当前位置:首页 >> 英语 >>

高三英语高考第一轮单元复习Music


高三英语高考第一轮单元复习 Music
第Ⅰ卷 注意事项: 1.答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂写在答题卡上。 2.每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂 其它答案标号。不能答在试卷上。 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间

将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的 相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 ( ) 1. Where are the two speakers? A. In a hotel. B. At a dinner table. C. At the man’s house. ( ) 2. What is Susan Gray? A. A writer. B. A teacher. C. A reporter. ( ) 3. Which country did the woman visit last? A. Britain. B. France. C. Germany. ( ) 4. What did the man think of the play? A. It was boring. B. He was exciting. C. He liked it very much. ( ) 5. What’s the relationship between the man and woman? A. Husband and wife. B. Waiter and customer. C. Salesman and customer. 第二节 (共 15 小题;每题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,每小题将给 出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。 ( ) 6. What is the purpose of the woman’s visit? A. Business. B. Pleasure. C. Business and pleasure. ( )7. Where will the woman stay during her trip? A. At a friend’s home. B. At a hotel. C. At a university dormitory. ( ) 8. What other piece of information do we learn about the woman? A. Her parents are on the same trip. B. She enjoys traveling to different countries. C. She was born in that country. 听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。 ( ) 9. The man makes a reservation(预定) finally for which day? th A. March 20 . st B. March 21 . st C. May 21 . ( ) 10. What kind of room does the man prefer? A. A non-smoking room. B. A smoking room. C. Either one is okay. ( ) 11. How much will the man pay for the non-smoking room?

A. $ 80. B. $ 180. C. $ 88. 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。 ( ) 12. According to the girl, her father ____. A. is not home B. is on another line C. is at home but busy on something ( )13. What is the man’s telephone number? A. 598-7482. B. 587-4728. C. 589-7248. ( ) 14. The man tells the girl ____. A. that he will call again sometime after 7:00 p.m. B. to ask her father to call him later C. that he will drop by around 8:30 p.m. 听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。 ( ) 15. What is the main topic of the conversation? A. Problems with living in an apartment. B. A search for a new apartment. C. The cost of rent near universities. ( ) 16. How much money does Ann want to pay for rent? A. No more than $ 200. B. Around $ 200. C. A little more than $ 200. ( ) 17. How is Roger going to help her? A. He is planning on calling a friend who owns an apartment building. B. He will check the newspapers to see if he can find an apartment for rent. C. He is going to visit an apartment building near his place. 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 ( ) 18. What did Mr Smith do when he found his car stolen? A. He went to the police station. B. He looked everywhere for it by himself. C. He telephoned the police about it. ( ) 19. Why was Mr Smith happy when he came home from his office? A. His lost car was back again. B. His friends gave him two tickets for the concert. C. He got a letter from his friend. ( )20. What had happened when Mr and Mrs Smith came back from the theater? A. Their car was gone again. B. Almost everything was lost in their house. C. They found and caught the thieves. 第二部分:知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 ( ) 21. By using your eyes you can tell the direction ____ light comes. A. in which B. from which C. with which D. on which ( ) 22. The course normally attracts 20 students per year, ____ up to half will be from abroad. A. in which B. of whom C. with which D. for whom ( ) 23. –Why do you wear sunglasses on such a gloomy(阴沉的) day? --To protect my eyes ____ the dirt. A. from B. with

C. for D. about ( ) 24. He ____ up the presents he had got for his birthday and put them in the cupboard. A. put B. packaged C. picked D. got ( ) 25. I like the music ____he danced yesterday. A. with which B. against which C. to which D. to that ( ) 26. There’s a house ____ the base of the mountain. A. in B. over C. at D. by ( ) 27. He spoke at the top of his voice, ____ everybody could hear him. A. so that B. in order to C. so as to D. but ( ) 28. –Hello! May I speak to Jack, please? --Yes, speaking. --Oh, I ____ your voice at first. A. don’t recognize B. didn’t recognize C. hadn’t recognized D. haven’t recognized ( ) 29. I will never know what was on his mind at the time, nor will ____. A. anyone B. anyone else C. no one D. no one else ( ) 30. I ____ in Shanghai, but now I ____Beijing. A. was used to live; am used to live B. used to living; used to live C. used to live; am used to living D. was used to living; used to live ( ) 31. The boy pretended ____ when his mother came in. A. to be asleep B. to fall asleep C. sleepy D. asleep ( ) 32. There were ____many people in the street ____we soon got separated. A. such…that B. so…that C. so that…that D. such that…that ( ) 33. My friend Jane smiled at me ____. A. friendly B. in a friendly way C. in friendship D. like an old friend ( ) 34. Along with the letter was his promise ____ he would visit me this coming Christmas. A. which B. that C. what D. whether ( ) 35. The Great Britain ____England, Scotland, Wales and the Northern Ireland. A. makes up B. is made up of C. is made up D. is made of 第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 The Grand Ole Opry, in Nashville, Tennessee, has always been America’s most important concert hall for country music. Every Saturday night the place is filled to the ceiling with country music 36 . One 37 in January 1967, was a very 38 night at the Opry. For the first time, a 39 man was an attraction(引人注目). 40 music had always been thought of as “White music”. For many, it was a strange 41 to see Charley Pride step 42 the Opry stage. Some people left 43 about whether a black man could

sing country songs. 44 Charley’s smooth voice quickly 45 over the Opry 46 . Charley was so good that before 47 , he was country music’s biggest 48 . Like many country singers, Charley was 49 on a farm. He spent his youth milking cows and picking cotton. But he knew he wasn’t going to make 50 his career(职业). Later he became a baseball player. Charley made it to a major(主要的) league team. But he didn’t stay on for more than one season. In the winter, after the baseball season, Charley 51 at a local nightclub. One evening, Red Sovine, a great country music star, heard Charley sing. Red told Charley to sing. Red told Charley to forget about 52 and go for a singing career. Charley took the 53 and became a true hit-maker. His 54 were always near the top on the list. Some were Number one all over the country. Today Charley Pride is 55 one of the biggest stars in country music. But he says his real wish is to own a baseball team. ( ) 36. A. people B. sound C. fans D. songs ( ) 37. A. Saturday B. day C. time D. concert ( ) 38. A. cold B. special C. dark D. successful ( ) 39. A. young B. famous C. strong D. black ( ) 40. A. Classic B. Country C. Popular D. Light ( ) 41. A. look B. sight C. event D. evening ( ) 42. A. to B. up C. for D. onto ( ) 43. A. unsure B. curious C. bad D. excited ( ) 44. A. Then B. As C. But D. So ( ) 45. A. took B. won C. flowed D. carried ( ) 46. A. hall B. crowd C. concert D. singers ( ) 47. A. soon B. that C. now D. long ( ) 48. A. winner B. player C. star D. fan ( ) 49. A. known B. raised C. trained D. found ( ) 50. A. singing B. laboring C. sports D. agriculture ( ) 51. A. sang B. played C. fought D. worked ( ) 52. A. music B. jobs C. baseball D. agriculture ( ) 53. A. career B. change C. order D. advice ( ) 54. A. songs B. picture C. records D. concerts ( ) 55. A. still B. again C. even D. yet 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Americans have contributed to many art forms, but jazz, a type of music, is one of the art forms that were started in the United States. Black Americans, who sang and played the music of their homeland, created jazz. Jazz is a mixture of the music of Africa, the work songs the slaves sang, and religious music. Improvisation is an important part of jazz. This means that the musicians make the music up as they go along, or create the music on the spot. This is why a jazz song might sound a little different each time it is played. Jazz bands formed in the late 1800s. They played in bars and clubs in many town and cities of South, especially New Orleans. New Orleans is an international seaport, and people from all over the world come to New Orleans to hear jazz. Jazz became more and more popular. By the 1940s, you could hear jazz not only in clubs and bars, but in concert hall as well. Today, people from all over the world play jazz. Jazz musicians from the United States, Asia, Africa, South America, and Europe meet and share their music at festivals on every continent. In this way jazz continues to grow and change. ( ) 56. Which of the following is true according to the passage?

A. Jazz is now popular all over the world. B. Jazz now is a kind of religious music. C. Jazz is now played only in bars and clubs. D. Jazz is now played a little differently sometimes. ( ) 57. What can be the best title of the passage? A. American Art Forms. B. The Development of Jazz. C. The Music of Black Americans. D. The Birthplace of Jazz. ( ) 58. From the test it can be inferred that ____. A. New Orleans is the place where jazz was first produced B. the American people are all jazz lovers C. jazz is merely sung by the black when working D. jazz may become more popular as time goes on ( ) 59. According to the text, we can know that____. A. jazz comes from the work songs of slaves B. jazz comes from religious music C. jazz comes instant songs(即兴歌曲) D. all the above B As you explore music, you will find music that is familiar to you, you will find music that tells of interesting places and exciting things to do. You will find that expresses feelings that are often your own. Music is an expression of people. As you explore, you will find music of people at work, at play, and in worship(做礼拜). You will find expresses of love of country, love of nature, and love of home. Music is also an expression of the composer(作曲者). As an artist, the composer expresses his won music ideas. He studies that materials(素材) of music and discovers ways of using them. He looks for new kinds of musical expression. Music can suggest activities and feelings which we all share. We can enjoy playing and singing music, dancing and listening to the music of the people and the artists of different times and places. ( ) 61. The title of this passage can be____. A. Let’s Enjoy Singing and Dancing B. Let’s Explore Music C. Music—An Expression of Composers D. Music—A Suggestion of Feelings ( ) 62. In the first paragraph, the word “explore” means____. A. play B. love C. sing D. research ( ) 63. In the first paragraph, the writer asks us to ____. A. find fun in music B. be friendly to music C. express our feelings in music D. discover things and ;laces in music ( ) 64. From the second paragraph, we know that ____. A. you may listen to music at work or at play B. if we love music we will love the country, nature and home C. music mainly express of country, nature and home D. music can express how people live, work and think C Mathematical ability and musical ability may not seem on the surface to be connected, but people

who have researched the subject -- and studied the brain—say that they are. Research for my book “Later Talking Children” drove home the point to me. Three quarters of the bright but speech-delayed children in the group I studied had a close relative who was an engineer, mathematician or scientist, and four fifths had a close relative who played a musical instrument. The children themselves usually took readily to math and other analytical subjects and to music. Black, white and Asian children in this group show the dame patterns. However, looking at e larger world around us, it is clear that blacks have been greatly over represented in the development of American popular music and greatly underrepresented in such fields as mathematics, science and engineering. If the abilities required in analytical fields and in music are so closely related, how can there be this great discrepancy? One reason is that the development of mathematical and other such abilities requires years of formal schooling, while certain musical talents can be developed with little or no formal training, as has happened with a number of well-known black musicians. It is precisely in those kinds of music where one can acquire great skill without formal training that blacks have excelled popular music rather than classical music, piano rather than violin, blues rather than opera. This is readily understandable, given that most blacks, for most of American history, have not had either the money or the leisure for long years of formal study in music. Blacks have not merely held their own in American popular music. They have played a disproportionately large role in the development of jazz, both traditional and modern. A long string of names comes to mind—Duke Ellington, Scott Joplin, W.C. Handy, Louis Armstrong, Charlie Parker… and so on. None of this presupposes any special innate ability of blacks in music. On the contrary, it is perfectly consistent with blacks having no more such inborn ability than anyone else, but being limited to being able to express such ability in narrower channels than others who have had the money, the time and the formal education to spread out over a wider range of music, as well as into mathematics, science and engineering. ( ) 66. what is the main idea of the first paragraph? A. Mathematical ability and musical ability are connected. B. Mathematical ability has more to do with the brain than musical ability. C. More people are good at music than math. D. More research should be done into the relationship between mathematical ability and math ability. ( ) 67. The word “disparity” (Para. 3) most probably means ____. A. difference B. excellence C. inborn ability D. inability ( ) 68. What can be inferred about opera? A. It requires formal training. B. It is often enjoyed by those with strong analytical ability. C. It is disliked by blacks. D. It is more difficult to learn than classical music. ( ) 69. Which of the following statements ins true according to the last paragraph? A. Blacks have special innate ability in music. B. Unlike others, blacks do not have innate ability in music. C. Jazz is one of the narrow channels through which blacks express their ability in music. D. Those who have money and time choose mathematics over music. D When you are really big people listen to you. Perhaps that is why US basketball superstar Shaquille O’Neal will release his fourth rap(说唱音乐) album nest year. O’Neal the artist hasn’t piles up the same honors as O’Neal the athlete, but one of his previous(以前的)musical efforts resulted in 1 million record sales. The 2.16-meter giant has also starred in two movies. But these earned him more criticism than dollars

at the box office. O’Neal, 32, is not the only one to make the crossover(跨越) from the sports field to the world of entertainment. Star athletes have for years tried to match success in sport with success elsewhere. Often it is just about making more money as companies recognize the ability of sporting heroes to help sell their products. An obvious example of this trend is David Beckham’s presence(出现) just about everywhere, selling everything. He is now going to make his first movie. Wimbledon tennis champion Maria Sharapova will become the advertising face of a new digital camera. And Chinese sports stars are also making the movie. Just look at all Liu Xiang’s adverts, which seem to be taking over TV. All this marketing of sports stars has made some people wonder whether it affects sport? Is this trend of mixing sport, fashion and music taking the players away from their talented field and ruining the spirit of sport? ( ) 71. According to the article, O’Neal can make money mainly in ____ ways. A. one B. two C. three D. four ( ) 72. Companies recognized the ability of sports stars mainly ____. A. to make them more famous B. for their own purpose C. to earn their money D. to compete with them ( ) 73. Some people worry that sports stars’ moving into the world of entertainment will do harm to ____. A. the world of entertainment B. sports fans C. sport D. the families of sports stars ( ) 74. What is the best title of the article? A. Sports Stars Change to Entertainment B. Sports Stars Use Fame to Move into Entertainment C. How Sports Stars Earn Money D. How Companies Support Sports Stars ( ) 75. From the text we can know that____. A. Shaquille O’Neal is a famous Wimbledon tennis champion B. Maria Sharapova is a famous US basketball superstar C. David Beckham is a famous British film star D. Liu Xiang is a famous Chinese sports star E One of the most famous singing stars in the west, Elton John has been in the singing circle for over 30 years. “Candle In the Wind 97”, a song in memory of Diana, the late Princess of Wales killed in a car accident in Paris on August 31,1997, was especially well received. About 31.8 million copies of records have been sold, breaking the Guinness World Record of 30 million copies set by Bing Crosby’s “White Christmas”. From the 1970s to the 1980s, Elton published over 30 albums and made quite a lot of singing tours. He was known as the best rock-and-roll singer in the world after the Beatles because he filled the blank left by the disappearance of the latter in good time. Elton is not only a singer but also a philanthropist(慈善家). In 1993 he organized “Elton John AIDS Fund” and within four years he collected $12 million. It was the same interest in charity that made him a good friend of Princess Diana. He was given the title of Lard(勋爵)in 1995. Written by Bernie and sung by Elton in 1973, “Candle In the Wind 97” used to be a song especially for Marilyn Monroe, a famous US film star. When hearing the death of Princess Diana, they rewrote the song to honour her. The money from the sales of the records was given to Diana Charity Foundation. ( ) 76. The Song “Candle In the Wind 97” was produced in order to ____. A. remember the date when Diana dies B. break the Guinness World Record C. honour Princess Diana

(

(

D. honour Marilyn Monroe ) 77. ____composed the song in memory of Princess Diana. A. Beatles B. Monroe C. Bing Crosby D. Bernie and Elton ) 78. Elton John was given the title of Lord because ____. A. he was a good friend of Princess Diana B. he was famous in singing and active in charity C. he could collect $12 million in only 4 years D. he was a member of the royal family 第Ⅱ卷(共 35 分)

第四部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 此题要求改正所给短文中的错误.对标题号的每一行做出判断:如无错误,在该行右边的横线上划(√) ; 如有错误(每行只有一个错误) ,则按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词用斜线划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。 此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(^) ,在该行右边横线上写出该加的词。 此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。 The one telephone that was working in the 76.______ street is being used by a well-dressed woman who was 77.______ looking the directories(号码簿). A good-mannered 78.______ young man came up in hurry. He wanted to 79.______ take an urgent(紧急的) phone call home. 80.______ Seen the woman using the phone, he 81.______ had to wait. After over a quarter of 82.______ an hour, she said to her, “Can I help you 83.______ to discover the number you are looking for?” 84.______ “Oh, I’m not looking for the number,” she said, 85.______ “I’m picking out a name for my new baby.” 第二节:书面表达(满分 25 分) 以“音乐”为题,根据下面所给的材料,写一篇短文。 1.音乐分为古典音乐、流行音乐、摇滚音乐和爵士音乐。 2.失眠听“月光” ,孤独听“蓝色多瑙河” 。 3.音乐既是一种休闲方式,也是一种交际手段。 4.音乐的交际性比任何语言都强。 5.通过音乐可以学会书本上没有的东西。 6.校园需要音乐。 注意: 1.内容必须包括所有要点。 2.不要逐条翻译。 3.可以适当增加情节是行文连贯。 4.字数:100 左右。 参考词汇:古典音乐 classical music;摇滚音乐 rock-and-roll;失眠 insomnia;蓝色多瑙河 The Blue Danube

参考答案 Unit 5 Music 【听力录音材料】 Text One W: Dear, I feel hungry now. How about you? M: So do I. Let me call room service. Hello, room service. Please send a menu to 320 right away. Text Two W: Good evening, Professor David. My name is Susan Gray. I’m with the local newspaper. Do you mind if I ask you a few questions? M: Not at all. Go ahead, please. Text Three W: I did not see our boss yesterday. Has he come back? M: He is just back from France besides visiting Britain, Germany, and Spain. Text Four W: How did you like the play you saw last night? M: Well, I should have stayed at home. Text Five M: Good evening, Madam. There is a table for two over there. This way, please. W: Thank you. Could I see the menu, please? Text Six M: Your passport please. W: Okay. M: What is the purpose of your visit? W: I’m here to tour the capital for a few days. M: And where will you be staying? W: I’ll be staying in a room at a hotel downtown for the entire week. M: Okay. Uh, please open your bag. W: Sure. M: Okay…Everything’s fine. Uh, by the way, is this your first visit to the country? W: Well, yes and no. Actually, I was born here when my parents were working in the capital many years ago, but this in my first trip back since then. M: Well, enjoy your trip. W: Thanks. Text Seven

W: Hello. Sunnyside Inn. May I help you? M: Yes, I’d like to reserve a room for two on the 21st of March. st W: Okay. Let me check our bookings here for a moment. The 21 of May, right? M: No. March, not May. W: Oh, sorry. Let me see here. Well, would you like a smoking or non-smoking room? M: Non-smoking, please. W: Okay. M: Well, how much is the non-smoking room? W: $ 80 dollars, plus the 10% room tax. M: Okay, that’ll be fine. W: All right. Could I have your name, please? M: Yes. Bob Maexner. st W: Okay, Mr Maexner, we look forward to seeing you on March 21 . M: Okay. Goodbye. Text Eight W: Hello. M: Hello? Is your dad home? W: Oh, he can’t come to the phone right now. M: Okay, well, um, yeah, I need to talk to your dad. Um, yeah, could you take a message? W: Yeah. M: Yeah. My name’s Nick Johnson. W: The phone number? M: Yeah if you could tell him. The phone number is 589-7248. W: 589-7248? M: Yeah, right and if you could tell him to call me tonight between 7:00 and 8:30? W: Okay. M: All right. Now, I think you are his daughter. W: Yeah. M: Yeah, now what’s your name? W: I … I’m not supposed to tell you that. M: Ah, that’s really smart. All right, well, just tell him I called. W: Okay. M: Okay, bye. W: Bye. Text Nine M: Hello. W: Hello. Roger? This is Ann. M: Oh, hi, Ann. How are you been? And how’s your new apartment working put? W: Well, that’s what I’m calling about. You see, I’ve decided to look for a new place. M: Oh, what’s the problem with your place now? I thought you liked the apartment. W: Oh, I do, but it’s a little far from the campus. Do you think you could help? I thought you might know more about the housing situation near the university. M: All right. So, what kind of place are you looking for? W: Well, I’d like to share an apartment with one or two roommates within walking distance to school. M: Okay, how much do you want to spend on rent? W: Uh, somewhere under $ 200 a month. M: Hmm. And anything else? W: Heath, I need a parking space. M: Well, I know there’s an apartment around the corner that seems to be suitable for you. I’ll drop by there on my way to class today.

W: Hey, thanks a lot. M: No problem. Text Ten Here is a story about thieves. Mr Smith usually left his car outside his house. One night he put it there as usual again but when he came down the next morning to go t his office, he found that the car wasn’t there. He called the police and told them about it. They said they would try to find the car. When Mr Smith came home from his office that evening, the car was back again in its usual place in front of his house. He was very happy and found two concert tickets and a letter on one of the seats. The letter said, “We are very sorry. We took your car because of something important. Thank you for your car.” Mr and Mrs Smith went to the concert with two tickets the next night and they enjoyed themselves very much. When they got home, they found the thieves nearly took everything in their house. What do you think of the thieves in the story? 【答案】1.A 2.C 3.B 4.A 5.B 6.B 7.B 8.C 9.B 10.A 11.C 12.C 13.C 14.B 15.B 16.A 17.C 18.C 19.A 20.B 21. 【解析】选 B。此题考查“介词+关系代词”引导的定语从句的用法。介词 from 是根据 “come from”这一搭配而定的。 22. 【解析】选 B。该题考查“介词+whom”引导定语从句的用法,先行词为 20 students, 故填 of whom。 “up to half of whom”表示“20 个学生中的一半” 。 23. 【解析】选 A。 “protect sb/sth from/against sth”意为“保护某人/某事免收……的危害” 。 protect 后接较大的事情如天灾、战争等,多用 against 引出,如接较小的事情则用 from 引出。 24. 【解析】选 B。 “package up”意为“包装” 。句意为“他把收到的生日礼物包成一包放 在橱里。 ” 25. 【解析】选 C。 “dance to the music”意为“伴随着音乐跳舞” 。 26. 【解析】选 C。 “at the base of”意为“在……的底部” 。 27. 【解析】选 A。 “so that” 引导目的状语从句,表示“为的是……,以便……” ,从句中 往往有“can,could,will,would”等情态动词。句意为“他大声说话,以便让每个人 听见他。 ” ; “so that”也可以引导表示结果的状语从句,如: “They hurried me so that I forgot to bring my key. ” ,句意为“他们催我致使我忘了带钥匙。 ” 28. 【解析】选 B。本题考查动词时态。 “开始时,我没有听出你的声音。 ” ,用一般过去时。 29. 【解析】选 B。nor 表示否定,应用 anyone,而且表示除我以外的人,用 anyone else。 本句意为“我不知道他此时在想什么,别的任何人也不知道。 ” 30. 【解析】选 C。本题考查“used to do”和“be used to doing”的用法。 “used to do”表示 “过去常常” ; “be used to doing”表示“习惯于” 。 31. 【解析】选 A。 “pretend to do sth”是固定搭配,故 C、D 两项不符合;B 项应用 fall asleep 的完成式,表示结果状语,故选 A。 32. 【解析】选 B。本题考查“such…that”和“so…that”的辨析。作“如此……以至于” 解时,such…that 修饰名词,so…that 修饰形容词或副词;但名词前面如果有 many, much, little, few 修饰时,则需用 so…that,不用 such… that。 33. 【解析】选 B。friendly 是形容词,不能作状语;D 项在意思上重复。 34. 【解析】选 B。此题考查同位语从句。promise 后跟的从句一般为同位语从句。从句语 意完整,不缺语法成分,故用 that 引导。 35. 【解析】选 B。 “be made up of”意为“由……组成” ,而“be made of”意为“由……制 成” 。 36. 【解析】 选 C。fan 意为“ (运动、电影等的) 狂热爱好者” 。如 “country music fans”乡村音乐迷, “baseball fans”棒球迷。 37. 【解析】选 A。从上下文中的“Every Saturday night the place is…”可知,这里指的是 1967 年的一月 的一个星期六。

38. 【解析】选 B。作为地位低下的黑人能第一次登上美国的乡村音乐大厅舞台,是不同寻常的事。 39. 【解析】选 D。从上下文的“whether a black man could sing country songs…”可知,Charley 是个 black man。 40. 【解析】选 B。根据上下文,此处应该指的是 country music。 41. 【解析】选 B。sight 在此处意为“情景,奇观” 。这里指黑人 Charley 登上舞台真是一个大奇观。 42. 【解析】选 D。 “step onto the stage”指由台下“走上舞台” , “on the stage”意思是“在舞台上” 。 43. 【解析】选 A。因为以前黑人从未唱过乡村歌曲,所以有些人对 Charley 登台演唱是否成功没有把握。 44. 【解析】选 C。可是 Charley 那浑圆的歌喉很快征服了在场的所有听众。 45. 【解析】选 B。 “win over”意为“战胜,压倒,赢得” 。 46. 【解析】选 B。crowd 意为“人群” ,在这里指舞台下的广大听众。 47. 【解析】选 D。 “before long”意为“不久” ,相当于 soon,而“long before”译为“很久以前。 48. 【解析】选 C。 ”star 意为“歌星” ,在这里指 Charley 唱红了,成了红歌星。 49. 【解析】选 B。像许多乡村歌手一样,Charley 靠务农为主。raise 意为“喂养,饲养” ,原意是“举起,拾 起” ,及物动词。 50. 【解析】选 D。可是 Charley 并不打算把务农作为他终生的职业。 51. 【解析】选 A。Charley 在当地的一家夜总会里唱歌。 52. 【解析】选 C。Red Sovine 听了 Charley 的歌后,想让他忘掉棒球,专心于歌唱事业。 53. 【解析】 选 D。 Charley 听取了 Red Sovine 的建议。 advice 是不可数名词, 如一条建议用 “a piece of advice” 。 54. 【解析】选 C。Charley 唱得走红了,成了焦点人物,他的唱片、音带销售量总是排名榜蛔。常用词组: “keep a record”意为“保持记录” , “break a record”意为“打破记录” 。 55. 【解析】选 A。直到今天 Charley 仍是一位最优秀的乡村音乐歌星之一。 56. 【解析】选 A。从文中的描述可知,jazz(爵士音乐)是非洲音乐,奴隶的劳动号子与宗教音乐的混合体, 在酒吧、音乐大厅都能演奏,一首 jazz song 每次演奏都有所不同,目前风靡全世界,四个选项只有 A 正确。 57. 【解析】选 B。全文讲述 jazz 的起源、发展与现状。 58. 【解析】选 D。文中说 New Orleans 是国际化大港口,世界各地的人来此听 jazz,B、C 项文中没有提到, 而 D 项文中生说 jazz 在继续发展与变化,由此可推知 D 项正确。 59. 【解析】选 D。根据第二段可知,D 是正确选项,A、B、C 都不完整。 60. 【解析】 选 B。 这是一道主旨大意题。 短文首句 “As you explore music, you will find music that is familiar to you…”表明,最佳答案为 B。 61. 【解析】选 D。这是一道猜测词义题。explore 有“探索,研究” 之意。 62. 【解析】选 A。这是一道归纳概括段落大意题。作者在短文第一段中要求我们在音乐中寻找乐趣,故答案为 A。 63. 【解析】选 C。这是一道细节题。由短文第二段尾句“You will find expresses of love of country, love of nature, and love of home.”可以看出,音乐是对祖国、大自然、对家的爱的表达。 64. 【解析】选 A。该题要求第一段的中心思想。该段主要说明也一个人可以同时具有数学能力和音乐能力。例 如作者的调查发现,四分之三的孩子都有一个亲属是工程师、数学家或科学家;五分之四的孩子都有亲属会 演奏一种乐器。而且孩子本身通常即喜欢数学又喜欢音乐。因此,答案应选 A。 65. 【解析】选 A。该题要求从上下文猜测词义。在第二段中作者指出,在美国通俗音乐的发展中,黑人占大多 数。而在数学、科学和工程等领域,黑人的人数较少。在第三段中,作者则对这一差别做了解释。因此答案 选 A。 66. 【解析】选 A。该题是一道推断题。根据第四段黑人在那些不需要正规训练就能获得非凡技能的音乐形式中 显得特别突出,因此选 A。 67. 【解析】选 C。该题要求理解第六段中的内容。A 错,根据第一句,黑人在爵士乐方面的杰出成就一点都不 表明黑人在音乐方面有特殊的天才;B 错,根据第二句,黑人的能力同一般人一样;C 对,根据第二句,与 其他有钱和时间来接受正规教育的人比,黑人只能用较为狭窄的途径表现才能;D 错,根据第二句,那些有 钱和时间接受正规教育的人可以学到更为广泛的音乐技能,所以 C。 68. 【解析】选 C。这是一道细节判断题。认真阅读分析原文不难发现,原文前三段直接或间接介绍了 O’Neal 在篮球、说唱音乐和电影三个方面赚钱的情况,可见答案为 C。 69. 【解析】 选 B。 这是一道推理判断题。 由原文第四段 “Often it is just about making more money as companies

recognize the ability of sporting heroes to help sell their products.”可以推断出答案为 B。 70. 【解析】选 C。这是一道细节判断题。文章最后一段体现答案。 71. 【解析】选 B。这是一道标题判断题。认真分析原文不难发现,本文自始至终介绍体育明星凭借自身的名声 进入娱乐圈的发展情况以及引起的非议,因此以“Sports Stars Use Fame to Move into Entertainment” 为题既具有高度的概括性、强烈的针对性,而且因标题批评力度大讽刺意味浓而具有一定的醒目性。 72. 【解析】选 D。这是一道细节判断题。根据文章内容不难得出正确答案为 D。 73. 【解析】选 C。这是一道细节题。in memory of 表示“纪念” 。 74. 【解析】选 D。这是一道细节题。从最后一段第一句可知。 75. 【解析】选 B。从第三段可知。 76. 去掉 one,或将 one 改为 only。 77. is 改为 was,表达过去的动作。 78. 在 looking 后加 through,意为翻阅电话号码簿。 79. 在 in 后加 a,in a hurry 为固定短语。 80. take 改为 make,make a phone call 是固定短语。 81. Seen 改为 Seeing,年轻人是 see 动作的执行者。 82. 正确。 83. she 改为 he。 84. discover 改为 find。 85. the 改为 a,此处的 number 不是特指哪一个。 One possible version: Music Music is mainly divided into four parts: classical, pop, rock-and-roll, jazz. If you have insomnia, you can listen to Beethoven’s “Moonlight”; if you feel lonely, you can listen to John Strauss’ “The Blue Danube”. Music is a way of relaxing as well as a way of communication. The communication ability of music is stronger than that of languages. You may not understand foreigners, but if you play a well-known music, you will become good friends. Music can teach something that you cannot find in books. We may not learn all the knowledge, but we cannot be an idiot on music. School is the place for study, but it needs music as well.


相关文章:
高三英语高考第一轮单元复习 Music
高三英语高考第一轮单元复习 Music_专业资料。高三英语高考第一轮单元复习 Music 第Ⅰ卷 注意事项: 1.答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用...
高三英语高考第一轮单元复习 Music
高三英语高考第一轮单元复习 Music高三英语高考第一轮单元复习 Music 第Ⅰ卷 注意事项: 1.答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂写在...
高三英语高考第一轮单元复习 Music
高三英语高考第一轮单元复习 Music_专业资料。高三英语高考第一轮单元复习 Music 第Ⅰ卷 注意事项: 1.答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用...
高三英语高考第一轮单元复习Music
高三英语高考第一轮单元复习Music高三英语高考第一轮单元复习 Music 第Ⅰ卷 注意事项: 1.答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂写在...
高三英语高考第一轮单元复习Music
高三英语高考第一轮单元复习Music高三英语高考第一轮单元复习 Music 第Ⅰ卷 注意事项: 1.答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂写在...
高三英语高考第一轮单元复习 Music
高三英语高考第一轮单元复习 Music_英语_高中教育_教育专区。高三英语高考第一轮单元复习 Music 第Ⅰ卷 注意事项: 1.答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号...
高三英语高考第一轮单元复习
新闻 网页 贴吧 知道 音乐 图片 视频 地图 百科文库 搜试试 3 帮助 全部 ...高三英语高考第一轮单元复习_专业资料。高三英语高考第一轮单元复习 Life in ...
高三英语高考第一轮单元复习 (2)
新闻 网页 贴吧 知道 音乐 图片 视频 地图 百科文库 搜试试 3 帮助 全部 ...高三英语高考第一轮单元复习 (2)_专业资料。高三英语高考第一轮单元复习 The ...
高三英语高考第一轮单元复习(2)
新闻 网页 贴吧 知道 音乐 图片 视频 地图 百科文库 搜试试 7 帮助 全部 ...高三英语高考第一轮单元复习 The United Kingdom 一、听力: (共两节,满分 30 ...
高三英语高考第一轮单元复习
新闻网页贴吧知道音乐图片视频地图百科文库 搜 试试 帮助 全部 DOC PPT TXT ...高三英语高考第一轮单元复习 Theme parks Part One: Teaching Design (第一部分...
更多相关标签: