当前位置:首页 >> 英语 >>

南京盐城2013-2014高三一模考试英语试题


南京市、盐城市 2014 届高三年级第一次模拟考试 英 语 试 题 2014.01

第一部分 听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出

最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where will the two speakers go? A. Shanghai. B. Hangzhou. C. Hong Kong. 2. Where does the conservation most probably take place? A. In a hotel. B. In a store. C. In a railway station. 3. What does the man hope to talk about with Mr. Chen? A. The urgent business. B. The complaints. C. The time to contact him. 4. What is the woman doing now? A. Bargaining for a necklace. B. Making an advertisement for jewelry. C. Showing a design of a necklace. 5. Why did the man go to San Francisco and Los Angeles? A. To visit some friends. B. To study in the USA. C. To visit some universities. 第二节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. Why does the woman hate her life? A. She has too much housework. B. She doesn‘t know what‘s the most wonderful. C. She has to be faced with so many tests. 7. How does the man think the woman gets on with her life? A. Quite well. B. Quite badly. C. Just so so. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. Which row will the man sit in the theatre? A. In Row 12. B. In Row 13. C. In Row 15. 9. How much will the woman return to the man at last? A. 40 yuan. B. 50 yuan. C. 60 yuan. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. What does the woman plan to do with Sharon? A. To do homework together. B. To go to see a film. C. To go to school.
第 1页 共 14 页

11. Where is the woman‘s report card? A. In her bag. B. At Sharon‘s. C. At the teacher‘s office. 12. What subject does the woman like? A. English. B. Chinese. C. Spanish. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. What is the man studying for? A. GRE. B. TOFEL. C. IELTS. 14. What makes the man worried if he chooses to study in Britain? A. The fee will be quite high. B. The distance will be too long. C. The test will be hard to pass. 15. What score in the standard exam does the man have to get for an unconditional offer? A. 5.5. B. 6.5. C. 7.5. 16. Which of the following university hasn‘t accepted the man? A. Yale University. B. Sydney University. C. Stanford University. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What is the speech about? A. How to make friends. B. How to forgive a friend. C. How to get help from friends. 18. What is the worst thing one could do in any situation? A. Criticize friends. B. Explain the situation. C. Reject a gift. 19. What should you do after writing the letter? A. Burn it. B. Put it away. C. Send it to friends. 20. What is the speaker‘s opinion? A. Help friends in daily life. B. Try to keep yourself calm. C. Keep in touch with friends. 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。 21. —I heard about your promotion, you ______ be thrilled. —Not really, the new office is huge, but the work load has doubled. A. shall B. can C. must D. will 22. Guangzhou Evergrande made history by winning the AFC Champions League title for China, which is the first time a Chinese club ______ the competition. A. won B. wins C. has won D. had won 23. —What was the motorist‘s final decision to deal with the ¥400,000 left on his motorbike? —After six nights of ______ with his conscience, he decided to return all the money to the loser. A. wrestling B. arguing C. coping D. corresponding 24. Normally, a forest fire and the damage ______ causes can be very extensive, especially when you consider the financial and physical losses.
第 2页 共 14 页

A. which B. that C. this D. it 25. David Beckham has reportedly ______ investing in his friend Gordon Ramsay‘s latest restaurant, just weeks before it opens, because they both want different things. A. pulled out of B. kept up with C. got down to D. come up with 26. —How do you understand life? —It is a constant match ______ the greatest opponent is yourself. A. in that B. of which C. where D. when 27. There can be no equality of opportunity _______ everyone follows the rules at their own game. A. if B. unless C. once D. since 28. —Was Sun Yang sorry for his driving without a license? —Yeah, he said he ______ a role model as a public figure but he failed to be. A. was B. had been C. should have been D. would be 29. —What are these housewives talking about? —They are discussing whether men are actually ______ to housework or just too lazy. A. obedient B. allergic C. native D. relevant 30. Never for one moment, believe it or not, ______ being faced with such a situation where a helping hand was greatly needed. A. I imagined B. do I imagine C. I have imagined D. had I imagined 31. —What did he do in return for free ______ and food offered by the kind couple? —He helped their son with his lessons. A. conservation B. admission C. accommodation D. immigration 32. The white building, ______ threats to pull it down, is now a private house in the possession of a retired professor. A. survived B. surviving C. to survive D. having survived 33. It is ______ his tremendous enthusiasm and devotion that the old teacher is respected by all his students. A. on account of B. with regard to C. in terms of D. in reference to 34. We have offered him the position, but I don‘t have the slightest idea ______ he will accept it. A. how B. if C. whether D. that 35. —Jack, how can I turn on this IPod? —______ A. Allow me! B. So what? C. Hold on. D. Nothing much. 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 My parents had always prepared for hurricanes. It is what 36 people do in Florida because ―you never know‖. For us, that 37 a white metal cabinet (储藏柜) in our utility room (杂用 间) filled with cans of food. We could 38 eat anything out of the cabinet because ―you never know‖ when a hurricane will come. As a kid, I was 39 about the white cabinet. I thought it was kind of strange to have food in the utility room. But, one look from my mother 40 me from opening the door to glance inside. One year, Channel 4 reported that Hurricane Dora was 41 for the northern part of Florida. Soon the storm got 42 and the wind blew. Then, the tall pine trees started to sway. And,
第 3页 共 14 页

by ―sway‖, I meant ― 43 over or crash down on anything in their way‖. We were lucky, as the 44 went other directions and didn‘t take our power out. However, when my mother started cooking, the power was out. 45 I figured it was time to crack open that white cabinet. But, Dad thought it was time to 46 up the charcoal grill outside where it was raining and windy. To this day, I never 47 a man‘s love for his grill. Our power came back for a while. So, my mother began cooking everything she could and 48 it away, to the neighbors, to friends without power, to anyone who was 49 up. I was hoping that the fried chicken was going to find its way to our 50 . But, it didn‘t. And, just as the last of the food was sent out and she began to work on our dinner, yes, we lost our 51 . It was time for 20 minutes‘ eggs on the grill. Oh, the white metal cabinet? No. We never 52 it. We weren‘t ―that bad off‖ as I understand it. And, for years I 53 how bad off we would have to be to eat out of that cabinet. Perhaps it was just the 54 of it, the thought that it was there watching our backs 55 we wanted a can of beans or some potted meat. I don‘t know if that was what was in there. Anyway, I never looked inside. 36. A. brave B. serious C. generous D. smart 37. A. said B. meant C. showed D. presented 38. A. forever B. always C. never D. ever 39. A. doubtful B. concerned C. anxious D. curious 40. A. banned B. kept C. defended D. protected 41. A. reaching B. looking C. heading D. going 42. A. round B. down C. far D. close 43. A. fall B. trip C. fly D. tip 44. A. walls B. poles C. trees D. bushes 45. A. Yet B. Otherwise C. Nevertheless D. So 46. A. start B. use C. break D. hold 47. A. question B. mention C. investigate D. appreciate 48. A. putting B. turning C. giving D. clearing 49. A. full B. well C. high D. hard 50. A. cupboard B. room C. bed D. table 51. A. food B. power C. water D. money 52. A. opened B. locked C. fixed D. cleaned 53. A. examined B. analyzed C. wondered D. imagined 54. A. purpose B. problem C. thought D. conclusion 55. A. wherever B. whenever C. however D. whatever 第三部分 阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A Playa la Audiencia, Manzanillo Playa la Audiencia is one of the most popular beaches in Manzanillo for families and one of the best beach spots along Mexico‘s Pacific coast. Playa la Audiencia is a stunning little beach with a golden shoreline which overlooks the bay and offers great conditions for swimming, diving, and other cool water
第 4页 共 14 页

sports such as jet-skiing and kayaking. If you are a diving enthusiast, you‘ll definitely love spending time in Playa la Audiencia since its waters are shallow, calm and filled with rocks covered with corals.

Playa Brujas, Mazatlan Playa Brujas is probably one of the best surfing spots in Mazatlan. Playa Brujas is located 20 minutes‘ drive from the heart of Mazatlan and it‘s a popular spot among local surfers. If you are a surfer looking to hit some waves along the west coast of Mexico, you‘ll find Playa Brujas a very good spot to visit since Brujas possesses satisfactory waves all year round. North Beach, Isla Mujeres North beach is one of the nicest beaches in Isla Mujeres and it‘s one of Mexico‘s finest beaches in the Yucatan Peninsula. North Beach boasts a nice stretch of beach with white-powdery sand, warm turquoise waters and great diving spots. The best bit about North Beach besides its private location is that the beach is just minutes away by boat from Cancun, so you‘re never too far from Cancun‘s tourist attractions such as Wet n‘ Wild Paterpark and Xplor Eco Park, where you can enjoy caving adventures and zip-line rides. Xpu Ha Beach Xpu Ha Beach is located roughly between Tulum and Playa del Carmen and it is a nice spot for relaxing under the sun, walking and horseback riding. Xpu Ha is located along the stunning Riviera Maya and unlike other beaches along the Mexican Riviera Xpu Ha beach boasts a subtle beach club atmosphere. Xpu Ha Beach isn‘t as busy as Mamita‘s beach club but it still possesses cool beach clubs, a rental shop and a hotel. 56. If someone has appreciation for caving adventures, he or she should go to ________. A. North Beach B. Xpu Ha Beach C. Wet n‘ Wild Paterpark D. Playa Brujas 57. The similarity that the four beaches share is that ________. A. tourists can have some sports B. they have clubs C. the waters are shallow D. they have satisfactory wave 58. Which of the following is true according to the passage? A. Playa Brujas is close to Mazatlan and lies along the east coast of Mexico. B. North Beach is the finest beach in the Yucatan Peninsula for its private location. C. Tourists can rent some equipment at Xpu Ha Beach, which is as busy as others. D. When a couple choose a beach with children, Playa la Audiencia is their best choice. B Parents all struggle to get children to understand that money doesn‘t grow on trees, wanting
第 5页 共 14 页

them to be responsible, work hard and learn to save a few bucks. But these lessons are among the most difficult to teach. Enter KidZania, an internationally praised and truly unique children‘s theme park, that makes life a little easier for parents. KidZania is not a traditional theme park in almost any sense of the word — there are no roller coasters or merry-go-rounds in sight. There are, however, plenty of attractions and activities that will keep children busy, active, engaged and excited all day. What makes it so much fun is that it‘s a kid-sized city — complete with restaurants, banks, grocery stores and hospitals — where the kids get to be adults, doing the things most of us do on any normal day. They start by picking one of nearly 100 ―careers‖ and learning about it. Then, they put on their uniform and are ready to work and earn KidZania dollars (―Kidzos‖). Most activities are universal but some are localized to reflect the distinct flavors and personality of the country and region where the park is located and to keep it real for the kids. Kids get paid for every job they do, which helps them explore the mysteries of managing money. Kidzos in hand, they can spend it or save it. If they run short of money, they‘ll have to find a way to earn some. Each KidZania city is planned in amazing detail, even including real world brands that help sponsor the city and keep it running. I was a little wary of all the popular corporate logos, but the brands weren‘t pushed at all. They are there to reinforce the ―real city‖ feeling by mixing it with things kids recognize. KidZania employs senior citizens who give the park a homey feel and help put children at ease. Management also employs the disabled, whether blind, deaf or wheelchair-bound. Besides making for a more realistic city, this teaches children about those with different abilities and gives them an opportunity to spend time with people they might otherwise have stared at or treated less than kindly. Socialization is an important part of KidZania, just as it is throughout childhood. The KidZania experience empowers kids, giving them the confidence to be their best selves, and the inspiration to be great global citizens. And it‘s part of what makes KidZania such an amazing place for families and children. 59. KidZania is unique in that ________. A. it has no entertainment facilities B. it includes lots of localized activities C. it offers kids chances to learn through working D. it employs many seniors and disabled people 60. The underlined word ―wary‖ in Paragraph 8 is similar in meaning to ________. A. astonished B. cautious C. delighted D. conscious 61. Children‘s theme park KidZania is set up to ________. A. prepare them to be good citizens in the future B. provide them with a place to have a good time C. make them aware of their parents‘ hardship D. assist them in building a good relationship with parents 62. Which of the following might be the best title of the passage? A. Children do part-time jobs at a theme park
第 6页 共 14 页

