当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【解析版】2015届高三英语一轮复习试题(适用于人教版):选修6 Unit 5 The power of nature Word版含解析]


课时作业(三十) 选修 6 Unit 5 The power of nature Ⅰ.单项填空 1.(2014· 四川省南充市高三第一次高考适应性考试) —It’s been a wonderful evening.That’s very kind of you. —________. A.It’s my pleasure C.Go ahead B.With pleasure D

.Not really

2 . (2014· 山西高三年级第三次四校联考 )No matter how much money you possess , it can’t________a healthy body. A.compare C.defeat B.suit D.match

3 . (2014· 河 南 豫 北 三 校 高 三 下 学 期 联 合 考 试 )—Amy , please tell the people seated and________for their turns to come to my office five minutes later. —Yes,sir. A.wait C.waited B.waiting D.to wait

4.(2014· 湖南十二校第二次联考)—Don’t throw the waste on the ground. —Oh,I’m very sorry.I________the dustbin there. A.didn’t see C.don’t see B.am not seeing D.haven’t seen

5.(2014· 安徽江南十校联考)Why waste time going to the bank________you can do it all over the Internet at home?It is really convenient. A.when C.though B.because D.unless

6.(2014· 江西赣州适应性考试)He arrived in the US in 1988,________,five years later,he became a successful businessman. A.that C.where B.which D.when

7.(2014· 兰州质检)There are________approaches to English teaching.But not all of them are equally efficient for our Chinese students. A.variety C.original B.accurate D.diverse

8.The games are designed to make maths fun and________children’s confidence. A.bring up C.build up B.take up D.break up

9 . (2014· 北 京 东 城 期 末 )Last Monday , I was asked to give the new students a test________their English level. A.evaluating C.to evaluate B.to have evaluated D.having evaluated

10.(2012· 浙江卷)The research lacks________evidence,and therefore,its conclusions are doubtful. A.solid C.severe B.fierce D.potential nobody can guarantee all foods are secure to

11.Nowadays food safety is a big problem and

us,but food produced in the normal companies is________better. A.strictly C.relatively B.absolutely D.exactly

12.He had a talent for music and was________conductor of Shanghai Symphony Orchestra at the age of 30. A.assigned C.named B.appointed D.honored

13.(2014· 江苏泰州检测)—Will you be able to finish the report before Friday? —I can’t________anything,but I’ll try my best. A.guarantee C.prepare B.transform D.say

14.(2014· 吉林长春外国语学校月考)In the botanical garden we can find a(n)________of plants that range from tall trees to small flowers. A.species C.amount B.groups D.variety

15. (2014· 湖南省六校联考)________the blind wandering through the traffic, motorists would have to step on their brakes at once. A.Seeing C.Seen Ⅱ.阅读理解 (2014· 山东省齐鲁名校高三年级联合测试) When I was growing up in the suburbs of New York,our first local Earth Day was organized around a drive to a town field where families were urged to dump items from their basements for recycling rather than tossing them in the trash.It was an eyeopening concept for a kid in 1970. But as an environmental reporter,I have come to dread (非常害怕) the large amount of deals and promotions that arrive via email or in my office or home mailbox on Earth Day.Like Valentine’s B.Having seen D.To have seen

Day,Earth Day has become a huge marketing opportunity—a paradoxical (矛盾的) way to promote consumption and sell stuff. In fact, Earth Day is such a good sales hook that some shops, like Target, have expanded Earth Day into Earth Month. There isn’t time to give you a full rundown of the Earth Day shopping opportunities I was alerted to this past week.They included deals on buying bottled water and earthfriendly diaper wipes. My award for the silliest promotion:a plan to gift 25 of the most environmentally conscious stars unique,useful and fabulous “green” products and services,including skin care products, cat litter,cheesecake and artwork.My guess is most of the stuff will end up in celebrities’ garbage. Is buying and selling a good way to celebrate and protect the environment?I would argue that Earth Day might be an occasion to consider giving up purchases or habits that are environmentally questionable or that we could happily do without.How about not buying bottled water, but refilling a water bottle ? How about not buying foods—even “organic” foods—that are packed in nonrecyclable plastic? Don’t get me wrong.Bridgestone is celebrating Earth Day by promising to repurpose a spent tire for every tire that it sells.Verizon will plant a tree for each cellphone you trade in.Some coffee stores will even refill reusable mugs at no charge.Target is giving out free reusable carrier bags without requiring a purchase. But few retailers are taking the next step—charging a fee at the cash register for disposable plastic bags,a common practice in Europe—to motivate customers to use those new reusable carriers. Earth Day is transient (短暂的). If you only showed love on Valentine’s Day, would that really mean anything at all? 1.The author’s first local Earth Day was celebrated by________. A.driving to a town field for fun B.dumping unused items for recycling C.looking for good ideas for reuse D.clearing items from their basement 2.Why do some shops expand Earth Day into Earth Month? A.Because too many activities are organized for the day. B.Because they intend to make more sales strategies. C.Because they want to have more selling opportunities. D.Because they have to deal with too much waste. 3.What’s the author’s attitude towards the deals and promotions on Earth Day? A.Objective. B.Optimistic.

C.Supportive.

D.Critical.

4.According to the author,it’s environmentally friendly to________. A.buy packed organic foods B.offer stars green products C.refill water bottles D.ask for disposable plastic bags 5.It could be inferred from the text that Bridgestone and Verizon________. A.are likely to misunderstand the author B.have a good way to celebrate Earth Day C.are devoted to making money on Earth Day D.make wrong promotion plans on Earth Day Ⅲ.阅读表达 (2014· 山东省济南市高考模拟考试) [1]When I travel on business,I like to talk to the taxi drivers who take me from the airport to my hotel,or to a convention center,or to a restaurant.Taxi drivers are often immigrants with interesting personal histories and unusual cultural backgrounds.I ask them how long they’ve been in America,how they chose which city to live in,and what they like best about where they live.Of course,I also ask them for advice on good local restaurants and any special attractions they’d recommend to a visitor.I’ve had some great experiences on my travels,thanks to the advice of taxi drivers! [2]On one trip about ten years ago,I was making him my usual conversation with the taxi driver,asking

questions about how he came to live where he lived.Then I asked him a

question:“If you could live anywhere in the world and if money was no object,where would you live?” [3]Without hesitating even for a second,he replied,“I live in my heart.So it really doesn’t matter where my body lives.If I am happy inside, then I live in paradise (天堂), no matter where my residence is.” [4]I felt a little foolish for my question.Of course he was right—happiness was an inside job.He had reminded me of something I already knew,but had forgotten.If you can’t find happiness

inside yourself,you’ll never find it______________,no matter where you move.Wherever you go,there you are.You take have shared with me about yourself with you. I’m grateful for all the wisdom others how to be happy.

[5]I am grateful for the wisdom of that taxi driver.And

1.What is mainly talked about in the text?(no more than 5 words) ________________________________________________________________________

2.Why does the author like to talk to taxi drivers?(no more than 15 words) ________________________________________________________________________ 3.List at least 3 usual questions that the author asks taxi drivers.(no more than 30 words) ①________________________________________________________________________ ②________________________________________________________________________ ③________________________________________________________________________ 4.Fill the blank in Paragraph 4 with proper words.(no more than 5 words) ________________________________________________________________________ 5.If you could live anywhere in the world,where would you live?Why?(no more than 30 words) ________________________________________________________________________

课时作业(三十) Ⅰ.单项填空 1.解析: 考查交际用语。此处是对“That’s very kind of you”的回答,因此选 It’s my pleasure,表示“不客气,很荣幸”。With pleasure 愿意效劳;Go ahead 可以,干吧;Not really 不,不是。 答案: A 2. 解析: 考查动词辨析。 句意为: 无论你有多少钱, 它都比不上一个健康的身体。 compare 比较,对比;suit 适合;defeat 打败,战胜。match 与……相匹敌,和……不相上下,符合句 意。 答案: D 3.解析: 考查非谓语动词。句意为:——艾米,请告诉坐在那里排队等着的人们,五 分钟后到我的办公室。 ——好的, 先生。 分析句子结构可知, “seated and________for their turns” 是定语,修饰 the people,the people 与 wait 是逻辑上的主谓关系,故选 waiting。 答案: B 4.解析: 考查时态。句意为:——不要往地上扔垃圾。——哦,很抱歉。我没有看到 那边的垃圾箱。此处表示答话者刚才没有看到垃圾箱,故用一般过去时。 答案: A

5.解析: 考查状语从句。句意为:既然在家里通过计算机能做所有的事情,为什么非 要浪费时间去银行呢?那样真的很方便。when 此处表示“既然”,用于引出使某人的行为看 似出人意料的情景,引导原因状语从句。 答案: A 6.解析: 考查定语从句。分析题干可知,本句是一个定语从句,the US 是先行词,逗 号后为非限制性定语从句,且关系词在定语从句中作地点状语,因此应用 where 作为引导词。 答案: C 7.解析: 句意为:有许多英语教学方法,但它们不一定都对中国学生同样有效。A 项 应说成 a variety of;B 项意为“准确的,精确的”;C 项意为“原始的”;D 项意为“不同的, 多种多样的”。由句意可知选 D。 答案: D 8.解析: build up one’s confidence 树立某人的信心。bring up 抚养;take up 从事;break up 打碎,分裂,解体。 答案: C 9.解析: 句意为:上周一我应邀给新生进行了一次测试来评估一下他们的英语水平。 此处用动词不定式作后置定语,表示目的。 答案: C 10.解析: 考查形容词辨析。句意为:该研究缺乏可靠的证据,因此它的结论值得怀

疑。由句意可知,solid 符合语境,意为“可靠的,可信赖的”。fierce 激烈的,severe 严重的, potential 潜在的,均不符合句意。 答案: A 11.解析: 句意为:现在食品安全是一个大的问题,没有人能够保证所有的食物对我们 来说都是安全的,但是正规公司生产的食物相对来说要好一些。strictly 严格地;absolutely 完 全地;relatively 相对地;exactly 正好地。 答案: C 12.解析: 句意为:他对音乐很有天赋,在 30 岁的时候被任命为上海交响乐团的指挥。 assign 布置;name 命名;honor 给……荣誉。

答案: B 13.解析: 句意为:——周五前你能完成报告吗?——我不能保证什么,但是我会尽

最大努力的。guarantee 保证,担保;transform 改变,转换;prepare 准备;say 说。此处表达 不能向对方保证会做到某事,故选 A 项。 答案: A 14. 解析: 句意为: 在植物园, 我们会发现从大树到小花等各种各样的植物。 a variety of 各种的;a species of 一种;B 项变成 group 才正确;an amount of 修饰不可数名词。 答案: D 15.解析: 考查非谓语动词。句意为:看到盲人过马路时,汽车驾驶员不得不马上踩

刹车。motorists 与 see 之间是逻辑上的主谓关系,并且 see 与 step 的动作几乎同时发生,故用 Seeing。 答案: A Ⅱ.阅读理解 语篇解读 本文作者对一些商家在世界地球日的做法发表了自己的观点。 1.解析: 考查细节理解。根据第一段中的“our first local Earth Day was organized around a drive to a town field where families were urged to dump items from their basements for recycling” 可知答案。 答案: B 2.解析: 考查细节理解。根据第三段内容可知,一些商家将世界地球日扩展为世界地 球月是为了销售更多的商品。 答案: C 3. 解析: 考查观点态度。 根据第二段中的“I have come to dread the large amount of deals and promotions”以及第五段中的“My award for the silliest promotion”可知, 作者对商家的促销活 动持批评态度。 答案: D 4.解析: 考查细节理解。根据倒数第四段中的“How about not buying bottled water,but refilling a water bottle?”可知,C 项正确,其他项均与文章不符。 答案: C

5.解析: 考查推理判断。根据倒数第三段的描述可知,作者认同这两个商家庆祝世界 地球日的方法。 答案: B Ⅲ.阅读表达 1.How to be happy./Happiness./How to find happiness inside. 2.Taxi drivers often have interesting personal histories and unusual cultural backgrounds. 3.How long have you been in America? How did you choose which city to live in? What do you like best about where you live? Where is the good local restaurant? What are special attractions? How did you come to where you live?(任意三个均可) 4.in the outside world 5.略(只要与主题相关,陈述合理,表达准确,符合逻辑即可得分)


相关文章:
...Unit 3 A healthy life Word版含解析]
【解析版】2015届高三英语一轮复习试题(适用于人教版):选修6 Unit 3 A ...You do not have to be an orphan (孤儿) to__5__many of the problems...
【高考领航】(课标版)2015届高三英语一轮复习辅导与测...
【高考领航】(课标版)2015届高三英语一轮复习辅导与测试 第1部分 Unit 5 The power人教版选修6_英语_高中教育_教育专区。【高考领航】 (课标版) 2015 届高...
...:必修4 Unit 5 Theme parks Word版含解析]
【解析版】2015届高三英语一轮复习试题(适用于人教版):必修4 Unit 5 Theme ...the San Gabriel Mountains of southern California.They are looking for ...
...讲义:Unit 5 The power of nature(人教版选修6)
2015届高考英语一轮复习讲义:Unit 5 The power of nature(人教版选修6)_英语_高中教育_教育专区。选修五 Unit 5 满分佳作 The power of nature 晨背三部曲(话...
...:必修5 Unit 5 First aid Word版含解析]
【解析版】2015届高三英语一轮复习试题(适用于人教版):必修5 Unit 5 First ...t have the power to hurt you___the person who says them means a lot ...
2015届高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature...
2015届高考英语大一轮复习 Unit 5 The power of nature课时作业(含解析)人教版选修6_英语_高中教育_教育专区。课时作业(三十) 选修 6 Unit 5 The power of...
...:选修6 Unit 5 The power of nature(含答案解析)
【金版新学案】2015届高考英语大一轮复习讲义课时作业:选修6 Unit 5 The power of nature(含答案解析)_高考_高中教育_教育专区。课时作业(三十) 选修 6 Unit ...
...:必修2 Unit 5 Music Word版含解析]
【解析版】2015届高三英语一轮复习试题(适用于人教版):必修2 Unit 5 Music ...—Oh,I couldn’t feel any___.I hardly understood most of the questions...
...:选修8 Unit 4 Pygmalion Word版含解析]
【解析版】2015届高三英语一轮复习试题(适用于人教版):选修...5.A.worried about C.talked about 6.A.key C....“The research shows the power of classical...
...Unit 5 The power of nature研精练 新人教版选修6
【快乐考生】2015届高考英语一轮总复习 Unit 5 The power of nature研精练 新人教版选修6_英语_高中教育_教育专区。【快乐考生】2015 届高考英语一轮总复习 Unit...
更多相关标签: