当前位置:首页 >> 高中教育 >>

2012高考英语全国一卷(精准校对版)


全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

全国卷(大纲版)
已核对 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷 1 至 14 页。第Ⅱ卷 15 至 16 页。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ卷 注意事项: 1. 答题前,考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将目己的姓名、准考证号 填写清楚,并贴好条形码。请认真

核准条形码上的准考证号、姓名和科目。 2. 每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡 皮擦干净后,再选涂其他答案标号,在试题卷上作答无效。 第一部分听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂 到答题卡上。 第一节(共 5 小题:每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£19.15. B.£9.15. C.£9.18. 答案是 B。 1. Where does this conversation probably take place? A. In a bookstore. B.In a classroom. C.In a library. 2. At what time will the film begin? A.7:20. B.7:15. C.7:00. 3. What are the two speakers mainly talking about? A. Their friend Jane. B. A weekend trip. C. A radio programme. 4. What will the woman probably do? A. Catch a train. B. See the man off. C. Go shopping. 5. Why did the woman apologize? A. She made a late delivery. B. She went to the wrong place. C. She couldn't take the cake back.
1 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

第二节(共 15 小题:每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟:听 完后,各小题给出 5 秒钟的做答时间。每段对话读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. Whose CD is broken? A. Kathy's. B. Mum's. C. Jack's. 7. What does the boy promise to do for the girl? A. Buy her a new CD. B. Do some cleaning. C. Give her 10 dollars. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. What did the man think of the meal? A. Just so-so. B. Quite satisfactory. C. A bit disappointing. 9. What was the 15% on the bill paid for? A. The food. B. The drinks. C. The service. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Why is the man at the shop? A. To order a camera for his wife. B. To have a camera repaired. C. To get a camera changed. 11. What colour does the man want? A. Pink. B. Black. C. Orange. 12. What will the man do afterwards? A. Make a phone call. B. Wait until further notice. C. Come again the next day. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. What would Joe probably do during the Thanksgiving holiday? A. Go to a play.
2 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

B. Stay at home. C. Visit Kingston. 14. What is Ariel going to do in Toronto? A. Attend a party. B. Meet her aunt. C. See a car show. 15. Why is Ariel in a hurry to leave? A. To call up Betty. B. To buy some DVDs. C. To pick up Daniel. 16. What might be the relationship between the speakers? A. Classmates. B. Fellow workers. C. Guide and tourist. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. Where does Thomas Manning work? A. In the Guinness Company. B. At a radio station. C. In a museum. 18. Where did the idea of a book of records come from? A. A bird-shooting trip. B. A visit to Europe. C. A television talk show. 19. When did Sir Hugh's first book of records appear? A. In 1875. B. In 1950. C. In 1955. 20. What are the two speakers going to talk about next? A. More records of unusual facts. B. The founder of the company. C. The oldest person in the world 第二部分英语知识运用(共两节.满分 45 分) 第一节单项填空(共 15 小题:每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、c、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 例:We _______ last night ,but we went to the concert instead. A. must have studied B. might study C. should have studied D. would study 答案是:C 21. -Which one of these do you want? - _______ Either will do.
3 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

A. I don't mind B. I'm sure C. No problem D. Go ahead 22. Sarah looked at _______ finished painting with _______ satisfaction. A.不填;a B. a;the C. the;不填 D. the;a 23. "Life is like walking in the snow", Granny used to say, "because every step _______.” A. has shown B. is showing C. shows D. showed 24. It is by no means clear _______ the president can do to end the strike. A. how B. which C. that D. what 25. I don't believe we've met before, _______ I must say you do look familiar. A. therefore B. although C. since D. unless 26. The result is not very important to us, but if we do win, then so much _______. A. the best B. best C. better D. the better 27. Mary is really good at taking notes in class. She can _______ almost every word her teacher says. A. put out B. put down C. put away D. put together 28. The party will be held in the garden, weather _______. A. permitting B. to permit C. permitted D. permit 29. This restaurant wasn't _______ that other restaurant we went to. A. half as good as B. as half good as C. as good as half D. flood as half as 30. I _______ use a clock to wake me up because at six o'clock each morning the train comes by my house. A. couldn't B. mustn't C. shouldn't D. needn't 31. Larry asks Bill and Peter to go on a picnic with him, but _______ of them wants to, because they have work to do. A. either B. any C. neither D. none 32. Film has a much shorter history, especially when _______ such art forms as music and painting. A. having compared to B. comparing to C. compare to D. compared to 33. I had been working on math for the whole afternoon and the numbers _______ before my eyes. A. swim B. swum C. swam D. had swum 34. You have to move out of the way _______ the truck cannot get past you.
4 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

