当前位置:首页 >> 英语 >>

北京西城区2015高三上学期期末英语试题


北京西城区高三一模

北京市西城区 2014—2015 学年度第一学期期末试卷

高三英语

2015. 1

本试卷共 10 页,共 150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案答在答题卡上,在试卷 上作答无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第

一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你 将听一遍。 例:What is the man going to read? A. A newspaper. 答案是 A。 1. What’s the man’s plan for the summer? A.To be at home. B. To stay at the beach. 2. What does the woman think of the play? A. Wonderful. B. Disappointing. 3. What is the relationship between the two speakers? A. Colleagues. B. Neighbours. 4. Where are the two speakers? A. In a bank. B. At a store. 5. What are the two speakers talking about? A. A new movie. B. A weekend plan. C. To go to the mountains. C. So-so. C. Friends. C. At a restaurant. C. Online shopping. B. A magazine. C. A book.

第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小 题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. What are the two speakers looking for? A. A dress for work. B. A dress for party. 7. What is the woman not satisfied with about the blue dress? A.The size. B. The price. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. Why does the man prefer to travel by train? A. It goes faster. B. It offers a better view. 9. What are they going to do next? A. Book the tickets. B. Pack the luggage.

C. A dress for wedding. C. The colour.

C. It has a better service. C. Go to the railway station.

北京西城区高三一模

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Why is the woman unhappy with the dog? A. It belongs to the boy. B. It looks seriously sick. C. It will make a mess in the house. 11. Where did the boy find the dog? A. On the street. B. By the garbage can. 12. What are they going to do with the dog? A. Keep it. B. Send it back. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13. What’s the woman doing on the phone? A. Offering help for the ceremony. B. Giving advice about the ceremony. C. Making arrangements for the ceremony. 14. Where is the woman now? A. In the garage. B. On the highway. 15. When will the volunteers get to the ceremony? A. After 7:30. B. At 6:30. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分)

C. In front of the house. C. Give it away.

C. At the ceremony. C. By 6:00.

听下面一段对话,完成第 16 至 20 五道小题,每小题仅填写一个 词。听对话前,你将有 .. 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。 PUBLIC LIBRARY MEMBERSHIP APPLICATION FORM Name Address Date of birth Telephone Best time to contact Peter 24 , 19 At the 20 break
th

16 17 Road 18 , 1984

Sea View Guest House, 40

第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 例:It’s so nice to hear from her again. _____, we last met more than thirty years ago. A.What’s more B.That’s to say C.In other words D.Believe it or not 答案是 D。 21. They’ve moved to a different house _____ their children can attend a better school. A. in case B. as long as C. so that D. even though

北京西城区高三一模

22. _____ his ID card, Philip had to go to the police station in person and reapply for a new one. A. Having lost B. Losing C. To lose D. Lose 23. I believe that the world is _____ you think it is. So smile at the world and it will smile back. A. what B. how C. that D. which 24. —I was very angry with Kelvin yesterday. —I know your feelings, but if you forgive him, you _____ a bigger man. A. have been B. would be C. will be D. were 25. —What do you do as a volunteer in Africa? —_____! There are many poor people there. They need a lot of help. A. None B. Something C. Little D. Everything 26. Arriving at the party in a great hurry, we were disappointed to find that the band _____ playing. A. stopped B. will stop C. has stopped D. had stopped 27. The sign at Gate 8 reads that you _____ show your boarding pass and passport before getting on the plane. A. can B. must C. may D. would 28. This ferryboat _____ to transport passengers between the harbor and the island for years. A. is used B. was being used C. is being used D. has been used 29. It is becoming a threat to the Chinese language and culture _____ some people can’t write Chinese characters properly. A. which B. that C. whether D. how 30. _____ the travelling needs of passengers, China Railway Corporation has decided that people can book tickets 60 days in advance. A. Meet B. To meet C. Met D. Meeting 31. The Alibaba Group, _____ was founded in 1999, has become China’s largest e-commerce company. A. which B. what C. whose D. that 32. —Hi, Lucy! What’s the schedule for tomorrow? —Let me check. You _____ an appointment with Thomas at three o’clock. A. have B. had C. were having D. have had 33. Peter would have the chance to present his talents in the competition now if he _____ last term. A. signed up B. had signed up C. signs up D. has signed up 34. There are 12 lamps hanging _____ the ceiling in the restaurant. A. on B. in C. from D. around 35. In Singapore, people _____ eating or drinking on the subway can be fined up to 500 Singapore dollars. A. having caught B. catching C. caught D. catch 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并 在答题卡上将该项涂黑。 Each of us struggles for self-respect and self-worth to some degree. I spent much time trying to achieve perfection in every aspect of my life.

北京西城区高三一模

I was a happy kid with a lot of friends and a supportive family. But growing up was really 36 and even scary sometimes. During my childhood, I was constantly involved in something that included people’s viewing my achievements or my 37 . I wanted everyone’s praise and acceptance, but I was my own toughest critic (挑剔的人). After I graduated from high school, my 38 to be “thin” began to trouble me. I began trying to diet by 39 my food. In the beginning, I felt great—attractive and successful, almost superhuman. I even thought that I was better than everyone else. What I didn’t see was that I was slowly 40 myself. People around me began to 41 my weight loss. They said with concern. “You’re losing too much weight.” “Elisa, you’re so thin.” All their words only suggested that I was getting closer to “ 42 ” . Sadly, I took my physical 43 the first important in my life, 44 that it was the way to become successful and accepted. Then I cut down my 45 more and more, until a 46 day consisted of half a teaspoon of nonfat yoghurt and coffee in the morning, and a cup of grapes at night. But my poor 47 began to cause me to lose 48 . Then one night, like many nights before, I couldn’t sleep, and my heart felt as though it might beat out of my chest. I tried to 49 , but I couldn’t. The beating became so rapid and so strong that I could no longer 50 . What I had done to diet nearly caused me to have a heart attack. I stood up, and immediately fell down. I was really 51 , and I knew I needed help. My roommate rushed me to the 52 , beginning the long road to my 53 . It took a lot—doctors, nurses, nutritionists, food supplements… And most important, a sense of what was true about myself got back on track with reality. I realized that, with my 54 of trying to be “perfect” on the 55 , I had sacrificed who I was on the inside. What I know now is, we are—each and every one of us—already perfect. 36.A. natural B. hard C. easy D. possible 37.A. natures B. backgrounds C. failures D. scores 38.A. problem B. desire C. way D. promise 39.A. collecting B. checking C. controlling D. balancing 40.A. killing B. forgetting C. asking D. questioning 41.A. help B. accept C. reject D. notice 42.A. perfection B. devotion C. destination D. attention 43.A. strength B. exercise C. examination D. appearance 44.A. believing B. realizing C. pretending D. declaring 45.A. expense B. movement C. food D. travel 46.A. pleasant B. difficult C. different D. typical 47.A. memory B. nutrition C. knowledge D. taste 48.A. weight B. hope C. sleep D. job 49.A. walk B. relax C. cry D. talk 50.A. breathe B. resist C. wake D. remember 51.A. scared B. annoyed C. discouraged D. disappointed 52.A. bed B. office C. school D. hospital 53.A. glory B. recovery C. discovery D. victory

北京西城区高三一模

54.A. skill 55.A. whole

B. decision B. face

C. experience C. mind

D. deal D. outside

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 A Welcome to Oyster Oyster is a smart card which can hold Pay as you go credit, Travelcard and Bus & Tram(有轨电车) Pass season tickets. It is the cheapest way for you to pay for single journeys on bus, Tube, tram, DLR, London Overground and most National Rail services in London. Pay as you go on your Oyster card Using Pay as you go is cheaper than paying cash for most journeys. Daily limit If you’re unsure of the number of journeys you’re going to make, Oyster pay is easy for you to use. Make as many journeys as you like and you’ll never pay more than the daily limit for the zones you’ve travelled in. Daily limits are calculated over a 24-hour period, covering all the journeys starting between 4:30 and 4:29 the next day. There are different limits for different types of transport and times of day. The system calculates the daily limit based on when and how you travel. Money will be taken away from your card each time you travel, until you reach a daily limit. This includes Pay as you go travel on bus, Tube, tram, London Overground and most National Rail services in London. River services and the Emirates Air Line do not contribute to your daily limit. For more information, visit tfl.gov.uk/oyster. Season tickets on your Oyster card You can buy Travelcards and Bus & Tram Passes on Oyster. With a Travelcard, you can travel as many times as you like on bus, Tube, London Overground and National Rail services on the dates, and across the travel zones you’ve paid for. Please ensure your Travelcard covers all the zones you travel through. If your Travelcard includes zone 3, 4, 5 or 6, you can also use it on tram services. Bus & Tram Passes can be used on trams and London buses displaying the red roundel bus symbol on the dates you’ve paid for. The red roundel When you first get an Oyster card, you will need to pay a ? 5 refundable (可退 款的) deposit. If you no longer need your Oyster card, we’ll refund any remaining pay. Find out more at tfl.gov.uk/refunds. 56. What do we know about the daily limit? A. You’ll stop paying once you reach the daily limit. B. River services help contribute to your daily limit. C. The daily limit is fixed no matter when you travel. D. You’ll pay more than the daily limit for your travel. 57. Season tickets include _____. A. Oyster card and Travelcards

B. Pay as you go and Travelcards

北京西城区高三一模

C. Travelcards and Bus & Tram Passes 58. Where is the text probably taken from? A. A brochure. B. A report.

D. Pay as you go and Bus & Tram Passes C. A novel. D. An essay.

B My morning routine varies little from day to day. I walk the dog, eat breakfast at the kitchen counter with Katie and Matt, and then settle in for a day at the computer. And because I work mostly from home, I have learned that little walks into the outside world are important for psychological well-being. So before I begin attempting to put sentences together, I walk over to a little coffee shop in my neighborhood, and chat with the folks behind the counter. The coffee shop is on the other side of the historic Chesapeaker & Ohio Canal from my house. Whenever in season, tourists line up to take a slow boat, if not to India, at least into the 19th century. One warm day last fall, I turned the corner to see one of the boatmen sitting alone on the boat, bathed in early-morning light. He was playing the violin. The scene stopped me in my tracks. What I witnessed could only be described as a perfect moment. Ten seconds at most. But months later I still remember just standing there, watching, listening, and taking it all in. We all have such moments put before us. Little surprises. Whether we’re wise enough to see them is another thing. I thought of the violin man one Sunday afternoon while reading the biographies of those killed in the Columbia incident. The specialist Laurel Clark, talking from the shuttle a few days before it was to land, said it was blissful to see the simple unexpected wonders of space, like a sunset. “There’s a flash; the whole payload bay turns this rosy pink,” she said. “It only lasts about 15 seconds, and then it’s gone.” I once had a friend who had a strange habit that never stopped to amuse me, maybe because I never quite knew when she was going to spring it on me. It could come in the middle of a particularly lively dinner with old friends. Out of the blue, she’d say, “Stop! I want to remember this moment.” I realize now, after her death, what wise advice that is. 59. The author goes out for a walk every day in the morning mainly because _____. A. she needs to walk the dog and enjoy the fresh air B. she considers that it is good for her physical health C. she hates to be left alone at home when others are out D. she benefits psychologically from contacting the outside world 60. The underlined word “blissful” in Paragraph 5 probably means _____. A. enjoyable B. valuable C. agreeable D. reasonable 61. The main purpose of the passage is to tell people to _____. A. develop a good habit B. enjoy life to the fullest C. catch the valuable moments in life D. be willing to follow friends’ advice 62. “I” in the passage is probably a _____. A. violinist B. writer C. sailor D. waitress

C A lot of us think that we should visit the dentist every six months. Whether those check-ups are really necessary is, however, a matter of debate. In 2000, three-quarters of dentists surveyed in New

