当前位置:首页 >> 英语 >>

倒装句用法及专项练习题[1]


倒装句用法及专项练习题
1、主语与谓语倒装: Here comes the taxi!

注意:主语是代词时,主谓不倒装。 Could you lend me your pen? —Certainly. Here you are. 2、否定意义的副词和状语词组放在句首。 常见的否定词有:…no…, never, rarely, seldom, hardly, not only…

but (also), by no means, not until, no sooner…than, little 等。 On no account are we allowed to swim in this lake.

Seldom has this opera been sung better than it was last night.
3、在以 only 开始的状语词组之后。

Only then did I understand what he meant.
4、在带 If 的句子中,可用倒装来代替 if. Had I known what was going to happen , I would never have done such a thing.( If I had known…) 5、在惊叹句中。Isn′t it cold! 6、在 neither, no or so 之后。 We haven′t heard from them recently nor do we know their new address. 7、在地点状语之后。 On the top of the hill stands a beautiful house. 8、在含有 though, as 的让步状语从句有时可以倒装。 Injured though/as he himself was, he still tried to help others to safety.

倒装句的专项练习题 1). , the most interesting to Tom is collecting antique coins(古币)。 A.All the hobbies B.The hobbies C. Of all the hobbies D. It is the hobbies 2). “You got to know her here, didn't you?” “No, It was I came to know her.” A. in the university B. in the university that

C. in the university where D. the university where 3). “Did all the students in the class pass the exam?” “No, only the top five students who did.” A. there is B. it were C. there was D. it was 4). It wasn't until Lao Wang criticized him . A. where he became aware of his mistake B. when his mistake became obvious C. that did he realize his mistake D. that he became aware of his mistake 5). you want me to do? A. What is this B. What is it C. Is it that D. Is this that 6). It was we decided to return home earlier than planned. A. because cheap accommodation was hard to get B. because cheap accommodation was hard to get which C. cheap accommodation was hard to get so D. cheap accommodation was hard to get that 7). is how we're going to pay for all this. A. That worries me B. Which worries me C. It worries me D. What worries me 8). Money, , has been the least of our worries. A. important though it is B. so important it is C. important if it is C. it is important though 9). do such a thing. A. Under no circumstances(环境、情况) I will B. Under all circumstances I will B. Under no circumstances will I C. Under all circumstances will I 10). Not until everyone is seated . A. the lesson will begin B.when the lesson will begin C. that the lesson will begin D. will the lesson begin 11). Not only what to do, but he also lent me the money. A. he advised me B. did he advise me C. does he advise me C. he advises me 12). Hardly his mother when he ran to her. A. had the child seen B. the child had seen C. the child saw D. did the child see 13). So badly did he write the letter . A. when I couldn't read it B. as I couldn't read it C. so I couldn't read it D. that I couldn't read it 14). Only by traveling extensively(广泛地) your horizons(视野). A. can you broaden B. you can broaden C. therefore you can broaden D. you will broaden 15). Nowhere else in the world more primitive mammals(原始的哺乳动物) than in Australia. A. you can find B. has been found C. can you find D. you have found

16). Look! A. Here the bus comes B. Here comes the bus C. Comes here the bus D. The bus comes here 17).Not a sound while the general was speaking. A. the soldiers utter(发出声音) B. the soldiers uttered C. did the soldiers uttered D. did the soldiers utter 18). No sooner was she back at home she realized her mistake. A. that B. as C. when D. than 19). Many a time given me good advice. A. has Lao Li B. Lao Li has C. will Lao Li D. would Lao Li 20). Not for one minute that I have any hope of getting the job, but I might as well try. A. I think B. I am thinking C. do I think D. have I thought 倒装句的专项练习题参考答案 (1) C (2) B (3) D (4) D (5) C (6) D (7) D (8) A (9) C (10) D (11) B (12) A (13) D (14) A (15) C (16) B (17) D (18) D (19) A (20) C


相关文章:
英语倒装句讲解和练习附答案
、全部倒装 全部倒装是只将句子中的谓语动词全部置于主语之前。此结构通常只用...考点是连词用法。 本题易误选为 A. that. 其实本句不是强调句。若是,去掉...
倒装句专项练习
倒装句专项练习_英语_初中教育_教育专区。倒装句专项练习 组题 A 1. 【2011 全国卷 I 28】Only when he reached the tea-house ___it was the same place...
倒装专项练习
倒装专项练习_英语_高中教育_教育专区。倒装句【专项训练】 一、将下列句子改为...高中语法倒装专项练习 3页 免费 倒装强调句练习题 6页 免费 四级语法专项练习题...
倒装句练习题及答案
倒装句练习题及答案_英语_高中教育_教育专区。倒装句练习 1.Only when you have obtain deadline ___ come to a sound conclusion. A. can you B. you can...
高一倒装句练习30题
高一倒装句练习30题_英语_高中教育_教育专区。专门针对高一倒装句的练习 1. Not until I began to work ___ how much time I had wasted. A. didn't I ...
倒装句及练习题
倒装句及练习题_英语_高中教育_教育专区。倒装句知识要点: 1倒装句(Inversion...二、倒装结构的基本用法 1、由于语法结构需要而使用倒装 情况例句 说 明 ...
倒装句练习题及答案
倒装句练习题及答案_英语_初中教育_教育专区。英语倒装结构专练 1. No sooner...专题推荐 2014教师资格材料分析辅... 2014小学教师资格考试《... 2014年幼儿园...
倒装句练习-作业1
倒装句练习-作业1_初三英语_英语_初中教育_教育专区。初中英语倒练习题 1. Not until I began to work ___ how much time I had wasted. A. didn't I ...
句法 倒装句专项练习
2013-2014 学年度中考二轮复习倒装句专项练习学校:___姓名:___班级:___考号:___ 题号 得分 一 总分 评卷人 得分 一、单项选择 1.---Peter, I will ...
倒装句综合练习题一
倒装句综合练习题一全部倒装 1.在以 here、there、 now 、 then 、 up、down 、 in 、out 、off、away 等表示运动方向副词或地点状语置于句 首以示强调,...
更多相关标签: