(时间：120 分钟 满分：150 分) 第Ⅰ卷(选择题，共 100 分) 第一部分 听力理解(共两节，满分 30 分) 第一节 (共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有 10 秒钟的时间来回答有关小
题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 Text 1 W: What do you think of the basketball game we watched last night? M: It is no better than the one we are watching now. 1．What can we learn from the conversation? A．Neither of the basketball games is good. B．Both of the basketball games are good. C．The basketball game they are watching now is better. 答案 A Text 2 M: May I take your order, Mrs. Black? W: Thank you, but I'm waiting for my son to join me. Today is his birthday. 2．Where does the conversation most probably take place? A．In a hotel. B．At a restaurant. C．At a theatre. 答案 B Text 3 M: Did everyone have a good time at the party? W: Yes, but we all missed Bob. 3．What can you learn from the conversation? A．The party was a failure. B．Bob didn't have a good time. C．Bob didn't come to the party. 答案 C Text 4 W: What about your chemistry class this morning, Paul? M: We were supposed to have a chemistry class, but Mr. Anderson was out of town for a meeting, so we had a history lesson instead. 4．What did Paul do this morning? A．He had a history lesson. B．He had a chemistry lesson.
C．He attended a meeting. 答案 A Text 5 W: Excuse me. Could you tell me when the next train to Manchester leaves? M: Sure. Well, it's 3 o'clock now. The next train to Manchester leaves in two hours, but you can take a train to Leeds, which leaves in 15 minutes. And then get off at Manchester, because it stops at Manchester on the way. 5．At what time does the train to Leeds leave? A．3：00 o'clock. B．3：15. C．5：00 o'clock. 答案 B 第二节 (共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前，你将有时间阅读各个小 题，每小题 5 秒钟；听完后，各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6 至 8 题。 Text 6 M: Any message, Miss Jones? W: Just one. Mr. Brown. You had a phone call from someone called Banks, David Banks. M: Banks? I don't know anyone called Banks. What did he want? W: He wouldn't say. But it sounded important. I told him you'd phone him as soon as you got back. M: Well. I'd better do it then, I suppose. You have got his number, haven't you? W: Yes. It's six double three two o one. M: Six double three two o one. Oh, you'd better write it down, Miss Jones. I'm sure to forget it. W: I already have, Mr. Brown. It's on your desk. 6．What's the possible relationship between Mr. Brown and Miss Jones? A．Boss and secretary. B．Husband and wife. C．Father and daughter. 答案 A 7．Who is David Banks? A．Mr. Brown's friend. B．Mr. Brown's relative. C．Mr. Brown doesn't know who he is. 答案 C
8．What is the caller's number? A．622301. B．633201. C．632201. 答案 B 听第 7 段材料，回答第 9 至 11 题。 Text 7 M: Mom, need I help you clean the table for you? W: Have you finished all your homework? M: Not really, I have to write a composition. W: A composition? About what? M: About how to help parents to do housework. W: You should have told me earlier. M: I don't see your meaning. W: Then you can help me do more, such as preparing dinner. M: But I have to do so much homework today, such as maths and physics. W: You would have finished all if you hadn't watched TV for so long. 9．What does the man want to help do? A．Prepare dinner. B．Water the flowers. C．Clean the table. 答案 C 10．What's the man's composition about? A．Doing homework. B．Doing housework. C．Doing shopping. 答案 B 11．Why hasn't the boy finished his homework? A．Because he watched TV. B．Because he played football. C．Because he played computer games. 答案 A 听第 8 段材料，回答第 12 至 14 题。 Text 8 M: May I ask you some questions? W: What do you want to know about? M: Something about the education in England. W: OK. It's my pleasure. M: At what age do children start school in England?
W: At five years old. M: Do boys and girls go to school together? W: Yes, they do. M: What exams do the children take first when they go to university? W: “O” level and “A” level first. M: How long do they usually stay at university? W: Three or four years. M: Thank you for telling me so much. W: You are welcome. 12．What are they talking about? A．The education in England. B．The examination in England. C．The children in England. 答案 A 13．At what age do children go to school there? A．At six years old. B．At five and a half years old. C．At five years old. 答案 C 14．What can you learn from the conversation? A．Boys and girls can study together at school. B．Boys and girls hardly go to school together. C．Only boys go to school. 答案 A 听第 9 段材料，回答第 15 至 17 题。 Text 9 W: Where shall we take the children this weekend? M: Well, we could take them to Newport Water World or to Old?field Adventure Park. They love that sort of thing. Which one would you prefer? W: Well, how far away are they? I don't want to spend all day in the car. M: Well, Newport is pretty close—about one hour away. But Old?field will take about two and a half hours if we're lucky. W: Do they have swimming pools? M: Well, Water World has a huge pool for swimming and playing about. The Adventure Park hasn't got a pool, but it's got a small zoo. W: I really don't like zoos. I hate seeing animals in cages. M: Well, there aren't any animals at Water World. W: Well, if we are going, I'm going to take a picnic. I know they've got restaurants but they are always so expensive. I'd rather take our own food and drinks.
M: That's a good idea. I'll tell the children. 15．How long will it take them to get to Old?field by car? A．About a day. B．About an hour. C．About two and a half hours. 答案 C 16．Why do they choose Water World to take a picnic? A．Because the restaurants in the park are too dirty. B．Because the restaurants there are expensive. C．Because they prefer their own food and drinks. 答案 B 17．Where have they finally decided to go? A．To Old?field Adventure Park. B．To Newport Water World. C．To a small zoo. 答案 B 听第 10 段材料，回答第 18 至 20 题。 Text 10 Today I'd like to talk about some of the ideas we've studied about living in foreign countries. People often have trouble getting used to a new culture. They're usually very happy when they first arrive in a foreign country. However， if they stay a long time， they may start to feel the different stages of culture shock. They can get lonely or sad， because they can't deal with the local people. How quickly you get used to culture difference may depend on the way you learn. People need to interact with others to learn well. That's a problem if they can't speak the language. On the other hand， some can study the situation and make good guesses about the culture. When people finally begin to understand some of the language and make some new friends， they'll gradually enjoy themselves more and feel satisfied. 18．What is the speaker talking about? A．Living abroad. B．Making friends. C．Language learning. 答案 A 19．Why do people feel lonely or sad? A．Because they stay there for a short time. B．Because they can't speak the foreign language. C．Because they can't deal with the local people.
答案 C 20．Why do some people get used to a new culture quickly? A．Because they have studied it before. B．Because they can speak the foreign language well. C．Because they can depend on the local people. 答案 B 第二部分 阅读理解(共两节，满分 40 分) 第一节 (共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分) 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出最佳选项。 A
The Winter Olympics is also called the White Olympics. At this time, many colorful stamps are published to mark the great Games. The first stamp marking the opening came out on January 25,1932 in the United States for the 3rd White Olympics. From then on, publishing stamps during the White Olympics became a rule. During the 4th Winter Olympic Games a group of stamps were published in Germany in November 1935. The five rings of Olympics were printed on the front of the sportswear. It was the first time that the symbol (标志) appeared on the stamps of the White Olympics. In the 1950's, the stamps of this kind became more colorful. When the White Olympics came, the host countries ( 东道国) as well as the non?host countries published stamps to mark those Games. China also published four stamps in February 1980, when the Chinese sportsmen began to march into the area of the White Olympics. Japan is the only Asian country that has ever held the White Olympics. Altogether 14,500 million stamps were sold to raise money for this sports meet. Different kinds of sports were printed on these small stamps. People can enjoy the beauty of the wonderful movements of some athletes. 本文是说明文。介绍了冬季奥运会，介绍了邮票的发行等等。 21．The White Olympics and the Winter Olympics________. A．are of the same kind of Games B．are of different kinds of Games C．are both held in winter
D．are not both held in winter 答案 A 细节理解题。由文章第一句可知答案为 A。 22．From the passage we know the symbol of five rings came into being________. A．in November 1935 B．in the 1950's C．first in Germany D．before the November of 1935 答案 D 推理判断题。由第二段可知，1935 年 11 月，五环标志第一次被印刷在冬季 奥运会的邮票上，因此可推知，五环标志一定是出现在 1935 年 11 月之前。 23 ． The Japanese sold out 14,500 million stamps in order to raise money for________. A．an Asian Games C．paying for its war 答案 D。 24．So far the Winter Olympics have not been held in________. A．the US C．China 答案 B．Germany D．Japan B．its own people D．a worldwide Games
C 推理判断题。由第五段可知，日本是迄今为止唯一一个举办过冬季奥运会的 B
亚洲国家，由此可推知中国还没有举办过冬季奥运会，故选 C。 Most Americans believe there are unspoken rules about mobile phone etiquette (礼节), according to an online poll. It may not seem like it when commuters are shouting down their cellphones to the dismay ( 冒犯 ) of other passengers, but most Americans believe there are unspoken rules about mobile phone etiquette. Checking emails, sending text messages and making telephone calls while in the company of others are rude. But most people questioned in an online poll said they would not be offended if they received an electronic thank you, instead of a written note, and 75 percent had no objections to anyone using laptops and cellphones in the bathroom. “Etiquette is first a question of awareness，” said etiquette expert Anna Post. But she described the results of the Harris Interactive poll commissioned by Intel as “pretty surprising statistics”. Sixty?two percent of the 2,625 adults who took part in the survey agreed that cellphones, laptops, netbooks and other electronic devices are part of daily life. Fifty?five percent also thought the demands of business mean people must stay connected, even if it involves taking a laptop on a holiday or answering a cellphone during a meal. Nearly 90 percent of Americans think cellphone use is unacceptable during a religious service and 30 percent admitted they would be offended if they received
an online gift wish. But more than half said that they intended to send an electronic greeting card, instead of a traditional one. “These are issues about common sense ， ” said Dr Genevieve Bell, an ethnographer and director of Intel's User Experience Group, adding that the social rules of when and how it is appropriate to use the technology are still being formed. 本文是说明文。手机作为一种通讯工具，已经成为人们生活的一部分。那么你知道使用 手机的礼仪吗？在美国，手机礼仪正在悄然形成。 25．You are supposed to________ when you are with your friend. A．ring up others by your phone B．read your emails C．talk with your friend about phone D．send messages 答案 C 项正确。 26．According to the online poll, which of the following statements is TRUE? A．Most of the questioned people mind the form of thanks note. B．Using netbooks in the bathroom is objected by most people. C．More than half of the questioned people thought that phones are part of the daily life. D．Using phones in the religious services is accepted by all the people. 答案 C 细节理解题。根据第三段前半句可知 A 项错误；由第三段后半句可知 B 项错 误； 由第五段前半句可知 D 项错误。 由第四段第三句“Six?two percent of the 2,625 adults who...are part of daily life.”可知 C 项正确。 27．When it refers to the greeting cards, ________. A．now electronic greeting cards have taken place of the traditional cards B．only children like to greet each other by sending electronic cards C．most people intended to send traditional greeting cards by post D．the majority of people will send electronic cards to greet their friends 答案 D 细节理解题。根据第六段可知超过一半的被调查者说他们更倾向于送朋友电 子贺卡而不是传统的贺卡。 28．What is the main idea of the passage? A．People use electronic devices more frequently. B．You are not supposed to talk loudly on phone in the public places. C．American show their great respect for the religion. D．Social rules on mobile are necessary but not complete. 答案 D 主旨大意题。通览全文可知本文主要讲的是美国民众对于手机使用礼仪的看 法，由文章的最后一句“...the social rules of when and how it is appropriate to use C 细 节 理 解题 。根 据 文 章 第 二 段 中的 “Checking emails ， sending text messages and making telephone calls while...”可知 A、B、D 项都是不礼貌的行为，故
the technology are still being formed.”可知 D 项正确。 C Have you got a closet full of clothes from a few grades ago? If you're looking for ways to help out the__less_fortunate,_giving away your old clothes could be a super?easy start. Start by asking yourself these questions： ●Do you really need 20 sweaters from 7th grade? You might not, but a kid whose family is struggling could really use one to stay warm. ●Is the environment one of your causes? Reuse and recycle! Just because you don't wear that favorite belt from 2 years ago doesn't mean somebody else won't think it's good. Lots of enterprising ( 创新的 ) designers recycle old clothes into handmade toys or new outfits (用具)． ●Do you need to make room for the holiday gifts coming your way? Out with the old, in with the new! So now it's time to start looking through those crowded closets. As you work, keep these organization basics in mind： ●Let go. miss it. ●Set a target. Maybe for every two items you keep you give up one. ●Donate more than just clothes. Go through your old books, jewelry (珠宝), purses, etc.. ●Ask your friends or family members if they can find anything they'd like to give, too. You could also ask your folks about advertising your free stuff on websites like Craigslist or Freecycle. Doing good can be contagious (会感染的). You may decide to keep the spirit of giving going year round—not just during the holidays. Look for other opportunities to help out on your own or as a family. You'll be surprised to see how generous (慷慨的) you are and how grateful those who receive your remarkable things are. 本文是应用文。 把家中许多穿不着的衣服或用不着的物品捐赠给需要的人， 别人会感激 你，你也会得到快乐。 29．The underlined phrase “the less fortunate” in Paragraph 1 really means ________. A．people who are not lucky B．poor people C．people who are not poor D．lucky people 答案 B 词义猜测题。根据文章或常识可知，只有穷人才接受别人捐赠的旧衣服。the less fortunate 在此是“穷人”委婉的表达方式。 30．Which of the following is NOT true according to the text? If you haven't worn something in a year or two, chances are you won't
A．Things you don't like may be liked by others. B．Old clothes can be made into other useful things. C．Keep old clothes in case you need in future. D．Giving away can make room for your new gifts. 答案 C 细节理解题。根据自问的问题可知，选项 A、B 和 D 都是正确的，而 C 项文章 没有涉及。 31 ． If you don't wear a coat for a few years, you'd better according to the passage. A．give it to someone who is in need B．throw it away to make room C．make it into toys D．sell it in a low price 答案 A 推理判断题。根据思考项中可知答案。文章提到是设计师把旧衣服改制成玩 具等，故排除 C 项。 32．It can be inferred from the text that ________. A．doing good can be contagious B．everyone has something to give away C．your parents will be glad to help you D．you will feel happy by giving away 答案 D 推理判断题。选项 A 是文章告诉我们的，不是推理出来的；文章中没有任何 依据可推理出选项 B 和 C。从文章的最后两段可推断出：通过捐赠你会得到快乐的，故 D 项 正确。 D Few kids today are taught the value of empathy (同感；同情心). It seems so hard for people to show their love and care toward others and to actually understand what they are going through. As a child I was taught to go out of my way to make someone else happy. My mom would tell me to say at least one kind word to someone else every day. I admit that it wasn't very easy to do. But as soon as you see the look of gratitude (感 激) in that person's eyes，you just want to do as much as you can. I had an experience with a guy that people were always making fun of. Every time I saw that happening, I knew in my heart that it was wrong. I decided I would try to be his friend. I started walking with him and introducing him to people around us. I was making him happy by just doing that. And I loved the fact that I was really making a difference in his life. After a while I realized that he wasn't the kind of person everybody thought he was. We are still really good friends today. People have almost completely stopped making fun of him. But he is still what he was. What had changed was the attitudes of others toward him. ________
From this experience I've learned to be more loving toward other people. What I did for my friend was so easy. And at the same time I had a lot of fun. So I hope that everyone could say a kind word to someone else at least once a day. I can promise it will be the best feeling you can ever get. One kind word could make someone's day brighter. 这是一篇夹叙夹议文。作者以自身的经历，说明帮助别人不但能让别人的生活更美好， 自己也会得到很多快乐。 33．We can learn from the fourth paragraph that________. A．one's attitude to others can be changed B．one's nature can be changed as time goes by C．everyone can have a good friendship D．people shouldn't make fun of others 答案 of A 细节理解题。从第四段中的“People have almost completely stopped making fun of him. But he is still what he was. What had changed was the attitudes others toward him.”可知作者的这位朋友没变，但周围的人对他这位朋友的态度改变 34．The last two paragraphs suggest that________. A．saying a kind word will give you friendship and fun B．it is really a hard thing to say a kind word to others C．having a lot of fun in life will help to make a good life D．a kind word may benefit both the speaker and the listener 答案 D 主旨大意题。作者以自身的经历为例，说明帮助别人不但能让别人的生活更 美好，自己也会得到很多快乐。最后两段对文章做了归纳，并且点明了文章的主旨。 35．What does the writer focus on in this passage? A．Understanding. C．Kindness. D．Fun. B．Friendship. 了。可知 A 正确。
答案 C 写作意图题。通读全篇并从 one kind word 以及作者的亲身经历的例子，可 知作者在这篇文章里一直强调 kindness。 第二节 (共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分) 根据短文内容， 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 The pine (松树)tree is a special kind of tree. ___36___This is because many people put pine trees in their homes at Christmas time. They decorate the tree with colored lights, and put Christmas presents under the tree. Pine trees are different from other trees because most other trees lose their leaves in the winter. ___37___Pine trees are also called evergreens (常青树) because they are always green. ___38___ They have hard, thin leaves called needles. Pine trees also have pine cones. Pine cones look like hard berries. If you walk in a forest, you will see many
pine cones on the ground. ___ 39___When the seeds fall to the ground, a new tree starts to grow. ___40___ The wood is used to make furniture and boats. Many kinds of birds build their nests in pine trees. The seeds of pine trees are food for small animals such as squirrels and mice and for bigger animals such as rabbits and black bears. The needles are good food for large animals such as deer and moose (驼鹿) when they cannot find anything to eat in the winter. If you walk in a forest of pine trees, the air has a wonderful smell. In winter, the white snow on the dark green trees looks very beautiful. A．Inside the pine cones are seeds. B．Pine trees are valuable for many reasons. C．Pine trees are very beautiful all year round. D．Some people call the pine tree a Christmas tree. E．Pine trees do not have soft leaves like the maple trees. F．Pine trees stay green all year long, even in the winter. G．The seeds inside the pine cones are the favorite food for some animals. 我们都知道松树在西方被用作圣诞树， 其实松树还有许多其他用途。 本文详细介绍了松 树的特征和用途。 36．D 人们在圣诞节时用松树做装饰，所以松树也被称作圣诞树。 37．F 此处承接上一句，将松树与其他树作对比。松树跟其他树不同，它在冬天并不 掉叶子，而是四季常青。 38． E 此处表达松树的叶子跟其他树的叶子不一样。 E 项中的 soft 与下一句中的 hard 相对比。 39．A 松果里面有松子，松子落到地上会重新长出新的松树。 40．B 本段主要说明松树的多种用途，包括松木、松子、松针等的用途。B 项是本段 的主旨句。 第三部分 英语知识运用(共两节，满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分) 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出可以填入空白处 的最佳选项。 This story happened when Gandhiji was practicing law in the city of Johannesburg in South Africa. His office was three miles from his ___41___. One day a colleague of his, Mr. Polak, asked Gandhiji's 13?year?old son, Manilal, to fetch a book from the office. But Manilal ___42___forgot till Mr. Polak___43__him that evening. Gandhiji heard about it and__44___ Manilal. He said, “Son, I know the night is dark and the way is___45___and lonely. You will have to ___46___nearly six miles but you gave your ___47___ to Mr. Polak. You promised to fetch his book. Go and fetch it now.” The family were ___48___ when they heard of Gandhiji's ___49___. The
punishment seemed far too
___50___. Manilal was only a child; the night was dark
and the way was lonely. He had only forgotten a book ___51___. It could be brought the next day. This was what they all ___52___， but no one had the ___53___ to say anything. They knew that once Gandhiji's mind was made up, ___54___ could change ___55___. it. At last Kalyan Bhai gathered up courage. “I'll fetch the book，” he
Gandhiji was gentle but ___56___， “But the promise was made by Manilal.” “Very well, Manilal will go ___57___ let me go with him，” Kalyan Bhai pleaded (请求). Gandhiji book. The kind and gentle Gandhiji could be firm as a ___59___ at times. He saw that Manilal ___60___ his word and did as he had promised. 本文通过 Gandhiji(甘地)在日常生活中严格要求孩子的一件小事，展示了他言出必行 的性格和诚实守信的人格魅力。 41．A.school C．house 答案 程。 42．A.completely C．hardly 给忘得一干二净了。 43．A.scolded C．invited 44．A.turned away C．brought up B．reminded D．encouraged B．caught up D．sent for B．exactly D．gradually B．hotel D．station agreed to this and Manilal ___58___ with Kalyan Bhai to fetch the
C 根据此空处所在句子可知，Gandhiji 的办公室离他家(house)有三英里的路
答案 A 结合下文中提到的 Gandhiji 让 Manilal 去取书可知，Manilal 把取书这件事
答案 B 直到 Mr.Polak“提醒”他，Manilal 才想起自己答应的事情。
答案 D 结合下一句 Gandhiji 对儿子说的话可知，此处指 Gandhiji 知道儿子忘记取 书这件事后就派人把他找来了。send for“派人去叫”。turn away“拒绝”；catch up“赶 上”；bring up“抚养”。 45．A.long C．smooth 46．A.drive C．ride 47．A.warning C．word 答案 C B．short D．noisy B．walk D．swim B．order D．sign 根据下一句“You promised to fetch his book.”可知，此处指 Manilal
答案 A 来回近 6 英里的路途对一个 13 岁的孩子来说很长。
答案 B 结合下一段内容及 Manilal 才 13 岁可知，他需要“步行”去办公室。
对 Mr. Polak 作出了承诺。give one's word“作出承诺”。
48．A.ashamed C．excited 答案 B 人很不安(upset)。 49．A.decision C．cause 答案 A Gandhiji 的决定(decision)。 50．A.gentle C．severe
Gandhiji 让 13 岁的儿子晚上去离家挺远的办公室取书，他的这一决定让家 B．explanation D．situation 结合第二段中 Gandhiji 说的“Go and fetch it B．light D．suitable now.”可知，此处指
答案 C 结合下一句“Manilal was only a child; the night was dark and the way was lonely.”可知，家人认为 Gandhiji 给出的处罚对 Manilal 来说太“重”了。 51．A.right away C．as well 答案 B B．after all D．for ever
Gandhiji 的家人认为 Manilal“毕竟”只是忘记去取一本书又不是其他重要 B．advised D．remembered Gandhiji 的家人都是这样“认为”的。feel“认为”。 B．interest D．opportunity
的东西。right away“立刻”；as well“也”；for ever“永远”。 52．A.said C．felt 答案 C 53．A.courage C．method
答案 A 结合下文中的“At last Kalyan Bhai gathered up courage.”可知，起初 的时候没人有“勇气”对 Gandhiji 的决定提出质疑。 54．A.anybody C．somebody 答案 B 55．A.laughed C．agreed 答案 D 56．A.firm C．impolite 定”。 57．A.as C．for 和他一起去。 58．A.set off C．set up B．set aside D．set down B．so D．but B．nobody D．everybody B．concluded D．offered B．honest D．lucky
Kalyan Bhai 鼓足勇气，主动提出替 Manilal 去取书。offer“主动提出”。
答案 A 结合 Gandhiji 所说的话(但承诺是 Manilal 做出的)可知， 他语气温和、 “坚
答案 D 前后是转折关系，故用 but。Manilal 会去办公室取书，“但”请允许“我”
答案 A 在得到许可后，Kalyan Bhai 和 Manilal 就“动身”了。set off“出发，动 身”。set aside“留出，拨出(时间等)”；set up“建立”；set 59．A.sand C．rock B．hero D．leader down“记下”。
答案 C 结合上文中的故事可知， 温和的 Gandhiji 有时也会很固执， 一旦他下定决心 就不易改变。firm as a rock“坚如磐石”，是固定用法。 60．A.broke C．kept 答案 C B．ate D．carried keep one's word 与 keep one's promise 意思相同，意为“履行诺言”。 第Ⅱ卷(非选择题，共 50 分) 第三部分 英语知识运用(共两节，满分 45 分) 第二节 语法填空(共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 15 分) 阅读下面材料，在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 When my father was a boy, he had a dog named Laddie. Laddie stayed constantly by Dad's side—fishing, playing ball, and even ___61___ (follow) him to school. Laddie would simply follow Dad's smell and track him all the way to school. Arriving after all the doors were closed, Laddie would sit outside the school, waiting ___62___ (patient). Eventually, someone would open ___63___ door and Laddie would slip in after him. Once inside, the dog would walk from room to room ___64___ he found his master. Of course, Dad's teacher would immediately demand that the dog ___65___ (remove)． Later, my father went off ___66___ (join) his five brothers in World War Ⅱ， but Laddie continued to attend school, lying quietly each day ___67___ the feet of Dad's younger brother, Dick. Laddie's attendance was ___68___ consistent that Howard Junior High School awarded him an honorary diploma when Dick graduated. Now, that's one smart dog. Years later, when my dad was an adult, he met another dog: Casey. Casey went everywhere with Dad. In fact, I complained Dad spent ___69___ time with Casey than he did with any of his human family members. Casey trusted my father unconditionally, ___70___ sometimes Casey's blind faith in my dad got them both into trouble. 61．________ 62.________ 65．________ 66.________ 69．________ 70.________ 这是一篇记叙文，文章讲述了父亲在不同时期饲养的两只狗的故事。 61．following 动词作伴随状语。 62．patiently 修饰动词应用副词。 63．a 上文的“all the doors”说明，这里指其中一个门开了。 64．until 主句中的延续性动词 walk 决定着这里填 until 表示“到??为止”。 依据句中的“fishing, playing ball”可知， and 连接三个非谓语 63.________ 67.________ 64.________ 68.________
65．(should) be removed 句中的谓语动词“demand”说明这里用虚拟语气，the dog 与动词 remove 之间为动宾关系，故应用被动语态。 66．to join 不定式在句中作目的状语。 67．at 考查介词短语。at the feet of 表示“在??脚下”。 68．so 这里考查了 so...that...句式。句中的“that Howard Junior High School awarded...”暗示着用 so。 69．more 由本句中的“than”可知，这里用比较级；又由本句中的“complained”可 知，应填 more。 70．but 前后两个分句是转折关系，因此用转折连词 but。 第四部分 写作(共两节，满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文， 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误，每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下画一横线，并在该词下面写上修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2．只允许改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 The main purpose of newspapers are to provide news. If you examine newspapers closely, you would find there are all sort of news: accidents, floods, fires, wars, sports, books, etc.. The news cover everything happens to people and their surroundings. Sometimes there is some news which is very interested. A news report is usual short, except when it is very important, and has a lot of information. It is also writing in short paragraphs. The first paragraph is in the fact a summary of the news. It gives all the necessary information, what, when, where, how, and why. 答案
第二节 书面表达(满分 25 分) 在生活中有人喜欢运动，也有人不太喜欢运动。请你以“Is sport really good for us？”为题，按照下列要点写一篇英语短文： 1.正方：运动能强身健体，陶冶情操(如培养合作精神；如何面对胜负等)； 2.反方：运动并非是强身健体的唯一形式(如饮食也很重要)；运动容易造成伤害，挫折 等； 3.我的看法及理由。 注意：词数：100～120；文章题目和开头已给出(不计入词数)。 Is sport really good for us? Some think sport does us good in many ways.________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ One possible version： Is sport really good for us? Some_think_sport_does_us_good_in_many_ways. Not only does sport help people to stay fit and healthy, but the competition and teamwork in sport give people a lot of motivation to keep going and to push themselves hard. Others believe that sport is not the only way to do this. Eating well is a big part of a healthy life. On the other hand, sport can actually be dangerous. Millions of people are hurt when playing sport each year, some of them very seriously. Many children are not naturally talented and only come across failure and embarrassment on the sports field. This hurts their confidence.
I think sport teaches us big lessons for life. Most sports involve teamwork and teach us how to get along with others, how to work together to achieve a common goal, and about trust and responsibility. All sports teach us about dealing with success and failure. They also help people learn about coping with pressure and the need to stick with training in order to improve yourself. True, some sports do not suit some people, but there are so many possible choices that everyone can find a sport to enjoy.