当前位置:首页 >> 英语 >>

2013广东高考英语试题及答案(详细版)


2013 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)英语 本试卷共 12 页,三大题,满分 135 分.考试用时 120 分钟 注意事项: 1. 答卷前,考生务必用黑色笔迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、考场号、座位号 填写在答题卡上。用 2B 铅笔讲试卷类型(A)填涂在答题卡相应的位置上。将条形码横贴在答题卡右上角“条形码粘 贴处” 。 2.选择题每小题选出答案后, 2B 铅

笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑; 用 如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。 3.非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动, 先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。 4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将试题与答题卡一并交回。 第一节 完型填空 Number sense is not the ability to count. It is the ability to recognize a 1 in number. Human beings are born with this ability. 2 , Experiments show that many animas are, too. For example, many birds have good number sense. If a nest has four eggs and you remove one, the bird will not 3 . However, if you remove two, the bird 4 leaves. This means that the bird knows the 5 between two and three. Another interesting experiment showed a bird’s 6 number sense. A man was trying to take a photo of a crow(乌鸦) that had a nest in a tower, but the crow always left when she saw him coming. The bird did not 7 until the man left the tower. The man had an 8 . He took another man with him to the tower. One man left and the other stayed, but they did not 9 the bird. The crow stayed away until the second man left, too. The experiment was 10 with three men and then with four men. But the crow did not return to the nest until all the men were 11 . It was not until five men went into the tower and only four left that they were 12 able to fool the crow. How good is a human’s number sense? It’s not very good. For example, babies about fourteen months old almost always notice if something is taken away from a 13 group. But when the number goes beyond three or four, the children are 14 fooled. It seems that number sense is something we have in common with many animals in this world, and that our human 15 is not much better than a crow’s. 1. A. rise B. pattern C. change D. trend 2. A. Importantly B. Surprisingly C. Disappointedly D. Fortunately 3. A. survive B. care C. hatch D. notice 4. A. generally B. sincerely C. casually D. deliberately 5. A. distance B. range C. difference D. interval 6. A. amazing B. annoying C. satisfying D. disturbing 7. A. relax B. recover C. react D. return 8. A. appointment B. excuse C. idea D. explanation 9. A. fool B. hurt C. catch D. kill 10. A. reported B. repeated C. designed D. approved 11. A. confused B. gone C. tired D. drunk 12. A. gradually B. luckily C. strangely D. finally 13. A. single B. small C. local D. new 14. A. seldom B. temporarily C. merely D. often 15. A. sight B. nature C. ability D. belief 第二节 语法填空 One day, Nick invited his friends to supper. He was cooking some delicious food in the kitchen. Suddenly, he 16 (find) that he had run out of salt. So Nick called to his son, “Go to the village and buy some salt, but pay a fair price for it: neither too much 17 too little.” His son looked surprised. “I can understand why shouldn’t pay too much, Father, but if I can pay less, 18 not save a bit of money?” “That would be a very 19 (reason) thing to do in a big city, but it could destroy a small village like ours,” Nick said. Nick’s guest, 20 had heard their conversation, asked why they should not buy salt more cheaply if they could. Nick replied, “The only reason a man would sell salt 21 a lower price would be because he was desperate for money. And anyone who took advantage of that situation would be showing a lack of respect 22 the sweat and struggle of the man who worked very hard to produce it.”
1

