专题滚动检测(三) [限时：30 分钟 形容词、副词和介词(短语)＋阅读理解 1 篇＋任务型阅读] Ⅰ.用所给单词的适当形式填空 1．(2013· 新课标卷Ⅰ)Tony can hardly boil an egg, still________ (little) cook dinner. 2．In that school, English is ________ (compel)
for all students, but French and Russian are optional. 3．I've been writing this report ________ (occasion) for the last two weeks, but it has to be handed in tomorrow. 4．His teacher took a deep drink, smiled ________ (warm), and thanked his student very much for the sweet water. 5．The teacher replied，“You tasted the water.I tasted the gift.The water was simply the container for an act of kindness and love.Nothing could be ________ (sweet)．” 6．He was very tired after doing this for a whole day, but he felt very happy since the crop did “grow” ________ (high)． 7．This proverb is saying we have to let things go in their ________ (nature) course. 8. We drank together and talked ________ (merry) till far into the night. 9．One of the ________ (bad) gift choices I ever made was for my high school English teacher, Ms Chen. 10．Games are often ________ (excite) and dramatic, but they generally aren't very intellectual. 11．Seated in a comfortable chair, listening to the peaceful music, you'll be brought into a ________ (relax) state of mind. 12．“How much is a dish of plain ice cream？”he asked.Some people were now waiting for her service and the waitress grew a bit ________ (patience)． “Thirty five cents”， she said ________ (rude)． 13．A great person is always putting others' interests ________ his own. 14．Would you mind not picking the flowers in the garden? They are ________ everyone's enjoyment. 15．It saves time in the kitchen to have things you use a lot ________ easy reach. Ⅱ.阅读理解 (2014· 石家庄高三调研) Kieron Williamson: The Art World's Youngest Star
Many parents display their children's artwork on the refrigerator, but Kieron Williamson's paintings have been on display in professional galleries since he was 6 years old. Kieron's artwork, though, extends far beyond childlike stick figures or finger painting. In fact, the child from Norfolk, England, has been called “the boy who paints like an old master”． According to his parents, Kieron was a typical toddler who liked finding bugs and playing in the mud.But on a 2008 family vacation to the beach, the 5yearold was inspired by the boats and scenery and asked his parents for a sketch pad.His initial drawings could have been done by any young child, but after the family returned home, Kieron continued drawing and began to display a gift for art. When he started asking about the process of putting a painting together, his parents realized he needed professional instruction. Soon after, he began taking lessons, and his progress amazed everyone as the young boy produced impressive landscapes and watercolors. In 2009, when the 6yearold had a chance to exhibit his work in a gallery, he sold 19 paintings for 14,000 pounds, becoming famous overnight. From then on, he was surrounded by buyers from France, Japan, Greece and other countries.The young artist held another exhibit three months after the first one and sold 16 paintings for over 17,000 pounds, followed by a third sale, earning 150,000 pounds.For the fourth exhibit, Kieron took the day off from school but ended up returning to
school early.His entire collection had sold out in 10 minutes to collectors from around the world.Now he has a waiting list of more than 5,000 people who have ordered his paintings. He has appeared in interviews before millions, and he has been compared to Pablo Picasso.Yet Kieron doesn't seem to be fazed by all the attention, still making time for football and maintaining excellent grades at school. He does have one goal he gets excited about：“I'd like the Queen to have a collection of my work.” With his popularity climbing, this young artist may realize his wish one day. 1．According to the passage, which of the following statements is TRUE? A．Kieron's paintings are just as childish as other children's. B．Kieron's initial drawings suggested that he would be an art master. C．Kieron benefited greatly from professional instruction. D．Before displaying a gift for art, Kieron received professional training. 2．Paragraph 5 is mainly intended to tell us________. A．the four exhibits of his paintings B．the process of his wealth accumulation C．the high quality of his paintings D．the increasing popularity of his paintings 3. Why did Kieron go back to school early on the day of his fourth exhibit? A．Because his mind was focused on study. B．Because the exhibit was put off. C．Because he wanted to gain praise from teachers. D．Because his paintings were sold out earlier than expected. 4. What does the word “fazed” probably mean in Paragraph 6? A．Frustrated. B．Affected. C．Encouraged. D．Defeated. Ⅲ.任务型阅读 (2014· 北京四中模考)It's water that makes our daily lives possible.That's why protecting water sources is one of the primary missions at the Washington Suburban Sanitary Commission.We provide safe, clean drinking water to 1.8 million residents in Prince George's and Montgomery counties. 1.________ One way we protect water is through the watershed.The watershed reduces the pollutants reaching the reservoirs.They hold the water sources that provide 30 percent of our customers with drinking water.That's over 600,000 people.For many years, we have issued permits to allow limited recreational use of the watershed. 2.________ It's a quiet, beautiful area away from urban stress and traffic.And we use it ourselves and other activities to promote water and environmental awareness. 3．________ Last year, the WSSC issued new regulations with new restrictions impacting all users, including closing the watershed a month earlier in the fall and opening it a month later in the spring.We also limited horseback riding to the access roads.Our goal was and is to protect the watershed. A very small but vocal group felt we should have consulted them first.Perhaps afterwards we should have.But I do want to make one thing very clear. 4.________ But we cannot allow the interests of a tiny group to override (不理会) the wellbeing of the WSSC customers who drink the water from those reservoirs. There must be a balance. 5．________ So we hired a consultant to gather data, gather input from watershed users, and assess the condition of the watershed.We also asked them to look at our operations and management practices and provide the WSSC with findings and recommendations on how to make improvements. It's time to work together to protect water and provide appropriate access to the rare jewel we call the watershed. A．We certainly understand the attraction. B．At no time did we consider closing the watershed entirely. C．However, only a few people like saving water. D．But most importantly it's about protecting water. E．The government has taken some strong measures.
F．We take that responsibility very seriously. G．A review of our watershed policies and regulations was overdue.
Ⅰ.1.less 2.compulsory 3.occasionally 4.warmly 5.sweeter 6.higher 7.natural 8.merrily 9.worst 10.exciting 11．relaxed 12.impatient; rudely 13．above 14.for 15.within Ⅱ.1.解析： 选 C 推理判断题。 根据第四段中的“his parents realized he needed professional instruction.Soon after, he began taking lessons，and his progress amazed everyone as the young boy produced impressive landscapes and watercolors.”可知 C 项正确。 2． 解析： 选 D 推理判断题。 根据第五段作者提供的几个数据： 第一次“he sold 19 paintings for 14,000 pounds”， 第二次“sold 16 paintings for over 17,000 pounds”，第三次“earning 150,000 pounds”，第四次“His entire collection had sold out in 10 minutes to collectors from around the world. Now he has a waiting list of more than 5,000 people who have ordered his paintings.”可知， 他的画越来越受欢迎。故选 D 项。 3． 解析： 选 D 细节理解题。 根据第五段中对几次画展中 Kieron 的画的销售情况的描述， 尤其是“His entire collection had sold out in 10 minutes to collectors from around the world.”可知， 在第四次画展中， 他全部的画仅 10 分钟就销售一空了， 所以比他预期的要早得多， 故选 D 项。 4．解析：选 B 词义猜测题。根据画线词前的“he has been compared to Pablo Picasso”和其 后的“still making time for football and maintaining excellent grades at school”可知， 虽然受到很多 人的注意，但他依然抽时间踢球，保持优异的成绩，由此推测他并未受到这些关注的影响。 Ⅲ.1～5 FADBG