B. A theme park pushes kids to be grown-ups C. KidZania theme park makes adults‘ life easier D. Kids get to ?be‘ adults at KidZania theme park C For decades, public health officials have puzzled over a surprising fact about HIV: Only about 10-20 percent of infants who are breastfed by infected mothers catch the virus. Tests show, though, that HIV is indeed present in breast milk, so these children are exposed to the virus multiple times daily for the first several months of their lives. Now, a group of scientists and doctors from Duke University has figured out why these babies don‘t get infected. Human breast milk naturally contains a protein called Tenascin C that neutralizes HIV and, in most cases, prevents it from being passed from mother to child. Eventually, they say, the protein could potentially be valuable as an HIV-fighting tool for both infants and adults that are either HIV-positive or at risk of contracting the infection. The research, published in Proceedings of the National Academy of Sciences, was inspired by previous work by other researchers showing that, both in tissue cultures (组织培养) and live mice, breast milk from HIV-negativemothers was naturally endowed with HIV-fighting properties. Scientists suggested that a few different proteins in the milk could potentially be responsible, but no one knew which one. As part of the study, the researchers divided breast milk into smaller fractions (部分) made up of specific proteins via a number of filters (过滤) — separating the proteins by size, electrical charge and other characteristics—and tested which of these fractions, when added to a tissue culture, prevented the cells from being infected by HIV. Eventually, they found that one particular protein was present in all the HIV-resistant fractions but in none of the others: Tenascin C. Tenascin C works by blocking a key protein on HIV‘s envelope that normally ties up to a receptor on a T cell‘s membrane called CCR5. In doing so, Tenascin C prevents HIV from mixing with the T cell and injecting its RNA inside. Still, the researchers say that other natural elements in milk might play a role in fighting HIV as well. ―It‘s clearly not the whole story, because we do have samples that have low amounts of this protein but still have HIV-neutralizing activity,‖ the study‘s lead author Permar says. ―So it may be acting in concert with other antiviral and antimicrobial factors in the milk.‖ Whatever those other factors are, though, the finding vindicates (证明……的正确) recent changes to UN guidelines that recommend even HIV-positive mothers in resource-poor countries should breastfeed, if they‘re taking anti-retroviral drugs to combat their own infection. The next steps, Permar says, are determining which area of Tenascin C is active and whether it can effectively prevent transmission in a live animal. If it works, it could potentially be incorporated (合并) into an HIV drug with broader applications. It‘s even possible that it could someday be adapted to reduce the risk of HIV transmission in adults as well as infants. 63. What is the main idea of Paragraph 1? A. The breast milk from an infected mother doesn‘t contain HIV at all. B. It‘s less likely for infants feeding on infected mothers‘ breast milk to catch HIV. C. The possibilities of infants catching HIV have nothing to do with infected mothers. D. Children breastfed by infected mothers won‘t catch HIV though exposed to it frequently. 64. Why did the researchers divide breast milk into smaller fractions? A. To find out Tenascin C. B. To make up specific proteins.
第 7页 共 14 页

C. To add them to a tissue culture. D. To test what prevents cells being infected. 65. Which of the following about Tenascin C is true? A. It has become an effective tool in fighting HIV. B. It was first found by Permar and her research group. C. It can prevent transmission in a live animal effectively. D. It can sometimes prevent mother-to-child transmission of HIV. 66. What can we know about Permar and her research group according to the passage? A. They have found a cure for HIV. B. They have helped change UN guidelines. C. They will do more researches on Tenascin C. D. Their finding is based on their previous work. D He leant down to the pickpocket. The heaving and gasping had stopped, but he was still making a show of his breathlessness. ―That‘s better,‖ Mallon said. ―Can you stand up? Try to stand up. Here,‖ he said, and gripped the pickpocket‘s arm and forced him upright until he saw his face for the first time. As the pickpocket labored for breath, he gazed up at Mallon with his dark eyes. “How could you?” they asked. Mallon might have said, ―Because you tried to steal from me.‖ But he was still conscious of the flush of joy he‘d felt when his blow struck home — when he knew he‘d hurt the man. Where that joy came from he couldn‘t say, but he knew that its roots were deeper than some clumsy failed theft. Fat drops of rain began to patter on the awning (雨篷). ―How are you?‖ Mallon said. ―Can you walk?‖ The pickpocket turned away and leant against the store window with both hands, and his head sank lower as his shoulders rose and fell. A gray-haired woman inside the store rapped on the glass and made a shooing motion. When the pickpocket ignored her, she rapped harder and kept rapping. ―I have to go,‖ Mallon said. ―I‘m sorry.‖ He looked up at the sky. ―I‘m sorry,‖ he said again, and stepped into the rain and walked quickly up the street. One of the Bangladeshi umbrella sellers was working the corner, and Mallon had just paid seven euros when he heard a woman shouting. He didn‘t want to look back but did. It was the woman from the shop, pushing and batting the pickpocket away from the window while he bent down and covered his head like a boxer trying to get through the last seconds of a round. Mallon slipped his wallet back into his jacket pocket and took the umbrella that the Bangladeshi had opened for him. The pickpocket was out on the sidewalk now, in the rain. The woman stood just under the awning with her arms crossed over her chest. ―Excuse me, madam,‖ Mallon said, coming up to them. ―This man isn‘t well. He needs to rest a moment.‖ ―I know these people,‖ she said. ―Our Romans don‘t want them here.‖ The rain fell in sheets, ran down the pickpocket‘s shiny scalp and face, down his leather jacket. ―Here,‖ Mallon said, and offered him the umbrella, but he only looked at Mallon with his hurt dark eyes and then lowered his head again. Mallon bumped him in the shoulder with the
第 8页 共 14 页

handle of the umbrella. ―Go on — take it!‖ he said. And finally, with a beaten, unwilling look, the pickpocket did. And that was when he saw a taxi round the corner with a light glowing on its roof. Mallon ran out waving his arm and the cab turned sharply to the pavement, sending a lot of water over his shoes. He opened the door but couldn‘t help looking back. The pickpocket had lowered the umbrella to the ground upside down and was leaning on the shaft, head low, neck bared to the sky. ―Wait,‖ Mallon said to the driver. He went back and grabbed the pickpocket‘s sleeve and pulled him to the cab. ―Get in,‖ Mallon said, and took the umbrella and pushed him into the back seat. He leaned inside. ―O.K., where do you live?‖ ―No Gypsies!‖ the driver said. He was twisted around, glaring at the pickpocket. ―Gypsy? Look, he‘s not well. I‘ll pay,‖ Mallon added. The driver shook his head. ―No Gypsies. Get him out,‖ Mallon looked at the driver‘s nameplate: Michele Kadare. ―It‘s the law,‖ he said, ―If you don‘t take us, Signor Kadare, I‘ll report you and you‘ll lose your license. Believe me — I am quite serious.‖ The driver fastened those pale eyes on Mallon and turned and put his hands on the steering wheel. He raised his eyes to the rearview mirror and he and Mallon exchanged stares. ―O.K., Mr. American,‖ he said. ―You pay.‖ 67. What does the underlined sentence in Paragraph 2 indicate? A. Mallon shouldn‘t have saved the pickpocket. B. The pickpocket didn‘t thank Mallon for his offer. C. The pickpocket blamed Mallon for his failure to steal. D. Mallon must have beaten the pickpocket before helping him. 68. Where should the sentence ―He hesitated, then turned back.‖ be placed? A. Between paragraphs 5 and 6. B. Between paragraphs 6 and 7. C. Between paragraphs 7 and 8. D. Between paragraphs 8 and 9. 69. From the attitudes of the woman and the driver towards the pickpocket, we can conclude that ________. A. the Gypsies had a bad reputation in Rome B. the pickpocket frequently stole around the woman‘s store C. everyone was protected by the law in Rome except the Gypsies D. the pickpocket couldn‘t purchase anything in the woman‘s store 70. Which of the following can be inferred from the passage? A. The taxi didn‘t take the pickpocket to his house in the end. B. The pickpocket succeeded in stealing something from Mallon. C. The pickpocket was a little suspicious of Mallon‘s intention to help him. D. The umbrella seller gave an umbrella to Mallon free of charge. 第四部分 任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单 词。 注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填一个单词。 You‘ve just graduated from business school and you feel like the world is your oyster, only to find that job offers aren‘t knocking down your door as expected, making MBAs wonder why they‘re not getting hired. This can be disheartening, but as an MBA, you know that perception(洞
第 9页 共 14 页