A. so B. or C. and D. but 35. If she doesn't want to go, nothing you can say will _______ her. A. persuade B. promise C. invite D. support 第二节完形填空(共 20 小:每小 1.5 分.满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空 白处的最佳选项,并在答题卡上将该项小涂黑。 Body language is the quiet, secret and most powerful language of all! It speaks __36__ than words. According to specialists, our bodies send out more 37 than we realize. In fact, non-verbal communication(非言语交际)takes up about 50% of what we really 38 . And body language is particularly 39 when we attempt to communicate across cultures(文化). Indeed, what is called body language is so 40 a part of us that it's actually often unnoticed. And misunderstandings occur as a result of it. 41 , different societies treat the 42 , between people differently. Northern Europeans usually do not like having 43 contact(接 触)even with friends, certainly not with 44. People from Latin American countries 45 , touch each other quite a lot. Therefore, it's possible that in _ 46__, it may look like a Latino is __47__ a Norwegian all over the room. The Latino, trying to express friendship, will keep moving __48__. The Norwegian, very probably seeing this as pushiness, will keep 49 _ - which the Latino will in return regard as __50 _. Clearly, a great deal is going on when people __51__. And only a part of it is in the words themselves. And when parties are from __52__ cultures, there's a strong possibility of __53__. But whatever the situation, the best __54__ is to obey the Golden Rule: treat others as you would like to be __55__. 36. A. straighter B. louder C. harder D. further 37. A. sounds B. invitations C. feelings D. messages 38. A. hope B. receive C. discover D. mean 39. A. immediate B. misleading C. important D. difficult 40. A. well B. far C. much D. long 41. A. For example B. Thus C. However D. In short 42. A. trade B. distance C. connections D. greetings 43. A. eye B. verbal C. bodily D. telephone 44. A. strangers B. relatives C. neighbours D. enemies 45. A. in other words B. on the other hand C. in a similar way D. by all means 46. A. trouble B. conversation C. silence D. experiment 47. A. disturbing B. helping C. guiding D. following 48. A. closer B. faster C. in D. away 49. A. stepping forward B. going on C. backing away D. coming out 50. A. weakness B. carelessness C. friendliness D. coldness 51. A. talk B. travel C. laugh D. think 52. A. different B. European C. Latino D. rich 53. A. curiosity B. excitement C. misunderstanding D. nervousness 54. A. chance B. time C. result D. advice
5 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

55. A. noticed

B. treated

C. respected

D. pleased

第三部分阅读理解(共 20 小题:每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A Honey(蜂蜜)from the African forest is not only a kind of natural sugar, it is also delicious. Most people, and many animals, like eating it. However, the only way for them to get that honey is to find a wild bees' nest(巢)and take the honey from it. Often, these nests are high up in trees, and it is difficult to find them. In parts of Africa, though, people and animals looking for honey have a strange and unexpected helper — a little bird called a honey guide. The honey guide does not actually like honey, but it does like the wax( 蜂蜡 )in the beehives(蜂房). The little bird cannot reach this wax, which is deep inside the bee’s nest. So, when it finds a suitable nest, it looks for someone to help it. The honey guide gives a loud cry that attracts the attention of both passing animals and people. Once it has their attention, it flies through the forest, waiting from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest. When they finally arrive at the nest, the follower reaches in to get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches. Some of the honey, and the wax, always falls to the ground, and this is when the honey guide takes its share. Scientists do not know why the honey guide likes eating the wax, but it is very determined in its efforts to get it. The birds seem to be able to smell wax from a long distance away. They will quickly arrive whenever a beekeeper is taking honey from his beehives, and will even enter churches when beeswax candles are being lit. 56. Why is it difficult to find a wild bees' nest? A. It's small in size. B. It's hidden in trees. C. It's covered with wax. D. It's hard to recognize. 57. What do the words "the follower" in Paragraph 2 refer to? A. A bee. B. A bird. C. A honey seeker. D. A beekeeper. 58. The honey guide is special in the way _______. A. it gets its food B. it goes to church C. it sings in the forest D. it reaches into bees' nests 59. What can be the best title for the text? A. Wild Bees B. Wax and Honey C. Beekeeping in Africa D. Honey-Lover's Helper B About twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to a film-studio(影棚) to take part in a crowd-scene. Although our "act" would last only for a short time, we could see quite a number of interesting things.
6 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

