当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(六)]

专题滚动检测(六) (限时:30 分钟 情态动词和虚拟语气+完形填空+阅读理解 1 篇) Ⅰ.用所给动词的适当形式填空 1.(2012· 安徽高考)Grace doesn't want to move to New York because she thinks if she ________ (live) there, she wouldn't be able

to see her parents very often. 2.(2012· 浙江高考)Had they known what was coming next, they ________ (have) second thoughts. 3.(2012· 北京高考)Don't handle the vase as if it ________ (be) made of steel. 4.(2012· 湖南高考)Sorry, I am too busy now.If I ________ (have) time, I would certainly go for an outing with you. 5.(2011· 北京高考)—Where are the children? The dinner's going to be completely ruined. —I wish they ________ (not be) always late. 6.He insisted he ________ (send) to the city. 7.His expression suggested that he ________ (pass) the test. Ⅱ.翻译句子 1.昨天我如果知道你的电话号码的话,我就告诉你真相了。 ________________________________________________________________________ 2.如果我年轻 10 岁,我会从头开始的。 ________________________________________________________________________ 3.要是我早想到这一点,我就不会做这样愚蠢的事情了。 ________________________________________________________________________ 4.如果他告诉我了这件事,我就和他一块去了。 ________________________________________________________________________ 5.在踢球前他犹豫了一下,不然的话他就会进球的。 ________________________________________________________________________ Ⅲ.完形填空 As my husband, Mark and I rode our bicycles on the treelined streets in our neighborhood this spring, we took great __1__ from the beauty and fragrance of the flowering trees and shrubs. We drew in deep breaths as we passed by the honeysuckle and lilac, and __2__ their sweet scents. One particular street is lined with Bradford pears. The flowers __3__ in early spring and bring a magnificent burst of __4__. We made our route __5__ when the buds started to open in order to be surrounded by the canopy of __6__ that the street trees provided. Last week, for three consecutive (连续的) days, we biked that __7__. On the fourth day, as we approached the street, I mentioned to Mark that we should __8__ again. He said, “The flowers are __9__ and there is nothing to see.” I turned to look down the street and saw a __10__ of white blossoms on the trees and said, “No, those trees are in full bloom!” I was __11__ at what Mark said. How could he have seen the same trees as __12__ and past their prime flowering time, and I saw them in full bloom? __13__ our perceptions at that moment in time were amazingly __14__. I can see no point in arguing or trying to __15__ Mark about his perceptions. Perhaps my view of life tends to lean towards __16__. Maybe because of my spinal cord injury and the life I have regained, I view things differently, as I see life full of __17__. Spring is an ever __18__ season. One strong rainstorm or heavy wind removes the blossoms from the trees. The growing cycle that follows __19__ the new growth of leaves, followed by the emergence of fruit. Some people choose to spend their lives focusing on the faded flowers, __20__ others see their lives flourishing with flowers. 1.A.pleasure B.trouble C.lesson D.benefit 2.A.reflected B.experienced C.tasted D.received

3.A.fall C.wave 4.A.feeling C.color 5.A.possible C.meaningful 6.A.leaves C.flowers 7.A.route C.day 8.A.come up C.find out 9.A.picked C.faded 10.A.sea C.part 11.A.pleased C.frightened 12.A.unimportant C.improper 13.A.Obviously C.Naturally 14.A.correct C.different 15.A.warn C.argue 16.A.optimism C.romance 17.A.challenge C.promise 18.A.lasting C.coming 19.A.takes over C.makes out 20.A.while C.when Ⅳ.阅读理解

B.arrive D.appear B.laughter D.tears B.purposeful D.changeable B.grass D.shade B.time D.city B.turn around D.ride by B.destroyed D.blown B.picture D.corner B.excited D.amazed B.unattractive D.priceless B.Fortunately D.Unluckily B.similar D.realistic B.convince D.point B.sight D.reason B.hardship D.uncertainty B.changing D.moving B.gets on D.brings on B.since D.unless

(2014· 海南文昌中学模拟)Parents should ban electronic media during mealtimes and after bedtime as part of a comprehensive “family media use plan”, according to new recommendations from the American Academy of Pediatrics.“Excessive media use is associated with obesity, poor school performance, aggression and lack of sleep,” said Marjorie Hogan, coauthor of the new policy. Families should have a nodevice rule during meals and after bedtime, the guidelines say.Parents should also set family rules covering the use of the Internet, cellphones, including, perhaps, which sites can be visited, and who can be called.The policy also restated the existing

recommendations: kids should limit the amount of screen time for entertainment to less than two hours per day; children younger than 2 shouldn't have any TV or Internet exposure.Also, televisions and Internet — accessible devices should be kept out of kids' bedrooms. Doctors say parents need to obey the family rules, too, to model healthy behavior.That, some say, may be the toughest part.“If you go to any restaurant, Family 3.0 is mom and dad on their devices and the kids on theirs,” says Donald, a pediatrician and an AAP spokesman.“Who is talking to each other?” Children aged from 8 to 18 spent an average of 7 hours and 38 minutes a day consuming media for fun, including TV, music, video games and other contents in 2009, according to a 2010 report from the Kaiser Family Foundation.The report was based on a survey of 2002 third through twelfth graders, 702 of whom completed a sevenday media use diary.That was up about an hour and 17 minutes a day from five years earlier.About twothirds of 8 to 18yearolds said they had no rules on the amount of time they spent watching TV, playing video games or using the computer, the Kaiser report found. Use of mobile devices by young kids has soared.A new report from Common Sense Media, a childadvocacy group based in San Francisco, found that 17% of children 8 and younger use mobile devices daily, up from 8% in 2011. 1.Which statement is TRUE according to the first paragraph? A.Parents are advised to ban electronic media after mealtimes. B.A “family media use plan” is being carried out throughout America. C.Electronic media are evil in the eyes of parents and educators. D.The overuse of electronic media has caused many severe problems. 2.Why should parents themselves obey the family rules? A.It's beneficial to their health. B.It's essential to educate their kids. C.It's beneficial to their work. D.It's essential to develop good relationship with their kids. 3.What can be inferred according to the report from the Kaiser Family Foundation? A.The majority of the surveyed kids can use electronic devices as they like in their homes. B.The report was based on the statistics in 2002. C.702 of the surveyed kids completed a sevenday media use diary. D.Kids are spending less and less time using media for fun. 4.What can be the best title of the passage? A.Consuming media for fun is a nature of kids B.No use, no worry C.Measures should be taken to stop children's overuse of electronic media D.Electronic devices threaten the relationship of many families

Ⅰ.1.were to live 2.might have had 3.were 4.had 5.weren't 6.(should) be sent 7.had passed Ⅱ.1.If I had known your telephone number yesterday, I would have told you the truth. 2.If I were 10 years younger, I would start all over again. 3.If I had thought of it earlier, I wouldn't have done such foolish things. 4.If he had told me about it, I would have gone with him. 5.He hesitated for a moment before kicking the ball, otherwise he would have scored a goal. Ⅲ.1.解析:选 A pleasure。 2.解析:选 B 根据上文的描述,作者和丈夫“体验”到了鲜花散发出的芬芳。 3.解析:选 D 由下文中的“in early spring and bring a magnificent ...”可知,此处表示花刚 刚“出现”。 根据语境,作者和丈夫看到鲜花盛开的景象应该感到“快乐”,故用

4.解析:选 C 花蕾绽放,是一幅“色彩”斑斓的景象。 5.解析:选 B (purposeful)。 6.解析:选 C 从上文中的“when the buds started to open”可知,作者和丈夫是想被鲜花 环绕。上文中的“The flowers”也是提示。 7.解析:选 A 上文中的“We made our route”是提示。 8.解析:选 D 从上文中的“Last week, for three consecutive (连续的) days, we biked that __7__.”可知,第四天,当作者和丈夫快到这条街的时候,作者向丈夫提到他们应该再次“骑 车经过”这条街道。ride by“骑车经过”。come up“走上前”;turn around“转过来”;find out“弄清楚,搞明白”。 9. 解析: 选 C 根据后面的“and there is nothing to see”可知, 作者的丈夫认为, 花已经“凋 谢”。 10.解析:选 A 从后面作者的回答“No, those trees are in full bloom!”可知,作者看到 的是一片“花海”。 11. 解析: 选 D 因为丈夫看到的景象跟作者所看到的完全不同, 因此作者感到“吃惊”。 12.解析:选 B 从上文作者丈夫说的话可知,他认为眼前的花已经不值得看,已经“没 有吸引力”了,故选 unattractive。 13. 解析: 选 A 从上文作者和丈夫不同的回答可知, “显然”他们的观点完全“不同”。 14.解析:选 C 参见上题解析。 15.解析:选 B 从上文中的“I can see no point in arguing”可知,作者认为没有必要去跟 丈夫争辩或尽力去“说服”他。convince“使相信,说服”。 16.解析:选 A 从后文可知,作者从伤痛中获得了新生,因此她对生活“乐观”,故用 optimism。 17.解析:选 C 望”。 18. 解析: 选 B 从下文中的“One strong rainstorm or heavy wind removes the blossoms from the trees. The growing cycle that follows ...”可知,春天是一个不断“变化”的季节。 19.解析:选 D 此处指会“带来”新的生机。bring on“带来”;take over“接管”; get on“与……相处,进展”;make out“辨认出”。 20.解析:选 A 前后是对比关系,故用 while“而”。 Ⅳ.1.解析:选 D 细节理解题。根据第一段中的“Excessive media use is associated with obesity,poor school performance, aggression and lack of sleep”可知,过度使用电子媒介通常与 肥胖、学业不佳、具有攻击性和睡眠不足有关。因此,过度使用电子媒介会引起很多的问题, 故选 D 项。 2.解析:选 B 细节理解题。根据第三段中的“Doctors say parents need to obey the family rules, too, to model healthy behavior.”可知, 家长要想禁止孩子在就餐时和就寝后使用电子媒介, 也应遵守家庭规则,以身作则塑造健康的行为方式,故选 B 项。 3.解析:选 A 推理判断题。根据倒数第二段中的“About twothirds of 8 to 18yearolds 从上下文可以看出,在她的眼中,生活充满了“希望”。promise“希 从后文中的“作者和丈夫为了被鲜花包围”可知,他们的路线很明确

said they had no rules on the amount of time they spent watching TV, playing video games or using the computer, the Kaiser report found.”可知,大多数被调查的孩子在家中玩电子设备时没有时 间限制。故 A 项说法正确。 4.解析:选 C 标题归纳题。本文是一篇调查报告。过度使用电子媒介通常与肥胖、学 业不佳、具有攻击性和睡眠不足有关。因此,家长应该采取一定的措施禁止孩子在就餐时和 就寝后使用电子媒介。故 C 项最适合作为文章标题。

【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(六)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(六)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(六)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十六)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十六)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十六)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十三)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十三)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十三)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十六)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十六)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十六)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十五)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十五)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十五)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十二)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十二)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十二)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十四)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十四)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十四)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测()]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测()] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十二)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十二)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十二)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(三十)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(三十)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(三十)] ...