北京西城区高三一模

York were recommending six-monthly check-ups, despite the absence of evidence. Today, many organizations still recommend six-monthly check-ups. But for several decades some have been arguing that the choice of six months as the ideal space between visits is rather questionable. For example, Aubrey Sheiham, a professor of dental public health, published a paper complaining about the lack of evidence for six-monthly check-ups. Almost 40 years, he’s still making the same point. Last year the Cochrane Collaboration performed a review of the research that had been done and they were disappointed with what they found. The quality and quantity of the research was simply too poor to back up the idea of six-monthly check-ups. There’s something else we have to bear in mind. Even when a study finds, for example, that children who go to the dentist frequently have fewer fillings, there may be other factors(因素) at work. Those same children may have other advantages; they may eat more healthily and have better quality dental equipment. How often should you visit the dentist, then? Bodies like Nice, which provides guidance for the National Health Service in England and Wales, say that the frequency of dental visits all depends on the individual. They recommend that children go at least once a year because their teeth can decay(蛀蚀) faster, while adults without problems can wait as long as two years. They even go as far as to say that longer than two years is OK for people who have shown commitment to caring for their teeth. Where does this leave the rest of us the next time we receive a card in the mail reminding us our next dental visit is due? We’d all like an excuse to go less often, and the good news is that if you don’t have any problems you can probably wait a little longer than six months between visits. But exactly how long you can wait before your appointment with the dentist’s chair will depend on the assessment you and your dentist make of your own risk. 63. Who supports six-monthly dental check-ups? A. All the dentists. B. Many organizations. C. Aubrey Sheiham. D. The National Health Service. 64. The research may not prove the idea of six-monthly check-ups because _____. A. the researchers were not qualified B. the number of the subjects was big C. there might be other factors at work D. there was a lack of quality dental equipment 65. We can learn from the last two paragraphs that _____. A. people often find excuses to avoid the next dental visit B. the frequency of dental visits varies for different people C. people should decide when to go to the dentist by themselves D. the healthier a person is, the less frequent the dental visits are

66. What is the best title for this passage? A. How can we go to the dentist less? B. Why do we need to visit our dentist? C. Who should go to the dentist frequently?

北京西城区高三一模

D. How often do we need to visit our dentist? D Do we really know our best friends? I like my close friends a lot, and yet, on an almost daily basis, they shocked me. I have a friend who thinks voting is a waste of time; I have another friend who never takes any arrangement to meet at a given time and place seriously. It’s generally held that friends are people with whom we choose to develop relationships because we find their personalities agreeable, or similar to our own, and yet experience regularly contradicts this. What is a friend, really? All that one can safely say is that a friend is someone one likes and wishes to see again. The truth is that we don’t know our friends. Numerous studies show that we tend to assume our friends agree with us more than they really do. The striking part is that the problem doesn’t appear to lessen as a friendship deepens. When the researchers Michael Gill and Bill Swann questioned students sharing rooms, they found that, as time passed, people became even more confident in the accuracy of their judgments about the other, and yet, in reality, the judgments grew no more accurate. Two people might become dear friends, yet remain ignorant about vast areas of each other’s inner lives. This seems strange, until you consider, that many of the benefits that friendship provides don’t necessarily depend on perfect familiarity; they come from something closer to reliability. Friendship may be less about being drawn to someone’s personality than about finding someone willing to keep you company, or lend an ear. A friend provides the “social-identity support” we desire. You needn’t be a close match with someone, nor deeply familiar with their mind. And once a friendship has begun, you want to like it, if only to confirm that you made the right decision. We don’t want to know everything about our friends. We don’t base friendships on what we learn about people; we decide what to learn about people, and what to ignore, based on having decided to be friends. Perhaps there’s something moving about viewing friendship as an agreement to keep each other company, ignore each other’s faults and not probe (刨根问底) too deeply in ways that might weaken the friendship. Perhaps a true friend is someone who doesn’t ask many awkward questions. 67. Why does the author tell the stories of his two friends in the first paragraph? A. To provide background information. B. To introduce the topic of the passage. C. To stress the importance of friendship. D. To show the difference between friends. 68. The underlined word “they” in Paragraph 4 refers to _____. A. friends B. judgments C. researchers D. benefits 69. It can be concluded from the passage that _____. A. close friends usually know each other in depth B. real friends are people you like but don’t wish to see often C. we do not necessarily share personalities with close friends D. the longer we stay with friends, the more accurately we judge them 70. Which statement about friends will the author probably accept?

北京西城区高三一模

A. Stay friends but keep a distance. B. It takes a long time to grow an old friend. C. Real friends will tell you when your face is dirty. D. True friends know all about you and still like you. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。 Real-life Room Escape Games Real-life room escape games are a type of physical adventure game in which people are locked in a room with other participants and have to use the things in the room to settle a series of puzzles, find clues (线索), and escape the room within a set time limit. The games are based off Escape the Room video games, such as Crimson Room and QP-Shot, created by TAKAGISM Inc. by Toshimitsu Takagi in 2005, in which the player is locked inside a room and must explore his or her surroundings in order to escape. 71 Other inspirations include adventure board games and movies. Real-life room escape games are becoming popular in the United States, Japan, and China. 72 For example, some games require you escape prison cells while others require you escape space stations. 73 Soon, they were exported to North America, Asia and Australia. Examples include the two pioneer companies Hint Hunt and Adventure Rooms. The games were so successful that new locations began opening up across China, in cities big and small, according to Want China Times. In the southern city of Shenzhen, for example, the first escape game location opened last August. 74 “These real-life escape games can help those who stay at home on their computers and iPads all day to experience real social circles,” Tian Xiaochuan, who owns two room escape game stores in Jinan, told Want China Times. Earlier this year, The South China Morning Post said the real-life escape games are a hit among “highly stressed students and overworked young professionals.” 75 Some players get so involved that they tear down equipment or decorations inside their “prisons”, as Zhu Yumeng, chief operating officer of Beijing room escape game store Taoquan told China Daily. A. Each game adds local themes to settings. B. And seven new game locations quickly followed. C. They should also be brave enough to face their fears. D. Sometimes the excitement becomes a bit much, though. E. Weekend or day event escape games have been held in some stores. F. Permanent real life escape games in a fixed location were first opened in Europe. G. Players must be observant and use their critical thinking skills to escape the room. 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节(15 分) 你的英国笔友 Chris 要来北京参加一个汉语冬令营。请你给他写封信,内容包括: 1. 邀请他来家做客; 2. 要带他游览北京;

北京西城区高三一模

3. 提议相互练口语。 注意: 1.词数不少于 50; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Chris, ___________________________________________________________________________ Yours, Joe

(请务必将第一节答题内容写在答题卡指定区域内)
第二节(20 分) 假设你是红星中学的学生李华。请根据以下四幅图的先后顺序,为校刊“英语园地”写 一篇短文,记述你参加学校“社团招新”活动的整个过程。 注意: 1.词数不少于 60; 2.短文的开头已给出,不计入总词数。

The new term began and the school clubs were looking for new members.

(请务必将第二节答题内容写在答题卡指定区域内)

北京西城区高三一模

北京市西城区 2014—2015 学年度第一学期期末试卷

高三英语参考答案及评分标准

2015.1

第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 2.A 3.B 4.C 5.B 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6.A 7.B 8.B 9.A 10.C 11.B 12.A 13.C 14.B 15.C 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 每小题 1.5 分。如出现拼写错误不计分;出现大小写、单复数错误扣 0.5 分;如每小题超 过一个词不计分。 16.Jackson 17.Eastern 18.June 19.6169598 20.lunch 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21.C 22.A 23.A 26.D 27.B 28.D 31.A 32.A 33.B 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36.B 37.C 38.B 41.D 42.A 43.D 46.D 47.B 48.C 51.A 52.D 53.B 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56.A 57.C 58.A 61.C 62.B 63.B 66.D 67.B 68.D 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71.G 72.A 73.F

24.C 29.B 34.C 39.C 44.A 49.B 54.C

25.D 30.B 35.C 40.A 45.C 50.A 55.D

59.D 64.C 69.C 74.B

60.A 65.B 70.A 75.D

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 (15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量, 确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容是否完整,条理是否清楚,交际是否得体,语言是否准确。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇 用法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求:

北京西城区高三一模

分值 第一档 (13 分~15 分)

评分标准说明 完全完成了试题规定的任务。 ·内容完整,条理清楚; ·交际得体,表达时充分考虑到了交际的需求;体现出较强的语言运 用能力。 完全达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 ·内容、条理和交际等方面基本符合要求; ·所用语法和词汇满足了任务的要求; ·语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 ·内容不完整; ·所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 ·写了少量相关信息; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;写的内容与要求无关。

第二档 (9 分~12 分)

第三档 (4 分~8 分)

第四档 (1 分~3 分)

0

三、One possible version: Dear Chris, I’m so glad to hear that you are coming to Beijing for a Chinese winter camp. I just can’t wait to see you. While you’re here, do find some time to visit us. My mother is planning to make some local food for you. You will love it, I promise. And I’ll show you around the city to learn more about Chinese people and culture. While we’re together, we can talk both in Chinese and in English. I think that will be a fun and helpful way for both of us to learn. What do you think? I’m looking forward to hearing from you! Yours, Joe 第二节(20 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡 量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样性及语言的准 确性。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词 汇用法均可接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、内容要点:

北京西城区高三一模

1.看到海报 3.现场报名

2.社团招聘 4.合影留念

三、各档次的给分范围和要求: 完全完成了试题规定的任务。 ·覆盖了所有内容要点; ·运用了多样的句式和丰富的词汇; ·语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现 了较强的语言运用能力; ·有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。 完全完成了试题规定的任务。 ·覆盖了所有内容要点; ·运用的句式和词汇能满足任务要求; ·语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致; ·使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 ·覆盖了内容要点; ·运用的句式和词汇基本满足任务要求; ·语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 ·漏掉或未描述清楚主要内容; ·所用句式和词汇有限; ·语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 ·明显遗漏内容要点; ·句式单调、词汇贫乏; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。

第一档 (18 分~20 分)

第二档 (15 分~17 分)

第三档 (12 分~14 分)

第四档 (6 分~11 分)

第五档 (1 分~5 分) 0分

四、One possible version:

北京西城区高三一模

The new term began and the school clubs were looking for new members. Last week, we were attracted by a poster, saying all the clubs would gather on the sports field during the lunch break on Friday and we could join the club we like. Everyone was excited about it. After lunch on Friday, we crowded onto the sports field. I was amazed at the number and variety of the clubs: the Cartoon Club, the Guitar Club, the Basketball Club and so on. It was not easy to make a choice. But I decided to join the Basketball Club, because I love sports. I signed up and so did some other students who shared my interest. In the end, we took a picture together, smiling and happy as if we had been friends for a long time. I believe my school life will be more interesting because of basketball and new friends.

听力录音原文
Text 1 M: What’s your plan for the summer? W: I think I will go to the beach and stay there for some time. What about you? M: I have a plan for a trip to the mountains. Text 2 M: Did you go to the theatre last night? W: Yes, I did. M: What do you think of the play? W: It is excellent. I really enjoyed it. Text 3 W: I can’t stand you anymore! M: What’s the problem? W: You’re such a noisy neighbor. M: Well, I promise there will be no more parties. Text 4 M: Check, please. W: Yes, sir. Did you enjoy the food? M: Yes. Everything was great. W: So glad you liked it. Hope you’ll come again. Text 5 M: It’s Friday today! W: Yes, the week went fast. M: So what are you going to do tomorrow? W: Nothing special. Maybe shopping online? M: Er…Shall we go to the movies? W: OK. Not a bad idea. Text 6 M: What are you looking for? W: I need something for work. M: Look, you’ve got plenty of jeans and casual clothes. You need to dress formal for work. What about the blue dress? W: It’s pretty. But look at the price!

北京西城区高三一模

M: Then how about the brown one? It’s much cheaper. W: I don’t like brown. I prefer bright colours, like the light green over there. Besides, it’s 30 percent off—only sixty dollars. M: I like it. Do they have your size? W: Mm… Size six. M: Perfect. Go and try it on. Text 7 W: How shall we go to Amsterdam? M: I prefer to travel by train. W: By train? It will take us a much longer time than by air. M: I’ve never made any long distance travel by train in Europe. Each time I take a plane, so I want to change. I believe the view along the railway is wonderful as the train passes farmlands, mountains, rivers and woods… W: Yes, it’s nice indeed. That’ll be more exciting. M: I feel very excited already. But I’m a little worried about the luggage. W: Don’t worry. The railway system has a perfect luggage service. The only thing you have to do is to collect your luggage at your destination. M: Oh, good. When shall we leave? W: Take your time. We’ll have to book our tickets first. Text 8 W: What are you hiding behind your back? M: Promise you won’t be angry. W: OK, I promise. What is it? M: It’s a little dog. W: Oh, Jimmy. I told you. No pets. It’ll make a mess in the house. M: Please, Mommy. Everybody else in my class has a pet. Please. I’ll take care of it. It’s a good dog. It won’t cause any trouble. W: No way. It might belong to somebody else. You can’t keep it here. M: Please, Mommy. I found it this afternoon by the garbage can. It was starving and looking for something to eat. Please! You see, it’s so lovely and smart. W: OK, but you must clean up after it. M: I promise, Mom. Thank you! Text 9 Hi, Mark. It’s Sandy calling. I planned to attend the donation ceremony at 7:30 tonight, but I can’t make it. I’m now on the highway back home but my car broke down five minutes ago. I’m fine but I have to wait for the rescue truck to come and have my car repaired. I’m sorry about my absence. I’m calling to remind you that I’ve booked 300 brochures and they are supposed to be delivered by 6:30. We need several volunteers to hand them out. I’ve asked two girls to help. They will be there by 6:00. But that’s not enough. You need to find more people to help out. I’m sorry and I hope everything’s fine and successful. Bye!

Text 10 M: Hello, I’d like to get a library card.

北京西城区高三一模

W: OK. Hold on please and let me get an application form. Here we are. Now all we have to do is to fill in this form and then I’ll get you to sign and you’ll be a member. M: Great! W: Now let me write down some details first. May I have your full name please? M: My name is Peter Jackson. W: Peter… M: Jackson. J-A-C-K-S-O-N. W: OK. Mr. Jackson. And your address? M: Sea View Guest House, 40 Eastern Road. W: 40 Eastern Road? M: Yes, just 10 minutes’ walk. W: All right. Now can you tell me your date of birth? M: 24th June, 1984. W: And what’s your telephone number? M: It’s 6169598. W: Got it. So when would be the best time to catch you? M: Maybe at the lunch break. W: Good. Now, please sign here on the line. Here is the pen. M: Well, thank you very much. You’ve been very helpful. M: You’re welcome.


相关文章:
2015年北京市西城区高三第一学期期末英语试题及答案
(请务必将第二节答题内容写在答题卡指定区域内) 北京市西城区 2014—2015 学年度第一学期期末试卷 高三英语参考答案及评分标准 2015.1 第一部分:听力理解(共三...
西城区2015-2016学年第一学期期末高三英语试题及答案
(请务必将情景作文写在答题卡指定区域内) 北京市西城区 2015—2016 学年度第一学期期末试卷 高三英语参考答案及评分标准 2016.1 第一部分:听力理解(共三节,30 ...
西城区2015-2016学年度第一学期期末高三英语试题及答案
北京市西城区 2015—2016 学年度第一学期期末试卷 高三英语 2016.1 第一部分 听力理解 第一节(共 5 小题,每小题 1.5 分,满 7.5 分) 听下面 5 段对话,...
西城区2015-2016学年度第一学期期末高三英语试题及答案...
北京市西城区 2015—2016 学年度第一学期期末试卷 高三英语 2016.1 第一部分 听力理解 第一节(共 5 小题,每小题 1.5 分,满 7.5 分) 听下面 5 段对话,...
3-2014-2015西城区高三第一学期期末英语试卷及答案_精...
3-2014-2015西城高三第一学期期末英语试卷及答案_精华学校_英语_高中教育_教育专区。北京市西城区 2014—2015 学年度第一学期期末试卷 高三英语 2015. 1 本试卷...
北京市西城区2015届高三上学期期末考试英语试题
北京市西城区2015高三上学期期末考试英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。北京市西城区 2014—2015 学年度第一学期期末试卷 高三英语 2015. 1 本试卷共 ...
2014-2015西城区高三第一学期期末英语试卷及答案_精华...
2014-2015西城高三第一学期期末考试已经结束,精华学校老师第一时间提供试题及标准答案。北京市西城区 2014—2015 学年度第一学期期末试卷 高三英语 2015. 1 本...
西城区2015高三上学期期末英语试题_图文
西城区2015高三上学期期末英语试题_英语_高中教育_教育专区。北京市西城区 2014—2015 学年度第一学期期末试卷 高三英语 2015. 1 本试卷共 10 页,共 150 分。...
北京市西城区2015届高三上学期期末考试英语试题
北京市西城区2015高三上学期期末考试英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。北京市西城区 2014—2015 学年度第一学期期末试卷 高三英语 2015. 1 本试卷共 ...
2016年北京西城高三上学期期末英语试题及答案
2016年北京西城高三上学期期末英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区。北京市西城区2015—2016学年度第一学期期末试卷 高三英语 2016. 1 ...
更多相关标签:
2017西城区高三期末 | 高三化学期末试题 | 2017年西城区高三二模 | 2017西城区高三一模 | 2017西城区高三二模 | 西城区高三统一测试 | 2017年西城区高三一模 | 西城区高三二模排名 |