当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十五)]


专题滚动检测(十五) (限时:45 分钟 语法填空 2 篇+阅读理解 2 篇+书面表达) Ⅰ.语法填空 A Many kinds of music can stir the 1.________(imagine) and produce strong feelings. For some people, romantic composers such as Chopin and

Tchaikovsky enhance (提高) feelings of love and sympathy. Religious and spiritual 2.________can help some people feel peace or ease their pain. But one musician seems to have a unique ability of healing the human body — Wolfgang Amadeus Mozart. Scientists have found Mozart's music to be remarkable in its ability 3.________(calm) its listeners.It can also increase their perceptions (感知力), and help them express themselves more clearly. Many amazing cases have been documented using Mozart as a healing aid.For example, a tiny premature (不成熟的) baby 4.________(name) Krissy, who weighed just 1.5 pounds at birth, was on total life support. Doctors thought she had little chance of survival. Her mother insisted 5.________playing Mozart for Krissy, and thought 6.________saved her daughter's life. Krissy lived, 7.________she was very small for her age and slower than the average child. At the age of four, she showed an 8.________in music and her parents gave her violin lessons. To their astonishment, Krissy was able to play musical pieces from memory that 9.________far beyond the ability of a fouryearold child. 10.________(play) music helped her improve in all areas of her life. B King: Now, Mr.Martin. I've just read your own doctor's report. So you haven't been feeling very well 1.________ (late); is that right? Martin:It's ...it's my leg, doctor. My right leg. I keep 2.________ (get) a strange pain in it. King:Could you tell me what the pain is like? Martin:It's like ... like boiling water running down my leg. It's been getting 3.________ (bad) lately,too. I've been losing sleep. King:You mean the pain 4.________ (keep) you awake? Martin:Yes, that's right. It's been keeping me awake. King:Now, tell me, how 5.________ have you had this trouble? Martin:The pain? For about a year now. King:Hmm ...Have you been getting tired lately 6.________ you have had a walk? For example, have you been short 7.________ breath, perhaps? Martin:Why, yes! Yes, I have, doctor! King:Hmm ...I think we'd better give you 8.________few tests here in the hospital. Martin:Do you think it's serious,doctor? King:Probably not. Martin: But ... Doctor Cook, my local doctor, thinks it's only 9.________ I've been working too hard lately. King:That could be the reason. Don't worry. We'll soon 10.________ out what the reason is. Ⅱ.阅读理解 A

(2014· 东北四市联考)London — A British man posted photos of the new Iranian owners of his stolen laptop online — after installing a piece of software that tracked the gadget's location. Dom del Torto, a Londonbased film animator, lost his iPad and MacBook Pro when his home in Holloway Road was burgled in February. However, an app he installed prior to the theft meant that a month later he received an email

saying the laptop was in Iran. Hidden App, which takes pictures using the laptop's builtin camera, also supplied Mr Del Torto with images of a woman, without a headscarf in a greywalled room. He called the local police burglary squad (小组), who had previously dusted for fingerprints to no avail, and supplied them with details of the laptop's new location. Police told him that, at 3,400 miles away, Tehran was some distance outside of their jurisdiction (司法权). He could have reported it to Interpol, but it would have been a lowpriority case. It may not have even been investigated for several years. Without any real hope of getting it back, he published the photographs on a Tumblr blog, called Dom's Laptop Is in Iran, as an “amusing story for my friends to enjoy”. But Mr Del Torto removed the images after being contacted by the Iranian family in question. They said they had bought the laptop in good faith, were upset by the story and were keen to return the device. “As the story circulated, I started to receive messages from concerned individuals warning of privacy issues and the possible harm and distress the blog may cause the people in the photos,” he wrote. “Then one of the people in the photos contacted me and asked me to remove the pictures. They were very upset.” Mr Del Torto has now allowed the family to keep the laptop “given the huge error of judgment” he made in “failing to respect their privacy”. 1.How did Dom del Torto know the location of his stolen laptop? A.Through an email from a friend in Iran. B.Through a software he installed in his laptop. C.Through the evidence given by the police. D.Through some photos on the web. 2. Mr Del Torto has now allowed the family to keep the laptop because ________. A.the family have apologized to him B.the family explained how they got the laptop C.the family much need the laptop D.he is sorry for harming the privacy of the family 3.What do we know about the new owners of the laptop? A.They stole the laptop from Dom del Torto. B.They didn't know the laptop was a stolen one. C.They refused to return the laptop. D.They were angry with Dom del Torto's posts. 4. Which of the following could be the best title for the text? A.Stolen Laptop Was Found B.The Use of Hidden App C.The Story of a Stolen Laptop D.Stolen Laptop Spied on New Owners B It's a question we often think over, especially as we age: how many years do I have left? Thanks to Brazilian physician Claudio Gil Araujo, there's now a simple test you can perform right at home, in just a few seconds, that could predict how many years you have left to live. Araujo came up with the test after noticing that many of his patients, especially older ones, often have difficulty with simple feats of balance and strength, such as picking something up off the floor, or getting up out of a chair. Since balance and conditioning problems are known to aggravate the risk of dangerous falls and accidents, which might add chances to death, he wondered if a patient's flexibility, balance and strength could be used as a measure for life expectancy (寿命). Of course, the test also needed to be simple. If it required expensive equipment or measuring devices, the test probably wouldn't be accessible to many people. So Araujo developed the sittingrise test, or SRT. It requires no equipment and can be performed within seconds. It's recommended that you wear comfortable clothing. Begin by standing upright in the middle of a room. Without using your arms or hands for leverage (杠杆装置), carefully squat (蹲) into a crosslegged sitting position. Once you're comfortable, attempt to stand back up from the sitting

position — again, without using your arms for help. The test is scored on a point range between 1 and 10. Each time you use an arm or knee for help in balancing during the test, you reduce one point from 10 possible points. Half a point is reduced each time you lose balance. It seems like a pretty basic test of conditioning, but Araujo found that it could predict life expectancy with alarming accuracy. He tested it on over 2,000 of his patients aged 51 to 80, and found that people who scored less than 8 points on the test were twice as likely to die within the next six years. Those who scored 3 points or less were five times more likely to die within that same time period. Araujo's study was only performed on patients older than 50, so the results won't mean the same thing for younger individuals taking the test. But regardless of your age, the test should provide a useful benchmark (基准) for your overall health. 5.What does the passage mainly talk about? A.The relationship between habits and life expectancy. B.A simple test that could predict how long you will live. C.Activities you can do at home to build up your body. D.Some effective tips on how to live longer and better. 6.The underlined word “aggravate” in Paragraph 2 probably means “________”. A.limit B.defeat C.spread D.increase 7.Which of the following is TRUE? A.SRT can't involve any leverage for participants. B.SRT is to count the time one stands from his site. C.You should wear tight clothes for standing quickly. D.If you lose balance in the test, you will lose a lot of points. 8.It can be inferred from the passage that ________. A.people younger than 50 are also fit for doing the test B.the fewer points one scored, the longer one might live C.Claudio Gil Araujo's conclusion was based on many tests D.Araujo planned to develop another test for younger individuals Ⅲ.书面表达 请根据以下提示,并结合个人经历,用英语写一篇短文。 The greatest glory of living lies not in never falling, but in rising every time you fall. 注意:1.词数 100 左右; 2.内容必须结合你生活中的一个事例; 3.文中不得透露个人姓名和学校名称。

答案
Ⅰ.A 1.解析:imagination imagination。 2.解析:music 考查名词。由上下文可知,此处表示宗教和精神音乐可帮助人们感到安 宁、减轻他们的痛苦。故填入名词 music。 3.解析:to calm 考查动词不定式。ability 后常接动词不定式作定语,且不定式用主动 形式。 4. 解析: named 考查非谓语动词。 named Krissy 是过去分词短语作后置定语, 修饰 baby, name 与 baby 之间为动宾关系。 5.解析:on 考查固定搭配。她的妈妈执意为她放莫扎特的音乐。insist on doing sth.执 意做某事。 6.解析:it 考查代词。it 代指 playing Mozart。 考查词性转换。结合动词 stir 和定冠词 the 可知此处应用名词形式

7.解析:but 考查连词。but 在此表示转折关系,连接两个并列分句。 8.解析:interest 考查名词。show an interest in...表示“表现出对……的兴趣”。 9.解析:were 考查谓语动词。先行词为 musical pieces,表示复数概念,从句缺系动词, 且表示过去的情况,故用 were。 10. 解析: Playing 故用动名词 Playing。 B 1.解析:lately 考查词性转换。由“haven't been feeling very well”中的现在完成进行时可 知,此处应用 lately,表示“最近,近来”。 2.解析:getting 3.解析:worse worse。 4.解析:has been keeping 考查动词的时态。由下文答语“It's been keeping me awake.”可 知此处应用现在完成进行时。 5.解析:long 考查副词。由下文“The pain? For about a year now.”可知应用 how long 提 问。 6.解析:after 考查从属连词。句意:你近来散步之后一直感到疲劳吗?故用 after。 7.解析:of 考查介词。short of breath 意为“呼吸困难”,是固定短语,故填 of。 8.解析:a 考查冠词。此处为不定冠词的固定用法,a few“一些”,用于可数名词复 数前。 9.解析:because 考查表语从句的连接词。it's because...意为“因为……”。 10.解析:find 考查动词短语。find out“查明,弄清(情况)”,符合语境。 Ⅱ.1.解析:选 B 细节理解题。从文章第一段可知,Dom del Torto 是通过自己安装在电 脑上的监视软件确定了自己丢失的电脑的位置。 2.解析:选 D 推理判断题。从文章最后一段可知,Dom del Torto 意识到因为自己在网 上发照片而侵犯了对伊朗这家人的隐私,因此决定让他们继续用他的电脑。 3.解析:选 B 细节理解题。从文章倒数第三段中的“They said they had bought the laptop in good faith”可知,他们当初并不清楚电脑是偷来的。 4.解析:选 D 标题归纳题。文章介绍 Dom del Torto 通过自己电脑上安装的软件确定了 被盗电脑的位置, 还获得了使用电脑者的照片。 由此可知 D 项作为文章的标题最佳。 B 项“偷 窥软件的使用”不符合本文的文体和内容。 5. 解析: 选 B 主旨大意题。 文章第一段表明主旨“Thanks to Brazilian physician Claudio Gil Araujo, there's now a simple test you can perform right at home, in just a few seconds, that could predict how many years you have left to live.”即巴西医生 Claudio Gil Araujo 设计的用坐起这种简 单的测试就能够预测人还能活多久。 6.解析:选 D 词义猜测题。根据画线词下文“which might add chances to death”可推知, 跌倒和发生事故的风险的增加可能会导致死亡的概率的增加。故 aggravate 意为“增加”。 7. 解析: 选 A 推理判断题。 根据第四段“Without using your arms or hands for leverage (杠 考查非谓语动词。keep 后面常接动名词形式。 考查形容词的比较级。由语境可知他的病情恶化了, bad 的比较级为 考查非谓语动词。 ________ music 作主语, 表示主动关系及一般情况,

杆装置), carefully squat

(蹲)

into a crosslegged sitting position. Once you're comfortable,

attempt to stand back up from the sitting position — again, without using your arms for help.”可 知,在做测试的时候,你不能用手或胳膊作杠杆装置,蹲下并呈盘腿坐姿。在试图站起来的 时候也不能用手来帮助。故可推知,整个测试不能有任何杠杆装置的帮助。 8. 解析: 选 C 推理判断题。 根据第五段“He tested it on over 2,000 of his patients aged 51 to 80, and found that ...”及最后一段中的“Araujo's study was only performed on patients older than 50, so the results won't mean the same thing for younger individuals taking the test.”可知,Claudio Gil Araujo 对 2 000 名患者进行了该测试,并且仅对年龄大于 50 的人进行,而年轻人做此测试的 结论可能会有所不同。故可推知,Claudio Gil Araujo 的结论是根据多次测试得出的。 Ⅲ.参考范文: Life is full of ups and downs. There are many difficulties in store for us. What matters is that we should face failure bravely and spare no effort to make a new start. I used to be a top student in junior school. But much to my disappointment, in the first exam in high school, I only got 85 points against an average of 120 in maths. Instead of feeling frustrated, I soon calmed down and managed to find out the reasons for my failure with the help of my teachers and parents. Then I adjusted my ways of studying following the teachers' advice such as carefully previewing the lessons, concentrating more in class and so on. My hard work was rewarded with great progress in the next exam. It was my confidence in myself and perseverance that helped me recover from the failure. Never give up and keep trying! I believe everyone will overcome the difficulties and enjoy the glory of life again.


相关文章:
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十五)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十五)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十五)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十四)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十四)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十四)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(六)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测()]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测()] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测()]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测()] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十三)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十三)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十三)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十二)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十二)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十二)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(三十)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(三十)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(三十)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(一)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测()]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测()] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十六)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十六)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(十六)] ...
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十)]
【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十)]_高中教育_教育专区。【创新方案】2015届高三英语二轮复习资料 专题滚动检测(二十)] ...
更多相关标签: