当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit2 Word版含解析]


Unit 2
Ⅰ.单项填空

The Olympic Games

1.I'm more nervous right now than when I________, Jane said, as she saw the group of reporters waiting anxiously at the exit of

the gym. A.had competed C.was competing B.compete D.have competed

答案 C [考查动词的时态。由从句的时态可知空格处应用过去式,而 A 项表示该动 作发生在过去的过去,主句中没有与之相对的时态,故用过去进行时。句意:我比在比赛的 时候更紧张了。Jane 看到成群的记者焦急的等在体育馆出口处的时候说。] 2.—I'd like to go to see the film with you, Dad. —Sorry, my son, but only the grownups are________into the cinema. A.required C.admitted B.intended D.supposed

答案 C [本题考查动词辨析。be admitted into“允许进入……”,此处指允许进入电影 院。其他几个不能与介词 into 搭配。句意:“爸爸,我想和您一起去看电影。”“抱歉,儿子, 只有成年人才能进入这家电影院。”require“需要,要求”;intend“想要,打算”;suppose“推 想,假设”。] 3.At last she managed to enter the university which girls________, and in which she succeeded________a degree. A.were not admitted; in taking B.didn't admit to; to take C.weren't admitted to; in taking D.didn't admit; to take 答案 C [考查语态及短语的搭配。 be admitted to 准许……进入; 被……录取。 succeed in doing sth 成功的干某事。句意:最后她设法进入了那所不招收女孩的大学,在那儿她成功 的获得了学位。] 4. TV talk shows have covered every inch of space on daytime television. And everyone, who

watches them________, knows that each one is different in style. A.regularly C.patiently B.generally D.normally

答案 A [本题考查副词辨析。regularly“定期地,定时地”;generally“一般地,通常地”; patiently“耐心地”;normally“正常地,通常地”。从语境看,只有 regularly 符合语境,此处指 定时看电视谈话节目的人。] 5.Was the large amount of wood_____ our bridge cut from that large forest a long time ago? A.used to build B.used to building C.was used to building D.was used to build 答案 A [考查短语的辨析。 used to do sth 过去常常干某事; be used to (doing)sth 习惯 于(干)某事;be used to do sth 被用来干某事。分析句子结构可知,空格处应为动词的非谓语 形式作后置定语,故 A 项正确。句意:我们用来建桥的大量的木头是不久前从大森林里砍 的吗?] 6.I would like________ you to my birthday party, but I was busy and forgot to call you. A.to invite C.to have invited B.inviting D.having invited

答案 C [would like to do sth 想干某事; 而 would like to have done sth 则表示本来打算 干而没有干。由语境可知 C 项正确。句意:我本来想邀请你参加我的生日晚会的,但是我 忙的忘了给你打电话。 ] 7.—________ is concert held in your school? — Every month. A.How long C.How much B.How often D.How soon

答案 B [考查短语辨析。how long 多长时间,常与一段时间有关; how often 隔多久 才……,常与表示频率的词有关; how much 多少,常用来修饰不可数名词; how soon 还 有多久才……,常与表将来的一段时间状语联用。由答语中的 every month 可知 B 项正确。

句意:——你们学校多长时间举行一次音乐会?——每月一次。] 8.Do more than others expect you to do and take______to do it. A.troubles C.efforts 答案 B B.pains D.attempts

[本题考查名词辨析。 take pains to do 表示“尽力去做, 费苦心去做”; take trouble

to do 也有类似用法, 但 trouble 不能用复数形式, 故排除 A。 efforts, attempts 都与 make 搭配, 分别构成 make efforts to do 和 make attempts to do。] 9.It is ________he often fails in exam________makes his parents worried about him. A.because, that C./, that B.that, that D.what, that

答案 B [考查名词性从句及强调句的用法。 第一空后从句为完整结构, 不缺任何成分, 故用 that 引导;第二空为强调句的引导词。句意:他经常考试不及格这件事使他的父母很为 他担心。] 10.At that time, the movie “Shaolin Temple”,________Li Lianjie plays the starring role, drew the world's attention to Chinese Kungfu. A.where C.that 答案 A B.when D.which [考查定语从句的引导词。先行词为 the movie ,且在从句中作状语,故用

where 引导,相当于 in which。句意:那时,由李连杰扮演主角的电影《少林寺》引起了世 人对中国功夫的关注。] 11.Mr Smith never does any reading in the evening;________. A.so does Mrs Smith C.nor does Mrs Smith 答案 C B.neither doesn't too D.nor Mrs Smith does

[本题考查 nor 引起的倒装句。表示前面所述否定情况也适用于另一人或物,

通常用 neither/nor+be/have/情态动词/助动词+主语;若前面为肯定情况,则用 so+be/have/ 情态动词/助动词+主语。]

12.The more I think about him, the more reason I find for loving him________I did. A.as much as C.as soon as B.as long as D.as far as

答案 A [考查短语的用法。 as much as 多达; 和……一样多; as long as 只要; 和…… 一样长;as soon as 一……就……;as far as 远至……;就……言。由语境可知 A 项正确。 句意:我为他考虑得越多,我就会找出更多的理由来爱他,就像他爱我一样。] 13.The car began to________the moment the vehicle got into the highway. A.take up C.make up B.give up D.pick up

答案 D [考查动词短语的辨析。take up 开始从事;give up 放弃;make up 编造;弥 补;pick up 拾起;恢复(健康);开始加速。由语境可知 D 项正确。句意:车一进入高速就 开始加速。] 14 . ________the global financial crisis, the Chinese government has taken many measures________people's life to deal with it. A.Facing with; related C.Faced with; relating 答案 D B.Faced; relating to D.Facing; related to

[ 考查非谓语动词。第一空是非谓语动词作状语,句子的主语 the Chinese

government 与 face 构成逻辑上的主谓关系,与 face with 构成逻辑上的动宾关系,所以第一 空可填 facing 或者 faced with;第二空是非谓语动词作后置定语,measures 与 relate to 构成 逻辑上的动宾关系,所以填 related to。因此选 D。] 15.The old man would sell his car for 2,000 dollars, but the young lady________1.5 thousand dollars. A.offered C.asked B.sold D.charged

答案 A [考查动词词义的辨析。 offer 出价; 报价, 符合语境。 句意: 那位老人要 2,000 元卖这辆车,但那位年轻的女士只出价 1,500 元。] II.完形填空

Just listen I suspect that the most basic and powerful way to connect to another person is to listen. Just listen. Perhaps the most important thing we ever give each other is our__1__, and especially if it's given from the__2__. When people are talking, there's no need to do anything but__3__them. Just take them__4__. Listen to what they're saying. Care about it. Most times caring about it is even more important than__5__it. One of my patients told me that when she__6__to tell her story, people often__7__to tell her that they had once had something just like what happened to her. Subtly, her pain became a story about themselves.__8__she stopped talking to most people. It was just too__9__. We connect through listening. When we interrupt what someone is saying to let him know that we understand, we move the__10__of attention to ourselves. But when we listen they know we care. I have ever learned to__11__to someone crying by just listening. In the old days I used to reach the tissues(纸巾)__12__I realized that passing a person a tissue may be just another way to shut them__13__, instead of taking them out of their__14__of sadness and pain. Now I just listen. When they need to cry, they find me there__15__them. This__16__thing has not been that easy to learn. It certainly went against everything I had been__17__since I was very young at school. I thought people listened only because they were too__18__to speak or did not know the answer. A loving silence often has far more__19__to connect than the most wellintentioned__20__. 文章大意:此处无声胜有声,和别人沟通的最好方式也许是聆听,无需言语。 1.A.introduction C.attention B.instruction D.relaxation

答案 C [作者认为和别人沟通的最基本最有力的方式是聆听,只需聆听即可,而聆听 需要全神贯注,“注意”对方说话的内容。] 2.A.head C.mind B.memory D.heart

答案 D [聆听需要集中精力,尤其是当对方讲述的是发自肺腑的事时。] 3.A.talk to C.object to 答案 B B.listen to D.stick to

[当人们交谈时,没有必要做任何事情,只需“聆听”即可。]

4.A.in C.off 答案 A

B.up D.away [ 上文讲述的是要专心聆听对方的谈话,所以要听取对方所有的话语。 take

in“吸收”;take up“占据”;take off“脱掉衣服,起飞”;take away“拿走”。] 5.A.denying C.questioning 答案 D B.remembering D.understanding

[上文强调的是聆听的重要性,由此可见聆听对方的倾诉有时候比“理解”对方

的话语意思更重要。下一段的最后两句也是线索提示。] 6.A.managed C.hoped 答案 B B.tried D.expected [根据本句后半部分中的内容可知她“努力”讲述自己的故事。manage to do sth.

表示“设法做成某事”,强调的是成功的结果;C、D 两项的意思基本相同,可排除。] 7.A.encouraged C.discouraged 答案 B B.interrupted D.urged

[当她努力讲述自己的故事时,人们经常“打断”她的话语,告诉她他们曾经有

过类似的经历。] 8.A.Eventually C.Completely B.Immediately D.Especially

答案 A [由于她的话经常被别人打断,“最终”她不再和大多数人交谈。C 项表示“彻底 地”,过于绝对。] 9.A.impolite C.lonely 答案 C B.meaningless D.selfish

[她不再和大多数人交谈,最终封闭了自己,自然非常“孤独”。] B.focus D.choice [当我们打断别人的谈话, 让他们知道我们理解他们的话语时,就把注意的“焦

10.A.middle C.center 答案 B

点”转移到我们身上。] 11.A.respond C.link 答案 A B.compare D.regret [作者学会了仅仅通过聆听来安慰哭泣的人, respond to“对……作出反应”。

compare to“比较”;link to“和……联系起来”。] 12.A.unless C.until B.if D.when

答案 C [作者以前是递给对方纸巾,后来意识到这样做的结果是让对方更伤心;如今 作者只是聆听。] 13.A.down C.in B.away D.off

答案 A [作者发现递给对方纸巾的结果是把对方“关闭”起来, 让对方的痛苦无处释放。 shut away“藏起来,隔离”;shut in“把……关在房间里”;shut off“停止运转”。] 14.A.experiment C.judgment B.mixture D.experience

答案 D [作者意识到递给对方纸巾不能让对方摆脱悲伤和痛苦的“经历”。] 15.A.with C.for B.against D.among

答案 A [他们需要哭泣时就应该发泄出来,只要发觉作者和他们在一起即可。] 16.A.complex C.complicated 答案 B B.simple D.single

[上文强调的是聆听,只需聆听,是非常“简单”的事情。] B.published D.proved [作者如今意识到聆听是最好的交流方式,这与小时候作者接受的“教育”相违

17.A.mentioned C.taught 答案 C 背。] 18.A.shy C.active

B.greedy D.proud

答案 A [作者过去认为人们聆听是因为他们太“羞”于表达或者不知道答案。] 19.A.strength C.power 答案 C B.energy D.force [文章强调的是聆听的重要性,此处与第一段第一句中的 powerful 相呼应。] B.praise

20.A.gestures

C.criticism

D.words

答案 D [上述叙述的是聆听的益处,与本句中 silence 相对应的自然是“话语”。此处无 声胜有声。] III.阅读理解 A SYDNEY: As they sat sharing sweets beside a swimming pool in 1999,Shane Gould and Jessicah Schipper were simply getting along well, chatting about sport, life and anything else that came up. Yet in Sydney next month, they will meet again by the pool, and for a short time the friends will race against each other in the 50meter butterfly in the Australian championships at Homebush Bay. Gould, now a 47yearold mother of four, has announced she will be making a return to é lite(顶级的)competition swim the one event, having set a qualifying time of 30.32 seconds in winning gold at last year's United States Masters championships. Her comeback comes 32 years after she won three golds at the Munich Olympics. Schipper, now a 17yearold from Brisbane with a bright future of going to Athens for her first Olympics, yesterday recalled her time with Gould five years ago. “I was at a national youth camp on the Gold Coast and Shane had come along to talk to us and watch us train,” Schipper explained.“It seemed as if we had long been good friends. I don't know why. We just started talking and it went from there.” “She had a lot to share with all of us at that camp. She told us stories about what it was like at big meets like the Olympics and what it's like to be on an Australian team. It was really interesting.” Next time, things will be more serious.“ I will still be swimming in the 50m butterfly at the nationals, so there is a chance that I could actually be competing against Shane Gould,” said Schipper, who burst onto the scene at last year's national championships with second places in the 100 m and 200 m butterfly. 【解题导语】 在比赛中,她们是对手,而在场外,在生活中,她们是朋友关系,互相 探讨,互相学习。 1.What is the passage mainly about? A.Stories happening in swimming competitions. B.Two women swimmers winning Olympic golds. C.Lessons learned from international swimming championships. D.Friendship and competition between two swimmers. 答案 D [从两位运动员的谈话可以看出,她们之间既有竞争,更有友谊。]

2.Gould and Schipper are going to________. A.talk about sport and life B.go back to elite competition C.set a qualifying time and win gold D.take part in the same sports event 答案 D [细节判断题。根据文章第二段可以找到所需答案。] 3.Gould won her three Olympic golds when she was________. A.15 C.22 B.17 D.30

答案 A [该题为计算题。根据第三段的两个数字 47 岁和 32 年后的回归,可以计算 出当时她 15 岁。] 4.The underlined word “it” in the fifth paragraph probably refers to________. A.the Olympics C.the friendship B.the youth camp D.the Australian team

答案 C [根据“It seemed as if we had long been good friends.”一句可以知道,it 在此指 代的是两者之间的友谊。] B In this world there is a creature, other than man, that can kill a whale.This creature is a killer whale,and it also eats seals and penguins.

There is not just one killer whale but a whole pod of killer whales.A pod is a group of closely related whales.A pod is formed when a female killer whale gives birth to a baby, which means that the oldest female is the leader because all the other members are her children and her children's children.A pod is made up of 4 to 40 killer whales.Killer whales stay in a pod to protect the young and to help with hunting.These pods usually develop their own languages. What a killer whale looks like Killer whales are always black and white.You can tell the female and male whales apart very easily.A male has a bigger dorsal fin(背鳍)than a female killer whale.A dorsal fin is the fin that is at the top of the killer whale.An adult male whale can grow up to 23 feet and weigh up to 4,000—5,000 kilograms.A female can grow to 21 feet and weigh up to 2,500—3,000 kilograms.A

killer whale has 20 or more coneshaped(锥形的)teeth.These teeth help hold and kill their food. Languages Clicks and whistles are the language of all killer whales.One pod's dialect can be different from the other pod's dialect.This form of speech is very important because it is the way killer whales communicate.Say that you and a friend sat across the room from each other.You would not be able to get his attention without using your voice.You see, the clicks and whistles are almost the same as the words in human speech.Both are used for communicating. Hunting Without good hunting skills,the pod would not survive.Killer whales sometimes hunt by themselves to get their own food.The newborn babies are taught everything they need to know about hunting as a member of the pod. Killer whales eat salmon,squid,birds,penguins,sea turtles,seals,and porpoises.What they eat depends on what is in their area and what is available.Killer whales can break thin Antarctic ice.In this way,killer whales get their food,which can be penguins or seals. 【解题导语】 你喜欢看动物世界吗?那么你知道什么动物能把体型硕大的鲸吃掉吗? 当然不是人类,而是一种被称为虎鲸的鲸。本文介绍了虎鲸的生活习性、交流方式及猎食方 式等方面的信息。 5.Which of the following is TRUE about killer whales? A.Killer whales like to live in a pod. B.Killer whales kill each other as food. C.Humans can't kill a whale. D.Killer whales protect whales. 答案 A [细节理解题。根据第一段和第二段可知,虎鲸喜欢群居生活。故 A 项符合 文中信息。] 6.How can you distinguish male killer whales from female killer whales? A.Male killer whales are usually smaller than female ones. B.Male killer whales have larger dorsal fins than female ones. C.A male killer whale has over 20 coneshaped teeth. D.Male killer whales are stronger than female ones. 答案 B [细节理解题。根据第三段的内容可知,雄虎鲸的背鳍要比雌虎鲸的大。故选 B。] 7.We can conclude that ________ from the fourth paragraph.

A.killer whales communicate with each other just like humans B.killer whales communicate with each other by clicks and whistles C.each pod of killer whales understands the dialects of other pods D.clicks and whistles are common ways to find food among killer whales 答案 B [细节理解题。第四段主要介绍了虎鲸用 clicks 和 whistles 作为它们彼此交流 的语言,故选 B 项。] 8.From the passage,we know that ________. A.killer whales' food variety depends on the environment B.killer whales hunt food easily by their coneshaped teeth C.newborn killer whales are already good at hunting food D.it is easy for killer whales to get food 答案 A [推理判断题。根据最后一段的内容可知,虎鲸猎食会受到地理环境的影响。 故 A 项正确。] IV.书面表达 假设你是美国中学生 Tom, 请根据下图提示, 给你的一个朋友写一封信, 讲述一次 你在北京观看奥运赛事的经历及感受。

注意: 1. 词数 100 左右,开头已给出, 不计入总词数。
2.参考词汇:水立方: the Water Cube 自愿者: volunteer

Dear Eric, How’s everything going? I’m having an enjoyable time in Beijing now and I would like to share with you my experience of watching the Olympic Games. ______________________

____________________________________________________________________________

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

Yours, Tom 【范文】 Dear Eric, How’s everything going? I’m having an enjoyable time in Beijing now and I would like to share with you my experience of watching the Olympic Games. Yesterday, I, along with my friends went to the Water Cube to cheer for the American athletes in the diving competition. I waved the flag with efforts and took lots of photos of the wonderful moment. While watching them receiving the gold medal, I acclaimed excitedly without noticing my camera drop to the ground. On my way back to the hotel, I realized my camera was gone, so I immediately rushed to the Lost and Found in the Water Cube to try my luck. Fortunately, I found my camera, which was returned by a volunteer. I thanked the volunteer and offered him some cash in return. To my surprise, he turned me down, saying that it was his duty to do so. I was moved by their hospitality and sincerity. I felt grateful for their help.

Yours, Tom


相关文章:
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 2 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 6 Unit2 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 6 Unit2 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 7 Unit2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 7 Unit2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit1 Word版含解析
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit1 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit2 Word版含解析]
【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...
更多相关标签: