当前位置:首页 >> 英语 >>

贵州省贵阳市第一中学2016届高三预测密卷(新课标II卷)英语试题带答案


贵阳市第一中学 2016 届高三预测密卷(新课标 II 卷)

英 语 试 题
本卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,满分 150 分,考试时间 120 分钟。 第Ⅰ卷 注意事项: 1. 答第Ⅰ卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再

选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上答案转涂到答题卡上。 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在 试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读 一遍。 1. How many colds have the man and his wife had? A. Ten. B. Eight. C. Six. 2. How is the woman‘s mother now? A. She is quite healthy. B. She is seriously ill. C. She is much better. 3. What does the woman mean? A. Kelly‘s perhaps near. B. Kelly forgot to take her bag. C. Kelly might be having lunch now. 4. What does the woman probably do? A. She is a headmaster. B. She is a student. C. She is a reporter. 5. What do we know about the woman? A. She didn‘t work hard. B. She cheated in her English test. C. She didn‘t pass her English test. 第二节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟,听完后, 各个小题将给出 5 秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. What‘s Jenny‘s father? A. He is an engineer. B. He is a boss. C. He is a police. 7. What can we learn from the conversation? A. Jenny lives happier than Mary. B. The woman doesn‘t like Jenny at all. C. The man doesn‘t agree that money means happiness. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。
·1·

8. When will the man probably go to Africa? A. This winter. B. This month. C. Next year. 9. How many people went to Africa with the woman? A. Two. B. Three. C. Four. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Where does the woman work? A. In Tokyo. B. In London. C. In Oxford. 11. When will the two speakers have dinner? A. Today. B. Tomorrow. C. The day after tomorrow. 12. Who is probably Jane? A. The woman‘s customer. B. The woman‘s boss. C. The man‘s wife. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. What does the woman ask the man to do? A. Smoke less. B. Put out the cigarette. C. Quit smoking. 14. How old was the man when he started smoking? A. 15 years old. B. 17 years old. C. 19 years old. 15. What do we know about the man‘s father? A. He quit smoking after getting married. B. He died from a disease. C. He had throat cancer. 16. What‘s the probable relationship between the two speakers? A. Doctor and patient. B. Strangers. C. Husband and wife. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. Why did the man and his brother decide to go on a trip to Spain? A. Because of a book. B. Because of an advertisement. C. Because of a movie. 18. How would the man and his brother go to Barcelona? A. By car. B. By train. C. By plane. 19. How long did the trip to Spain last? A. 7 days. B. 5 days. C. 3 days. 20. What do we know about the man and his brother? A. They didn‘t plan a trip at first. B. They got a lower price for their trip. C. They worked in a travel agency. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑。 A. Art beat in March Buddhist paintings A distinctive genre of art history, Buddhist paintings are
·2·

largely of the Ming and Qing dynasties. In addition to the Buddhas, the paintings also portray Taoist figures and folk tale fairies, and normally used emperors, chancellors and generals as prototypes (蓝本). They feature meticulous (一丝 不苟的) gongbi brushwork and thick layers of magnificent colors. 9am-5pm, closed on Mondays, until April 6. Capital Museum,16 Fuxingmenwai Dajie (Street), Xicheng district, Beijing. 010-6337-0491/2. Retrospective for an Impressionist Oil painter Sun Yuntai (1913-2005) expressed a deep affection for nature in his landscapes that feature complex and accurate brushwork. A commemorative ( 纪 念 的 ) exhibition at Soka Art Center displays 29 of his paintings created between 1989 and 1999. The paintings are rich with genuine emotions and imagination. 10am-6:30pm, closed on Mondays, until March 30. Soka Art Center, 798 art district, 4Jiuxianqiao Lu (Road), Chaoyang district, Beijing. 010-5978-4808. Masterpieces from the collections of the prince of Liechtenstein are on show in Shanghai until the beginning of June. The show consists of more than 100 oil paintings, prints and tapestries (织锦) . Highlights include works by Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck and others from the Flemish school of painting. 9 am-5pm, Tue-Sun, until Jun 2. Exhibition hall 17, China Art Museum Shanghai, 205 Shangnan Lu (Road), Pudong New Area, Shanghai. 400-921-9021. Beijing Fine Art Academy‘s museum boasts many works by Qi Baishi (1864-1957), the Chinese painting master, ranging from his ink-and-wash works to calligraphy and seals. The exhibition enriches people‘s understanding of Qi‘s art philosophy by displaying his diaries, letters, poems and notes, along with his artworks. It also shows for the first time a set of 12 paintings of Chinese zodiac animals. The subject was a rarity of Qi‘s oeuvre (全部作品) that mostly feature mountains and water, flowers and birds and figures. 9 am-5 pm, until April 8. Art Museum of Beijing Fine Art Academy, Courtyard 12, Chaoyang Gongyuan Nan Lu (Road), Beijing. 010-6502-5171.

Royal collection

Qi Baishi's oeuvre

21. Which of the following exhibitions lasts the longest time? A. Buddhist paintings B. Royal collection C. Qi Baishi‘s oeuvre D. Retrospective for an Impressionist
·3·

22. If you belive in Buddhism, where you can go to appreciate an exhibition? A. Soka Art Center B. Art Museum of Beijing Fine Art Academy C. Capital Museum D. Exhibition hall 17, China Art Museum Shanghai 23. From the text, we can know that if you work in Beijing and are free on Monday after 5pm, you can only enjoy ________. A. Qi Baishi's oeuvre B. Buddhist paintings C. Royal collection D. Retrospective for an Impressionist B.

Restaurant chefs, home cooks, and foodies—people who love good food—often say that we eat with all of our senses. First, we use our sense of sight to appreciate how a meal is presented, either on a dinner plate or a dining table. Our sense of touch can also be important when preparing or sharing food. Next, with our sense of smell, we breathe in the mouth-watering aromas rising up from the meal. Finally, we enjoy and perhaps even savor the food with our sense of taste. But what about our sense of hearing? Does sound also affect our dining experience? A new report answers, ?yes,‘ it does. Hearing is often called ―the forgotten food sense,‖ says Ryan Elder. Elder is an assistant professor of marketing at Brigham Young University‘s Marriott School of Management. He says that if people notice the sound the food makes as they eat it, they might eat less. On the other hand, watching loud television or listening to loud music while eating can hide such noises. And this could lead to overeating. For the study, the researchers wanted to test whether the sounds of eating–chewing, chomping and crunching—had any effect on how much a person ate. During the experiments, the test subjects wore headphones and listened to noise at either a high or low audio level. Then researchers gave them a crunchy snack: pretzels. The study found that subjects who listened to the higher volume noise ate more pretzels than those with the low audio levels. Elder says that when hiding the sounds of eating, like when you watch television or listen to loud music while eating, we take away the sense of hearing. And this may cause you to eat more than you would normally. The researchers are calling this, the ―crunch effect‖. The researchers admit that the effects may not seem like much at one meal. But over a week, a month, or a year, all that food can really add up. But besides not overeating, there is another upside. Hearing the noises of your meal as you eat, could help you to be more mindful of the experience and perhaps help you to enjoy it more. (文章出处:VOA April5, 2016) 24. According to the text, which of the following statements is TRUE? A. The ―crunch effect‖ can work instantly. B. Hearing the noises of your meal may upset your appetite for meals.
·4·

C. Our sense of hearing has little impact on the amount of food we eat. D. We‘d better not watch loud television or listen to loud music while eating. 25. According to the text, the crunch effect refers to ________. A. Having less than you normally would B. Eating more than you would normally C. Enjoying the smell of the food you eat D. Appreciating whatever you eat 26. The main purpose of the passage is to ________. A. compare and evaluate B. examine and explain C. inform and explain D. argue and discuss 27. Which of the following can be the best title for the passage? A. Want to Lose weight? Listen to yourself Eat. B. Our Senses and Eating habits C. Hearing more, Eating Less D. Be mindful of What you Eat C. Nearly half of all natural world heritage sites are threatened by harmful industrial activities, such as oil and gas exploration, mining and illegal logging, according to a new report released Wednesday by the World Wide Fund for Nature (WWF). The report, titled ―Protecting People through Nature: Natural World Heritage Sites as Drivers of Sustainable Development‖, detailed global failures to protect UNESCO World Heritage sites. According to the study, 114 natural and mixed World Heritage sites out of 229 either have oil, gas or mining concessions overlapping them or are under threat from at least one other harmful industrial activity. For example, the Belize Barrier Reef Reserve System, the second largest coral reef system in the world, is shown to be at risk from unsustainable coastal construction, large-scale mangrove clearance, harmful agricultural run-off and the potential of dangerous oil exploration. ―World Heritage sites should receive the highest levels of protection, yet we are often unable to safeguard even this important fraction of the Earth‘s surface. We all agree that these are some of the most valuable and unique places on the planet, now we need to work together to let these sites provide for the well-being of people and nature.‖ said Marco Lambertini, Director General of WWF International. WWF is asking the private sector to make no go commitments to refrain from activities that threaten to degrade World Heritage sites. Financing should also be withheld from projects involving harmful industrial activities in World Heritage sites or the companies conducting them. In addition, national governments should ensure that no harmful industrial activities are permitted in World Heritage sites or in areas that could negatively affect them. 28. The main method the author uses to develop paragraph 3 is ________. A. offering analyses B. providing explanations C. giving examples D. making comparisons 29. To make the World Heritage sites provide for the well-being of people and nature, Marco Lambertini emphasizes ________. A. Education B. cooperation C. punishment D. prevention 30. The Belize Barrier Reef Reserve System are faced with the following threats except ________. A. extensive illegal logging B. large-scale mangrove clearance C. unsustainable coastal construction D. harmful agricultural run-off 31. The text is probably taken out of ________. A. science fiction B. an official document C. a business report D. a news report D. Once upon a time, lion, the king of woods came to God and said, ―Thank you, my Lord! You have given
·5·

me a perfect physique (体格) and let me control the whole woods.‖ Hearing this, the God smiled. ―But your purpose for coming here should not merely be this. It seems that you are embarrassed by something.‖ Then, the lion made a short roar. ―Yes, my Lord!How considerate you are! As a matter of fact, I do need your help. Although I‘m strong, I have been frightened by the cry of the cock every morning. My lord, please make the cock not cry every morning!‖ Instead of answering the lion‘s request, God said, ―You an turn to the elephant; and he will give you a satisfying explanation. ‖ The lion ran to the elephant with joy. But he found the elephant was stamping(跺脚) with anger when he got there. ―What makes you so angry?‖ ―An annoying mosquito has been trying to get into my ear. It almost makes me mad.‖ The lion left the elephant and understood the meaning of the God. Everybody will meet embarrassment in his or her life, no matter how strong or mighty he or she is. Most of the time, others cannot help us. It is unnecessary and useless to blame the unfairness of the world. There are positive aspects at any occasion. Embarrassment can become opportunity if you try to face and enjoy it. It is also opportunity for you to surpass yourself. 32. According to the text, the reason why the lion came to the God is that _______. A. he turned to the God for help B. He begged the God to punish the cock C. he praised the God for giving him so much D. He sought God‘s advice on how to make the cock not cry himself 33. How do you understand the underlined part ―the meaning of the God‖ in Paragraph 4? A. Learn to tolerate whatever other may do to you. B. Treat others the same way you are treated by others. C. Believe in whoever will help you when you are in need of help. D. When meeting embarrassment in life, you cannot always get help from others. 34. The underlined word ―it‖ in the last paragraph probably refers to ________. A. the meaning of God B. embarrassment in life C. unfairness of the world D. opportunity you get in life 35. The author‘s purpose of writing the passage is most likely to ________. A. entertain B. inform C. persuade D. describe 第二节(共 5 小题:每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The environmental crisis is no longer a topic only for scientists. The power to protect our earth is in our own hands. 36 Below are five ways to make your school a more earth-friendly campus. Reduce unnecessary waste. Be on the lookout for waste around the campus such as running or dipping water and lights being let on when no one is around. Both students and teachers can use refillable (可再填充的) pens and pencils. 37 The back or bottom of paper that has blank space can be reused as note paper. These simple measures of cutting down waste will not only save energy, but help clean up the campus. Use reusable bottles. 38 Instead, use a thermos (热水瓶) or stainless steel bottle to reduce waste and protect against the chemicals released from plastics. Waste-free lunches. If you study at a boarding school, bring a lunch to school and use reusable food
[:] :]

·6·

containers with the goal of not having to throw away anything in the dustbins after lunch. 39 Using rechargeable batteries reduces the amount of batteries that end up in dustbins. If you can‘t use rechargeable batteries, then throw them onto the recycle section of dustbins. Batteries must be recycled because they let out harmful chemicals that help go to our water supplies and farmlands. Plant trees. Plant trees on your school grounds and protect the existing trees on your campus. That will help improve the environment. 40 Get out and do something to make your school greener. When others see what you do, they may be inspired to do the same themselves. In this way, we can make a greener earth. A. Actions speak loudest. B. Stop bringing bottled water to school. C. Bear that in mind and make great efforts. D. Use rechargeable batteries. E. Be aware of this and help to make your school a greener place. F. Practice makes perfect. G. Don‘t throw away any paper that can be used again. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 I‘m one of the tallest members of my class, always bending at the back of the line to avoid sticking out. I especially 41 to hear people say, ―Ruthie! Look how tall you‘re getting!‖ 42 my grandfather would always tell me, ―Stand straight and tall,‖ Later I understood his advice was about more than just 43 . My grandfather grew up in war-torn Europe. When German soldiers 44 his hometown, the beautiful city of Tarnow, Poland, he fought for his country‘s 45 . ―Stand straight, stand tall,‖ meant something else back then. After the 46 , he boarded a boat for America, arriving in Manhattan. All alone in a new country, he was frightened about his 47 . Still, he marched head-on into the 48 streets of New York. Soon he met other European immigrants, each of them 49 to find his or her own way. If they could do it, 50 couldn‘t he? ―Stand straight, stand tall,‖ he would 51 himself. Thanks to the help of a loyal and trusting friend, my grandfather acquired a 52 store on Canal Street. He once told me how 53 he was on that first day of work. He was not only trying to learn this tough 54 business, but also a new language. To his 55 , the men in the community offered their help and advice. Within months, my grandfather was 56 diamonds and pearls as if he‘d been doing it his whole life. I 57 my grandfather more than anyone else in my childhood. And 58 I was afraid of something, he would tell me stories of his life. Listening to my grandfather‘s remarkable experiences have 59 the way I view my own life. His advice tells me to be 60 of who I am.
·7·

―Stand straight, stand tall,‖ my grandfather told me. And I do. 41. A. hated B. frightened C. doubted D. loved 42. A. And B. So C. While D. But 43. A. height B. life C. length D. attitude 44. A. entered B. occupied C. owned D. passed 45. A. democracy B. fate C. freedom D. equality 46. A. war B. conflict C. incident D. battle 47. A. reality B. future C. family D. safety 48. A. wide B. busy C. wealthy D. clean 49. A. fighting B. imagining C. dreaming D. trying 50. A. why B. how C. what D. where 51. A. comfort B. conduct C. remind D. persuade 52. A. grocery B. gold C. jewelry D. clothes 53. A. excited B. nervous C. cheerful D. homesick 54. A. traditional B. new C. difficult D. profitable 55. A. mind B. taste C. joy D. surprise 56. A. exchanging B. producing C. advertising D. selling 57. A. appreciated B. depended C. followed D. trusted 58. A. whatever B. whenever C. however D. wherever 59. A. changed B. formed C. improved D. proved 60. A. satisfied B. sure C. proud D. happy 第 II 卷 注意:将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节(共 10 小题:每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 When you‘re in love, you‘re filled with a feeling of gratefulness. You feel lucky, and special- very, very special. You‘re 61 (constant) thanking the universe for bringing you such a wonderful feeling. Love is one of the best 62 (feel) in the world. It‘s something 63 makes you happy almost all of the time. When you have a bad day, it lifts you up. 64 (be) in love puts a constant smile on your face. Love is a feeling of deep affection. It‘s 65 intense attachment to someone. Love draws you to that person, in ways you can‘t always explain. Love is caring for someone deeply and 100 percent unconditionally. Love is being 66 (passion) about life and everything you can accomplish. Love makes you 67 (motivate). It encourages you 68 (break) down your inhibitions (枷锁). Love makes you feel safe. It gives you a feeling of security, knowing you have someone to always count on. Love gives you something to look forward 69 . Love makes your present and future 70 (good). Love transforms you. It makes you believe in things you didn‘t think existed. Love gives you hope. Love isn‘t perfect; it isn‘t a fairytale. But absolutely always, it‘s worth it. 写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有 10
·8·

处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏子符号(∧)并在其下面写出该加的词。 删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Peter, I‘m writing to tell you something more about e-hongbao, which is becoming popular in China. E-hongbao is actual a kind of lucky money from and to relatives and friends during festivals or in special occasion. For many young people, grabbing e-hongbao on their mobile phones are a fairly common and excited activity. Unlike the tradition of elders give lucky money to children, over half of the people sending e-hongbao are in 20s. It‘s just for fun or giving best wish, while the sum of money matters little. In a word, e-hongbao is bringing new color to the old tradition. Therefore, I‘m concerned about the safe of on-line payment. So rules and regulations need to be improved regarding the e-hongbao system to guarantee its operation. Yours Li Hua 第二节:书面表达(满分 25 分) 假如你是李华,是光明中学的一名高三学生。上周日晚饭后,你在去看电影的途中遇见了一位迷 路的美国朋友 Mr. Ford。于是你决定放弃看电影带领 Mr. Ford 去他所在的宾馆。在去宾馆的途中,你 告诉他有关你的英语学习情况并询问了一些语法问题。他认真地回答并给你提供了一些实用建议。 请根据上述要点,用英文写一篇短文,给某英语报社投稿。 注意: 1. 词数:100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。 3. 信的开头和结尾已经给出,不计入总词数。

·9·

《2016 高考英语预测密卷》新课标 II 卷
参考答案及解析
第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 1-5 BCABC 6-10 BCABA 11-15 BCBBC 16-20 BBCAB 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分) 21. B. 细节理解题。根据文中表明的各个展览的持续时间可以看出,Royal collection 是持续到 6 月 2 日, 时间较其他的展览都长。因此,正确答案为 B 项。 22. C. 细节理解题。根据 Buddhist paintings 的信息―Capital Museum,16 Fuxingmenwai Dajie (Street), Xicheng district, Beijing.‖可知,正确答案应为 C 项。 23. D. 细节理解题。根据文中表明的各个展览的持续时间可以看出,持续到下午 5 点以后的展览只有 Retrospective for an Impressionist,因此正确答案为 D 项。 24. D. 细节理解题。根据第四段中的信息―On the other hand, watching loud television or listening to loud music while eating can hide such noises. And this could lead to overeating.‖可知, 吃饭时看声音很大的电视或 听声音很大的音乐会掩盖噪音。这样就会使我们过多吃东西。因此,我们吃饭时最好不看声音很大的电 视或听声音很大的音乐。因此正确答案为 D 项。 25. B. 细节理解题。 根据倒数第二段中的信息―And this may cause you to eat more than you would normally. The researchers are calling this, the ―crunch effect‖.‖可知,―crunch effect‖指的是―吃的东西比平常多‖,因此 正确答案为 B 项。 26. C. 纵观全文内容可知,文章主要告知我们听觉也会影响我们所吃的食物的数量,并对这种现象通过 实验进行了解释。由此可知,正确答案应为 C 项。 27. A. 标题判断题。结合全文内容可知,A 项作为标题最为适合。其余各项均与文章的核心内容不符合。 28. C. 段落结构题。 根据第三段中的―For example, the Belize Barrier Reef Reserve System, the second largest coral reef system in the world, …‖可知,该段主要使用举例的方法展开。因此,正确答案为 C 项。 29. B. 细节理解题。根据第四段中的信息―We all agree that these are some of the most valuable and unique places on the planet, now we need to work together to let these sites provide for the well-being of people and nature.‖可知,此处 Lambertini 强调的是―我们需要合作‖(work together) 。因此,正确答案为 B 项。 30. A. 细节理解题。根据第三段中的信息―For example, the Belize Barrier Reef Reserve System, the second largest coral reef system in the world, is shown to be at risk from unsustainable coastal construction, large-scale mangrove clearance, harmful agricultural run-off and the potential of dangerous oil exploration.‖ 可知, ―extensive illegal logging‖没有被提到,所以正确答案为 A 项。 31. D. 文章出处题。纵观全文内容可知,几乎一半的世界遗产正在遭受工业活动的威胁。按照常识,这 类文章应该是一篇新闻报道。故正确答案为 D 项。 32. A. 细节理解题。根据第二段中的信息―As a matter of fact, I do need your help.‖可知,正确答案应为 A 项。 33. D. 推理判断题。处理该题应从最后一段中寻找答案。根据文章最后一段内容可知,无论一个人是多 么强大,他或她总会在生活中遇到一些尴尬。很多时候,其他的人不会帮助我们。其实上帝告诉狮子的 就是这个意思。因此,正确答案应为 D 项。
·10·

34. B. 代词指代题。该词所在的句子―Embarrassment can become opportunity if you try to face and enjoy it.‖ 意为―如果你能够努力去面对,生活中的尴尬也会成为机会‖。由此可知,此处 it 指代的应是―尴尬‖。因 此,正确答案应为 B 项。 35. C. 写作意图提。纵观全文内容可知,文章的写作意图应是劝说人们在生活中遇到尴尬的时候该怎么 做。因此,正确答案应为 C 项。 第二节(共 5 小题:每小题 2 分,满分 10 分) 36—40 EGBDF 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 41. A. 作者自己弓着身子站在队伍的末尾,以免引人注目。由此可知,作者特别不喜欢有人说这样的 话“瞧,Ruthie,你长的多高呀! ” 。 42. D. 祖父的言行和文章开头作者对自己身高的态度完全不同,故前后为转折关系,故使用 but。 43. A. 一开始作者讲的是自己的身高,再从祖父的话―Stand straight, stand tall,‖中的“tall”一词可知, 答案应为 A 项。“后来我明白了他的忠告不仅仅是指身高”。 44. B. 上一句讲祖父是在受战争蹂躏的欧洲长大的, 下句讲他为祖国战斗, 故此处是指他的家乡被德 国占领(occupied)。 45. C. 因为祖国被德军占领,所以是为了国家的自由(freedom)而战。 46. A. 在战争结束后,他乘船去了美国。 47. B. 祖父只身一人踏上一个新的国度时,刚开始想到自己的前途,会担心害怕。 48. B. 因为纽约是一个大城市,所以街道是“忙碌的,热闹的”。 49. D. 这批移民都在努力寻找自己的出路。―try to do…‖意为“努力做某事”,符合语境, 50. A. 祖父受到它们的激励,“如果他们能做到,为什么他不能呢?”。 51. C. 祖父用这句话提醒(reminded)自己,要勇于面对新生活,不要畏惧。 52. C. 根据下一段中的他卖钻石和珍珠可知,祖父开的应是珠宝店。 53. B. 在一个陌生的国家,作者一个全新的生意,要学习一门新的(new) 语言。由此可知,祖父在开 始工作的第一天感到很紧张(nervous)。 54. B. 祖父以前没有干过这一行,所以是新(new)行当。下一句―…but also a new language‖ 中的 new 一词也有提示。 55. D. 根据上文来看,祖父在一个新的国家做生意,很紧张害怕,应该是担心有激烈竞争的意思。 但结果却是人们给他建议和帮助,这实在出乎祖父的意料,故选择 D 项。 56. D. 开的是珠宝店,当然是卖钻石和珍珠。 57. D. 作者对是一些事情有所恐惧的时候,祖父就会给他讲自己的故事。祖父的经历改变了作者对 生活的看法。由此可知作者在童年时期,祖父是自己最信任(trusted)的人。 58. B. 无论什么时候(whenever) “我”对什么事情有所畏惧的时候,他就就会给我讲他人生的故事。 59. A. 根据文章末尾的―And I do.‖来看,说明祖父非凡的人生经历激励着作者勇敢面对人生的困难, 改变了自己的人生态度。 60. C. 祖父的话—“挺直地立着,高高地站着”激励着“我”,使“我”发生了改变,让我为自己感 到自豪(proud)。 第二节(共 10 小题:每小题 1.5 分,满分 15 分) 61. constantly 62. feelings 63. that 64. Being 65. an 66. passionate 67. motivated 68. to break 69. to 70. better 写作(共两节,满分 35 分)
·11·

第一节:短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) Dear Peter, I‘m writing to tell you something more about e-hongbao, which is becoming popular in China. E-hongbao is actual a kind of lucky money from and to relatives and friends during festivals actually or in special occasion. For many young people, grabbing e-hongbao on their mobile phones are a on is fairly common and excited activity. Unlike the tradition of elders give lucky money to children, exciting giving over half of the people sending e-hongbao are in∧20s. It‘s just for fun or giving best wish, their wishes while the sum of money matters little. In a word, e-hongbao is bringing new color to the old tradition. Therefore, I‘m concerned about the safe of on-line payment. So rules and regulations need to However/ Nevertheless safety be improved regarding the e-hongbao system to guarantee its operation. Yours Li Hua 第二节:书面表达(满分 25 分) One possible version: I‘m Li Hua, a Senior 3 student in Guangming middle school. Last Sunday, I went out to see a film after supper. As I was going to the cinema, I came across an American frind called Mr. Ford. He had lost his way. I decided to give up the film to guide him to his hotel. On the way to the hotel, I told him something about my English study in English and asked him some questions on grammar. He answered me carefully and gave me some useful advice. I had not only helped Mr. Ford out of trouble, but also practiced my spoken English. This would not have been possible if I had not worked hard at English. I had a wonderful time that day. 附:听力录音材料 Text 1 W: I‘ve had four colds this winter, and I think I‘m catching another one. M: I‘ve had two, but my wife has had six. Text 2 M: Lucy, I‘m terribly sorry to hear your mother was seriously ill. W: Don‘t worry so much, Grandpa. She is much better now. Text 3 M: Have you seen Kelly around? We would like to go for lunch. W: Well, her bag is here on the chair. Text 4 M: I think I was very lucky to be able to come to this school.
·12·

:]

W: Ah, this is a nice area. The air here is fresh. M: Yes. What do you think of the teachers here? W: They‘re very good and kind They are helpful. I am making progress. Text 5 W: I feel very sad. M: Why? What‘s wrong? W: I failed my English test. M: I‘m sorry to hear that. You worked really hard. Text 6 W: Jenny is very happy. M: Why do you think she‘s happy? W: Her father is a CEO so her family is very rich. They have a lot of money. M: I don‘t think money is the same thing as happiness. W: That‘s true. Mary‘s family isn‘t very rich, but they love and respect each other and live a happy life. M: Mary also likes helping others very much, and that adds to her happiness. Text 7 W: I went on a trip to Africa last month. M: Really? Who did you travel with? W: My father, mother and my sister. M: Did you have a good time? W: Yes. And we took many photos. M: I‘m planning to go there this winter. Text 8 W: Hi, Tony! M: Hello, Kate! How are you? W: Oh, fine, thanks. And you and Jane? M: Oh, we‘re fine. How long are you staying? W: Just a couple of days. And then I‘ll go back to work in Tokyo. M: It‘s too bad you are not staying in London for a bit longer. Anyway, how about dinner tonight? W: I‘d love to have dinner with you, but I‘m meeting some customers from Oxford this evening. What about tomorrow? M: That‘d be lovely. Jane will be pleased. W: What time should I come? M: How about eight? W: Great. I‘ll see you tomorrow then. Text 9 W: Excuse me, sir, but could you not smoke here? I‘m pregnant. M: Of course. I‘m sorry, ma‘am. I actually hate it, too. But I can‘t quit.
·13·

W: I know it‘s not easy. But many of my friends have succeeded in quitting. M: Really? How did they do it? W: They quit for their family. They decided to give up smoking after they got married. So are you married? M: No. I‘m only twenty-two years old. W: Then you must have started smoking at an early age. M: Yes. I started five years ago. I was copying my father. Now I know that was a mistake. But it‘s too late. W: It‘s not too late. You must believe that if you just try, you can do it. M: Thanks. W: So does your father still smoke? M: Not since he got throat cancer. I was really scared when I was told the news. W: Smoking is really harmful. The earlier you stop smoking, the better it is. M: You are right. Anyway I‘ll keep trying. Text 10 Well, yes ... about our trip. You see, my brother Peter and I decided to go to Barcelona quite suddenly. We‘d been discussing going on a trip for quite some time. We really needed a break from our work, you know, to get away for a while. But what actually got us going was a sign with a special offer we saw in a travel agent‘s window. It said ―Book this week and get 20% off your trip to Spain.‖ How could we let an opportunity like that slip through our fingers? At first, we were considering going to Barcelona by train. We really wanted to experience a long train journey. In the end, we decided not to waste two days just going and coming back, because it would mean we would have only five days to travel. A two-hour flight does not compare with a twenty-four-hour journey, does it?

【典题精析】 : 《2016 高考英语预测密卷》新课标 II 卷第 31 题:
31. The text is probably taken out of ________. A. science fiction B. an official document C. a business report D. a news report 答案即解析: 31. D. 文章出处题。纵观全文内容可知,几乎一半的世界遗产正在遭受工业活动的威胁。按照常识, 这类文章应该是一篇新闻报道。故正确答案为 D 项。 【解题技巧】 :推测文章的来源或者推断读者对象要求考生要具备一定的常识。这样才能够将文章的 内容与自己已经具备的常识结合起来做出推断。比如考生要对报纸、杂志、网络、小说、童话、广 告、产品使用说明书、药品说明书、操作指南等有基本的了解。这样才能根据文章的特点对号入座, 选出最佳答案。 欢迎访问―高中试卷网‖——http://sj.fjjy.org

·14·


相关文章:
贵州省贵阳市第一中学2016届高三英语预测密卷(新课标II卷)
贵州省贵阳市第一中学2016届高三英语预测密卷(新课标II卷)_英语_高中教育_教育...happy 第 II 卷 注意:将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 第三部分 ...
贵州省贵阳市第一中学2016届高三预测密卷(新课标II卷)语文试题带答案
贵州省贵阳市第一中学2016届高三预测密卷(新课标II卷)语文试题带答案_语文_高中教育_教育专区。贵阳市第一中学 2016 届高三预测密卷(新课标 II 卷) 语文试题 ...
贵州省贵阳市第一中学2016届高三英语预测密卷(新课标II卷)(新)
贵州省贵阳市第一中学2016届高三英语预测密卷(新课标II卷)(新)_数学_高中教育...happy 第 II 卷 注意:将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 第三部分 ...
贵州省贵阳市第一中学2016届高三预测密卷(新课标ii卷)数学(理)试题 Word版含答案
贵州省贵阳市第一中学2016届高三预测密卷(新课标ii卷)数学(理)试题 Word版含答案_高三数学_数学_高中教育_教育专区。贵州省贵阳市第一中学2016届高三预测密卷(...
2016届贵州省贵阳市第一中学高考英语预测密卷(新课标II卷)
绝密★启用前 2016 届贵州省贵阳市第一中学高考英语预测密卷(新课标 II 卷)本卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,满分 150 分,考试时间 120 ...
贵州省贵阳市第一中学2016届高三预测密卷(新课标II卷)数学(文)试题 Word版含答案
贵州省贵阳市第一中学2016届高三预测密卷(新课标II卷)数学(文)试题 Word版含答案_高三数学_数学_高中教育_教育专区。贵州省贵阳市第一中学2016届高三预测密卷(...
贵州省贵阳市第一中学2016届高三语文预测密卷(新课标II卷)
贵州省贵阳市第一中学2016届高三语文预测密卷(新课标II卷)_语文_高中教育_教育专区。《2016 高考语文预测密卷》新课标 II 卷注意事项: 1.本试卷分第 I 卷(...
2016届贵州省贵阳市第一中学高三预测密卷(新课标ii卷)语文(解析版)
2016届贵州省贵阳市第一中学高三预测密卷(新课标ii卷)语文(解析版)_高考_高中教育_教育专区。2016 届贵州省贵阳市第一中学高三预测密卷(新课标 II 卷)语文 ...
2016届贵州省贵阳市第一中学高三预测密卷(新课标II卷)数学(理)试题
2016届贵州省贵阳市第一中学高三预测密卷(新课标II卷)数学(理)试题_数学_高中...把答案填写在答题卡相应的题号后 的横线上) 1 13.设 S n 是数列 {an }...
更多相关标签:
贵州省贵阳市第一中学 | 贵阳市白云区第一中学 | 贵阳市花溪区第一中学 | 贵州省毕节第一中学 | 贵州省织金县第一中学 | 贵州省黔西县第一中学 | 贵州省铜仁第一中学 | 贵州省凯里市第一中学 |