2013 年普通高等学校招生全国统一考试（广东卷）英语 第一节 完型填空 Number sense is not the ability to count. It is the ability to recognize a 1 in number. Human beings are born with this ability. 2 , Experiments show that
many animas are, too. For example, many birds have good number sense. If a nest has four eggs and you remove one, the bird will not 3 . However, if you remove two, the bird 4 leaves. This means that the bird knows the 5 between two and three. Another interesting experiment showed a bird’s 6 number sense. A man was trying to take a photo of a crow(乌鸦) that had a nest in a tower, but the crow always left when she saw him coming. The bird did not 7 until the man left the tower. The man had an 8 . He took another man with him to the tower. One man left and the other stayed, but they did not 9 the bird. The crow stayed away until the second man left, too. The experiment was 10 with three men and then with four men. But the crow did not return to the nest until all the men were 11 . It was not until five men went into the tower and only four left that they were 12 able to fool the crow. How good is a human’s number sense? It’s not very good. For example, babies about fourteen months old almost always notice if something is taken away from a 13 group. But when the number goes beyond three or four, the children are 14 fooled. It seems that number sense is something we have in common with many animals in this world, and that our human 15 is not much better than a crow’s. 1. A. rise B. pattern C. change D. trend 2. A. Importantly B. Surprisingly C. Disappointedly D. Fortunately 3. A. survive B. care C. hatch D. notice 4. A. generally B. sincerely C. casually D. deliberately 5. A. distance B. range C. difference D. interval 6. A. amazing B. annoying C. satisfying D. disturbing 7. A. relax B. recover C. react D. return 8. A. appointment B. excuse C. idea D. explanation 9. A. fool B. hurt C. catch D. kill 10. A. reported B. repeated C. designed D. approved 11. A. confused B. gone C. tired D. drunk 12. A. gradually B. luckily C. strangely D. finally 13. A. single B. small C. local D. new 14. A. seldom B. temporarily C. merely D. often 15. A. sight B. nature C. ability D. belief 第二节 语法填空 One day, Nick invited his friends to supper. He was cooking some delicious food in the kitchen. Suddenly, he 16 (find) that he had run out of salt. So Nick called to his son, “Go to the village and buy some salt, but pay a fair price for it: neither too much 17 too little.” His son looked surprised. “I can understand why shouldn’t pay too much, Father, but if I can pay less, 18 not save a bit of money?” “That would be a very 19 (reason) thing to do in a big city, but it could destroy a small village like ours,” Nick said. Nick’s guest, 20 had heard their conversation, asked why they should not buy salt more cheaply if they could. Nick replied, “The only reason a man would sell salt 21 a lower price would be because he was desperate for money. And anyone who took advantage of that situation would be showing a lack of respect 22 the sweat and struggle of the man who worked very hard to produce it.” “But such a small thing couldn’t 23 (possible) destroy a village.” “In the beginning, there was only 24 very small amount of unfairness in the world, but everyone added a little, always 25 (think) that it was only small and not very important, and look where we have ended up today.” 第三节 阅读理解 A． Imagination and fantasy can play an important role in achieving the things we fear. Children know this very well. Fred Epstein, in his book I Make It to Five, tells a story he heard from one of his friends about Tom, a four-year-old boy with a cancer in his back bone. He came through several operations and a lot of pain by mastering his imagination. Tom loved to pretend, and he particularly loved to play superheroes. Dr. Epstein explained that it was actually a
brilliant way for his young mind to handle the terrifying and painful life he led. The day before his third trip to the operating room, Tom was terribly afraid. “ Maybe I could go as Superman,” he whispered to his mom. Hearing this, the mother hesitated for while. She has avoided buying the expensive costume(戏 装), but finally she agreed. The next day Tom appeared as the powerful Superman, showing off through the hospital halls and coolly waving his hand to the people greeting him along the way. And Tom, with the strength of his fantasy, successfully made it through the operation. The power of imagination need not be reserved for children only. We all have the power to use our fantasies to attempt things we never thought possible, to go through those things that seem impossible, and to achieve what we never believed we could. Just as Dr. Epstein puts it, “If you can dream it, you can do it.” It doesn’t mean that you should dress as a superhero for your next job interview. But, next time you are tested in a way that seems impossible, imagine what it would take to overcome it. Become the person you need to become to win over your challenge and do it in your mind first. So, let your imagination run wild, and dare to dream. 