当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语 阅读理解精英练习题(4)


2014 高考英语阅读理解精英练习题(4)及答案
阅读理解 Happy birthday The China National Opera (CNO) will give a concert to celebrate its 50th birthday . Different generations of CNO vocalists , like Li Guangxi

, Yao Hong and Ma Mei , will present the concert which will feature both songs from famous Chinese operas like “The White-haired Girl” and “The Hundredth Bride”, as well as , arias of such Western opera classics as “Madame Butterfly”, “La Traviata” and “Rigoletto”. Time/ date: 7:30 pm , September 7, 8 Location : Tianqiao Theatre Tel : 6551-4787, 8315-6170 Tickets : 60—500 yuan (US $7.2— 60.2) Folk music A concert will be held to feature some recently composed traditional Chinese music works . The concert , given by the Folk Orchestra of the China Opera and Ballet Theatre , will include such pieces as “Memory of Childhood ”, “Memorial Ceremony for God ”and “Wine Song”. Time/date: 7:30pm, September 13 Location: Concert hall at the National Library of China Tel: 6848 –5462, 6841-9220 Tickets: 30-200 yuan (US$3.6-24.1) Moon music A concert of traditional Chinese music will be given on the eve of the Moon Festival which falls on September 21st this year. The concert will feature a number of famous pieces centred on the theme of the moon, such as “Moonlight”, “Spring night on a Moonlit River” and “Lofty Mountain and Flowing River.”

-1-

A number of established traditional Chinese music performers like Zhou Yaokun and Fan Weiqing, will play solos as well as collaborate with the folk music orchestra. Time / date: 7:30 pm, September 21st Location: Grand Theatre of the Cultural Palace of Nationalities Tel: 6606—8888, 6606—9999

58.If you want to buy tickets for listening to the music “Memory of Childhood”, you will dial __. A.6551—4787 B.6848—5462 C.8315—6170 D.6606—9999

59.Which statement is right according to the passage? A.Li Guangxi, Yao Hong and Ma Mei stand for the same generation of CNO vocalists. B.“Rigoletto” is a famous piece on the theme of the moon. C.“Lofty Mountain and Flowing River” is a traditional Chinese music. D.Zhou Yaokun will play solos and Fan Weiqing will collaborate with the folk music orchestra. 60.“Madame Butterfly” is A.a Chinese opera . C a piece of music D.a song

B.a Western opera

61.In which column of a newspaper will the article be published? A.Entertainment. B.People. C.Culture. D.Sports.

参考答案----------58---61 BCBA

A

-2-

The original plans for the park were on 8 acres next to the Burbank studios where his employees and families could go to relax. Although, World War II put those plans on hold. During the war, Disney had time to come up with new ideas, and creations for his magical park. It was soon clear that 8 acres wouldn't be enough. Finally in 1953, he had the Stanford Research Institute conduct a survey for a 100-acre site, outside of Los Angeles. He needed space to build rivers, waterfalls, and mountains; he would have flying elephants and giant teacups; a fairy-tale castle, moon rockets, and a scenic railway; all inside a magic kingdom he called "Disneyland." The search for the best venue for the park ended in the rural Anaheim, California with a purchase of a 160-acre orange grove near the junction of the Santa Ana Freeway (I-5) and Harbor Boulevard.Construction for Disneyland began on July 21, 1954, 12 months before the park was scheduled to open. Some 160-acres of citrus trees had been cleared and 15 houses moved to make room for the park. However, when the real designing came around, Disney met with inevitable questions. How do you make believable wild animals, that aren't real? How do you make a Mississippi paddle ship? How do you go about building a huge castle in the middle of Anaheim, California? Disney asked his movie studio staff for answers. The design of Disneyland was something never done before. There would be four uniquely

different theme parts: Adventureland, Frontierland, Fantasyland Tomorrow land. Bit by bit, Disneyland got ready for Opening Day. The staff worked around the clock to get ready. But opening day was a terrible disaster. Besides the terrible opening day conditions, the park did eventually pick up. By 1965, ten years after opening day, 50 Million visitors had come through the gates. 36. The passage is mainly about___________. A. How Disneyland came into being B. The difficulties Disney met in building Disneyland C. What visitors can enjoy in Disneyland. D. A brief introduction to Disneyland 37. Which of the following dates would probably be the opening date of Disneyland?
-3-

A. 1953

B. 1954

C. 1955

D. 1965

38. Which of the following statements is Not True? A. World War II had some influence on the building plan of the Disneyland. B. Disney must have met many difficulties in building Disneyland. C. Disney was a great man with great imagination and creativity. D. About 50 million visitors have visited Disneyland so far. 39. The underlined phrase in the last paragraph probably means _________. A. collect B. improve C. find D. open

参考答案-----------A.

ACDB

Nowadays, there is a heated debate on whether pollutants should be cleaned in the air. Cleaning up the air, while good for our lungs, could make global warming worse. And the pollutants still go up around the air, along with carbon dioxide. These pollutants are called aerosols (气溶粒) and they include soot as well as mixtures of nitrogen(氮) and sulfur(硫) and other stuff into the air. Natalie Mahowald, a climate researcher at Cornell University, says so far, scientists have mostly tried to understand what those aerosols do while they're actually in the air. "There are so many different kinds of aerosols," she says. "Some warm and some cool. But in fact, humans are giving out a lot of extra aerosols, and they tend to cool for the most part." The aerosols reflect sunlight back into space, or keep us cool. But it turns out that's not all they do. These aerosols also influence how much carbon dioxide gets drawn out of the air by plants on land and in the sea. "They can add nutrients, for example, to the oceans or to the land," Mahowald says. "But also while they're in the atmosphere they can change the climate, and thus that also can influence the amount of carbon, the land or the ocean can take up. So
-4-

there are quite a few different ways that aerosols can act on each other." Mahowald's results suggest that reducing those pollutants could be an even bigger problem than realized, when you consider that aerosols help remove carbon dioxide from the air by encouraging plant growth. Hard numbers on this effect are highly uncertain at the moment, but this could turn out to be quite significant. And studying it is not easy because the effects aren't well understood. For example, nitrogen can be a fertilizer (肥料), but it can stop plant growing when nitrogen comes out of the air in acid form. Right now it seems like we're much more likely to clean up aerosol pollution, while increasing the amount of carbon dioxide in the air. So scientists, unfortunately, may have a chance to see whether this experiment on our planet should continue or not. 36. From Paragraph 2, we know that .

A. scientists have been aware of how aerosols work B. Natalie Mahowald is an expert in climate C. cleaning up the air is so popular D. pollutants are under control so far 【答案】B 【解析】细节理解题。由第二段第二句 Natalie Mahowald 的同位语 a climate researcher at Cornell University 可知 Natalie Mahowald 是一个气候专家,故选 B。 37. What is Natalie Mahowald's opinion on those aerosols? A. Aerosols can influence each other in various ways. B. All the aerosols will cool the earth. C. Aerosols can add nutrients to human beings. D. Any kind of aerosols will warm the earth. 【答案】A 【解析】细节理解题。由第三段 Some warm and some cool 得知,BD 选项错误, 与 Some 不符。 从第五段的 to the oceans, 得知 C 也不对。 由第五段最后一句 aerosols can act on each other 气溶粒可以以不同的方式相互影响,故选 A。 38. Why is it important for scientists to get accurate numbers according to the
-5-

passage? A. Scientists have a chance to research them. B. They can bring scientists much more benefit. C. Scientists can protect the earth from being polluted D. They can help scientists understand the effects better. 【答案】D 【解析】推理判断题。从第六段最后一句和第七段开头句可推出 D 正确。其他选项与题目没有 直接的因果关系。它们能帮科学家更好地理解影响,故选 D。 39. What does the last sentence of the passage imply? A. Scientists will be in a dilemma. B. The experiment will be successful. C. Scientists will carry out the experiment. D. Scientists have difficulty in the experiment. 【答案】A 【解析】词义猜测题。从第七段开头句和第八段最后一句 should continue or not 应不应该 进行。说明研究的左右为难。故 A 最合适。而 D 选项属于事实题,不是暗示推理题。科学家 左右为难,故选 A。 40. Which of the following can be the best title of this passage? A. Pollutants in the Air. C. The Reason for Global Warming 【答案】D 【解析】标题归纳题。全文以 Aerosols 为中心,说明它的影响。故 D 正确。其他选项要么范 围太大要么太小,不够全面。气溶粒的影响,故选 D。 B. The Experiment on the Planet D. The Influence of Aerosols

If you're someone who is eager to do something beyond the ordinary, you must have figured out by now that there will always be those who are jealous or resentful(怨 恨) of your success. It doesn't matter that you've worked long and hard to get where you are, nor that
-6-

you've made great sacrifices in achieving your goals. The "haters" will always find a reason to speak ill of you and even condemn you. They're spiteful (恨的) people who envy you the pride you have in yourself and the recognition you're receiving from others. They can't stand it that you're happy, fulfilled and achieving your goals. These hateful individuals are unwilling to do the work that you've done. They hate your success but are too lazy to invest real time or energy in achieving their own goals. The thing you need to know about these haters is that the only reason they behave this way is that you have something they want, but they aren't willing to work for it. The haters are convinced that you've been lucky or that you've had some unfair advantage, but the truth is that your success is born of your untiring efforts, and it's these efforts that have brought about your "luck." The best way to deal with haters is what I call the "one-two punch." First, don't let them hurt you. Be happy about your success and proud of your accomplishments. Company with those who approve you, recognize you and support you, and never doubt that you deserve all the success. The haters are angry, jealous people. What they think or say is meaningless. Next, the more the haters annoy you, the more you should be motivated to succeed. They want to ruin you, but your response should be to work that much harder in order to increase your level of success. When your reaction to their bad behavior has inspired you to achieve further success, you've transformed the haters' negativity (消极) into fuel for your creative fires. Not only can they not hurt you but they've inspired you onto even greater heights by chance. 41. Why will the "haters" always find a reason to speak ill of you? A. They care more about you. C. You are lazy but proud. 【答案】D
-7-

