当前位置:首页 >> 英语 >>

2012版高中英语全程复习方略配套课件:Module3(外研版必修5)


Ⅲ. 句式填空 1. as if 在句中常引导表语从句或状语从句 It looks as if (好像) it’ll go under soon. 2. see+宾语+宾语补足语结构 It was quite dark, but I could see a man lying on the floor (躺在地上), tied up with rope.
<

br /> 3. 形容词(短语)在句中作伴随状语

He left school early, and as an adolescent, determined to
make his fortune (决心发财)in South America.

4. only to do 作结果状语, 表意外结果
He arrived in New Orleans without a penny in his pocket only

to find (却发现)that there were no boats for South
America.

Ⅳ. 教材设题

1. We paddled over and climbed on to the steamboat, ______
as quiet as mice. A. having kept C. kept B. keeping D. to keep

【解析】选B。考查v. -ing形式作方式状语。 句意为: 我们把 木筏划了过去, 蹑手蹑脚地, 像耗子一样悄无声息地爬上了汽 船。keep与主语we之间为主动关系, 故首先排除表被动关系 的C; 爬船与悄无声息地不存在前后关系, 排除A; to keep 常 表目的, 不合本题语意。

2. But although I was frightened, I also felt very ______ , so I put my head round the door. A. eager C. careful B. anxious D. curious

【解析】选D。考查形容词辨析。句意为: 但是尽管我很害 怕, 我也感到很好奇, 所以我把头贴在了门上。eager “热切 的 ” ; anxious“ 忧 虑 的 , 焦 急 的 ” ; careful “ 小 心 的 ” ; curious“好奇的”。根据句意应选D。

3. He sounds as if he’s going to die of ______ ! A. frighten C. frightened B. frightening D. fright

【解析】选D。考查fright的各种形式。其中, frighten为动词; frightening 与frightened为形容词; fright为名词。因of是介词, 故需用名词形式。

4. Often the lives of writers _______ the lives of the characters they create.

A. represent
C. like

B. resemble
D. disturb

【解析】选B。考查动词辨析。句意为: 作家们的生活经历往
往 与 他 们 所 塑 造 的 角 色 很 相 似 。 resemble“ 相 似 , 像 ” ; represent “代表”; disturb“打扰”; like当“像”讲时, 为介 词, 不符合本题要求。

5. Twain’s vivid and often amusing descriptions of life on the river quickly became popular, and established the _______ he still enjoys today as one of America’s greatest writers. A. reputation B. connection

C. exception

D. fiction

【解析】选A。考查名词辨析。establish the reputation “树

立声望”。其余选项意思与题意不符。

1. ______ to carry out the plan in time, they will make careful
preparations. [2011长春模拟] A. Determine C. Determined B. Having been determined D. Being determined

【解析】选C。句意为: 决心要及时实施计划, 他们会做周密 的准备。determined为形容词, 有决心的, 表示主语的状态。 determine为动词, A、B、D三项皆为其动词用法, 故都排除。

2. —Excuse me, could you tell me where the theatre is?
—OK. Look, between the two white buildings _______ the theatre. A. are lying C. lies B. lie D. lay

【解析】选C。答句句意为: 好的。看, 两座白色的楼之间就 是剧院。后句是完全倒装结构, 真正的主语是the theatre, 主 语为单数, 故排除A、B。D为过去时, 不合题意。故正确答案 为C。

3. Jane gave us a vivid _______ of her trip to Shanghai World Expo after her return. A. account C. imagination B. explanation D. direction

【解析】选A。句意为: 简在游览上海世博会回来后给我们 做了生动的描述。account“描述”, 符合句意;explanation

“解释”; imagination“想像”; direction“方向”。

4. Voters expect the new national leaders to _______ the

country from the financial crisis.
A. shelter C. provide B. stop D. prevent

【解析】选A。句意为:选民们希望新的国家领导人保护国 家免受金融危机的冲击。shelter. . . from. . . 保护……免 受……,与protect. . . from. . . 意同。B、D为“阻止……做 某事”,不合题意。C项意为“提供”,也不合题意。

5. The naughty boy threw a small stone into the pool, ______ the smooth surface of the lake. A. disturbing B. interrupting

C. stopping

D. making

【解析】选A。句意为: 那个淘气的小男孩向池塘投了一粒

小石块, 扰乱了湖水的平静。disturb “打扰, 扰乱”, 符合句
意。interrupt“中断”; stop“阻止”; make“制造”。

6. 句型转换 They warned us not to leave there without permission.

→They warned us against leaving there without permission.

1. Native Americans _______ about seven percent of the California’s population.

A. fill up

B. bring up

C. make up

D. set up

【解析】选C。考查动词短语辨析。句意:美洲土著居民占

据了加利福尼亚人口的7%。make up占据,构成;fill up填
满;bring up养育,提出;set up建立。

2. The media says a group celebrating a birthday ______ fireworks on their table and caused the fire. A. set off C. set out B. set up D. set in

【解析】选A。考查动词短语辨析。句意为: 媒体称一群人 庆祝生日时燃放桌上的烟花引起了火灾。set off “出发, 引 起”, 符合句意。set up “建立, 树立”; set out“出发, 动身”; set in “以……为背景”。

3. Determined to try out“Happy Girls”, she ______ from home without telling her parents.

A. ran away
C. kept away

B. took away
D. got away

【解析】选D。考查动词短语辨析。句意为: 决心要参加
“快乐女声”选拔赛,她没有告诉父母就离家出走了。run

away from“逃离, 逃跑”, 不合句意。get away “逃离, 离开”,
本题采用了其第二个意义。keep away from “防范, 不接近”; take away“拿走, 取走”。

用所给词的正确形式填空 1)Everything went on as usual as though / if nothing had happened(happen).

2)He works with such enthusiasm as though / if he never
knew(know) fatigue. 3)He likes to talk big as though / if he were(be) a very important person.

1. Just as the clothes a person wears, the food he eats and the friends with whom he spends his time, his house _______ his

personality.
[2010湖北, 28] A. resembles C. reflects B. strengthens D. shapes

【解析】选C。句意为: 和一个人所穿的衣服、所吃的食物
以及与他共度时光的友人一样, 一个人的住房也反映出其性 格。reflect“表现, 反映”, 符合句意。resemble“相似, 像”; strengthen“加强, 增强, 巩固”; shape“使成为……的形状, 塑 造, 决定……的形成”。

2. —What have you been doing? You’ve bought nothing! —I arrived at the shop only _______ I’d left all my money at

home.
A. found C. finding B. to find D. to have found

【解析】选B。考查动词不定式作结果状语。only to find表 示出乎意料的结果。后句句意为: 我到了商店结果却发现我 把所有的钱落在家里了。

Ⅰ. 单词拼写

1. If you get up early, try not to disturb(打扰)everyone else.
2. Guo Jingming created (塑造) quite a number of characters familiar to students. 3. Friends should be the best companions (伙伴) in our everyday life. 4. She resembles (像)her mother in character but not in appearance. 5. When the earthquake happened, people got panicked (惊慌)

and ran in all directions.

6. Sorry, I lied (说谎) to you yesterday. 7. History story is a true account (叙述) of the past.

8. She has been warned (警告)of the danger of driving in
this way. 9. Seldom in my life have I met such a determined(坚强) person. 10. Many adolescents (青少年) are nearsighted because they have been exposed to computer screen for so long.

Ⅱ. 完成句子

1. 这问题绝对不容忽视。
On no account can this problem be ignored. 2. 分娩前她卧床待产三个小时。 She lay in bed about 3 hours before the birth of the baby. 3. 维生素丸可补充你食物中所缺乏的营养。

Vitamin pills can make up what you lack in your diet.

4. 燃放烟火时一定要当心。

Be careful when you set off fireworks.
5. 警察来时小偷已经跑了。 The thief had run away when the policemen came.

6. 他喜欢捉弄别人。
He enjoys playing tricks on others. 7. 我警告你对那人提防点, 他在撒谎。 I warn you against that man. He is lying.

Ⅲ. 单项填空 1. Once this balance of nature is ______ , it may result in a number of possibly unforeseen effects. A. troubled B. confused

C. interrupted

D. disturbed

【解析】选D。考查动词辨析。句意为: 一旦大自然的这种 平衡受到了干扰, 结果可能会导致很多不能预见的后果。

disturb “干扰, 扰乱”, 符合句意。interrupt “中断, 打断”;
confuse“使迷惑, 使混乱”; trouble “使麻烦, 使烦恼”。

2. _______ in the modern society, Du Lala’s Promotion gives a

vivid description of the career women in the business world.
A. Set C. Being set B. Setting D. To set

【解析】选A。句意为: 以现代社会为背景, 《杜拉拉升职记》
生动描述了商界的职业女性。set 与主语Du Lala’s Promotion 为被动关系, 排除B、D两项。因C为进行时态, 不合题意要求, 故选A。

【方法技巧】 过去分词作状语,被动完成请牢记 过去分词表示被动, 表示动作已经完成。作状语时, 可单独使 用, 也可以在其前加上适当的连词表示时间、原因、条件、 结果、伴随、方式等。 1. 过去分词作原因状语。

Greatly inspired by the teacher’s words, I have made up my
mind to study English even harder. 在老师的鼓励下, 我决心更加努力地学习英语。 Greatly moved by the film, they all cried. 他们看了那部电影深受感动, 都哭了。

2. 过去分词作状语, 表示伴随情况或方式。 The trainer appeared, followed by six little dogs.

训练员出现了, 后面跟着六条小狗。
He walked up and down the room, lost in thought. 他在屋子里走来走去, 陷入了沉思。 3. 过去分词作状语, 还可以表示: Given much time, we could do it better. (条件) 多给点时间的话, 我们会做得更好。 When heated, ice can be changed into water. (时间) 冰加热时变成水。

3. In his speech Premier Wen said that Greek Civilization for _______ Eastern Civilization, contributing together to the development of the world. A. make up C. set up B. pick up D. divide up

【解析】选A。句意为: 温总理在演讲中说希腊文明与东方
文明互补, 共同为世界的发展做出了贡献。make up for “弥 补”, 符合题意。pick up “捡起, 好转, 用车接”; set up “建立, 树立”; divide up “分开”。

4. He often _______ his daughter of the danger of making friends online. A. realizes C. persuades B. warns D. remembers

【解析】选B。句意为: 他经常提醒女儿网上交友的危险。
warn sb. of sth. “警告某人某事”;persuade sb. (not) to do sth. “说服某人(不)做某事”。

5. —Why was he unhappy yesterday?

—An e-mail from home _______ attack of homesickness.
A. took off C. set off B. paid off D. sent off

【解析】选C。考查动词短语辨析。句意为: ——昨天他为什
么不高兴?——家里来的一封邮件勾起了他的思乡情。set off “引起, 激起”, 符合题意。take off“起飞; 脱下”; pay off“付清; 取得成功”; send off “寄出; 派遣; 给……送行”。

6. He _______ his brother in appearance so much that people

often mistake them for each other.
[2011银川模拟] A. is resembling B. resembles

C. is resembled

D. resembled

【解析】选B。句意为: 他与他哥哥在外表上如此相像以至于 人们常把他们弄混。由that从句时态可知D项不对; resemble 一般无进行时和被动语态, 故排除A和C。

7. Children are _______ about everything and quickly learn to imitate what they see.

A. obvious
C. serious

B. anxious
D. curious

【解析】选D。考查形容词辨析。句意为: 孩子们对一切都 好奇并且很快学会模仿他们所看到的。obvious “明显的”; anxious“ 焦 急 的 , 忧 虑 的 ” ; serious“ 严 肃 的 , 严 重 的 ” ; curious “好奇的”。结合题意, D项最佳。

8. She hurried to her office by taxi, only _______ that the key had been left at home. A. finding C. to find B. found D. find

【解析】选C。考查only to do用法。句意为:她匆匆忙忙乘 出租车来到办公室,结果却发现钥匙忘在家里了。only to find在此表示意料之外,作结果状语。

9. The mosque(清真寺)provided _______ for hundreds of families whose homes had been flooded. A. shelter C. religion B. place D. thought

【解析】选A。考查名词词义辨析。句意为:清真寺为家园 被洪水淹没的成百上千的家庭提供栖身之地。shelter庇护; religion宗教;thought想法;place地方,应用复数形式。

10. So far as I am concerned, he is a ______ man and on no account _______ say die easily. A. determined; does he B. determine; does he

C. determined; he does

D. determine; he does

【解析】选A。句意为: 据我所知, 他是个有决心的人, 不会 轻言放弃。determined 是形容词, 意为 “坚决的, 有决心 的”; on no account “决不”, 位于句首时要引起倒装, 排除C、 D两项。determine 为动词, 强调动作, 不符合本题要求。

11. The guy is always running _______ other cars on the road, unfortunately he ran his car _______ a bridge yesterday. A. after; into C. into; into B. after; out D. away; into

【解析】选A。句意为: 那家伙老是在路上追逐别的汽车, 不 幸的是昨天他把车撞到桥上去了。run after“追逐”; run into “撞上, 偶遇”。

12. He couldn’t _______ the fact that the money was found in his house. [2011湖州模拟] A. answer for B. leave for

C. account for

D. care for

【解析】选C。句意为: 他不能解释在他房子里找到钱的事 实。answer for “对……负责”; leave for “动身前往”; care

for “关心, 照顾, 喜欢”,皆不符合题意。account for“解释,
说明”。

13. He was in hospital for 6 months. He felt _______ he was

cut off from the outside world.
A. as if C. even though B. even if D. so that

【解析】选A。句意为: 他住院住了6个月, 感觉好像与外界
隔绝了。as if 引导表语从句, 意为“好像”, 符合题意。even if/though“尽管”, 引导让步状语从句; so that“结果是, 以便 于”, 引导结果或目的状语从句。

14. —The classroom looks like a mess! —Yes, but who left the waste paper ______ around? [2011绍兴模拟] A. lie C. lay B. to lie D. lying

【解析】选D。句意为:——教室看上去乱糟糟的。——是 呀。可谁把废纸扔得到处都是?leave. . . doing/done使……

处于某种状态。分析句子结构可知,waste paper与lie之间为
主动关系,故应用lying。

15. Most boys like baseball, but he is a(n) ______ .

A. reputation
C. determination

B. connection
D. exception

【解析】选D。考查名词辨析。句意为: 多数男孩喜欢棒球, 可 他 是 个 例 外 。 reputation “ 名 誉 , 名 望 , 声 望 ” ; connection“联系”; determination “决心”。exception“例

外”, 符合题意。

Ⅳ. 阅读理解 (A)

[2011北京模拟]
The Touchstone When the great library of Alexandria burned, the story goes, one book was saved. But it was not a valuable book; and such a poor man, who could read little, bought it for very little money. The book wasn’t very interesting, but between its pages there was something very interesting indeed. It was a thin strip of vellum (羊皮纸)on which was written the secret of the “Touchstone”! The touchstone was a small pebble that could turn any common metal into pure gold.

The writing explained that it was lying among thousands and thousands of other pebbles that looked exactly like it. But the secret was this: The real stone would feel warm, while ordinary pebbles are cold.

So the man sold his few belongings, bought some simple supplies, camped on the seashore, and began testing pebbles.

He knew that if he picked up ordinary pebbles and threw
them down again because they were cold, he might pick up the same pebble hundreds of times. So, when he felt one that was cold, he threw it into the sea. He spent a whole day doing this but none of them was the touchstone. Yet he went on and on this way. Pick up a pebble. Cold—throw it into the sea. Pick up another. Throw it into the sea. The days continued over a long period of time.

One day, however, about mid-afternoon, he picked up a pebble and it was warm. He threw it into the sea before he

realized what he had done. He had formed such a strong
habit of throwing each pebble into the sea that when the one he wanted came along he still threw it away. So it is with opportunity. Unless we are cautious, it’s easy to fail to recognize an opportunity when it is in hand and it’s just as easy to throw it away.

1. The man bought the book because _______ . A. he wanted to read it B. it was very interesting

C. there was a secret in the book
D. he wanted to find the touchstone 【解析】选A。推理判断题。根据文章第一段第二句可知, 此 人买书是为了读书。其他三项都是后面介绍内容, 不合题目 要求。

2. We can learn from the passage that the touchstone is
_______ . A. pure B. cold C. magic D. big

【解析】选C。推理判断题。由第一段最后一句可知 touchstone有魔力。

3. Why did the man throw the pebbles into the sea?
A. Because he didn’t want to get the same pebbles. B. Because he didn’t want others to pick them up. C. Because he didn’t like their ordinary looks. D. Because he didn’t like the cold feelings.

【解析】选A。细节理解题。由第三段可知, 他把摸过的鹅卵
石投向大海是不想摸到同一块鹅卵石。故选A。

4. What does the author want to tell us in the passage? A. We should create opportunities in our life.

B. We should seek for opportunities in the world.
C. We may seize opportunities when we are watchful. D. We may discover opportunities when forming habits. 【解析】选C。主旨大意题。作者想通过本文告诉我们: 只 有当我们注意、小心时, 我们才有可能抓住机遇。

(B)

When I was young, I went looking for gold in California.
I never found enough to make me rich. But I did discover a beautiful part of the country. It was called“the Stanislau”. The Stanislau was like Heaven on Earth. It had bright green hills and deep forests where soft winds touched the trees.

Other men, also looking for gold, had reached the
Stanislau hills of California many years before I did. They had built a town in the valley with sidewalks and stores,

banks and schools. They had also built pretty little houses for
their families.

At first, they found a lot of gold in the Stanislau hills. But

their good luck did not last. After a few years, the gold
disappeared. By the time I reached the Stanislau, all the people were gone, too.

Grass now grew in the streets. And the little houses were
covered by wild rose bushes. Only the sound of insects filled the air as I walked through the empty town that summer day so long ago. Then, I realized I was not alone after all.

A man was smiling at me as he stood in front of one of the little houses. This house was not covered by wild rose bushes. A nice little garden in front of the house was full of blue and yellow flowers. White curtains hung from the windows and floated in the soft summer wind. Still smiling, the man opened the door of his house and signed to me. I went inside and could not believe my eyes. I

had been living for weeks in rough mining camps with other
gold miners. We slept on the hard ground, ate canned beans from cold metal plates and spent our days in the difficult search for gold.

Here in this little house, my spirit seemed to come to life again. I saw a bright rug(地毯) on the shining wooden floor. Pictures hung all around the room. And on little tables there were seashells, books and china vases full of flowers. A

woman had made this house into a home.

The pleasure I felt in my heart must have shown on my face. The man read my thoughts. “Yes, ”he smiled, “it is all her work. Everything in this room has felt the touch of her

hand. ”
One of the pictures on the wall was not hanging straight. He noticed it and went to fix it. He stepped back several times to make sure the picture was really straight. Then he gave it a gentle touch with his hand.

5. According to the passage, the Stanislau was ______.

A. an independent country
B. a beautiful part of California C. a rough mining camp D. an almost bare mountain 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第三、四两句可知

Stanislau是加州一个美丽的地方。

6. The writer writes the passage mainly to ______ .

A. recall his experience in California
B. persuade people to visit the Stanislau C. introduce the couple he met

D. offer tips on searching for gold
【解析】选C。推理判断题。作者写这篇文章的目的是想介 绍这对夫妇。A项内容过大, B、D两项在文中并未提及, 故选 C。

7. Which of the following can best describe the couple?

A. Ambitious but selfish.
B. Hopeful and merciful. C. Warm-hearted and contented. D. Enthusiastic but hopeless. 【解析】选C。推理判断题。根据文章最后几段描写可知, 这

对夫妇是热心和知足的。

8. What’s the correct order of the events?

a. I went to California in search of gold.
b. A town was built in the valley. c. I came to the garden in front of a little house.

d. The man put the picture straight.
e. I walked through the empty town. A. b, a, e, c, d C. a, b, e, c, d B. b, a, c, e, d D. a, b, e, d, c

【解析】选A。内容排序题。根据文章记叙内容可知, A为正

确答案。

Ⅰ.单词拼写
1.If you get up early, try not to disturb(打扰)everyone else. 2.Guo Jingming created (塑造) quite a number of characters familiar to students. 3.Friends should be the best companions (伙伴) in our

everyday life.
4.She resembles (像)her mother in character but not in appearance. 5.When the earthquake happened, people got panicked (惊慌) and ran in all directions.

6.Sorry, I lied(说谎) to you yesterday.
7.History story is a true account (叙述) of the past. 8.She has been warned (警告)of the danger of driving in this way. 9.Seldom in my life have I met such a determined(坚强的) person. 10.Many adolescents (青少年) are nearsighted because they

have been exposed to computer screen for so long.

Ⅱ.完成句子 1.这问题绝对不容忽视。 On no account can this problem be ignored. 2.分娩前她卧床待产三个小时。 She lay in bed about 3 hours before the birth of the baby. 3.维生素丸可补充你食物中所缺乏的营养。 Vitamin pills can make up what you lack in your diet.

4.燃放烟火时一定要当心。 Be careful when you set off fireworks. 5.警察来时小偷已经跑了。 The thief had run away when the policemen came. 6.他喜欢捉弄别人。 He enjoys playing tricks on others. 7.我警告你对那人提防点, 他在撒谎。 I warn you against that man.He is lying.

Ⅲ.语法和词汇知识

1.Once this balance of nature is______ , it may result in a
number of possibly unforeseen effects. A. troubled C. interrupted B. confused D. disturbed

【解析】选D。考查动词辨析。句意为: 一旦大自然的这种 平衡受到了干扰, 结果可能会导致很多不能预见的后果。

disturb “干扰, 扰乱”, 符合句意。interrupt “中断, 打断”;

confuse“使迷惑, 使混乱”; trouble “使麻烦, 使烦恼”。

2. _______ in the modern society, Du Lala’s Promotion gives a vivid description of the career women in the business world. A. Set C. Being set B. Setting D. To set

【解析】选A。句意为: 以现代社会为背景, 《杜拉拉升职记》 生动描述了商界的职业女性。set 与主语Du Lala’s Promotion

为被动关系, 排除B、D两项。因C为进行时态, 不合题意要
求, 故选A。

【方法技巧】过去分词作状语,被动完成请牢记 过去分词表示被动, 表示动作已经完成。作状语时, 可单独 使用, 也可以在其前加上适当的连词表示时间、原因、条件、 结果、伴随、方式等。 1.过去分词作原因状语。

Greatly inspired by the teacher’s words, I have made up my
mind to study English even harder. 在老师的鼓励下, 我决心更加努力地学习英语。 Greatly moved by the film, they all cried. 他们看了那部电影深受感动, 都哭了。

2.过去分词作状语, 表示伴随情况或方式。
The trainer appeared, followed by six little dogs. 训练员出现了, 后面跟着六条小狗。 He walked up and down the room, lost in thought. 他在屋子里走来走去, 陷入了沉思。

3.过去分词作状语, 还可以表示:
Given much time, we could do it better.(条件) 多给点时间的话, 我们会做得更好。 When heated, ice can be changed into water.(时间) 冰加热时变成水。

3.In his speech Premier Wen said that Greek Civilization

______ for Eastern Civilization, contributing together to the
development of the world. A. make up C. set up B .pick up D .divide up

【解析】选A。句意为: 温总理在演讲中说希腊文明与东方 文明互补, 共同为世界的发展做出了贡献。make up for “弥 补”, 符合题意。pick up “捡起, 好转, 用车接”; set up “建

立, 树立”; divide up “分开”。

4.He often ______ his daughter of the danger of making

friends online.
A. realizes B. warns

C. persuades

D. remembers

【解析】选B。句意为: 他经常提醒女儿网上交友的危险。

warn sb.of sth.“警告某人某事”;persuade sb. (not) to do
sth .“说服某人(不)做某事”。

5.—Why was he unhappy yesterday?

—An e-mail from home_______ attack of homesickness.
A. took off B. paid off

C. set off

D. sent off

【解析】选C。考查动词短语辨析。句意为: ——昨天他为

什么不高兴?——家里来的一封邮件勾起了他的思乡情。set
off “引起, 激起”, 符合题意。take off“起飞; 脱下”; pay off“付清; 取得成功”; send off “寄出; 派遣; 给……送行”。

6.He _______ his brother in appearance so much that people often mistake them for each other. A. is resembling C. is resembled B. resembles D. resembled

【解析】选B。句意为: 他与他哥哥在外表上如此相像以至于 人们常把他们弄混。由that从句时态可知D项不对; resemble

一般无进行时和被动语态, 故排除A和C。

7.Children are______ about everything and quickly learn to

imitate what they see.
A. obvious B. anxious

C. serious

D. curious

【解析】选D。考查形容词辨析。句意为: 孩子们对一切都

好奇并且很快学会模仿他们所看到的。obvious “明显的”;
anxious“焦急的, 忧虑的”; serious“严肃的, 严重的”; curious “好奇的”。结合题意, D项最佳。

8.She hurried to her office by taxi, only______ that the key had been left at home.

A. finding
C. to find

B. found
D. find

【解析】选C。考查only to do用法。句意为:她匆匆忙忙乘
出租车来到办公室,结果却发现钥匙忘在家里了。only to find在此表示意料之外,作结果状语。

9.The mosque( 清 真 寺 )provided _______ for hundreds of families whose homes had been flooded. A. shelter B. place

C. religion

D. thought

【解析】选A。考查名词词义辨析。句意为:清真寺为家园

被洪水淹没的成百上千的家庭提供栖身之地。shelter庇护;
religion宗教;thought想法;place地方,应用复数形式。

10.So far as I am concerned, he is a______ man and on no

account ______ say die easily.
A. determined; does he B. determine; does he C. determined; he does D. determine; he does

【解析】选A。句意为: 据我所知, 他是个有决心的人, 不会 轻言放弃。determined 是形容词, 意为 “坚决的, 有决心

的”; on no account “决不”, 位于句首时要引起倒装, 排除
C、D两项。determine 为动词, 强调动作, 不符合本题要求。

11.The guy is always running ______ other cars on the road,

unfortunately he ran his car _______a bridge yesterday.
A. after; into B. after; out

C. into; into

D. away; into

【解析】选A。句意为: 那家伙老是在路上追逐别的汽车, 不

幸的是昨天他把车撞到桥上去了。run after“追逐”; run
into “撞上, 偶遇”。

12.He couldn’t ___ the fact that the money was found in

his house.
A. answer for B. leave for

C. account for

D. care for

【解析】选C。句意为: 他不能解释在他房子里找到钱的事

实。answer for “对……负责”; leave for “动身前往”; care
for “关心, 照顾, 喜欢”,皆不符合题意。account for“解释, 说明”。

13.He was in hospital for 6 months.

He felt

___ he was

cut off from the outside world.
[2011南通模拟] A. as if C. even though B. even if D. so that

【解析】选A。句意为: 他住院住了6个月, 感觉好像与外界 隔绝了。as if 引导表语从句, 意为“好像”, 符合题意。

even if/though“尽管”, 引导让步状语从句; so that“结果是, 以便于”, 引导结果或目的状语从句。

14.—The classroom looks like a mess! —Yes, but who left the waste paper ______ around? [2011绍兴模拟] A. lie C. lay B. to lie D. lying

【解析】选D。句意为:——教室看上去乱糟糟的。——是 呀。可谁把废纸扔得到处都是?leave...doing/done使……处 于某种状态。分析句子结构可知,waste paper与lie之间为主

动关系,故应用lying。

15.Most boys like baseball, but he is a (n)______. A. reputation C. determination B. connection D. exception

【解析】选D。考查名词辨析。句意为: 多数男孩喜欢棒球, 可 他 是 个 例 外 。 reputation “ 名 誉 , 名望, 声望”;

connection“联系”; determination “决心”。exception“例

外”, 符合题意。

Ⅳ.阅读理解

(A)
The Touchstone

[2011北京模拟]
When the great library of Alexandria burned, the story

goes, one book was saved. But it was not a valuable book;
and such a poor man, who could read little, bought it for very little money. The book wasn’t very interesting, but

between its pages there was something very interesting indeed.

It was a thin strip of vellum (羊皮纸)on which was written the secret of the “Touchstone”! The touchstone was a small pebble that could turn any common metal into pure gold. The writing explained that it was lying among thousands and thousands of other pebbles that looked exactly like it. But the secret was this: The real stone would feel warm, while ordinary pebbles are cold.

So the man sold his few belongings, bought some simple

supplies, camped on the seashore, and began testing pebbles.
He knew that if he picked up ordinary pebbles and threw them down again because they were cold, he might pick up the same pebble hundreds of times. So, when he felt one that was cold, he threw it into the sea. He spent a whole day doing this but none of them was the touchstone. Yet he went on and on this way. Pick up a pebble. Cold—throw it into the sea. Pick up another. Throw it into the sea. The days continued

over a long period of time.

One day, however, about mid-afternoon, he picked up a pebble and it was warm. He threw it into the sea before he

realized what he had done .He had formed such a strong
habit of throwing each pebble into the sea that when the one he wanted came along he still threw it away. So it is with opportunity. Unless we are cautious, it’s easy to fail to recognize an opportunity when it is in hand and it’s

just as easy to throw it away.

1.The man bought the book because______. A. he wanted to read it B. it was very interesting C. there was a secret in the book D. he wanted to find the touchstone 【解析】选A。推理判断题。根据文章第一段第二句可知, 此人买书是为了读书。其他三项都是后面介绍内容, 目要求。 不合题

2.We can learn from the passage that the touchstone is______ . A. pure B. cold C. magic D. big

【解析】选C。推理判断题。由第一段最后一句可知 touchstone有魔力。

3.Why did the man throw the pebbles into the sea? A. Because he didn’t want to get the same pebbles. B. Because he didn’t want others to pick them up. C. Because he didn’t like their ordinary looks. D. Because he didn’t like the cold feelings. 【解析】选A。细节理解题。由第三段可知, 他把摸过的鹅

卵石投向大海是不想摸到同一块鹅卵石。故选A。

4.What does the author want to tell us in the passage? A. We should create opportunities in our life. B. We should seek for opportunities in the world. C. We may seize opportunities when we are watchful. D. We may discover opportunities when forming habits. 【解析】选C。主旨大意题。作者想通过本文告诉我们: 只 有当我们注意、小心时, 我们才有可能抓住机遇。

(B)

When I was young, I went looking for gold in California.
I never found enough to make me rich. But I did discover a beautiful part of the country. It was called “the Stanislau”.

The Stanislau was like Heaven on Earth. It had bright green
hills and deep forests where soft winds touched the trees. Other men, also looking for gold, had reached the

Stanislau hills of California many years before I did. They had built a town in the valley with sidewalks and stores,

banks and schools. They had also built pretty little houses for
their families.

At first, they found a lot of gold in the Stanislau hills. But their good luck did not last. After a few years, the gold

disappeared. By the time I reached the Stanislau, all the people were gone, too. Grass now grew in the streets. And the little houses were covered by wild rose bushes. Only the sound of insects filled the air as I walked through the empty town that summer day so long ago. Then, I realized I was not alone after all.

A man was smiling at me as he stood in front of one of the little houses. This house was not covered by wild rose bushes.

A nice little garden in front of the house was full of blue and
yellow flowers. White curtains hung from the windows and floated in the soft summer wind. Still smiling, the man opened the door of his house and signed to me. I went inside and could not believe my eyes. I

had been living for weeks in rough mining camps with other
gold miners. We slept on the hard ground, ate canned beans

from cold metal plates and spent our days in the difficult search for gold.

Here in this little house, my spirit seemed to come to life
again. I saw a bright rug(地毯) on the shining wooden floor. Pictures hung all around the room. And on little tables there were seashells, books and china vases full of flowers. A

woman had made this house into a home.

The pleasure I felt in my heart must have shown on my
face. The man read my thoughts. “Yes, ”he smiled, “it is all her work. Everything in this room has felt the touch of her hand. ” One of the pictures on the wall was not hanging straight.

He noticed it and went to fix it. He stepped back several times
to make sure the picture was really straight. Then he gave it a gentle touch with his hand.

5.According to the passage, the Stanislau was______ . A. an independent country B. a beautiful part of California C. a rough mining camp D. an almost bare mountain 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第三、四两句可知 Stanislau是加州一个美丽的地方。

6.The writer writes the passage mainly to _______ . A. recall his experience in California B. persuade people to visit the Stanislau C. introduce the couple he met D. offer tips on searching for gold 【解析】选C。推理判断题。作者写这篇文章的目的是想介 绍这对夫妇。A项内容过大, B、D两项在文中并未提及, 故

选C。

7.Which of the following can best describe the couple? A. Ambitious but selfish. B. Hopeful and merciful. C. Warm-hearted and contented. D. Enthusiastic but hopeless. 【解析】选C。推理判断题。根据文章最后几段描写可知, 这对夫妇是热心和知足的。

8.What’s the correct order of the events?

a. I went to California in search of gold.
b. A town was built in the valley.

c. I came to the garden in front of a little house.
d. The man put the picture straight.

e. I walked through the empty town.
A. b, a, e, c, d B. b, a, c, e, d

C. a, b, e, c, d

D. a, b, e, d, c

【解析】选A。内容排序题。根据文章记叙内容可知, A为正 确答案。


相关文章:
2012届高中英语 Module3 The Violence of Nature总复习 外研版必修3
2012高中英语 Module3 The Violence of Nature总复习 外研版必修3_高一英语_...5.The daughter thought her mother didn’t clean the kitchen sink well ...
外研版高中英语必修三Module5
外研版高中英语必修三Module5_英语_高中教育_教育专区...(3)Can you ___what time the meeting will start...2012版高中英语全程复习... 111页 免费 外研版高中...
打印高三英语一轮(外研版)复习:必修5 Module 3综合测试
打印高三英语一轮(外研版)复习:必修5 Module 3综合测试_高三英语_英语_高中教育_教育专区。第一部分 Ⅰ.语法填空,单句训练 必修五 Module 3 2015-12-24 1.(...
【2014年秋备课】高中英语(外研版必修5)同步训练:Module 3练练吧 Word版含答案]
【2014年秋备课】高中英语(外研版必修5)同步训练:Module 3练练吧 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【2014年秋备课】高中英语(外研版必修5)同步训练:Module 3...
外研版高中英语必修5短语
外研版高中英语必修5短语_英语考试_外语学习_教育...试图(尝试)做某事 必修 5 短语 Module 1. 1.It...,配得上… 3 文档贡献者 gchynkm 贡献于2012-03...
2012高一英语精品学案:Module3 整单元 (外研版必修3)(有答案)
2012高一英语精品学案:Module3 整单元 (外研版必修3)(有答案)_英语_高中教育_...(1)每小时 400 多千米 (3)放下 (5)造成约 80 人死亡 (7)墨西哥湾 (9...
2012高中英语 Module5 Great People and Great整单元精品学案 外研版必修3
2012高中英语 Module5 Great People and Great整单元精品学案 外研版必修3_初三...2012版高中英语全程复习... 124页 1下载券喜欢此文档的还喜欢 ...
2012高中英语 Module3 The Violence of Nature课时基础测评 外研版必修3
2012高中英语 Module3 The Violence of Nature课时基础测评 外研版必修3_高一英语_英语_高中教育_教育专区。必修 3 Module 3 The Violence of Nature 课时基础测评...
2014-2015学年高中英语 Module4 Carnival系列练习(3)外研版必修5
2014-2015学年高中英语 Module4 Carnival系列练习(3)外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module4 Carnival 系列练习(3) GRAMMAR,FUNCTION AND SPEAKING & ...
更多相关标签: