当前位置:首页 >> 英语 >>


阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中,选出最佳选项。 Getting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. However, there is nothing fixed about attitudes to dirt. In the early 16th centu

ry, people thought that dirt on the skin was a means to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let ills in. A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French king had closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546. Thus began a long time when the rich and the poor in Europe lived with dirt in a friendly way. Henry IV, King of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out. Though the belief in the merit of dirt was longlived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. Scientifically speaking, cleaning away dirt is good to health. Clean water supply and hand washing are practical means of preventing disease. Yet, it seems that standards of cleanliness have moved beyond science si nce World War Ⅱ.Advertisements repeatedly sell the idea; clothes need to be whiter than white, cloths ever softer, surfaces to shine. Has the hate for dirt, however, gone too far? Attitudes to dirt still differ hugely nowadays.Many firsttime parents nervously try to warn their children off touching dirt, which might be responsible for the spread of disease.On the contrary, Mary Ruebush,an American immunologist(免疫学家),encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system.And the latter position is gaining some ground. 本文介绍了人们对灰尘的不同态度和看法。16 世纪早期,人们认为灰尘能阻挡疾病。人们不 能洗澡。18 世纪时人们认为洗掉灰尘对身体有好处,能阻止疾病。而现在,人们对灰尘有不 同看法,有人认为不能碰灰尘,而有人认为灰尘能增强免疫力。 1.The kings of France and England in the 16th century closed bath houses because ________. A.they lived healthily in a dirty environment B.they thought bath houses were too dirty to stay in C.they believed disease could be spread in public baths D.they considered bathing as the cause of skin disease 答案:C。细节理解题。根据短文第二段第二、三句话可知。人们认为公共浴池是特别危险的, 法国和英国的国王都关闭了他们的浴池,由此可知 C 项正确。 2.Which of the following best describes Henry IV's attitude to bathing? A.Af raid. C.Approving. B.Curious. D.Uninterested.



洗澡,为了避免疾病侵袭,他下令不准这人出门。由此可知享利四世对于洗澡是相当害怕的。 3. How does the passage mainly develop? A. By providing examples. C. By following the order of time. B. By making comparisons. D. By following the order of importance.

答案:C。细节理解题,本文是以时间为线索进行写作的。先写 16 世纪人们对灰尘的态度, 然后是 17 世纪,最后写到今天人们的态度。 4.What is the author's purpose in writing the passage? A. To stress the role of dirt. C. To call attention to the danger of dirt. B. To introduce the history of dirt. D. To present the change of views on dirt.

答案:D。细节理解题。整篇文章作者陈述了三个不同的时间,人们对待灰尘的看法,由此向 我们展示了人们对灰尘观点的改变。

文化教育型阅读(一) A few years ago, I took a sightseeing trip to Washington,D.C.Standing outside the Ronald Reagan Center, I heard a voice say, “Can you help me?” When I turned around, I saw an elderly blind woman with her hand extended (伸展). In a natural reflex (反射), I reached into my pocket, pulled out all of my loose change and placed it on her hand without even looking at her.I was annoyed at being bothered by a beggar.But the blind woman smiled and said, “I don’t want your money.I just need help finding the post office.” In an instant, I realized what I had done.I judged another person simply for what I assumed she had to be.I hated what I saw in myself.This incident reawakened my belief in humility (谦恭), even though I’d lost it for a moment. The thing I had forgotten about myself is that I am an immigrant(移民).I left Honduras and arrived in the U.S.at the age of 15.I started my new life with two suitcases, my brother and sister, and a strong, serious-minded mother.Through the years, I have been a dishwasher, mechanic and pizza delivery driver among many other humble (卑微的) jobs, and eventually I became a network engineer.

In my own life, I have experienced many open acts of prejudice.I remember a time, at age 17, I worked as a waiter, and I heard a father tell his little boy that if he did not do well in school, he would end up like me.I have also witnessed the same treatment of my family and friends, so I know what it’s like, and I should have known better. But now, living in my American middle-class lifestyle, it is too easy to forget my past, to forget who I am and where I have been, and to lose sight of where I want to be going.That blind woman on the streets of Washington,D.C., cured me of my blindness.She reminded me of my belief in humility and to always keep my eyes and heart open.By the way, I helped that lady to the post office.And in writing this essay, I hope to thank her for the priceless lesson.


)1.We can learn from the first two paragraphs that________.

A.the author regretted his act of prejudice B.the blind woman needed the money badly C.the author was as poor as the blind woman D.the author was a native American ( )2.According to Paragraph 4, hearing the father’s words, the author was

probably________. A.rather hurt B.very excited C.deeply moved D.greatly inspired ( )3.According to the passage, the author probably agrees that one

should________. A.be nice to the elderly and the disabled B.try to experience different kinds of life


C.treat others equally with love and respect D.think about one’s past as often as possible ( )4.According to the passage, how many statements are TRUE?

a.I was not born in America. b.I was impatient with the blind woman at first. c.I wouldn’t like to help the blind woman at all. d.I have a rather rich life now. e.I once was ashamed of my first jobs. A.2. B.3.C.4. D.5.


)5.Which of the following can be the best title for the passage?

A.Learn from your past B.How my dream comes true C.A belief that will never change D.A priceless lesson in the street

【解析】一位上了年纪的女盲人在街头向作者求助,作者却想当然地认为她是在 乞讨。之后作者知道自己错了,羞愧难当,经深刻反省后,端正了思想认识。 1.A 事实推理题。根据第二段前两句 In an instant, I realized what I had done.

和 I judged another...she had to be.再联系第四段 acts of prejudice 可知,作者知道自 己错了,不该带着偏见行事,瞧不起穷人。 2. A 推理判断题。 根据第四段第二句 I remember a time...end up like me.可知,



3.C 推理判断题。帮助盲人这件事并不大,但作者深刻反省,认识到不应 该对弱势群体持有偏见。C 项说法与作者的意图一致。

4.C 细节理解题。从第三段第一、二句话可知 a 正确,从最后一句话可知 e 正 确,从第一段可知 b 正确,从最后一段可知 d 正确,从本文最后的结果可知作者 后来帮助了那个失明的老妇人,故 c 叙述有误,故本题答案为 C。 5.D 归纳标题题。主要根据在末段第二、三句 That blind woman…of my

blindness.She reminded me...and heart open. 关键词语是末段第二句的 on the streets 和最后一句的 the priceless lesson。

阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最 佳选项。 I was doing some Christmas shopping in a toy store and decided to look at Barbie dolls for my nieces. A nicely dressed little girl was excitedly looking through the Barbie dolls as well. As she was looking, a little boy came to the Pokemon toys. He was dressed neatly, but his clothes were obviously old. He was with his father as well, and kept picking up the Pokemon video toys. Each time he picked one up and looked at his father, his father shook his head and said, “No.” The little girl had chosen her Barbie. However, she stopped and was watching them. Rather dejectedly, the boy had to give up the Pokemon toys and choose something else. The little girl put her Barbie back on the shelf, and ran over to the Pokemon toys. She excitedly picked up one and raced towards the checkout. I picked up my purchases and got in line behind them. Then, much to the little girl’s delight, the little boy and his father got in line behind me. After the toy was paid for and bagged, the little girl handed it back to the cashier (收银员) and whispered something in her ear. The casher smiled and put the package under the counter.

I paid for my purchases and was rearranging things when the little boy came up to the cashier. The cashier checked his purchases and said, “Congratulations, you are my hundredth customer today, and you win a prize!” With that, she handed the little boy the Pokemon toys, and he could only stare in surprise. It was exactly what he had wanted! The little girl and her father had been standing at the doorway during all of this. Then they walked out. As I walked back to my car, I heard the father ask his daughter why she had done that. I’ll never forget what she said to him. “Daddy, didn’t Grandparents want me to buy something that would make me happy?” He said, “Of course they did, honey.” To which the little girl replied, “Well, I just did!” I feel very shocked to have witnessed the true spirit of Christmas in that toy store, in the form of a little girl who understands more about the meaning of this festival than most adults I know. 56. The underlined word “dejectedly” in the second paragraph probably means _____. A. delightedly B. disappointedly C. excitedly 57. How did the little boy get the Pokemon toys? A. His father bought him the Poknemon toys. B. Fortunately, he was the hundredth customer and won the Poknemon toys. C. The cashier felt sympathy for the little boy and gave him the Poknemon toys. D. The little girl bought the Poknemon toys for him. 58. What did the little girl mean when saying “Daddy, didn’t Grandparents want me to buy something that would make me happy?” A. Her Grandparents wanted her to be happy. B. Making the little boy happy made her happy. C. The Poknemon toys made her happy. D. Her Grandparents hoped that she could help others. 59. Which of the following statements is NOT true according to the passage? A. the story happened before Christmas. B. The little boy had not enough money to buy the Poknemon toys. C. Although the little girl liked the Poknemon toys very much, she gave them to the boy. D. The author was deeply moved by the behavior of the little girl.