B. You always work too hard. D. They envy you the success.

【解析】细节理解题。题目在第二段命题,答案在第三四段出现,D 选项为直接的因果关系。 他们嫉妒你的成功,故选 D。 42. In haters' opinion, one reason why they don't hate is that__________. A. you achieve your goals C. they deserve what you own 【答案】C 【解析】细节理解题。C 选项与第五段 that you have something they want but they aren't willing to work for it 相符,不是他们所恨的。故选 C。 43. According to the passage, one of the best ways to deal with haters is __________. A. to get rid of them C. to share the happiness 【答案】B 【解析】细节理解题。根据 They want to ruin you, but your response should be to work that much harder in order to increase your level of success.处理恨最好的方式是更 加努力地工作,故选 B。 44. What 's the author's attitude to the "haters"? A. supportive. C. angry. 【答案】D 【解析】态度推理题。从全文作者的语气和最后一段可推出,D 选项正确。critical 批评的。 故选 D。 45. What is the main purpose of the last paragraph? A. to encourage those who are envied. C. To teach haters a lesson. 【答案】A 【解析】主旨大意题。从最后一段的关键词“inspired”可推断 A 正确。这从该段开头句和 后一句的大意:你对待敌意的方式会激励你取得更大的成就,这些欺负你的人再也伤不了你, 反而会鞭策你更上一层楼。故选 A。 B. To present an active opinion. D. To give information about success. B. sympathetic. D. Critical. B. to work even harder D. to motivate them B. they can't bear your delight D. you make unlimited efforts

-8-

阅读理解 TODAY, Friday, November 12 JAZZ with the Mike Thomas Jazz Band at The Derby Arms. Upper Richmond Road West, Sheen. DISCO Satin Sounds Disco. Free at The Lord Napier, Mort lake High St., from 8a. m. to 8p. m. Tel: 682—1158. SATURDAY, November 13 JAZZ Lysis at The Bull’s Head, Barnes. Admission 60p. MUSICAL HALL at The Star and Garter, Lower Richmond Road, Putney, provided by the Aba Daba Music Hall company. Good food and entertainment fair price. Tel: 789—6749. FAMILY night out? Join the sing-along at The Black Horse. Sheen Road, Richmond. JAZZ The John Bennett Big Band at The Bull’s Head, Barnes. Admission 80p. THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion(手 风琴). Tel: 789—4536 SUNDAY, November 14 DISCO Satin Sounds Disco, free at The Lord Napier, Mort Lake High Street, from 8 a. m. to 8 p. m. FOLK MUSIC at The Derby Arms. The Short Stuff and residents the Norman Chop Trio. Non-remembers 70p. Tel: 688—4626. HEAVY MUSIC with Tony Simon at The Bull, Upper Richmond Road West, East Sheen. THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion. 40. Where and when can you hear the Norman Chop Trio? A. At the Derby Arms on Sunday. B. At the Bull’s Head on Sunday. C. At the Bull on Saturday. D. At the Black Horse on Saturday. 41. You want to enjoy the electric accordion on Saturday. Which telephone number do you have to ring to find out what time it starts? A. 789—6749. B. 789—4536. C. 682—1158. D. 688—4626.

42.You want to spend the Saturday by joining the entertainment with your family.
-9-

Where should you go? A. Disco at The Lord Napier. B. Jazz at The Bull’s Head C. The electric accordion at The Derby Arms. D. The sing-along at The Black Horse.

参考答案-----------ABD

- 10 -


相关文章:
2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(44)
2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(44)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。...4人阅读 8页 ¥2.00 山东省即墨市2014高考英... 45人阅读 10页 免费 山...
2014高考英语 阅读理解精英训练题(14)
2014高考英语 阅读理解精英训练题(14)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解精英训练题(14)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C, D )...
2014高考英语单项选择精英练习题(4)
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2014高考英语单项选择精英练习题(4)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语单项选择精英练习题(4)答案英语知识运用(共两节,...
2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(46)
2014 高考英语阅读理解精英训练二轮精品题(46)及答案阅读理解 Movie magic can ...(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四...
2014高考英语 阅读理解精英练习题(22)
2014高考英语 阅读理解精英练习题(22)_高考_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读...C 选项范围过大,B 和 D 是文中细节,没有概括作 -5- Passage 4 ...
2014高考英语 阅读理解精英训练题(10)
2014 高考英语阅读理解精英训练题(10)及答案 Ask any person who is successful...” says -4- Merrill Lynch, “along the lines of printing press, the ...
2014高考英语单项选择精英系列练习题(7)及答案
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2014高考英语单项选择精英系列练习题(7)及答案 单项选择---强化训练 [备考 1]测试考点 4 They have a theory that it is...
2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(41)
2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(41)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考...(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给四个...
2014高考英语 阅读理解精英练习题(21)
2014高考英语 阅读理解精英练习题(21)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语...A.Train wheels. B.Iron particles. -4- C.The movement of the trains. ...
2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(47)
2014 高考英语阅读理解精英训练二轮精品题(47)及答案 阅读表达 (共 5 小题;...69. 【答案】C 【解析】文章第一、二段描述自己的环保意识和责任,第三、四...
更多相关标签: