当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【金版新学案】2015届高考英语(新课标,陕西专供)大一轮复习讲义课时作业:选修7 Unit 2 Robots(含答案解析)


课时作业(三十二) 选修 7 Unit 2 Ⅰ.语音知识 1.necklace A.ticket C.market 2.parrot A.operation C.offer 3.faith A.bargain C.brain 4.digital A.voyage C.together 5.hour A.haircut C.honor Ⅱ.单词拼写 B.hammer D.hotel B.ugly D.outgoing B.mountain D.certain B.opposite D.occur B.second D.talent

Robots

1.Could you please do me a________(帮忙) and pick up Peter from school today? 2.Finally after years of unhappy marriage,Mary got________(离婚). 3.Wherever she went,she would like to be________(陪伴) by her husband. 4.I feel a lot of________(同情) for those who suffered a lot in the landslide. 5.Our headmaster is the________(令人羡慕的人) of our school. 6. Our hotel offers some________(高雅的) rooms equipped with from air conditioners to the Internet connection. 7.The government has________(宣布) a state of emergency. 8.She is a________(有天赋的) musician as well as an excellent photographer. Ⅲ.单项填空 1.(2014· 石家庄质检)—Goodbye!I’ll come back to see you before long. —________. A.All right C.No problem B.All the same D.Take care

2.(2014· 湖南省六校联考)—________the change of the schedule________? —Oh,God!I forgot all about it.I’ll do it right now.

A.Has;been announced C.Has;announced

B.Is;announced D.Had;been announced

3.(2014· 株州一模)It is these poisonous products________can cause the symptoms of the flu,such as headaches and aching muscles. A.who C.how B.that D.what

4.(2013· 合肥市第三次教学质量检测)Along Chao Lake________,Hefei,which is the political,economic and cultural centre of Anhui Province. A.stands a booming city B.a booming city is standing C.is standing a booming city D.does a booming city stand 5.(2014· 日照模拟)The superstar showed up at the court,________by his manager. A.having accompanied C.accompanying B.to be accompanied D.accompanied

6.(2014· 泰安质量检测)________I could express my thanks to the traveler,he had already disappeared in the rain. A.Before C.Until B.When D.While

7. (2014· 枣庄模拟)We can see many examples in our life________positive thinking changes a person completely. A.which C.where B.that D.when

8 . (2014· 江 西 六 所 重 点 高 中 3 月 高 考 模 拟 联 考 )Making mistakes is a part of life.________matters is what you do afterwards. A.It C.All B.What D.That

9 . Seeing how tired my son was , I offered to help.But my wife insisted that our son________the house on his own. A.clean C.cheaning B.cleaned D.would clean

10.(2014· 大连高三质检)—My parents died when I was very small,and I started to make a living by selling newspapers at the age of ten. —I really have much________for you. A.belief B.pride

C.sympathy

D.strength

11.(2014· 兰州一中高三模拟)If everyone________the rules of the road,safety will be improved greatly. A.conducts C.obeys B.alarms D.declares

12.—I’m going to the post office.Do you have anything________? —No,thanks. A.posting C.to be posted B.to post D.to have posted

13.(2014· 江苏两校联考)The number of historic buildings which________has reached a surprising figure that we must be aware of. A.has been pulled down C.is being pulled down B.had been pulled down D.have been pulled down

14 . (2014· 郑州质检 )—Do you believe that opportunities always________the prepared minds? —I couldn’t agree more. A.make C.keep B.change D.favor

15.(2013· 长沙名校模考)Children are________to meet with setbacks (挫折) as they grow up,so their parents don’t have to worry about it. A.possible C.necessary Ⅳ.阅读理解 A (2014· 东北三省四市第二次联考) I was driving home the other day on a sunny afternoon.I had a smile on my face as I sang along to the songs on the radio.It was such a beautiful day that I felt full of happiness.My good mood ended,however,when the radio station took a news break between songs.Then suddenly I found myself listening to yet another story of a rich famous man who had broken the law.I shook my head as I came to a red traffic light. As I pulled to a stop I noticed four leatherjacketed bikers.They were standing in the middle of the road with two on either side of the light.They looked rough and dangerous,but as I got closer I noticed each one was holding their helmet in their hands.I rolled down my window as one approached my car.“We are the Brother of the Wheel,” he said.“We are collecting money for Christmas Toy Drive for needy children.” As I pulled a dollar out of my wallet I looked past his B.due D.bound

beard and into his eyes.They shined with goodness and kindness that came right from his soul.I dropped the money in his helmet and waved to the other bikers as I drove off.My good mood had returned.My faith in mankind had been bolstered.And I remembered once again never to judge people by their appearance. Our society often judges books by their covers but God reads what is written in our hearts and souls.Perhaps one day we will all learn to see the world through the same eyes.Perhaps one day we will realize that looks matter little and actions matter much. 1.The writer’s good mood ended when________. A.he heard news between songs B.he had to stop at a red traffic light C.he heard a rich man broke the law D.he saw four leatherjacketed bikers 2.What were the four bikers doing at the traffic lights? A.Having a bicycle race in the street. B.Selling helmets to the passersby. C.Raising money to help kids in need. D.Preparing for Christmas holidays. 3.What does “bolstered” in the second paragraph probably mean? A.Destroyed. C.Decreased. B.Improved. D.Exploded.

4.The writer wants to tell us that we should________. A.have faith in young people B.judge others by their actions C.change our attitude to society D.manage to help others in need B (2014· 石家庄一模) Owning a smart phone may not be as smart as you think.They may let you surf the Internet, listen to music and snap photos wherever you are...but they also turn you into a workaholic,it seems. A study suggests that, by giving you access to emails at all times, the allsinging, alldancing mobile phone adds as much as two hours to your working day.Researchers found that Britons work an additional 460 hours a year on average as they are able to respond to emails on their mobiles. The study by technology retailer Pixmania reveals the average UK working day is between 9

and 10 hours,but a further two hours is spent responding to or sending work emails,or making work calls.More than 90 percent of office workers have an emailenabled phone,with a third accessing them more than 20 times a day.Almost one in ten admits spending up to three hours outside their normal working day checking work emails.Some workers confess they are on call almost 24 hours a day,with nine out of ten saying they take work emails and calls outside their

normal working hours.The average time for first checking emails is between 6 am and 7 am,with more than a third checking their first email in this period,and a quarter checking between 11 pm and midnight. Ghadi Hobeika,marketing director of Pixmania,said,“The ability to access literally millions of apps,keep in contact via social networks and take photos and video as well as text and call has made smart phones invaluable for many people.However,there are drawbacks.Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day,seven days a week,and smart phones mean that people literally cannot get away from work.The more constantly in contact we become,the more is expected of us in a work capacity.” 5.What can we conclude from the text? A.All that glitters is not gold. B.Every coin has two sides. C.It never rains but pours. D.It’s no good crying over spilt milk. 6.The underlined word “accessing” in the third paragraph can be replaced by________. A.calling C.getting B.reaching D.using them

7.Which of the following is true according to the text? A.The average UK working day is between nine and twelve hours. B.Ninetenths spend over three hours checking work emails. C.One fourth check their first mails between 11 pm and midnight. D.The average time for first checking emails is between 6 am and 8 am. 8.What’s the main idea of the text? A.Workaholics like smart phones. B.Smart phones bring about extra work. C.Smart phones make our life easier. D.Employers don’t like smart phones. Ⅴ.短文改错 (2013· 陕西省重点中学第一次模拟) A recent survey shows that most students often communicate with our parents.But there are

still some think it embarrassing to share their ideas with them.Actually everyone should attach importance to the family communication.It can strengthen the bond of the whole family or bridge the gap between children and parents.Besides,share your personal problems and emotions will greatly help reduce the pressure on you and build up your confidence. As for my family,we had a special dinner together every Saturday evening,over that everyone takes turns to share one problem.Then the other try to suggest solutions.In this way the whole family could enjoy every single bit of life.I think my family will stick out the tradition forever.

课时作业(三十二) Ⅰ.语音知识 1.B 2.D 3.C Ⅱ.单词拼写 1.favour 2.divorced 3.accompanied 6.elegant 7.announced 8.talented Ⅲ.单项填空 1.解析: 考查交际用语。All right 好吧;All the same 仍旧,完全一样;No problem 没问题;Take care 保重。由语境可知,两人在道别,所以回答时应用“Take care(保重)”, D 项正确。 答案: D 2.解析: 考查时态和语态。句意为:——工作计划的改变宣布了吗?——哦,天哪! 我完全忘了那件事。我现在就做。问话人想知道的是事情的结果,因此用现在完成时,又因 announce 与 the change of the schedule 之间是逻辑上的动宾关系,应用被动语态。 答案: A 3.解析: 考查强调句。句意为:就是这些有毒的产品可以引起流感症状,例如头疼 4.sympathy 5.envy 4.A 5.C

和肌肉酸疼。分析题干可知,本题考查“It is+被强调部分+that/who 从句”强调句型,被 强调部分为主语 these poisonous products,故选 B 项。 答案: B 4.解析: 考查倒装句。句意为:在巢湖边有一座繁荣的城市——合肥,它是安徽省

的政治、经济、文化中心。介词或介词短语臵于句首时,句子要全部倒装,即:谓语放于主 语之前。且此处表示一个客观的事实,故用一般现在时。 答案: A 5.解析: 考查非谓语动词。句意为:这位巨星在他的经纪人的陪同下,出现在法庭

上。The superstar 与 accompany 构成逻辑上的动宾关系,故此处用动词的ed 形式表伴随。 答案: D 6.解析: 考查连词辨析。句意为:我还没有来得及感谢那个旅游者,他就已经消失

在雨中了。before 在??以前;when 当??时候;until 直到;while 尽管。根据语境可知, 答案 A 正确。 答案: A 7.解析: 考查定语从句。句意为:在生活中我们可以看到许多这样的例子——积极

的想法能够完全改变一个人。where 相当于 in which,引导定语从句,在从句中作地点状语, 修饰先行词 many examples。 答案: C 8.解析: 考查主语从句。句意为:犯错误是在所难免的。重要的是你事后如何去应

付。空处引导主语从句,且在从句中作主语,应用连接词 what。 答案: B 9.解析: 考查虚拟语气。insist 在此表示“坚持,坚决主张”,后面 that 引导的宾语 从句用虚拟语气。即 insist that...(should) do sth.,故选 A。 答案: A 10. 解析: sympathy 同情, 同情心; have sympathy for 对??表示同情。 句意为: “我 很小的时候,父母就去世了,我十岁时就开始以卖报为生。”“我真的很同情你”。 答案: C 11. 解析: 句意为: 如果每个人都能遵守交通规则, 交通安全就会有很大的改善。 obey 服从,顺从,遵守,符合题意。conduct 指挥,管理,主持;alarm 使警觉,使惊恐,惊动; declare 宣布,声明,表明,宣称。 答案: C 12.解析: 由 I’m going to the post office 可知是询问对方是否有东西需要邮寄(是尚未 发生的动作), 故用不定式作定语, 且 post 与 anything 之间是逻辑上的动宾关系, 故选 C 项。 答案: C 13.解析: 考查时态与主谓一致。句意为:我们必须意识到,已被拆毁的历史建筑的 数量惊人。主语部分含有一个 which 引导的定语从句,先行词是 buildings,因此从句中的谓 语应该用复数形式。再根据句意可知,此处用现在完成时,表示“已经被拆毁的”。 答案: D 14.解析: 考查动词辨析。句意为:——你认为机会总是青睐有准备的人吗?——我 非常同意这个说法。favor 较喜欢,偏袒,符合语境。 答案: D 15. 解析: 考查形容词辨析。 possible 意为“可能的”; due 意为“应得的”; necessary

意为“必要的”;bound 意为“肯定的”。句意为:孩子们在成长过程中必然要遭遇挫折, 对此家长们不必担心。be bound to 意为“必定,肯定会”,符合句意。 答案: D Ⅳ.阅读理解 语篇解读 本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者在等红灯时见到了四位穿着皮夹

克、骑自行车的年轻人,他们看起来粗鲁而危险,然而他们正在为贫困儿童募捐,他们的目 光充满善良和友好。此事让作者意识到,不能以貌取人,而要看他人的行动。 1.解析: 细节理解题。根据第一段第四句“My good mood ended,however,when the radio station took a news break between songs。”可知,歌曲间歇插播的新闻使作者没了好心 情。 答案: A 2. 解析: 细节理解题。 根据第二段中的“We are collecting money for Christmas Toy Drive for needy children.”可知,他们是在为贫困儿童募捐。 答案: C 3.解析: 词义猜测题。根据第二段画线词的上下文内容可知,作者起初对这四个人

印象不好,因为他们看起来很粗鲁,并且很危险。但在得知他们真正的目的后,作者的看法 改变了。作者对人性的认识得到了提升,明白了“不能以貌取人”的道理。因此 bolster 应 与 improve 意思相近。 答案: B 4. 解析: 推理判断题。 根据文章最后一段最后一句“Perhaps one day we will realize that looks matter little and actions matter much.”可知,作者想要告诉读者不要以貌取人,行动更重 要。 答案: B 语篇解读 智能手机给人们生活带来各种便利的同时也给人们增加了额外的工作量。 5. 解析: 推理判断题。 根据文章第一段第二句“They may let you surf the Internet, listen to music and snap photos wherever you are...but they also turn you into a workaholic,it seems.” 可知,智能手机给人们带来很多便利,丰富了人们的生活,但是似乎也促使人们变成“工作 狂”。由此可见“任何硬币都有正反两面”,事物都有两面性。All that glitters is not gold. 会发光的并非都是金子。 It never rains but pours.祸不单行。 It’s no good crying over 覆水难收。根据文意可知,B 项正确。 答案: B 6.解析: 词义猜测题。根据第三段第二句的语境可猜测,超过百分之九十的上班族 spilt milk.

都拥有邮件收发功能的手机,其中三分之一的人每天使用(access)的次数达二十次。 答案: D

7.解析: 推理判断题。根据文章第三段最后一句“The average time for first checking emails is between 6 am and 7 am,with more than a third checking their first email in this period, and a quarter checking them between 11 pm and midnight.”可知,四分之一的人在晚上十

一点至午夜之间会检查一下有没有新邮件。 答案: C 8.解析: 主旨大意题。通读全文可知,种种数据表明:智能手机在工作时间之外给

人们增加了额外的工作量。 答案: B Ⅴ.短文改错 A recent survey shows that most students often communicate with our parents.But there are
their

still some

who/that



think it embarrassing to share their ideas with them.Actually everyone should the—— family communication.It can strengthen the bond of the whole
sharing

attach importance to
and

family or bridge the gap between children and parents.Besides, share your personal problems and emotions will greatly help reduce the pressure on you and build up your confidence. As for my family,we had a special dinner together every Saturday evening,over that
have others which

everyone takes turns to share one problem.Then the other try to suggest solutions.In this way the whole family could enjoy every single bit of life.I think my family will stick out the tradition
can to

forever.


相关文章:
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,陕西专供)大一轮...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,陕西专供)大一轮复习讲义课时作业:必修2 Unit 5 Music(含答案解析)_高中教育_教育专区。【金版新学案】2015届高考英语(新...
【金版新学案】2015届高考英语新课标安徽专供大一轮复...
【金版新学案】2015届高考英语新课标安徽专供大一轮复习讲义课时作业:选修6 Unit 2 Poems(含答案解析)_英语_高中教育_教育专区。课时作业(二十七) 选修 6 Unit...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮复习讲义课时作业:选修6 Unit 1 Art Word版含答案]_高中教育_教育专区。【金版新学案】2015届高考英语(...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,江西专供)大一轮...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,江西专供)大一轮复习讲义课时作业:选修6 Unit+1 Art Word版含答案]_高中教育_教育专区。【金版新学案】2015届高考英语(...
【金版新学案】2015届高考英语新课标安徽专供大一轮复...
【金版新学案】2015届高考英语新课标安徽专供大一轮复习讲义课时作业:必修2 Unit...单项填空 选修 8 Unit 3 Inventors and inventions 1.(2014· 陕西宝鸡质量...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,江西专供)大一轮...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,江西专供)大一轮复习讲义课时作业:选修6 Unit 1 Art Word版含答案]_高中教育_教育专区。【金版新学案】2015届高考英语(...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮复习讲义课时作业:必修1...unscrewed the back seat D.Mr Johnson could not escape from the door ...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮复习讲义课时作业:必修4...cheek kisses unAmerican.Arm squeezing would be a good solution if it were...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮复习讲义课时作业:必修1 Unit 1 Friendship_高中教育_教育专区。【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮...
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮复习讲义课时作业:必修2 Unit 3 Computers_高考_高中教育_教育专区。课时作业(八) 必修 2 Unit 3 Ⅰ....
更多相关标签: