当前位置:首页 >> 英语 >>

2014 年北京市春季普通高中会考英语


承思教育

高中专训

2014 年北京市春季普通高中会考 英语试卷
一、听力理解 (共 20 小题,20 分。每小题 1 分) 第一节:听下面八段对话或独白,从各题 A、B、C 三个选项中, 选出能回答问题的最佳答 案。 每段对话或独白你将听两遍。 听下面一段对话,回答第 1 题。 1. What will the man pu

t on each desk?

听下面一段对话,回答第 2 题。 2. How will the boy go to his piano lesson? A. By bus B. By taxi. C. On foot. 听下面一段对话,回答第 3 题。 3. Where's the woman going on holiday this year? A. France. B. Canada. C. Italy 听下面一段对话,回答第 4 题至第 5 题。 4. What was the woman's grandfather's job? A. A doctor B. A driver C. A fireman. 5. What does the man want to do? A. Visit the woman. B. Work in a children's hospital . C. Meet the woman's grandfather. 听下面一段对话,回答第 6 题至第 7 题。 6. Where does this conversation probably take place? A. At a bus stop. B. In a train station. C. At an airport 7. What's the woman doing? A. Making a telephone call. B. Asking the way. C. Shopping. 听下面一段对话,回答第 8 题至第 10 题。 8. What part-time job does the woman do? A. A shop assistant. B. A bicycle trainer. C. A manager 9. Why does the woman need the job? A. To get more clothes B. To buy a new bike C. To support her family. 10. What does the woman think of her part-time job? A. Boring. B. Difficult. C. Enjoyable. 听下面一段对话,回答第 11 题至第 13 题。 11. Why was the man absent from school? A. He was ill. B. He moved house. C. He was on holiday. 12. What will the woman do this Saturday? A. See a doctor. B. Go swimming. C. Have a lesson 13. When will the woman visit the man? A. This evening. B. Tomorrow evening. C. During the school holiday. 听下面一段独白,回答第 14 题至第 16 题。 14. What's the main purpose of this announcement? A. To collect litter. B. To ask for donations. C. To help homeless people. 15. What's the special need this winter? A. Small children's toys
1

承思教育

高中专训

B. Warm hats and gloves. C. TV sets and computers. 16. When will the truck be in the area? A. On the 2nd. B. On the 7th.

C. On the 11th.

第二节: 听下面一段独白, 根据题目要求在答题卡相应题号后的横线上写下第 17 题至第 20 题的关键信息。此段独白你将听两遍。 Memo Name (17) Lee Age 23 Length of time in Australia a year and a half Present address Flat 1, (18) Forest Road, Canterbury, 2036 the History Present course of Western (19) Time to move in this (20) , 10 January 二、单项填空 (共 15 小题,15 分。每小题 1 分) 从各题 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 21. Of the two coats, I'd choose the ______ one to spare some money for something else. A. cheaper B. cheapest . C. more expensive D. most expensive 22. ---Have you shown him around the museum yet? ---Yes. We ______ a great time there. A. had had B. have C. have had D. had 23. Mrs. Miles is not rich enough, _______ she has donated much to help the needy. A. so B. yet C. or D. for 24. It is one thing to enjoy listening to good music, but it is quite ______ to perform skillfully yourself. A. other B. another C. some D. any 25. When ______ about his new job, Philip said he was crazy about it. A. having asked B. asking C. to be asked D. asked 26. ---Let's organize ____ surprise party for grandma's 70th birthday. ---That's _____ good idea. We can invite several of her friends. A. a; a B. the; a C. a; 不填 D. the; 不填 27. Susan rides her bicycle to work every day. This is _____ she keeps fit. A. what B. which C. how D. when 28. ---It's a difficult decision. ---Yes. It requires a lot of thinking, so let's go and talk about it _____ a drink. A. for B. from C. over D. to 29. ---Oh, would you like to attend a concert or see a film this evening? ---I can't go anywhere because I _____ a very important phone call. A. expect B. am expecting C. expected D. was expecting 30. ---Remember: the first one _____ the top of the mountain wins the prize. ---Got it. A. to have reached B. to reach C. reached D. reach 31. Before the sales start, my mum usually makes a list of _____ we need for the coming season. A. why B. which C. how D. what 32. ---Will you go to Lily's birthday party? ---Of course. Everyone in our class ______. A. has been invited B. has invited C. had been invited D. had invited 33. Several songs of the band become major hits. No matter ______ they go, they are sure to receive a warm welcome. A. where B. why C. whom D. what
2

承思教育

高中专训

34. ---Here're the ten tickets you've booked. ---Only ten tickets? There _____ be twelve. A. can B. would C. should D. must 35. She remembers several moments in the past ______ she experienced a similar feeling. A. which B. where C. that D. when 三、完形填空 (共 15 小题,15 分。每小题 1 分) 阅读下面短文,从各题 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 Service Area Sweets This past holiday season, I drove with my parents to Boston to visit my distant cousin. On my way back home, we stopped at a service area for food. As we stopped there, there was this old lady who was busy 36 all the tables and chairs as people were leaving, making sure everything was 37 and clean. I just thought of gifting her with five dollars and a chocolate in my pocket. I 38 on a paper napkin(纸巾): "Thank you and Merry Xmas." I had wanted to leave it there for her 39 decided to walk up to her and give her. She asked me, "Is it a gift? Only 40 will I take it." I nodded, "Yes," and 41 at her. "Thank you," she replied, and I left to buy some 42 from the store inside. On my way back to the car, the woman stopped me. "I 43 a lot of cookies and candies on Christmas for people," she explained. "Would you like to have some?" A bit taken aback, I replied. "Yes." She asked me to 44 , and came back carrying a four-inch plate filled with different cookies and chocolates! My first expression was a big smile. "That's a lot," I said, a bit surprised. She smiled and told me that she made eighty to ninety of these plates every year, to 45 to friends and others. I had no words or thoughts in my brain. Finally, I asked if I could hug her. We hugged, wishing each other a happy and healthy holiday season. Then, as we 46 I felt as if I had met a new friend with whom I 47 the gift of a smile and some happiness. There is a(n) 48 to the joy of giving and receiving. From either 49 both the giver and receiver are always 50 36. A. lending B. cleaning C. fixing D. painting 37. A. neat B. quiet C. simple D. free 38. A. explained B. marked C. wrote D. noticed 39. A. or B. and C. but D. so 40. A. here B. there C. now D. then 41. A. shouted B. smiled C. waved D. stared 42. A. food B. oil C. paper D. cloth 43. A. wanted B. bought C. collected D. made 44. A. wait B. eat C. choose D. pay 45. A. return B. gift C. sell D. show 46. A. concluded B. communicated C. realized D. parted 47. A. exchanged B. shared C. compared D. presented 48. A. attitude B. limit C. depth D. belief 49. A. level B. end C. step D. point 50. A. generous B. caring C. thoughtful D. happy 四、阅读理解 (共 15 小题,30 分。每小题 2 分) 第一节:阅读下面短文,从各题 A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案。

3

承思教育

高中专训

A

51. Which country can you go to with HEALTHCARE? A.Malaysia. B. Canada. C. Australia. D. Egypt. 52. If David wants to visit America, which number can he call? A. 0190 055 9621. B. 0195 256 7553. C. 0600 382 9450. D. 0181 990 0005. 53. Which advertisement aims for children? A. AMAZING TIME. B. Holiday Homes. C. Freedom Line. D. DISCOVER. 54. What are these four advertisements mainly about? A. Exciting jobs. B. After-school courses. C. Fun journeys. D. Interesting clubs. B Adopt-a-Highway Hello. I'm Jan from Mrs. Lake's class. My class wants to work together to help the public. We think we have found a great way to do this. Last month we did a class project on the highways near our town. We learned about the Adopt-a-Highway Program. This program brings people together to pick up litter along the roads. We think it would be a great idea for all students in our school to join the program and adopt a highway. Adopting a highway is not like adopting a pet. When a highway is adopted, only part of the highway is cared for by a group of people. The group agrees to work every week to keep its part of the highway clean. Each group gets its own sign that has the name of the group printed on it. The sign is put up at the side of the road. This sign lets drivers know who is keeping that area of the road clean. The Adopt-a-Highway Program is a great way for people to help their environment look nicer. Also, the government does not have to send out as many road workers. This saves money. Finally, people may try harder to keep roads clean if they see people, especially teenagers like us, cleaning them up. We will need helpers to care for our adopted highway. If you want to feel great and keep our roads clean, please come with your parents to the meeting next week. We will meet in Mrs. Lake’s room on Wednesday at 6:00 P.M. At the meeting, we will talk about which roads are the dirtiest as a result of people's unkind acts. Then we’ll try to pick an area to adopt and clean up. I look forward to seeing you at the meeting. Remember to keep our roads clean! 55. What is the Adopt-a-Highway Program about? A. Giving names to the highways. B. Drawing pictures of highways. C. Picking up litter along the roads. D. Putting up signs near the roads. 56. The Adopt-a-Highway Program can help____. A. provide jobs B. build highways C. control traffic D. save money 57. What should the students do first if they want to join the program?
4

承思教育

高中专训

A. Go to a meeting next Wednesday. B. Call Mrs. Lake next week. C. Write a letter to their parents. D. Pick a spot to care for. 58. What is the purpose of this speech? A. To introduce the traffic system. B. To tell a story about adopting a pet. C. To show drivers how to drive safely. D. To encourage students to join the program. C Like detectives, archaeologists use evidence to solve mysteries. Detectives look for clues to solve crimes. Archaeologists seek clues to help them understand how people lived long ago. In fact, the word "archaeology" means "the study of ancient things." One type of evidence used to learn about the past is pottery. When examining pottery, archaeologists consider not only its appearance but what it was made of and how it was made. With this knowledge, they can gain interesting information about people’s lives in times past. Pottery is made by first adding water to a kind of soil called clay. When wet, clay can be formed into shapes. It is then heated, which hardens the clay and allows it to keep its shape. There are various kinds of clay soil. Many types of clay contain iron. Iron gives the heated clay a reddish color. Some ancient potters tried to change this color by adding other materials, such as charcoal and oil to make their pottery black. Others made pot surfaces blue by adding copper. To make clay easier to shape and heat potters use something called "temper." Various materials can be used as temper. These materials include sand, crushed stone, and plant fibers. An archaeologist can tell where a pot came from by the types of clay and temper that were used. Sometimes a pot found in one location might contain materials from another place. This can provide clues about how people traded or traveled. Some of the earliest pots were made quite simply. A lump of clay was hollowed (挖空) out and shaped into a bowl. It was then heated at a low temperature. The finished pot was rough, and often undecorated. This type of pot may have been used for cooking. Later, coiled pots were made. These were made by first rolling the clay into a long snake shape. The coil was then wound in circles, around and upward to form a pot. The lines of the coils were smoothed out with pieces of cloth or leather and shaped into many different objects, like pitchers and drinking vessels. They were often decorated in various ways. These pots were heated at high temperatures. The higher the temperature, the harder and longer-lasting the pot. Further improvements in pottery-making developed at different times and places. These included wheels, fancier decorations, and better kilns(窑) . A pot's shape and decoration can provide clues about the past. Painted pictures might show events from daily life. Archaeologists know certain shapes and styles that were common in different times and places. Archaeologists study the differences in types of pottery closely. Because of their work, these everyday objects can reveal some of the mysteries of the past. 59. Archaeologists study pottery to find ________. A. the original way of making pottery B. how decoration styles changed C. the development of pottery D. what early life was like 60. This passage gives us the information about pottery EXCEPT its ________. A. value B technique C. design D. material 61. Which of the following is the order of steps for making coiled pots? a. add temper b. heat the pot in a kiln c. add water to the clay d. shape the clay into a pot e. hollow out a lump of clay f. roll the clay into a long piece A. c. a, b, d B. c, f, d. b C. e, a. b, d D. a, e, f, b 62. Which is the best title for the passage? A. Important Evidences B. Digging up the Past
5

承思教育

高中专训

C. Dating back in History

D. Historians and Ancient Pots

第二节:阅读下面短文和问题,根据短文内容和每小题后的具体要求,在答题卡相应题号后 的 横线上写下相关信息,完成对该问题的回答。答语要意思清楚,结构正确,书写工整。 Last month I got the chance to take part in an underwater research project in an area of the Gulf of Mexico called the Flower Gardens. A team of professional researchers, led by the scientist Dr. Matt Phillips, was trying to learn more about the fish and other creatures that live in this part o f the sea. The Flower Gardens are a long way from the shore and we spent three days on a boat. The team used a piece of underwater equipment called a Remotely Operated Vehicle (ROV) to collect information. The ROV could measure water depth and temperature and it also had a camera that sent live film back to the boat. The ROV was great fun. It was controlled by a computer on the boat, and I was allowed to operate it a few times. However, the thing I enjoyed most was diving into the water. At first, I was quite frightened -mainly because I couldn't see land in any direction. But as soon as I jumped into the water, I wasn't afraid anymore. It was amazing to see the colourful fish swimming around and I could see all the way to the Flower Gardens, which are almost 30 metres down. I will never forget the Flower Gardens. The trip was like a holiday but I also learnt new things about science and research projects. The team were very friendly and everyone was happy to explain what they knew about the sea. It was a great opportunity and it has made me think about my goals in life. The experience will definitely encourage me to work harder to become a scientist. 63. What were the researchers trying to learn about in the Flower Gardens?(不多于 5 个词) 64. What did the writer enjoy most in the project?(不多于 4 个词) 65. What is the passage mainly about?(不多于 7 个词) 五、书面表达 (共 1 小题,20 分) 根据题目所提出的具体要求,在答题卡上写出一篇连贯完整的短文。词数不少于 60。 假如你是李华,本学期你选修了外教 Mr. Brown 开设的英语口语课。元旦后,Mr. Brown 要求大家在课上介绍各自家庭的新年活动, 并谈谈感想。 请根据下面提供的信息准备你的 发言 稿。 go to grandparent’s home have a family dinner watch TV/play games send regards to friends … I’m very glad to tell you how my family spent New Year ’s Day this year. _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ Thank for your listening!

6

承思教育

高中专训

范文:

I 'm very glad to tell you how my family spent New Year’s Day this year. Early in the morning, my parents and I went to grandparents' home. When grandma opened the door, I hugged her tightly and told her how much I missed her. Then grandma started to tell me about some interesting happenings in her life. When we were talking, Mom and my aunt were busy preparing the New Year family dinner. Around twelve, everybody sat down to enjoy all the delicious food. What a wonderful time we had! Over the dinner table, we exchanged New Year's good wishes. I wished everyone a healthy and happy 2014. After dinner, while the adults were watching TV, I sent the New Year regards to my friends. One friend sent me the regards, "Value the time with all the people who love you!" Yes, I will always treasure the happiness and love among my family and friends. Thanks for your listening!

7

承思教育

高中专训

2 014 年北京市春季普通高中会考 英语试卷答案及评分参考 一、听力理解 第一节 1. A 2. B 3. A 4. C 5. C 6. A 7. B 8. A 9. B 10. C 11. B 12. A 13. C14. B 15. B 16. C 第二节 17. Trista/TRISTA 18. 1539 19. Art/art 20. Friday 二、单项填空 21. A 22. D 23.B 24. B 25. D 26. A 27. C 28. C 29. B 30. B 31. D 32. A 33. A 34. C 35. D 三、完形填空 36. B 37. A 38. C 39. C 40. D 41. B 42. A 43. D 44. A 45. B 46. D 47. A 48. C 49. B 50. D 四、阅读理解 第一节 51. A 52. B 53. C 54. C55. C 56. D 57. A 58. D 59. D 60. A 61. B 62. B 第二节 63. The fish and other creatures. 64. Diving into the water. 65. The author’s experience in a science project.

8


相关文章:
2014年北京春季会考英语试卷和答案-完整word版
2014年北京春季会考英语试卷和答案-完整word版_英语_高中教育_教育专区。2014年北京春季会考英语试卷和答案2014 年北京市春季普通高中会考 英考 生须知 语 试 卷 ...
2015年北京春季普通高中会考试题及答案—英语_精华学校
2015年北京春季普通高中会考试题及答案—英语_精华学校_英语_高中教育_教育专区。2 +申请认证 文档贡献者 精华学校 北京高考第一品牌,专注中高考辅导30余年 0 ...
2014 年北京市春季普通高中会考英语
2014 年北京市春季普通高中会考英语_英语_高中教育_教育专区。2014 年北京市春季普通高中会考英语承思教育 高中专训 2014 年北京市春季普通高中会考 英语试卷一、听...
2014年北京市春季普通高中会考英语试卷含答案
2014年北京市春季普通高中会考英语试卷含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2014 年北京市高中会考春季英语试题 英考 生须知 语 试 卷 1.考生要认真填写考场...
2014北京春季高中英语会考(含答案)
2014北京春季高中英语会考(含答案)_英语_高中教育_教育专区。2014 年北京市春季普通高中会考 英考 生须知 语 试 卷 1.考生要认真填写考场号和座位序号。 2.本...
2014年北京市春季普通高中会考历史试卷
2014 年北京市春季普通高中会考历史试卷 第一部分 选择题(每小题 1 分,共 50 分) 在下列各题的四个选项中,只有一项是符合题意的。 1.家谱是记载某个姓氏...
2015年北京市春季普通高中会考-英语
2015 年北京市春季普通高中会考 英语试卷一、听力理解(共20小题,20分。每小题1分) 第一节:听下面八段对话或独白,从各题A、B、C三个选项中,选出能回答问题...
2014年北京春季会考英语
2014年北京春季会考英语_英语_高中教育_教育专区。2014 年北京春季会考英语试卷 2014 年北京春季会考英语试卷 今日推荐 88份文档 2014...
北京市2016年春季普通高中会考英语试题 Word版含答案
北京市2016年春季普通高中会考英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。2016 年北京市春季普通高中会考英语试卷一、听力(20分):略二、单选填空(共15小题,...
2013年北京市春季普通高中会考英语试卷含答案
2013年北京市春季普通高中会考英语试卷含答案_英语_高中教育_教育专区。 文档贡献者 bjrlgsl 贡献于2015-03-05 1/2 相关文档推荐 ...
更多相关标签:
2016北京市春季会考 | 北京市2016年春季会考 | 北京市春季会考时间表 | 2017年北京市高中会考 | 北京市高中会考 | 北京市高中会考说明 | 北京市高中会考时间 | 北京市高中物理会考 |