当前位置:首页 >> 英语 >>

2013年东北三校高三第一次联合模拟考试英语参考答案


2013 年东北三校高三第一次联合模拟考试英语参考答案

一、单项选择 16. ______ actor that would like to move to ______ unusual building is ______ honest man. A. An; an; a B. An; a; an C. The; an; a D. The; an; an

17. His parents are dead. So his uncle ________ him _______ the money for his study. A. offers; to B. provides; to C. offers; with D. provides; with 18. There are all kinds of foods in the food bank. Would you please _________ to the poor? A. give off them B. give them in C. give up them D. give them out 19. --How long _______? --Sorry, I don‘t know. But I know that Mr. Chen is going to _______ a nurse next month. A. did they marry; marry to B. did they get marry; marry with C. have they get married; marry D. have they been married; marry 20. Please don‘t worry. The doctor will do _______ he can _______ the sick boy. A. whatever; to save B. whatever; save C. however; to save D. however; save 21. If you ______ early, I won‘t keep Tim ______ for long. A. will wake me up, wait for me B. wake up me, waiting for me C. will wake up me, waiting me D. wake me up, waiting for me 22. Can you tell how soon these comic books will _______? A. sells out B. be sold out C. been sold out D. been sell out 23. The girls _______ thrilled by the thrilling story just now are crying now. A. that was B. that are C. who were D. who is 24. In fact, nobody _______. A. like to laugh at B. likes to be la ughed at C. like to be laugh at D. likes laughing at 25. ---The girl hardly holds on to her dream, _______? ---_______. I‘m sure her dream will come true soon. A. doesn‘t she; No, she doesn‘t B. isn‘t she; Yes, she is C. does she; Yes, she does D. does she; No, she doesn‘t 26. These days, we _______ more attention _______ from the flu. A. are paying; to staying away B. are paying; to stay away C. have paid; staying away D. had paid; to stay away 27. Jiuzhaigou is _______ travel spotlight that lots of visitors enjoy visiting it. A. very a beautiful B. so a beautiful C. such a beautiful D. a quite beautiful 28. — I hope ______ play football tomorrow. — I ______. A. him to; hope too B. he will; hope it too C. he will; hope so too D. him; hope too 29. I don‘t know if she ________married whether she ______ me know. A. is, lets B. gets, will let C. will get, lets D. will get, will let 30.The plane from shanghai to New York will _____________ in half an hour. A. take up B. take away C. take out D. take off 31. Our music teacher has won the first prize in the competition. We‘re very _____________him. A. angry with B. proud of C. famous for D. good at 32. We should take our own cloth bag when sh opping ____________plastic bags. A. instead of B. above all C. as well D. add to 33. — I‘m afraid I‘ve broken the chair. —__________, I can easily get it fixed. A. Excuse me B. Never mind C. Go ahead D. You‘re welcome.

1

34. I felt it hard to keep up with my classmate s. But whenever I want to _______, my teacher always encourages me to work harder. A. go on B. give up C. run away D. give back 35. How time flies! Three years ____________ really a short time. A. is B. are C. was D. were 16—20 DDDDA 21 –25 DBCBC 26—30 ACCBD 31—35 BABBA 完型填空 (A)Eyes Can Speak Much meaning can be carried clearly, with our eyes, so it is often 16 that eyes can speak. Do you have such kind of 17 ? In a bus you may look at a stranger, but not too long. And if he 18 that he is being looked at, he may feel uncomfortable. The same in daily life. If you are looked at for more than necessary, you will loo k at yourself up and down, to see if there is 19 wrong with you. If nothing goes wrong, you will feel 20 toward the person who is looking at you that way. Eyes do speak, right? Looking too long at someone may seem to be impolite. But sometimes things are different. If a man looks at a woman for more than 10 seconds ,it may mean that he wishes to attract(吸引)her attentio n, to make her understand that he 21 her. When two people are in a conversation, the speaker will only look at the listener from time to time, 22 make sure that the listener does pay attention 23 what he or she is speaking. Lovers will enjoy looking at each other or being looked at for a long time, to show something that 24 cannot express. Clearly, eye contact should be done according to the relationship between two people and the place 25 you stay. 16. A.spoken B.said C.told D.talked 17. A.experience B.eyes C.mind D.news 18. A.found B.knew C.finds D.saw 19. A.anything B.something C.everything D.nothing 20. A.happy B.angry C.sad D.thankful 21. A.loves B.hates C.thanks D.looks at 22. A.in order that B.so that C.in order to D.for 23. A.for B.of C.with D.to 24. A.eyes B.words C.minds D.body 25. A.which B.that C.where D.there 16-20 BACAB 21-25 ACDBC (B) It was a fine day. I started to think of getting the bank work out of the way. The bank clerk, an elderly gentleman with a white beard, was, __31__, gave me a nod. When I put my form in front of him. He was busy filling in other forms. After a few minutes he took my form and started filling in. I sat there wondering __32__ we had computerized banking if we were still filling in forms by hand. After waiting for a few more minutes, in which I showed all signs of being __33__ , I asked him if my work was done. He said, "__34__ is done, it will take time!" Just then I saw his morning cup of __35__ which had been lying there for the last ten minutes, untouched. The tea had turned almost __36__ while he was doing his work. Suddenly I felt what this man, who had been working at this counter for the last God-knows-how-many years, __37__

2

be feeling when customers like me come who are always in a hurry to get their work done. We do not even feel the need to them for being there. He must be feeling so impatiently that "here comes another person who will __38__ me for doing his work first." Sincerely, I told him, "Sir, please have your tea, I am not in a hurry." This man, suddenly looked __39__ at me and for the first time we had eye contact—he had __40__ made eye contact before. I saw a different person there, another human being who was under the same __41__ as I always am. I saw both of us sail ing in the same __42__. I felt that he was also missing the small things in life like a hot cup of tea . He gave me a __43__ and said, "It is my daily job, you are not in a hurry but somebody else who will be in a hurry will come." He really touched my __44__ with his words. I felt that all this time I thought of him as a robot, someone who was there for my convenience, but today I suddenly felt a strange communion with him. I am supposed to be more friendly to people who help me with my work and be __45__ that they are there for me. 31. A. as well B. so fa r C. so that D. as usual 32. A. why B. what C. when D. where 33. A. nervous B. impatient C. sad D. relaxed 34. A. something B. anything C. everything D. nothing 35. A. milk B. coffee C. tea D. water 36. A. warm B. cold C. hot D. cool 37. A. must B. can C. should D. may 38. A. pull B. put C. push D. promise 39. A. down B. up C. right D. left 40. A. yet B. already C. never D. ever 41. A. success B. failure C. surprise D. pressure 42. A. boat B. train C. bus D. plane 43. A. gift B. smile C. pen D. paper 44. A. eye B. ear C. heart D. hand 45. A.thankful B. careful C. hopeful D. helpful 31. D 32. A 33. B 34. A 35. C 36. B 37. A 38. C 39. B 40. C 41. D 42. A 43. B 44. C 45. A 阅读理解 (A) There are about 80,000,000 mines under the ground in more than 60 countries. It is difficult and dangerous to clear these mines. About 50 people including many children were killed or hurt each day. In 2003, APOPO, a Dutch research company that trains the animals, came up with the idea of using rats to search for the mines. The animal trainers found that a kind of rats from Africa were clever and had a sharp sense of smell. The rats were about 75 cm long and weighed about 1.35 kg, light enough to run across a minefield without setting off the mines. In January 2004, the APOPO started this project. First, the trainers let the 4week- baby rats get old familiar with humans. A few weeks later, the rats were no longer afraid of people and the things

3

around them. Then they were trained to connect a click sound with food. After the rats had learned that, the trainers then taught them to tell the difference between the smell of mines and other smells. When the rats could do it, the click was sounded and they were given a bit of banana. The method was called clicker training. “The training isn’ easy, said trainer Abdullah Mchomvu. t ” “You have to be patient. Sometimes I get angry, but then again, I tell myself these are animals.” After nine months‘ training, the rats were taken to a minefield. They ran across the minefield, stopped, sat and scratched the ground to tell the de-miners that they smelt out a mine. Then the mine was cleared. It had taken two de-miners a day to clear a 200 ㎡ minefield, but with the help of two rats they could finish it in two hours. The rats and the de-miners saved thousands of lives, “The rats did this job much better than we expected. So far they have helped to make almost 2,000,000 ㎡ o f land safe. They are heroes, ” said Bart Weeqens, the head of the APOPO. ( )1. The APOPO trained the rats to search for ________. A. children B. animals C. mines D. bananas ( )2. While training the rats, the trainers have to be ________. A. patient B. clever C. brave D. serious ( )3. How long did the training last? A. Two hours. B. One day. C. Four weeks. D. Nine months. ( )4. Which of the following is NOT TRUE according to the passage? A. Each day about 200 people were killed or hurt by mines. B. The APOPO started to train the rats in January 2004. C. The trainers gave the rats food after they smelt out a mine. D. The rats and the deminers saved thousands of lives. 语篇解读:文章介绍了怎样训练非洲老鼠扫雷,告诉我们动物可成为人类的好帮手,也间接 提醒我们要爱护动物,珍爱和平。 1.C。概括归纳题。文章介绍了怎样训练老鼠来扫雷。 2.A。细节理解题。由“ ‘The training isn’t easy.’said the trainer Adulish Mebomvu, ’You have to be patient.Sometimes I get angry,but then again.I tell myself these are animals’” “训 . 练不容易,你必须有耐心” 。可知应选 A。 3.D。 细节理解题。 “After nine months’ training, rats were taken to a minefield” “经 由 the , 过九个月的训练,这些鼠被带到雷区”可知。 4.A.概括归纳题。通读文章,由“About 50 people including many children were killed or hurt each day”“每天包括许多小孩在内的大约 50 人死掉或受伤”可知 A 不对。 ,

(B) Sitting on exercise balls brings more than a smile to students and teachers. Some fourthgraders at Conrad Weiser West Elementary School in Womelsdorf love their new chairs—probably because they‘re not really chair at all. The kids are sitting on the airfilled balls. But different from those just for exercise, these have small legs that keep them from rolling. Sitting on a chair all day in school can make anyone want to move around. So, more and more teachers are letting students have a ball. By using exercise balls instead of common chairs, teachers find students’ posture(姿势) and attention improved. Dotti Pownall, a fifth?grader teacher in West Virginia, has been using balls as chairs since

4

December 2008. “The students love them, she says. Pownall took a survey of her students. She ” found that 80 percent thought sitting on the balls helped them concentrate(专注)better. “Besides, they’re fun, says Pownall. ” According to WittFitt, a company that has sold balls to more than 200 schools, they can improve kids‘ posture and classroom behavior. Exercise ball chairs are getting popular in classroom, from preschool to college. Some adults(成人) even use them at work. Lisa Witt felt so strongly about the use of balls as chairs that she started WittFitt. She said the company not only encourages the use of balls but also educates teachers and students on how to use them. ―We sell balls in 24 states in America, three provinces in Canada and Japan, says ” Witt. ( )1. Sitting on exercise balls can ________. A. improve students‘ attention B. make students smarter C. keep students moving around D. help students become fit ( )2. According to the passage, the company WittFitt ________. A. began to produce balls in 2008 B. sells balls in 24 countries C. was set up by Lisa Witt D. is famous around the world ( )3. It can be seen from the passage that ________. A. exercise balls have no legs B. Pownall works as a teacher C. students hate exercise balls D. exercise balls are filled with sand ( )4. The passage mainly tells us about ________. A. the shape of exercise balls B. the use of exercise balls C. the number of exercise balls D. the inventor of exercise balls 语篇解读: 本文介绍了美国人发明的一种新型椅子—运动球椅的用处: 这种椅子不仅能纠正 学生的坐姿,而且还能提高学生的注意力,因此备受学生和老师的青睐。 1. A。细节理解题。根据第三段最后一句“By using exercise balls instead of common chairs, teachers find students’ posture and attention improved.”可知答案选 A。 2. C。细节理解题。根据最后一段第一句“Lisa Witt felt so strongly about the use of balls as chairs that she started WittFitt.”可知,Lisa Witt 创建了这家公司。 3. B。 细节理解题。 根据第四段第一句 “Dotti Pownall, a fifth?grader teacher in West Virginia, ...” 可知, Pownall 是一名教师。 4. B。概括归纳题。纵观全文,都在围绕运动球椅的好处这个话题来介绍的。

(B) "I didn't hear them call my name," explained Shelley Hennig to Active Teens (AT) as she talked about that exciting moment on national television when she won the honor of Miss Teen USA 2004. "Are you ready?" is what she heard. Then she said, "I shook my head no, and then they said ?yes‘ and it was announced again." It was four days after that life changing moment for the seventeen-year-old high school student from Destrehan, Louisiana----she was still on cloud nine. "I was so shocked! I never believed that it could actually really happen." Present in the audience (观众)that day were: her mother and father, older brother, her friends, and her dance teacher. Understanding why members of her family and her friends would be there, AT asked why her

5

dance teacher had traveled so far to see her competition."She's always been my role model.I've danced with her since I was six. She's been through so many difficulties and came through them a ll. I've learned to get over bad life's experiences and learned how to move on because of her." One of those bad life's experiences for Shelley happened three years ago when her brother Brad was killed in a drunk driving accident. He was 18. She found writing helped her get through the rough days. She said, "I write a lot about my brother. I write a lot, a lot, a lot...‖ As Miss Louisiana Teen, she traveled around the state speaking to teenagers about the dangers of drinking and driving. In her role as Miss Teen USA, Sheiley will continue to speak to youth about safe driving, in addition to many other things to help the youth. When AT asked Miss Teen USA if she had any advice for our readers, she said, "Don't let anyone change you. Hang out with people that make you feel good about yourself. That way, it is easy to be yourself." 56.What do the words ―on cloud nine‖ in Paragraph 2 probably mean? A. frightened B. troubled C. very happy D. very angry 57.Shelley takes her dance teachers as a role medel mainly because she is . A. determined B. friendly C. strict D. experienced 58.How many children did the Hennigs have according to the text? A. 1. B. 2. C. 3. D. 4. 59.What did Shelley often do after she became Miss Louisiana Teen? A. She visited drunken drivers. B. She gave dance performance. C. She made speeches on safe driving. D. She helped other teens with their studies. 60.What suggestion does Shelley give to the teens? A. Be yourself with the support of friends. B.Meet friends whenever possible. C. Go easy on yourself and others. D. Have a good role model. 1. 【解析】选 C。词义猜测题。由第一段中...as she talked about that exciting moment...可知 C 项正确。 2. 【解析】选 A。细节理解题。由第四段 She’s been through so many difficulties and came through them all.可知答案为 A 项。 3. 【解析】选 C。细节理解题。第三段中提到 “older brother” 第五段中提到 , “her brother Brad” 以及 Shelley Hen nig, 由此可知 the Hennigs 共有三个孩子。 4. 【解析】 C。 选 细节理解题。 由倒数第二段中. ..she traveled around the state speaking to teens (青少年) about the dangers of drinking and driving.可知正确答案为 C。 5. 【解 析】选 A。细节理解题。由最后一段 Shelley 所说的话可知她对青少年的建议是 A 项。

6


相关文章:
东北三省三市2014年高三第一次联合模拟考试英语WORD版...
东北三省三市2014年高三第一次联合模拟考试英语WORD版含答案_英语_高中教育_教育...东北三省三校 2014 高三第一次联合模拟考试第二部分:阅读理解(共两节,满分 ...
2015年东北三校高三第一次联合模拟考试
2015年东北三校高三第一次联合模拟考试_数学_高中教育_教育专区。WORD带答案 2015 年东北三校高三第一次联合模拟考试生物试题 1.下列细胞中,与水绵细胞的结构最...
东北三省三校2014届高三第一次联合模拟考试英语试题(含...
交流群 QQ:224833595 哈考网:http://www.hakao.net 哈考网高三家长交流群 QQ:224833595 东北三省三校 2014 年高三第一次联合模拟考试 英语参考答案第一部分: ...
东北三省三校2016届高三第一次高考模拟考试英语试卷及...
高三第一次联合模拟考试 英语试卷 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(...Li Hua 8 2016 年东北三省三校第一次高考模拟考试 英语参考答案听力 1-5 CCAA...
2015年东北三省三校高三第一次联合模拟考试
2015 年东北三省三校高三第一次联合模拟考试 英语参考答案第 I 卷 第一部分 听力 (共两节,满分 30 分) 1-5 CABAC 6-10 CABAA 11-15 CBCBC 16-20 ...
东北三省三校2016届高三第一次高考模拟考试 英语试卷 W...
东北三省三校2016届高三第一次高考模拟考试 英语试卷 Word版含答案_高三英语_...年高三第一次联合模拟考试 英语试卷 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(...
东北三省三校高三第一次联合模拟考试
东北三省三校高三第一次联合模拟考试_高三理化生_理化生_高中教育_教育专区。东北三省三校高三第一次联合模拟考试 理综化学部分(总分:100 分 考试时间:50 分钟)第...
2014年东三省三校高三第一次联合模拟考试(含答案)
2014年东三省三校高三第一次联合模拟考试(含答案)_英语_高中教育_教育专区。哈尔滨...10 2014 年东北三省三校一模语文参考答案 1.B (明代的山水画《阔渚晴峰图...
...2015届东北三省三校高三第一次联合模拟考试英语试题...
【恒心】2015届东北三省三校高三第一次联合模拟考试英语试题及参考答案_英语_高中教育_教育专区。2015届东北三省三校(哈尔滨师大附中、东北师大附中、辽宁省实验中学)...
东北三省三校2014届高三第一次联合模拟考试英语试题(扫...
东北三省三校 2014 年高三第一次联合模拟考试参考答案 第一部分: 1. C 2. A 11. C 12. A 3. B 13. A 4. B 14. B 5. A 15. C 6. C 16....
更多相关标签:
第一次世界大战大参考 | 高三数学第一次月考 | 第一次去东北 | 联合参考 | 联合参考咨询 | 联合参考咨询网 | 联合参考文献 | 全国联合参考咨询 |