《优化方案》2013 高考总复习英语（福建泉州北师大版专用）必修 五 Unit14 强化演练知能闯关
Ⅰ.品句填词 1．You deserve a ____________(奖励) for being so helpful. 答案：reward 2．You’d better ____________ (请教)a doctor about your uncle
ar disease. 答案：consult 3．Tell her to make a timetable so she can finish the plot ____________(总结)on time. 答案：summary 4．I turned up for the ____________(约会)five minutes late. 答案：appointment 5．Does the ____________(描述)fit your personality? 答案：description 6．It’s my ____________(责任) to report the news and tell people what’s going on. 答案：responsibility 7．Please tell me how to ____________(辨别，分辨) a poisonous snake from a harmless one. 答案：distinguish 8．By the 1980s，the computer industry was ____________(繁荣)，for more and more families have more than one computer. 答案：booming 9．Average family size has ____________(减少) from five to three children. 答案：decreased 10．Their new pool made them the ____________(羡慕) of their neighbors. 答案：envy Ⅱ.选词填空 come into existence，hesitate，thanks to，in response to，surrounding，as long as， aid，inspect，get across，rather than 1．He was happy to be at home again in his familiar ________________. 答案：surroundings 2．Scientists have many theories about how the universe first________________. 答案：came into existence 3．The law was passed ________________ public pressure. 答案：in response to 4．________________ our teacher，we have achieved so many achievements. 答案：Thanks to 5．I spoke slowly，but my meaning didn’t ________________. 答案：get across 6．He ________________ before he answered because he didn’t know what to say. 答案：hesitated 7．I think I’ll have a cold drink ________________ coffee. 答案：rather than 8．________________ you need me，I will stay. 答案：As long as 9．Premier Wen has ever ____________ Linyi，a former revolutionary base. 答案：inspected 10．They were accused of ____________ him in his escape.
答案：aiding Ⅲ.完成句子 1．那个家伙声称他是镇上最好的医生。 That guy ________ ________ that he is the best doctor in the town. 答案：makes out 2．她设法与我的朋友取得了联系。 She managed to ________ ________ ________ with my friends. 答案：get in touch 3．我们的教室一直都保持得很干净。 We keep our classroom clean ________ ________ ________. 答案：at all times 4．请不要和你的同学争吵。 Please don’t ________ ________ your classmates. 答案：argue with 5．昨天下午我才把所有的客人都打发走了。 Not until yesterday afternoon did I ________ ________ all my guests. 答案：send off Ⅳ.语法专练 本单元语法——间接引语 句型转换 1．“I’ll behave myself，”he promised. →He promised________________________. 答案：(that)he’d behave himself 2．He asked，“Did Tom leave today or yesterday？” →He asked ________________________. 答案：whether Tom had left that day or the day before 3．“You are reading，aren’t you？”he said to me. →He asked me ________________________. 答案：whether I was reading or not 4．“What did you say？”Tom asked Lily. →Tom asked Lily ________________________. 答案：what she had said 5．She said to us，“Sit down，please.” →She asked us ________________________. 答案：to sit down 单项填空 6．(2011·高考重庆卷)It is not always easy for the public to see ________ use a new invention can be of to human life. A．whose B．what C．which D．that 解析：选 B。本题考查宾语从句。what 引导宾语从句，同时在从句中作 use 的定语。还原句 子为“a new invention can be of what use”。 7．Mr.Smith thought that ________ take it back ________. A．I shall；tomorrow B．I shall；the next day C．he should；tomorrow D．he would；the next day 解析：选 D。句意：史密斯先生以为第二天他就能把它取回来。当主句用过去时态时，其后 的宾语从句的谓语动词通常采用相应的过去时态。此外，在间接引语中，采用 the next day 来取代直接引语中的 tomorrow。 8．“Leave the dog as it is，”mother shouted to us. →Mother asked us ________ the dog as it ________. A．to leave；is B．to leave；was
C．to leaving；was D．to leaving；is 解析：选 B。ask sb.to do sth.“要求某人干某事”，为固定结构。由 asked 为过去时， 可知应用 was，故答案选 B。 9．The tourist asked the guide where he ________ visit the next day. A．was going to B．will C．is going to D．is to 解析：选 A。宾语从句时态应与 asked 保持一致，所以用 was going to。 10．Could you tell us ________ happens when one student in class expresses a personal opinion ________ maybe offends other students? A．that；that B．what；where C．that；where D．what；that 解析：选 D。分析题干不难看出，________happens 是一个间接引语，作 tell 的宾语从句， 从句中缺少主语，所以第一个空要用 what；在 when 引导的时间状语从句中 opinion 是先行 词，定语从句________ maybe offends other students 中缺少主语，所以用 that 引导。 11．They are just college graduates and don’t realize ________ to start and run a company. A．what takes it B．what they take C．what takes them D．what it takes 解析：选 D。句意：他们是刚毕业的大学生，还没有认识到开办和经营一家公司需要什么。 在 realize 的宾语从句中，用了固定句式：It takes(sb.)sth./some time to do sth.“花 费(某人)??做某事”，what 引导宾语从句，同时在从句中作 take 的宾语。 12．He said that his car ________ stolen and he ________ have to telephone the police. A．was；would B．has been；will C．had been；would D．had been；will 解析：选 C。steal 动作显然在 said 前发生，故其表示“过去的过去”，应用过去完成时， 而后一空表示过去的将来，用 would do。 13．—Why did you talk to the teacher after class? —I didn’t understand ________ during the lecture. A．the problem did she tell us B．how did she say C．that she was talking about D．what she was teaching 解析：选 D。understand 后宾语从句用陈述句语序，what 作 teach 的宾语。 14．“Do close the door，please.”he said to his sister. →He asked his sister ________ the door. A．to close B．closed C．closes D．closing 解析：选 A。ask sb.to do sth.“要求/请求某人干某事”，为固定搭配形式，close 前的 do 是为了加强语气。 15．The teacher said，“Do the exercises.” →The teacher told us ________ the exercises. A．do B．doing C．to doing D．to do 解析：选 D。tell sb.to do sth.“吩咐某人干某事”，为固定搭配。 A卷 Ⅰ.单项填空 1．(2012·北京西城测试)—Have you got used to the Chinese food，Robert? —Yes.But I don’t like________when a Chinese host keeps serving me the food I don’t like.
A．this B．that C．those D．it 解析：选 D。考查 it 的用法。句意：——你习惯吃中餐了吗，Robert？——习惯了。但是 当中国的主人一直让我吃我不喜欢的菜时，我就不喜欢中餐了。分析句子可知，when 引导 宾语从句，作 like 的宾语。所以空处只能填形式宾语。在英语中作形式主语和形式宾语的 只有 it，所以本题选 D。 2．Leave your key with a neighbor ________ you lock yourself out one day. A．ever since B．even if C．soon after D．in case 解析：选 D。in case 以防万一。句意为：留一把钥匙给邻居，以防有一天你把自己锁在外 面。 3．We are at your service.Don’t ________ to turn to us if you have any further problems. A．beg B．hesitate C．desire D．seek 解析：选 B。考查动词词义辨析。beg 乞求，乞讨，恳求；hesitate 犹豫，踌躇；desire 欲望；愿望；seek 试图，要求。句意：我们为你服务。当你有任何问题时，请毫不犹豫的 向我们求助。故选 B。 4．We did all we could to ________ the girl，who had been feeling down because of her failure in the job interview. A．adjust B．comfort C．toast D．recommend 解析： B。 由后面的定语从句可以看出， 选 小女孩非常失落， 所以应该选择 comfort(安慰)。 句意为：我们竭尽全力的安慰这位女孩， 她因为面试失败而变的非常沮丧。 adjust“适应”； toast “敬酒，烤”；recommend“推荐”。 5．—Can I help you? —I’d like a room with a bath.How much do you ________？ A．offer B．afford C．charge D．spare 解析：选 C。“charge”同“demand”，意为“要(价)，收(费)”。 6．We all feel the cold to different degrees，________on our gender，fitness，age， diet，how much sleep we have，and even the company we keep. A．depending B．depended C．to depend D．having depended 解析：选 A。考查非谓语动词的用法。