D. unexpectedly

D 【考点定位】考查细节理解题 58.【答案】B 【解析】根据第四段可知女孩认为自己为男孩买了礼物让男孩很高兴,所以她自 己也很高兴 【考点定位】考查细节推理能力。 59.【答案】C 【解析】根据第一段 A nicely dressed little girl was excitedly looking through the Barbie dolls as well….He was with his father as well, and kept picking up the Pokemon video toys. Each time he picked one up and looked at his father, his father shook his head and said, “No.”可知是男孩喜欢 the Pokemon video toys 非女孩。 【考点定位】考查细节理解题

阅读理解--------B The following are the results of the tests done by “Family and Home Magazine” on some Pocket Tape-Recorders on the market now. Pearlcorder S702 $64 This simple model at the bottom of the Olympus range scored the most points for its


excellent quality of recording. Background noise hardly affects the sound and recording from a pocket is perfectly possible, but it doesn’t turn off automatically. Tape length: 30minutes per side. Weight: 240g. Sony M9 $49.95

Small and very good looking, Sony’s latest offering scored most for its appearance. Sounds clear, but there is slight machine noise. The big control buttons are a great improvement on some of the complicated little controls on other tape-recorders. It doesn’t switch off automatically, but a red light shows if the machine is still running. Tape length: 60minutes per side. Weight: 195g. Sony M400 $115 Lots of little control buttons that make a noise are difficult to use. Recording is good but machine noise loses points. Tape counter and automatic switch-off when tape has finished recording or rewinding are useful. Tape length: 60 minutes per side. Weight: 230g. Imperial OEM MC7 $ 29.95 Cheap and simple compared with the rest, but recording is good as long as there is no background noise. Use only its own-make of cassette. No light to show it is on; no fast-forward button and the record button makes a loud noise. Tape length: 30 minutes per side. Weight: 285g. Philips 585 $80 Handsome and simple to use, but recording is very poor at more than the recommended distance of 5 cm-designed for dictation. No recording light. Tape length: 15 minutes per side. Weight: 220g. 60. The machine that produces the best recording with the least unwanted noise is _____. A. Pearlcorder S 702 B. Sony M9 C. Sony M400 D. Imperial OEM MC7

61. If you want a machine which turns off automatically and weighs very little you should choose _____. A. Pearlcorder S 702 B. Sony M9 C. Sony M400 D. Philips 585

62. Which of the following allows you to record longest but costs you least?

A. Philips 585

B. Imperial OEM MC7

C. Sony M400

D. Sony M9

63. What disadvantage does only the Imperial OEM MC7 have? A. No light shows when it is on. C. It picks up background noise . B. It requires a special cassette. D. The record button makes a noise.

【文章大意】本文是“Family and Home Magazine”杂志对目前市场上的几种便携式 录音机进行测试结果的介绍。 60.【答案】A 【解析】根据第二段 Background noise hardly affects the sound and recording from a pocket is perfectly possible,可知 Pearlcorder S 702 型号的录音机没有噪音故选 A 【考点定位】考查阅读细节理解能力。 61.【答案】C 【解析】文中介绍的几个型号的录音机只有 Sony M400 是自动打开的,根据题意 选 C.


2016高考英语暑假阅读理解讲练(18)及答案_英语_高中教育_教育专区。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中,选出最佳选项。 Getting ...
2016高考英语暑假阅读理解讲练(6)及答案_英语_高中教育_教育专区。阅读下列四篇...Open to legal US and Canada residents (except Quebec) age 18 and over. ...
2016高考英语暑假阅读理解讲练(20)及答案_语文_高中教育_教育专区。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中,选出最佳选项。 It's 5:...
2016高考英语暑假阅读理解讲练(24)及答案_英语_高中教育_教育专区。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中,选出最佳选项。 Medical ...
2016高考英语暑假阅读理解讲练(22)及答案_语文_高中教育_教育专区。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 Suppose you are ...
2016高考英语暑假阅读理解讲练及答案(10)_英语_高中教育_教育专区。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中,选出最佳选项。 Since ...
2016高考英语暑假阅读理解讲练及答案(9)_英语_高中教育_教育专区。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中,选出最佳选项。 Batteries...
2016高考英语暑假阅读理解讲练(9)及答案_英语_高中教育_教育专区。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中,选出最佳选项。 Batteries ...
2016高考英语暑假阅读理解讲练(3)及答案_英语_高中教育_教育专区。阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中,选出最佳选项。 ...
2016八年级暑假小小练 | 暑假小小练五年级2016 | 2016七下暑假小小练 | 2016年暑假小小练答案 | 2016暑假作业答案 | 2016四年级暑假作业 | 2016年暑假放假时间 | 2016暑假电影 |