 “Car traffic, ” I said under my breath with a big smile. This is my lucky day because I am going to miss class. While we were waiting for the cars to start driving again. I was sitting in my car seat,singing a song. 59 .What’s important is that I was going to miss class.Great! “10 minutes passed, ” I said excitedly. My dad looked at me angrily. The car started to move. “Finally,” my dad took a deep breath. We got there and I had only missed a few minutes of class. 60 . “Just in time, Sasha. I was thinking you might be getting worried that you were going to miss class, ” my teacher made a joke on me—knowing well that I hated Clarinet class! A. Unhappily, I went into the classroom
B. Oh, right, I had clarinet class C. Anyway, that’s not important D. I shouted at the top of my voice E. I saw what was happening outside
八、阅读短文，根据短文回答问题（共 10 分，每小题两分） Community activity is about doing in our community because we want to or we feel we should rather than because we have to. There are lots of ways to take civic(公共的) responsibility and be active in your community: Joining a local environmental or lean-up group ,helping with a primary school play. What can teenagers get from being involved?It’s doesn’t matter what teenagers do.Any involvement is good! ●Role models By getting involved with community activities ,teenagers can get a chance to work with positive(积极的) adults role models besides their parents.Working with other adults encourages teenagers to see the world in different ways. ●Identity (身份) and connection Young people are busy working out who they are and where they fit in the world.Being involved in the community activities can give your child a positive way of understanding who he is. As a result ,be might come to see himself as helpful or just a “good”person .Being involved in the community activities can also help create a sense of being connected to the community. ●Skills Community activities gives teenagers the chance to use the skills they already have. For example ,your child could use the cooking skills he’s learned at home at a community kitchen.This kind of experience gives him the chance to see how many skills he has and how valuable they can be. Voluntary work and community activities are great opportunities to develop skills to get a job. Being able to manage free time while balancing free time,work and study is an important life skill.Being part of a community activity could help your child to get more organised and start to manage her own time. ●Self-confidence ,mental health and well-being Finding a community activity can develop teenagers’ self-confidence. Your child can learn to deal with challenges,communicate with different types of people and build up his life skills and abilities is a supportive environment.This is also good for teenager self-esteem(自尊). It can be very positive for young people to have something that gets them involved,where others expect them to turn up and take part,and where they’re supported to achieve something as part of a group.The positive feeling of belonging and having meaning can help project young people from sadness. 61.What is community activity? 62.Who will work with teenagers in community activities? 63.What can help create a sense of being connected to the community? 64.What life skill can teenagers learn in community activities? 65.What does the passage mainly talk about?
书面表达（共 15 分） 九、文段表达（15 分） 根据中文和英文提示，写一篇意义连贯、符合逻辑、不少于 50 词的短文。请不要写 出你的校名和姓名。 66. 学校举办主题为“My Pocket Money”的英语征文活动，请你就 以下三个方面谈谈自己的看法：中学生是否应该有零花钱？你平 时是如何使用零花钱的？怎样更好地管理你自己的零花钱？ · Should students have pocket money？ · How do you usually spend your pocket money？ · How can you manage your pocket money better？
北京市西城区 2015 年初三二模英语试卷答案解析 21. 解析 A。 此题考查的是人称代词的宾格。 句意为： 格林先生教我们英语， 我们都很爱他。 结合动宾关系，这里要填入的是，人称代词 he 的宾格 him。 22. 解析 C。此题考查地点介词，小地点我们要选择介词 at，大地点是 in，其他选项都不符 合题意。 23. 解析 D。此题考查特殊疑问词。根据答语：当然是 X-Men。我们可以推断出问句应该 是在问，你最喜欢的电影是什么？其他选项都不符合语境。 24. 解析 D。此题考查连词。句意为：Robin 是一个出色的演员，并且他也是一个好父亲。 and 表示并列，用于逻辑为并列关系的句子，在此题中符合语境。 25. 解析 B。 此题考查情态动词。 句意为， 妈妈我能尝尝吗?我恐怕你不能， 它太烫了。 Should 应该、Need 需要、Can 能，会、Must 必须 根据句意可知答案为 C。 26. 解析 C。此题考查主将从现。as soon as 引导的时间状语从句，主句用将来时，从句用 一般现在时。 27. 解析 B。此题考查一般过去时态。根据句意：“谁昨天打扫了教室？李明 ” 前半句出现 了 yesterday，断定是过去时，所以用一般过去时态。 28. C 考查时态，根据他做这件事 for 5 years 而且他现在画的很好推断出此处应为现在完成 时，所以答案为 C。
29. A 考查被动语态，云被吹走，排除 C、D，而且中有时间标志词 last night 所以选择 A 30. D 考查宾语从句， 第一步判断语序， 应是陈述语序， 排除 A、 C 选项， 根据答句 before 11:00 a.m. tomorrow 选择 D。 31.A 此处考查名词。由前面的 babysitter 可知此空应填 children。 32.C 此处考查动词。 空后面为 smoke， 固应选择 noticed 注意到； watch 意为“看”； recognize 意为“认出来，承认”；realize 意为“认识到，实现”。 33.D 此处考查副词。 but 表示转折， 与“Let’s go”相反， 并且下一段第一句为“But John drove up”，所以，选择 closer。其他三个选项皆为相反的意思。 34.B。此处考察动词辨析。当时 John 、Mary 及老太太都在房子外，想要救出孩子，需先进 入房子，找到孩子，才能带出，此路线有双向的含义。 A. Find“找到”，只是强调了进入的结果，并没有要“带出”的含义，故不选。 B. Get 本身就有双向的含义， 即 go and bring, 如 Could you get me today’s newspaper? 你能帮 我拿今天的报纸吗？即“过去拿到再带来”之意。 C. Move“搬”，后面不与人搭配。 D. Hold “拿”，错因同 C。故选 B。 35.A 此处考查名词。此空为被困儿童的位置，由下文 36 空后面 bathroom 可知选择 A。 36.C 此处考查动词。head for 意为“朝...行进”。Look for 寻找；care for 照料；reach for 伸 出...以触及。 37.A 此处考查为形容词。frightened 害怕的，受惊的；surprised 惊奇的，惊讶的；sad 悲伤 的；sick 生病的。根据文章情境，孩子应该是被惊吓到并且几乎窒息，所以选 A。 38.D。此处考察动词辨析。需要联系上下文，盲做必死无疑。上文“Mary grabbed his arm and shouted, “John! Don’t go back! That house will fall down in any second!”交代背景，此时已经非 常凶险， John 如果再进入， 会有生命危险。 下文修饰“way”的是“down the smoke-filled hallway and into the room”，此处 smoke-filled 非常关键，意为“浓烟密布的”，一个成人在浓烟中很难 睁开眼睛，只能靠摸索前进。最常见的错误选 A，“follow one’s way”表示“沿着某人的路”， 似乎有道理； B. go one’s way 表示直观的“走出一条路” ，缺乏描述性； C. push one’s way “闯出一条路”，常用于人多时的竞争场合，故不选； D. feel one’s way“摸索一条路”，在眼睛看不见的状况下，用“摸索”更加生动地体现 John 的 搜救过程。故 D 为最佳选项。 39. B。 此处考查介词辨析。 原句为“It seemed a century had passed 39 he found both children and started back.” 这个句子主句“It seemed…”为一般过去时，从句“a century had passed 39 he found both children and started back”为过去完成时，表示“在他找到两个孩子 似乎过去了一 个世纪”，这是对 John 救人的心理描写，是救人结束后的有感而发。A. after “在……之后”， B. before “在……之前”，C. when “在……时”, D. until“直到……”。此处强调找孩子的过程非 常艰难，故选择 B。 40.C 此处考查名词。放低身体试着获得一些空气。固选 air。 41.A.细节题， 画出关键词 Elizabeth 和 start a medical school.根据 Elizabeth 定位到第一个框中， 根据 start a medical school 定位到第一段最后一句话，可知答案是 A。 42.B.细节题，画出关键词 Shirley 和 1972，根据 Shirley 定位到第二个框中，根据 1972 定位 到该段最后一句话中 In 1972，Shirley ran for President.可知答案选 B。 43.D.细节题，画出关键词 taught physics 和 San Diego，定位到第四个框中最后一句话，可知 是 Sally Rid.e。
44. C. 解析： 细节题。 由题干关键词 Ben Novak is working to 定位到文章第一段 Scientist Ben Novak is working to bring the bird back. 所以答案选 C. 45. C. 解析：细节题。 由题干关键词 passenger pigeon become extinct 定位到文章第一段 A century ago, they became extinct（灭绝）. 所以答案选 C. 46. A. 解析：细节题。由题干关键词 how passenger pigeon live 定位到文章第三段 The passenger pigeon lived differently from other birds in America---in flocks(群) made up millions of birds 所以答案选 A. 47. A. 解析： 细节题。 由题干关键词 how passenger pigeon help forests 定位到文章第四段 The weight of so many birds resting in the trees broke so many branches（树枝）. This allowed more sunlight to reach the forest floor, which helped more plants growing. 所以答案选 A. C篇 解析： 本篇属于说明文， 主要介绍了 TEDx Youth 能够让孩子们集中交流和分享自己的观点。 本篇难度较小，48、49、50 题均为细节题， 在文中能够直接定位出，51 题属于主旨大意题， 需要对文章内容有整体的理解。 48、B。解析：此题是细节题。通过“...the main purpose...” 定位文章第一段的最后一句话 “More importantly, it encourages kids to share their ideas with the world.” 选项 B 中的“to spread kids’ ideas all over the world” 属于同义词替换，所以 B 选 项正确。 49、D。解析：此题属于细节题。通过“...a volunteer...”定位第三段的最后一句“I thought the event was surprising. I couldn’t believe that kids of my age made the event happen.” 可知答 案为 D。 50、 B。 解析： 此题属于细节题。 通过题目定位第四段中间部分“Reporters take pictures from the event and post them on line, and send news about what is happening at event, interview some of the speakers, and write articles about the event.”对照四个选项可知，B 选项和文中“interview some of the speakers”属于同义词替换，故 B 选项正确。 51、C。此题属于主旨大意题。根据文章第一段和最后一段可以分析出，文章主要在 介绍 TEDx Youth 是全世界的孩子们分享自我观点的平台，孩子们可以通过这个平台达到分 享观点的目的。由此可知 C 选项正确。容易造成迷惑的是 D 选项，文中最后一段的确提及 TEDx Youth 可以改变观点、生活和世界，但是这并不是全文的主要内容，故排除。 D篇 解析： 本篇属于论说文， 由 Kamal Meattle 运用植物来清洁室内空气， 以及围绕 can plants really clean the air 展开的论说，主要介绍了植物在清洁空气方面的作用。 52. C 解析：此题属于细节题，通过“after the doctors advised him to leave India”定位在第四段最后 一 句 “He decided to stay, trying instead to solve a society-wide problem that’s become increasingly serious ”，结合首段“Kamal Meattle…grows…to help clean its indoor air”可知 society-wide problem 是 the indoor air pollution problem，所以答案选 C 项。 所以答案应该选 D.
53. A 解析： 本题属于推理判断题， 根据题干 the BioHome 定位到第七段， 由“It later tested the value of the plants to both clean air and recycle waste in building known as the BioHome”可知 the BioHome 是测试植物对于空气清洁和废物循环的价值的一个地方，不是关于 the size of indoor forest 的实验、也不是一个项目，所以 B、C、D 项不正确，选 A 项。 54. D 解析：此题是推理判断题。结合文章第二段“Kamal Meattle has a special way of cleaning the aircreative and reponsibl”第四段“…he really had no choice but to try something new…He decided to stay, trying instead to solve a society-wide problem that’s become increasingly serious” 可知，Meattle 富有创新思维和高度责任感，所以应选择 D 项。 55. A 解析：此题属于主旨大意题。通读全文，Kamal Meattle 的 special way of cleaning the air，以 及围绕 can plants really clean the air？展开的论说， 我们得知是在介绍植物在清洁室内空气方 面的作用，B、D 项只是截取文章部分信息、过于片面，C 项 air polution problem 只是细节 信息、不是全文说明的对象，所以正确选项应该选 A. 五选五 56. [B]上文父亲提醒作者今天有 Clarinet class， 所以此处应选择 B， 作者想起来今天是有课。 57.[D]上文说 I would like to miss class.可知作者是讨厌 Clarinet class 的， 所以此处的“Coming” 是作者大喊出来的，表现出不愿意去上竖笛课选择 D 58.[E]由“Car traffic”推断出作者此时是在向车窗外看，所以选择 E 59.[C]由下文的“What’s important is that I was going to miss class.Great!”可知车等着重新启动 对作者来说并不重要，所以此处应选择 C 60.[A]上文说他们最终只是迟到了几分钟，而这并未遂作者之愿，所以作者是不开心的，所 以此处应选择 A
本文为说明文， 文章概述了话题社区活动是什么。 在接下来详细文章中说了青少年在社 区活动中能做什么以及能得到什么提升。文章整体结构为总分结构，条理清晰，思路明确， 易于查找答案 61.答案 Community activity is about doing in our community. 解析： “What is community activity?”题目问社区活动是什么，属于细节题。文章第一 段“Community activity is about doing in our community because we want to or we feel we should rather than because we have to.”直接给出定义，可直接得到答案。 62.答案 Positive adults role models 解析“Who will work with teenagers in community activities?”题目问青少年在社区活 动中将和什么人一起工作， 属于细节题。 文章第四段 Role models 中 “By getting involved with community activities ,teenagers can get a chance to work with positive(积极的) adults role models besides their parents.”中可直接得到答案。 63.答案 Being involved in the community activities. 解析 “What can help create a sense of being connected to the community?”题目问什么能
帮助形成存在感是和我们的社区相联系的， 属于细节题。 文章第五段 “Identity and connection” 中能找到大概的大体位置，而原文“Being involved in the community activities can give your child a positive way of understanding who he is.”中能得到答案，本题题目中的问句需要转换 一种表达方式才能得到答案，考生应注意。 64.答案 Being able to manage free time （while balancing free time,work and study）. 解析“What life skill can teenagers learn in community activities?”题目中问在社区活动中青 少年能学到什么生活技能,属于细节题。 关键短语 “life skill” 把答案确定在第六段 “skill” 中， 后面部分的原文中有一句“Being able to manage free time while balancing free time,work and study is an important life skill.Being part of a community activity could help your child to get more organised and start to manage her own time”从此句中得到答案，本题同 63 题，需要转 换方式得到答案。 65.答案.It’s mainly about what is community activity and the benefits of being involved in community activity for teenagers. 解析“What does the passage mainly talk about?”题目中问到本文章主要说了什么，属于 主旨大意题型。 文章在开头直接表达了社区活动是什么， 而在后面每个分段落都在说社区活 动对青少年能有什么好处， 所以我们在回答问题中需要提到这两点。 此问题在回答过程中学 生容易社区活动的好处，应特别注意，并且在表达上确认表达无误。
五．写作 范文： Nowadays, more and more middle school students get pocket money from their parents. For my part, we students should have some pocket money. However, we must spend it wisely. I have pocket money as well. Usually, I spend most of my pocket money in buying books, for the reason that I am interested in reading. And I spend some money on daily use. You know, sometimes I’d like to hang out with my friends. But how can we manage our pocket money better? Here is my advice: on one hand, we’d better make a plan at the beginning of the month. On the other hand, it is important for us to save a proper amount of money each month. As long as you do like this, I believe you can manage pocket money better.
A. 话题：观点建议类，中学生零花钱 B. 要点及时态 1. 观点：学生该不该有零花钱 2. 平常你的零花钱是如何花的 3. 建议：如何更好地管理零花钱 时态：主要是一般现在时 C. 范文分析 1. 结构完整，要点齐全。 2. Nowadays, more and more middle school students get pocket money from their parents. For my part, we students should have some pocket money. 指出当前存在的现象， 紧接着表明观
点； 3. However, we must spend it wisely. 过渡句，引出下文； 4. I have pocket money as well, 注意“也”的各种表达方式； 5. I spend most of my pocket money in buying books, for the reason that I am interested in reading. 句型 spend...in doing sth. ；短语 for the reason that“因为”； 6. But how can we manage our pocket money better? Here is my advice. 一问一答，直接将 问题摆出来，增加文章句式多样性； 7. on one hand, on the other hand，一方面，另一方面； 8. 句型 we’d better do sth., it is important for sb. to do sth. 9. 结尾点题，句型 as long as 表示“只要……就”。