语意：我们都在不同程度上有冷的感觉，这取决于我 们的性别、健康状态、年龄、饮食、睡眠时间，甚至取决于我们与什么人为伍。注意 depend 的动作与 degrees 是逻辑上的主谓关系，而且这个动作是作状语的，所以用现在分词形式。 故选 A。 7．—So why do we ________ the people who do them so poorly. —There can be only one answer－because they are women，and the work is so hard. A．punish B．blame C．reward D．claim 解析：选 C。本题考查动词辨析．从后面一句话所提供的语境分析，此处用动词 reward，表 示“奖赏”的意思。 8．A university is an educational institution which________degrees and carries out research. A．rewards B．awards C．grants D．presents 解析：选 B。句意：大学是授予学位和进行研究的教育机构。reward 意为“酬谢，回报”； award 意为“授予”；grant 意为“同意(给予)，答应(请求)”；present 意为“颁发，呈 递”。故选 B。
9．(2011·高考山东卷)He had his camera ready ________ he saw something that would make a good picture. A．even if B．if only C．in case D．so that 解析：选 C。考查引导词。句意“他准备好了相机以防看到可以拍摄的景物。”in case 为 “以防；以免”even if 为“即使”，if only 为“如果??”，so that “为了，以便”。 10．The doctor said that the patient had to ________ at once. A．operate B．operate on C．be operated D．be operated on 解析：选 D。考查 operate 的用法。operate vi.后加介词 on，再加宾语。the patient 与 operate on 之间为被动关系，所以用 be operated on。 11．I’d try even if I may fail ________ sit there worrying in time of trouble. A．rather than B．other than C．more than D．less than 解析：选 A。rather than 而不是，other than 除了， more than 不仅仅，less than 少 于。句意：尽管可能会输，我还是会尝试，而不是在麻烦时坐在那边担心。 12．I’m lucky because my job has ________ hours，and I can come and go pretty much as I want. A．changing B．flexible C．basic D．moveable 解析：选 B。考查形容词辨析。 flexible 意思为“灵活的”， flexible hours 意思为“弹 性工作时间”， 这与下一句表达的相吻合。 changing 变化的； basic 基本的； 基础的； moveable 活动的。 13．—Four dollars a pair.I think it’s a bit too much. —If you buy three pairs，the price for each will to three fifty. A．come down B．take down C．turn over D．go over 解析：选 A。句意：——4 美元一双，我认为价格有点高。——如果你买 3 双，可以便宜点， 每双的价格为 3.5 美元。come down 意为“价格降低，温度下降”；take down 意为“写下， 记下”；turn over 意为“翻身，翻转”；go over 意为“复习”。故选 A。 14．John cannot afford to go to university，________going abroad. A．nothing but B．anything but C．not to speak of D．nothing to speak of 解析：选 C。句意：John 上不起大学，更不用说出国了。从上下文来看，这里要填的是一个 表示“更不用说，更谈不上”之意的短语。not to speak of 表示“更不用说”，因而选 C。 nothing but 意为“仅仅，不过”；anything but 意为“一点也不，根本不”；nothing to speak of 意为“(因极不重要或极小而)不值一提”。 15．—I hope you’re enjoying your stay here. —If it________for the climate，I would like it very much. A．isn’t B．hasn’t been C．weren’t D．hadn’t been 解析：选 C。句意：——我希望你在这里过得愉快。——要不是这里的气候的话，我会非常 喜欢这儿。前面说如果不是这里的气候的话，可以看出如果不是这里的气候，我会非常喜欢 这里的。这里的气候就这样了，所以这里应该用虚拟语气，be 在虚拟语气中要用 were。所 以选 C。 Ⅱ.完形填空 Words：270 难度系数：★★★ 建议用时：16 分钟 A man who knows how to write a personal letter has a very powerful tool.A letter can be enjoyed, read and __1__.It can set up a warm conversation between two people far apart(远离的)；it can keep a __2__ with very little effort. I will give __3__.A few years ago my older brother and I were not getting
__4__.We had been close as __5__ but had grown apart.Our meetings were not __6__； our conversation was filled with arguments and quarrels；and every effort to clear the air seemed to only __7__ our misunderstanding.Then he __8__ a small island in the Caribbean and we __9__ touch.One day he wrote me a letter， which was beyond my wildest dream.He described his island and its people，told me what he was doing， said how he felt，and encouraged me to __10__.Rereading the letter，I was __11__ by its humor (幽默)and clever expressions.These were all qualities for which I had __12__ respected my older brother but __13__ he no longer had them.I had never known he could write so __14__.And with that one letter we became friends __15__. It might never have occurred to __16__ to write me if he had not been in a place where there were no __17__.For him，writing was a necessity.It also turned out to be the best way for us to get back in touch.Because we live in an age of __18__ communication (通讯)，people often __19__ that they don’t always have to phone or email.They have a __20__.And that is to write. 【解题导语】 在当今通讯发达的时代，除了电话和电子邮件等便利的通讯工具外，还有一 种似乎已经被人们忘却的选择，那就是书信。正是因为书信，作者和哥哥才言归于好。 1．A.received B．rewritten C．returned D．reread 解析：选 D。信件可以被欣赏，被读，被“重新读”。前三项都与本句内容不符。 2．A.record B．promise C．friendship D．secret 解析：选 C。根据前一个分句中的内容可知几乎不费力气就可以用信件保持“友谊”。 3．A.an example B．a lesson C．an experience D．a talk 解析：选 A。上文叙述的是信件的益处，本段则用作者与哥哥重归于好的例子进行证明，由 此可知是“例证”。 4．A.through B．together C．along D．away 解析：选 C。本段中间部分提到两人之间存在误解，由此可知两个人在几年前相处得不好。 get along 相处融洽。 5．A.brothers B．children C．fellows D．classmates 解析：选 B。根据本句后半部分中的内容可知两个人在小的时候关系非常密切，只是随着年 龄的增长才疏远了对方。 6．A.normal B．necessary C．pleasant D．possible 解析：选 C。既然两个人的谈话充满了争论和争吵，他们的见面自然是“令人不愉快的”。 7．A.deepen B．start C．express D．settle 解析：选 A。每次试图缓和这种气氛的努力都只会“加深”他们之间的误解。 8．A.toured B．stopped over C．reached D．moved to 解析：选 D。后来他“搬到”了加勒比海的一个小岛上。A 项表示“周游”，B 项表示“中 途停留”，C 项表示“到达”，都不符合语境。 9．A.lost B．kept in C．needed D．got in 解析：选 A。作者的哥哥搬到了另外一个地方，两人自然“失去”了联系。 10．A.think B．write C．enjoy D．read 解析：选 B。对方首先打破僵局，主动给作者写信，显然是鼓励作者也给他“写信”，以便 加强两个人之间的交流。
11．A.driven B．beaten C．surprised D．honored 解析： C。 选 作者没有想到哥哥的语言如此幽默， 表达方式如此高明， 所以感到非常“惊奇”。 12．A.never B．seldom C．sometimes D．once 解析：选 D。所有的这些才能“曾经”让作者十分尊重自己的哥哥。前两项表示的都是否定 含义，可排除。 13．A.realized B．judged C．thought D．expected 解析：选 C。作者曾经尊重哥哥的才华，“以为”他如今不再像昔日那样才华横溢。 14．A.well B．often C．much D．soon 解析：选 A。上文叙述的是作者从哥哥的来信中又领略到了他往昔的才华，所以作者从不知 道他可以写这么“好”。 15．A.later B．anyhow C．too D．again 解析：选 D。两个人小时候亲密无间，后来产生了隔阂，如今这封信“又”让兄弟俩成为了 好朋友。 16．A.us B．anyone else C．someone D．my brother 解析：选 D。本句是对过去情况的虚拟，意思是说如果作者的哥哥没有去那个地方，他也许 永远不会想到给作者写信。 17．A.mail services B．transport services C．phones D．relatives 解析：选 C。作者的哥哥去了加勒比海的一个小岛，无法与作者“电话”联系，不得不写信 与作者交流。 18．A.poor B．easy C．popular D．busy 解析：选 B。我们生活在通讯发达的时代，用电话和电子邮件等方式联系非常“容易”。 19．A.believe B．decide C．argue D．forget 解析：选 D。在通讯发达的时代，人们经常“忘记”他们不必总是使用电话或者电子邮件。 20．A.habit B．choice C．method D．plan 解析：选 B。除了电话和电子邮件之外，人们还有另外一种“选择”，那就是写信。 Ⅲ.阅读理解 Words：290 难度系数：★★ 建议用时：6 分钟 Brave Frenchman Found Half?way Around the World (NEW YORK)A French tourist highly praised for rescuing a two?year?old girl in Manhattan said he didn’t think twice before diving into the freezing East River. Tuesday’s Daily News said 29?year?old Julien Duret from France is the man who left the spot quickly after the rescue last Saturday. He lifted the little girl out of the water after she fell off the bank at the South Street Seaport museum.He handed the girl to her father，David Anderson，who had dived in after him. “I didn’t think at all，” Duret told the Daily News.“It happened very fast.I reacted very fast.” Duret，an engineer on vacation，was walking with his girlfriend along the pier (码 头) when he saw something falling into the water.He thought it was a doll，but realized it was a child when he approached the river.In an instant，he took off his coat and jumped into the water.
When he reached the girl，she appeared lifeless，he said.Fortunately，when she was out of the water，she opened her eyes. Anderson said his daughter slipped off the bank when he was adjusting his camera.An ambulance came later for her ， said Duret ， who was handed dry clothes from onlookers.Duret caught a taxi with his girlfriend shortly after. The rescue happened on the day before he left for France.Duret said he didn’t realize his tale of heroism had greatly moved New York until he was leaving the city the next morning. “I don’t really think I’m a hero，”said Duret.“Anyone would do the same thing.” 【解题导语】 本文是一则报道。Duret 和女朋友在码头散步时救了一个落水的小女孩。 1．Why was Duret in New York? A．To meet his girlfriend. B．To work as an engineer. C．To spend his holiday. D．To visit the Andersons. 解析：选 C。细节理解题。根据第五段第一句中的信息 Duret，an engineer on vacation 可知，他到纽约度假来了。 2．What did Duret do shortly after the ambulance came? A．He was interviewed by a newspaper. B．He asked his girlfriend for his dry clothes. C．He went to the hospital in the ambulance. D．He disappeared from the spot quickly. 解析：选 D。细节理解题。根据倒数第三段内容可知，救护车来后不久 Duret 就和他的女友 乘出租车离开了现场，从第二段也可看出救人后他很快就离开了现场，所以答案选 D 项。 3．Who dived after Duret into the river to save the little girl? A．David Anderson. B．A passer?by. C．His girlfriend. D．A taxi driver. 解析：选 A。细节理解题。根据第三段的最后一句“He handed the girl to her father， David Anderson，who had dived in after him.”可知，跟在他(Duret)后面跳进河里救小 女孩的是女孩的父亲 David Anderson。 4．When was Duret most probably found to be the very hero? A．The day when he was leaving for home. B．A couple of days after the girl was rescued. C．The first day when he was in New York. D．The same day when he was interviewed. 解析：选 B。推理判断题。因为营救那个女孩后 Duret 很快就离开了现场，所以当天没有人 知道他到底是谁，记者不可能在当天采访他，排除 D 项；事情发生在他准备离开纽约的前一 天，故排除 C 项；根据倒数第二段可知，Duret 直到离开才意识到自己的英雄主义故事对纽 约感动之大， 但看不出是在动身回家的当天人们就知道他是救人英雄的， 再结合第二段内容 可知人们很可能是过了几天后才发现 Duret 是救人英雄的。 B卷 A Words：334 难度系数：★★★ 建议用时：9 分钟 Three Central Texas men were honored with the Texas Department of Public Safety’s Director’s Award in a Tuesday morning ceremony for their heroism in saving the victims of a serious two?car accident. The accident occurred on March 25 when a vehicle lost control while traveling on rain?soaked State Highway 6 near Baylor Camp Road.It ran into an oncoming vehicle， leaving the occupants trapped inside as both vehicles burst into flames.
Bonge was the first on the scene and heard children screaming.He broke through a back window and pulled Mallory Smith,10，and her sister，Megan Smith,9，from the wreckage.The girls’mother， Beckie Smith， not with them at the time of the wreck， was as they were traveling with their babysitter ， Lisa Bowbin.Beckie Smith still remembers the sickening feeling she had upon receiving the call informing her of the wreck and the despair as she drove to the scene.Bozeman and Clemmons arrived shortly after Bonge and helped rescue the other victims and attempted to put out the fires. “I was nervous，” Bozeman said.“I don’t feel like I’m a hero.I was just doing what anyone should do in that situation.I hope someone would do the same for me.” Everyone at the accident made it out alive ， with the victims suffering from nonlife?threatening injuries.Mallory Smith broke both femurs，and Megan had neck and back injuries.Bowbin is still recovering from a broken pelvis，ankle and foot. The rescuers also were taken to the hospital and treated for cuts and smoke breathing， Bonge said. In addition，Bozeman got to meet accident victim Anthony Russo in the hospital after the accident，where Russo presented him with a glass frame inscribed with “Thank you”．Those involved in that fateful encounter on Highway 6 credited God blessing for bringing them together. “Whatever the circumstances，Tuesday’s ceremony provided a time to be grateful for those who put their lives on the line for the lives of complete strangers，” Beckie Smith said.“We’re calling it the Miracle on Highway 6.” 1．What’s the main idea of the passage? A．Three persons were awarded for rescuing victims in a car accident. B．Three ordinary people were regarded as great heroes. C．Several victims were carried to safety from the burning cars. D．A car accident occurred on rain?soaked State Highway 6. 解析：选 A。主旨大意题。这是一篇新闻报道。从第一段第一句“Three Central Texas men were honored with the Texas Department of Public Safety’s Directors Award”及下 文内容可知，A 为本文大意。 2. Who saved Megan Smith from the damaged car? A．Clemmons. B．Anthony Russo. C．Bozeman. D．Bonge. 解析：选 D。细节理解题。从第三段“Bonge was the first on the scene and heard children screaming.He broke through a back window and pulled Mallory Smith,10，and her sister， Megan Smith,9，from the wreckage.”可知答案。 3．Which of the following is TRUE according to the passage? A．Luckily，no one received too serious injuries in the accident. B．All the victims received slight injuries in the accident. C．The rescuers were taken to the hospital to visit the victims. D．The injured will soon recover from their injuries. 解 析 ： 选 A 。 正 误 判 断 题 。 从 第 五 段 的 “...with the victims suffering from nonlife?threatening injuries.”可知 A 项符合文意。 4．It can be inferred from what Beckie Smith said that ________. A．she regarded the accident as a wonder B．she was frightened by the serious accident C．she thought highly of the rescuers D．she called on others to learn from the rescuers 解析：选 C。推理判断题。从最后一段的“Tuesday’s ceremony provided a time to be grateful for those who put their lives on the line for the lives of complete strangers.”可知答案。
B Words：328 难度系数：★★★ 建议用时：9 分钟 (London，April 1st,2009 )U.S.President Barack Obama and British Prime Minister Gordon Brown are calling for global unity as world leaders gather in London for an emergency economic summit (峰会)．The president says no one country can fix the economic crisis. Mr.Obama stressed the need for all the participants to seek common ground to deal with the economic crisis.“I am absolutely confident that this meeting will reflect enormous consensus about the need to work together to deal with these problems，” said Mr.Obama. There are signs of tension， the G20 Summit prepares to begin its work in London.Some as countries are blaming the United States for sparking the economic crisis through the deregulation(撤 销管 制 规定 )of its financial scene—a move that sparked an economic recession (经济衰退)．The president says the United States has made mistakes，but so did other countries whose regulatory systems could not keep pace with a changing financial sector.He says it is time to look for solutions.“At this point，I am less interested in identifying blame than in fixing the problem，” he said. France and Germany say the emphasis should be on regulatory reform.French President Nicholas Sarkozy even told an interviewer that he might walk out of the summit， if nations fail to agree on stricter regulation of global financial markets.Brown predicts no walkouts.President Obama says reports of differences are overstated.And，Prime Minister Brown predicts no one will walk away from the summit and its important work.“I am confident President Sarkozy will not be here for the first course of our dinner，but will still be sitting as we complete our dinner this evening，” said Mr.Brown.“Never before has the world come together in this way to talk about an economic crisis，” he said.“Any of the crises we have seen since the Second World War，you have not had this level of international cooperation.” 【解题导语】 本文介绍了伦敦 G20 峰会的有关情况，涉及奥巴马总统、萨科齐总统和布朗 首相的主要观点以及与会国之间的意见分歧。 5． According to the news report， the aim of the summit in London is mainly to ________. A．seek solutions to the world economic crisis B．remove the misunderstanding between world leaders C．build up new regulatory systems in each country D．strengthen the economic relationship between countries 解析：选 A。推理判断题。根据文章第一段的最后一句，第二段首句和文章最后两句内容可 判断在伦敦举办 G20 峰会的目的是共同寻求化解经济危机的方法。 6．When President Obama says no one country can fix the economic crisis，he wants to stress the ________. A．importance of the USA taking part in the summit B．effort to reach an agreement on the economic recession C．need for all the members at the summit to work together D．the necessary reform in the regulatory systems 解析：选 C。推理判断题。根据第一段最后一句和第二段的第一句话可知，奥巴马总统指出 没有哪个国家能单独化解经济危机， 强调与会各国应求同存异， 齐心协力寻求化解经济危机 的良策。 7．Differences between leaders at the summit can be seen from the fact that ________. A．President Obama says differences are overstated B．French President told an interviewer that he might walk out of the summit C．Prime Minister Brown predicts no one will walk away from the summit D．nations do not agree on stricter regulation of global financial markets
解析：选 B。推理判断题。根据第三段第一、二句和第四段的第一、二两句可知，法国和德 国领导人的观点与美国总统的观点不同， 萨科齐总统甚至对媒体说他可能会退出峰会， 由此 可见在伦敦的 G20 峰会上，各国领导人意见不一致。 8．Mr.Brown seems to see the summit as ________. A．the only way to solve the world problems B．an unhappy gathering for the world leaders C．a high?level international cooperation D．a meeting with too many differences 解析：选 C。推理判断题。根据最后一段中英国首相布朗的话“Never before has the world come together in this way to talk about an economic crisis”和“Any of the crises we have seen since the Second World War，you have not had this level of international cooperation.”可知，布朗首相认为伦敦 G20 峰会是一次空前的国际间的合作。 C Words：331 难度系数：★★ 建议用时：7 分钟 Washington (Reuters)—People who drink two or more sweetened soft drinks a week have a much higher risk of pancreatic cancer (胰腺癌)，an unusual but deadly cancer， researchers reported on Monday. People who drank mostly fruit juice instead of sodas did not have the same risk， the study of 60,000 people in Singapore found. Sugar may be to blame but people who drink sweetened sodas regularly often have other poor health habits，said Mark Pereira of the University of Minnesota，who led the study. “The high levels of sugar in soft drinks may be increasing the level of insulin (胰岛素) in the body，which we think contributes to pancreatic cancer cell growth，” Pereira said in a statement. Writing in the journal Cancer Epidemiology，Biomarkers & Prevention，Pereira and his colleagues said they followed 60,524 men and women in the Singapore Chinese Health Study for 14 years. Over that time,140 of the volunteers developed pancreatic cancer.Those who drank two or more sweetened soft drinks a week had an 87 percent higher risk of being among those who got pancreatic cancer. Pereira said he believed the findings would apply elsewhere. “Singapore is a wealthy country with excellent healthcare.Favorite pastimes (消 遣 )are eating and shopping ， so the findings should apply to other Western countries，”he said. But Susan Mayne of the Yale Cancer Center at Yale University in Connecticut was cautious. “Although this study found a risk，the finding was based on a relatively small number of cases and it remains unclear whether it is a causal (因果的)connection or not，” said Mayne，who serves on the board of the journal，which is published by the American Association for Cancer Research. Pancreatic cancer is one of the deadliest forms of cancer，with 230,000 cases globally.In the United States,37,680 people are diagnosed with pancreatic cancer in a year and 34,290 die of it. 【解题导语】 华盛顿路透社报道。研究人员发现，喝甜软饮料的人更容易患胰腺癌——一 种非同寻常而又致命的癌症。 9. According to the text，who is in control of the health study? A．Mark Pereira. B．Scientists from Singapore. C．Researchers in Yale. D．Susan Mayne. 解析：选 A。细节理解题。根据第三段后半部分内容可知这项健康研究的负责人是 Mark Pereira。
10．We can infer from Pereira’s words that ________. A．the healthcare in Singapore should be greatly improved B．2 soft drinks a day are considered harmful to health C．87 out of 140 volunteers developed pancreatic cancer D．sugar might not be the only cause of pancreatic cancer 解析：选 D。推理判断题。第三段中 Pereira 提到糖分也许应该受到责备，但那些喝甜软饮 料的人通常有其他不健康的习惯，故可推断 D 项正确。 11．How does Susan seem to feel about the findings of the study? A．Satisfied. B．Doubtful. C．Worried. D．Hopeful. 解析：选 B。推理判断题。倒数第三段中提到耶鲁大学癌症中心的 Susan Mayne 对此非常谨 慎， 倒数第二段接着讲述了她对此的看法， 由此可推断此人对这项研究发现持“怀疑”态度。 12．The best title of the text might be ________. A．The Deadliest Forms of Cancer B．Drink Fruit Juice Instead of Sodas C．A Study in University of Minnesota D．Sugary Soft Drinks Lead to Cancer 解析：选 D。主旨大意题。本文是研究报道，第一段是文章的中心段，根据本段的内容可知 此项最能概括解题导语，作为标题最合适。 D Words：324 难度系数：★★★ 建议用时：8 分钟 LOS ANGELES，the US Los Angeles Superior Court Judge Mitchell Beckloff ruled Michael Jackson’s father can receive some medical records related to his superstar son’s death. The judge will review the records first before making them accessible to Joe Jackson’s lawyer，Brian Oxman.Beckloff said the man can only receive records on or after June 25—the day Michael Jackson died. VANCOUVER，CANADA World number one Zhou Yang overcame three South Korean players to win the women’s short track speed skating 1,500 meters final at the Vancouver Olympic Winter Games. The 18?year?old made perfect debut (首次亮相) as she set an Olympic record of a winning time of 2 minutes and 16.993 seconds among other seven skaters. China has never won the women’s 1,500 meters in the Olympics before，and this time Zhou’s performance gave China its third gold medal in Vancouver. BEIJING，GHINA China’s first compulsory (强制性的) safety regulation on primary school buses， which requires every seat to have a seat belt，will take effect on July 1 to help ensure safer transportation for the country’s 100 million students. Each primary school bus must also be equipped with a “black box”，or a recording monitor，to record speed，travel time and distance.Also，the bus must be staffed by teachers who will ensure student safety. In addition，the new rule states that the color of the school buses should be yellow， and each bus must have at least two emergency exits. TEXAS，the US A software engineer who crashed his plane into a Texas building housing a United States tax agency office，killing himself and at least one worker，apparently left behind an angry anti?government manifesto ( 宣 言 ) detailing his financial difficulties and tax problems. The pilot took off from an airport in Georgetown，about 48 km from Austin.He flew low over the Austin skyline before plowing into the building. 【解题导语】 本文是四则消息报道。迈克尔·杰克逊的医疗纪录纠纷；周洋在温哥华冬奥
会女子 1,500 米短道速滑中获得冠军； 校车安全规定； 得克萨斯州一位软件工程师开飞机撞 楼事件。 13．We can learn from the first news that ________. A．all Michael Jackson’s medical records can be accessed B．Mitchell Beckloff will not go over the record first C．medical records before June 25 won’t be received D．Joe Jackson’s lawyer will not get any records 解析：选 C。细节理解题。根据本则消息第二段最后一句的内容可知迈克尔·杰克逊的医疗 纪录在 6 月 25 日之前无法得到。 14．The new school bus safety rules include all the following EXCEPT ________. A．the driver’s experience B．the equipment of the bus C．the color of the bus D．emergency exits 解析：选 A。细节理解题。根据第三则消息中的内容可知校车安全规定中没有涉及司机的经 验。 15．The software engineer crashed into the US tax agency office mainly because of ________. A．unhappy marriage B．mental disease C．heavy work pressure D．financial and tax problems 解析：选 D。细节理解题。根据第四则消息第一段的内容可知这位软件工程师驾驶飞机撞入 美国税收办公室所在的大楼是因为经济和税收问题。 16．We can infer from the news that ________. A．Joe Jackson will be the first to receive the medical records B．Zhou Yang once broke the Olympic records in the same event C．the tax agency office is somewhere inside a building in Texas D．the software engineer flew high over skyline before crashing into the building 解析：选 C。推理判断题。根据第四则消息第一段的内容可推测被撞的税收机构办公室位于 得克萨斯州的一座楼里。