当前位置:首页 >> 英语 >>

河北省唐山市2015届高三9月模拟考试英语试卷(带解析)


河北省唐山市 2015 届高三 9 月模拟考试英语试卷(带解析)
Lunch hour is crazy at SAME Cafe, the 40-seat restaurant my husband and I run in Denver. A woman in a(n)_ suit stepped in. "Hi, Libby." she sai

d.Wow, what a ! The first time she came to the cafe two years ago, she had no money to pay. many customers, she volunteered to wash dishes and .' Look at her now: confident and hopeful.Wasn't this what we'd hoped for? In 2003, we'd this crazy dream: start a restaurant with a donation box instead of a cash register(收款台) . Right away we hit hurdles(阻碍) . "There is no such thing as a lunch," one potential landlord (房东) sniffed. I met brokers, bankers and suppliers, only to watch them , shaking their heads. No bank would lend us the money to open a restaurant with no .The only fund we could get was our individual retirement account. we rented space from a landlord on Colfax Street. We put flyers(传单) around the neighborhood, asked friends to the word, and held our breath. Word traveled fast, stories in the papers and on TV. Soon we had more than 50customers a day.A few ate without paying or an hour of work.But most gave what they could, it was just a doilar.Those with money gave, and then more.One of our customers left a for 500 dollars.Another bought 1000 dollars in gift certificates. another donated a truck so we could transport from suppliers. People came here partly for what our cafe —SAME: So A11 May Eat, We treat everyone with . We hoped to develop a sense of community- so that we might one another.The woman in business suit was one of them.Our to open the cafe was worth it, 1.A. dinner B. evening C. business D. summer 2.A. change B. beauty C. fool D. coincidence 3.A. With B. Like C. Besides D. Towards 4.A. wait B. sing C. perform D. sweep 5.A. lived B. hatched C. ignored D. achieved 6.A. packed B. delicious C. freeD. delivered 7.A. crowd together B. flood inC. walk awayD. turn up 8.A. staff support B. regular customersC. lunch boxesD. cash register 9.A. Unfortunately B. Finally C. InterestinglyD. Illegally 10.A. analyze B. read C. spread D. approve 11.A. thanks to B. apart from C. ahead ofD. according to 12.A. regretting B. gaining C.donating D. balancing 13.A. only when B. and forever C.so that D. even if 14.A. reward B. check C. bill D. list 15.A. Still B. Instead C. Otherwise D. Thus 16.A. lunch B. customers C. dishes D. produce 17.A. stood for B. applied for C. benefited fromD. depended on 18.A. patience B. generosity C. confidenceD. dignity

1

19.A. protect B. trust C. help D. treasure 20.A. dream B. struggle C. management D. style 【答案】 1.C 2.A 3.B 4.D 5.B 6.C 7.C 8.D 9.B 10.C 11.A 12.C 13.D 14.B 15.A 16.D 17.A 18.D 19.C 20.B 【解析】 试题分析: 本文主要讲了作者开了一家很特别的餐馆。 经营的理念是, 用捐赠箱代替收款机, 对待每个人都有尊严。 1. C。考查名词 :根据 The woman in business suit was one of them.可知这里意思 是一位穿着商业制服的女士走进来。Dinner 晚餐;evening 傍晚;business 商业;summer 夏天。 2. A。考查名词 :根据 The first time she came to the cafe two years ago, she had no money to pay. many customers, she volunteered to wash dishes and .' Look at her now: confident and hopeful.Wasn't this what we'd hoped for? 可知这位女士 发生了变化。Change 改变;beauty 美丽;fool 傻瓜;coincidence 巧合。 3. B。考查副词 :根据 many customers, she volunteered to wash dishes and .可 知这里意思是像许多其他顾客一样。With 和;Like 像;Besides 而且;Towards 向。 4. D。考查动词 :根据 she volunteered to wash dishes and .可知这里意思是她自 愿洗碗和打扫卫生。Wait 等;sing 唱歌;perform 表演;sweep 打扫。 5. B。考查动词 :根据 In 2003, we'd this crazy dream: start a restaurant with a donation box instead of a cash register(收款台) .可知这里意思是在 2003 年,我 们就秘密策划这样一个疯狂的梦想。 Lived 生活; hatched 秘密策划; ignored 忽略; achieved 取得。 6. C。 考查形容词 : 根据 There is no such thing as a lunch," one potential landlord (房东) sniffed.可知这里意思是没有免费的午餐。Packed 充满的;delicious 美味的;

2

free 免费的;delivered 递送。 7. C。考查短语 :根据 I met brokers, bankers and suppliers, only to watch them , shaking their heads.可知他们都走开了。crowd together 聚集在一起;flood in 涌进; walk away 走开;turn up 出现。 8. D。考查名词 :根据 No bank would lend us the money to open a restaurant with no .The only fund we could get was our individual retirement account.可知这 里意思是没有现金出纳机,没有银行能借给我们钱。cash register 现金出纳机。 9. B。考查副词 :根据 we rented space from a landlord on Colfax Street. we rented space from a landlord on Colfax Street.可知这里意思是最终,我们租了一片空地。 10. C。考查动词 :根据 We put flyers(传单) around the neighborhood, asked friends to the word, and held our breath.可知这里意思是让朋友散布这个消息。 Analyze 分析;read 读;spread 散布;approve 赞同。 11.A。考查短语 :根据 Word traveled fast, stories in the papers and on TV.可 知这里意思是多亏了报纸和电视上的故事。 thanks to 多亏; apart from 除此之外; ahead of 在??之前;according to 根据。 12. C。考查动词 :根据 A few ate without paying or an hour of work.可知很少 人用餐后不支付钱或是捐一小时的工作。Regretting 后悔;gaining 获得;donating 捐赠; balancing 平衡。 13.D。考查短语 :根据 But most gave what they could, it was just a doilar.可 知这里意思是甚至是一美元。even if 即使。 14.B。考查名词 :根据 for 500 dollars.可知是支票。Reward 报酬;check 支票;bill 钞票;list 清单。 15. A。考查副词 :根据 another donated a truck so we could transport from suppliers. 可知这里意思是更有人捐献了一辆货车。 Still 更有; Instead 代替; Otherwise 否则;Thus 因此。 16. D。考查短语 :根据 so we could transport from suppliers.可知这里意思是 我们可以运送来自供应商的产品。Lunch 午餐;customers 顾客;dishes 菜;produce 产品。 17. A。考查短语 :根据 People came here partly for what our cafe —SAME 可知 这里意思是人们来这里一部分的原因是, 我们餐厅代表的主题。 stood for 代表; applied for 申请;benefited from 受益;depended on 依赖。 18. D。考查名词 :根据 So A11 May Eat, We treat everyone with .可知这里 意思是我们对待每个人都很有尊严。Patience 耐心;generosity 慷慨;confidence 信心; dignity 尊严。 19. C。考查动词 :根据全文内容可知,我们彼此信任。Protect 保护;trust 信任;help 帮助;treasure 珍视。 20. B。考查名词 :作者在开饭馆时,经历了一番奋斗。Dream 梦想;struggle 奋斗; management 管理;style 风格。 考点:考查故事类短文 My 16-year-old son, Anton, had gone to the local swimming hole. Most of the kids swim there, and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so I had no fears for his safety. Still, the firefighter's first words "You need to come up here to the Stillwater River" made me catch my breath, and his follow-up words gave me relief: “ Your son

3

is OK.” When I got to the river, I immediately saw the firetruck, ambulance and Anton, wrapped with a towel about his shoulders, sitting quietly on a low platform of the fire engine. I hurried over to him. "You OK?"I asked. ”Yeah," was all he said. But my eyes begged for an explanation, I didn't get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vest. The story was this: A woman was being swept under water. Hearing the cries, Anton and his friend Tyler, without hesitation, swam out to her, and brought her safely to shore. In an age in which the word "hero" is broadcast with abandon and seemingly applied to anyone who make it through the day, I realized the real thing in my son. The teens are stubborn and self-centred, but that didn't mean they have no desire to do good. Still shocked by my son's daring, I drove him home. Along the way, I tried to dig out some more information from him - but he had precious little to say. The only words he said were, ”What's for supper?" I spent some time alone that evening, thinking about the tragedy that might have been. The next morning, when Anton got up, I half expected him to tell me the story. But all he did was toast some bread, pull himself together, and head for the door to start a new day. Watching from the window,1 was reminded that still water often runs deep. 21.Why did the mother allow her son to swim there? A. He was an excellent swimmer. B.The water of the river is shallow. C. He was old enough to swim. D.The rocks can be of help if there's danger. 22.The underlined part "who tends to play his cards close to his vest" probably means A. Anton is a boy fond of swimming with other kids B. Anton is unwilling to tell others what he thinks C. Anton always has a desire to help others D. Anton seldom changes his mind 23.In the mother's eyes, what her son did was A. dangerous but interesting C. unexpected and courageous B. meaningful but difficult D. awful and absurd 24. What might be the best title for the passage? A. My Son, My Hero B. Anton, A Silent Boy C. A Good Deed D.A Proud Mother 【答案】