26. What do we know about Tom? A. He was seriously ill. B. He was a dishonest boy. C. He was crazy about magic. D. He was Dr. Epstein’s patient. 27. What can be inferred about Tom’s mother? A. She was a rich lady. B. She refused Tom’s request. C. She wanted Tom to be a superhero. D. She wanted to get Tom through the pain. 28. When Tom went for the third operation, he_________. A. pretended to be painful B. acted like a superhero C. appeared in poor spirits D. argued with his mother 29. In the last paragraph, you are advised________. A. to go through some difficult tests B. to wake up from your wild dreams C. to become a powerful person in your mind D. to wear expensive clothes for job interviews 30. What is the purpose of the passage? A. To tell us an interesting story. B. To help us make right decisions. C. To advise us to care about children. D. To encourage us to use our imagination. B. Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family, and others believe that success mostly comes down to luck. I’m not going to say luck, talent, and circumstances don’t come into play because they do. Some people are born into the right family while others are born with great intelligence, and that’s just the reality of how life is. However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical. And, in addition to that, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing. To become great at certain things, it’ll require even more time, time that most people won’t put in. This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you don’t enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it. When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost. It’s sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent, but thinking that way does you no good, and there’s a huge chance that you’re wrong anyway. Whatever you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long period of time. If you’re not willing to put in the time and work, don’t expect to receive any rewards. Consistent, hard work won’t guarantee you the level of success you may want, but it will guarantee that you will become rally good at whatever it is you put all that work into. 31. Paragraph 1 mainly talks about__________. A. the reasons for success B. the meaning of success C. the standards of success D. the importance of success 32. Paragraph 2, the underlined word that refers to__________. A. being good at something B. setting a practical goal C. putting in more time D. succeeding in life 33. Successful people suggest doing what one loves because_____________. A. work makes one feel pain B. one tends to enjoy his work C. one gives up his work easily D. it takes a lot of time to succeed 34. What can be infer from Paragraph 4? A. Successful people like to show their great skills. B. People sometimes succeed without luck or talent. C. People need to achieve success at the cost of life. D. It helps to think that luck or talent leads to success. 35. What is the main theme of the passage?
A. Having a goal is vital to success. C. One cannot succeed without time and practice.
B. Being good is different from being great. D. Luck, talent and family help to achieve success. C. One day, when I was working as a psychologist in England, an adolescent boy showed up in my office. It was David. He kept waling up and down restlessly, his face pale, and his hands shaking slightly. His head teacher had referred him to me. “This boy has lost his family,” he wrote. “He is understandably very sad and refuses to talk to others, and I’m very worried about him. Can I help?” I looked at David and showed him to a chair. How could I help him? There are problems psychology doesn’t have the answer to, and which no wards can describe. Sometimes the best thing one can do is to listen openly and sympathetically. The first two times we met, David didn’t say a word. He sat there, only looking up to look at the children’s drawings on the wall behind me. I suggested we play a game of chess. He nodded. After that he played chess with me every Wednesday afternoon---in complete silence and without looking at me. It’s not easy to cheat in chess, but I admit I made sure David won once or twice. Usually, he arrived earlier than agreed, took the chess board and pieces from the shelf and began setting them up before I even got a chance to sit down. It seemed as if he enjoyed my company. But why did he never look at me? “Perhaps he simply needs someone to share his pain with,” I thought. “Perhaps he senses that I respect his suffering.” Some months later, when we were playing chess, he looked up at me suddenly. “It’s your turn,” he said. After that day, David started talking. He got friends in school and joined a bicycle club. He wrote to me a few times, about his biking with some friends, and about his plan to get into university. Now he had really started to live his own life. Maybe I gave David something. But I also learned that one---without any words---can reach out to another person. All it takes is a hug, a shoulder to cry on, a friendly touch, and an ear that listens. 