当前位置:首页 >> 其它课程 >>

2014年浙江省普通高中学业水平考试标准--英语


2014 年浙江省普通高中学业水平 考试标准英 浙江省教育考试院
考试性质与对象
浙江省普通高中学业水平考试是在教育部指导下, 由省级教育行政部门组织实施的全面 衡量普通高中学生学业水平的考试。 其主要功能是引导普通高中全面贯彻党的教育方针, 落 实必修课程教学要求,检测高中学生的学业水平,监测、评价、反馈高中教学质量。考试成 绩是高中生毕业的基本依据,也是高

等院校招生录取和用人单位招聘的重要参考依据。 高中英语学业水平考试标准根据教育部颁布的 《普通高中英语课程标准 (实验) 》 和 《浙 江省普通高中学科教学指导意见· 英语 (2012 版) 》 和现行 《普通高中课程标准实验教科书· 英 语》的必修教学要求,结合学业水平考试的性质和特点制定而成。 高中英语学业水平考试实行全省统一命题、统一施考、统一阅卷、统一评定成绩,每年 开考 2 次。 考试的对象是在浙江省中小学学生电子学籍系统中注册获得普通高中学籍且修完 英语必修课程的所有在校学生。

语 编制

考试目标与要求
(一)考试目标 高中英语学业水平考试按照《普通高中英语课程标准(实验) 》七级要求和《浙江省普 通高中学科教学指导意见·英语(2012 版) 》 ( 《英语 1(必修) 》~《英语 5(必修) 》 )来命 题,具体从语言技能、语言知识、文化意识、情感态度和学习策略五个方面要求。 (1)语言技能 ? 说

—能在日常交际中对一般的询问和要求作出反应; —能运用所学的语言功能意念知识,根据情境进行询问以获得所需信息。 ? 读

—能从一般性文章中获取和处理主要信息;
1

—能确定文章或段落的主旨大意; —能根据文章或段落作出判断和推理; —能确定文本的体裁与写作方法; —能理解作者的意图、观点和态度。 ? 写

—能根据文字及图表信息进行简单的表述; —能用正确格式写作便条、日记、信函/电子邮件和一般通知; —能清晰地表达自己的见解。 (2)语言知识 ? 语音

—在口头表达中做到语音、语调准确、自然和流畅; —根据语音、语调了解话语中隐含的意图和态度。 ? 词汇

—理解话语中词汇表达的不同功能、意图和态度等; —运用词汇给事物命名、进行指称、描述行为和特征、说明概念等; —学会使用 2000 个左右单词和 350 个左右习惯用语或固定搭配; —了解英语单词的词义变化以及日常生活中新出现的词汇。 ? 语法

—掌握描述时间、地点和方位的常用表达方式; —理解并掌握比较人、物体及事物的常用表达方式; —使用适当的语言形式描述事物,简单地表达观点、态度或情感等; —掌握语篇中基本的衔接和连贯手段,并根据特定目的有效地组织信息。 ? 功能

—了解日常交际功能的主要语言表达形式; —在语境中恰当地理解和表达问候、告别、感谢或介绍等交际功能; —在日常人际交往中使用得体的语言进行表达,例如:发表意见或进行判断等; —运用已学过的功能项目表达情感、意图和态度。 ? 话题

—能用英语表达个人、家庭和社会文化等方面的话题; —了解英语国家有关日常生活习惯的话题。
2

(3)情感态度 —有正确的英语学习动机,明确英语学习的目的是为了沟通与表达; —能在交流中用英语简单介绍本国文化; —能了解并尊重异国文化,体现国际合作精神。 (4)学习策略 —利用推理和归纳等逻辑手段分析和解决问题; —在学习中借助图表等非语言信息进行理解或表达; —有效地使用词典等工具书; —通过尽可能多的资源获得更广泛的英语信息。 (5)文化意识 —初步了解主要英语国家的政治和经济等方面的情况; —了解主要英语国家人们与中国人的生活方式的异同; —通过中外文化对比,加深对中国文化的理解。 (二)考试要求 普通高中英语学业水平考试对考试内容掌握程度的要求分为四个层次,从低到高依次 为:识记、理解、应用、综合,分别用字母 a、b、c、d 表示,其含义如下: (1) a——识记 再认或再现已学过的知识。例如: ——知道单词的拼写规则、单词重音和句子语调等语音知识; ——认识并能拼写学过的单词,记住词义和词类; ——了解构词法知识; ——记住常用时态和语态以及非谓语动词的构成等。 (2) b——理解 对所学内容进行转换、释义、匹配等。例如: ——正确理解英语单词在句子中的含义; ——辨别兼类词和多义词在句子中的不同意义; ——用英语解释常用单词或短语; ——用不同方式表达同一意思;

3

——独立阅读难度相当于七级的阅读材料,并理解其表层含义等。 (3) c——应用 将所学知识运用于新的情景,解决问题。例如: ——正确运用所学的词汇、语法等知识造句; ——就学习内容作出恰当的回应; ——恰当地使用所学日常用语进行简单的语言交际等。 (4) d——综合 对语言知识进行分析、 概括、 推理和判断。 能根据所给材料, 运用语言表达自己的观点。 例如: ——就学习内容进行问答和表述; ——用自己的语言改写、缩写或扩写所给的材料; ——在有提示语的条件下,写出 100 个左右的短文; ——能理解七级难度阅读材料的深层含义等。 (三)学业水平 高中英语会考将考生的学业成绩分为优秀、良好、合格、不合格四个等第,依次分别用 A、B、C、E 表示。 各等第标准如下: A——优秀 ——掌握附录中 2000 个左右的单词; ——掌握《考试内容》中所列的基本技能和基础知识; ——具有较强的遣词造句和书面表达能力; ——能阅读语言难度相当于七级要求的短文,理解其深层含义; ——具备初步运用英语进行交际的能力; ——具有较强的英语自学能力和继续学习的扎实基础。 B——良好 ——较好掌握附录中 2000 个左右的单词; ——较好掌握《考试内容》中所列的基本技能和基础知识; ——具有相当的遣词造句和书面表达能力;

4

——能阅读语言难度接近于七级要求的短文,理解其基本大意,并能作出简单的推理; ——具有相当的英语自学能力。 C——合格 ——初步掌握附录中 2000 个左右的单词; ——初步掌握《考试内容》中所列的基本技能和基础知识; ——具有初步的遣词造句和书面表达能力; ——能阅读浅易的短文,理解其基本大意; ——具有初步的英语自学能力。 E——不合格 学业水平考试成绩为 E 等的考生,在知识、能力方面尚未达到 C 等第的要求。

考试内容
以下依据《普通高中英语课程标准(实验) 》和《浙江省普通高中新课程学科教学指导 意见·英语(2012 版) 》 ,按照学业水平考试的性质和特点,结合本省高中英语教学的实际, 从知识(能力)条目和考试要求两方面,采用表格的形式,具体列出普通高中英语学业水平 考试的要求。 第一部分 技能 能力条目 类别 说 读 阅读速度为 60wpm 左右 (3) 能在一定语境中正确运用常用词汇 (4) 能在有提示语(图示?表格等)的条件下,写出 100 个词左右的短文, 写 书写规范,意思清楚,表达连贯,无严重语言错误;能对某个话题作出 自己的评价 d d (1) 能进行简单的日常会话(含功能意念项目) (2) 能独立阅读语言难度低于七级要求?有少量生词(不超过 3%)的材料, 要求 c d 基本技能 考试

