当前位置:首页 >> 英语 >>

选修七 Modules 1~6综合技能测试


选修七

Modules 1~6 综合技能测试
考试时间 120 分钟。 第Ⅰ卷(选择题 共 115 分)

本卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。 满分 150 分,

第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟 的时间将试卷上的答案转涂到答

题卡上。 第一节(共 5 小题; 每小题 1.5 分, 满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听完每段对话 后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。 1.How did the man feel? A.Nervous. C.Disappointed. 2.What do we know about the man's neighbours? A.None of them likes music. B.They make too much noise. C.They are much quieter now. 3.What is Jane going to do? A.Take a walk. C.Have an exam. 4.When will the man's bus leave? A.In five minutes. C.In an hour. B.In fifteen minutes. B.Catch a bus. B.Angry.

5.Where are the two speakers? A.In a shop. C.In a hospital. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听每段对话前, 你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6.When did the man arrive here? A.This morning. C.Four days ago. 7.Which country does the man mention? A.Canada. C.France. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8.Who is new in the neighbourhood? A.Jane. C.Joseph. 9.How many people are there in Mr Williams' family? A.Three. C.Five. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.Why didn't Mike take the exam yesterday? A.He had a headache. B.Four. B.Linda. B.Russia. B.Last night. B.At a bus stop.

B.He had a fever. C.He had a toothache. 11.What does the professor permit Mike to do? A.Have the exam next term. B.Have all exams at home. C.Have the exam when he gets better. 12.How will Mike go to buy pills? A.By car. C.On foot. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.How long will Lisa stay in Japan? A.A month. C.Two years. 14.How does Lisa feel? A.Worried and nervous. B.Excited and nervous. C.Excited and happy. 15.What will Lisa do before she leaves for Japan? A.Attend a language class. B.Read more Japanese novels. C.Apply for a new programme. 16.What does Lisa think is the most important for one to study abroad? A.The knowledge of a foreign language. B.The ability to get used to a new environment quickly. C.The experience of living in a country with different cultures. B.A year. B.By bike.

听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.When does the story take place? A.In the morning. C.In the evening. 18.What is Harry's problem? A.No one at his school likes him. B.Some people at his school dislike him. C.Only the teachers at his school like him. 19.Why doesn't Harry want to accept his mother's advice? A.He thinks he is right. B.He doesn't think it is good enough. C.He thinks he is too old to change. 20.What is Harry? A.A bus driver. C.A headmaster. 答案: 1-5 -20 BAACC ABCBA 6-10 BCACB 11-15 CCBBA 16 B.A student. B.In the afternoon.

听力材料: 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听完每段对话 后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。 Text 1 W:Weren't you nervous when the professor called on you? M:Of course. I'll say I shook all over.

Text 2 W:I hear that you will move to a new place next month. M: just have to. My neighbours are all music lovers. They are I always making too much noise and it's very difficult for me to

fall asleep at night. Text 3 M:Right, here we are, Jane. It's fifteen to nine. You've got fifteen minutes to go.

W:Tim, I'm so nervous. Are you sure I'm prepared for my test? Text 4 M:Excuse me, when does the next bus for Princeton leave? W:Let me see... There's one leaving in fifteen minutes, and another one in an hour.

M:I'd like two tickets for the earlier one. Text 5 W:Can I help you? M:Well, actually, I'm looking for a digital watch. W: I'm afraid we don't have any digital watches now, but we Oh, expect some to come in very soon.

第一节到此结束。 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听每段对话前, 你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 听下面一段对话,回答第 6 和第 7 两个小题。现在,你有 10 秒

钟的时间阅读这两个小题。 Text 6 W:So you're on holiday, aren't you? M:That's right. W:When did you arrive here? M:Last night. W:And when will you leave? M:Today. W:Where have you been on this holiday? M: me see. Ah, I've been to England, France, Germany, Italy, Let and now I'm in Spain. W:Really? How long does your holiday last? M:Two weeks. W:All those countries in two weeks! M:That's right. 听下面一段对话,回答第 8 和第 9 两个小题。现在,你有 10 秒 钟的时间阅读这两个小题。 Text 7 W:Hello, my name is Jane Chen, your new neighbour. I've just come from Hong Kong. What's your name, Sir?

M:Joseph Williams. Glad to meet you. W:Thank you, Mr Williams. I am very happy to be your neighbour. M:Just call me Joseph. Will you please come to my house? I want to introduce you to my wife and children.

W:Sure, Joseph. I'd be glad to meet them.

M:Jane, this is my wife, Susan, and my kids, Linda, Cathy and David. W: Nice to meet you, Mrs Williams. Hi, Linda, Cathy and David. 听下面一段对话,回答第 10 至第 12 三个小题。现在,你有 15 秒钟的时间阅读这三个小题。 Text 8 W:Where were you yesterday, Mike? M:I was at home asleep. W:Asleep?! I thought that you had to take an exam. M:I was sick and had a fever. I couldn't get out of bed. W:You still look a little sick. M:I just came here to speak to my professor about the exam. W:What did he tell you? M:He said that I'd be able to take the exam when I got better. W:Well, that's all right then. Are you going straight home? M:I have to stop at the drugstore on the way. I need some pills. W:Do you think that you should walk that far? M:I have to walk. I don't think I'd be able to drive today. W:Well, take care of yourself. M:Thanks. 听下面一段对话,回答第 13 至第 16 四个小题。现在,你有 20 秒钟的时间阅读这四个小题。 Text 9 M:Say, Lisa, what are you watching? W:A Japanese film. I'm going to spend all next year in Japan, and I'd better get to know more about its culture.

M:You mean you are accepted into the programme? W:Sure. M:That's wonderful. You must be excited. W:Excited and nervous. You know I must work on some basic conversation skills.

M:How much Japanese can you understand? W:Only a little now. But I'll attend a special language class next month. M:I wish I were as clever as you are in foreign languages. I'd love to study abroad.

W:Then why don't you? The school has a lot of programmes that don't require much foreign language. You just have to be who is and can get used to a new important.

the kind of person

environment fast. That's the most

M:I thought all programmes required one to know a foreign language. Thank you for letting me know this.

听下面一段对话,回答第 17 至第 20 四个小题。现在,你有 20 秒钟的时间阅读这四个小题。 Text 10 M:Mrs Smith, would you like to tell us the story between you and your son? W:Well, I'd like to. One day Harry came to me while I was having my breakfast, and said, “No one at my school likes me. and the children don't. Even the cleaners “Well, Harry,” I answered. few people don't like but if a lot

The teachers don't,

and the bus drivers hate me.”

“Perhaps you aren't very nice to them. If a

a person, he or she may not be responsible for that,

of people don't, there is usually something wrong, and that person really needs to change.” “I'm too old to change,” Harry said. “I to see the don't want to go to school. Yes, it's true. I don't want teachers and children's faces again. I am afraid I may be silly, Harry,” I said softly, going to the “You have to go to your school at once. waiting for you. You're quite nice. you will do better in the learn. And after all,

go crazy.” “Don't

garage to get the car out.

Your teachers and children are

You have done everything well and you're the headmaster of the school.” 第二节到此结束。

future. Also, you still have a lot of things to

第二部分:基础知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 21 . (2013· 阳 第 二 次 统 考 )Great attention must ________ 洛 education, especially in the countryside. A.be paid to developing C.be paid to develop B.pay to develop D.pay to developing

答案:A pay attention to 意为“注意”,其中 to 为介词,该题 为 pay attention to 的被动语态,所以选 A 项。 22.(2013· 辽宁三校联考)Human behaviour is mostly a product of learning,________ the behaviour of animals depends mainly on instinct(本能). A.whereas C.unless B.so D.that

答案:A whereas 意为“反之;然而;却”。该题应用 A 项表

示转折对比。 23 . (2013· 连 二 检 )With so much excitement, the teacher 大 couldn't ________ and start her lesson. A.put down C.break down 答案:B B.settle down D.take down

put down 意为“放下;写下;镇压”;settle down

意为“安居; 安家; 冷静下来”; break down 意为“抛锚; 出故障”; take down 意为“写下;记下”。根据句意判断应选 B 项,表示“老 师无法静下心来开始上课”。 24.(2013· 东北四校二模)Young man, if you hurry up, I think ________ quite ________ that you will catch the next train. A.that; probably C.it;likely B.this;certainly D.you;nearly

答案:C 第一个空为形式宾语,代替后面的 that 从句,形式主 语和形式宾语只能使用 it;第二个空用形容词 likely 作补语,表示 “??是可能的”。 25.(2013· 辽宁四校一模)There is some doubt ________ she will be able to repay the money on time. A.that C.whether B.which D.why

答案:C 在肯定句中,doubt 后面的同位语从句用 whether 引 导;在否定句中,doubt 后面的同位语从句用 that 引导。 26.(2013· 吉林实验中学质检)—Thanks for your help, but can you do me one more favor, please? —________, sir. What's it then? A.Just a minute

B.It's very nice of you C.That's all right D.At your service 答案:D A 项意为“稍等一会儿”;B 项意为“你真好”;C

项意为“没关系;不用谢”;D 项意为“随时为您服务”。从语境来 看,D 项最佳。 27.(2013· 邯郸质量检测)All present were shocked by what the little girl ________ when she was cheated and sold to a mountain village. A.went over C.got along with 答案:B B.went through D.got away

go over“复习”;go through“经历”;get along

with“相处”;get away“离开”。句意:“所有在场的人都被这个 小女孩在被拐卖到一个山村的经历震惊了。” 28.(2013· 昆明二模)The project, ________ by the end of 2012, has expanded the city's telephone network to cover 1 000 000 users. A.accomplished C.accompanied B.to accomplish D.accomplish

答案: accomplish 意为“完成”; A accompany 意为“陪伴”。 根据句意判断应选 A 项, 过去分词作定语表被动和完成, 意为“2012 年底完成的工程”。 29.(2013· 云南第二次统考)None of the criminals would escape ________. A.to be punished C.punishing 答案:B B.being punished D.to punish

escape 后面需接动名词形式作宾语,而不接不定式。

根据句意判断此处应用 punish 的被动式,表示“受到惩罚”。 30 . (2013· 口 二 模 )—The singer together with her band 海 ________ invited to the concert. Did you enjoy that party? —No, no sooner ________ than they sang their top hit Oh My Baby. A.was; I had left C.was;had I left B.were;I have gone D.were;did I leave

答案:C 第一句的主语是 The singer,所以谓语用单数;第二 句以否定词开头,所以应用倒装语序,答案为 C 项。 31.(2013· 三亚质检)—Could I have a window seat? —All right. Your flight ________ boarding at Gate 18 at 2:15. A.have begun C.is to begin B.began D.begins

答案:D 按照时刻表进行的事情应用一般现在时。 32.(2013· 海淀月考)Eating too much fat can________ heart disease and cause high blood pressure. A.result from C.attend to 答案:B B.contribute to D.devote to

A 项意为“由??引起”;B 项意为“导致;促成”;

C 项意为“照顾,关心”;D 项意为“献身于;致力于”。根据句意 判断应选 B 项,句意:摄入太多脂肪会导致心脏病和高血压。 33. (2013· 朝阳质检)By offering free access to a wide range of public facilities, our shool now is a quite satisfying place for study, ________ its poor accommodation. A.apart from C.in addition to B.as well as D.because to

答案: apart from 表示 “除去”, A 符合句意。 项意为“和; B 还有”;C 项意为“除??之外还”;D 项意为“因为”。 34.(2013· 天津一中月考)Many people didn't become aware of the fact ________ Chinese athletes can do better than the westerners until Liu Xiang and Li Na became winners. A.which C.that B.when D.what

答案:C 考查名词性从句。句意:直到刘翔和李娜夺冠时许多 人才意识到中国运动员可以做得比西方人更好。that 引导同位语从 句,只起连接作用。 35.(2013· 山东实验中考诊断测试)—Why did you recommend we ________ a new machine? —Because the old one had already been damaged ________. A.should buy; beyond reach B.buy; beyond repair C.bought; beyond fix D.would buy; beyond control 答案:B recommend 意为“建议”,后面的从句谓语应用

(should) do 的形式, 可排除 C、 项; D beyond reach 意为“够不着”, beyond repair 意为“无法修复”,根据句意判断答案为 B 项。 第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36~55 各题所给的四个选 项(A、B、C、D),选出最佳选项。 (2013· 皖南八校联考) When I was in my second year of senior high school, girl called a Jeanie in my class made a big name for herself. She had successfully

__36__ the interviews for a famous women's university in the USA. On hearing the news, told the girl that I __37__ her very much. I Then,she __38__ at me and said the words I would never __39__, “You can also do it! If you have __40__,you should realize them. You see, __41__ action, dreams are still dreams. But if you __42__, the dreams may come true.” Her words gave me so much __43__.She encouraged me to take action to accomplish my dreams. From then on, I spent a lot of time __44__ an article for competition. It was a really big __45__ for me, not only for my writing but also a __46__ of my courage. After several days' hard work,I finished it. __47__I lacked selfconfidence, I still handed it in. I knew it was the only __48__ that may make my dreams come true. But day in and day out,I __49__ waiting and waiting, yet I heard nothing. I was very __50__ then. One day,however,a classmate of mine __51__ to an English newspaper and said __52__ , “Mary , your __53__ is in the newspaper! Is that your article?” My heart beat heavily. With shock and joy, I __54__ the newspaper. The thing I thought was __55__ had really happened. 36.A.begun C.attended B.given D.passed

答案:D 上文提到这个女孩在作者所在的班级中一举成名,由 此可知她成功地“通过”了美国一所著名女子大学的面试。 37.A.loved C.congratulated B.admired D.thanked

答案:B 作者和她都是高二年级的学生,并且在同一个班级,

而她居然通过了一所著名大学的面试,作者自然非常“羡慕”她。 38.A.smiled C.cried B.aimed D.shouted

答案:A 根据她所说的话可知应该是“微笑”,其他选项均不 符合上下文语境。 39.A.doubt C.forget B.understand D.accept

答案:C 下文提到她的话给了作者极大的鼓舞,由此可知作者 永远不会“忘记”她的话。 40.A.designs C.actions B.demands D.dreams

答案:D 如果你有“梦想”,就要实现它们。 41.A.into C.without 答案: 42.A.try C.work 答案: A C B.By D.with 假如“没有”行动,梦想依然只是梦想, B.like D.live 本段后半部分提到作者从此之后采取行动去实现

自己的梦想,由此可知这个女孩是在鼓励作者去“尝试”, 43.A.pain C.surprise 答案: B B.inspiration D.advice 她的话给了作者很多“激励”。 B.reciting D.preparing 下文提到报纸刊登了作者的文章,由此可知作者

44.A.seeking C.reading 答案: D

是精心为作文比赛“准备”自己的文章。 45.A.shock C.challenge 答案: C B.turn D.success 作者听了女孩的话后才决定参加作文比赛,再结

合下文可知这对作者来说是一个“挑战”。 46.A.test C.part 答案: A B.risk D.reward 参加作文比赛不仅是对作者写作能力的挑战,也

是对作者勇气的“考验”。 47.A.Ever since C.As though 答案: D B.Now that D.Even though “虽然”作者缺乏勇气,还是把自己创作的文章

交了上去。前三项分别表示“自从”、“既然”、“好像”,都不符 合语境。 48.A.way C.question 答案: A B.suggestion D.purpose 作者知道这是让梦想成真的唯一“途径”。 B.kept D.remembered B 作者日日等待,然而杳无音讯。keep doing sth.

49.A.hated C.meant 答案:

表示“继续做某事”。hate doing sth.表示“讨厌做某事”;mean doing sth.表示“意味着做某事”; remember doing sth.表示“记得做 过某事”。 50.A.worried C.disappointed B.surprised D.ashamed

答案:C 作者苦苦等待文章的消息,却一直没有结果,自然感 到非常“失望”。 51.A.wrote C.returned 答案: D B.explained D.pointed 作者的那个同学“指”着那份报纸询问作者报纸

上的文章是否真的是作者所写。 52.A.proudly C.excitedly 答案: C B.hopelessly D.angrily 作者的同班同学显然没有意料到作者的名字会出

现在报纸上,因此非常“兴奋”。 53.A.name C.report 答案: A B.writing D.diary 作者的“名字”被刊登在报纸上,作者的同学只

是想验证那篇文章是否是作者所写。 54.A.picked out C.made out 答案: B B.picked up D.made up 作者既震惊, 又兴奋, “拿起”了那份报纸。 pick

out 表示“挑选”make out 表示“理解”make up 表示“组成”。 55.A.incorrect C.interesting 答案: 了”。 第三部分:阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出 B B.impossible D.special 本句的意思是“我原以为不可能的事情真的发生

最佳选项。 A (2013· 临川一中模拟) China is made up of 56 ethnic groups. The ethnic majority group is known as the Han, it accounts for 93 percent of the population. and China's minorities account for 7 percent of the population. Many of the minorities are concentrated in China's five Autonomous Regions: Guangxi, Xinjiang, Tibet, Inner Mongolia and Ningxia. ________. The Mongolian Population: about 5 million Location: Inner Mongolia and northern China Religion: Tibetan Buddhism, Islam The Mongols led by Genghis Khan (成吉思汗)governed China and established the Yuan Dynasty. They have their own language and dialects. The Tibetan Population: about 4.6 million Location: Tibet Religion: Tibetan Buddhism The Tibetans and Hans have been living together for thousands of years. China's sovereignty (统治权)over Tibet can be traced back to the 13th century. The Tibetans enjoy the same freedom of religion and education as other Chinese. The Uygur Population:about 7 million Location: Xinjiang Religion :Islam The Xinjiang Uygur Autonomous Region is the largest region in

China, covering one sixth of China's total area. A great deal of it is desert and mountains. Uygurs love dancing, singing and playing their own unique musical instruments. They are hospitable people. Visitors will be invited to taste sweet grapes, melons and plums, drink tea and join the lively dancing. The Zhuang Population:about 15 million Location: Mainly in Guangxi The Zhuang is the largest ethnic minority group in China. They live in the Guangxi Autonomous Region and also Guangdong, Guizhou, Yunnan and Hunan, where they make their living as farmers. Their tropical fruits and farming produce are very famous. Every March, they have a big festival to celebrate with folk dancing and singing. The Hui Location:Northwestern China Population:about 8 million Religion: Islam The Hui has a long history of intermarriage with other nationalities such as the Arabs, Hans, etc. They follow many Muslim rules and taboos, such as not eating any pork. The men wear white or black skullcaps. Women cover themselves with white,black or green veils (面巾). 本文主要介绍了中国少数民族的情况。 56.Which of the following can be put in the Blank? A.The following are interesting pictures of ethnic minority groups. B.A brief introduction to five ethnic minority groups.

C.Would you like to know something about the Mongolian? D.Which ethnic minority group do you want to know? 答案:B 根据下文中对各少数民族的简要介绍可知,此句应具

有“启下”功能,故答案为 B 项。 57.How long has China had sovereignty over Tibet? A.13 centuries. C.Less than 8 centuries. B.At least 8 centuries. D.As long as 7 centuries.

答案:B 根据 The Tibetan 中的 China's sovereignty over Tibet can be traced back to the 13th century.而现在是 21 世纪,21 减 13 应 为 8,故答案为 B 项。 58.If a tourist wants to experience the ethnic minority festival atmosphere in spring,you ________. A.suggest Xinjiang because travelers can dance with local people B.recommend Guangxi because there holds a big festival in March C . recommend Inner Mongolia because people there love dancing D.suggest Ningxia because it has rich heritages in arts and music 答案: B 根据 The Zhuang 的最后一句 Every March, they have

a big festival to celebrate...可知答案为 B 项。 59.Which of the following is TRUE according to the passage? A.The Tibetan is the largest ethnic minority group in China. B.The Zhuangs live by farming and fishing. C.The Huis follow many Muslim rules and taboos.

D.The Hui women wear veils to keep warm. 答案:C 根据每一少数民族中的人数可知 A 项错误,因壮族才 是中国人口最多的少数民族;据 The Zhuang 的第二句句尾... make their living as farmers 可知 B 错误;根据最后一段第二句可知 C 项 正确;最后一段最后一句只说女士带面巾,但并未提及保暖,所以 D 项错误。 B (2013· 武汉调研) The US men's basketball team has opened its Olympic campaign with a 31point victory over host China, 101- VOA Sports editor 70. Parke Brewer reports from Beijing. The Beijing Olympic Basketball Gymnasium was overflowing with both fans and the media for this much anticipated game. And the Chinese,to the delight of the home crowd, even stayed with the heavily favored Americans well into the second quarter because of their accurate threepoint shooting. The US players scored many of their points on electrifying dunks, and it was the slam dunk by Chris Bosh with the score tied at 29 that finally put the Americans up to stay. “We came out a little tight,” said Chris Bosh. “We knew that it was going to be a very emotional game for both teams, especially China playing in front of their home crowd. But we withstood the storm and calmed down,and then we just played a lot better basketball.” Watching the big American victory in person were President Bush, his wife Laura and his father, the former President George H. W. Bush.

Bosh said the team was aware of their presence. “It was just a thrill to have the leader of our country there,” he said. “It was pretty patriotic for us and for the citizens all across the world who are United States citizens.” Both Chris Bosh and Dwayne Wade were perfect from the field, with Bosh four- four and Wade seven- seven. Wade was also forforperfect on all five of his free throws,and led the US team with 19 points. LeBron James had 18, while Kobe Bryant and Dwight Howard each scored 13. Yao Ming, China's NBA star of the Houston Rockets,led the home team with 13. Yao scored the first points of the game on a threepoint field goal, and US Coach Mike Krzyzewski said, contained him very well. “I thought that the attention we gave Yao early was key,” said Mike Krzyzewski. “He made really good plays to get his teammates involved and they hit threes. And more than half their points in the first half were from threes. And we were like one- twelve. I think we ended up one- fifteen before we started forforhitting some threes.” And the Americans continued to build their lead. The US managed a 12point lead by halftime (49- and surged to a 37) 26point advantage after threequarters (74- Once again, final 48). the was the USA 101, China 70. 本文叙述了两支篮球队的比赛情况。 60.Which of the following is RIGHT? A.This is the US team's second game. B.Before the halftime,the US team has no advantage. after that , his players

C.Chinese team played as well as the US team in the first quarter. D.The US team were not nervous at all from the beginning. 答案:C 细节理解题。从第二段第二句 And the Chinese, to the delight of the home crowd, even stayed with the heavily favored Americans well into the second quarter...可知答案。 61 . The meaning of the underlined word “contain” is “________”. A.学习 C.盖帽 B.包含 D.控制

答案:D 词义猜测题。根据文中 Yao scored the first points of the game on a threepoint field goal, and US Coach Mike Krzyzewski said, after that, his players contained him very well 可知姚明得了首 个三分后,美国队员加强了对姚明的防守。故选 D 项。 62.________ people got over 10 points in this match. A.2 C.4 B.3 D.5

答案:D 细节理解题。从倒数第四段中 Wade was also perfect on...led the home team with 13.可知共 5 人得分超过 10 分。 故选 D 项。 63.Which is the best title of the passage? A.US men's basketball team is great B.US men's basketball team won the first game C.President Bush watched the game D.US men's basketball team beat China 答案:D 主旨大意题。文章叙述了两队比赛的一些情况。A、

B、C 三项为其中的细节,而题目需概括本篇的大意。故选 D 项。

C (2013· 湖北黄冈模拟) Susan Sontag(1933—2004) was one of the most noticeable figures in the world of literature. For more than 40 years she made it morally necessary to know everything—to read every book worth reading, to see every movie worth seeing. When she was still in her early 30s, publishing essays in such important magazines as Partisan Review, she appeared as the symbol of American culture life, trying hard to follow every new development in literature, film and art. With great effort and serious judgment, Sontag walked at the latest edges of world culture. Seriousness was one of Sontag's lifelong watchwords(格言), but at a time when the barriers between the welleducated and the poorlyeducated were obvious,she argued for a true openness to the pleasure of pop culture. In Notes on Camp,the 1964 essay that first made her name, she explained what was then a littleknown set of difficult understandings, through which she could not have been more famous. Notes on Camp, she wrote, represents “a victory of ‘form’ over ‘content’ , ‘beauty’ over ‘morals’”. By conviction she was a sensualist(感觉论者),but by nature she was a moralist,and in the works she published in the 1970s and 1980s,it was the latter side of her that came forward. In Illness as Metaphor—published in 1978, after she suffered cancer—she argued against the idea that cancer was somehow a special problem of repressed (被压抑的)personalities,a concept that effectively blamed the victim for the disease. In fact, reexamining old positions was her lifelong habit.

In America, story of a 19th century Polish actress who set up her a perfect society in California, won the National Book Award in 2000. But it was as a tireless, allpurpose cultural view that she made her lasting fame. “Sometimes, she once said, “I feel that, the end, I am ” in all really defending... is the idea of seriousness, of true seriousness.” And in the end,she made us take it seriously too. Susan Sontag 是世界文学史上最受瞩目的人物之一, 被称为当代 西方最重要的女知识分子, 被看作美国文化生命的象征。 她努力追随 着文化、电影、艺术方面的每一点新发展。 64. is implied but not stated in the first paragraph that Sontag It ________. A.was a symbol of American cultural life B.developed world literature, film and art C.published many essays about world culture D.kept pace with the newest development of world culture 答案:D 推理判断题。根据第一段第三句“When she was still in her early 30s, publishing essays in such important magazines as Partisan Review, she appeared as the symbol of American culture life, trying hard to follow every new development in literature,film and art. ”可知 A、B、C 三项在这句话中都能找到依据,只有 D 项在该 段中没有被直接提到,只有暗示。 65.From the works Susan published in the 1970s and 1980s,we can learn that ________. A.she was more of a moralist than a sensualist B.she was more of a sensualist than a moralist

C.she believed repressed personalities mainly led to illness D.she would like to reexamine old positions 答案:A 细节理解题。根据第三段第一句“By conviction she was a sensualist, but by nature she was a moralist, and in the works she published in the 1970s and 1980s, was the latter side of her that it came forward. ”可知 Susan 更是个伦理学家。 66.According to the passage, Susan Sontag would agree to the ideas EXCEPT “________” A.we should try hard to follow every new development in literature, film and art. B.cancer can be defeated because it is a special problem of repressed personalities. C.‘form’ should be over ‘content’, ‘beauty’ should be over ‘morals’. D.we should defend the idea of seriousness, of true seriousness. 答案: 推理判断题。 B 根据第三段第二句“... after she suffered cancer—she argued against the idea that cancer was somehow a special problem of repressed personalities,a concept that effectively blamed the victim for the disease. ”可知 B 项错误。 67.What is the passage mainly about? A.A lifelong watchword: seriousness. B.Susan Sontag is the symbol of American culture. C.How Susan Sontag became famous. D.An introduction to Susan Sontag and her watchword. 答案:D 主旨大意题。本文主要介绍了 Susan Sontag 以及她的 格言。

D (2013· 北京东城区示范校联考) James Arruda Henry, a 98year- retired lobsterman, has old written and published his first book, “In a Fisherman Language”, after learning to read at the incredible age of 91. Mr Henry spent most of his life without even his closest family members knowing he was illiterate(文盲). Forced to quit school in the third grade to take some jobs, he kept the secret close to his chest—only telling to his late wife. A family problem in his 90s sparked his encourage to restart his education. “He signed a document he could not read,” Mr

Henry's granddaughter said. And then, after hearing about George Dawson, a son of slaves who learned to read at the age of 98 and went on to write a book of his own,entitled “Life Is So Good” at the age of 101,Mr Henry took up reading. “If he can do it, I'm going to try,” Mr Henry said. Starting with his name, he eventually moved on to ABC's and children's

books. He put them down for four years after the tragic loss of his wife. But eventually he went back to reading and with the help of his tutor began to record his life. He wrote about his family's voyage from Portugal to the US, his many journeys at sea and how he was unable to save another

fisherman who had fallen overboard. He became a carpenter and even a professional boxer—and eventually built his own home in Stonington Borough. His life stories have become so popular, in fact, nearly 800 copies were sold in the first two weeks of the book's release last month. One thousand more have since been printed as requests for the book

flood in from as far as Germany. And now

even Hollywood

producers have approached Mr Henry about optioning the rights to his life story for a big screen adaptation. 本文为记叙文,主要介绍了一个叫 James Arruda Henry 的退休 老人在 90 多岁时开始学习识字并在几年后出版了自己的书的故事。 68.Which of the following is TRUE of Mr Henry? A.He couldn't read when he was retired. B.He was not a good student at school. C.Only his family members knew he was illiterate. D.He published his book at the age of 91. 答案:A 是非判断题。由第一段中“... after learning to read at the incredible age of 91.”可知他退休时不会读书识字。 69.Mr Henry made up his mind to study because he ________. A.had some trouble with his granddaughter B.couldn't sign the document he was given C.wanted to share his own experience with others D.was inspired by George Dawson's story 答案:D 细节理解题。由第三段最后一句“And then, after

hearing about George Dawson, a son of slaves who learned to read at the age of 98 and went on to write a book of his own, entitled ‘Life Is So Good’ at the age of 101 ,Mr Henry took up reading.” 可知, 亨利先生下定决心学习读书识字是因为受到了 George Dawson 的故 事的鼓舞。 70.What's the main idea of the last paragraph? A.Nearly 800 copies of the book were sold. B.The book was sold well in Germany.

C.His book was popular both at home and abroad. D.Hollywood has planned to adapt his book for a movie. 答案:C 段落大意题。最后一段主要讲述了亨利先生的作品不 仅在国内受欢迎,而且还扬名海外。 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选 项。选项中有两项为多余选项。 Smart methods to make your home dustproof The solution to most household problems is to attack the source. __71__ You can't even do much to reduce them, because more than 90 percent of household dust comes from people and fabric (织物). Even if fighting dust is a battle you can never completely win, you can save a lot of time and energy with the methods below. 1.Keep closet floors clear for easy cleaning. __72__ Every time you open the door, you cause an invisible dust storm. You can't prevent clothes from shedding fibres, but you can make closets easier to keep clean and cut down dust. Clear plastic containers are best—they lock fibres in and dust out and let you see what's inside. When you do the cleaning, they're easy to pull off the shelves and wipe clean. 2. Beat and shake carpet. In most homes, carpet is by far the biggest dust source. __73__ Even the padding (衬垫) underneath holds dust, which goes into air with each footstep. Some serious allergy (过敏症)sufferers find that the only solution is to tear out wall- wall carpet and install hard toflooring like wood or tile (瓷砖). 3.__74__

Suction (抽吸) alone isn't enough to pull much dust out of carpet. For good results, you need a powerful vacuum (真空吸尘器).__75__ A.Match the vacuum to the flooring. B.Upright vacuums are usually best for carpet. C.It's a huge source of fibres and absorbs dust. D.Your comfortable bed is a major dust source. E.But you can't get rid of the sources of household dust. F. Closets are dust sources, full of tiny fibres from clothes, towels and bedding. G.Most visible dust settles on floors and furniture before it can enter the cooling system. 答案:71-75 EFCAB 第Ⅱ卷(非选择题 共 35 分) 第四部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌 写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误 涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在其下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Dear David, Thanks for your letter. I am glad to know that you are interested finding a job as a teacher of English in Beijing. Beijing, as the

capital, is a beautiful city lie in the north of China. It is hot in summer and colder in winter. Autumn is the best season when spring is short and windy. The transportation here is convenient but fast, and you can choose buses, subways, taxies as you look like. The food there is delicious and not very expensive. You can try the local dish Beijing Roast Duck, or going to the KFCs. They are sure to have a wonderful time here! I'm looking forward to hear from you soon! Yours, Li Min 答案: Dear David, Thanks for your letter. I am glad to know that you are interested ∧ finding a job as a teacher of English in Beijing. Beijing, as the
in

capital, is a beautiful city lie in the north of China. It is hot in
lying

summer and colder in winter. Autumn is the best season when
cold while

spring is short and windy. The transportation here is convenient but
and

fast, and you can choose buses, subways, taxies as you look like. The \ food there is delicious and not very expensive. You can try the local
here

dish Beijing Roast Duck, or going to the KFCs. They are sure to
go You

have a wonderful time here! I'm looking forward to hear from you soon!
hearing

Yours,

Li Min 第二节:书面表达(满分 25 分) (2013· 浙江六校联考)中央号召创建节约型社会, 可是许多校园内 部浪费现象严重。请你在班会课上发表演讲,号召同学们从我做起, 杜绝浪费。 浪费现象 1.水、电 2.餐厅的食物 3.其他(由考生自己添加) 注意: (1)词数 120 左右,演讲的开头和结尾已写好,不计入总词数。 (2)不要逐字逐条翻译,要组成一篇通顺连贯的短文。 Dear friends, May I have your attention, please? Now I'd like to make a speech here. With the improvement of living standard, there are a lot of wastes on campus. For example, the students ___________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ Therefore, I'm sure, with everyone doing his bit, we will change the present situation for the better. That's all. Thank you ! 答案: Dear friends, 1.自身性格 2.父母财政负担 3.自然资源 危害 措施 (内容 由考生 自己添 加)

May I have your attention, please? Now I'd like to make a speech here. With the improvement of living standard, there are a lot of wastes on campus. For example, the students leave the lights on in the daytime, water running after washing and remains of a lot of food after eating on the table. Some of the students even ask their parents for pocket money. So it is high time that we had to deal with the problem. The reasons are as follows: In the first place, the bad habit of being wasteful will have a bad influence on their own character. Secondly, it adds financial burden to their parents. Last but not the least, it also exhausts the world's very limited natural resources, water and electricity. But how to reduce the waste? In my opinion, it is everybody's business to fight against waste. On one hand, I should start with myself to save everything. On the other hand, I'd like to remind my friends here to take the lead in reducing the waste. Therefore, I'm sure, with everyone doing his bit, we will change the present situation for the better. That's all. Thank you!


相关文章:
选修七 Modules 1~6综合技能测试
选修七 Modules 1~6综合技能测试选修七 Modules 1~6综合技能测试隐藏>> 选修七 Modules 1~6 综合技能测试考试时间 120 分钟。 第Ⅰ卷(选择题 共 115 分)...
选修八 Modules 1~6综合技能测试
选修Modules 1~6 综合技能测试考试时间 120 分钟。 第Ⅰ卷(选择题 共 115...听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8.What kind of room does the man ...
选修六 Modules 4~6综合技能测试
选修七 Modules 1~6综合技... 选修八 Modules 1~6综合技...1...选修六 Modules 4~6 综合技能测试考试时间 120 分钟。 第Ⅰ卷(选择题 共 115...
高三英语(外研版)总复习:选修7 Modules 1~6综合技能测试
高三英语(外研版)总复习:选修7 Modules 1~6综合技能测试_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高三英语(外研版)总复习专题检测选修七 Modules 1~6 综合技能测试考...
选修六 Modules 1~3综合技能测试
选修七 Modules 1~6综合技... 选修八 Modules 1~6综合技...1...选修六 Modules 1~3 综合技能测试考试时间 120 分钟。 第Ⅰ卷(选择题 共 115...
2015高考一轮复习外研版英语选修七综合技能测试(含答案)
2015高考轮复习外研版英语选修七综合技能测试(含答案...(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 ...6人阅读 19页 2下载券©2014 Baidu 使用百度前必...
必修一 Modules 4~6综合技能测试及详解
外研版高中英语Modules-6综合技能测试及详解必修 Modules 4~6 综合技能测试及详解 1.(2013· 江西省七校联考)In ___ face of more and more “dropout ...
人教版 英语选修七 unit1 综合能力测试一
人教版 英语选修七 unit1 综合能力测试一_高二英语_英语_高中教育_教育专区。...答案 1—5 11—15 BACBC 6—10 CBACB ABABC ACBCA 16—20 第二部分:...
高考复习选修7综合能力检测
高考复习选修7综合能力检测_英语_高中教育_教育专区...然后从 1-15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中...6.A.exactly B.hardly C.extremely D.highly 7....
必修三 Modules 4~6综合技能测试
选修七 Modules 1~6综合技... 选修八 Modules 1~6综合技...1...必修三 Modules 4~6 综合技能测试考试时间 120 分钟。 第Ⅰ卷(选择题 共 115...
更多相关标签:
选修2 1综合测试 | 生物选修三综合测试题 | 选修1 1数学综合测试 | n版英语综合技能测试 | x版英语综合技能测试 | 职业技能综合水平测试 | 选修2 1数学测试题 | 化学选修4第二章测试 |