当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 4 Section 1]


Unit 4
Ⅰ.单词拼写

Section Ⅰ

1.Your opinion of your son is ________ (错误的) and he's much clever than you think. 2.She ________ (犹豫) over the choice between going to c

ollege for further education and making her own living. 3.Though the students know the meanings of the words, they fail to use them ________ (恰 当). 4.The man over there is a ________ (才华横溢的) young musician. 5.Nowadays most people use paper ________ (手帕). 6.Over the years women want to be given equal ________ (地位)and pay with men. 7.It's ________ (非同寻常的) that he should make exactly the same mistake again. 8.It's bad manners to make rude ________ (评论)about one's appearance. 9.People who work in libraries spend a lot of time ________ (分类) books. 10.I first made his a________ in 1992, when we were both at Stanford University. 答案:1.mistaken 2.hesitated 3.properly 4.brilliant 5.handkerchieves 6.status

7.extraordinary 8.remarks 9.classifying 10.acquaintance Ⅱ.补全句子 1.________ ________ ________ ________ ________ (务必联系我) if you need such help again.(hesitate) 2.It is said that beer ________ ________ ________ (被归类为)a good product. (classify) 3.It is surprising that the headmaster of the school should be found guilty and ________ ________________ ________ ________ ________ (判十年监禁).(condemn) 4.He ________ ________ (评论) the difference in security measures of the two restaurants the other day.(remark v.) 5.During my travel to Mount Tai, I ________ ________ ________ ________ (认识) a young girl from Shanghai. (acquaintance) 6.He is such a person ________ ________ ________ (出卖国家) for money.(betray) 7.He ________ ________ ________ (发财) by selling fried chicken in the market. (fortune) 8.The chair is so hard that it feels ________ ________ ________ ________ (坐上去不舒服). 答案:1.Don't hesitate to contact me 2.is classified as 3.condemned to ten years in jail 4.remarked on 5.made the acquaintance of 6.betraying his country 7.made a fortune 8.uncomfortable to sit on

Ⅲ.完形填空

One afternoon,as I was driving back home, I stopped at a busy intersection as the traffic light turned red. I waited __1__for the light to turn green,so that I could __2__ my journey. Suddenly,out of nowhere, an old woman __3__ and started asking for __4__. That day,I had unknowingly __5__ off the air conditioner in the car and my window was down. The old woman was standing very close to my car. As she begged for alms( 施舍物 ), I closely __6__ her weatherbeaten face, which had lots of wrinkles on it. Her eyes __7__ lots of sadness and her whole body was __8__. I sensed that this elderly lady had __9__ some incredibly hard times in her life and at this time there was no one to look after her, __10__ forced her to beg on the streets. Seeing her condition, I immediately felt from __11__ my being a huge surge (汹涌)of __12__ for her. It was coming deep from within my heart. I normally gave loose __13__ to beggars, however, that day my inner self strongly __14__ me that I give her something substantial (大量的)so that she __15__ have a decent meal. Without any __16__ I took out a substantial amount from my wallet and __17__ it in her hand. Her weatherbeaten face lit up with a toothless smile and she __18__ me and went on her way. In the __19__ the traffic light had turned green, and it was time to move on. As I drove back home I felt within myself a sense of joy and __20__ surging through me because I was able to do something for at least one person on this planet. 文章大意:善良的作者用细腻的笔触描述了一次在十字路口停车的几十秒的时间里遇到 了一位乞讨老人后的所做所想。 1. A.carefully C.patiently B.worriedly D.narrowly

答案:C 词语辨析题。我耐心地等待着交通灯变绿。carefully“小心地”;worriedly“焦 急地”;patiently“耐心地”;narrowly“勉强地”。 2. A.continue C.take B.stop D.start

答案:A 背景常识题。以便我能够继续我的行程。continue“继续”,符合语境。 3. A.escaped C.appeared B.disappeared D.fled

答案:C 词语辨析题。突然,不知从何处出现一位老妇人,并开始乞讨。appear“出现, 露面”。 4. A.food C.direction B.note D.money

答案:D 背景常识题。见上题。ask for “要;要求”。 5. A.carried B.switched

C.put 答案:B off“关掉”。 6. A.observed C.stared

D.broke 习语搭配题。那天,我鬼使神差地已关掉车上的空调并把车窗放下。 switch

B.noticed D.found

答案:A 词语辨析题。她乞讨的时候,站得离我的车很近,我近距离地观察她那张布满 皱纹的饱经沧桑的脸。observe“看到,注意到(某人、某事物),观察”。 7. A.presented C.showed B.suggested D.possessed

答案:C 词语辨析题。她的眼睛露出许多悲伤。present“呈现”。show“显示,显现, 露出”。 8. A.moving C.falling B.turning D.shaking

答案:D 词语辨析题。句意:她整个身体在颤抖。shake“摇动,颤抖”。 9. A.heard C.met B.seen D.caused

答案:B 词语辨析题。我意识到这位老妇人曾经在她的生活中经历了某种难以置信的艰 难时光。incredibly“难以置信地”。see“经历,遭受”。 10. A.that C.what B.who D.which

答案:D 逻辑推理题。我意识到现在没有人照看她,这迫使她在街上乞讨。考查 which 引导的非限制性定语从句,which 替代整个主句的内容。 11. A.in C.within B.beyond D.across

答案:C 词汇复现题。明白了她的处境,我立即觉得对她有一种来自内心深处的汹涌澎 湃的同情。within 在内部,“在内心里,在……之内”。下句有提示。 12. A.passion C.emotion B.sadness D.sympathy

答案:D 词语辨析题。这一同情心来自我内心深处。sympathy“同情,同情心,恻隐之 心”符合语境和逻辑。passion“热情,激情”;sadness“悲伤,伤心”;emotion“情绪,强 烈的情感,激动”。 13. A.pound C.dollar B.change D.allowance

答案:B 背景常识题。我平时给乞丐一些零钱。change“零钱”。

14. A.urged C.ordered

B.suggested D.requested

答案:A 词语辨析题。然而,那天我内在的自我强烈地敦促我给她大量的钱以便她吃顿 好饭。 urge“催促, 力劝, 强烈要求”符合语境。 suggest“建议”; order“命令”; request“要 求”。 15. A.will C.could B.might D.must

答案:C 逻辑推理题。so that 引导目的状语从句时后需用情态动词,此处 could“能, 能够”符合语境。 16. A.permission C.discussion 答案: B B.hesitation D.decision

词语辨析题。毫不犹豫地从钱包里拿出数量可观的钱并把它放在她手中。

permission“许可”;hesitation“犹豫”;discussion“讨论”;decision“决定”。 17. A.placed C.threw B.took D.pushed

答案:A 词语辨析题。place“将(某物)置于某处,放置。” 18. A.blessed C.forced B.called D.required

答案: A 逻辑推理题。 她那张饱经风霜的脸因老人没有牙齿的微笑而绽放出生命的光彩, 她为我祝福然后走开了。bless“祝福,求神赐福于(某人、某事物),求神保佑。” 19. A.daytime C.trap B.meantime D.world

答案:B 习语搭配题。就在此时,交通灯变绿了,该往前走了。in the meantime“在…… 期间,同时”。 20. A.sadness C.happiness B.sorrow D.mixture

答案:C 逻辑推理题。在我开车回家的时候,我觉得在我心灵深处有一种快感,幸福和 快乐在我心中奔涌,因为在这个星球上我至少能够尽心为某个人做点什么。sadness“悲伤”; sorrow“悲痛”;happiness“幸福”;mixture“混合物”。 Ⅳ.阅读理解 (2014· 大纲卷) Which boy hasn't dreamed of being a cool secret agent(特工)? The wonderful fighting abilities and the worldsaving adventures are much more colourful than most people's everyday lives. Well, Cody Banks is just like any other boy, except that he is not just dreaming. He has a big secret his

friends never know about. He was trained to be a spy(间谍)by a special CIA programme, which was made to look like a summer camp. He learned highspeed driving, handtohand fighting and the use of hightech tools. After proving he could become a young hero by saving a baby from a runaway car, Banks gets his first real task. He must make friends with a popular girl at school, Natalie Connors. Then, he must spy on her father, a scientist who has developed a dangerous technology(技术). Banks must stop a group of bad people from forcing Natalie's father into using the technology to endanger the world. The CIA may have taught him firstclass selfdefence moves, but they didn't show him how to talk to girls. Banks has zero ability when it comes to dealing with girls. How can he get around his problem and get an invitation to the girl's upcoming birthday party? Will he finally become Natalie's boyfriend and find out whatever he can about her father's work? Agent Cody Banks has everything that young people are interested in : big explosions, breathtaking performances and funny girldating experiences. It was listed No.2 in the American box office last week. “This story is interesting and fun for the whole family to enjoy, and especially cool for young boys.” said Paul Perkins, a film reviewer in the US. 文章大意:你梦想成为一名特工吗?你想跟一个漂亮女孩交朋友,然后去监视她的父亲 吗?想感受其中的刺激那就来看电影 Agent Code Banks 吧! 1.What is Bank's first real task? A.To test a hightech tool. C.To study a new technology. B.To save a baby from a car. D.To watch a scientist secretly.

答案:D 细节理解题。由文章第二段信息 He must make friends with a popular girl at school…then,spy on her father,a scientist who has developed a dangerous technology 可知,Bank 的真正的任务是秘密监视一位科学家,也就是那个女孩的父亲,故 D 项正确。 2.Banks wanted to go to Natalie's birthday party to ________. A.meet her father C.make friends with her B.know more people D.steal some information

答案:C 推理判断题。第二段提到 Banks 得跟那位女孩交朋友,他的终极目的就是监视 她的父亲;在第三段又提到 How can he get round the problem and get an invitation to the girl's upcoming birthday party,由此可知,Banks 想去女孩的生日宴会的目的是跟她交朋友,故 C 项 正确。 3.What is considered as a great danger in the text? A.The technology developed by Natalie's father. B.An explosion set off by some bad people.

C.The CIA's training of boys for its task. D.Secret agents spying on scientists. 答案:A 细节理解题。由文章信息 then,spy on her father,a scientist who has developed a dangerous technology 可知,在文章中被视为危险的东西的是女孩父亲的科技,故 A 项正确。 4.What is the purpose of the text? A.Making known the work of the CIA. B.Telling the story about a cool boy. C.Showing the dark side of science. D.Introducing a new film. 答案:D 推理判断题。由文章最后一段的关键信息 This story is interesting nad fun for the whole family to enjoy, especially cool for the young boy,特别是后面的 a film reviewer 更是给了 很好的提示,显然,文章在向大家介绍一部电影。 Ⅴ.七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 Hollywood movies are regularly filled with sex and violence. They can be exciting films but sometimes all you want is a little lighthearted entertainment. Have you heard of Bollywood? All singing, all dancing and unrealistic, it is the perfect alternative to normal Hollywood movies. Bollywood is the Indian film industry, based in Mumbai, formerly known as Bombay. __1__ Yet Bollywood is the largest producer of films in the world. This year the Indian Filmgare Awards, Bollywood's Oscars, turn 50 years old. The typical Bollywood movie usually has the following ingredients: a cup of romance, a teaspoon of comedy, a dash of international sightseeing, served with a huge slice of singing and dancing. There will also be one brave hero, one beautiful heroine and one baddie. __2__ Bollywood films are full of ideal things and free of daily worries. __3__ The actors change clothes and locations within a single song. But the audience don't mind. To Indian movie lovers, especially the poor, such films are a gateway to heaven and the stars are their gods. The films take them to a magical world away from their everyday troubles. The films tell them the impossible is possible and that true love conquers all. __4__ Behind the beautiful scenes, Bollywood still emphasizes traditional family values. In most films, if two lovers want to break an arranged marriage, they can't just run away. They must win over their parents. Bollywood is a decent refreshing replacement for those overstimulating Hollywood films. __5__ They will take you to a brighter, cheerier and more colorful world, where it's still cool to dance around a tree and sing a love song. A.Bollywood has gradually won its reputation on the world stage.

B.There is never any mention of politics, poverty or war. C.Most Chinese school kids have probably never seen an Indian film. D.Bollywood films are mostly comic romances with lighthearted incidental music. E.Bollywood pays great attention to traditional values. F.The result is a funfilled musical. G.So if you're tired of all that Hollywood actions, check out the following Bollywood films. 1.__________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.__________ 答案: 1.C 与下文句子的衔接。意思是:也许中国的学生从来没有看过印度电影,然而

Bollywood 才是世界上最大的电影产业基地。 2.F 对上文的总结。浪漫,幽默,伴有着轻音乐和优美的舞姿,里面有一个英雄和美

丽的女主角,这完全是一个充满乐趣的音乐片,故答案应为 F。 3.B 段落承上启下的理解。Bollywood 电影充满了完美的东西免于日常的烦恼。所以在 电影里不会涉及到政治,贫穷和战争。在段末提到电影会带他们到一个神奇的世界,让他们 远离烦恼,真爱可以征服一切。 4.E 对总启句的理解。后文提到,在美丽的画面后面,Bollywood 电影强调传统的家庭 观念。由此可知,答案应为 E,Bollywood 电影更多的关注传统的价值观。 5.G 对上下文的理解。句意为:因此如果你厌倦于好莱坞的动作片时,就找一部

Bollywood 的电影看看吧,它会带你进入一个活泼的多彩的世界,唱着爱情歌曲围着树去跳舞 也是很酷的。


相关文章:
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 4 Section 1]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 4 Section 1]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 4 Section 3]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 4 Section 3]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 4 Section 1]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 4 Section 1]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 4 ...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 4 Section 2]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 4 Section ...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 6.___ 7.___ 8.___ 9.___ 答案...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 4 Section 2]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 4 Section 2]_...答案: 1. When seen in the evening 2. Satisfied with what he did 3. ...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 1 Section 1]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:Unit 1 Section 1]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化...
【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(十二省区)强化练习:unit 4 Section 1]
【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(十二省区)强化练习:unit 4 Section 1]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(十二省区)强化...
【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(十二省区)强化练习:unit 1 Section 4]
【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(十二省区)强化练习:unit 1 Section 4]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(十二省区)强化...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 5 Section 1]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区) Unit 5 Section 1]_...1.___ 2.___ 3.___ 4.___ 5.___ 答案: 1.G 根据下一句 Depending...
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 4 Section 1 Word版含答案]
【成才之路】2014-2015学年高中英语选修(十二省区)课后强化作业 unit 4 Section 1 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...
更多相关标签:
成才之路数学选修2 1 | unit7九年级sectionb | 成才之路 | 成才之路期刊 | 成才之路官网 | 成才之路杂志社 | 成才之路数学必修一 | 成才之路导学号 |