当前位置:首页 >> 高中教育 >>

北京市东城区2016届高三上学期期末考试英语试题


东城区 2016 届高三上学期期末考试 英语试题
第一部分:听力理解(共三节,30 分)
第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话你将听一遍。 1.What does

the woman like best? A.Watching movies B.Shopping C.Reading 2.Where is the boy’s jacket? A. In the hall B. On the school bus C. In the school bag 3.What are the speakers going to do on Saturday? A.Play basketball B.Go to the beach C. Study for history lesson 4.What is the woman mainly talking about? A.Her interest B.Her job C.Her health 5. What is the woman doing? A.Giving advice B.Asking for help C.Making an introduction 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每 小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.What has the girl brought for lunch? A.Bananas B.Cake C.Sandwiches 7.What is the possible relation ship between the speakers? A.Classmtes B.Father and daughter C.Waiter and customer 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. What kind of film id Light and Dark? A.A horror film B.A science fiction C. A comedy 9.What time does the film Battle Earth start? A.At 7:00 B.At 7:30 C.At 8:00 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. What are the speakers going to do?
[来源:Z。xx。k.Com]

11.When will the speakers meet? A. On Wednesday B. On Thursday C. On Friday 12.What does the woman advise the man to take? A.A sweater B. Some food C. CDs 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。

13. What is intended for kids?

14.What does the speaker suggest teenagers do at the exhibition?

15. Who might be the speaker? A. Aguide B.A professor C.A designer 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面一段对话,完成第 16 至 20 五道 小题,每小题仅填写一个 词。听对话前,你将 .. 有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后, 你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。

第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. Martin was sick with a high fever: as a result, he _____ neither eat nor sleep. A. should B. might C. need D. could 22.It’s better to understand _____ you don’t understand when you read a story. A. how B. whether C. what D. that 23.Dad thinks I should study to be a doctor, ____ I’m not interested in medicine. A. so B. and C. but D. for 24._____to college changed him a lot. It made him much mature. A. Go B. Going C. Gone D. To be going 25. When I realized I _____at him, the boy turned away. A. will look B. look C. had look D. was looking 26._____he wants to go somewhere; she has to wait her father to drive her. A. If B. Until C. Although D. Because 27. The audience is waiting anxiously to see which team______. A. wins B. would win C. will win D. had win 28.—Why hasn’t Nancy come to meet us? —Oh, my God! I forgot to ____her! A. telephoning B. to telephone C. having telephoned

D. to have

telephoned 29.Annie ____ her flight yesterday if she had looked at the time on the ticket carefully. A. didn’t miss B. hadn’t missed C. wouldn’t miss D. wouldn’t have missed 30.His father had three part-time jobs, ___brought in some extra money for her family. A. who B. that C. which D. where 31.The writer has won the hearts of millions of children with the rich stories _____from her childhood memories. A. drawing B. to draw C. draw D. drawn 32._____your homework before you watch TV. A. Do B. Doing C. To do D. Done 33.—can I have some information about the course? It ___ __ for beginners and lasts two weeks. A. designs B. is designed C. designed D. was designed 34.“May I help you?”Said a bright American voice _____ the telephone. A. in B. over C. from D. of 35.It is natural _____ children are curious about the world around them. A. that B. whether C. what D. how 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 ABCD 四个选项中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该项涂黑。 Mike’s New Bike Mike looked at the midday sky. He had been working since sunrise and was taking a 36 .Mike had been working all summer to earn enough money for a new 37 . His ancient, beaten-up bike was total embarrassment. But his mom said they couldn’t 38 a new one. Even though Mike knew she was 39 , he shouted back at her in great disappointment, “You never 40 me anything!” He only needed fifty more dollars. Mr. Painter had 41 him forty dollars to dig a new drainage ditch(排水沟), and he wanted to stop the 42 in his rose garden. Mr. Painter wanted the new ditch to run parallel to the old one, but Mike didn’t think that would be 43 in heavy rains. So he suggested another plan to 44 the rainwater away from the house. Mike noticed Mr. Painter 45 him from behind a curtain. He knew Mr. Painter was an old grouch(爱抱怨的人); he would take away that little break from his pay. 46 he returned to his work, Mike waved. Mr. Painter acknowledge the wave and disappeared. Mike worked 47 until mid-afternoon without a rest. Then Mr. Painter came out 48 an inspection. “Why don’t you stop for today and get a fresh 49 tomorrow?”“I‘d rather finish up,” replied Mike. “It’s supposed to 50 tonight, and I’d like to have it work before the next storm.” About six-thirty, Mike 51 the last pipe in place. As he was returning the tools to the garage, Mr. Painter came out of th e house and 52 up, “Mike, you’re an enthusiastic young man. You don’t see many young people these days who 53 about their work.” He handed Mike an envelope and left. When Mike opened the envelope, he found three twenty-dollar bills. He ran to 54 Mr. Painter and started to hand one back to him. Mr. Painter declined the offer, “Take it as 55