察力)is more important than reality. The key to getting hired is an employer‘s perception of you. Many MBA graduates are guilty of unconsciously displaying signs that they are not the best fit for the job. Once you discover what these common mistakes are, you can put your MBA skills to use and strategize how to turn things in your favor and land the job you‘ve been looking for. Employers feel more comfortable hiring MBAs with experience because there is less need for training. Many MBAs mistakenly apply for jobs they are obviously not qualified for or which require more experience than they have, leaving them scratching their heads at why they‘re not getting interviews. Recruiters want MBAs who can prove their ability to increase revenues, decrease costs, and help their business succeed in some way. Show that you can help the company by providing concrete examples of relevant experience. MBAs often have great resumes showing all the right qualifications, but then blow the interview with inappropriate behavior, such as a lack of professional appearance, poor hygiene, or even a bad attitude. It‘s necessary to be on your best behavior, dress appropriately, and not seem cocky, bored, or disinterested in the company. A little enthusiasm won‘t hurt you, especially when it comes to a potential new job. Every business wants to put their most enthusiastic MBAs forward with important clients and customers, so be sure to show your passion for your work. Another mistake you may be making unknowingly is how you portray yourself on social media. As an MBA, you know how important networking is, and these days, most of it is done online. Don‘t assume that employers aren‘t interested in your online profiles. Many employers now use social networking sites and online searches to check up on potential hires. Inappropriate photos and information, such as annoying material or implications of drinking and drug use are huge red flags to employers. Even discriminatory comments related to race, gender, or religion will leave employers with a bad impression. Make sure to remove any photos, content, or links that can work against you in an employer‘s eyes. Don‘t forget that practice makes perfect when it comes to finding a great MBA job. Earning your MBA was a huge accomplishment, but there‘s always room for improvement. Ask your classmates, peers, family, and even past co-workers or managers for feedback. Show multiple, trusted resources the job posting you‘re interested in, your cover letter and resume. Take constructive criticism on how it can be better. Do mock interviews to help relieve any tension and gain a better idea of how you‘d like to present yourself. With a few minor changes to your resume and the way you interact with others, you‘ll be hearing ―you‘re hired‖ in no time! Title Why MBA graduates are not getting hired Many of you MBA graduates unconsciously display unfavorable signs, and (72) ?▲ to bring out the best in yourselves. ◇While (73) ?▲ for jobs, you do not take your qualifications and experience into consideration. ◇You (74) ?▲ inappropriately, thus losing a good opportunity to have an interview. ◇You make the (75) ?▲ that employers know nothing about your online profiles. You should make full use of your skills to take a turn for the (76) ? ▲ . ◇ Try to show your (77) ?▲ to help the company, providing concrete examples of relevant experience.
第 10 页 共 14 页

(71) Commonly-made ?▲

Possible solutions

◇Be well-behaved, and (78) ?▲ to please the company. ◇Remove from the Internet your inappropriate photos, information, and discriminatory comments that may (79) ?▲ your employers unfavorably. Conclusion You are bound to (80) ?▲ in job hunting if you keep in mind that practice makes perfect and there is always room for improvement.

第五部分 书面表达(满分 25 分) 81. 请阅读下面背景材料,并根据问题,用英文写一篇短文向学校英文报投稿。 In China, an online shopping festival falls on November 11 when millions of Chinese shoppers go to Tmall.com and Taobao.com. In 2012, Tmall and Taobao together made 19.1 billion in sales on that day. However, in 2013, the shopping festival kicked off with an even stronger start – sales hit 100 million yuan 55 seconds after midnight and reached 35 billion at the end of the day. This is just one of many companies that did business on that day. What does this material reflect?What is behind the phenomenon? And what is your comment or advice on it? 注意: 1. 词数 150 左右。开头已给出,不计入总词数。 2. 作文中不得提及考生所在学校和本人姓名。 3. 参考词汇:理性的 rational With the swift development of the Internet,

参考答案与听力文稿 1. C 2. A 3. B 4. A 5. C 6. C 7. A 8. C 9. C 10. B 11. A 12. C 13. C 14. A 15. C 16. C 17. B 18. A 19. A 20. B 21. C 22. C 23. A 24. D 25. A 26. C 27. B 28. C 29. B 30. D 31. C 32. D 33. A 34. C 35. A 36. D 37. B 38. C 39. D 40. B 41. C 42. D 43. A 44. C 45. D 46. A 47. A 48. C 49. D 50. D 51. B 52. A 53. C 54. C 55. B 56. C 57. A 58. D 59. C 60. B 61. A 62. D 63. B 64. D 65. D 66. C 67. B 68. C 69. A 70. C 71. mistakes 72. fail 73. applying 74. behave 75. assumption 76. better 77. ability/capacity/qualifications 78. enthusiastic/passionate 79. impress 80. succeed A possible version: With the swift development of the Internet, we can see online shopping has become a new trend in our daily life. There are several factors behind this phenomenon. First of all, it is very convenient for people to purchase what they want or like with the Internet easily accessible via computers or cellphones. Second, people shopping online have more choices of goods than they do in real shops and are
第 11 页 共 14 页

able to save time as well. Third, the relatively low prices on the Internet also account for higher sales online. In my opinion, as the pace of life quickens, it is natural for people to choose online shopping to save time and energy. But when we enjoy the convenience it brings us, we should be careful because sometimes the quality of goods cannot be guaranteed. Furthermore, we‘d better stay rational and just buy what we really need, otherwise it would cause a waste of money and resources. (150 words)

听力文稿 Text 1 W: When shall we set off to the airport? M: I have reserved two first class seats on the plane leaving Shanghai for Hong Kong at 10:00 a.m. on Monday March 20. Text 2 W: Here is your bill, sir. Totally 850 RMB. Please sign your name here. M: No problem. I‘m leaving in the afternoon. May I store my luggage here? W: Sure, we‘ll keep it for you. M: Thank you very much. I‘ll be back by 4 p.m. Text 3 W: Mr. Chen is occupied at the moment and wants to know if your business is urgent. M: OK. I am in no hurry. I only want to talk about the complaints with him. W: He may want to get in touch with you soon. Would you please leave your card? Text 4 M: You look really pretty with the necklace. It is made in China and you can‘t find a better one than this one. W: I like everything about it except the price. It‘s a little overpriced. Lower the price, or I won‘t consider it. Text 5 W: How long will you study in the USA? M: About four years. W: Have you been to the USA before? M: I have been to San Francisco and Los Angeles to visit some universities with my classmates. Text 6 W: I hate my life! I really hope to live in the forest and meet no people. M: Hate your life? I think you have it made. W: Have it made? How would you like to take a million tests every week? And when I‘m not taking tests, I‘m studying. And I don‘t know when I can see my blue print.
第 12 页 共 14 页

M: Yeah, OK. You made your point! You are just on the course of realizing your blue print and you don‘t know what is the most wonderful at all! W: The most wonderful? You mean the course rather than the result? M: Clever. Your effort will pay off soon but you need patience. Text 7 M: May I have two tickets for August Rush? W: OK. All people say the film is worth seeing. Well, what time do you like to come to see? M: I hope so. Thanks. Two tickets for 2:30, please. Can I have the seat in the first twelve rows? W: Sorry. The tickets in the first twelve have been sold out. You can have two in the fifteenth row. M: Well. That is it. I will take two, please. W: It‘s 60 yuan in all, please. M: Sorry, we have student cards. We can get discount with these, can‘t we? W: Sure. That‘ll be 40 yuan, please. M: Here is 100 yuan. Text 8 W: Dad, can I go to see a movie with Sharon? M: Yeah, sure, but wait. Weren‘t you supposed to get a report card sometime this week? W: Well, oh yeah. Can I call Sharon now? M: Uh hum. You didn‘t answer my question. Did you receive it or not? W: I love you Dad! You‘re the best! M: Don‘t try to butter me up. I can guess that your answer means that you didn‘t do well in some of your classes, right? W: Well, I hate English and my English teacher is so boring, and he gets angry suddenly every time someone talks. M: In other words, you‘re not doing so well? W: Uh, a C…minus. The card is in my bag. M: Oh. Well, how are you doing in your Spanish class? You said you like that one. W: Well, I do, but I forgot to turn in a couple of assignments, and I had problems on the last test. All those verbs caused much trouble. I get them all mixed up in my head! Text 9 M: What do you think of studying abroad? W: I think it‘s a great idea. Are you planning to go abroad? M: Yes, I hope so. I am studying for my IELTS right now, you know International English Language Testing System. W: Sure. Which country do you want to go to? M: I‘d like to study in the UK, but it‘s really expensive. It will be almost three times higher than before. W: Have you applied to any schools there? M: Yes, I received a conditional offer from Oxford University the other day. W: Congratulations! Can you get an unconditional offer? M: I have to get an IELTS score of 7.5 overall.
第 13 页 共 14 页

W: If you study hard, I don‘t see why you wouldn‘t. M: Surely I have to work hard. W: Have you received any other offers? M: I was also accepted into Yale University, and Sydney University. W: The cost of living is lowest in America. And if you go to Oxford University, you‘ll probably be able to get any job you want in the future. M: I just can‘t decide where to go. It‘s not an easy decision to make. Text 10 You were in a serious situation. You need a friend. Your best friend is the one person you really needed and yet they weren‘t there for you to support or help you. They were too busy with their own life no matter how hard you tried to explain the situation. You might be angry. How do you forgive your friend? Don‘t react with hurtful words. The worst thing you could do in any situation is to criticize anyone. It only creates more hurt and anger and doesn‘t make you feel any better. If you have to get angry at your friend then write it all down. A popular method of getting rid of anger towards another is to write them a letter telling them exactly how you feel. Then burn it. It can be a freeing thing to do. In addition, take a breath and take a moment. Find a quiet place if you are able to and breathe deeply for a few moments while you try to clear you mind. This is a gift to yourself. Listen to soothing music if it helps to clear your mind. This time can help you to stay calm and make some wise decisions on how to handle the situation with your friend and begin to forgive them.

第 14 页

共 14 页


相关文章:
南京盐城2013-2014高三一模考试英语试题
南京盐城2013-2014高三一模考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。南京市、盐城市 2014 届高三年级第一次模拟考试 英语试题 2014.01 第一部分 听力(共两节,满分 ...
2016届南京、盐城高三一模英语试卷附答案
2016届南京盐城高三一模英语试卷附答案_英语_高中教育_教育专区。2016届南京盐城高三一模英语试卷附答案 南京市盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语...
2016年南京、盐城高三一模英语试卷附答案(高清完整版)
2016年南京盐城高三一模英语试卷附答案(高清完整版)_英语_高中教育_教育专区。伯乐识良马 得骥育优生 南京市盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语试题...
2016届南京、盐城高三一模英语试卷附答案(高清完整版)
2016届南京盐城高三一模英语试卷附答案(高清完整版)_英语_高中教育_教育专区。伯乐识良马 得骥育优生 南京市盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语试题...
江苏省南京市、盐城市2013届高三第一次模拟考试英语试题
江苏省南京市盐城市2013高三一次模拟考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。高三英语江苏省南京市盐城市 2013高三一次模拟考试 英语试题 YCY 本试卷...
2015南京市盐城市高三一模英语试题及答案
2015南京市盐城市高三一模英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2015南京市盐城市高三一模英语试题及答案_英语_高中教育_教育...
【2014南京盐城一模】江苏省南京市、盐城市2014届高三第一次模拟考试英语试题 Word版含答案
2014南京盐城一模】江苏省南京市、盐城市2014高三一次模拟考试英语试题 Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2014南京盐城一模,江苏省南京市,盐城...
2013南京外国语学校一模 江苏省南京市、盐城市2013届高三第一次模拟考试英语试题 Word版含答案
2013南京外国语学校一模 江苏省南京市盐城市2013高三一次模拟考试英语试题 Word版含答案_高中教育_教育专区。江苏省南京市盐城市 2013高三第一次模拟...
2016南京盐城一模英语试卷
2016南京盐城一模英语试卷_英语_高中教育_教育专区。南京市、盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语试题 第一部分 听力(共两节,满分 20 分)做题时,先将...
更多相关标签:
2016南京盐城一模 | 2015南京盐城一模数学 | 2016南京盐城一模英语 | 2016南京盐城一模语文 | 2016南京盐城一模作文 | 2014南京盐城一模数学 | 2015南京盐城一模政治 | 2016南京盐城一模生物 |