“But such a small thing couldn’t 23 (possible) destroy a village.” “In the beginning, there was only 24 very small amount of unfairness in the world, but everyone added a little, always 25 (think) that it was only small and not very important, and look where we have ended up today.” 第三节 阅读理解 A. Imagination and fantasy can play an important role in achieving the things we fear. Children know this very well. Fred Epstein, in his book I Make It to Five, tells a story he heard from one of his friends about Tom, a four-year-old boy with a cancer in his back bone. He came through several operations and a lot of pain by mastering his imagination. Tom loved to pretend, and he particularly loved to play superheroes. Dr. Epstein explained that it was actually a brilliant way for his young mind to handle the terrifying and painful life he led. The day before his third trip to the operating room, Tom was terribly afraid. “ Maybe I could go as Superman,” he whispered to his mom. Hearing this, the mother hesitated for while. She has avoided buying the expensive costume(戏装), but finally she agreed. The next day Tom appeared as the powerful Superman, showing off through the hospital halls and coolly waving his hand to the people greeting him along the way. And Tom, with the strength of his fantasy, successfully made it through the operation. The power of imagination need not be reserved for children only. We all have the power to use our fantasies to attempt things we never thought possible, to go through those things that seem impossible, and to achieve what we never believed we could. Just as Dr. Epstein puts it, “If you can dream it, you can do it.” It doesn’t mean that you should dress as a superhero for your next job interview. But, next time you are tested in a way that seems impossible, imagine what it would take to overcome it. Become the person you need to become to win over your challenge and do it in your mind first. So, let your imagination run wild, and dare to dream. 26. What do we know about Tom? A. He was seriously ill. B. He was a dishonest boy. C. He was crazy about magic. D. He was Dr. Epstein’s patient. 27. What can be inferred about Tom’s mother? A. She was a rich lady. B. She refused Tom’s request. C. She wanted Tom to be a superhero. D. She wanted to get Tom through the pain. 28. When Tom went for the third operation, he_________. A. pretended to be painful B. acted like a superhero C. appeared in poor spirits D. argued with his mother 29. In the last paragraph, you are advised________. A. to go through some difficult tests B. to wake up from your wild dreams C. to become a powerful person in your mind D. to wear expensive clothes for job interviews 30. What is the purpose of the passage? A. To tell us an interesting story. B. To help us make right decisions. C. To advise us to care about children. D. To encourage us to use our imagination. B. Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family, and others believe that success mostly comes down to luck. I’m not going to say luck, talent, and circumstances don’t come into play because they do. Some people are born into the right family while others are born with great intelligence, and that’s just the reality of how life is. However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical. And, in addition to that, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing. To become great at certain things, it’ll require even more time, time that most people won’t put in. This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you don’t enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it. When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost. It’s sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent, but thinking that way does you no good, and there’s a huge chance that you’re wrong anyway. Whatever you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long period of time. If you’re not willing to put in the time and work, don’t expect to receive any rewards. Consistent, hard work won’t guarantee you the level of success you may want, but it will guarantee that you will become rally good at whatever it is you put all that work into. 31. Paragraph 1 mainly talks about__________. A. the reasons for success B. the meaning of success C. the standards of success D. the importance of success 32. Paragraph 2, the underlined word that refers to__________. A. being good at something B. setting a practical goal C. putting in more time D. succeeding in life 33. Successful people suggest doing what one loves because_____________. A. work makes one feel pain B. one tends to enjoy his work C. one gives up his work easily D. it takes a lot of time to succeed
2

34. What can be infer from Paragraph 4? A. Successful people like to show their great skills. C. People need to achieve success at the cost of life. 35. What is the main theme of the passage? A. Having a goal is vital to success. C. One cannot succeed without time and practice.

B. People sometimes succeed without luck or talent. D. It helps to think that luck or talent leads to success.

B. Being good is different from being great. D. Luck, talent and family help to achieve success. C. One day, when I was working as a psychologist in England, an adolescent boy showed up in my office. It was David. He kept waling up and down restlessly, his face pale, and his hands shaking slightly. His head teacher had referred him to me. “This boy has lost his family,” he wrote. “He is understandably very sad and refuses to talk to others, and I’m very worried about him. Can I help?” I looked at David and showed him to a chair. How could I help him? There are problems psychology doesn’t have the answer to, and which no wards can describe. Sometimes the best thing one can do is to listen openly and sympathetically. The first two times we met, David didn’t say a word. He sat there, only looking up to look at the children’s drawings on the wall behind me. I suggested we play a game of chess. He nodded. After that he played chess with me every Wednesday afternoon---in complete silence and without looking at me. It’s not easy to cheat in chess, but I admit I made sure David won once or twice. Usually, he arrived earlier than agreed, took the chess board and pieces from the shelf and began setting them up before I even got a chance to sit down. It seemed as if he enjoyed my company. But why did he never look at me? “Perhaps he simply needs someone to share his pain with,” I thought. “Perhaps he senses that I respect his suffering.” Some months later, when we were playing chess, he looked up at me suddenly. “It’s your turn,” he said. After that day, David started talking. He got friends in school and joined a bicycle club. He wrote to me a few times, about his biking with some friends, and about his plan to get into university. Now he had really started to live his own life. Maybe I gave David something. But I also learned that one---without any words---can reach out to another person. All it takes is a hug, a shoulder to cry on, a friendly touch, and an ear that listens. 36. When he first met the author, David_________. A. felt a little excited B. walked energetically C. looked a little nervous D. showed up with his teacher 37. As a psychologist, the author __________. A. was ready to listen to David B. was skeptical about psychology C. was able to describe David’s problem D. was sure of handling David’s problem 38. David enjoyed being with the author because he____________. A. wanted to ask the author for advice B. needed to share sorrow with the author C. liked the children’s drawing in the office D. beat the author many times in the chess game 39. What can be inferred about David? A. He recovered after months of treatment. B. He liked biking before he lost his family. C. He went into university soon after starting to talk. D. He got friends in school before he met the author. 40. What made David change? A. His teacher’s help. B. The author’s friendship. C. His exchange of letters with the author. D. The author’s silent communication with him. D. While Jennifer was at home taking an online exam for her business law class, a monitor(监控器) a few hundred miles away was watching her every move. Using a web camera equipped in Jennifer’s Los Angeles apartment, the monitor in Phoenix tracked how frequently her eyes moved from the computer screen and listened for the secret sounds of a possible helper in the room. Her Internet access was locked---remotely---to prevent Internet searches, and her typing style was analyzed to make sure she was who she said she was; Did she enter her student number at the same speed as she had in the past? Or was she slowing down? In the battle against cheating, this is the cutting edge and a key to encourage honestly in the booming field of on line education. The technology gives trust to the entire system, to the institution and to online education in general. Only with solid measures against cheating, experts say, can Internet universities show that their exams and diplomas are valid---that students haven’t searched the Internet to get the right answers. Although online classes have existed for more than a decade, the concern over cheating become sharper in the last year with the growth of “open online courses.” Private colleges, public universities and corporations are jumping into the online education field, spending millions of dollars to attract potential students, while also taking steps to help guarantee honesty at a distance. Aside from the web cameras, a number of other high-tech methods are becoming increasingly popular. Among them are programs that check student’s identities using personas information, such as the telephone numbers they once used. Other programs can produce unique exams by drawing on a large list of questions and can recognize possible cheaters by
3

analyzing whether difficult test questions are answered at he same speed as easy ones. As in many university classes, term papers are scanned against some large Internet data banks for cheating. 41. Why was Jennifer watched in an online exam? A. To correct her typing mistakes. B. To find her secrets in the room C. To prevent her from slowing down. D. To keep her from dishonest behaviors 42. The underlined expression cutting edge in Paragraph 3 is closest in meaning to _______. A. advanced technique B. sharpening tool C. effective rule D. dividing line 43. For Internet universities, exams and diplomas will be valid if__________. A. they can attract potential students B. they can defeat academic cheating C. they offer students online help D. they offer many online courses 44. Some programs can find out possible cheaters by_________. A. checking the question answering speed B. producing a large number of questions C. scanning the Internet test questions D. giving difficult test questions 45. Which of the following is the best title of this passage? A. The Advantages of Online Exams B. The High-tech Methods in Online Courses C. The Fight against Cheating in Online Education D. The War against the Booming of Online Education 第四节 信息匹配 A. FREE HEALTH BOOKS Visit www. Health Book Summauies.com now for instant access to easy-to-read summaries of the top books on health, food and fitness emailed to you automatically, for FREE. Call Now 1-866-720-3880 B. Ready to use straight from the pack; Low self discharge for long storage period. Super Durable Battery; Wide application range From digital cameras to clocks. C. Save GEICO Big savings look good on you. Find our how much you could be saving on an insurance visit geico.com, call 1-800-947-AUTO[2886], or contact your local GEICO office today. See geico.com for more details. D. FREE Home Security System! $850 value! Free Wireless Remote Control. Protect your home 1-866-711-3832. E. THINGS ARE LOOKING UP VWCARS Take a little off the top in the all-new Vokswagon Beetle Convertible 300-hp turbocharged engine offers plenty of substance behind the style traceable top. Vw.com/beetleconvertible. F. Global Executive MBA Georgetown Unlverslty & ESADE It’s the global MBA. Graduates receive MBA diplomas from both Georgetown University and ESADE Business School. Discover More Visit: globalexecmba. Com 46. I am a journalist working for a local news agency. Since I need to travel a lot, I do care about durability choosing power supply for my products to me? Your timely reply will be highly appreciated. 47. My family is new in the town. After settling down, we started looking for a family car. Your new model Beetle Convertible looks so cool. I think your detailed information booklet us know more about this model. Please kindly send it to my email address: jacks@gdnmet2013.com. Many thanks for your help. 48. My Beetle Convertible is insured with INC insurance company. The insurance will expire next month. The offer introduced in your advertisement attractive to me. I want to know more about your service. Please kindly email me a relevant information booklet. Your timely reply will be highly appreciated. 49. I don’t enjoy my new job as a department manager since I find hard to communicate with and motivate my team members. Hopefully, your diploma course can provide me with professional training on administrative and communicative skills. I look forward to receiving your information booklet and application forms as soon as possible. Please send them to me at jimmys@gdnmet2013.com. 50. My family is new in the town. Worrying about community safety, I prefer to secure my house with new technology. Your product sounds like the right choice for me. Could you kindly send your information booklet to my email address: peterw@2013.com? Your timely reply will be highly appreciated. 第五节 基础写作 请根据以下信息, 写一篇关于移民火星的快讯。 志愿者的选拔 到 2015 年, 在全球选出约 30 名去火星的志愿者。志愿者的条件 至少 18 岁; 做好不回地球的准备; 愿与他人保持良好的关系。 专家的观点 火星生活条件太艰苦; 面临严寒气候、孤独和恐惧。 志愿者观点 厌倦地球生活,想体验火星生活; 如果成功, 就是人类英雄。
4

火星:the Mars 第六节 读写任务 To many people even the word “work” sounds unpleasant, not necessarily because they are lazy. The same man, who dislikes his job in the factory or even in the office, may work hard at the weekend, painting the house or digging the garden. What is the reason, then? In most cases, it is because these people simply do not enjoy the job they are doing. It does not give them any real satisfaction. It may be quite easy, like making up wooden boxes, but it is very boring. Very often they are doing a job which is just a small part of a much larger one, such as attaching a door handle to a car. But the part they play in actually making the car is so small that they can never say: I have made something! Yet in modern society somebody has to do ordinary jobs such as cleaning streets because this is the way society is organized. No matter how ordinary a job is, it plays a part in society and therefore deserves our due respect. Society cannot function a single day without the “dull and boring” jobs. [写作内容]1. 以约 30 词概括上文的主要内容。 2. 以约 120 个词谈谈你对平凡工作的想法, 内容包括: (1)描述清洁工工作的艰辛; (2)假如没有清洁工,环境会变得如何? (3)你对平凡的工作的看法。

参考答案: (答案仅供参考) 第一节:C B D A C A DCAB BDBDC 第二节:语法填空 16. found 17. nor 18. why 19.reasonable 20. who 21. at 22. to 23. possibly 24. a 25. thinking 第三部分: 26—30 A D B C D 31—35 A D C B C 36---40 CABAD 41—45 D A BAC 46—50 BECFD 第四部分:写作 第一节:基础写作:参考范文 It is reported that thirty volunteers who are at least 18 years old will be chosen from all the globe and sent to the Mars by the year of 2015. The volunteers must make a full preparation that there is almost no chance to return to the earth once they are immigrated to the Mars. What’s more, it is greatly important for them to try to keep a good relationship with other members. Experts strongly warned that the living conditions on the Mars are very hard, for not only the extremely cold climate would they meet with, but also loneliness and fear. On the contrary , the volunteers insist that they have got tired of the life on the earth,so greatly being eager to experience the unknown , mysterious life on the Mars; meanwhile, if the would be succeeded , they would get the honor to be heroes of human beings. 第二节:读写任务 In the passage , the author mainly stressed the importance of small and ordinary work , such as cleaning the street because of their essentiality for the organization of the society ,and thinks those doing such jobs should be respected greatly. There is no doubt that what a cleaner does is more harder compared with any other jobs in the society. On one hand , they must get up in the early morning every day to clean the street while we are sill in the sweet sleeping dreams . On the other hand, they also suffer from less respect and lower pay , working all day on the street no matter it is sun shines strongly or snow, wind heavily. Nobody could imagine what an bad environment we would live in if there were no cleaners in the city. Wherever we go , there is rubbish. Maybe we would soon be drowned in the mountain of rubbish. Even worse, if there wee no change about that, diseases would spread at a very quick speed. Is there anything that can be worse than this ! From the above , I can draw the conclusion safely that even the smallest and the most ordinary job,such as cleaning the street is also the necessary part to keep the society going smoothly. Consequently, those who do those most insignificant jobs should get respect as much as those being engineers or teachers.
5

I 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 115 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 答案及解析: 本文在讲述什么是数字感之后重点介绍有关动词也具有数字感的实验,实验结果表明许多动物和人一样具有数字感, 且人的这种感知数字变化的能力并不比乌鸦的这种能力强多少。 1. C 由下文的两个实验来看,都是数理的“变化” 。其他三个选项“上升” “样式” “趋势”与文中内容几乎毫无关系。 2. B 因“实验表明许多动物也跟人类一样具有这种能力” ,这是“令人惊讶的” 。其他选项“重要地” “失望地” “幸运地” 与上下文内容无联系。 3. D 结合下句,特别是 however 可知,上下句的大意应是“如果鸟巢内有四个蛋,你移走一个蛋,这只鸟会没有注意到; 然而,如果你移走两个蛋,这只鸟就会离开这里了” 。其他选项“幸存” “关心” “ 孵化”不合语境。 4. A 把这只鸟“通常”会离开,因为这个具体的例子是用来说明“many birds have good number sense”这个主题的。 “真诚地” “无意地” “故意地”不合语境。 5. C 这个例子谈到,四个中移走一个余下三个,这只鸟会注意不到;若移走两个,余下两个了,这只鸟就会离开这里了。 这说明这只鸟知道余下两个与余下三个的“差别” 。其余选项“距离” “范围” “间隔”与语境不符。 6. A 与上文中 good number sense(良好的数字感)中的 good 相对应,也与第 2 题的答案 surprising 相对,故选“amazing (令人惊异的)” ,近义复现。其他选项“讨厌的” “令人满意的” 烦扰的”不合语境。 “ 7. D 与 left 相对, “离开” “返回”这两者也叫同现;与下文中 return to the nest 的 return 是原词复现。 8. C 从下文看,这个人有了一个“主意”或想了一个“办法” 其他选项“约会” 。 “借口” “解释”均不合语境。 9. A 由 but 可知,他们并没能“欺骗”那只乌鸦。与下文 fool the crow 中的 fool 是原词复现,也就是说从此可以得到启示。 10. B 该实验由一个人去接近那只乌鸦,然后带一个人即一共两个人去做这个实验,接着三个人、四个人去“重复”做这个 实验。其他选项“报告” “设计” “证明”均现语境不符。 11. B 那只乌鸦直到所有人都“不见了,消失了”才会回来。 12. D 前面已分别由一个人、二个人、三个人、四个人重复做了四次了,直到五个人进了塔,只走了四个,即还有一个在塔 里,他们才“最终”欺骗了这只乌鸦。结合文章倒数第二段讲 14 个月的婴儿在超过三四个之后就常常被欺骗,就可理 解了,当数字超过一定数量后就可欺骗了。 13. B 由下文 But when the number goes beyond three or four 可知,是指三四个以内的这样一“小”组东西。 14. D 由 but 可知,后文是表示与 always notice 相对的意思,当数理超过三四个以后,就“常常”能欺骗这些婴儿了。其他选项“很少” “ 暂时地” “只是”与语境不符。 15. C 由文章的首段或首句可知,本文在讲到人具有数字感的同时,重点是讲动物的数字感,即有辨别数字变化的“能力” 。 第二节语法填空(共 10 小题;每小题分,满分 15 分) 答案及解析:
6

本文通过 Nick 叫儿子去买盐要给合理价格的故事说明,一定要公平对待他人,尊重努力工作的人的汗水和努力。 16. found 在主格人称代词 he 后应为谓语动词,由语境可知用一般过去时。 17. nor 构成并列连词 neither?nor。 18. why 因 why not do sth (何不做某事)?是固定句式。 19. reasonable 在名词前作定语要用形容词。 20. who 引导非限制性定语从句,并在从句中作主语,先行词是人,故填 who。 21. at 因名词 a low price 在句中不作主语、动词的宾语,应为介词的宾语;根据习惯搭配,用介词 at。 22. for 固定搭配 show respect for 表示“尊重” 。 23. possibly 修饰谓语动词作状语,用副词。 24. a 因 a small amount of(少量的)是固定搭配。 25. thinking 因 everyone 与 think 是主动关系,故用现在分词短语作 added 的伴随状语。 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A 答案及解析: 本文用事例说明想象力在我们面对害怕的事情或完成具有桃战性的工作中起着重要的作用,并鼓励我们想像力自由驰 骋,敢于梦想。 26. A 细节题。由第一段最后一句 He came through several operations and a lot of pain 可知,他病得很严重,故选。选项 B(他是一个不诚实的孩子)和选项 C(他对魔术着了迷)都是无中生有;由第一段 第三句 Fred Epstein, in his book If I Make It to Five, tells a story he heard from one of his friends about Tom 可知,有关 Tom 的事情是 Dr. Epstein 从他的一个朋友那里听来的,因此可排除选项 D(他是 Dr. Epstein 的病人)。 27. D 推断题。由第三段第三四句 Hearing this, the mother hesitated for a while. She had avoided buying the expensive costume(戏装), finally she agreed.可知,她并不富有,但最终还是同意了 Tom 的请求,为他购买昂贵的戏装,由此推断,她是希望 Tom 能度过痛 苦关。由 had avoided buying the expensive costume 可排除选项 A;由 finally she agreed 可排除选项 B;她同意为他购买昂贵的戏装其目的不是希望他真正成为超人,故排除选项 C。 28. B 细节题。由第四段第一句 Tom appeared as the powerful Superman, showing off through the hospital halls and coolly waving his hand to the people greeting him along the way 可知,他的行为就像是一个超人。 29. C 细节题。由最后一段的第一句可排除选项 D;选项 A(经历一些困难的测试)和 B(从不羁梦中醒来)含文中的一些字眼, 其实是断章取义;由第三句 Become the person you need to become to win over your challenge and do it in your mind first 可知,选项 C(要成为一个内心强大的人)正确。 30. D 目的题。由文章首句 Imagination and fantasy can play an important role in achieving the things we fear.和全文末句 So, let your imagination run wild, and dare to dream 可知,作者写这篇文章的目的是鼓励我们运用我们的想象力。 B
7

答案及解析: 本文主要论述了在人生中要成功,虽然运气、天赋、家庭出生固然很重要,但首先要树立目标,然后花大量的时间来 学习和实践,没日没夜地工作,达到入迷的程度,并长此以往。 31. A 段意归纳题。文中的“运气” “天赋” “家庭环境”等都是指成功的条件或理由,故选 A。本段中并没有讲什么是成 功,排除选项 B(成功的含义)和 C(成功的标准);也没讲成功对人生有哪些重要性,也容易排除选项 D。 32. B 代词指代题。代词是意义衔接的手段之一,此处的代词 that 替代前句中的 set a goal and then gradually make it more practical,故选 B。 33. D 细节理解题。题眼出现在第三段第一句 This is a big reason why many successful people advise you to do something you love.但其中的 this 就是指代上文的内容, 即第二段的第后两句话的内容 one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing. To become great at certain things, it’ll require even more time, time that most people won’t put in,这两句就告诉我们,要成功需要花费大量的时间。 34. C 推理判断题。由第一句 they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost 可推知。 35. C 主旨归纳题。 由第二段开头的 However 可知, 本文的中心论题不是第一段而在第二段 to succeed in life, one first needs to? needs to?,再结合最后一段第一句 if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long period of time,可知本文的主题思想是不花时间和实践是不可能取得成功的。 C 答案及解析: 本文作者用亲身经历说明,一个人无需用语言也能触及到另一个人的心灵,所需要的只不过是一个拥抱,一个哭泣时 可以依靠的肩膀,一次友好的碰触,和一直愿意倾听的耳朵。 36. C 推理判断题。因 David 失去了家人,怎么可能兴奋呢?可排除选项 A;由 He kept walking up and down restlessly, his face pale, and his hands shaking slightly(他烦躁地走来走去,面色苍白,双手在微微地颤抖)可推断,他进来时有点紧张,故选 C,在这种情况 下他不可能是“精神抖擞地走进来” ,文中也没有相应的信息说明这一点,可排除选项 B;由 His head teacher had referred him to me 中的时态可知,老师将 David 的情况告诉作者是在 David 进来之前,且由 he wrote 可知,是老师写的字条而不是亲自来了,故排除选项 D。 37. A 细节理解题。由第二段 How could I help him? There are problems psychology doesn’t have the answer to, and which no words can describe (我应如何来帮助他呢?这些是在心理学上没有答案的难题; 也是用语言无法描述的难题)可排除选项 D(有把握 处理 David 的问题)和 C(能够描述 David 的问题);选项 B 只是使用了文中 psychology 这个词,其实文中根本没有表明 “作者怀疑心理学”的信息,只是说明心理学上没有处理 David 这类问题的现存答案,故排除 B;由第二段最后一句 Sometimes the best thing one can do is to listen openly and sympathetically 可知,选 A,作者打算倾听 David。 38. B 细节理解题。 第四段告诉我们 David 喜欢跟作者在一起, 第五段中作者的推测 Perhaps he simply needs someone to share
8

his pain with. Perhaps he senses that I respect his suffering 可知,选 B。 39. C 推理判断题。选项 A 无需推断,应排除;选项 B 和 D 若正确,就会有朋友同 David 分担悲伤了,也就没有必要来同 作者下棋了,故也可排除;由倒数第二段第三句 He wrote to me a few times? about his plan to get into university 可以推断,不久之后他上大学了,故选 C。 40. D 细节理解题。由第三段中的 After that he played chess with me every Wednesday afternoon 一 in complete silence and without looking at me 和最后一段第二句 But I also learned that one 一 without any words 一 can reach out to another person 可知,选 D,是作者同 David 的无声交流改变了 David。 D 答案及解析: 本文通过 Jennifer 在家考试受监控的具体描述,介绍了一些防止网络教育中考试作弊的一些先进的手段或方法。 41. D 推理判断题。由第三段第一句 In the battle against cheating 可知,前面两段对 Jennifer 在家考试中受监控器的监控的具体描述是为了防止他作弊。 42. A 词义推断题。由第二段的具体描述来看,这是防止作弊的先进技术,另外,也可以从第五段的第一句中的 other high-tich methods(另外的高科技方法)得到启示,要选 A。其他选项“磨锐刀具” “有效的规则” “分界线”都不合语境。 43. B 细节理解题。由第三段最后一句 Only with solid measures against cheating, experts say, can Internet universities show that their exams and diplomas are valid 可知,只有有了打击作弊的强有力的措施,网络大学才能表明他们的考试和文凭是有效的。 44. A 细节理解题。由最后一段第二句 recognize possible cheaters by analyzing whether difficult test questions are answered at the same speed as easy ones 可知,是通过分析答题的速度来判断是否作弊,故选 A。 45. C 主旨大意题。选项 A(在线考试的优点)文中无此内容,应排除;选项 B(在线课程的高科技方法),文中只提到防止作弊 的高科技方法,B 的范围过大,应排除;选项 D(反对网络教育蓬勃发展的战争)与短文内容不符,应排除;全文都是介 绍打击网上教育的作弊,故选 C。 第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息,请在答题卡上将对应题号的乡音选项字母涂黑。

9


相关文章:
2013广东高考英语试题及答案精校word版
2013广东高考英语试题及答案精校word版_高考_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2013广东高考英语试题及答案精校word版_高考_高中教育_教育专区...
2013年广东高考英语试卷及答案(word版)
2013广东高考英语试卷及答案(word版)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2013广东高考英语试卷及答案(word版)_英语_高中教育_教育...
2013广东高考英语试题及答案(详细版)
2013广东高考英语试题及答案(详细版)_英语_高中教育_教育专区。2013 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)英语 本试卷共 12 页,三大题,满分 135 分.考试用时...
2013年广东高考英语试卷及答案
2013广东高考英语试卷及答案_英语_高中教育_教育专区。绝密★启用前 试卷类型:A 2013 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷) 英语本试卷共 12 页,三大题,...
2013年广东高考英语试卷及其详细答案
2013广东高考英语试卷及其详细答案_高考_高中教育_教育专区。2013 年普通高等...(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 答案及解析: 本文在讲述什么是...
2013年广东高考英语试卷及答案(word版)
2013广东高考英语试卷及答案(word版)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。这是经过本人收集整理好的,各方面的试题以及详细解析都有,不会少这少那。(没有信息...
2013广东高考英语试题及答案(免费)
2013广东高考英语试题及答案(免费)_英语_高中教育_教育专区。免费奉献,答案已由本人确认过2013 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)英语 第一节 完型填空 Numbe...
2013高考英语真题广东卷及答案
2013 高考英语真题广东及答案 I 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) Number sense is not the...
2013年高考英语试题-广东卷(含答案)
2013高考英语试题-广东卷(含答案)_高考_高中教育_教育专区。完美打印版2013 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷) 英语试题第一节 完形填空(共15小题;每小...
2013广东省高考英语试题及参考答案
2013广东省高考英语试题及参考答案_英语_高中教育_教育专区。2013 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)英语 第一节 完型填空 Number sense is not the ability...
更多相关标签:
广东高考试题及答案 | 2013高考试题及答案 | 2013广东高考作文 | 2013广东高考分数线 | 2013广东高考作文题 | 2013广东高考数学 | 2013广东高考数学试题 | 2013广东高考英语 |