for keeping an old man from trouble.” And then he went to inspect his roses. 36. A. break B. holiday C. chance D. job 37. A. football B. computer C. skateboard D. bike 38. A.rid B. borrow C. afford D. make 39. A. rude B. right C. wise D. cruel 40. A. pass B. teach C. show D. give 41. A. handed B. offered C. lent D. saved 42. A. flooding B. growing C. sunlight D. dirt 43. A. n ecessary B. basic C. effective D. natural 44. A. collect B. direct C. pour D. receive 45. A. stopping B. ordering C. meeting D. watching 46. A. Once B.As C. While D. Though 47. A. nervously B. confidently C. steadily D. angrily 48. A. for B. about C. with D. during 49. A. supply B. start C. idea D. look 50. A. snow B. blow C. thunder D. rain 51. A. laid B. hung C. dropped D. cut 52. A. cleaned B. called C. stood D. walked 53. A. ask B. set C. care D. learn 54. A. catch B.beg C. serve D. blame 55. A. spirits B. excuses C. thanks D. requests 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节: (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 A The Owl Count Annie slept in the front of the seat with her father drove through the darkness. ”We’re almost there!” Dad announced cheerfully. “Soon well be observing and counting owls at the state park.” Yawning, Annie nodded and smiled. The time was 4:30 a.m. Looking out into the darkness, Annie remembered learning in school that most owls are active at night, when they hunt for food. During the day they sleep in hard-to-find spots. “Dad, why do you need to count owls?” she asked. “It’s important for the scientists to have current information about bird populations,” he explained. “We want to know which birds have decreased in number and whether any new kinds of birds are coming into a certain area. You and I will write down the kinds of birds that we see today and keep a record of how many times we see each kind. The we’ll send out a report to a scientific organization that is collecting about birds from people all over the county.” Dad pulled into the parking lot of the state park. Then, with flashing in hand, they began their hike into the woods. Annie zipped up her coat and tried to keep from trembling. She had not expected the morning to be so frigid. Luckily her gloves were in her pocket. Suddenly Annie’s father stooped and gestured for her to be still. Obeying, Annie did not take another step. She thou ght she heard a low crying up head. “That’s certainly a screech owl,” her father whispered. “Let’s get a look at it.” After looking more closely, Annie could see that it
[来源:学科网]

was a small owl. Sensing danger, the owl narr owed its eyes and pulled its feathers tightly against its body. Annie carefully wrote down in her notebook that they had seen a screech owl. Walking a little farther, they came to a tall oak tree. “This looks like a perfect spot to attract owls,” Dad said. “I’m going to play a recording of common call of the barred owl. Maybe we can get one to answer.’ Annie could hardly believe her ear. The recorded all sounded as i f the bird were asking, “who cooks for you?” Moments later Annie thought she heard a return call in distance. She held her breath and waited. Suddenly a huge bird landed very quietly on a branch above them. Annie had long forgotten how cold it was. She stood in wonder, shining her flashlight on the bird and studying it carefully. The barred owl was nearly tow feet tall. Gray feathers surrounded its dark eyes. The bird did not matter. Annie would never forge the image of the powerful barred owl. 56. Why did Annie and her father go to the state park? A. To take a hike in the woods. B. To record the call of barred owl. C. To collect information about birds. D. To protect the environment for wildlife. 57. The underline word “frigid” in paragraph 3 probably means . A. dark B. clear C. cold D. nice 58. In paragraph 4, why did Annie’s father stop her suddenly? A. He noticed a screech owl. B. He heard somebody crying. C. He sensed they were in danger. D. He reminded her to take down note. 59. How did Annie feel when she saw the barred owl? A. bored B. Relaxed C. Frightened D. Amazed B Warley Woods Community (社区) Tr ust Welcome to our third newsletter of the year! ? Our main activity for March is our Walk for the Woods fundraising events on Saturday, 17th March, starting any time between 10 a.m. and 2 p.m. We will be walking the distance between Warley Woods and Tipperary. It is indeed a long way-80 miles. The more people that you can get sponsor you, the more money we can raise to help look after our beautiful woodland. More information is available at our website. ? The Sunday volunteers planted two beeches and on oak last week. This was thanks to the money fro the Big Tree Plant and to Lisa and Gordon Whitiker, whose friends gave money for the big trees instead of for their wedding presents. Thanks to everyone who took part. ? There were 15 volunteers at the Oral History Training Day which was led by vey ably by Julia Letts. The group will be meeting again and will start to interview the local people who have offered to tell their stories. We are happy to hear from others who would like to be interviewed about their memories of the Woods for the project. If you or anyone you know is interested, please call Viv Cole at the office. This project is financed by Heritage Lottery Fund. ? There was a huge response to the Forest Schools activities held at half term. These will be held again during the Easter holidays on the following dates: 4th April from 10 a.m. to 3 p.m. for

over 8s. On 12th April form 10 a.m. to 12 noon, there will be a Teddy Bears’ Picnic for the under 8s. All these must b e booked in advance. ? Finally, don’t forget the Easter Egg Roll on Bank Holiday, 9th April, staring at 11 a.m. Bring your own hard-boiled and decorated egg to roll down the hill in the woods. The first past the finishing line will win a large chocolate egg! This year, due to popular demand, there will also be an Adults’ Easter Egg Roll following the children’s competition. ? We look forward to seeing you all soon, at one of our many events. 60. Which of the following will be on 9th April? A. Walk for the Woods B. Teddy Bears’ Picnic C. The Easter Egg Roll D. The Oral History Training Day 61. Heritage Lottery Fund provides money to A. help look after the wood land B. collect stories about the community C. hold activities for the Forest Schools D. organize the Easter holiday competition 62. The passage is written to A. inform people of the coming events B. encourage people to work as volunteers C. invite people to take part in the competition D. tell people about some famous organization C Indoor Plants As with any house guests, indoor plants require a certain amount of basic, regular attention if they are going to feel at home. The first consideration when purchasing plants is to make reasonably sure that they are suitable for the condition in which they are going to be housed. A general rule for most plans being brought indoors for the first time is to ensure that they have reasonable temperature of not less than 60 degrees Fahrenheit, a position out of cold air, safe from pets and not exposed to strong sunlight. Plants love company. When plants are growing together, they create an atmosphere of damp around themselves which is far more beneficial than hot dry conditions. A group of plants will also present a more pleasing picture and provide an opportunity for a creative arrangement. There is no secret to this. Just rely on your natural feeling for harmony. Watering and feeding plants are probably the two areas of care that are the least well understood, but, again, if you follow a few simple rules, your plants should do well. Cold Slightly warm water is therefore the answer. It is usually better to pour water on to the soil on the surface of the pot rather than put the water into the pot holder at the bottom. Avoid giving small amount of water at regular intervals- it is much better to wet the soil right t hrough the pot in one go and then to allow it to dry noticeably before giving it a further watering. The majority of indoor plants will be in active growth from March until October, and during this time, the established ones will benefit from regular feeding. This may mean feeding with a weak liquid fertilizer(肥料) at each watering or at intervals of a week or ten days with fertilizer at a standard strength. It is important, however, to ensure that plants are not fed when growth is inactive, when the soil in the pot is dry, or too soon after the plants has been potted up. 63. In Paragraph 2, the author mainly tells us to___________.
[来源:学科网 ZXXK] [来源:学科网 ZXXK]

A. but plants that help clean indoor air B. create a new environment with plants C. put plants on the sunny side of the room D. make sure of suitable conditions for plants 64. What’s the benefit of plants growing together? A. It provides owners good company. B. It helps the air around them slightly wet. C. It makes it convenient to look after them. D. It allows owners to draw a pleasant picture. 65. While watering the plants, what should we remember to do? A. Use water that is a little warm. B. Pour the water into the pot holder. C. Give small amount of water at one time. D. Consider further watering in dry weather. 66. What is the best time to feed the plants? A. When the soil is dry. B. When their growth is active. C. When the temperature is high. D. When they have just been planted. D As people have accurately observed, smiles are absent from early photographs. In 1852, for instance, a girl sat for her Daguerrotype, her head slightly turned, giving the camera an unsmiling look. She is preserved forever as a very serious girl indeed. Charles Darwin, a loving and playful parent, looks frozen in photographs. Why did our ancestors, from unknown sitters for family portraits(肖像画) to the great and famous, because so sad in front of the camera? The severity is everywhere in Victorian photographs. However, you don’t have to look very long at these unsmiling old photos to see how incomplete the seemingly obvious answer is-that they are freezing their faces in order to keep still for the long exposure times. In Julia Margaret Cameron’s Portrait of Tennyson, the poet dreams, his face a shadowed mask of genius. This is not simply a technique. It’s an emotional choice. People in the past did not go around in a continual state of sorrow. In fact, the Victorians had a sense of humor even about the darkest aspects of their society. Laught er was not just common in the past but accepted by society far more than it is today, from medieval car nivals(中 世纪狂欢节) to Georgian print shops, where people gathered to look at the latest funnies. Far from preventing festivals and fun, the Victorians, who invented photography, also created Christmas as a celebration as it is today. So the severity of people in the 19th-century photographs cannot be the evidence of generalized sadness. This was not a society in permanent desperation. Instead, the true answer has to do with attitudes to portraiture itself. People who sat for early photographs understood it as a significant moment. Sitting for the camera was ch eaper, quicker and meant that people who never had a chance to be paint ed could now be photographed; but people seemed to have taken it seriously in the same way they would be a painted portrait. Like a portrait painting, it was intended as a timeless record of a person. To me those unsmiling people probably had as much fun as we do, if not more. But they felt
[来源:学.科.网] [来源:Z+xx+k.Com]

no need to prove it with pi ctures. Instead, when whey sat for a photograph, they thought about time, death and memory. Perhaps we should stop smiling sometimes, too. 67. What do we know about the people in Victorian times? A. They laid importance on religious events. B. They were skillful at portrait painting. C. They valued their family life. D. They enjoyed themselves. 68. The author mentions Portrait of Tennyson in Paragraph 2 to__________. A. prove a theory B. support his opinion C. introduce a painting D. describe a technique 69. The author thinks early people look frozen in old photos beca use____. A. they lived in a traditional society B. they had to stay still for a long time C. they regarded photography important D. they held negative views about painting 70. What is the author’s attitude towards people not smiling in old photos? A. Skeptical. B. Critical. C. Neutral. D. Positive.
[来源:Zxxk.Com ]

第二节(共 5 小题,每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两 项 为多余选项。 According to statistics published by the University of Scranton, about 45 percent of Americans usually make New Year’s resolutions------and the most popular resolution is losing weight. Of those who make resolutions, a mere 8 percent achieve them. ___71___ Are we just setting ourselves up for failure? Learn how to make realistic resolutions and how to overcome the roadblocks along the way. Setting a resolution to lose pounds isn’t a goal that’s achievable now. It may be a good long-term goal. ___72___ Registered dietitian Elisa Zied says”… to be real when you make a resolution. It’s okay to shoot for the stars like making a resolution, but why not set a smaller goal and train smart?” The same concept applies to weight loss. ___73___ These goals should help develop healthy habits that will finally help achieve your long-term resolution. Notice that these goals are simple and achievable. “Instead of going from zero to 60, from never going to the gym to going four to five times a week, why not start with three days a week, get consistent and build from there,” Zied says. Set yourself up for success and map out your course by making appointments with yourself to be active. ___74___ You also need to be aware of your current exercise and eating habits to make achievable goals. Keeping a diary of your food and exercise habits can help. Record everything you eat and drink for three to five days and review it. ___7 5___For example, if you notice a tendency to snack on unhealthy fare, set a goal to eat a fruit or vegetable with each snack. Building on these smaller goals over time can help you achieve your long-term goal.
[来源:学,科,网 Z,X,X,K]

A. So why do so many of us fail to achieve our goals? B. Once you notice your not-so-good habits, start fixing them. C. Set between one to three weekly goals that you want to achieve. D. Resolutions usually involve a commitment to sticking to your goals.

E. However, in order to reach it, you need to take baby steps to get it down. F. If you treat your goals like set appointment, you’re more likely to achieve them. G. Losing weight, as well as getting a better job, is among the most popular resolutions for a dults. 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节(15 分) 假设你是红星中学高三学生李华,请给你的外教 Mr.Black 写一封信,邀请他参加你们年 级举行的英语读书会(reading circle)活动,邮件的内容包括: 介绍读书活动的相关信息(例如:时间、地点、活动内容等等) ; 说明你发出邀请的原因; 询问对方的意向。 注意:1. 词数不少于 50; 2. 开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Mr. Black, ____________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ Yours, Li Hua 第二节(20 分) 加入你是红星中学高三学生李华。上周,你作为志愿者参与了学校接待澳大利亚中学生 访问团的活动。请根据以下四幅图的先后顺序,给校刊“英语角”写一篇英文稿件,介绍来访 学生体验中国书法的过程。
[来源:学.科.网 Z.X.X.K]

注意:词数不少于 60 提示词:书法 calligraphy

东城区 2015-2016 学年第一学期期末教学统一检测 高三英语 参考答案及评分标准
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题,每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1.C 2. C 3. B 4. B 5. A 第二节(共 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分) 6. B 7. A 8. A 9. C 10. C 11. B 12. A 13. B 14. C 15. A 第三节(共 5 小题,每小题 1.5 分,共 7.5 分) 16. Tuesday 17. 6:30 18. September/Sept. 19. Free 20. Form 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 单项填空(每小题 1 分,共 15 分) 21. D 22. C 23. C 24. B 25. D 26. A 27. C 28. B 29. D 30. C 31. D32.A 33.B 34.B 35.A 第二节 完形填空(每小题 1.5 分,共 30 分) 36. A 37. D 38. C 39. B 40. D 41. B 42. A 43. C 44. B 45. D 46. B 47. C 48. A 49. B 50. D 51. A 52. D 53. C 54. A 55. C 第三部分:阅读理解(共两小节,40 分) 第一节(每小题 2 分,共 30 分) 56. C 57. C 58. A 59. D 60. C 61. B 62. A 63. D 64. B 65 .A 66. B 67. D 68. B 69.C 70.D 第二节(每小题 2 分,共 10 分) 71. A 72. E 73. C 74. F 75. B
[来源:学_科_网 Z_X_X_K]


相关文章:
北京市东城区2016届高三上学期期末练习英语试卷Word版含答案
北京市东城区2016届高三上学期期末练习英语试卷Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。东城区 2015—2016 学年度第一学期期末教学统一检测 高三英语 2016....
北京市东城区2016届高三上学期期末考试英语试题
北京市东城区2016届高三上学期期末考试英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。东城区 2016 届高三上学期期末考试 英语试题第一部分:听力理解(共三节,30 分)...
北京东城区2016届高三英语期末试题
北京东城区2016届高三英语期末试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。东城区高三期末 2016.01 第一部分:听力理解(共三节,30 分)第一节(共 5 小题;每小题 ...
北京市东城区2016届高三上学期期末考试英语试题
东城区 2016 届高三上学期期末考试 英语试题第一部分:听力理解(共三节,30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话...
北京市东城区2016届高三英语上学期期末考试试题
北京市东城区2016届高三英语上学期期末考试试题_英语_高中教育_教育专区。东城区 2016 届高三上学期期末考试 英语试题第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(...
2015-2016年北京市东城区高三第一学期期末英语试卷及答案(WORD版)
2015-2016年北京市东城区高三第一学期期末英语试卷及答案(WORD版)_高考_高中教育_教育专区。东城区 2016 届高三上学期期末考试 英语试题 第一部分:听力理解(共三...
2015-2016年北京市东城区高三第一学期期末英语试卷及答案(扫描版)
2015-2016北京市东城区高三第一学期期末英语试卷及答案(扫描版)_高考_高中教育_教育专区。 +申请认证 文档贡献者 北京爱智乐思教育咨询有限公司 爱乐教育是一...
2015-2016年北京东城高三上学期期末英语试题及答案
2015-2016北京东城高三上学期期末英语试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育...2015届东城区高三期末英... 10页 1下载券 2014-2015东城区高三期末... 6...
(试题完整)北京市东城区2016届高三上学期期末考试英语试题(有听力文字,有图,WORD版)
东城区 2016 届高三上学期期末考试 英语试题第一部分:听力理解(共三节,30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话...
更多相关标签:
北京市东城区2016 | 2016北京市东城区一模 | 2016东城区高三期末 | 北京市高三联考2016 | 北京市东城区企业注册 | 北京市东城区 | 北京市东城区邮编 | 北京市东城区人民法院 |