36. When he first met the author, David_________. A. felt a little excited B. walked energetically C. looked a little nervous D. showed up with his teacher 37. As a psychologist, the author __________. A. was ready to listen to David B. was skeptical about psychology C. was able to describe David’s problem D. was sure of handling David’s problem 38. David enjoyed being with the author because he____________. A. wanted to ask the author for advice B. needed to share sorrow with the author C. liked the children’s drawing in the office D. beat the author many times in the chess game 39. What can be inferred about David? A. He recovered after months of treatment. B. He liked biking before he lost his family. C. He went into university soon after starting to talk. D. He got friends in school before he met the author. 40. What made David change? A. His teacher’s help. B. The author’s friendship. C. His exchange of letters with the author. D. The author’s silent communication with him. D. While Jennifer was at home taking an online exam for her business law class, a monitor(监控器) a few hundred miles away was watching her every move. Using a web camera equipped in Jennifer’s Los Angeles apartment, the monitor in Phoenix tracked how frequently her eyes moved from the computer screen and listened for the secret sounds of a possible helper in the room. Her Internet access was locked---remotely---to prevent Internet searches, and her typing style was analyzed to make sure she was who she said she was; Did she enter her student number at the same speed as she had in the past? Or was she slowing down? In the battle against cheating, this is the cutting edge and a key to encourage honestly in the booming field of on line education. The technology gives trust to the entire system, to the institution and to online education in general. Only with solid measures against cheating, experts say, can Internet universities show that their exams and diplomas are valid---that students haven’t searched the Internet to get the right answers. Although online classes have existed for more than a decade, the concern over cheating become sharper in the last year with the growth of “open online courses.” Private colleges, public universities and corporations are jumping into the online education field, spending millions of dollars to attract potential students, while also taking steps to help guarantee honesty at a distance. Aside from the web cameras, a number of other high-tech methods are becoming increasingly popular. Among them are programs that check student’s identities using personas information, such as the telephone numbers they once used. Other programs can produce unique exams by drawing on a large list of questions and can recognize possible
cheaters by analyzing whether difficult test questions are answered at he same speed as easy ones. As in many university classes, term papers are scanned against some large Internet data banks for cheating. 41. Why was Jennifer watched in an online exam? A. To correct her typing mistakes. B. To find her secrets in the room C. To prevent her from slowing down. D. To keep her from dishonest behaviors 42. The underlined expression cutting edge in Paragraph 3 is closest in meaning to _______. A. advanced technique B. sharpening tool C. effective rule D. dividing line 43. For Internet universities, exams and diplomas will be valid if__________. A. they can attract potential students B. they can defeat academic cheating C. they offer students online help D. they offer many online courses 44. Some programs can find out possible cheaters by_________. A. checking the question answering speed B. producing a large number of questions C. scanning the Internet test questions D. giving difficult test questions 45. Which of the following is the best title of this passage? A. The Advantages of Online Exams B. The High-tech Methods in Online Courses C. The Fight against Cheating in Online Education D. The War against the Booming of Online Education 第四节 信息匹配 A. FREE HEALTH BOOKS Visit www. Health Book Summauies.com now for instant access to easy-to-read summaries of the top books on health, food and fitness emailed to you automatically, for FREE. Call Now 1-866-720-3880 B. Ready to use straight from the pack; Low self discharge for long storage period. Super Durable Battery; Wide application range From digital cameras to clocks. C. Save GEICO Big savings look good on you. Find our how much you could be saving on an insurance visit geico.com, call 1-800-947-AUTO, or contact your local GEICO office today. See geico.com for more details. D. FREE Home Security System! $850 value! Free Wireless Remote Control. Protect your home 1-866-711-3832. E. THINGS ARE LOOKING UP VWCARS Take a little off the top in the all-new Vokswagon Beetle Convertible 300-hp turbocharged engine offers plenty of substance behind the style traceable top. Vw.com/beetleconvertible. F. Global Executive MBA Georgetown Unlverslty & ESADE It’s the global MBA. Graduates receive MBA diplomas from both Georgetown University and ESADE Business School. Discover More Visit: globalexecmba. Com 46. I am a journalist working for a local news agency. Since I need to travel a lot, I do care about durability choosing power supply for my products to me? Your timely reply will be highly appreciated. 47. My family is new in the town. After settling down, we started looking for a family car. Your new model Beetle Convertible looks so cool. I think your detailed information booklet us know more about this model. Please kindly send it to my email address: firstname.lastname@example.org. Many thanks for your help. 48. My Beetle Convertible is insured with INC insurance company. The insurance will expire next month. The offer introduced in your advertisement attractive to me. I want to know more about your service. Please kindly email me a relevant information booklet. Your timely reply will be highly appreciated. 49. I don’t enjoy my new job as a department manager since I find hard to communicate with and motivate my team members. Hopefully, your diploma course can provide me with professional training on administrative and communicative skills. I look forward to receiving your information booklet and application forms as soon as possible. Please send them to me at email@example.com. 50. My family is new in the town. Worrying about community safety, I prefer to secure my house with new technology. Your product sounds like the right choice for me. Could you kindly send your information booklet to my email address: firstname.lastname@example.org? Your timely reply will be highly appreciated. 第五节 基础写作 请根据以下信息， 写一篇关于移民火星的快讯。
志愿者的选拔 到 2015 年， 在全球选出约 30 名去火星的志愿者。志愿者的条件 至少 18 岁； 做好不回地球的准备； 愿与他人保持良好的关系。 专家的观点 火星生活条件太艰苦； 面临严寒气候、孤独和恐惧。 志愿者观点 厌倦地球生活，想体验火星生活； 如果成功， 就是人类英雄。 火星：the Mars 第六节 读写任务 To many people even the word “work” sounds unpleasant, not necessarily because they are lazy. The same man, who dislikes his job in the factory or even in the office, may work hard at the weekend, painting the house or digging the garden. What is the reason, then? In most cases, it is because these people simply do not enjoy the job they are doing. It does not give them any real satisfaction. It may be quite easy, like making up wooden boxes, but it is very boring. Very often they are doing a job which is just a small part of a much larger one, such as attaching a door handle to a car. But the part they play in actually making the car is so small that they can never say: I have made something! Yet in modern society somebody has to do ordinary jobs such as cleaning streets because this is the way society is organized. No matter how ordinary a job is, it plays a part in society and therefore deserves our due respect. Society cannot function a single day without the “dull and boring” jobs. [写作内容]1. 以约 30 词概括上文的主要内容。 2. 以约 120 个词谈谈你对平凡工作的想法， 内容包括： （1）描述清洁工工作的艰辛； （2）假如没有清洁工，环境会变得如何？ （3）你对平凡的工作的看法。
参考答案： （答案仅供参考） 第一节：C B D A C A DCAB BDBDC 第二节：语法填空 16. found 17. nor 18. why 19.reasonable 20. who 21. at 22. to 23. possibly 24. a 25. thinking 第三部分： 26—30 A D B C D 31—35 A D C B C 36---40 CABAD 41—45 D A BAC 46—50 BECFD 第四部分：写作 第一节：基础写作：参考范文 It is reported that thirty volunteers who are at least 18 years old will be chosen from all the globe and sent to the Mars by the year of 2015. The volunteers must make a full preparation that there is almost no chance to return to the earth once they are immigrated to the Mars. What’s more, it is greatly important for them to try to keep a good relationship with other members. Experts strongly warned that the living conditions on the Mars are very hard, for not only the extremely cold climate would they meet with, but also loneliness and fear. On the contrary , the volunteers insist that they have got tired of the life on the earth,so greatly being eager to experience the unknown , mysterious life on the Mars; meanwhile, if the would be succeeded , they would get the honor to be heroes of human beings. 第二节：读写任务 In the passage , the author mainly stressed the importance of small and ordinary work , such as cleaning the street
because of their essentiality for the organization of the society ,and thinks those doing such jobs should be respected greatly. There is no doubt that what a cleaner does is more harder compared with any other jobs in the society. On one hand , they must get up in the early morning every day to clean the street while we are sill in the sweet sleeping dreams . On the other hand, they also suffer from less respect and lower pay , working all day on the street no matter it is sun shines strongly or snow, wind heavily. Nobody could imagine what an bad environment we would live in if there were no cleaners in the city. Wherever we go , there is rubbish. Maybe we would soon be drowned in the mountain of rubbish. Even worse, if there wee no change about that, diseases would spread at a very quick speed. Is there anything that can be worse than this ! From the above , I can draw the conclusion safely that even the smallest and the most ordinary job,such as cleaning the street is also the necessary part to keep the society going smoothly. Consequently, those who do those most insignificant jobs should get respect as much as those being engineers or teachers.
2013 广东高考英语 A 卷试题答案（仅供参考）
完形填空： 第 1 题考查名词。根据第一段阐述，鸟类发觉窝里的蛋减少 1 个，并不会有什么动静；减少了 2 个，将会有所行 动。因此"数觉"指的是识别数字"变化"的能力，此题应选 C. change。 第 2 题考查副词。此空格前面讲述人类生而具有数觉，空格后面讲通过实验证明动物"也有数觉"，此处体现 转折或递进关系，B. Surprisingly 出人意料地，为最佳选项。 第 3 题考查动词。此题较为简单，空格前面的句子与空格后面的句子形成转折关系（通过 However 体现） ， 后面一句讲拿掉两个鸟蛋就会惊动鸟类，因此空格选择 D. notice，"如果拿掉了一个，鸟类是不会发现的。" 第 4 题考查副词。此题较难。这句话讲鸟类在不见了两个蛋时会离开，在此用空格的副词修饰"如何"离开， 从整段文字来看，都是讲鸟类有数觉，在数字变化达到 2 的时候它们就会发现，自然就会做出反应，所以此题选 择 A. generally 为最佳。D 选项是强干扰项"deliberately"故意地（注意，这个词在 2012 年第 8 题也出现过） 。 第 5 题考查名词。鸟类能够辨析 2 和 3 之间的区别，选 C. difference。此题还需要排除其它干扰选项，range 为"范围"，interval 为"间隔"。 第 6 题考查形容词（非谓语动词） 。此题需根据整段文字表达的意思来确定，后面讲的是乌鸦非常难骗，数 觉非常强，这无疑是令人意想不到的，因此这里选 A. amazing。 第 7 题考查动词重复。"直到那人离开岗楼，乌鸦才___。"后文稍显曲折，反复提到人来了、走了，乌鸦走 了、 不回来， 假如考生这时紧张了， 很容易就会绕进去。 在倒数第 2 句出现"the crow did not return to the nest until ? "，可以确定第 7 题选 D. return。 第 8 题考查名词概括。人想要试验乌鸦的数觉，想出了一个点子，这里用 C. idea。 第 9 题考查动词重复。根据文段末尾"当人数达到 5 个时才能把乌鸦欺骗"，此题选 A. fool。 第 10 题考查动词。空格前文提到人数少的时候骗不了乌鸦，后面增加人数，做的都是一样的事情，因此是 一种重复，此题应选 B. repeated。 第 11 题考查形容词（非谓语动词） 。乌鸦在所有人___之前都没有回来，从逻辑性理解，跟前面讲的是同样 的情况，人不走，乌鸦就不回来，因此选择 B. gone。 第 12 题考查副词。在前面试验了两个人、三个人、四个人，当增加到五个人时出现转折性的一幕，乌鸦" 终于"被骗，此题应选择 D. finally。 第 13 题考查形容词。此句讲 14 个月的婴儿具有一定的数觉，根据后一句提到的数字 three or four，此处明 显比三或四还少，应该填"小的"group，选择 B. small。 第 14 题考查副词。根据本句 But 这个连词，与前文是转折关系，前文是"可以发现不同"，说明此空格是"不 能发现不同"，即"经常"被捉弄，选 D. often。 第 15 题考查名词概括。此题较难。根据整篇文章，人与乌鸦等动物相比，并不具有更好的数觉能力，因此 选 C. ability。
语法填空 第 16 题： found。 考察时态语态。 “invited” 用一般过去时。 Suddenly 可知， 由 found 与其时间一致， 故用 found； 第 17 题：nor。考察固定搭配，表示“既不?也不?” ，故用“neither??nor??” 。 第 18 题：why。考察句意理解。该句“？”告知句子有疑问，前文中出现 why 提示表示“为什么”之 意，故用 why。 第 19 题： reasonable。 考察词性转化。 thing” “ 需一个形容词修饰， very 也只能修饰形容词， 故用 reasonable。 第 20 题：who。考察定语从句关系代词。从句不完整，指代前面“guests” 。指人，故用 who。 第 21 题：at。考察固定介词短语与 price 搭配，表示“以更低价格”用 at a lower price，故用 at。 第 22 题：for。考察介词短语搭配。表示“对某事表示尊重” ，用 show respect for sth.。故用 for。 第 23 题：possibly。考察词性转化。提示词修饰动词“destroy” ，用副词，故用 possibly。 第 24 题：a。考察冠词。amount 为单数可数名词，第一次出现，表示一个很小的数量。故用 a 第 25 题： thinking。 考察非谓语做伴随状语。 居中有 added 做谓语， 与此同时做着什么事情， 故用 thinking。 阅读理解 A 篇答案： 本文为记叙文，通过小男孩 Tom 通过想象自己为超级英雄的方式战胜病魔的故事，来告诉我们想象力 可以帮助我们战胜苦难取得成功。 26. A. 细节题。 无定位词， 可通过题文一致原则得知本题出现在文章第一段， 根据第一 段此句" Fred Epstein, in his book of If I Make It to Five, tells a story he heard from one of his friends about Tom, a four-year-old boy with a cancer in his back bone. He came through several operations and a lot of pain by mastering his imagination."得知，Tom 得 了癌症，并且经历了许多次手术。 27. D. 推断题。可通过题干中 mother 定位至文章第三段，A 选项我们可以从第三段 "Hearing this, the mother hesitated for a while. She had avoided buying the expensive costume （戏装）, but finally she agreed."得知 Tom 的母亲本不想购买戏装，因为昂 贵，得知 A 选项错误；同时根据此句可得知 B 选项错误， 因为最后母亲同意购买戏装； C 选项文章中未提及，故正确项为 D。 28. B. 细节题。 可通过题干 third operation 定位至第三段和第四段，答案出现在第四段， 第四段提 到 Tom 打扮成超人的样子进手术室，并且手术很成功，可得知正确项为 B， 选项 A 文章未提及，C 选项与 文章相反，D 选项未提及。 29. C. 推断题。可通过文章最后一段"Become the person you need to become to win over your challenge and do it in your mind first. So, let your imagination run wild, and dare to dream."得知 正确选项为 C。 30. D. 主旨题。文章最后一段最后一句"So, let your imagination run wild, and dare to dream."为 文章主题句。通过本句可以得知正确项为 D。 B 篇答案： 本篇为议论文，有些人认为成功是因为运气或者天赋，作者认为尽管有些成功的确与天分和运气有关， 但是更多是因为努力和不断的实践。 31.A.主旨题 （段落主旨题） 通过第一段我们可以得知作者列出很多人认为成功的因素， 。 如"Some people are born into the right family while others are born with great intelligence"出生在好的家庭，天赋异禀，可得知本段主 要在讲一些成功的因素，故选 A。 32.B.语义题（指代关系） 。However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical. And, in additional to that, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practising. 译文为：然而，要在生活中取得成功，你必须要设定一个目标然后逐步将它变得更 加实际。除此之外，要变得更加擅长某事，必须花费至少 10,000 个小时进行学习和实践。由此得知 that 指代上 文中的"set a goal"。 33.B. 细节题。可通过 doing what one loves 定位至第三段，第三段定位词后句子"If you don't enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it."可 得知正确答案为 B 34.B. 推断题。可通过第四段"It's sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare
talent, but thinking that way does you no good, and there's a huge chance that you're wrong anyway."句义为"很容易去 认为他们是运气好，或者天生有些独特的天赋，但是这么想对你并无好处，而且基友可能你想错了。可以得知很 多人的成功并不是因为天赋或运气。 35.C. 主旨题。 可通过文章最后一段主题句"Whatever you do , if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long period of time. "得知正确项为 C C 篇答案; 本篇为经历型记叙文，描述了作者受一位教师所托，帮助一位失去家人的孩子 David，作者通过下象棋 渐渐让 David 一步步敞开心扉，最后成功的融入了学校生活中。 36.C， 细节题， 可根据题文一致原则定位于文章第一段， 第一段中"He kept walking up and down restlessly, his face pale, and his hands shaking slightly. "可得知正确项为 C 37.A，推断题，无定位词，可通过题文一致原则大致定位在第二段，第二段中"Sometimes the best thing one can do is to listen openly and sympathetically."句说明作者认为有时候最好的方法就是倾听，故选 A 38.B，细节题，通过题干中的 enjoyed being with the author 定位至文章第四段 enjoyed my company. 答案 句在下一段中" "Perhaps he simply needs someone to share his pain with," I thought " Perhaps he senses that I respect his suffering."，故选 B 39.A，推断题，无定位词，题文一致原则大约推断在 5-7 段，"Some months later, when we were playing chess, he looked up at me suddenly. "It's your turn," he said. After that day, David started talking. He got friends in school and joined a bicycle club. "在治疗的几个月后， David 突然开口说话了，并在之后的日子中回归了正常的学习生活，因此选 A。 40. D，推断题。 从全文经历可推断出作者并未与 David 直接交流，而是默默的通过下象棋的方式使 David 敞开心扉，故选 D。强干扰项为 B，错误在于文章并未强调作者与 David 之间建立起了友谊，而是一直在 强调二人无声的沟通。 D 篇答案： 本文为一篇说明文，讲述了当今网络课程流行，如何去处理网络课程中的作弊问题。是四篇阅读中文章 难度及题目难度最大的一篇。 41.D.推断题，无定位词，题文一致原则大致推断处于文章一二段，答案位于第二段倒数第二句"and her typing style was analyzed to make sure she was who she said she was: Did she enter her student number at the same speed as she had in the past? "可从本句得知监控 Jennifer 的原因是为了确保她不作弊。故选 D 42.A.语义题，cutting edge 与 key 是并列关系，同时二者都可以做到鼓励诚实行为。前面 this 所指代的 为上文中提到的防作弊科学技术，由此得知 cutting edge 应该为 advanced technique。 43.B，细节题，通过 valid 定位至文章文章第三段最后一句"Only with solid measures against cheating, experts say, can Internet universities show that their exams and diplomas are valid -that students haven't just searched the Internet to get the right answers."B 选项与本句为同义改写关系，故选 B 44.A，细节题，定位词为 programs，定位至最后两段，答案句为最后一段的第一句" Other programs can produce unique exams by drawing on a large list of questions and can recognize possible cheaters by analyzing whether difficult test questions are answered at the same speed as easy ones. "可通过本句得知正确项为 A 45.C， 主旨题， 文章主题句位于第三段第一句"In the battle against cheating, this is the cutting edge and a key to encourage honesty in the booming field of online education."可得知本文主要讨论网络课程的防作弊问题，故选 C 信息匹配答案： 46.B 47.E 48.C 49.F 50.D