We all stood at the far end of the studio as workmen prepared the scene, setting up trees at the edge of a winding path. Very soon, bright lights were turned on and the big movie-camera was wheeled into position. The director shouted something to the camera operator and then went to speak to the two famous actors nearby. Since it was hot in the studio, it came as a surprise to us to see one of the actors put on a heavy overcoat and start walking along the path. A big fan began blowing tiny white feathers down on him, and soon the trees were covered in "snow". Two more fans were turned on, and a "strong wind" blew through the trees. The picture looked so real that it made us feel cold. The next scene was a complete contrast(对比). The way it was filmed was quite unusual. Pictures taken on an island in the Pacific were shown on a glass screen (幕). An actor and actress stood of the scene so that they looked as if they were at the water’s edge on an island. By a simple trick like this, palm trees, sandy beaches, and blue, clear skies had been brought into the studio! Since it was our turn next, we were left wondering what scene would be prepared for us. For a full three minutes in our lives we would be experiencing the excitement of being film "stars"! 60. Who is the author? A. A cameraman. B. A film director. C. A crowd-scene actor. D. A workman for scene setting. 61. What made the author feel cold? A. The heavy snowfall. B. The man-made scene. C. The low temperature. D. The film being shown. 62. What would happen in the "three minutes" mentioned in the last paragraph? A. A new scene would be filmed. B. More stars would act in the film. C. The author would leave the studio. D. The next scene would be prepared. C Last night I was driving from Harrisburg to Lewisburg, a distance of about eighty miles. It was late. Several times I got stuck behind a slow-moving tuck on a narrow road with a solid white line on my left, and I became increasingly impatient. At one point along an open road, I came to a crossing with a traffic light. I was alone on the road by now, but as I drove near the light, it turned red and I made a stop. I looked left, right and behind me. Nothing. Not a car, no suggestion of car lamps, but there I sat, waiting for the light to change, the only human being for at least a mile in any direction. I started wondering why I refused to run the light. I was not afraid of being caught, because there was clearly no policeman around, and there certainly would have been no danger in going through it.
7 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

Much later that night, the question of why I'd stopped for that light came back to me. I think I stopped because it's part of a contract(契约)we all have with each other. It's not only the law, but it’s an agreement we have, and we taut each other to honor it: we don't go through red lights. Trust is our first inclination(倾向).Doubting others does not seem to be natural to us. The whole construction of our society depends on mutual(相互)trust, not distrust. We do what we say we'll do; we show up when we say we'll show up; and we pay when we say we'll pay. We trust each other in these matters, and we're angry or disappointed with the person or organization that breaks the trust we have in them. I was so proud of myself for stopping for the red light that night. 63. Why did the author get impatient while driving? A. He was lonely on the road. B. He was slowed down by a truck. C. He got tired of driving too long. D. He came across too many traffic lights. 64. What was the author's immediate action when the traffic light turned red? A. Stopping still. B. Driving through it. C. Looking around for other cars. D. Checking out for traffic police. 65. The event made the author strongly believe that _______. A. traffic rules may be unnecessary B. doubting others is human nature C. patience is important to drivers D. a society needs mutual trust 66. Why was the author proud of himself? A. He kept his promise. B. He held back his anger. C. He followed his inclination. D. He made a right decision. D Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins "Twinkle, twinkle, little star" or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears. One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned something, additional learning trials(尝试)increase the length of time we will remember it. In childhood we usually continue to practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as "Twinkle, twinkle, little star" and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn.
8 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

The multiplication tables(乘法口诀表)are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood. The law of overlearning explains why cramming(突击学习)for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for one's future development. 67. What is the main idea of paragraph 1? A. People remember well what they learned in childhood. B. Children have a better memory than grown-ups. C. Poem reading is a good way to learn words. D. Stories for children are easy to remember. 68. The author explains the law of overlearning by _______. A. presenting research findings B. selling down general rules C. making a comparison D. using examples 69. According to the author, being able to use multiplication tables is _______. A. a result of overlearning B. a special case of cramming C. a skill to deal with math problems D. a basic step towards advanced studies 70. What does the word "they" in Paragraph 4 refer to? A. Commonly accepted rules. B. The multiplication tables. C. Things easily forgotten. D. School subjects. 71. What is the author's opinion on cramming? A. It leads to failure in college exams. B. It's helpful only in a limited way. C. It's possible to result in poor memory. D. It increases students' learning interest. E Are you looking for some new and exciting places to take your kids (孩子) to? Try some of these places: · Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids' interest. Many offer workshops for making land-made pieces, traveling exhibits, book signings by children's favorite writer, and even musical performances and other arts. · Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.
9 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

· Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet(木偶)making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find. · Try hands-on science. Visit one of the many hands-on science museums around the country. These science play-lands are great fun for kids and grown-ups alike. They'll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums. 72. If a child is interested in the universe, he probably will visit _______. A. a Youtheater B. an art museum C. a natural history museum D. a hands-on science museum 73. What can kids do at a Youtheater? A. Look at rock collections. B. See dinosaur models. C. Watch puppet making. D. Give performances. 74. What does "hands-on science" mean in the last paragraph? A. Science games designed by kids. B. Learning science by doing things. C. A show of kids' science work. D. Reading science books. 75. Where does this text probably come from? A. A science textbook. B. A tourist map. C. A museum guide. D. A news report. 绝密*启用前 2012 年普通高等学校招生全国统一考试 英语 第 II 卷 注意事项: 1. 答题前, 考生先在答题卡上用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、 准考证号 填写清楚,然后贴好条形码。请认真核准条形码上的准考证号、姓名和科目。 2. 第Ⅱ卷共 2 页, 请用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答, 在试题卷上作答无效 ......... 第四部分写作(共两节,满分 35 分) 第一节短文改错(共 10 小题:每小题 1 分.满分 10 分) (注意:在试题卷上作答无效) 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横
10 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

线上画一个勾(√) :如有错误(每行只有一个错误) ,则按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜 线划掉。 此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,在该行右边横线上写出该加的词。 此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。 Every one of us can make a great efforts to cut off the use of energy in our country. To begin with, all of us can start reducing to the use of oil by driving only when we have a real need. That won't be easy, I know. but we have to start anywhere. What's more, we can go to work by bike once and twice a week, and we can also buy smaller cars that burn less oil. Other way is to watch our everyday use of water and electric at home. For example, how many times have you walked out of a room and leave the lights or television when no one else was there?

76.______________ 77.______________ 78. ______________ 79. ______________ 80_______________ 81________________ 82______________ 83_______________ 84________________ 85_______________

第二节书面表达(满分 25 分) (注意:在试题卷上作答无效) 假定你是李华, 从互联网((the Internet)上得知一个国际中学生组织将在新加坡(Singapore) 举办夏令营,欢迎各国学生参加。请写一封电子邮件申请参加。 内容主要包括: 1. 自我介绍(包括英语能力) ; 2. 参加意图(介绍中国、了解其他国家) ; 3. 希望获准。 注意: 1. 数 100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 邮件开头和结尾已为你写好。 ************************************************************************** Dear Sir or Madam, ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ Regards, Li Hua

11 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

【听力原文】
第一节: Man: Excuse me, Madam? Woman: Yes? Man: How long can I keep the book? Woman: For one month. Please make sure you return the book before it’s due. 第二节: Man: Hurry up, Jenny. It’s already seven. We’ll be late for the film. Woman: Don’t worry dear, we still have twenty minutes. And it takes us only fifteen minutes to get there. We’ll be there just in time. 第三节: Man: I heard on the radio that it’ll be sunny during the holiday weekend. Maybe we can take a trip to Boston. Woman: That sounds great. I’ll call Jean to see if she likes to join us. 第四节: Woman: It’s nearly eight. If you want to catch the nine o’clock train, you’d better go now. Man: Don’t worry. I’ll drive to the station. Woman: In that case, let me go with you. And you drop me off at the city center. I’ll go to the open market. 第五节: Woman: I’m sorry, the cake is late. We’ll do better next time, I promise. Man: Well, I’m sorry too. You have to take it back. The birthday party is over and we don’t need the cake any more. 第六节: Woman: Oh, it’s broken! Jacky is not going to be happy when he sees this. It’s his favorite CD! He’ll tell mum. Man: Please Kathy, can I borrow ten dollars? I’ll buy him a new one and I will clean up your room. 第七节: Woman: How did you like the dishes, Sir? Man: Delicious. Everything was excellent here. Thank you! Woman: Do you want some coffee, tea, sir? Man: No. thanks, I’m fine. Ah, just have the bill, please. How much is your service charge? Woman: Fifteen percent and it’s included in your bill. Thank you very much, sir. We look forward to seeing you again. Man: Sure, good night. 第八节: Woman: Can I help you? Man: Yes. My daughter bought this camera here for my wife’s birthday. But it doesn’t work. So I’d like to change it for another one. Woman: I see. Let me have a look. Well, we’ll be happy to change it for you. But I am afraid we don’t have another pink one. Man: Oh? What will I do then? Woman: Would you like to choose a different color? We do have this camera in black and orange.
12 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

Man: My wife doesn’t like either of those colors. Woman: If you want, we can order another camera just like this one. There wouldn’t be any extra charge for it. Man: That sounds fine. Would you please go ahead and do that? Woman: We’d be very happy to but it’ll take at least a week. Maybe ten days. We’ll call you when it comes in. Man: Thank you very much. Woman: You are welcome. 第九节: Woman: Hi, Joe! Many people in our department are leaving for Thanksgiving. What are you going to do? Man: I think I’ll just stay at home. I may see some friends and watch a few DVDs. And I probably would go to the Ottawa Car Show. What about you, Ariel? What’s your plan? Woman: I am going to do some traveling with my family. Man: Oh, where to? Woman: Toronto. And on our way, we’re going to visit my aunt, Valley, in Kingston. Man: That’s exciting. How long do you plan to stay? Woman: Two days. I have a get-together party with my college friends on the tenth in Toronto. Oh, I’m afraid I’ve got to go now. My husband is waiting for me. And we’ll have to pick up Daniel from school. Have a nice holiday, Joe! Man: Thank you. You too! 第十节: Where can you look if you want to know how tall the tallest person in the world is, or who the oldest person in the world is? There is only one place where you’ll find all these information, and that’s in the Guinness Book of World Records. This morning we have someone from the Guinness Company that produced that famous book, Thomas Manning. “Welcome to the program, Thomas!” “Thanks, Sue. It’s a pleasure to be here.” “Perhaps you could start by telling us where the idea for the book came from.” “Well, it was first suggested in the early 1950s. Sir Hugh Beaver, the managing director of Guinness, was out shooting birds with some friends. A bird flew away so quickly that no one was able to shoot it. Sir Hugh wondered whether this bird was the fastest bird in Europe, and if it wasn’t the fastest, he wondered what was.” “So I suppose he went to the nearest library to look for the information and he couldn’t find it?” “Yes, that’s exactly what happened. And this made Sir Hugh think there must be other people in the same situation who wanted this kind of information. He thought that, like himself, people would be interested in finding facts of all records to satisfy their curiosity.” “So the idea for a book of records was born. And when did the first book come out?”“A few years later, in 1955. So, to ask your first question: the tallest person in the world is 231.7cm tall. And the oldest person is Jeanne. L. Calment, who was born in February, 1875.” “There are also some rather strange records, aren’t there, Thomas?” “Yes ,that’s right. Did you know, Sue, that the shortest time it is taken …”

13 / 15 全国卷(大纲版)

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

【答案解析】
听力(1-20) CABCA CBBCC ABBBC BAACA 语法(21-35) 21. A 情景交际 22. C 定冠词与零冠词 23. C 一般现在时 24. D 主语从句 25. B 连词 26. D 固定表达 27. B 动词短语辨析 28. A 独立主格 29. A 比较级 30. D 情态动词 31. C 不定代词 32. D 非谓语动词 33. C 动词时态 34. B 连词 35. A 动词辨析 完形填空(36-55) 36. B 37. D 41. A 42. B 46. B 47. D 51. A 52. A 阅读理解 A 篇(56-59)BCAD B 篇(60-62)CBA C 篇(63-66)BADD D 篇(67-71)ADABB E 篇(72-75)CCBC 短文改错 76. a 去掉 a make great efforts。 77. off 错误。off 改为 down, cut down 切断。 78. to reducing to the use,去掉 to。 79. √ 80. anywhere 错误。anywhere 改为 somewhere。 81. and 错误。 and 改为 or。 82. Other 错误。Other 改为 Another。 83. electric 错误。electric 改为 electricity。
14 / 15 全国卷(大纲版)

38. D 43. C 48. C 53. C

39. C 44. A 49. C 54. D

40. C 45. B 50. D 55. B

全国卷(大纲版)——含听力原文、答案

84. leave 错误。 leave 改为 left。 85. on。 leave the lights or television on。 【参考作文】 Dear Sir or Madam, I am Li Hua. I learn from the Internet that you are organizing a summer camp in Singapore, which welcomes students from all over the world. As a senior high school student, I am very interested in the camp and eager to participate. I have been learning English for more than 10 years, and I can communicate with people in fluent English. Meanwhile, I regard this camp as a golden opportunity for me to introduce my motherland, China, to my overseas counterparts and get to know about their countries as well. I hope I will get admitted to your camp and I can’t wait for it. I’m looking forward to your reply. Regards, Li Hua

15 / 15 全国卷(大纲版)


相关文章:
2012高考英语全国一卷(精准校对版)
2012高考英语全国一卷(精准校对版)_高考_高中教育_教育专区。全国卷(大纲版)——含听力原文、答案 全国卷(大纲版)已核对 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非...
2012年全国各地高考英语试题-全国II卷[Word校对版]
2012全国各地高考英语试题-全国II卷[Word校对版]_高考_高中教育_教育专区。全国各地高考英语试题-全国 II 卷 第一部分 英语知识运用 (满分 50 分) ⒍– What...
2012年全国各地高考英语试题-新课标卷[Word校对版]
2012全国各地高考英语试题-新课标卷[Word校对版]_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2012 年普通高等学校招生全国统一考试第二部 分英语知识运用 (共两节.满分 ...
2012年高考英语全国卷(含答案详解)
2012 高考英语真题及答案(全国卷)word 版 第二部分 英语知识运用 (共两节.满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题:每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、...
2012年全国高考英语全国卷1(大纲版含答案)
2012年全国高考英语全国卷1(大纲版含答案)_高考_高中教育_教育专区。校正过的文档,请放心下载,有答案。2012 年普通高等学校招生全国统一考试 英语本试卷分第Ⅰ卷(...
2012年全国各地高考英语试题-湖南卷[Word校对版]
2012全国各地高考英语试题-湖南卷[Word校对版]_高考_高中教育_教育专区。嘉兴...Its people C.Its facilities 第 1页 共 10 页 嘉兴英语教学网 www.jx...
2012年高考英语-全国I卷(解析版)
2012 年普通高等学校招生全国统一考试 英语本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷 1 至 14 页。第Ⅱ卷 15 至 16 页。考试结束后,将...
2012年全国高考英语试题及答案(全国卷)解析
2012全国高考英语试题及答案(全国卷)解析_高考_高中教育_教育专区。宣城校区 2012 年普通高等学校招生全国统一考试 英 语 绝密 启用前 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)...
2012至2015高考英语全国卷阅读理解汇编(精校版)
2012至2015高考英语全国卷阅读理解汇编(精校版)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2012至2015高考英语全国卷阅读理解汇编(精校版) ...
2011、2012年英语全国高考卷汇总版本
2011、2012英语全国高考卷汇总版本_高考_高中教育_教育专区。2011 年普通高等学校招生全国统一考试 英语 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 ...
更多相关标签:
2012高考数学全国卷 | 2012高考语文全国卷1 | 2012高考英语全国卷1 | 2012年高考语文全国卷 | 2012高考语文全国卷2 | 2012高考理综全国卷1 | 2012高考英语全国卷2 | 2012高考理综全国卷2 |