4

21.D 22.B 23.C 24.A 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了作者的儿子去游泳时,救人的故事。在母亲的眼里,他的儿子 做的事情意想不到并且很勇敢。 21. D 细节题。根据 Most of the kids swim there, and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so I had no fears for his safety.可知选 D。 22. B 细节题。根据”Yeah," was all he said. But my eyes begged for an explanation, I didn't get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vest.可 知划线部分的意思是 Anton 不愿意告诉别人他在想什么。 23. C 推断题。根据 Still shocked by my son's daring, I drove him home.可知在母 亲的眼里,他的儿子做的事情意想不到并且很勇敢。 24. A 主旨题。这篇文章主要讲了作者的儿子救人的故事。 考点:考查故事类阅读 The Cuban iguana is a species of lizard(蜥蜴) of the iguana family. It is the largest of the West Indian rock iguanas, one of the most endangered groups of lizards. This species with red eyes and a thick tail is one of the largest lizards in the Caribbean. The Cuban iguana is primarily herbivorous; 95% of its diet consists of the leaves, flowers and fruits from as many as 30 plant species, including the seaside rock bush and various grasses. However, Cuban iguanas occasionally consume animal matter, and individuals have been observed eating the dead flesh of birds, fish and crabs, The researchers wrote that quite a few people on Isla Magueyes could have caused this incident. The Cuban iguana is distributed throughout the rocky southern coastal areas of mainland Cuba and its surrounding islands with a wild population booming on Isla Magueyes, Puerto Rico. It is also found on the Cayman Islands of Little Cayman and Cayman Brac, where a separate subspecies occurs. Females guard their nest sites and often nest in sites half destroyed by Cuban crocodiles. To avoid the attack from them, the Cuban iguana often makes its home within or near prickly-pear cacti (仙人掌) . In general the species is in decline, more quickly on the mainland than on the outlying islands. One of the reasons for their decline is habitat destruction caused by the over consuming of farm animals, housing development, and the building of tourist resorts on the beaches where the animals prefer to build their nests. Although the wild population is in decline, the numbers of iguanas have been sharply increased as a result of captive-breeding(圈养) and other conservation programs. 25. .The underlined word "herbivorous" (Paragraph 2) probably means . A. dangerous B. gentle C. plant-eating D. flesh-eating 26. .Why does the Cuban iguana build its nest near prickly-pear cacti?

5

A. To keep itself cool. B. To get the food easily. C. To stay away from people. D. To avoid crocodiles' attack. 27. .How many reasons are mentioned for the habitat destruction? A. Two. B. Three. C. Four. D. Five. 28. .What's the author's purpose of writing the text? A. To give us a brief introduction to the Cuban iguana. B. To show he is concerned about the Cuban iguana. C. To explain reasons for the Cuban iguana's decline. D. To draw people's attention to the endangered Cuban iguana. 【答案】 25.C 26.D 27.B 28.A 【解析】 试题分析:这篇文章主要介绍了古巴的一种蜥蜴,这种蜥蜴的生活习性以及栖息地。 25. C 猜词题。根据 95% of its diet consists of the leaves, flowers and fruits from as many as 30 plant species, including the seaside rock bush and various grasses.可 猜出"herbivorous"意思是吃植物。 26. D 细节题。根据 Females guard their nest sites and often nest in sites half destroyed by Cuban crocodiles. To avoid the attack from them, the Cuban iguana often makes its home within or near prickly-pear cacti (仙人掌) .可知它把巢穴建在靠近 仙人掌的地方是为了避免鳄鱼的袭击。 27. B 细节题。根据最后一个自然段可知栖息地被破坏,文中提到了三个原因。 28. A 推断题。这篇文章主要介绍了古巴的一种蜥蜴。 考点:考查科学教育类阅读 It's time for your family to relax and have fun! The following family adventures have links for you to get more information. Take the Rides of Your Life

Visit Cedar Point in Sandusky, Ohio, to seek thrills "Even though it's located off the beaten track, experts regularly praise Cedar Point as the best overall theme park of the country," says U.S. News & World Report. The park calls itself the roller coaster capital of the world, and with 16 to choose from, it's hard to argue. It's open daily from May 10 through Labor Day; weekends only from Labor Day through November 2. Tickets start at $ 48.99 per person if purchased online. http://www.cedarpoint,com.

6

Wander Free on a Dude farm

Dust off your cowboy boots and ready your cowboy hats for a visit to this Rocky Mountains paradise . Located in Augusta, Montana, "The farm has everything an aspiring cowboy or girl could long for," says Sunset magazine, including hiking trails, fishing trips, campfires with sing-alongs, and, of course, horseback rides . The large farm operates from June through September; kids-only and adults-only programs are available. Total cost starts at $ 1,360 per adult, $ 1,276 per teen, and $ 1,168 per child. http://www.triplejranch.com. Dig for Dinosaurs

Most kids (and adults) love dinosaurs, and to make their wildest dreams come true, head to Fruita, Colorado . The Museum of Western Colorado offers Dino Digs for children ages five and older . You can choose from one-, three-, and five-day expeditions. "Imagine how your child will feel when she helps unearth the fossilized (化石) bones of ancient species," says Outside magazine. It lasts from May to October. Digs start at $ 125 per person. http://www.museumofwesternco.com Surf Sand Dunes

Swap your snowboard for a sand-board, and head to Sand Master Park in Florence, Oregon. Real Simple recommends learning the basics at this private dune park, "which offers board rentals and lessons - often taught by world-champion sand boarders." Then you 'can hit the ",slopes" to test your skills. From March to June, and September to November. Rentals for a sand-board start at $ 10 per day; lessons start at $ 45 an hour per person. http:/'www.sandmasterpark.com. 29.What is special about Cedar Point?

7

A.You can visit Cedar Point on weekends. B.It has 16 roller coasters for you to choose from. C.You can help unearth the fossilized bones of dinosaurs. D.It offers lessons taught by world-champion sand boarders. 30.If you have a 3-day holiday in April, which of the following may interest you most? A. Take the Rides of Your Life B. Wander Free on a Dude farm C. Dig for Dinosaurs D. Surf Sand Dunes 31.Where will you probably find this passage? A. A science fiction. B. An adventure storybook. C. A travel magazine. D. A theme park advertisement. 【答案】 29.B 30.D 31.C 【解析】 试题分析:这篇文章为大家介绍了一些可以度假的地方。 29. B 细节题。根据 The park calls itself the roller coaster capital of the world, and with 16 to choose from, it's hard to argue.可知选 B。 30.D 细节题。根据 From March to June, and September to November.可知在四月有三 天假期,你可能对 Surf Sand Dunes 最感兴趣。 31. C 推断题。根据 It's time for your family to relax and have fun! The following family adventures have links for you to get more information.可判断这篇文章最 可能在旅行杂志上看到。 考点:考查广告布告类阅读 We know that cigarette smoking kills. So, producers made electronic cigarettes as a safer smoking choice - safer than tobacco. Although e-cigarettes contain the drug nicotine like cigarettes, they do not use tobacco and you do not light them. They are powered by battery (电池) . However, if e-cigarettes are so safe, why has the United States Center for Disease Control(CDC) seen an increase in telephone calls about e-cigarette poisonings? The answer is children. Most of the calls are from people worried about children who have played with the devices, In the period of one month this year, the Center said 215 people called the Center with e-cigarette concerns. More than half of these calls were for children aged five and younger. The devices had made them sick. Tim McAfee is director of the Center's Office on Smoking and Health, He says the problem is regulation. Meaning, the U.S. federal government does not control e-cigarettes even though they contain liquid nicotine. Mr.McAfee adds that liquid nicotine is a well-known danger. Mr. McAfee explains that nicotine poisoning happens

8

when it gets into the skin, gets into the eyes or is swallowed. It can cause stomach pain or a sense of unbalance. And too much nicotine can kill, Tim McAfee says e-cigarettes do not create the level of risk to people that tobacco products do . He notes that almost 500,000 Americans die each year from cigarettes. "So, cigarettes are the winner in that contest." E-cigarettes do not contain hundreds of harmful chemicals that are found in real cigarettes. So, the U.S.Surgeon General Boris D. Lushniak has suggested that e-cigarettes may be a useful tool for adults trying to end their tobacco use. But McAfee worries that teenagers may think electronic cigarettes are harmless. They could become addicted to the nicotine and then start smoking real cigarettes. In other words, he fears that for young people fake e-cigarettes could be a "gateway" to the real thing. 32.What do the producers think of e-cigarettes? A. Dangerous. B. Expensive. C. Safer. D. Cheaper. 33.Why did the CDC receive so many calls about e-cigarettes? A. Parents feared that their children might get poisoned, B. Parents found the device useless in quitting smoking. C. Children swallowed the liquid nicotine from the device. D. Children might get addicted to playing with the device. 34.It can be inferred from the passage that . A. the CDC wants to develop a better type of e-cigarettes B. the government is in favor of the use of e-cigarettes C. Surgeon General Boris D. Lushniak is a heavy smoker D. smokers most probably can't quit smoking using e-cigarettes 35.What is Tim McAfee's opinion about smoking? A. Adults should use harmless e-cigarettes. B. Smoking e-cigarettes can make a person sick. C. He claims that regulations should be made to ban smoking. D. He is concerned about the teens using e-cigarettes. 【答案】 32.C 33.A 34.B 35.D 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了电子烟的生产者认为它是安全的。CDC 接到许多关于电子烟的 电话,是因为家长害怕他们的孩子可能会中毒。政府赞成电子烟的使用。 32. C 细节题。 根据 So, producers made electronic cigarettes as a safer smoking choice - safer than tobacco.可知电子烟的生产者认为它是安全的。 33. A 细节题。根据 However, if e-cigarettes are so safe, why has the United States Center for Disease Control ( CDC ) seen an increase in telephone calls about e-cigarette poisonings? 可知 CDC 接到许多关于电子烟的电话, 是因为家长害怕他们的孩

9

子可能会中毒。 34. B 推断题。根据 So, the U.S.Surgeon General Boris D. Lushniak has suggested that e-cigarettes may be a useful tool for adults trying to end their tobacco use.可 知从文章可以推断出政府赞成电子烟的使用。 35. D 推断题。根据 In other words, he fears that for young people fake e-cigarettes could be a "gateway" to the real thing.可知 Tim McAfee's opinion 对于吸烟的观点 是他很关心青少年使用电子烟。 考点:考查新闻报道类阅读

36.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 第一节短文改错 It was a year ago when Joshua got a bike for Christmas, but he rode it every day. One morning, he suddenly found the bike gone. Ran to his front yard, he saw a man loading it into his car. He shouted, but the man drive off. As a devoted Christian, he told his dad he real forgave the thief. What's more, he wanted the thief know he was forgiven. So the next day, he posted the message on a poster-board and put it in the front yard. "To the person who stole my bike: You hurt my feeling. But I am a Christian and I forgive him!" When he left for home the next morning, at the end of the driveway, the bike was back with new brakes. 【答案】 【小题 1】 when--- that 【小题 2】 but---and 【小题 3】Ran---Running 【小题 4】drive---drove 【小题 5】 real---really 【小题 6】 Thief 后加 to 【小题 7】 the---a 【小题 8】feeling---feelings 【小题 9】 him---you 【小题 10】 去掉 for 【解析】 试题分析: 【小题 1】这里是强调句,所以用 that。 【小题 2】表示并列关系,所以 and。 【小题 3】“跑”和其逻辑主语“他”是主动关系,故用现在分词作状语。 【小题 4】表示发生在过去的事情,故用一般过去时。

10

【小题 5】用副词修饰动词。 【小题 6】want sb.to do sth.是固定句型,意思是想让某人做某事。 【小题 7】泛指“一则启事”,故用不定冠词 a。 【小题 8】表示感情,用复数形式 。 【小题 9】句意:但是我是一位基督教徒,所以我原谅了你,所以 him---you。 【小题 10】离开家,直接说 leave home。 考点:考查短文改错

If something that you're doing doesn't challenge you, then it doesn't change you. We all need some normal stress in our lives, after all. 37. So challenge the following limits: 1. Figure out what you're scared of and do it continuously. If you're a salesman, and you're scared of talking to people personally or over the phone, now, instead of being scared and thinking you’ll fail, spend at least five minutes a day to pick up the phone and make a call. 38. But don't stop on the first try! Eventually, you can look at fear in the eyes and say, "Go on, I'm not scared!" 2. 39. Make sure this hobby is not linked to your career; you have to relax and relieve your stress while performing this. Some examples might be cooking, sewing, painting and so on. Apart from helping you challenge yourself, taking a class for your hobby may also give you extra income. 3.Set aside at least nine minutes a day for physical exercise. 40 . A simple 9-minute run around your neighborhood can do wonders for yourself.Exercise can not only help you maintain your regular weight, but also make you feel better about yourself. 4.Travel and allow yourself to be interested in new people. Don't just limit yourself to your fellow travelers - try to connect with the service staff.You never know what kind of people they're going to be. Get out of your house or go online right now to book your class. 41. A. You should do it continuously. B. Someone may hang up on you. C. You don't need to go to the gym. D. Running in the gym may be a better choice. E. Start to travel now and learn to challenge yourself. F. Take a class for a hobby you've been wanting to develop. G. You can never see any improvement if you stick to your comfort zone. 【答案】 37.G 38.B 39.F 40.C

11

41.E 【解析】 试题分析: 37.根据 If something that you're doing doesn't challenge you, then it doesn't change you. We all need some normal stress in our lives, after all.可知这里想说如果你 坚持你的舒适,你绝不会看到任何提高, 故选 G。 38.根据 If you're a salesman, and you're scared of talking to people personally or over the phone, now, instead of being scared and thinking you’ll fail, spend at least five minutes a day to pick up the phone and make a call.可知这里想说有 人可能会让你精神不安,故选 B。 39. 根据 Make sure this hobby is not linked to your career; you have to relax and relieve your stress while performing this. Some examples might be cooking, sewing, painting and so on. Apart from helping you challenge yourself, taking a class for your hobby may also give you extra income.可知这一段主要讲业余爱好的问题,故选 F。 40 . 根 据 A simple 9-minute run around your neighborhood can do wonders for yourself.Exercise can not only help you maintain your regular weight, but also make you feel better about yourself.可知这里想说你没有必要去健身房,故选 C。 41.根据 Don't just limit yourself to your fellow travelers - try to connect with the service staff.You never know what kind of people they're going to be. Get out of your house or go online right now to book your class.可知这里想说现在开始旅 行并且学会挑战自我,故选 E。 考点:考查日常生活类阅读 42.假定你是某校高三学生李华,下面的通知引起了你的注意。请根据通知内容和要求向学 校写一封申请信。 VOLUNTEERS WANTED The 2016 International Horticultural Exposition(世界园艺博览会)will be held in Tangshan.Volunteers are wanted to offer service to visitors from all over the world. REQUIREMENTS: 1.Fluency in English 2.Excellence in personality 3.Good knowledge of Tangshan If interested, please send your application in English to the Office of the Principal before Friday. 注意: 1.词数 100 左右: 2.可适当增加细节,以使行文连贯: 3.开头和结尾已给出,不计入总词数。 (请在答题卡上作答) Dear Sir or Madam, I'm glad that the 2016 International Horticultural Exposition will be held in Tangshan.

12

Looking forward to your reply. Li Hua 【答案】 Dear Sir or Madam, I’m glad that the 2016 International Horticultural Exposition will be held in Tangshan. I’m writing to apply to be a volunteer. In my opinion, I meet all the requirements. To begin with, I have a good command of English and can speak English fluently. So there is no doubt that I have no difficulty communicating with foreigners. Besides, I’m outgoing, warm-hearted, and quick in mind, which I think is a basic quality for a volunteer. Above all, as a native of Tangshan, I know this city and its culture very well. So I’m sure that the visitors will appreciate my work and enjoy their stay in our city. Looking forward to your reply. Li Hua 【解析】 试题分析: 这是一篇应用类作文。 假定你是某校高三学生李华, 下面的通知引起了你的注意。 请根据通知内容和要求向学校写一封申请信。 首先要读懂原文, 然后根据要求写一封申请信。 写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,不能出现文章脱节问题。尽量 使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型为文章润色。注意词数 100 左右 【亮点说明】 I’m glad that the 2016 International Horticultural Exposition will be held in Tangshan.这里含有一个宾语从句 Besides, I’m outgoing, warm-hearted, and quick in mind, which I think is a basic quality for a volunteer.这里含有一个定语 从句。 考点:应用类书面表达 Do you believe fate can bring together people who are far apart? Here is a true story. As he posed for a holiday photo on the beach, six-year-old Nick Wheeler paid no attention to the little girl 43. (make) sandcastles a few yards away. It was only when he showed his fiancee Aimee Maiden the phot0 20 years later that she pointed at 44. five-year-old in a swimsuit and cried 45. (surprise) : "That's me!” 46. the picture was taken in 1994, the pair lived hundreds of miles apart, yet fate determined that they 47. (meet) and fall in love at sixth-form college, 11 years later. After their college years, Mr.Wheeler joined the army 48. Miss Maiden trained as a teacher. They moved in together three years ago and got engaged last year. They hosted a party, where they showed off the photo 49. their friends and family. The couple married on Saturday at Gulval Church in Mousehole, 20 years 50. me photo was taken and just a 51. (minute) walk from the same spot. They are heading to Florida for _ 52._ honeymoon and plan to frame the treasured picture as soon as they get back.

13

【答案】 43.making 44.the 45.surprisedly 46.When 47.would meet/ were to meet 48.while 或 and 49.to 50.after 51.minute’s 52.their/the 【解析】 试题分析: 43.“小女孩”和“堆沙堡”之间是主动关系,故用现在分词作定语。 44. 特指“这个”,所以用定冠词 the。 45.用副词修饰动词。 46. 表示“当??时候”,所以填 when 。 47. 表示从过去的某一时间看,将要发生的动作,故用过去将来时。 48. 表示并列关系,所以填 while 或 and。 49. 句意:他们办了一个聚会,给家人和朋友们展示照片,所以填 to。 50. 表示“在??之后”,所以填 after。 51. 这里表示“一分钟的步行”,所以填 minute’s。 52.特指“他们的蜜月“,所以填 their/the。 考点:考查语法填空

14


相关文章:
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试试题(英语)
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试试题(英语)_英语_高中教育_教育专区。河北...foot. B.By taxi. C.By underground 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题...
河北唐山市2015届高三英语摸底考试试题
河北唐山市2015届高三英语摸底考试试题_英语_高中教育_教育专区。河北唐山市 2014-2015 学年度高三年级摸底考试 英语试题 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(...
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试英语试题
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。河北省...foot. B.By taxi. C.By underground 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题...
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试试题(英语)含答案
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试试题(英语)含答案_英语_高中教育_教育专区。河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试试题(英语)含答案河北...
河北唐山市2015届高三摸底考试英语试题 Word版含答案
河北唐山市2015届高三摸底考试英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。河北唐山市 2014-2015 学年度高三年级摸底考试 英语试题 本试卷分第 I 卷(选择题)...
河北省唐山市2015届高三9月模拟考试数学(理)试题
河北省唐山市2015届高三9月模拟考试数学(理)试题_数学_高中教育_教育专区。河北省唐山市 2015 届高三摸底考试 数学(理)试题说明: 1.本试卷分为第Ⅰ卷和第Ⅱ卷...
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试英语试题(扫描版)
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试英语试题(扫描版)_英语_高中教育_教育专区。 唐山市 2014-2015 学年度高三年级第一次模拟考试 英语试题参考答案卷A 5. A...
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试英语试题word版...
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试英语试题word版含答案_高考_高中教育_教育...河北省唐山市 2014—2015 学年度高三年级第一次模拟考试 理综试题 本试卷分第 ...
河北唐山市2015届高三摸底考试英语试卷
河北唐山市2015届高三摸底考试英语试卷_英语_高中教育_教育专区。河北唐山市 2014-2015 学年度高三年级摸底考试 英语试题 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(...
河北省唐山市2015届高三第一次模拟考试英语试题
河北省唐山市 2015 届高三第一次模拟考试英语试题 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题) 第I卷 注意事项: 1.答第 1 卷前,考生务必将自己的...
更多相关标签:
河北省唐山市 | 河北省唐山市滦县 | 河北省唐山市玉田县 | 河北省唐山市第一中学 | 河北省唐山市遵化市 | 河北省唐山市滦南县 | 河北省唐山市曹妃甸区 | 河北省唐山市丰南区 |