5

第二部分 知识

基础知识 考试

知识条目 类别 (1) 运用音标和基本拼读规则读单词 语音 (2) 连贯朗读语言难度接近七级水平的语言材料,语音、语调基本正确 (3) 掌握约 2000 个常用单词 (4) 了解英语单词的词义变化以及日常生活中新发现的词汇 词汇 (5) 运用所学的拼读规则拼写和记忆单词 (6) 根据所学的构词法判断和记忆派生词和合成词 (7) 在上下文中猜测词义 名词 (8) 可数名词和不可数名词 (9) 名词的复数形式 (10) 专有名词 (11) 名词所有格 代词 (12) 人称代词的主格和宾格 (13) 形容词性和名词性物主代词 (14) 不定代词的用法及区别 语法 (15) 反身代词的单复数 (16) 常用指示代词、疑问代词和关系代词 数词 (17) 1~1000 的基数词和序数词 (18) 数词的具体用法(如:年龄、时间、分数、距离等表达法) 介词和介词短语 (19) 表示时间、地点、方向、方位、方式等的介词短语 (20) 动词、形容词等与介词的搭配 连词 b d b c b c c c d b c a b b c b b b c 要求 b

6

(21) 并列连词 (22) 常用从属连词 形容词和副词 (23) 形容词作定语、表语和宾语补足语 (24) 表示时间、地点、方式、程度、疑问、连接、关系等副词的用法 (25) 形容词和副词比较级和最高级的构成 (26) 形容词和副词比较级和最高级的基本句型 冠词 (27) 定冠词、不定冠词和零冠词的基本用法 (28) 冠词的习惯用法 动词 (29) 动词的现在式、过去式、-ed 形式和-ing 形式的构成 (30) 行为动词的及物性和不及物性 (31) 连系动词(如:be, look, seem, become, get, grow, grow, turn, remain 等)的基本用法 (32) 助动词(如:be, do, have 等)的基本用法 (33) 情态动词(如:can, may, must, should, would, need 等)的基本 用法 (34) 8 种基本时态的基本用法和区别:一般现在时、一般过去时、一般将 来时、过去将来时、现在进行时、过去进行时、现在完成时、过去完 成时 (35) 一般现在时、一般过去时、一般将来时和带有情态动词的被动语态 (36) 现在进行时和现在完成时的被动语态 (37) 动词不定式的基本用法 (38) 动词-ed 分词作定语、状语、表语和宾语补足语 (39) 动词-ing 形式的基本用法 (40) 虚拟语气 句子 (41) 陈述句的肯定式和否定式

b c

c c a b

c b

a b c

b b

c

c b c c c b

b
7

(42) 一般疑问句、特殊疑问句、选择疑问句和反意疑问句 (43) 祈使句及其否定形式 (44) 以 what 和 how 引导的感叹句 (45) 句子成份 (46) 主谓的一致关系 (47) 简单句的五种基本句型 (48) 并列句 (49) 宾语从句的连接词、语序和时态一致 (50) 表语从句、主语从句和同位语从句 (51) 限制性定语从句 (52) 非限制性定语从句 (53) 常用状语从句 (54) 直接引语和间接引语 (55) 倒装句和省略句 (56) 由 it 构成的句型

b b b c c a c c b c b c b a c

8

考试形式与试卷结构
(一)考试形式 高中英语学业水平考试采用闭卷笔答形式。考试时间为 80 分钟,满分为 100 分,由选 择题部分和非选择题部分组成。 (二)试卷结构 高中英语学业水平考试试卷结构如下: 1.试题内容分布 内容 阅读 词汇 语法 书面表达 2.考试要求分布 水平 分值 识记 10% 理解 35% 应用 30% 综合 25% 约占比例(%) 40 20 20 20

3.试题类型(第二项)分布 大题号 一 二 选择题部分 第一节 三 阅读理解 第二节 四 非选择题部分 五 合计 书面表达 50 1 50 20 20 100 单词拼写 38~41 42~49 4 8 2 1 8 8 28 26~37 12 2 24 题型 单项填空 完形填空 小题号 1~10 11~25 小题数 10 15 分值 1 2 计分(%) 10 30 72

4.试题难度分布 难度系数 容易题 稍难题 中难题 0.80 以上 0.50~0.80 0.50 以下 百分比 65% 25% 10%
9

参考卷(此卷仅做参考)
选择题部分
一、单项填空(本题有 10 小题,每小题 1 分,共 10 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 1. Please be reminded that speed limit here is thirty miles per hour. A. 不填 B. an C. a D. the 2. — Why don’t you get yourself a job? — That’s said than done. A. easy B. easier C. easily D. easiest 3. Rachel will have a party tonight. She it since two months ago. A. will plan B. planned C. plans D. has planned 4. Both drivers and passengers wear seat belts while their cars are running on the highway. A. must B. can C. may D. need 5. — Which colour shirt would you choose, purple or white? — , in case I need a change. A. None B. Both C. Either D. Neither 6. Just your head or simply keeping silent is not acceptable when answering questions in class; you need to talk! A. to nod B. nodded C. nodding D. nod 7. Einstein was one of the greatest scientists changed the way we think. A. which B. who C. whose D. what 8. I often cycle through the countryside it’s good for my health. A. unless B. because C. although D. while 9. Millions of wild flowers colour the valleys, during the months of April and May . A. in particular B. in return C. in brief D. in conclusion 10. — I’d like a glass of orange juice. What about you? — . I’ll have the same. A. No problem B. Never mind C. Sounds good D. Take care 二、完形填空(本题有 15 小题,每小题 2 分,共 30 分) 阅读下面的材料,掌握其大意,然后在 11—26 各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选 出最佳选项。 Many people like to go to amusement parks to have fun, but I don’t! Last year, a group of my friends decided to spend a whole 11 at an amusement park in my city. I thought I would have fun, but I was wrong. I had the 12 time ever. We went on too many roller coasters (过山车). At first, they were all very 13 and I screamed loudly all the time. My friends wanted to 14 more of them, and so for three hours we didn’t stop to rest. We went on one coaster after another 15 I started feeling really sick. I 16 threw up (呕吐) on the last coaster. My friends decided that we needed a lunch break to help me 17 the whole day. My stomach was 18 feeling terrible, but they insisted that I should eat if I was going to have enough 19 for the rest of the day. I spent six dollars on a large order of fries. I picked up the saltshaker (小盐瓶), and to my 20 the top fell off, leaving all the salt on my food. My fries were ruined! By now I was really 21 and my face was red, so my friends suggested we go
10

on a water ride so that I could cool down. I thought it was a good idea, but when we rode it, I forgot to 22 my glasses. At one point, my poor glasses fell off and into the water. I watched helplessly as 23 sank to the bottom. I had to go through the rest of the day almost 24 . I have decided that I will never go to amusement parks again, 25 someone offered me a million dollars to do it! 11. A. week B. day C. month D. night 12. A. worst B. busiest C. greatest D. freest 13. A. disappointing B. expensive C. exciting D. peaceful 14. A. drive B. ride C. draw D. watch 15. A. because B. after C. unless D. before 16. A. carelessly B. partly C. finally D. extremely 17. A. remember B. survive C. start D. escape 18. A. still B. ever C. hardly D. never 19. A. food B. time C. money D. energy 20. A. delight B. satisfaction C. surprise D. joy 21. A. glad B. safe C. quiet D. upset 22. A. take off B. push up C. put on D. clean up 23. A. I B. they C. we D. it 24. A. awake B. tired C. blind D. wet 25. A. even if B. as if C. so that D. now that 三、阅读理解(本题有两节,共 16 小题,每小题 2 分,共 32 分) 第一节:阅读下列材料并做 26—41 题。从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最 佳选项。 A Interviews can be quite frightening but our tips can help you. Don’t worry—relax! Remember these things and you’ll be fine. Be on time. Find out exactly where the interview is and how to get there. Remember that buses and trains can often be late so allow plenty of time. It’s better to be early than late. Be prepared. Think about what the interviewer will ask you. He or she will probably ask about your qualifications (资历) and your experience but they’ll also ask you why you want the job. Think of some possible questions and prepare your answers before you go. Wear comfortable clothes. If you wear something new it will make you feel uncomfortable. It’s best to wear something smart but something you like and feel happy in. Make eye contact. In the interview, don’t sit looking at your feet. Make sure you sit up and look the interviewer in the eye. This makes you look honest and more confident (自信). Ask a question. It’s a good idea to ask questions at the interview. Ask about the company or the job. Prepare some questions before the interview. It makes you look more interested if you do this. 26. How many tips does the writer give in this passage? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. 27. Finding out exactly where the interview is and how to get there will help you to . A. receive some advice B. be on time
11

C. prepare your answers D. remember the timetable 28. According to this passage, the interviewer will probably ask you about A. your family members B. your health condition C. your demand of payment D. your working experience 29. Which of the following does the writer say is a sign of honesty? A. Making eye contact. B. Travelling by bus or train. C. Wearing something smart. D. Showing your qualifications.

.

B Best known as an author of fairy tales ( 童 话 ), Hans Christian Andersen (1805—1875) wrote such children’s stories as The Ugly Duckling, The Little Mermaid, and The Emperor’s New Clothes. However, he was also an actor, a singer, and an artist. As an artist, he was particularly good at paper cutting. Andersen had many reasons for making his paper cuttings, but the main one was to give pleasure. Andersen loved to tell his interesting stories to anyone who would listen. As he spoke, he would take out his scissors (剪刀) and make a wonderful paper cutting to help his words. He also found that his paper cuttings helped with a better communication between himself and others. Although a shy man, he still loved to tell his stories face to face with his listeners. His stories and paper cuttings helped him to communicate when he would have otherwise felt uncomfortable. The paper cuttings also became great gifts for friends and families. He would give his cuttings not only to children but also to grown-ups. When his writing became famous, these gifts were even more valued. Now more than 100 years old, many of Andersen’s fine paper cuttings still exist in a museum in Denmark devoted to his works. While Andersen will always be remembered for his fairy tales, his beautiful works of art also remain for all to enjoy. 30. This passage mainly discusses Hans Christian Andersen as a(n) . A. singer B. artist C. actor D. writer 31. It can be learned from the passage that Andersen did his fine paper cuttings in the . A. 1500s B. 1600s C. 1700s D. 1800s 32. His paper cuttings made it much easier for Andersen to . A. live quite a busy life B. become a well-known writer C. get along well with others D. write wonderful stories for children 33. Which of the following about Andersen is discussed in this passage? A. Why he was fond of paper cutting. B. Which fairy tales he had published. C. How he became good at paper cutting. D. When he became famous as a story-teller. C Going Zero Waste means more than dealing with the rubbish we create. It means reducing it, too. People who go Zero Waste are careful about what they do. They never take more than they need, they reuse plastic bags, and they make good plans not to buy more than necessary before going shopping. Kamikatsu, a Japanese village, has already gone Zero Waste. The 2,000 villagers recycle ( 循 环 利 用 ) everything possible. There are 34 different boxes at the recycling center! The villagers sometimes just feel unhappy about what they have to do, but they also see the good side.
12

Let’s think about how to enjoy a Zero Waste Christmas. By sending recyclable cards, we can help our friends and family reduce waste. And wouldn’t it be better to enjoy the spirit of Christmas with a real tree that can be re-planted in spring? Going Zero Waste requires us to think more about what happens before and after we act. It is not always easy. But just think how good it would be, both for ourselves and for the environment, if we never had to waste anything. 34. The underlined word “it” in Paragraph 1 refers to . A. a plastic bag B. the rubbish C. a difficult thing D. going Zero Waste 35. Which of the following is a way of going Zero Waste? A. Planting trees at Christmas. B. Using plastic bags when shopping. C. Sending recyclable cards for Christmas. D. Buying food when you are very hungry. 36. What is the purpose of this passage? A. To persuade people to reduce waste. B. To teach people how to enjoy Christmas. C. To introduce the life of Japanese villagers. D. To tell people how to deal with difficulties. 37. How is the passage developed? A. Topic—Examples—Discussion B. Examples—Argument—Topic C. Topic—Explanation—Argument D. Examples—Explanation—Discussion 第二节:阅读下列材料,从所给的 A、B、C、D 四个选项中选出符合 53—56 小题要求的 最佳选项。

Lily, Emily, James and David are talking about computer games. Choose from the four views on computer games (A, B, C and D) and match with the four opinions marked 53-56.
38. 39. 40. 41. Lily: Computer games have influenced the students’ reading achievements. Emily: Even play-for-free computer games may cost a lot of money. James: Some computer gamers may buy games illegally (非法地). David: The nature of games could benefit society.

A Some students are just crazy about computer games. People have to accept the fact that these machines are having a terrible effect on students’ reading ability. interested Students in are no these longer days.

B Game developers worry about how to prevent people copying the games

illegally. Some companies have been trying to make sure that everyone who plays the game is a legal user. For example, you might have to have an internet connection to play. This is a problem for some people if their internet connection isn’t reliable. So they

reading

Instead, they just stare at the computer screen, pushing those buttons. They don’t have to use their brains or their

13

memory. Obviously, these machines are the cause of so much underachievement in today’s society. C I realize that a lot of these play-for-free games are designed to make money. You play for free, but once you’ve devoted time and effort to your game, you start paying real money to progress further into the game. With people spending lots of money on virtual (虚拟的) items, I can see why governments might want to make rules for games like these.

would rather buy pirated versions (盗版) which don’t have these limits.

D A lot of games are attractive because the virtual world is fairer than the real world. Your success isn’t determined by your age, social position or education. Besides, the sense of being together in the gaming world is really strong. Therefore, people should stop blaming these games and start thinking about how we can bring the good things of gaming into our real lives.

非选择题部分
四、单词拼写(共 8 小题,每小题 1 分,共 8 分) 根据下列句子及所给单词的首字母,写出各单词的完全形式(每空限填一词) 。 42. — How many days are there in a week? — S days. 43. East or w , home is best. 44. We can’t live w water or air. 45. — Which do you p , tea or coffee — I like tea better. 46. This book b to me. That one is yours. 47. USA is the short form for the U States of America. 48. A g is someone who shows tourists around places such as museums or cities. 49. In China, men and women are e ; they have the same rights and opportunities as each other. 五、书面表达(本题有 1 小题,共 20 分) 50.规则是社会文明的标志,人人都应该遵守。请根据下面的提纲,用英语写一篇短文向英 语报 English Times 投稿, 简要叙述上周一下午你在学校阅览室做作业时看到的不遵守 规则的现象,并谈谈你的看法。 ·When and why were you in the reading-room? ·What did you notice there? (eg. students talking loudly, ?) ·What is your opinion? 注意:(1) 短文须包括上述全部要点,应适当增加细节,以使行文连贯; (2) 词数:100 左右。短文开头已给出(不计词数) 。 Rules are important in our daily life. Following rules actually starts with very small acts, in the school reading room for example.
14

参考答案和评分标准
一、单项填空 1. D 2. B 3. D4. A5. B 6. C7. B8. B 9. A 10. C 二、完形填空 11. B 12. A 13. C 14. B 15. D 16. C 17. B 18. A 19. D 20. C 21. D 22. A 23. B 24. C 25. A 三、阅读理解 26. C 27. B 28. D 29. A 30. B 31. D 32. C 33. A 34. B 35. C 36. A 37. A 38. A 39. C 40. B 41. D 四、单词拼写 42. Seven 43. west 44. without 45. prefer 46. belongs 47. United 48. guide 49. equal [评分细则] 本题共 8 小题,共 8 分,每小题 1 分。写对一处给 1 分。 五、书面表达 50. One possible student version: Rules are important in our daily life. Following rules actually starts with very small acts, in the school reading room for example. Last Monday afternoon, I was in the school reading-room, doing my lessons. I had thought that I could have a nice time there. Unfortunately, two students sitting by my side were talking loudly. It went on for quite some time. During my break, when I tried to find myself something to read, I found many magazines were put in the wrong places. I think every one of us knows such rules for the reading room. However, many never follow them. It is very important for everyone not only to know the rules, but also to act accordingly. (97 words) [评分细则] 本题满分为 20 分;按 5 个档次给分。 (一)评分原则: 为了培养学生的创新精神和语言实践能力, 促进英语写作教学, 要严格按 5 个档 次给分。既要敢于打低分,更要敢于打高分;内容和语言共计 20 分。在评分时,要 以作文的整体谋篇和语言水平(看其是否地道)来评判。应当着重考虑考生自我观点 的表达,如恰当、合理,要给高分。要先确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡 量,微调得分。最后,看其词数和卷面整洁程度。如词数太少(不到 80 个词的)或 书写欠整洁,应酌情再扣 1-2 分,但不倒扣分。 (二)内容要点: 1.去学校阅览室的时间和原因 2.在学校阅览室所见到的不守规则的现象(如大声谈论等) 3.考生的感想 (三)各档次的给分范围和要求: 第五档: (16—20 分) 包含全部要点;语言基本无误;行文连贯,表达清楚。 第四档: (12—15 分) 基本包含要点,遗漏少量次要点;语言有少量错误; 行文基本连贯,表达基本清楚。 第三档: (8—11 分) 包含部分要点;语言虽有较多错误,尚能达意。 第二档: (4—7 分) 要点不明确;语言错误多,影响意思表达。 第一档: (0—3 分) 白卷或文不对题;错误百出,不知所云。 (四)注意: 第五档有 5 分的差距,旨在鼓励考生写出优秀作文。请根据学生佳作把握分寸。
15

附录 词汇表 说明: 1.本表共收约 2000 个单词。 2.本词汇表不列词组和短语。 3.部分可根据构词法推导出的副词、名词等不单列。

A a (an) ability able

actual a.

against age ago

prep.

art. n. a.

AD/A.D. add

n.

n. ad. v. n.

v. n. v.

address admire admit v. adult n. advance advantage adventure

agree

about ad. & prep. above abroad absent accent accept accident according account ache achieve

agriculture ahead aid

prep., a.& ad. ad. a. n. vt. n. ad. n. vi. & vt. vt. n.

ad. n. n. n. & v. n. n. n. a. ad., a. & pron. vt. ad. a. & ad. ad. & prep. ad. ad. ad. conj. ad.
16

v. n. n.

AIDS aim air

advertisement (ad)

airline airport

n.
advice advise affair affect afford afraid Africa African

n. vt. n. vt. vt. a. n. a. & n.

alive all allow almost alone along aloud already also

acknowledge across

prep.

act n. & v. action n. active a. activity n. actor

after ad., prep. & conj. afternoon again

n.

n. ad.

although altogether

actress n.

always

ad. n.

April n . area argue

attend v. attention attitude attract v. August n. aunt

a.m./am, A.M./AM? amaze

n. vi. n.

n. n.

v. n. n. a. & prep. n. n.

ambulance America American among

argument

arise (arose, arisen)

vi.
arm army around arrange arrival arrive art article artist as ash ashamed Asia Asian ask asleep assistant astronaut at

n.

n. & v. n. ad. & prep. v. n. vi. n. n. n.

Australia n. Australian a. & n. author n. autumn n. available a. average avoid

amusement and anger angry animal announce another answer anxious any

conj. n. a. n. vt. a. & pron. n. & v. a.

a. v.

awake (awoke, awoken) v. & a. award away

ad. & conj.? n. a. n. a. v. a. n. n.

n. & vt. ad.

pron. pron. ad. pron. pron. ad. vi. n. vi. n. n. n. v. n. & v.

anybody anyhow anyone anything anywhere apologize apology appear apple

B baby back

n. ad. a. &

n.
background

n. a.

bad (worse, worst) badly (worse, worst)

prep. n. n.

athlete atmosphere atom attack attempt

ad.
bag

application appointment appreciate approach

n. n. v. n.
17

n. vt. vt.

baggage bake balance

ball balloon bamboo banana bank bar

n. n. n. n. n. n. n. & v. v. & n. n. n. a. n. n. n.

because

conj.

bike = bicycle bill biology

n.

become (became, become)

n. n. n. n. n. n. n.

v.
bed bedroom bee beef beer

n. n. n.. n. n.

bird birth

birthday birthplace biscuit bit

bargain bark base

before conj. prep. &

n., a. & ad. v.

baseball basic basin basket

ad.
beg v.? begin (began, begun)

bite (bit, bitten) bitter black

a. n. & a. n.

v.
beginning behaviour behind belief believe bell belong below belt bench

blackboard

basketball bath bathe battery battle BC/B.C.

n. n. prep.& ad. n. v.

blame blank blanket blind block blood blouse

n. & v. n. & a. n. a. n. & vt. n. n. v.

n. vi. n. n. n.

n. vi. prep. & ad. n. n. vt.

be (am, is, are, was, were, being, been) v. beach

blow (blew, blown) & n. blue board boat body boil bone book boring

n.

bear (bore, borne/born)

n. & a. n. & v. n. n. v. n. n. & a.
18

v. & n.
beard beast

bend (bent, bent) benefit beside

n. n. v.

v. & n. prep. prep. prep. prep.

beat (beat, beaten) &

besides between

n. a. n.

beautiful beauty

beyond big

v.

a.

born borrow boss both bother bottle bottom bowl box boy brain branch brave bread

a. v. n. a. & v. n. n. n. n. n. n. n. a. n. pron.

brother brown brush

n. n. & v. & a. n.

camera camp can
1

n. n. & vi.

(could)

modal

bucket n. budget n. build (built, built) can
2

v. n. n. a. n. n. n. n.

Canada Canadian

v.
building

n.

candle cap

burn (-ed, -ed or burnt, burnt) bury bus bush business busy but

v. & n.

capital captain car card

vt. n. n. n. a. conj. & prep. n. n. & v. ?

n. n. n. n. a. a. n.

care career careful

break (broke, broken)

v.
breakfast breath breathe bridge brief bright

n. n. vi. n.

butter button

careless carpet

buy (bought, bought)

carrot n. carry cartoon case castle

vt.
by bye

vt. n. n. n. n.?

a. a.

prep. int.

bring (brought, brought)

vt.
Britain British broad

C

cat

n. a. a.

cabbage café

n. n.

catch (caught, caught)

v.
cattle

cage n. cake call calm

n. n. & vt. n. n.
19

broadcast (broadcast, broadcast or -ed, -ed)

n. n. a.

cause cave ceiling

vt. & n.

celebrate cent central

v. n. a.

n.
China Chinese chocolate choice

cloud

n. n. n. n. n. & vt. n. n. n. a. & n. vt.

n. a. & n. n. n.

club coal coast coat cock coffee

centre (AmE center )

n.
century certain certainly chain chair

n. a. ad. n. n. n. n.

choose (chose, chosen)

vt.
Christmas church cigarette cinema circle citizen city class classmate classroom clean

n. n. n. n. n. & vt. n.

coin cold

collect

chairperson chalk

college n. colour (AmE color) n. &

challenge n. chance change character chapter chat cheap check cheer? cheese chemical chemistry cheque

vt.
comb

n. n. & v. n. n.

n. n. n. n. vt. &

n. & v.

come (came, come)

vi.
comfort

n. a. n. & v. a.

n. & vi.? a. n. n. & vi.? n. a. & n. n.
(AmE check)

comfortable comment

a.
clear clerk clever climate climb clinic clock

a. n. a. n. v. n. n. a. & ad. n. n. n.

common

communicate v. communication community companion company compare compete complete composition computer

n.

n. n. n. vt. v. a. & vt. n. n.
20

n.
chest chicken chief child

n. n. a. & n.

close cloth clothes clothing

(pl. children)

concert

n. n. n. n.

counter country couple courage course

n. n. n. n. n.

daily damage damp

a., ad. & n. n.& vt. a. & n. vi.

conclusion condition conductor

dance n.& danger

congratulation n. connect consider

n.

vt. vt. n.

courtyard n. cousin cover cow crash crazy create

dangerous a. dare dark data

n. n.

v.& v. aux. n. & a. n. n. n.

construction contain content continent continue vi. contribution control

v. a. & n. n.

n. n. & v. a. v. n. n. & vt. n. & vt. a. n. & v. n.

date

daughter dawn day dead deal

n. n. a. n.

n.

crop cross crowd

vt. & n. a. n.

convenient conversation cook cool copy n. corn corner correct correction

cruel cry culture cup

dear a. & int. death debt n. decision n.

n. a.

n.

n. n.

n. n. v. & a. n.

cupboard curiosity n. curious current curtain custom

December n. decide decorate

v. vt.

a. a. n. n. n.

deed n. deep a. & ad. deeply deer defeat

cost (cost, cost) v. &

n.
cottage cotton cough could

ad. n. vt.

n. n. & a. n. & vi. modal v.

customer

cut (cut, cut) v. & n.

defence (AmE defense) n. D dad = daddy & v.

count vt.

n.

defend

vt.
21

degree delay delicious delight delighted deliver demand dentist n. department depend describe

n. v. & n. a. v. & n. a. vt. vt.

difference different difficult difficulty

n. a. a. n. v.

dollar door double doubt down

n. n. a. & n.& prep. & n. v. ad.

dig (dug, dug) dining-room n. dinner

downtown ad. & n. dozen

n.

n.

direct a. & vt.

draw (drew, drawn)

n.

direction director dirty

n. n.

v.
dream (dreamt, dreamt

vi. vt. n.

a. vi. vi.

or -ed, -ed) n.& vt.
dress drill

description desert desert design desire desk
1

disagree disappear disaster n. discover

n. & v. n. & vt.

n. vt. n. & vt. vt. & n. vt. n. vt. v. vt. vt. n.

2

drink (drank, drunk)

vt.

v. & n.
drive (drove, driven)

discovery n. discuss discussion disease dish

vt. n. n. n. n. a. n. vt. vi. vt. v. & v.

v.
drop n. & v. drown drug dry duck dull during dust duty DVD

destroy detail

vi. n. v. & a. n. a. prep. n. n.
(digital video

determine develop devote dial

distance distant district disturb dive

dialogue (AmE dialog)

n.
diamond diary dictation dictionary die

n. n. n. n.

divide do

(did, done)

aux.
doctor n. dog

disk) n.

v.

n.

E
22

each eager ear early earn earth east eastern easy eat

a. & pron. a. n. a. & ad. vt. n. a., ad. & n. a.

empty

a. & vt. vt.

everybody everyone everything everywhere exact

pron. pron. pron.. ad.

encourage end enemy energy engineer England English enjoy

n. & v. n. n. n. n. a. & vt. a. n., a. & ad. vi. & vt. a. n. n. n. n.

a. n.

exam = examination examine example excellent except excite excuse exercise exhibition exist expect expensive experience experiment

vt. n. a.

a.
(ate, eaten)

v.

enormous enough enter

prep. vt. n. & vt. n. & vi. n.

economy edge

n.

n. n. n. a. n. n. num. num. num. num. a., pron. & ad. n. a. n.

education effect efficient effort egg eight eighteen eighth eighty either elder electric electricity elephant eleven else

entire entrance envelope

vi. vt. a. n. n. vt. & vi. n.

environment equal equipment eraser escape especially Europe European eve even evening event

a. & vt. n. n. n. & vi. ad. n. a. & n.

explain explanation explode express

v. vt. & n. n.

n. ad. n. n. ad.

expression extra

a.

n. num.

extremely ad. eye

n. n.

ad. n. & v.

eventually ever every

eyesight

e-mail/email employ

ad. a.
F
23

vt.

face fact factory fail fair fairly faith fall false familiar family famous fan far

n. & vt. n. n.

feed feel feeling fellow

(fed, fed) (felt, felt)

vt. v.

fish fist fit five fix flag flash flat flight float flood floor flour flow flower

n. & vi. n. a. & v. num. vt. n. n. a. & n. n. vi. n. & vt. n. n. vi. n. v. &

n. n. n.

v. a. ad. n. n. & vi. a. a. n. a. n.
(farther, farthest

fence

festival n. fetch fever few field fierce fifteen fifth fifty

vt. n. pron. & a. n. a. num. num. num.

or further, furthest) a.& ad.
farm farmer fashion

fight (fought, fought)

n. & n.
figure

fly (flew, flown)

n. n. n. a. & ad.

n. n. vt. n. & vt. a.
(found, found)

n.
focus n. & v. fold follow fond food fool

file fill film final find

n. & vt. v. a. n. n. & vt. a.
(pl. feet)

fashionable fast fat father fault

a. & ad. n. & a. n. n. n.

vt.
fine finger finish fire firm first

a., n.& v. n. v. n. & vi. n. & a. num., a. &

foolish foot

favour (AmE. favor)

n.

favourite (AmE favorite)

football for force foreign forest

n.

a. & n.
fear feather February

prep. & conj. vt. & n. a. n.
24

n. &v. n. n.

ad.

forever

ad.

fridge = refrigerator

gentlemen) n. geography

forget (forgot, forgot /forgotten) v. forgive (forgave, forgiven) vt. fork form formal fortnight fortunate forty forward found

n.
friend friendly friendship frighten from front

n. a. & n. n. v.

n. a. n. vt. prep. a. & n. n. vt. & n. n. a. n. a. n. n. n.

German Germany

get (got, got) gift girl give

n. n. a. n. a.

n. n.
(gave, given)

fruit fry fuel full fun funny

vt.
glad a. glass glove

num. ad. vt.

n. n. vi.

go (went, gone) goal goat god gold golden

four num. fourteen fourth fox

n. n. n. n. a. a.

num. num.

fur

furniture future

n. n. a. n.
(froze, frozen)

France free freedom freeze

G gain game garage

good (better, best)

vt. n. n. n. n.

good-bye goods

int.

n. n.

vi.
French

government grade

n. & a.

garden gas

n. ad. v. & n. n. n. n. (pl.

Frenchman (pl. Frenchmen) n. Frenchwoman (pl. Frenchwomen) frequent fresh a. Friday

gradually graduate

gate n. gather general generation gentle

v. a. n.

grain grammar

a.

grandchild

a.

grandchildren) grandparent

n.

gentleman (pl.

n.
25

grass

n. a. a. & ad. a. & n. a. vt. n. a. n.

hang (hung, hung) happen happy hard hardly

v.

herself hi

pron.

grateful great Greek green greet

vi. a. ad. & a. ad. a. vt.

int.

hide (hid, hidden/hid)

v.
high hill him

a. & ad. n. pron. pron. vt.
pron.

hard-working harvest hat hate

greeting

n.& n. vt. &

grey (AmE gray) grocery n. ground group

himself

n.

hire his history

n. n. v.

have (had, had) v. & aux.

v.
he head headache headmaster / headmistress health

n. n. &

grow (grew, grown ) grown-up guard guess guest guide gun

pron. n., a. & v. n.

hit (hit, hit)

n. & a. n. & vt. vi. & n. n. n.

vt.
hobby n. hold (held, held)

vt.

n.

hole holiday home

n. n. n. & ad. n. a.

n.

n.

hear (heard, heard)

v.
H habit hair heart

homework

n. n. & vt. n. a. n. int. n. & pron. ad. n. pron. vt.

honest

n. n.

heat heaven heavy height

honour (AmE honor) n. &

vt.
hope

half (pl. halves) a.&

n.& a. n. n.

v.

n.
hall hammer hand handsome

hopeless horse hospital host hot hotel hour

n. n. & v. n. & v. a.

hello help her here hero hers

n. & a. n. n.

v.

hang(hanged, hanged)?

v.

26

house

n. n. n.

income increase indeed

n. v. & ad. a. n.

invite iron island issue it its itself

vt. n. n. v. & n.

housewife housework how

ad. ad. & conj. a. a.

independent India Indian

however huge human

n. n. & a.

pron. pron. pron.

individual n. & a. industry infer

hundred num. hunger hungry hurry

n. v. n. & a.
n. J

n. a. vi. vt.

influence informal information ink inside

v.

jacket jam

n. n. n. n. a. & n.

hurt (hurt, hurt) husband

January Japan

n.

n. prep. & ad. vi. vt. ad. n. n.

Japanese jar job join joke journal journey

I I ice idea if

insist

n. n. v. n. n. n.

pron. n. n. conj. a.

inspire instead institute instruction intend interest interesting

ill (worse, worst) illness imagine immediate importance important impossible improve in inch include

v. n. a. a. n. n. v. v.

n. vt. ad. n. a. a. vt.

joy judge juice July jump

n. n. & vt. n. n. n. & v.

international Internet interpreter interrupt interview into

June n. just

ad. & a.

prep. & ad. n. vt.

prep. vt. vt.
K keep (kept, kept)

introduce invent

v.
27

key kick kid kill kilo

n. v. & n. n. v. n.

late lately later laugh law lawyer

a. & ad. ad. a. n. & v. n. n. vt.

life (pl. lives) lifetime lift

n.

n.

v. & n.

light n., vt. & a. lightning like likely limit

n.

kilometre/kilometer (km)

prep. & vt. a. vt. n. & v. v. n. n. n. vi. n.

n.
kind king kingdom kiss kitchen kite knee

lay (laid, laid)

n. & a. n. n. n.& n. n. n. n. vt.

lazy

a. v.

lead (led, led) leader

line link

n. n.

leaf (pl. leaves) League member

lion lip list listen

learn (learnt, learnt; -ed, -ed) vt. least

knife (pl. knives) knock

n. v.

litre (AmE liter) little (less, least)

n. & v. v.

leave (left, left) lecture left leg

know (knew, known)? knowledge

n. a., ad. & n. n. n. vt.

a., ad. & n.
live lively load local lock

n.

vi. a. n. a. n. & vt. a. a. & ad. n. & v. n. vt.

L lab = laboratory labour (AmE labor) lack lady lake lamp land

leisure

n. n.

lend (lent, lent) length less lesson

n. a.& n. vt. ad.

n. & vt. n. n. n. n. & v. n.

lonely long look lorry

let (let, let) letter level library license lie

n. n. n. n. n. & vi.

lose (lost, lost) lot loud love

language large last

n. a. n.& vt.
28

a. & n. a., ad., n. & v.

lovely low luck luggage lunch

a. a.& n. n. n. ad.

marvelous a. mask master match material

menu merry message metal method

n. a. n. n. & n. n. a.

n. & v. vt. n. & vt. n.

math = maths/mathematics M machine mad

metre (AmE meter) middle

n. n.
matter may

n. n. v. aux. a. n. n. & vt. num. n. & v. pron. n. n. n. vt. n.

n. & vi.

midnight might mild

a. n.

modal v. n. ad. n. pron. n.?

madam/ Madame magazine mail main major majority make

May maybe mayor me meal

n.

mile milk million mind mine minor

n. & v. a. a. n.?
(made, made)

mean (meant, meant)

vt.
meaning

vt.
male

n. v. n. n. a. n. vt. &

minute mirror miss Miss

a. n.

measure meat media medical medicine

man (pl. men) manage manager

v. n.

mistake (mistook, mistaken)

many (more, most) pron.

n. &

& a.
map march March mark market marriage marry

meet (met, met)

vt.
mix

n. n. n. n. & vt. n. n. v.

n.
meeting member memory mend mental mention

v. a. n. a. n. n. n.
29

n. n. n. v. a. n. & vt.

mobile model modern moment Monday money

monitor monkey month moon more morning most mother mountain

n. n. n. n. a., ad. & n. n. a., ad.& n. n. n. n.

name narrow nation national

n. & vt. a. n. a. n.

nineteen ninety ninth no

num. num. num.

ad. & a. pron. vi. n. a. pron. n. conj. n.& a.

nationality native natural nature near nearby nearly neat

nobody nod noise noisy none noon nor normal

a. a. n. a., ad. & prep. a. ad. a. a.

mouse (pl. mice) mouth move

n. v. n. n. n. n.

movement movie

necessary neck need needle negative

north a., ad. & n. northern

n. n., aux. & n. a. v.

a.

Mr. (mister) Mrs. (mistress) Ms.

nose not note

n. ad. n. & vt. pron. n. & vt. n.

n.

much (more, most) a., ad. & pron. multiply mum

neighbour (AmE neighbor)

nothing notice

n. vt.
neither nervous

a. a. n. ad. a. n. n.

November now

n. vt. n. n. modal v. pron. pron.

ad. ad. ad. a. n. n. n.

murder museum music must my

net never new news

nowadays nowhere nuclear number nurse nut

newspaper next nice

myself

a., ad. & n. a. n. num.

N nail

night

O obey

n.

nine

v.
30

object obviously ocean o'clock October of off offer office officer official often oh oil OK old on once one

n. ad.

order ordinary

n. & vt. a.

paper pardon parent park

n. n. n. n. & vt. v.

n. n. n.

organization (AmE organisation) vt. organize (AmE organise)

part n., a. & particular adj.

prep. prep. & ad. n. & vt. n. n. n. & a. ad. int. n. ad. a. prep. & ad.

vt.
other otherwise ought our ours

pron. & a. ad. v. aux.? pron. pron. pron.

partly party pass passage passenger

n. vt. n. n.

ourselves out

passer-by n. (pl. passers-by)

ad. ad. n., ad. &

outdoors outside

past path patient pattern pause

ad., n. & prep. n. n. & a. n. n. & vi. v.

prep.
over overcoat own

prep. & ad. n.

n., ad. & conj. pron. & num. pron. a. & prep. a. & vt. v. n. n. n. n. & a. ad.

a. & v.

pay (paid, paid) peace

oneself only onto open operate operation opinion

n. a.

P pack page pain paint painting pair palace pale pan

peaceful

n. & v. n. n. n. & vt. n. n. n. a. n.

pear pen pencil

n. n. n.

penny (pl. pennies or pence) n. people per

opportunity opposite or

n. prep. n. a.
31

conj. n. & a.

percent perfect

orange

perform

v. n.

plan plane planet plant plastic plate platform play player

n.& v. n. n. vt. & n. a. n. n. v. & n. n. n. a. v. a. n. n. n.

pollution pool poor popular population pork port

n.

performance perhaps period permit person personal persuade pet

n. a. a. n.

ad. n. vt. & n. n. a. vt.

n. n. n. a. n. a. ad.

position positive possession possible possibly post

n. v. n.

phone = telephone photo =photograph physical physics

playground pleasant please pleased pleasure plenty

a. n.

n. & v. n.

piano (pl. pianos)

postcard pot

n.
pick picnic picture pie piece pig pile pillow pilot pink pioneer pipe pity place plain

n.

v. n. & v. n.

p.m./pm, P.M. /PM pocket poem poet

potato (pl. potatoes)

n. n. n. v. & n. n. n.

n.
pound pour power

n. vi. n. a. n. & v. n.& vt. a. vt. vt. a. & n. vt.

n. n. n. n. n. n. a. n. n. n. n. & v. a. & n.

point pole police

practical practice praise ? precious prefer prepare present

policeman (pl.-men)/ policewoman (pl. -women) n. policy polite political politics pollute

n. a. a. n. v.

president press n. pretend

vi.
32

pretty prevent

a. vt.

provide public pull pump punish pupil pure purpose purse push

vt. a. & n. v. & n. vt. v. n. a. n. n. n. & v. vt.

railway rain

n. n. & vi. n. vt. a. ad.

previous adj. price pride print prison prisoner private prize probably problem process produce product production professor profit

raincoat raise rapid rather ray reach

n. n. vt. n. n. a. n. ad. n. n. & vt. vt. n.. n. n.

n. v. v.

read (read, read) ready real

a. a.

put (put, put) puzzle

n. & v.

realize (AmE realise)

vt.
Q quality quantity quarrel quarter queen question really

ad. vi. & n. v. a.

n. n. vi. n. n. vt. & n. n. & v. a. & ad. a. ad. n.

reason receive recent

n.

recognise (AmE recognize)

programme (AmE program)

vt.
record recover red reduce refer v. refuse regard

n.
progress project promise pronounce

n. & v. vi.

n. & n. n.& vi. vt. n.

vi.

queue quick quiet quite quiz

n. & a. vt.

pronunciation proper propose protect proud prove

vi. v. & n. n. & vt. a. vi. n.
33

a. v. vt. a. v.
R race radio rail

regret

n. & v. n. n.

regular relate

relationship

relative rely remain remember remind remove repair repeat reply report represent republic request require research resource respect

n.

ripe

a. .

safe safety sail sailor sale salt same sand

a. & n. n. n. & v. n. n. n. n. n. n. n.

v. v. v. vt. vt. n.& vt. v. & n. n.& v. vt. n. n. vt. n. n. vt. & n. vt.

rise (rose, risen)

vi.
risk n, & v. river road rock role roll roof room

n. n. n. & vt. n. v. & n. n. n.

sandwich

satisfaction satisfy satellite

vt. n. n.

root n. rose round

n. ad. prep. &

Saturday save

vt. vt.

a.
row rubber rubbish rude ruin rule ruler

say (said, said)

n. & v. n. n. a. vt. & n. n. & vt. n. n.

scene school science

n. n. n. a. n.

responsible a. rest

n. & vi. n.

scientific scientist score scream sea search season seat

restaurant result return review rice rich

n. n.& v. vt. & n. n. a. v.

n. & v. n. & v. n. n. & v. n. n. n., num. & a. n.

rumour (AmE rumor) run (ran, run) rush Russia Russian

vi.

vi. n. a. & n.

ride (rode, ridden) & n. right

second

n., a., ad. & a. v. &
sad S

second-hand secret

ring (rang, rung)

n. n.
34

n.

a.

secretary

see (saw, seen) seed seem seldom select selfish

vt.

share sharp

vt. a.

sigh sight sign silence silent

vi. n. n. n. a. n. a. n. a. a. ad., conj. &

n. v. ad. vt. a. v. v.

shave (shaved, shaved 或 shaven) v. she

pron. n.

sheep (pl. sheep) sheet

silk silly silver similar simple since

sell (sold, sold) send (sent, sent) senior sense sentence separate September serious servant serve service set settle seven several sex shade shadow

n.

shelf (pl. shelves)

a. & n. n. n. v. & n. a. n. vt. n. vt. a.

n.
shine (shined/shone, shined/shone) v. ship shirt shock shoe shoot shop shore short should shoulder shout

n. & vi. n. vt. n. n. & vt. vi. & n. n. a. v. aux. n. n. & v.
sir

prep.
sing (sang, sung) single

v.

a.

sink (sank, sunk)

vi. n. n. vi.

n. & v. num.

sister

sit (sat, sat) situation six

n.

pron. & a.

num. num. num. num. n. n. n. n. n. n.
35

n. n. n.

sixteen sixth sixty size

show (showed, shown 或 showed) shower

v. & n.

shake (shook, shaken)

n. v.

v.
shall (should)

shut (shut, shut)

skill skin skirt sky slave

v.
shy

&

n. a. a. n.

aux.
shame shape

n. n. & v.

sick side

sleep (slept, slept)

song soon sorry sort sound soup

n. ad. a. vt. & n. vi. & n. n. ad. & n. a. n. a. & n. v. & a.

stage stair stamp

n. n. n.

vi. & n.
slight slow small smart

a. ad. a. a.

stand (stood, stood)

v.
standard star stare start state

n. & a.

smell (smelt, smelt 或 smelled, smelled)

south a. southern space Spanish spare

n. vi. v. n. n. n. n. & vi.

v. & n.
smile smoke smooth snake snow so soap social society sock soft

n. & v. n. & v. a. n. & v. n. & vi. ad. & conj. n. a. n. n. a. n.

statement station stay

speak (spoke, spoken)

v.
special speech

a. n. v

steal (stole, stolen)

vt.
steel step

speed (sped, sped)

n. n. & vi.

& . n.
spell (spelled/spelt, spelled/spelt)

stick (stuck, stuck)

vi. & n.
still stomach stone

vt.
spend (spent, spent)

a. & ad. n. n. n. & v. n. & n. n. a. & ad. a. n. n.
36

software soil soldier some

n. n. a. & pron. pron. pron. pron. ad. ad.

v.
spirit splendid spoon sport spot spread spring

n. a. n. n. n. & v. v. n.

stop store storm story

vt.

somebody someone something sometimes somewhere son

straight strange stranger street

n.

square n. & a.

strict strong struggle student study stupid subject succeed success such suddenly suffer sugar suggest suit

a. a. vi. n. v. & n. a. n. vi. n. pron. & a. ad. vi. n. vt. vt. & n. a. n. n. n. n. a. n. vt. & n. vt. & n. vt. a. ad. n. vt. & n. & vt. n.

survive sweater

vt. n.? v.

technical technique technology teen n. & a.

a. n. n.

sweep (swept, swept) sweet n. &

a. n. &

swim (swam, swum)

teenager n. telephone

v.
system

v. & n.

n.

television (TV) n. tell (told, told)

vt.

T table tail tailor

temperature

n.

n. n. n.

ten

num.

tend v. tense tent term

a. & n. n. n. a. vt. vt. & n. n. conj. vt. & n.

take (took, taken)

vt.
tale talk tall tap tape task taste tax taxi tea

n. n.& a. n. & v. n. n. n. & vt. n. n. n.? v.

terrible terrify test text than thank

suitable suitcase summer sun Sunday sunny supper supply support suppose sure surely surface surprise survey

that a., pron., conj. &

ad.
the

art. n.

theatre / theater their theirs

teach (taught, taught)

pron. pron. pron. pron.

v.
teacher team

n. n. n. &

them

themselves then there

tear (tore, torn)

ad. int., n. & ad.
37

v.

therefore these ? they thick

ad. a. & pron.?

tie tiger tight till time tiny

vt. n. a. conj.& prep. n. & a. n.& v. vi. a. n. prep. ad. & n. ad. n. n. ad. & n.? vt.

toy track trade

n. n. & v. n. & vt. n. n. n. & n. v. & n. vt. n. & vt.? n.? v.

pron. a.

tradition traffic train training transfer translate transport

thief (pl. thieves)

n.
thin thing

a. n.

tip tire tired title

think (thought, thought)

v.
thinking third thirsty thirteen thirty this ? those ? though thought thousand thread threaten three through

n. num. a. num. num. a. & pron.? a. & pron.? conj. n. num. n. v. num. prep. & ad.

to today

transportation travel

n. & vi.? n. n. vt. n.

together toilet tomato

travel(l)er treasure treat tree

tomorrow ? ton tongue tonight too tool

n. n. ad. & n. ad. n. n.

trick n. trip n. trouble

vt. & n. n.

trousers (pl.) truck true trust

n. & v. a. vt. n. v. n. n. & num. num. num.
38

tooth (pl. teeth) top topic total touch

n. n. a., n. & v. vt. a. n. prep.

truth try

throw (threw, thrown)?

v.
Thursday thus ticket tidy

Tuesday turn twelfth twelve twentieth

n.

tough tour

v.

ad. n. a.

toward(s) town

n.

twenty twice two type typical

num. ad. num. vt. n.

upward(s) us

ad.

waitress

n. v.

pron. n. & vt.? a. a. a. ad.

wake (woke, woken) walk wall want war warm warn

use ? used useful usual usually

n. & v. n. vt. n. a. vt. n. & v. n.& vt. vt. & n. & v. n. & n. pron. a. n. n. v. v. n.

tyre (AmE tire) n.

U ugly

a. n. n. ad. & prep.

V vacation valuable value various vast

wash

umbrella uncle under

n. a. n. a. a. n. n. ad. & a. n. n. n. n. n.& vt. n. n. n.

waste watch water wave way we weak

understand (understood, understood) uniform union unit unite

v.

n. n. n. v.

vegetable vehicle very victory view village violin visit visitor voice

weakness wealth

united adj. universe university unknown unless until unusual up upon upper upset upstairs

wear (wore, worn) weather web

n. n. a. conj. prep. & conj. a.

n.

n. n. n.

wedding Wednesday week weekend weigh weight

n. n. vt. n.

volleyball voyage

ad., a., n. & prep. prep. a. a. ad.

n.

W wait waiter

welcome ?int., n., v. &

vi. n.

a.
well (better, best) a.,
39

ad., int. & n.
well-known west

will (would)

modal v. &

workshop world

n. n. n. & v. a. modal v. vt. & n.

a.

n.
willing

a. a.

a. n.

worry worth would wound

western wet what

win (won, won) wind
1

a. pron. & a. conj. &

n. ?

wind (wound, wound)

2

whatever

vt.
window

write (wrote, written)

pron.
wheat wheel when

n. n. n. n. n. n. a. n. & vt. prep. prep. prep. n. n.

v.
wrong

n. n. conj. & ad. conj. ad. conj. conj. pron. & a. conj. & n. v. & n. a. & n. pron.

wine wing winter wire wisdom wise wish with within without

a.

Y yard year yellow yes

whenever where wherever whether which while whisper white who

n. n. a. ad. n. & ad.

yesterday yet you young your yours

ad. pron. a. pron. pron.

wolf (pl. wolves) woman ( pl. women) wonder wonderful wood wooden wool word

whoever pron. whole whom whose why wide wife wild

v. & a.

n.

a. pron. pron. ad. & int. a.
(pl. wives)

yourself (pl. yourselves)

n. a. n. n. n. & vi. n.

pron..
youth

n.

Z zero zoo

n.

work worker

n. & n

num.

a.

40


相关文章:
2014年浙江省普通高中学业水平考试标准--英语
2014 年浙江省普通高中学业水平 考试标准 英语 浙江省教育考试院 编制 1 考试性质与对象浙江省普通高中学业水平考试是在教育部指导下, 由省级教育行政部门组织实施...
2014年浙江省普通高中学业水平考试标准--英语
2014年浙江省普通高中学业水平考试标准--英语_其它课程_高中教育_教育专区。2014 年浙江省普通高中学业水平 考试标准英 浙江省教育考试院考试性质与对象浙江省普通高中...
2014年浙江省普通高中学业水平考试标准词汇--英语
2014年浙江省普通高中学业水平考试标准词汇--英语_英语_高中教育_教育专区。附录 词汇表 说明: 1.本表共收约 2000 个单词。 2.本词汇表不列词组和短语。 3....
2014年1月浙江省普通高中学业水平考试英语试题
2014年1月浙江省普通高中学业水平考试英语试题_其它课程_高中教育_教育专区。2014 年 1 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题 选择题部分一、单项填空(本大题共 ...
2014年1月浙江省高中学业水平考试英语试题
2014 年 1 月浙江省高中学业水平考试英语试题一:单项填空(共 10 题,每小题 1 分,满分 10 分) 从 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳...
2014年浙江省普通高中学业水平考试标准--数学
2014年浙江省普通高中学业水平考试标准--数学_其它课程_高中教育_教育专区。高中...2014年6月大学英语六级考试真题及答案 2014年12月大学四级冲刺试题及答案 2014年...
2015年1月浙江省普通高中学业水平考试英语试卷(含全部答案)
2015年1月浙江省普通高中学业水平考试英语试卷(含全部答案)_英语_高中教育_教育专区。答案是全的哦 2015 年 1 月浙江省普通高中学业水平考试 英语试题 选择题部分...
2015年(1月、6月)浙江省普通高中学业水平考试标准-英语
2015年(1月、6月)浙江省普通高中学业水平考试标准-英语_英语_高中教育_教育专区...2014高中水平会考题...专题 高一英语上册知识点总结... 高一英语上册语法知识点...
2015年1月浙江省普通高中学业水平考试(英语卷)
2015年1月浙江省普通高中学业水平考试(英语卷)_英语_高中教育_教育专区。2015年1月浙江省普通高中学业水平考试(英语卷) Word版2015 年 1 月浙江省普通高中学业水...
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试英语试题(word版)
浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 6 页共 6 页 2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试 英语试题参考答案和评分标准一、单项...
更多相关标签:
普通高中学业水平考试 | 普通高中学业水平测试 | 山东普通高中学业水平 | 广东普通高中学业水平 | 浙江省学业水平考试 | 2016浙江省学业水平 | 浙江省学业水平考试网 | 2016.4浙江省学业水平 |