当前位置:首页 >> 英语 >>

主谓一致练习 1


主谓一致练习 1 一、单项选择。 1. A library with five thousand books ______ to the nation as a gift. A. is offered B. has offered C. are offered D. have offered 2. The police ______ determined to bring back the missing boy when his family ______ almost given up all hope. A. is, has B. are, have C. are, has D. is, have 3. I have finished a large part of the book; the rest ___ more difficult. A. is B. are C. was D. were 4. Ten minutes ________ an hour when one is waiting for an important call. A. seems B. seem C. like D. feels 5. It's not you but Mr. Anderson who ________ to answer for the incident. A. are B. were C. is D. was 6. --Mike, what did your monitor say just now? -- Every boy and every girl as well as teachers who _______ to visit the museum ______ asked to be at the school gat before 6:30. A. is; is B. are; are C. is; are D. are; is 7. My driving license, rather than my credit cards, ______lost. A. have B. are C. is D. has 8. ______ neither you nor your brother interested in swimming? A. Are B. Is C. Do D. Does 9. The wounded __________ sent to the hospital at once. A. were B. are C. is D. was 10. A number of students ______ for an outing. The number of them _______ fifty. A. have gone; are B. has gone; is C. has gone; are D. have gone; is 11. When and where to build the subway ______ yet. A. are not decided B. have not been decided C. is not being decided D. has not been decided 12. There ______ I'd like to answer this evening. A. are one or two letters B. has one or two letters C. is one or two letters D. have one or two letters 13. A large quantity of information, as well as some timely help ___________ since the organization was built. A. has offered B. had been offered C. has been offered D. is offered 14. Whisky and soda ______ his favorite drink.

A. is

B. are

C. were

D. have been

15. Each of the students in our class _________ great interest in English and they each ________ a copy of New Concept English. A. shows; have B. have; has C. is; have D. takes; has 16. Not only politics but also English is important. In other word, ______ is important. A. English, as well as politics B. politics as well as English C. both politics and English D. politics as well as the English 17. About one third of the population in Beijing and Shanghai ___________ netizens, but in poorer areas, only three or four percent __________ online. A. is; is B. are; are C. are; is D. is; are 18. He said that the twelfth and last lesson _______ rather difficult.

A. were B. was C. will be D. are 19. No one in the department but Tom and I ________ that the director is going to resign. A. knows B. know C. have known D. am to know 20. She has set a new record, that is, the sales of her latest book _______ 50 million. A. have reached B. has reached C. are reaching D. had reached 二、动词填空。 1. When he came back after so many years, he found his hometown much __________ (change). 2. –Do you hear someone __________ (knock) at the door? –Yes, I did. I heard him _________ (knock) three times. 3. The chef was fired because he was caught __________ (smoke) in the kitchen. 4. Oliver Twist is made ___________ (steal) money from a kind gentleman. 5. Mr Smith was so disappointed to see the camera he had had _________ (repair) went wrong again. 6. He got me __________ (pick) up a pizza on my way home. 7. All of us consider Yao Ming __________ (be) the best basketball player in China. 8. I felt a great weight__________ (take) off my mind when I finished the task. 9. A statesman can make his influence _________ (feel) through his speech. 10. She smelt something _____________ (burn). 三、句子改错。 1. His works is to be published next month. 2. “All are present and all are going on well.” said our teacher. 3. Every possible means have been tried. 4. What influences my life greatly is his words. 5. You, he, or I are right. 6. Half of the apple have been rotten. 7. The audience was moved to tears at the words. 8. Science and technology are essential to economic development. 9. Many a student want to be a second Bill Gates. 10. He is the only one of the actors who have won 3 Oscars.

Key
一、单项选择 1. A 2. B 3.A 4.A 9. A 10. D 11.D 12.C 17. B 18.B 19. A 20. A 二、动词填空 1. changed 2. knocking; knock 3. 8. taken 9. felt 10. burning/burnt 三、句子改错 1. are 2. is(going) 3. has 4. are 5.C 13.C 6.D 14.A 7.C 15.A 8.A 16.A/B

smoking

4. to steal

5.repaired 6. to pick 7. to be

5. am

6. has 7. were

8. is

9. wants

10. has


相关文章:
初一主谓一致练习和答案
初一主谓一致练习和答案_英语_初中教育_教育专区。初中英语语法专项练习十二——主谓一致 1. Either Jane or Steven ___ watching TV now. A. were B. is C...
主谓一致专项练习一(带答案)
主谓一致专项练习一(带答案)_英语_高中教育_教育专区。高考英语语法专项练习主谓一致专项练习一高考真题 1. At present, one of the arguments in favor of the ...
1 主谓一致及练习
1 主谓一致练习 高中英语高中英语隐藏>> 高中英语语法 一.主谓一致的基本原则 1 1.语法一致:指主语用单数形式,谓语也用单数形式;主语为复数,谓语动词也 用复数...
主谓一致课堂练习 (1)
主谓一致课堂练习 (1)_英语_高中教育_教育专区。Exercise (2)--- Subject-verb Concord 1 31. Trial and error ___ the source of our knowledge. Exercise ...
高中英语主谓一致练习50题[1]
高中英语主谓一致练习50题[1]_英语_高中教育_教育专区。主谓一致练习 1. About 60 percent of the students ___ from the south, the rest of them ___ fr...
主谓一致练习题及答案liu
主谓一致练习题及答案liu_高一英语_英语_高中教育_教育专区。1.Three _A___ died in the terrible fire in Luoyang last winter. A. hundreds people C. hund...
一主谓一致练习
一.主谓一致.巩固练习 () 1. The number of people invited ___ fifty, but a number of them ___ absent for different reasons. A. were, was C. wa...
主谓一致练习1
主谓一致练习1_其它_高等教育_教育专区。主谓一致练习 专四真题: 54. Which of the following sentences is INCORRECT? (2014) A. Physics is an important sc...
主谓一致(一)练习
主谓一致(一)练习_英语_高中教育_教育专区。主谓一致(一)练习 1. The secretary and manager ___very busy now. A. is B. are C. was D. were 2. Ten...
高一英语主谓一致 练习
高一英语主谓一致 练习_英语_高中教育_教育专区。1. Either you or one of your students ___ to attend the meeting that is due to tomorrow. A. are ...
更多相关标签: