当前位置:首页 >> 英语 >>

望城二中2015届高三第一次月考英语试卷


望城二中 2015 届高三第一次月考英语试卷
2014—8—28 本试卷分为四个部分,包括听力、语言知识运用、阅读和书面表达。时量 120 分钟。满分 150 分。 Part I Listening Comprehension (30 marks) Section A (22.5 marks) Directions: In this section, you’ll he

ar six conversations between two speakers. For each conversation, there are several questions, and each question is followed by three choices marked A, B and C. Listen carefully and then choose the best answer for each question.You will hear each conversation TWICE. Conversation 1 1. What happened to the trees? A. They were cut down. B. They were burnt down. C. They were washed away. 2. What are they talking about? A. Animals and birds. B. Environmental change. C. Bad experience. Conversation 2 3. Which sign may you see in this museum? A. No photos. B. No smoking. C. Be quiet. 4. What does the woman want to buy? A. Some pictures. B. Some stamps. C. Some postcards. Conversation 3 5. Which is TURE about the woman’s illness? A. She has a sore throat. B. Her neck aches. C. It began last night. 6. Why did the woman fall ill? A. She had a shower. B. The weather was cold. C. She had little rest. Conversation 4 7. Why did the man feel difficult abroad at first? A. He didn’t know the way. B. he had no money. C. He knew little English. 8. What did the man do to make a start? A. He worked as a servant. B. He worked as a salesman. C. He worked as an English teacher. 9. What will the man do later? A. Go to an interview. B. Go to a meeting. C. Go to the airport. Conversation 5 10. Where are the two speakers probably? A. At the woman’s house. B. In the cinema. C. In the school. 11. What does the man think of his first job? A. It will be easy. B. The salary will be low. C. It will be satisfying. 12. What kind of apartment does the man want? A. A cheap one. B. A big one. C. A bright one. Conversation 6 13. When did the girl start this part-time job? A. One day ago. B. Two days ago. C. Three days ago. 14. Why does the girl take the job? A. To earn money. B. To improve her English. C. To get some experience. 15. What can we learn from the conversation? A. The man seldom goes to the coffeehouse. B. The man is a foreigner. C. Cookies are not available.
1

Section B (7.5 marks) Directions: In this section, you will hear a short passage. Listen carefully and then fill in the numbered blanks with the information you have heard. Fill in each blank with NO MORE THAN THREE WORDS. You will hear the short passage TWICE.
[来源 :学+科+网]

The first stop of your trip—the airport Time: Arrive at the airport with 16 to spare Preparation: Park your car in long-term parking or ask someone to 17 you there Check-in: At the 18 inside the airport Security: Check your ID and your carry-on bags; Walk through a metal detector, which will check for 19 items Boarding: 20 and those who need assistance will be seated first

Part II Language Knowledge (45 marks) Section A (15 marks) Directions: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the one answer that best completes the sentence. 21.How can I help them to understand _____ they won't listen to me? A.when B.while C.where D.unless 22.Partly_____ about his past love, he buried himself in his work. A.to have forgot B.having forgot C.to forget D.forgotten 23.They could have escaped from the big fire, but unfortunately, someone ____the door. A.locked B.have locked C.had locked D.will lock 24.Nowadays almost everyone prefers to use a smart mobile phone _____ functions are more practical. A.which B.where C.what D.whose 25.It is said that the building to be completed next year will be ____ the old one. A.as half big as B.half as bi g as C.half bigger as D.bigger half as 26.When you look at_____ great effects the climate change has on our life, you'11 agree that it is the most pressing global problem. A.which B.how C.what D.why 27.According to the schedule, the flight No.232 to Beijing____ at 10:30.We'd better set out right now, or we'll be late. A.leaves B.left C.will leave D.has left 28.By the time you arrive in London, we_____ in Europe for two weeks. A.will stay B.stayed C.will have stayed D.are staying 29. When we were in the college, we _____ stay either in the lab or in the library, devoting ourselves to books. A.should B.would C.can D.need 30._____ and we' 11 finish the work on time. A.If we are given two more days B.Two more days C.Having two more days D.Given two more days 31.The murderer was brought in, with his hands ____ behind his back. A.being tied B.having tied C.to be tied D.tied
[来源:学科网]

