当前位置:首页 >> 英语 >>

高考阅读1


2014 高考英语冲刺阅读理解专项 50-1

A
One of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten. That happened l

ast night against the lowly Boston Celtics. They had only won 13 games the whole year and were really struggling. We had just come off a very good win against the Orlando Magic on the road and were feeling good about ourselves. The day did not start out good for us when we learned that T-Mac was going to miss the game with the flu. When you lose your best players (Yao, T-Mac) everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor. We inserted Bonzi Wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of T-Mac. It was a nasty game. We are usually one of the best three point shooting teams in the NBA and we only made 1 of 22 three point shots ! I have never seen that happen. Never! Rafer Alston, Luther Head, and me combined to shoot 5 of 33 from the field. Ouch! You aren't going to win too many games like that. Even as poorly as we shot the ball, we STILL had a chance to win the game in th e fourth quarter but failed to make the winning plays that you must make to leave the floor victorious. In the locker room after the game, everybody felt terrible. When we play a bad game, we feel that we let our teammates down. There is a bad feeling in the pit of your stomach when you leave the gym and you just want to go home and not talk to anyone. It is a terrible feeling, but it is a f eeling that makes you want to try harder and do better the next time. I'll talk to you guys later. Shane 1 . What is the passage mainly about? A. To blame the team for losing the game. B. To tell the readers about the feeling after losing the game C. To explain why they played poorly in the game. D. To blame Yao Ming and T—Mac for being absent from the game. 答案解析: 答案为 B。 本题为主旨大意题。 从第一段第一句话 “One of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten.”并结合后段的描述可知,本文作者是在描述比赛失败后的感受。故选 B。 2. What can the readers learn from the text? A. The Boston Celtics is one of the top teams in NBA. B. The Boston Celtics had a big win over the writer’s team. C. Every one of the team played poorly with no energy. D. Bonzi Wells starts in the game with T-Mac out. 答案解析:答案为 D。本题为细节推断题。A 选项没有在文章中提到;B 选项与第一段第 三句话“They had only won 13 games the whole year and were really struggling.”不符;C 选项 与第二段第二句话 “... everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor.” 不符合。D 选项可以从第二段最后一句话 “We inserted Bonzi Wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of T-Mac.”相符合,意为“我们插入 Bonzi Wells 来代替 T-Mac,与 D 选项意思一致,故选 D。
[来源:学§科§网] [来源:学。科。网]

[来源:学科网]

3. How do you think the writer might describe his performance that night? A. Tough B. Relaxing C. Terrible D. Efficient 答案解析:答案为 C。本题为细节题。从倒数第二段最后一句话 “It is a terrible feeling…” 得知,答案为 C。 4. The text most probably comes from the writer’s _________ . A. blog B. telephone message C. note D. interview 答案解析:答案为 A。本题考查考生判断文章体裁的能力。A 意为 “博客 ”;B 意为 “电话消息 ”;C 意为“笔记”;D 意为“采访”。解答本题可以结合第一题的问题, 通篇文章都是在抒发作者比赛失败后的感觉,所以此内容最有可能是从博客中看到。故 选 A。

B
Every year 2.2 million tons of oil are spilled ( 散落,溅出 ) into the ocean. Actually, this only amounts to a small percentage of the total 1.6 billion tons of oil shipped around the world each year.However, this spilled oil has terrible effects on ocean life, including the coastlines where the off washes up onto shore. Some of the l argest spills in history were caused by oil tankers r unning into each other or by an oil tanker sailing into shallow water and hitting the bottom of the ocean. After these spills, officials try to discover who or what was at fault to help prevent similar accidents in the future. One of the worst oil spills in history occurred along the Alaskan coastline in 1989. In this accident, 42,000 tons of oil spilled from a tanker which resulted in terrible damage to this sensitive natural area. In this spill, the tanker's ca ptain, who was tired from overwork and drinking alcohol, had gone to take a rest. He gave control of the ship to the third mate. The third mate was unfamiliar with the path the ship took, and he ran the ship onto Blighe Reef. Blighe Reef is a natural underwater rock wall near the Alaskan coast. Damaged by the reef, the ship leaked oil out into the ocean. More than 1,600 kilometers of coastline were affected by the oil spill. Some scientists who studied nature in the area guessed that 580,000 birds and 5,500 otters died when the oil from the spill covered their skin. As well, smaller shellfish and other sea creatures were later eaten by seals, whales, and other animals. The most oil ever spilled was actually dumped on purpose as an act of ecological warfare. The term ecological warfare means to fight by doin g harm to nature in the area under attack. In 1990, Iraq sent soldiers into Kuwait and set off the Persian Gulf War. As part of the Iraq war plan,900,000 tons of oil were let out into the Persian Gulf Way Iraq. This oil covered 1,500 square kilometers of water in the Persian Gulf. The oil also damaged 650 kilometers of the coastline of both Kuwait and Saudi Arabia. In some places, oil floating on the water was measured to be 43 centimeters thick. Water birds, water plants, and baby fish were all seriously affected by the oil. The long-term effects of this act on the food chain in the area are bound to cause problems tar into the future. 1. Which cause of oil spills is described in the second paragraph? A. Dump ing B. War

[来源:学&科&网 Z&X&X&K]

C.Accidents D.Throwing about carelessly 答案解析:答案为 C。本题为细节理解题。从第二段的前半部分可知,由于油轮的船长过 度工作并且喝醉,将船交给了船上的另外一名对船的航线不熟悉的人,从而导致了触礁事 件。故选 C。 2. The creatures affected by the oil spill near Alaska were_________. A. birds and otters B. shellfish C. seals and whales D. all of the above 答案解析:答案为 D。本题为细节题。从第二段最后两句话 “Some scientists who studied nature in the area guessed that 580,000 birds and 5,500 otters died when the oil from the spill covered their skin. As well, smaller shellfish and other sea creatures were later eaten by seals, whales, and other animals.”可知,答案为 D。
[来源:Zxxk.Com]

3. The third mate ran the thanker agound (触礁) in this accident because_______. A. he was tired B. he was drunk C.he was talking on the phone D.he did not know the sea 答案解析: 答案为 D。 本题为细节理解题。 从第二段 “The third mate was unfamiliar with the path the ship took, and he ran the ship onto Blighe Reef.”可知,导致触礁事件的原因是驾驶 油轮的人不知道航线,与 D 选项意思符合。 4. ________ was responsible for dumping oil into the Persian Gulf. A.The United States B. Kuwait C .Saudi Arabia D. Iraq 答案解析:答案为 D。 本题为细节题。 从最后一段第三句话 “In 1990, Iraq sent soldiers into Kuwait and set off the Persian Gulf War.”可知,对波斯湾倾油事件负责的是伊拉克。


相关文章:
2016高考新课标1卷语文阅读解析-李小妮
2016 高考新课标 1 卷语文阅读解析 新东方在线 李小妮 今天是 2016 年全国高考第一天,940 万考生走进高考考场。新东方在线第一时间为大 家带来全国各地高考语文题目...
高考阅读训练1
高考阅读训练1高考阅读训练1隐藏>> 高考阅读训练 1 细节理解( 细节理解(I) 11/6/2005 理解文章中所阐述的事实,以及用以说明文章中心的有关细节,是阅读理解的最...
2015年高考语文新课标全国1卷(含详细解析)
2015 年高考语文新课标全国 1 卷(解析版)(河南 河北 山西 江西 陕西)甲 必考题 一、现代文阅读(9 分,毎小题 3 分) 阅读下面的文字,完成 1-3 题 宋代...
2014高考阅读理解攻略1
2014高考阅读理解攻略1_英语_高中教育_教育专区。通过命设题来阅读理解。2013真题详解。阅读理解【从阅读设题点、正反解析选项、分解长难句技巧、分类指导四大能力考...
高考英语阅读训练1
高考英语阅读训练1_高考_高中教育_教育专区。高考阅读理解 Reading Comprehension Date: Name: (A) Time used: Correcting Percentage: Time used: Which do you ...
高考阅读1
2010高考阅读2010高考阅读隐藏>> 高考阅读 1 寒冷的高纬度——我的梦开始的地方 迟子建 从中国的版图上看,我的出生地——漠河居于最北端,大约在北纬 53 度左右...
高考语文试题分类汇编:现代文选择题阅读 (1)
高考语文试题分类汇编:现代文选择题阅读 (1)_高考_高中教育_教育专区。2012 年高考语文试题分类汇编:现代文阅读题 2012 年全国统一考试语文题(大纲版)二、 (9 ...
2016年高考全国1卷语文试题(解析版)
2016年高考全国1卷语文试题(解析版)_语文_高中教育_教育专区。绝密★启用前 注意事项: 1. 本试卷分第 I 卷(阅读题)和第 II 卷(表达题)两部分。 2. 考生...
2015高考英语阅读理解练习(1)(答案)
2015高考英语阅读理解练习(1)(答案)_英语_高中教育_教育专区。2015高考英语阅读理解练习(1)(答案) 2015 高考英语阅读理解练习(1)(答案) 阅读下面短文,从每题所...
2016高考之文言文阅读专题1
2016高考之文言文阅读专题1_语文_高中教育_教育专区。2016高考之文言文阅读专题1 专题一 文言文阅读一点一滴,完善自 创新题特训(时间:90 分钟 分值:95 分) ...
更多相关标签:
疯狂阅读高考特辑1 | 高考小说阅读答题技巧 | 高考英语阅读技巧 | 高考英语阅读理解 | 高考阅读理解 | 高考英语阅读 | 高考语文现代文阅读 | 高考文言文阅读 |