当前位置:首页 >> 英语 >>

2014北京西城高三二模英语试卷与解析(易题库教研团队出品)


www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

北京市西城区 2014 年高三二模试卷 英语
21. — You look great! — I ______ out. Check out my muscles! A. will work C. have been working 答案: B. was worki

ng D. had been working 2014.5

C 解析过程: 现在完成进行时表示现在以前这一段时间里一直在进行的动作, 这动作可能仍在进行, 也可 能已停止。根据句意可知这一段时间我一直在锻炼。故答案选 C。 考点:考查时态 22. ______ Stephon Marbury is an American, he has become a role model among Beijing basketball fans. A. As B. Although C. When D. Since 答案: B 解析过程: 根据句意可知两句之间是转折关系,故使用 although 虽然。故答案选 B。 考点:考查连词 23. It‘s been discovered in the study ______ people are more relieved after forgiving others. A. that B. what C. which D. whose 答案: A 解析过程: it 是形式主语, 真正的主语是 people are more relieved after forgiving others.因此用 that 引导。 故答案选 A。 考点:考查主语从句 24. Grandpa was shocked by the news. Rarely ______ him so quiet. A. do I see B. had I seen C. I had seen 答案: D. I saw

B 解析过程: 否定词位于句首谓语动词用半倒装形式,see 的动作发生在 was shocked 之前,因此使用过 去完成时,故答案选 B。 考点:考查倒装 25. The report aims to explain how these conclusions ______. A. were reached B. had been reached C. have reached 答案: A D. had reached

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

解析过程: 这篇报告的目的是解释如何得出这些结论的。结论已经形成,因此使用一般过去时, conclusions 和 reach 之间是被动关系,因此用一般过去时的被动语态。故答案选 A。 考点:考查时态语态 26. Sometimes, ______ a patient a get-well card is better than visiting him. A. to be sent B. being sent C. having sent D. sending 答案: D 解析过程: 有些时候给病人送一张慰问卡比去看望病人要好。sending 和 visiting 应该在形式上保持一 致,故答案选 D。 考点:考查非谓语动词 27. It‘s always hard to remember a name when one doesn‘t have a face to go with ______. A. him B. it C. her D. one 答案: B 解析过程: 一般情况下,it 代指同名同物;one 代指同名异物。在本句话中 it 代指前面的 name ,因此答 案选 B。 考点:考查代词 28. It was unusual that such close neighbors ______ not know one another. A. could B. would C. must D. should 答案: D 解析过程: 如此近的邻居竟然都不认识,这太少见了。should: 竟然。根据词义,因此答案选 D。 考点:考查情态动词 29. The agent promised to keep the family members fully ______ of any developments. A. inform B. informing C. informed D. being informed 答案: C 解析过程: keep sb informed of : 让某人知道某事的进展情况。 eg: Just set up a blog and keep us informed. Both radio and television keep us informed of the news of the day.故答案选 C。 考点:考查非谓语动词 30. — The professor gave a really good speech. — I suggest you ______ him some specific questions about his work experience. A. have asked B. will ask C. asked D. ask 答案: D 解析过程: 在表示建议、命令、愿望等动词的宾语从句中,会使用虚拟语气,常见的动词有: demand ,order .require, insist, suggest, propose, advise, request ,urge command, prefer, desire,

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

recommend 等。宾语从句中的虚拟语气结构为 should +动词原形,should 可以省略。故答 案选 D。 考点:考查虚拟语气 31. A person who has never tasted bitter won‘t know ______ sweet is. A. which B. what C. when 答案: D. why

B 解析过程: 没有尝过什么是苦的人永远不知道什么是甜。______ sweet is 做 know 的宾语,本空做 is 的 表语,表示什么因此用 what .故答案选 B。 考点:考查宾语从句 32. The landlady prefers to have women in the apartment rather than men. She thinks women take ______ care of things! A. well B. good C. better D. best 答案: C 解析过程: 根据句意可知女人比男人可以更好的处理事情。故答案选 C。 考点:考查形容词比较级 33. Based on a true story, the film shows a hero racing ______ time to get back the stolen papers. A. behind B. against C. about D. at 答案: B 解析过程: race against time :和时间赛跑。故答案选 B。 考点:考查介词 34. I‘ve made several travel plans for our vacation, but I‘ll leave it to you ______ one. A. choosing B. chosen C. to choose D. choose 答案: C 解析过程: 关于我们的假期,我有好几个计划,但我让你去决定哪一个好。根据句子成分分析可知考查 非谓语动词。本题主要考虑 you 和 choose 之间是主动关系,因此在 AC 中去选。现在分词 表示正在进行,不定式表将来。根据句意你去选择,可知动作还没有发生因此用不定式。故 答案选 C。 考点:考查非谓语动词 35. Paris has some great museums ______ visitors can see fine works of impressionist painters. A. where B. which C. that D. when 答案: A 解析过程:

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

巴黎有很多伟大的博物馆,在那里参观者可以欣赏到印象派画家精美的艺术作品.通过分析句 子成分可知考查定语从句,先行词是 museums 在定语从句中做地点状语表示在博物馆中, 故 答案选 A。 考点:考查定语从句 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文, 掌握其大意, 从每题所给的 A、 B、 C、 D 四个选项中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 My class and I visited Chris Care Center in Phoenix, Arizona to comfort the old people who needed a little cheering up during the holiday season. The first two We sang them 39 37 As we were 38 36 there were for persons requiring help in taking care of themselves. for them. They loved our sweet songs and the flowers that we left with them. on the third floor for old people with Alzheimer (老年痴呆症), most of 40 my eye. She was sitting by off at the walls or floor. However, one lady 41 like that. As we got 43 42

the door, in a wheelchair, singing songs to herself. They weren‘t the songs that we were singing, at least they didn‘t with each festive song, she did as 44 out well. The louder we got, the louder she got. 45 she was singing, she was also 46

to us with her hands and body. I knew that I should have gone over to her, but I thought that my were to my students. People who worked at the care center could 47 to her, I thought. Just when I stopped feeling Justin also 48 about not giving her the attention she needed, one of my 49 on her

students, Justin, showed me what the holiday season is really about. the same lady. The difference between us is that he 50 needs, but I didn‘t. During the last song, ―Silent Night,‖ Justin walked over to her and held her hand. He looked this aged lady in her I will take my 51 and with his actions said, ―You are important, and to let you know that.‖ 52 can completely describe that

This tired, elderly lady stopped singing and held his hand. Then she touched his cheek with the other hand. Tears began to fall down her face. No touching moment... It 53 a boy to teach me, a man, about kindness and love. Justin‘s example of a 54 that I will never forget. He was the 55 to have witnessed his lesson. C. floors D. groups complete, selfless attitude toward another was a teacher that day, and I consider myself 36. A. rooms B. buildings 答案:

C 解析过程: 根据第三段中 As we were 38 on the third floor for old people with Alzheimer (老年痴呆 症),可知这一空是前两层故答案选 C. 考点:考查名词 37. A. bravely 答案: B. shyly C. madly D. beautifully

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

D 解析过程: 根据后一句中 考点: 考查副词 our sweet songs 可知我们唱着动人的歌曲.故答案选 D. 38. A. dancing 答案: B. meeting C. gathering D. singing

D 解析过程: 根据上下文可知我们在一层二层唱完之后去三楼唱歌.故答案 D 正确. 考点: 考查动词 39. A. stared 答案: B. shut C. paid D. glared

A 解析过程: 因为三层的老人是老年痴呆症患者,因此当我们唱歌的时候他们看着墙或者是地板.stare:凝 视,盯着看。glare:怒目而视。故答案选 A。 考点: 考查动词 40. A. looked 答案: B. caught C. escaped D. hurt

B 解析过程: 一位女士引起了我的注意。caught my eye : 引起了我的注意.故答案选 B。 考点: 考查动词 41. A. appear 答案: B. hear C. sound D. feel

C 解析过程: 根据句意她唱的歌和我们唱的不一样,至少听起来不一样。故答案选 C。 考点: 考查动词 42. A. louder 答案: B. nearer C. faster D. higher

A 解析过程: 根据后一句 The louder we got, the louder she got.可知本句话讲当我们唱歌声音变大时,她的 声音也变大了。故答案选 A。 考点:考查形容词 43. A. Because 答案: B. As C. Since D. Though

B 解析过程: 根据句意可知当她唱歌的时候,故答案选 B。 考点: 考查连词 44. A. moving B. reaching C. coming D. spreading

www.yitiku.cn 答案:

2014 高考高频考点尽在易题库

B 解析过程: reach out to us with her hands :伸手去够。故答案选 B。 考点:考查动词 45. A. interests 答案: B. abilities C. feeling s D. responsibilities

D 解析过程: 根据上下文可知我应该走过去, 但我认为我的责任是负责我的学生, 和后一句这个中心的工 作人员应该照顾她。故答案选 D。 考点: 考查名词 46. A. speak 答案: B. object C. attend D. compare

C 解析过程: attend to : 照顾。eg:Please attend to my baby.故答案选 C。 考点: 考查动词 47. A. afraid 答案: B. sure C. guilty D. scary

C 解析过程: 根据上下文因为作者认为是中心的工作人员应该照顾她, 所以本句话意思是当我不在内疚的 时候…故答案选 C。 考点: 考查形容词 48. A. feared 答案: B. avoided C. helped D. noticed

D 解析过程: 根据上下文可知 Justin 也注意到了她。故答案选 D。 考点: 考查动词 49. A. called 答案: B. acted C. insisted D. kept

B 解析过程: act on her needs :根据她的需要做出了行动。eg: act on advice : 根据建议;act on instinct:根据 直觉。故答案选 B。 考点: 考查动词 50. A. tears 答案: B. hands C. eyes D. face

C 解析过程: 因为是看故用 eyes .故答案选 C。

www.yitiku.cn 考点: 考查名词 51. A. time 答案: B. flower C. body

2014 高考高频考点尽在易题库 D. cheek

A 解析过程: 你很重要,我会花时间慢慢让你知道的。take my time :从容不迫。I can't enjoy a hurried breakfast; I like to take my time over it. 故答案选 A。 考点: 考查名词 52. A. words 答案: B. poems C. expressions D. songs

A 解析过程: 没有话语可以表达我此刻的感动。根据句意故答案选 A。 考点: 考查名词 53. A. took 答案: B. wasted C. caused D. made

A 解析过程: 通常情况下 take 后面加时间。本句中 it took a boy to teach me …take 在这里意为 need. eg: It takes patience to be a good teacher. 故答案选 A。 考点: 考查动词 54. A. message 答案: B. lesson C. activity D. class

B 解析过程: 他对待别人全心全意豪不利己的态度给我上了终生难忘的一课。根据句意故答案选 B。 考点: 考查名词 55. A. clever 答案: B. foolish C. right D. lucky

D 解析过程: 那一刻他成为了我的老师,并且我很幸运看到了这一刻。故答案选 D。 考点: 考查形容词 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A We‘re always looking for well-written reviews of books, music, movies, television shows, websites, video games and other products. When writing a review, concentrate on exactly what you liked or didn‘t like. Give examples of strengths and weaknesses, be descriptive and provide background information on an author, director, actor or musician, if possible. Find professional

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

reviews in magazines or newspapers and see how reviewers deal with their topic, but be sure to express your own voice in your review. Grammar Hint for Reviews: When describing a book, movie, album or anything else, use the present tense. Book Reviews Discuss an author‘s technique, strengths and weaknesses instead of focusing on the plot. Does the story flow? Is there a strong sense of character and place? Did you stay up until dawn to finish it? Is it good reading for teenagers? What influence did it have on you and why? If you‘ve read other books by the same author, discuss how this book compares. Movie Reviews Think of the major Oscar categories and consider the performances, music, lighting and setting, etc. Do these work together? Did some hold up while others didn‘t? If the movie is based on a book, discuss whether one is better than the other and why. If the movie is a remake, compare the film to its original. Remember that a well-written movie review should discuss strengths and weaknesses. Some readers may not have seen a movie yet, so don‘t give away an exciting scene or the ending! College Reviews Begin by providing an overview of the college, including location, size and a description of the campus and/or dorm life. Think about all aspects of your college visit. What academic, athletic and after-class programs are available? What are the students like? What makes the college different from others? Every school has strengths and weaknesses. Be objective. Consider what the school has to offer and who might enjoy or benefit the most from attending there. 56. When writing a review, you ________. A. cannot refer to any previous review B. must express your own views and opinions C. must provide some information about the author D. needn‘t give any examples to support your views 答案: B 解析过程: 根据第一段最后一句 but be sure to express your own voice in your review.一定要表达你自己 的观点,因此答案选 B. 考点:细节理解题 57. Which aspects should be included in all three reviews? A. Strengths and weaknesses. B. Plot and character. C. Programs and scenes. D. Location and description. 答案: A 解析过程: 在 Book Reviews 中第一句 Discuss an author‘s technique, strengths and weaknesses…; 在 Movie Reviews 中 Remember that a well-written movie review should discuss strengths and weaknesses.在 College Reviews Every school has strengths and weaknesses. Be objective.根据以 上内容可知答案选 A。 考点:细节理解题 58. Where can you probably find the passage? A. In a personal diary. B. In an official report.

www.yitiku.cn C. In a tourist guidebook. D. In a popular magazine. 答案:

2014 高考高频考点尽在易题库

D 解析过程: 一般情况下书评影评和对大学的评论应该发表在杂志上.一般个人日记以第一人称记录发生 在自己身上的事情,和自己的感悟.通常官方报道比较正式.旅游指南上会读到一些介绍地理, 自然风情的文章.综上所述,故答案选 D. 考点:推理判断题 B My grandmother Adele loved culture and was generous with its gifts. When I was a child, she took me to museums, restaurants, dances. She showered me with gifts from her travels around the world. But I can only remember her giving me one book—a book that, to this day, I have not read. She presented me with her own favorite childhood book: Hans Brinker. My grandmother was happy to share this book with me. She even decorated the title page with her proud writing. I tried to read it. I adored reading, and would dive into a new pile of books from the library all at once. But something about Hans Brinker just wouldn‘t let me in. The story was set in Holland, a long time ago. It felt dull and unfamiliar—even though I was a fan of classics of other times and places. I simply read the first pages over and over. I could not progress. Standing on a bookshelf in our living room, the book was like something I avoided. It scolded me for not being interested, for not trying hard enough, for disappointing my grandmother. The book started to fit in, almost forgotten, until Adele asked. Had I read it? Did I like it? Always determined, she wanted to know the answer. I would make some kind of excuse, feel bad, and open it again, hoping for a new reaction. The book weighed on me. Years passed and finally Adele and I both accepted that I would never read Hans Brinker. Eventually I cleared the book from the shelf. The Hans Brinker experience led me to set a rule that I‘ve lived by ever since: Do not ask about a book given as a gift. Don‘t ask, despite your desire to discuss it to grow closer. The desire for such connection is what gives book-giving with special meaning—and increases the owner‘s possibility to be a letdown. Guilt is basically the same as for all gifts, though. If the giver doesn‘t have the pleasure of seeing or hearing about the gift being enjoyed, and asks whether it is, then the owner—unless she can truthfully say ―yes‖—either has to admit to not liking the present, or else lie on the spot. Neither is pleasant. So, don‘t ask. 59. When the author was a kid, his grandmother ________. A. took him to travel around the world a lot B. loved to take him to museums and stores C. shared her childhood stories with him D. gave him many gifts 答案: A 解析过程:

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

根据文章第一句 My grandmother Adele loved culture and was generous with its gifts.祖母喜欢 文化而且总是很大方的给我们礼物。和第三句中 She showered me with gifts from her travels around the world.可知祖母总是给我们很多礼物。故答案选 A。 考点:细节理解题 60.What does the author think about the book his grandmother gave him? A. Boring. 答案: B. Interesting. C. Puzzling. D. Disappointing.

A 解析过程: 根据第二段中 It felt dull and unfamiliar—even though I was a fan of classics of other times and places. I simply read the first pages over and over. I could not progress.可知作者认为这本书很 无聊,我只读了前几页无法继续下去,故答案选 A。 考点:细节理解题 61. The underlined sentence ―The book weighed on me‖ in Paragraph 4 probably means _______. A. the book is too heavy for the author to carry B. the author feels stressful facing the book C. the book is full of powerful viewpoints D. the author keeps reading the book 答案: B 解析过程: 根据这句话的字面意思,书在我身上很重,作者想表达引申的意思,作者感到有压力。因为 根据上下文可知作者重新打开书希望自己对它有新的感觉, 但多年过去了, 我最终确定我无 法读这本书。 考点:猜测句意题 62. The author learns from the Hans Brinker‘s experience that never________. A. give others books as gifts B. lie to people who give you gifts C. get close to others through gifts D. talk about the books given as gifts 答案: D 解析过程: 根据第五段 The Hans Brinker experience led me to set a rule that I‘ve lived by ever since: Do not ask about a book given as a gift.可知答案选 D。 考点:细节理解题 C Google has kicked off Google Science Fair (GSF) 2014, its annual online competition for bright, creative and ambitious teenagers who want to change the world with science. While the project is led by Google, it also has the backing of the Lego Group and world-famous publications National Geographic and Scientific American. The competition is open for students aged 13 to 18, who can sign-up now, form a team and begin working on a submission.

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

The winner will be rewarded with a ten-day exploration to the Galapagos Islands aboard the National Geographic Endeavor, as well as a VIP tour of ?Spaceport America‘ in New Mexico. Google is also throwing in a $50,000 scholarship and $10,000 for the winner‘s school to purchase cutting-edge science lab equipment. Google suggests that each project should be ―an in-depth investigation of a science question or engineering problem‖ but otherwise, it‘s up to students to pick and develop an idea that follows the competition rules. Completed projects need to be submitted by May 12, 2014 at 11:59 PDT. Google will announce the regional competitors in June, ahead of global finalists in August and the competition winners in September. Interested? Here are the rules. If you want to enter the competition as an individual (个人), you should register first. Complete requested information about yourself and your project in the registration section before creating your project. You may edit this later. Click the box stating that you have read, accept, and agree to be bound by these Official Rules and Terms. Upon completion of registration you may begin working on your project. The project must follow the technical, creative, and legal entry requirements set out in these Official Rules and the Googlesciencefair.com Site. You will be required to complete all sections of the Project Site. You may begin working on your project after completing the registration process, however, you may not submit it for judging until you have requested and received parental consent (允许). Once you have done this, your parent or guardian will receive an email from Google with instructions on how they can give their consent for you to participate. The project will not be judged unless this consent is received. 63. From the first paragraph, we can learn that ________. A. GSF is a science competition B. teenagers should form a team C. every teenager can take part in it D. GSF is organized by Google alone 答案: A 解析过程: 根据第一段第一句可知 its annual online competition for…A 正确。B 不对因为参赛者可以是 个人也可以是团体;C 不对因为 The competition is open for students aged 13 to 18;D 不对因 为它由三个单位主办。故答案选 A。 考点:细节理解题 64. What is mainly discussed in the last paragraph? A. Parental consent. B. Submission time. C. Registration process. D. Project requirements. 答案: A 解析过程: 最后一段讲当你注册完成之后, 你必须得到父母或监护人的准许才能提交你的参赛作品。 故 答案选 A。 考点:概括大意题 65. If you plan to enter GSF alone, you ________. A. should create your project first B. you needn‘t follow the official rules

www.yitiku.cn C. you should provide some personal information D. your should start your project before registration 答案:

2014 高考高频考点尽在易题库

C 解析过程: 根据倒数第三段中 If you want to enter the competition as an individual (个人), you should register first. Complete requested information about yourself and your project in the registration section before creating your project.可知答案选 C。 考点:细节理解题 66. The main purpose of the passage is to ________. A. offer tips on how to enter GSF B. provide information about GSF C. persuade teenagers to enter GSF D. show teenagers the importance of GSF 答案: B 解析过程: 本文介绍了 GSF 的基本信息,如:GSF 是什么,如何参赛等故答案选 B. 考点:写作目的题 D Dear Mom, Clear My Calendar September is around the corner, and some of us are already complaining about summer‘s end. But parents have a special reason to do so. The end of summer means the start of school. And these days, planning a young child‘s schedule is a big challenge. The challenge is no longer finding activities to fill a child‘s day; it is saying no to the hundreds of options available. Our mailbox is filled with brochures urging us to sign our kids up for classes from cooking to martial arts(武术). Educators are themselves discouraged by the number of special classes that many children attend. In the name of ―enrichment,‖ three-year-olds not only go to preschool in the morning but study French or gymnastics after lunch. One teacher tells of a four-year-old asking for help in the toilet before hurrying off to tennis. Another teacher says that children sometimes hold on to her at pickup time. What happened to unstructured time? A generous explanation is that we enjoy giving children opportunities we never had. The truth however is that many parents have doubts about how much time they spend away from their families. And one way to reduce this guilt is to believe that time spent in these classes is somehow more beneficial to children than the time we know we should be giving them ourselves. David Elkind, an expert on children, suggests that the 1960s gave birth to the belief that earlier is better. Parents hope that early music lessons, for example will build a child‘s confidence. The truth, however, is that any time children are asked to do too much, too soon, they are at greater risk for feelings of failure. A child‘s time does not have to be planned to be meaningful. Remember the lazy days of summer? Some children sleep late and play with the kids across the street until it‘s time to come home for dinner. However, with the majority of mothers working, fewer children enjoy that idle (空闲的) time now. Come September, children across the country will finish a full day of kindergarten, only to attend an after-school program until 6 P.M., when a working mom or dad comes to take them home. That‘s too much for a five-year old. Finances, of course, do limit some parents. But let‘s be

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

honest with ourselves – our own busy schedules, whatever they involve, are no excuse for burdening a young child‘s. 67. The author holds that it‘s a challenge to plan a schedule for a child mainly because _____. A. a child‘s schedule is too complex B. activities suitable for kids are limited C. parents are stuck in numerous choices D. children always say no to parents‘ advice 答案: C 解析过程: 根据第一段中 The challenge is no longer finding activities to fill a child‘s day; it is saying no to the hundreds of options available.对父母的挑战不是没有选择,是如何对成百的选择说不。故 答案选 C。 考点:细节理解题 68. What the two teachers say in Paragraph 2 implies that _____. A. children love to stay at school B. they are popular with children C. children dislike after-school classes D. after-school classes are of poor quality 答案: C 解析过程: 根据第一个老师说一个四岁的孩子在去网球课前在厕所里,另一个老师说在接送孩子的时候 孩子们总是让她等. 本段最后一句作者提出的问题 What happened to unstructured time? (为什 么不能合理安排孩子们的时间) . 综上可知孩子们不愿意去上课外辅导的课.故答案选 C. 考点:推理判断题 69. According to the author, what is the real reason for parents to send their children to after-school classes? A. Parents want to make up for their own regrets. B. After-school classes develop children‘s potential. C. Parents have doubt about their own ability to guide children. D. After-school classes give parents an excuse for being absent. 答案: D 解析过程: 根据第三段可知父母陪孩子的时间较少 ,内心感到内疚.孩子去上课外辅导 ,减少了父母的内 疚感,因为他们认为孩子在课外中能够学到更多的东西.故答案选 D. 考点:推理判断题 70. Which of the following will the author probably agree with? A. For children‘s benefits, the earlier the better. B. Children‘s spare time should be carefully designed. C. Idle time for children is becoming a thing of the past. D. Parents should be forgiven if they have a good reason. 答案: C

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

解析过程: 根据倒数第二段 However, with the majority of mothers working, fewer children enjoy that idle (空闲的) time now.可知今天的孩子空闲的时间已经很少,故答案选 C. 考点:推理判断题 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。 Flash Mob: The Pop Culture If you see a group of people dancing and singing on the street or in the railway station, you don‘t need to feel surprised. They are a flash mob. Who are they? Are they mobs (暴民)? 71 Actually, a flash mob is a group of people who gather suddenly in a public place, do something unusual for a brief period of time, and then quickly separate. A flash mob is usually organized with the help of the Internet or other digital communications networks. 72 At a predetermined time, they gather and perform some tasks such as exchanging books, coming together to look at the sky, waving their hands and yelling something at the top of their lungs for 30 seconds. Then, they quickly disappear before the police can arrive. Bill Wasik, senior editor of Harper‘s Magazine, organized the first flash mob in Manhattan in May 2003 and the first successful flash mob gathered on June 3, 2003 at Macy‘s department store. More than one hundred people stepped onto the ninth floor carpet department of Macy‘s department store, gathering around an expensive carpet. Following this flash mob, about 200 people flooded the lounge of the Hyatt hotel and applauded for about fifteen seconds. 73 Flash mob gatherings can sometimes shock people. Such an activity might seem amusing, but it might also frighten people who are not aware of what is taking place. 74 They also have enormous economic potential, such as using flash mobs to advertise a product. 75 People use it to do many things. For example, in 2009, Michael Jackson‘s fans took part in a flash mob to remember him. Hundreds of his fans gathered outside the railway station in Liverpool. They were singing and dancing Michael‘s famous song ―Beat It‖ together. And in another example, some people took part in a flash mob to tell more people not to use negative words. Flash mobs give people from all walks of life an opportunity to come together to create a memory. A. Don‘t be confused by their name. B. People are attracted by the silly and harmless activities. C. The flash mob is now becoming more and more popular. D. Using mobile phones, the flash mob can change their gathering place. E. A later mob saw hundreds of people in Central Park making bird noises. F. The messages may be forwarded to friends, who forward to more people. G. Undoubtedly, flash mobs can serve as good political tools in any direction. 答案: AFEGC 解析过程: 71.根据前一句 Are they mobs (暴民)?,本空承接上一句, Don‘t be confused by their name.(不要 被它的名字迷惑了) 符合题意.故答案选 A.

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

72.根据前一句中 communications networks,和后一句中 At a predetermined time, they gather and perform some tasks…他们在预定的时间集合.可知本句话在讲发布消息故答案选 F. 73.根据本段中 the first successful flash mob 和 Following this flash mob 可知 E 中 A later mob… 符合逻辑关系.故答案选 E. 74.根据后一句中 They also have enormous economic potential…可知本句话中在讲 serve as good political tools.故答案选 G. 75.本句话是这一段的总起句 The flash mob is now becoming more and more popular.后文在举 具体的例子.故答案选 C. 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 (15 分) 你在北京的英国朋友 Tom 非常喜欢中国绘画。请你根据以下信息,给 Tom 写信,告 诉他近期将要举办的一个画展,并建议他去参观。 1. 时间:5 月 10 日到 25 日 2. 地点:中国美术馆 3. 内容:张大千 100 多幅绘画作品 4. 画家简介:中国 20 世纪国画大师,擅长多种画法,在山水画方面卓有成就。 注意:1.词数不少于 50。 2.可适当增加细节,以使行文连贯。 3.信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。 4. 参考词汇:landscape 山水画;山水画法 Dear Tom, _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ Yours, Li Hua One possible version: Dear Tom, I know you love Chinese paintings. Here is a piece of good news for you. There will be an exhibition of Zhang Daqian‘s paintings at the National Art Museum of China from May 10st to 25th. As you know, Mr. Zhang, one of the most famous Chinese painters of the 20th century, was a master at many types of painting, especially landscapes. The coming exhibition will be composed of more than 100 of his masterpieces. I believe it will be a great time for all his fans. Don‘t miss it. If you need further information, just let me know. Yours,

www.yitiku.cn Li Hua

2014 高考高频考点尽在易题库

解析过程:这是一封邀请信邀请英国的朋友来看画展,考查学生实际运用英语的能力。时态 用一般现在时,不能漏掉要点。注意先写写信的目的,再将时间地点内容介绍清楚。注意上 下文的逻辑,和句型的使用。 第二节 (20 分) 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,校报英文版正在开展“续写雷锋日记”活 动。 请根据以下四幅图的先后顺序, 将你所做的一件好事以日记形式记述下来, 向校报投稿。 注意:1.日记的开头已为你写好。 2.词数不少于 60。

Saturday, May 3 This morning,

Fine

___________________________________________________

www.yitiku.cn One possible version: Saturday, May 3

2014 高考高频考点尽在易题库

Fine

This morning, I was jogging in the park when I caught sight of a wallet on a bench. Clearly, someone had left it there by accident. I picked it up and checked the contents. Inside it, I found some money and a card with a phone number. Believing that the owner would be worried, I immediately tried the number. A man answered it in an anxious voice. Hearing that I had his wallet, he sighed with relief and told me he would return right away. Ten minutes later, the man arrived. After confirming he was the owner, I handed the wallet back to him. With his thumb up, he expressed his gratitude to me repeatedly. Seeing the smile on his face, I felt happy that I was able to help. 解析:这是一篇看图写作,一共四幅图。描述了作者捡到钱包后交还失主的事情。在描述四 幅图的时候,要注意细节的描写,第一幅图可增加天气心情的描写.第二幅图作者捡到钱 包后,内心所思所想,第三幅图中作者和失主之间的语言描写,第四幅图中失主的心情和 对作者的感激之情.注意使用复合句和平时所学到的短语和句型.

(请务必将第一节答题内容写在答题卡指定区域内)

北京市西城区 2014 年高三二模试卷 参考答案及评分标准


第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1.C 2.A 3.A


4.B

2014.5

5.C

第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6.B 11.A 7.A 12.C 8.C 13.C 9.A 14.B 10.B 15.C

第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 每小题 1.5 分。如出现拼写错误不计分;出现大小写、单复数错误扣 0.5 分;如每小题 超过一个词不计分。 16.Maexner 17.night/day

www.yitiku.cn 18.two/2 19.March 20.85 第二部分:知识运用(共两节,45 分)

2014 高考高频考点尽在易题库

第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21.C 26.D 31.B 36.C 41.C 46.C 51.A 22.B 27.B 32.C 37.D 42.A 47.C 52.A 23.A 28.D 33.B 38.D 43.B 48.D 53.A 24.B 29.C 34.C 39.A 44.B 49.B 54.B 25.A 30.D 35.A 40.B 45.D 50.C 55.D

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56.B 61.B 66.B 57.A 62.D 67.C 58.D 63.A 68.C 59.D 64.A 69.D 60.A 65.C 70.C

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71.A 72.F 73.E 74.G 75.C

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 (15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量, 确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容是否完整,条理是否清楚,交际是否得体,语言是否准确。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇 用法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求: 第一档(13 分~15 分) 完全完成了试题规定的任务。

www.yitiku.cn ·内容完整,条理清楚;

2014 高考高频考点尽在易题库

·交际得体,表达时充分考虑到了交际的需求;体现出较强的语言运用能力。 完全达到了预期的写作目的。 第二档(9 分~12 分) 基本完成了试题规定的任务。 ·内容、条理和交际等方面基本符合要求; ·所用语法和词汇满足了任务的要求; ·语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 第三档(4 分~8 分) 未恰当完成试题规定的任务。 ·内容不完整; ·所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对写作内容的理解。 未能清楚地传达信息。 第四档(1 分~3 分) 未完成试题规定的任务。 ·写了少量相关信息; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对写作内容的理解。 0分 未传达任何信息;写的内容与要求无关。

One possible version: Dear Tom, I know you love Chinese paintings. Here is a piece of good news for you. There will be an exhibition of Zhang Daqian‘s paintings at the National Art Museum of China from May 10st to 25th. As you know, Mr. Zhang, one of the most famous Chinese painters of the 20th century, was a master at many types of painting, especially landscapes. The coming exhibition will be composed of more than 100 of his masterpieces. I believe it will be a great time for all his fans. Don‘t miss it. If you need further information, just let me know. Yours, Li Hua 第二节(20 分) One possible version: Saturday, May 3 Fine

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

This morning, I was jogging in the park when I caught sight of a wallet on a bench. Clearly, someone had left it there by accident. I picked it up and checked the contents. Inside it, I found some money and a card with a phone number. Believing that the owner would be worried, I immediately tried the number. A man answered it in an anxious voice. Hearing that I had his wallet, he sighed with relief and told me he would return right away. Ten minutes later, the man arrived. After confirming he was the owner, I handed the wallet back to him. With his thumb up, he expressed his gratitude to me repeatedly. Seeing the smile on his face, I felt happy that I was able to help.

听力录音原文
Text 1 M: How was your flight? W: Not bad, but I‘m a little tired. M: Then you‘d better take a good rest. W: Yes, I will. Thank you. Text 2 M: Here, let me help you carry your bags. W: Oh, that‘s all right. I can manage. M: Yes, but I‘ve got two hands free. W: OK. Thank you very much. Text 3 M: How about another glass of wine? W: Great! M: Some more chicken? W: No, thank you. I‘ve had enough. Text 4 M: I really need to speak to Tom now. W: I see. I‘ll have him call you as soon as he calls in. M: Yes, please. My phone number is 5668-2323. W: OK. Thank you for calling, Mr. Smith. Text 5 M: Are you free this evening? W: Yes, I haven‘t made any plans. M: I‘d like to take you out for dinner. W: That sounds like a good idea. Text 6

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

M: Hi, where are you from? W: I‘m from New York, the United States. M: Oh, really? That‘s a big city with a large population, right? Do you like it? W: Yeah, I think it‘s a nice place to live in. M: Why do you say so? W: There is always something exciting to do, and it‘s never boring. M: My place, New Zealand, isn‘t boring either. You can fish, hike, grow vegetables and all kinds of things if you like, though it‘s small and quiet. W: I guess so, especially here in New Zealand. Text 7 W: Oh, no! Not again! This happens every day. M: What‘s wrong? W: Look at the mess, Jim! You have your supper and never do the washing-up afterwards. M: I don‘t do the washing-up but I wash the car every week. W: I don‘t care about that. You never help me with the housework! M: That‘s not true, darling. I prepare your meals, right? W: Oh! So what? The kitchen‘s always a mess afterwards. You cook meals and I do the rest every day. M: Calm down. OK, I will do everything in our house from next weekend. Text 8 M: Hi, Tracy. You‘re getting ready for tomorrow‘s lessons, aren‘t you? W: Oh, yes, but I‘m a bit nervous. I don‘t know what will happen in class or how I‘ll get along with my new classmates… M: I can understand. Just take it easy. You‘ll make a lot of new friends very soon. W: Thank you. I‘ll try my best to get used to my new school life as soon as possible. By the way, what time does the first class begin? M: At 8 o‘clock. But before that we have 10 minutes to hand in homework and then 20 minutes for morning reading. W: So we must get to school before 7:30, right? M: Right. W: And how long does each class last? M: 45 minutes, with a 10-minute break. W: Well, I hear that lunchtime is nearly 12 o‘clock and I think I‘ll be starving by then. M: Don‘t worry. There‘s a 30-minute break after the second class, so we can buy something to eat. Or you may take some cookies and fruits to school. W: That‘s good. Text 9 I visited New York City for the first time recently. My cousin lives in Long Island. After I left there, I went to downtown Manhattan, and it took me almost two hours. I‘ll never forget the moment when I first stepped up from the subway into Manhattan. I enjoyed my first time window

www.yitiku.cn

2014 高考高频考点尽在易题库

shopping on Fifth Avenue. It is very cold in New York in December, but when I saw a Christmas tree with lights all around it, I felt much warmer. In front of the Christmas tree, there was a huge statue and an ice-skating square. Everyone was enjoying themselves there. My cousin and I joined them and we had a great time there. The next day, my cousin and I visited the Statue of Liberty. We stood under the blue sky, looking up at the face of the Statue of Liberty and enjoying our visit. When we went to the top of the Statue of Liberty, we saw the buildings of downtown Manhattan. From the top of the Statue of Liberty, the people below looked so small that I felt like a giant. In the afternoon, we went to see a movie. I had a wonderful time in New York City. Text 10 W: Hello. Sunnyside Inn. May I help you? M: Yes, I‘d like to reserve a room for two on the 21st of March. W: OK. Let me check our books here for a moment. The 21st of May, right? M: No. March, not May. W: Oh, sorry. Let me see here. Hmmm. M: Are you all booked that night? W: Well, we do have one room available. And the view of the city is great. M: How much is that? W: It‘s only 200 dollars, plus a 10% room tax. M: Oh, that‘s a little too expensive for me. Do you have a cheaper room available either on the 20th or the 22nd? W: Well, would you like a smoking or a non-smoking room? M: Non-smoking. W: OK, we do have a few rooms available on the 20th; We‘re full on the 22nd, unless you want a smoking room. M: Well, how much is the non-smoking room on the 20th? W: 85 dollars, plus 10% room tax. M: OK. That‘ll be fine. W: All right. Could I have your name, please? M: Yes. Bob Maexner. W: How do you spell your last name, Mr. Maexner. M: M-A-E-X-N-E-R. W: OK, Mr. Maexner. We look forward to seeing you on March 20th. M: OK. Goodbye.


相关文章:
2014北京朝阳高三二模英语试卷解析(易题库教研团队出品)
2014北京朝阳高三二模英语试卷解析(易题库教研团队出品)_英语_高中教育_教育专区。www.yitiku.cn 2014 高考高频考点尽在易题库 北京市朝阳区高三年级第二次综合练...
2014北京丰台高三二模英语试卷与解析(易题库教研团队出品)
2014北京丰台高三二模英语试卷与解析(易题库教研团队出品)_英语_高中教育_教育专区。www.yitiku.cn 2014 高考高频考点尽在易题库 2014.5 2014 21. ___with ca...
2014北京西城高三二模化学试卷与解析(易题库教研团队出品)
2014北京西城高三二模化学试卷与解析(易题库教研团队出品)_英语_高中教育_教育专区...2014 高考高频考点尽在易题库 2HX(g) (X2 表示 Cl2、Br2 和 I2)。 ...
2014北京西城高三二模历史试卷与解析(易题库教研团队出品)
2014北京西城高三二模历史试卷与解析(易题库教研团队出品)_政史地_高中教育_教育...2014年6月大学英语六级考试真题及答案 2014年12月大学四级冲刺试题及答案 2014年...
2014北京西城高三二模政治试卷与解析(易题库教研团队出品)
2014北京西城高三二模政治试卷与解析(易题库教研团队出品)_政史地_高中教育_教育专区。西城区高三年级第二学期期末练习(西城二模) 政治解析 第一部分(选择题,共 ...
2014北京西城高三二模物理试卷与解析(易题库教研团队出品)
2014北京西城高三二模物理试卷与解析(易题库教研团队出品)_理化生_高中教育_教育专区。www.yitiku.cn 2014 高考高频考点尽在易题库 西城区 2014 年高三二模 理综...
2014北京西城高三二模地理试卷与解析(易题库教研团队出品)
2014北京西城高三二模地理试卷与解析(易题库教研团队出品)_政史地_高中教育_教育...处于板块消亡边界 答案: C. 解析过程: 根据图中示意图就可以看出 C 正确。...
2014北京海淀区高三二模英语试卷、答案及详细解析(易题库教研团队出品)
2014北京海淀区高三二模英语试卷、答案及详细解析(易题库教研团队出品)_英语_高中教育_教育专区。www.yitiku.cn 2014 高考高频考点尽在易题库 北京市海淀区 2014...
2014北京丰台高三二模历史试卷解析(易题库教研团队解析)
2014北京丰台高三二模历史试卷解析(易题库教研团队解析)_政史地_高中教育_教育专区...2014年6月大学英语六级考试真题及答案 2014年12月大学四级冲刺试题及答案 2014...
更多相关标签:
西城教研 | 西城教研网 | 西城区教研网 | 2016西城二模英语 | 2016西城二模语文 | 2016西城二模数学 | 北京西城教研网 | 2016西城二模物理 |