当前位置:首页 >> 英语 >>

江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 英语 Word版含答案


江西省名校联盟 2014 届高三 12 月调研考试 英语试卷
本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。全卷满分 150 分,考试时间 120 分钟。

第一卷(选择题 满分 115 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中

所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where is the man? A. In a bookstore. A. Study for the test. A. Five. A. He was at a meeting. A. After 9: 10. B. In a library. B. Call on her friend. B. Ten. B. He went to New York. B. At nine or ten. C. In a waiting room. C. Go on a picnic. C. Fifteen. C. He watched a football match. C. Before 9: 10. 2. What will the woman probably do this coming Sunday? 3. How many total invitations does the woman have to send? 4. What did Oliver do last weekend? 5. What time does the letter usually come?

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. What is the man looking for? A. A book. A. On the desk. B. Some paints. B. Under the desk. C. A colored pencil. C. In the desk. 7. Where has the woman found it? 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. What is the man doing here? A. He is an English teacher here. B. He is waiting for a teacher here.

C. He gives oral examinations here. 9. What was the man?s mistake in the dialogue? A. He mistook the woman for a student. B. He shouldn?t say those words. C. He would be angry after he knew the truth. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. How long has Mr. Gibbon been collecting stamps? A. For 12 years. A. His father. A. About 12,500. B. For 28 years. B. His teacher. B. About 10,000. C. For 40 years. C. His friend. C. About 15,000. 11. Who made Mr. Gibbon become interested in stamp-collecting? 12. What?s the size of Mr. Gibbon?s collection? 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. From when will the customers have to pay for plastic bags? A. May 1 st. A. China. B. June 1 st. B. India. C. July 1 st. C. Spain. 14. Which of the following countries is NOT mentioned? 15. Why did the Chinese government decide to charge plastic bags? A. They want to reduce rubbish. B. They want to earn some money from it. C. Because it caused floods in 1998. 16. In which country could people be sent to prison for 7 years for using plastic bags? A. Bangladesh. B. Ireland. C. India. 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 17. What is the article mainly about? A. Weather signs. A. Rain will come. B. It will be windy. C. There will be more insects. 19. What will the weather be like if the birds fly high? A. Warm. A. Cloudy. B. Rainy. B. Rainy. C. Fine. C. Clear. 20. What kind of weather will come if a rainbow appears in the morning? B. Weather forecasts. C. Weather changes. 18. What will happen if people?s joints ache?

第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项选择(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

21. General Hap Arnold was _________ chief of what was then called _________ Army Air Forces. A. the; the _________ to take part. A. not... but A. No matter America. A. observe _________. A. badly A. may B. slightly B. need C. heavily C. might D. easily D. must 26. He?s lived in this city all his life. He _________ know it like the back of his hand. 27. —What shall we have for dinner, Mike? —Pardon? I _________ catch your words. I was listening to the music just now. A. shan?t difficult _________. A. to be found or English. A. them world. A. taking up A. similar to C. familiar with B. taking in C. taking out B. opposite to D. different from D. taking over 31. The rich person is _________ a person who lives a hard life every day. B. whose C. that D. whom 30. Harry Potter is quite popular among people, especially kids. It looks like it is _________ the B. to find C. finding D. to find them 29. The Committee has now grown to over 130 members, all of _________ speak either French B. don?t C. didn?t D. haven?t 28. Aid groups are struggling to reach the hardest-hit areas where food and drinkable water are B. support C. perform D. regard 25. He didn?t follow the doctor?s advice of stopping smoking. Instead, he smoked more B. neither... nor B. Whether C. as well...as C. Whatever D. both...and D. Although 23. _________ types of dancing you do, one thing is guaranteed: you will become fitter. 24. On November 11, communities hold ceremonies and parades to _________ Veterans Day in B. the; 不填 C. 不填; the D. a; the

22. The most important thing in the Olympic Games is _________ to try your best to win

32. Some disasters are caused by earthquakes and volcanic activity. _________ natural disasters have resulted from tropical storms and heavy rain. A. The other of success. A. wishes B. intelligence C. motivation D. chances 34. She is quiet and doesn?t like being around people, and _________. B. Another C. Others D. Other 33. Many people believed that family background is important in influencing your _________

A. neither do I C. so it is with me —_________. A. You?re welcome C. Never mind. Just do your work

B. so am I D. neither I am

35. —I?m sorry I?m late because my train was delayed.