2

32. 40% of the students in our school _____ from the other parts of Hunan, which ___ relatively large number. A.is; are B.is; is C.are; is D.are; are 33.____ approximately eight by fourteen feet, this room can house 6 to 8 students. A.Measuring B.Being measured C.Having measured D.To measure 34.—____ you make such great achievements in your career? —With strong will and devotion. A.What is that B.How is it that C.What is it that D.How is that 35.We are always told that only through hard work____our goals in our study. A.we will achieve B.we have achieved C.have we achieved D.will we achieve

Section B (18 marks)
Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context. A French billionaire used to have a rough time when he was young.Later he 36 himself in the field of drawing sales.Within ten years, he had become a young media tycoon (大亨) in France.He died of cancer in 1998. A French newspaper published his 37 after his death, in which he claimed:Iwas a poor guy. Before I reach the thre shold (门槛)of heaven, I leave my secret of how to become 38 to the world. Anyone who can answer the question 'What do the poor 39 most will have discovered my secret of becoming rich. My deposit of one million francs in the private safe of my bank will be the prize for his wisdom in uncovering the riddle of poverty."Many people 40 to the publicized will.The answers, as one might imagine, were 41 .The majority of them thought the poor were missing money most.Some stated that what the poor most 42 was opportunity.Still others thought that the poor needed skills to make money.The rest of the answers claimed that poverty could be attributed to the 43 of help, love, attractiveness, and 44 good luck. On the first annivers ary of the billionaire’s passing, his lawyer and representative opened his private safe in the bank; the secret of getting rich 45 .The billionaire believed that the most absent among the poor was the 46 of getting rich. It was a nine-year-old girl who hit the nail on the head.Why did she regard "ambition" as the.Thing the poor lacked most? The day she was officially 47 the one million francs, she said:" Every time my elder sister brought her boyfriend home, she always warned me not to be ambitious.So, I thought perhaps ambition was something that brought what you wanted." 36.A.introduced B.guided C.became D.established 37.A.story B.will C.secret D.finding 38.A.rich B.positive C.s uccessful D.determined 39.A.save B.expect C.lack D.hope 40.A.applied B.responded C.admitted D.contributed ;t 41.A.various B.incorrect C.creative D.related 42.A.cared B.desired C.ignored D.shared 43.A.presence B.absence C.rejection D.dependence 44.A.even B.still C.so D.yet 45.A.turned out B.got out C.came out D.putout 46.A.idea B.ambition C.luck D.opportunity
3

47.A. awarded

B.received

C.returned

D.donated,

Section C (12 marks)
Directions: the following passage by filling in each blank with one word that best fits the context. In the face of various and complicated requirements of employment market, some students begin to question the significance of learning basic knowledge and skills, just as 48. is exposed in some news reports. However, it is absolutely wrong to hold that idea.Owing to the fact 49. we are living in a competitive society, the development of our society demands that we arm 50. with basic skills and up-to-date knowledge so as to keep up with the pace of our society.51. investigation shows that millions of people spend 'time and energy grasping skills and technology so that they 52. keep a favorable position in job market or enhance their opportunities.While focusing on creativity, innovation, management and leadership skills, we should 53. forget the fundamental importance of the more basic, essential skills. It is universally known that opportunity is important, 54. you could do nothing with it if you are not equipped 55 competitive forces, such as basic reading and calculating skills, to seize it.
[来源:学|科|网 Z|X|X|K]

Part III Reading Comprehension (30 marks) Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A,B,C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage.

A
The song, Let’s Go Get Stoned, is an example of Ray Charles’ own kind of music and is his own sound. He mixed black church music, blues and rock-and-roll and produced a very different sound. Ray Charles could play blues, rock and jazz, and liked other kinds of music, too. He recorded an album ( 专 辑 ) of country-and-western music, which was an immediate success. The album was called Modern Sounds in Country and Western Music. Many of the songs became famous. One of the most popular was I Can’t Stop Loving You. Charles made himself a popular artist and an expert of soul music with the release (发行) of his most popular composition (乐曲作品) What I Say. During the 1960s Charles appeared in the 1962 film Swinging Along, and the 1966 British film Ballad in Blue. In 1980 he appeared in The Blues Brothers movie and became even more successful. Charles also played an important part in the recording for Africa’s song of We Are the Wo rld in 1985.Ray Charles often said that sound and music were his life’s blood. He said many times that he would not trade his musical ability for the ability to see again. He did not give his time and money to help the blind, but helped create and supp ort the Robinson Foundation for Hearing Disorders, which helps people deal with the loss of their hearing. He once said, “Being blind is my handicap (生理缺陷), but my ears are my opportunity. Losing my hearing would have ended my life.” 56. According to the passage, what can we learn about Ray Charles? A. He lost both his sight and his hearing. B. He lost his voice and could not sing. C. He lost his sight. D. He was disabled in both body and mind.[来源:学+科+网] 57. Charles appeared in films and _____. A. played an important role at the very beginning B. lost his interest in music in the 1960s[来源:学科网] C. achieved great success in The Blues Brothers D. failed to become successful in the end 58. What can we learn from the passage? A. Ray Charles didn’t want to see again.
4

B. Let’s Go Get Stoned is Ray Charles’ best song. C. Ray Charles couldn’t live without music and sound. D. Charles supported the foundation for the blind. 59. What does the last paragraph tell us? A. Ray Charles thought it was a big pity that he could not see. B. Ray Charles paid attention to nothing except sound and music. C. Ray Charles didn’t help the blind because he hated being blind. D. He considered his hearing as the most important thing in his life. 60. What does the passage mainly tell us? A. How Ray Charles writes songs B. How Ray Charles helps the poor. C. Ray Charles and his works.[来源:Z #x D. How a blind man can succeed. B It seems that there’s a good reason why dogs have remained as man’s best friend. Scientists have found that dogs are the only animals that can read emotion in faces much like humans. The finding suggests that like an understanding friend, dogs can see at a glance if we are happy, sad, pleased or angry. When humans look at a new face, their eyes usually wander left, falling on the right hand side of the person’s face first. This “left gaze bias”(左视偏好) only happens when we look at faces and does not apply(应用于) any other time, such as when looking at animals or objects. A possible reason for the tendency(倾向) is that the right side of the human face is better at expressing emotions. Researchers at the University of Lincoln have now shown that pet dogs also have “left gazes bias”, but only when looking at human faces. No other animal has been known to show this behavior before. A team, led by Dr Kun Guo, showed 17 dogs images(形象) of human, dog and monkey faces as well as objects. Film of the dog’s eye and head movements shows a strong left gaze bias when the animals were presented with human faces. But this did not happen when they were shown other images, including those of dogs. “Guo suggests that over thousands of generations of association(交往) with humans, dogs may have developed the left gaze bias as a wa y to guess our emotions,” New Scientist magazine reported. “Recent studies show that the right side of our faces can express emotions more accurately than the left. If true, then it makes sense for dogs — and humans — to see the right hand side of a face first.” 61. The reason why dogs are man’s best friend is that _______. A. they can read our facial emotions easily B. they can help us in many ways C. they are the only animal that can protect us D. they are easy to deal with 62. The “left gaze bias” only happens when we look at _______. A. animals B. plants C. people D. dogs 63. From the passage we can learn that______. A. the left side of the human face is better at expressing emotions B. only pet dogs have “left gaze bias” C. Dr Kun Guo is a team leader D. The “left gaze bias” happens when dogs were presented with im ages of dogs 64. The passage mainly wants to tell us that ______. A. dogs are man’s best friend B. what is the “left gaze bias“ C. dogs can guess our emotions D. dogs read emotions the same as humans 65. The underlined word “accurately” in the last paragraph probably means _______. A. luckily B. exactly C. slowly D. easily

5

C
I was very naive(天真的) when I started high school. On the first day I didn't realize there was a right way to wear a school hat. In fact,on that first day I did a lot of things wrong—like being the only person in the school who had a tongue ring. That ring made me considered a troublemaker, and by the first break I was given life membership to the “out” crowd. So I put my hair into my hat and took out the tongue ring. It seemed more important to be like others than finding out what it meant to be me. I spent all my energy trying to conform. I couldn't work out why I was so unhappy when I'd ach ieved what I thought I wanted. After many tears and sleepless nights, my teacher took me aside and asked why I was upset. I told him though I tried to fit in at school, I still felt unhappy. He asked me why I cut my hair off, and I told him that I wanted the same kind of hairstyle that the other girls had. He said,“You've started doing things to please other people. If you don't do it for yourself,you will always feel upset. If the people at school don't like you for who you are,then it's their problem.” What he said was true. I started trying to do things for myself. After that I felt a lot better. 66. From the second paragraph,we can learn that ________. A. the other students didn't like the author B. the author didn't wear a hat on the first day C. the author was considered to be a troublemaker by the teacher D. everybody wanted to make friends with the author 67. The underlined word “conform” in the third paragraph means ________. A. to behave like others B. to behave differently C. to behave in a wrong way D. to behave in a special way 68. According to the teacher,the author felt upset because ________. A. she did her primary education through online education B. she had a tongue ring on the first day of school C. she didn't know the right way to wear a hat D. she tried to please others instead of herself 69. According to the passage,which of the following statements is TRUE? A. The author cut her hair off because it looked cool. B. The author followed her teacher's advice at last. C. What the teacher said made the author feel sadder. D. The author didn't want to make friends with others. 70. What's the passage mainly about? A. How to overcome sadness at school. B. How to get along with others at school. C. The pains to fit in at school. D. The problem of loneliness.

Part IV Writing (45 marks) Section A (10 marks) Directions: Read the following passage. Fill in the numbered blanks by using the information from the passage.
Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer. Frederick M. Hess is the director of education policy studies at the American Enterprise Institute, which is a nonprofit organization that conducts research on many public issues. He says that a long summer vacation doesn't make sense in today's world. Can American students afford to take a summer vacation? In a summer vacation, millions of kids spend valuable time sending messages, watching TV, playing video games and doing shopping in the mall. They will also be putting their academic futures at risk.
6

Summer vacation once made sense in the past when you didn't need an education to get a good job. But now things have changed. For today's students, academic skills are important to students' future success, but such skills are affected in the summertime. Many nations don't give kids an American-style summer vacation. They offer no more than seven consecutive(连续的) weeks of vacation. Most American school districts offer up to thirteen weeks. To compete in the global marketplace, Americans must be prepared to go up against international competitors. Summer vacation also causes challenges for today's families. In the 1960s, more than 60% of families had a stay-at-home Mom. Now two-thirds of American children live in households where every adult works. For these families, summer vacation can be more burden than break. Someone must watch the kids. But the biggest problem may be how summer vacation hurts academic achievement. Researchers have found that disadvantaged students lose significant ground in the summertime. A longer school year does not have to be an invitation to hard boring work. Rather, it should allow time-pressed teachers to conduct richer and more imaginative lessons. Schools would have more time to devote to athletics, languages, music and the arts. Summer vacation can be a grand thing. But in the 21st century, it may also be outdated. Title: 71 Theme A long summer vacation doesn’t make sense in today’s world. Vacation length 72 weeks in most American schools[ 来 源 : 学 _ 科_网] · Sending messages _74_______ · Playing video games · Doing shopping futures Affect academic 76 and

Basic [来源:学科网 ZXXK] Information[ 来 源:Z#xx#k.Com]

Students’ 73___________

Putting student’s __75___ Disadvantages

academic

Causing ___77_____ for families ___78_____ academic achievement

Make parents watch kids at home Make students lose significant ground

79.___________ Conclusion

Students should be conducted to study more imaginative lessons such as athletics, languages, music and the arts. Summer vacation can be both grand and ___80____

Section B (10 marks) Directions: Read the following passage. Answer the questions according to the information given in the passage.
A blind boy sat on the steps of a building with a box by his feet. He held up a sign which read, “I am blind, please help.” There were only a few coins in the box. The boy felt sad. A man walked by. He took a few coins from his pocket and dropped them into the box. Then he took the sign, turned it around and wrote some words. He put the sign back so that everyone who walked by would see the new words. Soon the box was full. A lot more people were giving money to the blind boy. That afternoon the man who had changed the sign came to see how things were. The boy recognized his
7

footsteps and asked, “Were you the one who changed my sign this morning? What d id you write?” That man said, “I only wrote the truth. I said what you said but in a different way.” What he had written was, “Today is a beautiful day and I can not see it.” Do you think the first sign and the second sign were saying the sam e thing? Of course, but the second sign told people they were so lucky that they were not blind. Great men say, “In the journey of life, if you want to travel without fear, you must have the ticket of a good conscience(良心).” It’s a beautiful thing to see a person smiling! And it’s even more beautiful to know that you are the reason of a person’s smiling! 81.Why did the blind boy feel sad? (no more than 10 words) (no more than 3 words) _____________________________________________________________________ 82. When did the man change the boy’s sign? _____________________________________________________________________ 83. Why did the second sign have a better effect? (no more than 10 words) _____________________________________________________________________ 84. According to the last paragraph, what is the most beautiful thing? (no more than 15 words) ____________________________________________________________________ Section C (25 marks) Directions: Write an English composition according to the instructions given below in Chinese. 假设你是 Sunny,你打算加入一个名为“译者无国界” (Interpreters without Borders)的非政府组织, 为此你需要提交一份英文个人简介。请根据下列信息写一篇个人简介并阐述自己加入该组织的目的。

注意: 1.词数为不少于 120 词; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。

8

答案

PartⅠ Listening Comprehension (30 marks)

Part II Language Knowledge (45 marks) Section A (15 marks)
21 A 36 D 班级: 22 C 37 B 23 C 38 A 24 D 25 B 39 C 26 C 40 B 27 A 41 A 51. An 62 C 63 C 28 C 42 B 29 B 30 B 43 B 52. can 64 D 65 B 31 D 44 A 32 C 45 C 33 A 46 B 54. but 68 D 69 B 34 B 35 D 47 A 55. with 70 C

Section B (18 marks)

Section C (12 marks)
48. what 49. that 50. ourselves 59 D 60 C 61 A 53. never 66 A 67 A

Part III
56 C 57 C

Reading Comprehension (30 marks)
58 C

Part IV Writing (45 marks) Section A (10 marks) 71. (Long) Summer Vacation 73. 75.
姓名:

72. 74. 76. 78. 80.

13 watching TV skills Hurting outdated

activities at risk challenges

77.

79. suggestion\ advice Section B (10 marks)

9

10


相关文章:
望城二中2015届高三第一次月考英语试卷
望城二中2015届高三第一次月考英语试卷_英语_高中教育_教育专区。难易适中望城二中 2015 届高三第一次月考英语试卷 2014—8—28 本试卷分为四个部分,包括听力、...
湖南省望城二中2015届高三英语上学期第一次月考试题
湖南省望城二中2015届高三英语上学期第一次月考试题_高一英语_英语_高中教育_教育专区。望城二中 2015 届高三第一次月考英语试卷 本试卷分为四个部分,包括听力、...
邵阳市二中2015届高三第一次英语月考试卷
邵阳市二中2015届高三第一次英语月考试卷_高三英语_英语_高中教育_教育专区。邵阳市二中 2014 学年下学期高三年级第一次月考考试 英语 (120 minutes 150 marks)...
湖南省长沙市望城二中2016届高三上学期第一次月考数学(理)试卷
2015-2016 学年湖南省长沙市望城二中高三(上)第一 次月考数学试卷(理科) 一.选择题 1.已知集合 A={x|x ﹣2x﹣3≥0},B={x|﹣2≤x<2},则 A∩B=(...
湖南省株洲二中2016届高三上学期第一次月考英语试卷
湖南省株洲二中2016届高三上学期第一次月考英语试卷_资格考试/认证_教育专区。2015 年下学期株洲市二中高三年级 扬帆起航考试 英语 本试卷分为第 I 卷(选择题)...
湖二中2014—2015学年高三八月月考英语试卷
二中2014—2015学年高三八月月考英语试卷_高三数学_数学_高中教育_教育专区。洪湖二中 2014—2015 学年高三八月月考 英语试卷第一部分:听力(共两节,满分 30 分...
2016届高三南昌二中第一次月考英语
2016届高三南昌二中第一次月考英语_高中教育_教育专区。南昌二中 2015—2016 学年度上学期第一次考试 高三英语试卷第一部分 听力 (共两小节,共 30 分) 第一节...
江西省南昌市第二中学-2016届高三上学期第一次月考英语试题
江西省南昌市第二中学-2016届高三上学期第一次月考英语试题_英语_高中教育_教育专区。南昌二中 2015—2016 学年度上学期第一次考试 高三英语试卷第一部分 听力 (...
湖南省株洲市第二中学2016届高三英语上学期第一次月考试题
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档湖南省株洲市第二中学2016届高三英语上学期第一次月考试题_英语_高中教育_教育专区。2015 年下学期株洲市二中高三年级扬帆起航...
更多相关标签:
望城二中 | 新建二中望城校区 | 高三数学第一次月考 | 一年级第一次月考试卷 | 新建二中高三补习班 | 会宁二中高三16班 | 南昌二中2017届高三 | 九江县二中高三美女 |