B. What a pity D. How dare you are

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意。然后从 36~55 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项。 The days passed and became weeks. Our Don was able to stand and move from his quite easily 38 Don wanted to go to the Red Barn for and then get 43 myself. 44 for his chair at the table. I was 45 reading the paper. Five 37 40 36 was much the same as before every day. to a regular chair. He could also stand and 39 him. 41 42 and dress with his friends and asked me to

the car by holding onto the door frame without me

him. I didn?t mind but it meant we had to get up early so that I could help him When we arrived his friends greeted him and made or six men sat 47 46

happy to sit in the corner of the room and eat my breakfast alone

the large center table and Don knew all of them. Don tried to make a(n) 48 to work, leaving him sitting alone. 49 we just needed to get there earlier. The following days 50 Don up to the 51 “Hi Don.” His feelings were hurt and that was

with them but they gave short replies and fell silent. They wolfed their food and within a We were surprised but

few minutes they had to

everything was the same. The men were laughing and talking but when I table, the conversation stopped with a(n) the last time he wanted to go out. Many times I change was that he 36. A. routine 37. A. office 38. A. hold to 39. A. informing 40. A. lunch 41. A. remind 42. A. wake 43. A. determined 44. A. room 52 54

him to walk out of his world to get in touch with others, which might 53 , Don began to change. The first 55 . He wanted to watch violent movies, which made him C. decision C. wheelchair C. turn to C. leading C. supper C. take C. walk C. ready C. face D. time D. room D. run into D. showing D. breakfast D. consider D. feed D. happy D. use

help him understand that he wasn?t cut off the outside.

wanted to go for walks and have a talk with the neighbours. I was happy to see his changes. B. paper B. table B. get into B. lifting B. dinner B. join B. shave B. willing B. progress

45. A. until 46. A. beyond 47. A. conversation 48. A. cut off 49. A. complained 50. A. laid 51. A. uncomfortable C. polite 52. A. forced 53. A. Suddenly 54. A. more than 55. A. excited

B. while B. behind B. contribution B. hurry off B. argued B. placed

C. unless C. beside C. appointment C. turn off C. thought C. carried B. warm D. patient

D. though D. around D. difference D. give off D. advised D. pushed

B. encouraged B. Gradually B. rather than B. cheerful

C. challenged C. Occasionally C. no longer C. shy

D. forbade D. Regularly D. no more D. sad

第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A Harris? plastic change cup was usually filled with pennies, coins and quarters. But on Feb. 8, the homeless man discovered a 1-carat diamond ring in his cup, about an hour after a young woman left in the change from her wallet. Curious about the ring?s value, Harris took it to a jewelry store and was offered $ 4,000 cash in exchange for the jewel. But instead of selling it, the 55-year-old man returned to his usual spot the next day and waited to see if the young woman would come back for it. She did—and Harris didn?t hesitate to return it. The engagement ring?s owner, Sarah Darling, never imagined that she would get back her expensive diamond. She recalled removing all of her rings and putting them in her coin purse because they were uncomfortable, but was struck with panic and sadness when she realized where she might have dropped it. After Harris returned the valuable diamond, she and her fiance were so grateful that they went out of their way to try to help the homeless man build a life. She and her fiance, Bill Krejci, started an online fund for Harris, hoping to raise the money that the ring is worth. But Harris will end up with much more than he ever expected: in just over a month, more than 8,000 people have donated to the campaign, raising more than $ 188,000. And financial security is not the only way the homeless man benefited from his good deed. As a result of the media report, his long-lost sister was able to track him down and reunite Harris with his family members in Texas, who he hasn?t seen in 16 years. Harris is no longer homeless and now lives in his own apartment. With the friendship of Darling and Krejci, his family members by his side, and enough money to live a comfortable life, Harris? situation has taken a turn in a better direction.

56. What can we conclude from the passage? A. Good will be rewarded with good. B. A faithful friend is hard to find. C. A mart can do no more than he can. D. A man without money is no man at all. 57. After Harris discovered a diamond ring, _________. A. he was delighted beyond measure B. he connected the young woman C. he tried to know its real value D. he decided to keep it to himself 58. When did the owner lose the diamond ring? A. When she talked with the old man. B. When she shopped in a jewelry store. C. When she walked past the change cup. D. When she got change from her purse. 59. Much to Harris? surprise, _________. A. he met so warm-hearted a woman B. he could be offerred so much money C. he knew the woman and her fiance D. he could live a peaceful life after that 60. It can be infered from the passage that _________. A. Harris is now living a happy life B. Harris will help the other homeless C. Harris will treasure his change cup D. Harris is thinking about the ring B College can be the time of our lives, but we also learn how stressful life can really get. Luckily, I have picked up a few healthy tricks to help students avoid this from happening to them. Tip 1: Avoid the pop. When I came to college pop was everywhere, in vending machines, at restaurants, in the cafeteria, etc. Every morning, every meal, and then again at night when I was staying up to finish homework, I would have some type of pop at my side. So, what did I do to stop myself? I switched to diet, which was in no way easy, but so worth it. Since May of 2013, I have lost over 30 pounds. Tip 2: Pack a lunch and leave your money at your apartment. Not only will this save you hundreds of dollars, but packing your own lunch will leave you eating what you have, and not having money to get more food will keep you from eating more than you need. Tip 3: Cut down on alcohol. This is pretty simple. If you drink at all, you will get beer. Say

good-bye to strong drink. If you do decide to go out, choose drinks that aren?t calorie packed. Tip 4: Take pictures of your progress. If you are in a residence hall, this may be a little awkward since you will be using a public bathroom, so instead, find the worst and best pictures of yourself and start from there. The bad picture will keep you motivated to change, while the good picture will give you a realistic idea of what you could look like. And last but not least, getting enough physical activity is one of the only ways you can really lose weight, but it?s important to remember that fitness and healthy habits happen with progress. Any activity is more activity than nothing. 61. What does the author intend to tell in the passage? A. To enjoy a healthy life in your college. B. To avoid putting on weight in college. C. To reduce stress and feel more relaxed. D. To develop a good habit in daily life. 62. What does the underlined word “pop” in the passage refer to? A. Drinks popular with the students. B. Popular books and magazines. C. Learning materials that are a must for students. D. Student clubs. 63. What?s the advantage of taking your own lunch according to the passage? A. You can have more time for your studies. B. You can reduce your chances of borrowing money. C. You can set aside a lot of time for work. D. You can avoid eating too much and thus getting fat. 64. Which of the following belongs to the good picture as is mentioned in the passage? A. A picture showing you have good relationship with your classmates. B. A picture showing you?re doing well in your studies. C. A picture showing you have a good body shape. D. A picture showing you have the motivation. 65. It can be inferred from the passage that _________. A. most college students have bad habits B. taking exercise is good to your health C. the author is skilled in any activity D. healthy habits are hard for some students C Australia has become one of the most attractive countries for tourism in the world and the reasons are simple: for a long time traditional tourist destinations such as Europe, USA, England, and many others, used to attract tourists for their history, architecture, shopping, beauty, beaches

and development. Meanwhile Australia was considered too far and expensive to go, except for Asia residents. With the world changing significantly, few places were left untouched today. Travel in Australia is easy, safe, and full of fantastic places to visit. As a first world country, Australia offers what is necessary for any traveller. If you want just visit cities and shopping, you will have cities with one of the best quality of life in the world. If you want to go for sports and have plenty of fun, you will have a ball over here. The adventures, the comfort, the fun, are just waiting for you. If you have a very limited time, we suggest you have a look in our page about where we present some suggestions of what be made in just few days of trip. Three months wouldn?t be enough to know Australia very well. The country is so big that even today there are lands never footsteped before. Of course most can?t see the whole country at once. The best way to do it is to make a plan for cities, landscapes, National parks, small towns and cultural places. Otherwise you may spend hours and hours on a road without any attraction instead of doing the same trajectory (轨迹) by plane saving time and money. As I said before, travel in Australia is very easy, and you don?t need to worry too much about reservations except in the holiday periods and during some school breaks where you may find less options, or if you are going to do some parts by plane. Accommodation of all levels and prices are also plenty, and depending on the place you go, you may have to book in advance. 66. What is the purpose of the author in the passage? A. To attract more tourists to Australia. B. To show Australia is the best country. C. To share his traveling experience. D. To introduce the tourism of Australia. 67. Many tourists turn their eyes to Australia _________. A. because they take interest in the wonderful architecture B. because they perhaps like adventure and excitement C. because they are longing for the history of the land D. because they want to follow the latest development 68. While travelling in Australia you will find _________. A. the country is convenient for you in many ways B. the country can offer you kinds of high-quality goods C. you will fall in love with different sports at once D. you will have enough time to visit the fantastic places 69. What does the third paragraph imply? A. Big cities attract most of the tourists. B. A good plan is beneficial to your trip. C. Making a plan will cost you much time. D. You?d better have a self-driving trip. 70. Travelling during the school breaks you will find _________.

A. it is easy and comfortable C. it is a little crowded in a way

B. it is cheaper to travel by plane D. it is convenient to book a hotel D

Some argue NASA should skip returning to the moon and just head straight to the Mars. Sending astronauts to the moon could be a dead-end journey if the real goal is to get to the Mars, says a space exploration advocate who plans to take advantage of an ongoing review of the U. S. space program to lobby(游说) for a new destination. “The fundamental question is ?Do you have a space program that?s going somewhere or not? Do we want to go to Mars in our lifetime??” said Robert Zubrin, an engineer, author and long-time supporter of Mars exploration and settlements. Zubrin?s latest target is the presidential commission tasked to review the U. S. human spaceflight program. The panel, headed by former Lockheed Martin chief executive(首席执行官) Norm Augustine, held its first public meeting last week. President Barack Obama inherited a space program big on plans and short of money. Under the Vision for Space Exploration laid out by the previous administration, NASA was to complete construction of the Inter national Space Station, retire the expensive and risky space shuttle fleet and develop a new space transportation system that could not only ferry crews to the station, which orbits about 225 miles above the planet, but double as deep-space vessels that can travel to the moon and beyond. NASA?s plan is to build a pair of new rockets called Ares (one for crew and another heavy-lifter for goods) and a capsule called Orion. The goal is to fly Orion to the station by 2015, land a crew on the moon by 2020, build a moon base and eventually get to the Mars. “NASA has a plan,” shuttle program manager John Shannon told the Augustine panel. “I think it was a well thought-out plan... but it hasn?t been funded to the level that we would need to see it through.” NASA, commercial companies and other groups outlined other options for traveling to the space station and the moon. During a series of meetings in July, the panel is expected to consider why the United States should go. “If the objective is Mars, then you definitely want a heavy-lift rocket,” Zubrin told Discovery News. “If you?re not going beyond low-Earth orbit, there?s no need for it.” Zubrin, who is hoping to testify before the commission, is concerned that if the country?s focus and resources are pinned to lunar exploration, the final goal of getting to Mars will be lost. “Mars is where the challenge, the science and the future are,” he said. “We don?t want to spend the next 20 years solving the wrong problems.” The commission?s report is expected in August. 71. What is the most suitable title for the article? A. A new space transportation system

B. NASA?s well thought-out plan C. The commission?s report is expected in August D. Flying to the Moon: A Dead End? 72. What does the underlined part “a new destination” (in Paragraph 2) refer to? A. The moon. C. Mars. B. The earth. D. Another planet except the moon and Mars.

73. From the fifth paragraph we can know _________. A. the Vision for Space Exploration was determined by the Barack Obama government B. NASA was to cancel the expensive and risky space shuttle fleet C. Zubrin?s latest target is the presidential commission tasked to review the U. S. human spaceflight program D. the new space transportation system could be double as deep as space vessels 74. What can we know about America?s space program after Obama came into power? A. It has great plans but is short of money. B. It has reduced the cost on space exploration. C. Its main aim is not to be left behind by Russia and China. D. It has got commercial support from several major companies. 75. Where does the article probably appear? A. History Blog. C. Google News. B. Sports Weekly. D. Business Week. 第二卷(非选择题 满分 35 分) 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 阅读表达(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到相应的位置上(注意问题后的词数要求)。 (Reuters)—The heaviest floods in decades shut down the Canadian oil capital of Calgary on Friday, with tens of thousands of residents forced to leave their homes. Around 100,000 people of Calgary?s 1.1 million residents were ordered to leave their homes. By mid-afternoon, rivers had flooded roads and bridges, forcing many residents to flee by boat or helicopter. More than 100 millimeters (3.9 inches) of rain has fallen in some parts of southern Alberta in just two days, and forecasters say the rain won?t let up until Saturday. Alberta lies to the east of the Rockies, and many parts of the province are normally very dry. But a stubborn area of high pressure in Alaska and northern Alberta has pulled a stream of moisture (湿气) up into southern Alberta from the United States, causing the heavy rainfall. Alberta?s oilfields lie to the north of the flooded areas, and energy output has not been affected. Provincial Municipal Affairs Minister Doug Griffiths said there was no threat to Alberta?s network of oil and natural gas pipelines. Some agricultural areas were also flooded, and while

crops will likely recover, __________________. Pictures showed trees and debris (残骸) being swept down the swollen Bow River, which flows through central Calgary and which reached at around 1,500 cubic meters per second overnight, more than five times the normal flow rate for this time of year. In Calgary, mayor Nenshi urged people to stay at home. Schools were closed, as well as many offices in the downtown core, where lights were off and few people on the streets. 76. What?s this passage mainly about? (within 10 words) __________________________________________________________________________ 77. In Calgary, how many people were ordered to leave their homes because of the floods? (within two words) __________________________________________________________________________ 78. What directly caused the heavy rainfall in southern Alberta? (within 6 words) __________________________________________________________________________ 79. Fill in the blank in paragraph 5 with proper words. ( within 6 words) Some agricultural areas were also flooded, and while crops will likely recover, ___________ __________________________________________________________________________. 80. What does the underlined part “the province” refer to in the fourth paragraph? (within 2 words) __________________________________________________________________________ 第二节 书面表达 假如你今天早晨读报,一条消息吸引了你:好心司机救摔倒老人却被讹诈,幸有路人拍 照作证。请你依据下列要点,写一篇英语短文: 1. 简述新闻内容; 2. 个人想法 ?? 要求:1. 词数 120 左右; 2. 可以适当增加细节以使行文连贯。

【试题答案】
(1-20 每题 1.5 分;21-35 每题 1 分;36-55 每题 1.5 分;56-75 每题 2 分) 听力材料 (Text 1) W: Can I help you? M: Yes, I want to borrow two novels and an English-Chinese dictionary.

(Text 2) M: We are going on a picnic this coming Sunday. Don’t you want to join us? W: I’d love to. But you see. I’ll have a test next Monday morning.

(Text 3) M: Did you send all the invitations today? W: I sent ten of them today and I will send five tomorrow.

(Text 4) W: Didn’t you and Oliver go to the football match last weekend? M: Oliver did, but I was attending an important meeting in New York.

(Text 5) M: The letter has just come. W: I know. I saw you got it. It came early today. My watch says 9:10.

听第 6 段材料, 回答第 6、7 题。 (Text 6) M: I don’t understand how and why, but the novel The Red and the Black seems to have disappeared. W: But you just had it this morning, didn’t you? M: Yes, and I was being very careful, I thought, not to lose it. W: Have you checked all the usual places? M: The usual and unusual. W: Well, when I get finished here, I’ll give a hand in looking for it. M: Thanks, I’d really appreciate it. W: Hey! Look what I have found! M: That’s it. Where on earth was it?

W: It had fallen off the desk into the corner.

听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 (Text 7) W: Excuse me. Are you Mr. Atkins? M: Yes. You don’t know me, of course. I don’t teach here. I just give oral examinations here now and then. Don’t be nervous. W: Nervous? Who? Me? M: Now, sit down, please. I’m going to ask you a few questions. Then we’re going to have a short conversation in English. Do you understand? W: Yes, of course I do. But may I ask you something first? M: After the examination, please. Just concentrate on my questions for the moment. First of all, why are you learning English? W: Why am I learning English? M: Yes. I mean, what are you going to do with it? Are you going to be a teacher of English or what? W: Pleases stop just a second. I really must ask you something first. M: (Irritated) Very well, if you insist. W: Would you like a cup of coffee? M: Pardon? What did you say? W: You see. I’m one of the teachers here. I came to ask you if you would like a cup of coffee.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 (Text 8) W: I wonder if you could tell me something about your past time-stamp-collecting, Mr. Gibbon. Perhaps I would start with a few general questions so our readers could understand. M: I’d be pleased to. What kind of things would you like to know? W: Right... How old were you when you started collecting stamps? M: I’d just started secondary school...so I’d be 12. W: Twelve...And how many years have you been collecting stamps? M: Well, I’m 40 now, so I’ll leave you to work that out! W: OK... How did you start collecting? I mean, where did you get your first stamps? M: My father used to collect stamps, and I was interested in his collection. He gave me my first packet of stamps...they were British. W: You’ve been collecting stamps for all these years...how many would you say you’ve got altogether?

M: That’s not easy to answer. I haven’t tried to count them for some years...but roughly I’d say...about...about ten thousand stamps. W: That’s a lot! How much do you think they’re worth? M: I’ll guess...but I’d say, perhaps.., about... £15,000. W: Hmm! And which is the oldest stamp in your collection? M: That’s easy to answer! I’ve got one of the world’s first stamps—the Penny Black, which was sold in Britain in 1840. W: Do you only collect British stamps.... or stamps from all over the world? M: No... I specialize in Great Britain, and also China and Finland. I’ve got quite a good collection of these countries.

听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 (Text 9) M: Have you heard this? The government has said that you must pay for plastic bags from June 1st this year. W: Yes, it was on the news. They want to reduce rubbish. M: They have already done it in Ireland. If you go shopping in the supermarket, you must pay if you want a plastic bag. W: So most people use the same plastic bag again and again. M: Yes. The supermarket sells stronger plastic bags. W: And there’s less rubbish in the street, right? M: Yes, but it is not only in China that plastic bags are causing problems. In Africa, there are so many plastic bags that you could be sent to prison for ten years if you use them. W: In Bangladesh too. Because of two blockages caused by plastic bags, terrible floods happened in 1988 and 1998. M: That’s terrible. In some parts of India they are also banned and people who use them could go to prison for 7 years. W: It’s important to call on the whole world to realize the serious situation we are facing today.

听第 10 段材料,回答 18 至 20 题。 (Text 10) No one can change or control the weather. But if we read correctly the signs around us, we can tell how the weather will be. This way of telling what the weather will be like on the following day or two is called weather forecasting. For centuries people in all countries have studied the weather and tried weather forecasting. Rings around the sun are a sign of coming rain. Many

people can feel in their bones the coming of wet weather — their joints hurt. Some birds fly high if fine weather is coming, but they fly near the ground if rainy or stormy weather is on the way. Some people say it is probably because they are hunting for insects that they fly low. If you see a rainbow during rainy weather, this is a sign that the weather will become clear and fine. Such rainbows usually appear in the evening. If the stars twinkle clearly at night, then fine weather will continue. If a fog appears in the morning just above a river, then the day will be warm. If the sunset is mostly red in colour, then the following day will be fine. If a rainbow appears in the morning, rainy weather will probably come. Most of the above sayings originated with people who used their eyes and brains to forecast the weather.

参考答案 1—5 BACCA 6—10ABCAB 11—15 ABBCA 16—20 CBACB

21. C 考查冠词。chief 首领,表示唯一的头衔或职位的名词作表语时,用零冠词,故第 一个空不填冠词;the Army Air Forces 陆军航空兵, 专有名词,故用 the。句意:阿诺德将军 那个时候是陆军航空兵的首领。 22. A 考查连词。not...but “不是,而是” ;neither...nor “既不,也不” ;as well as“也, 还” ;both... and“两者都” 。句意:奥运会中最重要的不是尽力赢得比赛而是去参与比赛。 根据句意,选 A。 23. C 考查状语从句。句意:无论你跳的是什么舞,有一件事情是有保障的,那就是你会 变得更加健康。whatever 引导让步状语从句,在从句中作定语,表示“无论什么”,相当于 no matter what, 符合句子的语法规范。 No matter 不能单独使用, 只能与 what 或 how 连用; whether,表示“是否”;although“尽管” ,后接从句。 24. A 考查动词词义辨析。observe“庆祝” ;support“支持” ;perform“表演” ;regard

“当作,看作” 。句意:在美国十一月十一日,很多社团举办仪式和游行庆祝退伍军人节。 根据句意,选 A。 25. C 考查副词。badly“坏,拙劣地” ;slightly“轻微地” ;heavily“严重地” ;worse“更 糟” 。句意:他没有听医生要求他戒烟的建议。相反,他抽得更厉害了。根据句意,选 C。 26. D 考查情态动词。句意:他一生都住在这个城市。他对这个城市一定了如指掌。由 句意可知,选 D,must“一定” ,语气最强。may“可能” ,need“需要” ,might“可能” ,语 气最弱,均不符合句子语境。 27. C 考查时态。上文句意:晚上我们吃什么,迈克?下文句意:你能再说一遍吗?我没 有听清你说什么。刚才我在听音乐。根据句意,catch your words 这个动作发生在刚才,故 用过去式。 28. B 考查非谓语动词。句意:救援小组正努力到达食物和饮用水很难找到的重灾区。此 句中,“food and drinkable water are difficult ______”为“主语+be+形容词+to do”句型,且不定

式 to find 和主语 food and drinkable water 之间构成动宾关系,应当用不定式的主动表被动。 find 有逻辑宾语,故 to find them 是错误的,选 B。 29. D 考查定语从句。句意:委员会现在增加到一百三十多个成员,他们要么说法语, 要么说英语。“介词+关系代词”引导非限制性定语从句,并在从句中作 all 的定语。whom 指 代先行词 member,all of whom 在从句中作主语。A 项 them 非关系词,B 项 whose 关系代 词在从句中作定语,C 项 that 不能引导非限制性定语从句,不能用于“介词+关系代词”的结 构,故排除。 30. D 考查动词词组。taking up“从事” ;taking in “理解,吸收” ;taking out “取出, 拿出” ;taking over“接管” 。上文句意: 《哈利· 波特》很受欢迎,尤其在孩子们中很受欢迎。 看上去整个世界都在为《哈利· 波特》而疯狂。 31. B 考查形容词词组。 similar to “与??相似” ; opposite to 相反的; familiar with “熟 悉的” ;different from“与??不同” 。句意:富人的对立面是每天过着艰苦生活的穷人。根 据句意,选 B。 32. D 考查代词。the other“ (两者中的)另一个” ;another“另一个,再一个(用在三 者或三者以上) ” ;others = other + 名词 (不同范围的另外一些人或物)后面不需接名词, 直接接谓语;other 其他的,后面需要接名词。句意:一些自然灾害是由地震和火山活动引 起的;其他的自然灾害是由热带风暴和暴雨引起的。根据句意,选 D。 33. D 考查名词词义辨析。Wishes“愿望” ;intelligence“智力” ; motivation“动机” ; chances“可能(性) ,机会” 。句意:很多人相信,家庭背景会影响你成功的几率。根据句 意,选 D。 34. C 考查倒装。句意:她很文静,不喜欢热闹。我也是。在表达 “我的情况也是如此”

时, 如果没有 and 后面那句话就选 so am I; 如果没有 and 前半句, 单独回答后半句表达“我 也如此”时候应该用 Neither do I, 但现在既有 be 动词又有行为动词, 既有否定又有肯定时, 就只能用 so it is with me。 35. C 考查情景对话。根据上文句意“对不起我迟到了,因为我乘坐的火车晚点了”,可 以判断选 C 项,意为“没事,工作去吧!”。A 项“不客气”,B 项“多么遗憾啊!”,D 项“你真胆大!”,均不符合语境。 文章大意:长期以轮椅为伴的 Don,似乎隔绝了与外界的交往,在妻子的鼓励下,他又 一次有了自信心,决定走出孤独的自我世界。 36. A 本句中的 every day 以及下文内容,都是叙述作者夫妇二人日常生活, 故选

routine“日常生活,例行公事”。 37. C 依据下文的 made 44 for his chair at the table 可知,丈夫是坐在轮椅上。

38. B 他能站起来,抓住车框上车。get into 表示“进入”;hold to“紧握,坚持” ;turn to “求助于” ;run into“意外碰到” 。

39. B 通读全文可知,丈夫是身体行动不便,但是此时有所好转,因此不用作者搀扶着 (lifting)上车。 40. D 下文的 we had to get up early 则意味着作者陪着丈夫和他的朋友一起用早餐。 41. C 下文表明,作者陪伴着丈夫一起外出,因此选 take“带着,陪着”。 42. B 依据本句中的 dress 可知,丈夫在很多方面还不能自理,因此作者需要帮助丈夫洗 漱、穿衣,故选 shave,是起床后需要做的事情之一。 43. C 因为要陪伴丈夫出去, 作者因此也要为自己外出做准备。 ready 表示“准备好的”。 44. A 丈夫是坐着轮椅出现的,因此朋友们要为丈夫的轮椅腾地方,make room for 表示 “给??让出空地方”。 45. B 我高兴地坐在房间的角落里,独自一人一边读报一边吃着早餐。 46. D 因为和朋友一起用餐,因此丈夫和朋友围着(around)桌子而坐。 47. A 下文的 they gave short replies 则意味着丈夫想和别人交谈。 48. B 本句中的 within a few minutes 和 leaving him sitting alone 暗示着,朋友们匆忙上班 去。 49. C 本句中的 needed to get there earlier 表明,作者夫妇二人认为自己应该早点来。 50. D 丈夫坐着轮椅,作者要把丈夫推过去,故选 push。 51. A 下文的 His feelings were hurt 表明,丈夫与朋友的沟通不愉快,故选 A 项。 52. B 本句中的 to get in touch with others 暗示着,作者鼓励丈夫走出去和别人接触。 53. B 依据下文的 The first change was that…可知,丈夫在慢慢发生变化。 54. C 本句中的 change 说明,丈夫已经不像过去那样迷恋于暴力电影。 55. D 本句中的 violent movies 暗示着暴力影片只能使得他心情不佳,故选 D 项。

A 文章大意:俗话说得好“好心有好报” ,文中的这位善良的乞讨者,在钻戒面前,没有 一点贪念,而是把钻戒还给了主人,他善意的行为得到了回报。 56. A 推理判断题。文章讲述了这位善良的乞讨者,在钻戒面前,没有一点贪念,因此

得到了好报。故选 A 项。 57. C 细节理解题。依据文章第二段可知,这位乞讨者,发现了 1 克拉的钻戒后,到商店 咨询他的价值。故选 C 项。 58. D 细节理解题。依据文章第一段和第三段的 She recalled removing all of her rings and putting them in her coin purse 可知,这位女士从钱包中给老人拿零钱时,把钻戒掉了出来。 故选 D 项。 59. B 推理判断题。 依据文章第四段可知, 在这对未婚夫妇倡议捐款后仅仅一个月的时间, 就收到如此多的捐款。老人是没有想到的,故选 B 项。

60. A

推理判断题。依据文章的后两段可知,这件事以后,这位乞讨者有了住处、并且

和家人团聚,现在安享晚年。故选 A 项。

B 文章大意:大学期间,没有规律的生活往往使很多学生养成不良的生活习惯,导致身体 发福,作者在这里给你的大学生活提出了有价值的建议。 61. B 目的意图题。这是一篇应用文,文中谈及了在大学期间,保持良好的生活习惯,避 免体重的增加,文章尾部的“…one of the only ways you can really lose weight”对全文作了总 结,故选 B 项。 62. A 猜测词义题。语境说这种 pop 在售货机、餐馆都有销售,每天早上、晚上作者都 要放在身边,后来节食就没有用了,并且减肥了。从这些信息判断选 A,这是学生喜欢的饮 料类食品。 63. D 细节推断题。依据文章第三段可知,自己准备午餐会让你吃的比你实际需要的少, 这样就有助于减肥。故选 D 项。 64. C 推理判断题。Tip 4 说找几张你最好的和最糟糕的照片,好照片能显示出你看上去 能有多好,根据 look like 判断这里说的是你的体形的好与坏,因此选 C。 65. B 推理判断题。依据文章尾段的 Any activity is more activity than nothing 可知,作者 在鼓励人们进行体育锻炼, 因此选项 B 正确。

C 文章大意:随着交通工具的发展,澳大利亚已经成为人们首选的旅游胜地,这里宜人的 气候、美丽的海滩、原始森林吸引着来自世界各地游客。 66. D 作者意图推断题。作者在文中讲述了去澳大利亚的旅游的原因,以及旅游时的住 宿,交通等。故选 D 项。 67. B 细节推断题。依据文章第一段的 With the world changing significantly, a few places were left untouched today 可知, 现在澳大利亚成为人们喜欢旅游的地方, 主要是这里有未开 发的地带。因此选 B 项。 68. A 细节推断题。依据文章 As a first world country, Australia offers what is necessary for any traveler.可知,到澳大利亚旅游,你会发现这里的生活很方便。故选 A 项。 69. B 细节推断题。依据文章第四段的 The best way to do it is to make a plan for cities, landscapes…可知,作者建议你作计划到澳大利亚旅游,因为那里幅员辽阔,风景优美。故 选 B 项。 70. C 细节推断题。依据文章尾段的 during some school breaks where you may find less options,可知,在学校放假期间,你会发现选择的机会要少一些。故选 C 项。

D 文章大意: 这是一篇新闻报道。 客观地报道了美国国家航空航天局的计划以及有关人士 对计划的看法和担忧。 71. D 主旨大意题。本文探讨的是美国宇航局应该飞向月球还是直奔火星的问题,从第 二段的首句“Sending astronauts to the moon could be a dead-end journey if the real goal is to get to Mars”可知 D(飞向月球:一条死胡同?)正确。其他几项文章虽都有提及,但不是 文章的中心,故不选。 72. C 词义猜测题。全文讨论的是去月球还是火星的问题,一些人反对重返月球,他们在 游说要去一个新的目的地,当然就是指火星(Mars)了。故选 C。 73. B 细节理解题。由第五段的第二句...retire the expensive and risky space shuttle fleet... (撤掉昂贵而高风险的航空飞机)可知 B 项正确。C 项不是第五段中的信息,故需排除。 74. A 推理判断题。 第五段说奥巴马政府承袭了计划庞大却缺少资金的航天工程, 第八段 说 NASA 有一个庞大的计划,但“还没有足够的资金让我们实施这一计划” ,由此推断选 A, 雄心勃勃,但捉襟见肘。 75. C 推理判断题。这是一篇新闻报道,故该选 C。 76. The heaviest floods in decades struck Alberta, Canada. 77. Around 1000,000. 78. The moisture from the United States. 79. they will be weaker 或 the output may not be good 80. Alberta One possible version: This morning when I read the newspaper, a piece of news attracted my attention. It said that, when seeing an old man fall off his bike, a kind-hearted car driver pulled up and helped him to his feet. However, the old man insisted that the driver had knocked him down and asked for some money for treatment of the disease, which upset the driver much. Fortunately, a passer-by happened to photograph everything with his mobile phone. Therefore, the driver was not wronged at last. I felt affected after reading the news. How come a man has to face the risk of being deliberately harmed by the person he offers help to? If this is the price of helping others, I think few would dare to do any good deed. I hope that things of this kind will not happen again forever.


相关文章:
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 文综 Word版含...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 文综 Word版含答案_政史地_高中教育_教育专区。江西省名校联盟 2014 届高三 12 月调研考试 文综试卷本试卷分第Ⅰ卷(选择...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 历史 Word版含...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 历史 Word版含答案_政史地_高中教育_教育专区。江西省名校联盟 2014 届高三 12 月调研考试 历史试卷第Ⅰ卷 24. 相传帝...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 政治 Word版含...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 政治 Word版含答案_政史地_高中教育_教育专区。今日推荐 68份文档 新市场营销法则 助推企业成长 ...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 物理 Word版含...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 物理 Word版含答案 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 江西省名校联盟 2014 届高三 12 月调研考试 物理试卷 二、选择题...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试 化学 Word版含...
江西省名校联盟 2014 届高三 12 月调研考试 化学试卷本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。满分 300 分。考试时间 150 分钟。 可能用到的相对原...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试物理试题(扫描版...
江西省名校联盟 2014 届高三 12 月调研考试物理试题 (扫描版, 答案 word 解析) 联考· 物理答案选择题每题 6 分 14. 【答案】D 【解析】由表中的数据可求...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试生物试题(清晰扫...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试生物试题(清晰扫描版,答案word解析)_高三理化生_理化生_高中教育_教育专区。高考 江西省名校联盟 2014 届高三 12 月调研考试...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试生物试题(清晰扫...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试生物试题(清晰扫描版,答案word解析)_高三理化生_理化生_高中教育_教育专区。江西省名校联盟 2014 届高三 12 月调研考试生物试...
江西省名校联盟2014届高三12月调研考试化学试题(清晰扫...
江西省名校联盟 2014 届高三 12 月调研考试化学试题(清晰扫描版,答案 word 解析) 联考·化学答案选择题每题 6 分 7.A 造纸废水压到地下,会造成水体污染,B 错...
江西省稳派名校学术联盟2014届高三2014月调研考试英语...
江西省稳派名校学术联盟 2014 届高三 12 月调研考试 英语试题(word 版) 高考英语 2014-01-19 2226 给大家推荐一份好资料>江西省稳派名校学术联盟 2014 届高三 ...
更多相关标签: