当前位置:首页 >> 英语 >>

高中英语导学案人教版必修三 Unit 3 The Million Pound Bank Note 1


Ⅱ.选词填空 on the contrary,take a chance,by accident,stare at,as for,in rags 1.I haven’t finished the task.________________,I have just begun. 2.He ____________ me,as if he didn’t know me. 3.The

man ____________ begged from door to door. 4.____________ me,I don’t like his songs at all. 5.—How did you find this important letter? —Quite ________________. 6.The rope might break,but that’s ____________ we’ll have to ________. Ⅲ.完成句子 1.请问我是否能用一下你的电脑。 ________________ I can use your computer. 2.他刚上床睡觉,这时电话铃响了。 He had just gone to bed ________________________________. 3.我的愿望是将来我能出国学习。 My wish is __________________________________ in the future. 4.恐怕我不能设法完成这项任务。 ________________________________________ to finish the task. 5.众所周知,中国是一个发展中国家。 ________________________________ China is a developing country. Ⅳ.单项填空 1.I don’t object to what she said,but I strongly disapprove of her ________ of saying it. A.method B.manner C.voice D.noise 2.I’ll look into the matter as soon as possible.Just have a little ________. A.wait B.time C.patience D.rest 3.It’s best to cook vegetables in a small ________ of water. A.amount B.number C.sum D.piece 4.I’m sorry,my mind was ________.What did you say? A.missing B.losing C.wandering D.going 5.You should never ________ chances when driving. A.make B.have C.take D.give 6.The two boys ________ each other angrily and wanted to fight with each other. A.stared a B.glanced at C.looked at D.glared at 7.I didn’t mean to hurt you.________,I wanted to help you. A.On the one hand B.On the other hand

-1-

C.Generally speaking D.On the contrary 8.They were working in the field ________ all of a sudden it began to rain heavily. A.while B.when C.that D.since 9.This is ________ I have seen and heard of. A.that B.which C.what D.how 10.I wondered ________ she had been absent from school. A.why B.that C.what D.where

1.scene n.(戏剧)一场;现象;场面;景色 【归纳拓展】 behind the scenes 在幕后;暗中 on the scene 在现场;当场;在台上 come on the scene 出场,登场 (1)The students were able to go behind the scenes to see how programmes were made. 学生们可以去后台,看看节目是怎么制作出来的。 (2)Firefighters were on the scene immediately. 消防队员立即赶到了现场。 【活学活用】 (1)用 scene,scenery,sight,view 的适当形式填空 The Great Wall whose ________ is beautiful is one of the most breathtaking ____________ in the world,but twenty years ago,beautiful as the ________ was from the distance,a dirty ______ appeared in front of us when we arrived there. (2)Seeing the happy________ of children playing in the park,I’m overjoyed and sure of the future of our country. A.sight B.view C.scene D.sign 2.permit v.许可;允许;准许;n.通行证;许可证;执照 ________ n.允许,许可,准许 【归纳拓展】 (1)permit sb.to do sth./permit doing sth.允许某人做某事/允许做某事 permit sb.sth.允许某人做某事 (2)ask (for) permission 请求许可 without permission 未经许可 with sb.’s permission 征得某人的许可 The rules of the club do not permit smoking. 这个俱乐部规定不准吸烟。 【活学活用】 (1)It was announced that only when the fire was under control would the residents ________________ return to their homes.(2008· 江西,31) 据宣布,只有在火势被控制住的时候居民们才被允许回到家中。 (2)The party will be held in the garden,__________________________________________. 如果天气允许的话,聚会将在花园举行。 (3)We are not permitted________ noise in the office. A.making B.made C.make D.to make 3.account vt.认为是;说明;总计有;n.说明;理由;账目;报道 【归纳拓展】 account for 说明(原因等);做出解释;占??(比例)

-2-

on account of 由于,因为 keep an account of 记录,记载 take account of/take...into account=take...into consideration 考虑?? 【活学活用】 (1)His illness _____________________________________________________.他因病缺席。 (2)________________________ you tell him. 你绝不可以告诉他。 (3)We delayed our departure ________ the bad weather. A.because B.is due to C.on account of D.on this account 4.sick adj.有病的;恶心的;厌恶的;可怕的 ________ n.疾病 【归纳拓展】 sick leave 病假 feel sick 感到不舒服 be sick at/about 对??不舒服 be sick for 渴望??;怀念 be sick with 患??病;对??感到不快 (1)He is a very sick man.他病得很重。 (2)I am sick at my work.我讨厌我的工作。 【活学活用】 (1)The movement was so fierce that several passengers ________________ and had to use airsickness bags.(2010· 四川,完形填空) 晃动是如此剧烈,以致几个乘客感到恶心,不得不使用晕机袋。 (2)He was always sick________ old happy times________ he was a child.(2010· 淮北统考) A.for;when B.at;that C.about;when D.of;that 5.bring up 抚养,培养;提出;呕吐 【归纳拓展】 bring about 引起 bring down 使倒下;降低;减少 bring in 带进来;赚得,有收入 bring out 取出;说出;阐明;出版 He left her to bring up three young children on her own. 他留下她独自抚养 3 个年幼的孩子。 【活学活用】 (1)The discussion came alive when an interesting topic ________________. 引进有趣的话题后,讨论开始生动起来。 (2)The wind ________________ some trees. 风刮倒了一些树。 (3)Phelps was________ by his mother after his parents divorced when he was young. A.brought in B.brought about C.brought up D.brought out 6.go ahead 前进;干吧;说吧 【归纳拓展】 go up 上涨;上升;攀登 go off 离去;爆炸 go out 熄灭 go by 流逝;过去 go without 忍受某事物的缺乏;没有某事物也可应付 The bomb went off in a crowded street. 炸弹在挤满人群的大街上爆炸了。
-3-

【活学活用】 (1)New office buildings are ________________ everywhere. 到处都在兴建新办公楼。 (2)—Do you think that housing price will keep________ in the years to come? —Sorry,I have no idea.(2011· 铁岭月考) A.lifting up B.going up C.bringing up D.growing up 7.on the contrary 正相反;反之 【归纳拓展】 contrary to...与??相反;违反,对抗 quite/just the contrary 恰恰相反 to the contrary 与此相反地(置于修饰语之后) You didn’t bother me.On the contrary,I like your company. 你没有打扰我,相反地,我喜欢你的陪伴。 【活学活用】 (1)________________ the doctor’s advice,he went swimming. 他不听医生的忠告,跑去游泳。 (2)Classical music achieves a simplicity that only a genius can create,________ popular belief that it is too complex. A.subject to B.contrary to C.familiar to D.similar to 8.as for 关于;至于 【归纳拓展】 as to 关于,有关 as follows 如下 as usual 照例,照常 as with 如同??一样;就像??一样 As for today’s adults,if the new tax drives them to quit,they will have more to spend on their families,cut their risk of cancer and heart disease and feel better.(2009· 山东,阅读理解 C) 对于今天的成年人,如果新的税收会促使他们戒烟,他们会把更多的钱花在家庭上,减 少他们得癌症和患心脏病的风险,这会让他们感到更爽。 【活学活用】 (1)________________________ her,she bought the pair of shoes impulsively. 她像往常一样,很冲动地买了那双鞋。 (2)I wanted to go to Tokyo for vacation,but ________________, I’ll be lucky if I can go camping here. 我本想去东京度假,但事实上,如果能在这里野营就不错了。 (3)—Do you both agree with me about the arrangement of the meeting? —He quite agrees with you.________,I am not so satisfied with it.(2011· 南平调研) A.As a result B.As follows C.As for me D.As usual 9.Well,towards nightfall I found myself carried out to sea by a strong wind. 译文 ___________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ 句式提取:find+oneself+宾语补足语 “find+oneself+宾语补足语”指不知不觉地发现自己处于某种情况中,多表示意料之外 的情况,可用形容词、介词短语、现在分词及过去分词作宾补。 其后跟复合宾语的动词还有:see,hear,watch,notice,have 等。 【活学活用】 (1)Peter,who was usually shy,________________________ the girls. 彼得通常很害羞,但却发现自己不知不觉已在跟女孩子们说话。
-4-

(2)After wandering around,we ________________________ at the hotel. 我们四处漫步后发现自己不知不觉回到了饭店。 (3)When he came to life,he found himself________ to a tree. A.tied B.being tied C.having tied D.to tie 10.You must come whenever you want and have whatever you like.Just having you sit here is a great honour! 译文 ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 句式提取:whenever 引导让步状语从句 (1)whenever,wherever,however 引导让步状语从句,相当于 no matter when/where/how。 (2)whatever,whoever,whichever,whomever 既可引导名词性从句,也可引导让步状语从 句,在引导让步状语从句时相当于 no matter what/who/which/whom。 (3)“no matter+疑问词”只能引导让步状语从句,可放在主句前或主句后。 【活学活用】 (1)______________________ I go out on a date,it begins to rain. 每次我要出去约会,天就要下雨。 (2)________________________,I will support you.无论你干什么我都支持你。 (3)______________________ big or how small,an act of kindness shows that someone cares. 一个善良的行为无论多么大或多么小,都表明有人关心。 (4)________________________ says so,it is wrong. 不管谁这样说,都是错误的。 (5)This is a very interesting book.I’ll buy it,________.(2010· 舟山统考) A.how much may it cost B.no matter how it may cost C.however much it may cost D.how may it cost

1.It was (will be)+some time+before+.../It was not (will not be)+some time+before+... 要过……才……/没过多久就?? It wasn’t long before the people in that country rose up. 没有多长时间那个国家的人们就起义了。 It will be three hours before he comes back. 还得三个小时他才能回来。 2.It is/has been+段时间+since+主语+did. It is/has been five years since he left here. 自从他离开这里到现在已有五年了。 It is/has been many years since he smoked. 自从他戒烟到现在有好多年了。 3.It was+段时间+since+主语+had done. When the boy was born,it was 3 years since the P.R.C.had been founded. 当他出生时,中华人民共和国已成立三年了。 25.absolutely not:used when saying strongly that someone must not do something or when strongly disagreeing with someone 绝对不行;当然不会 —Do you let your kids travel alone at night?
-5-

——你让孩子晚上单独外出吗? —Absolutely not.——当然不会。 26.that’s not the point:to tell someone that the fact or reason they are mentioning is not important at all 那并不重要;那并不是问题所在 Maybe you were trying to be helpful,but that’s not the point. 或许你极力想帮忙,但那并不重要。

答案
课前准备区 Ⅰ.1.unbelievable;adventure 2.author;novel 3.rude;screamed 4.indeed;manners;bowed 5.wandered;envelope Ⅱ.1.On the contrary 2.stared at 3.in rags 4.As for 5.by accident 6.a chance;take Ⅲ.1.I wonder if 2.when the telephone rang 3.that I will go abroad to study 4.I’m afraid I can’t manage 5.It is wellknown that Ⅳ.1.B 2.C 3.A 4.C 5.C 6.D 7.D 8.B 9.C 10.A 课堂活动区 1.活学活用 (1)scenery;sights;view;scene 易混辨析 scene,scenery,sight,view (1)scene 指展现在眼前的情景,也可以指 scenery 的一部分,大多包括景物中的人及活动在 内。 (2)scenery 指某地总的自然风光或景色,尤指美丽的乡间景色。 (3)sight 既可以指场景,眼前看到的景观,也可以指名胜、风景,在表示“名胜、风景”时, 用复数形式。 (4)view 常指从某个位置或角度所看到的景色,指“视野,眼界”。还可表示“观点”。 (2)C 2.permission 活学活用 (1)be permitted to (2)weather permitting (3)D 3.活学活用 (1)accounts for his absence (2)On no account should (3)C 4.sickness 活学活用 (1)felt sick (2)A 5.活学活用 (1)was brought in (2)brought down (3)C
-6-

6.活学活用 (1)going up (2)B 7.活学活用 (1)Contrary to (2)B 8.活学活用 (1)As is usual with (2)as it is (3)C 9.傍晚时分我发现我被一阵大风刮到海上去了。 活学活用 (1)found himself talking to (2)found ourselves back (3)A 10.您想来的时候就一定得来呀!在这儿,无论您想吃点什么,都是可以的。您就是在 这儿坐一下也是我们莫大的荣幸呀! 活学活用 (1)No matter when (2)Whatever you do (3)No matter how (4)No matter who (5)C

-7-

课时规范训练
Ⅰ.单项填空(建议用时 8′) 1.________ is known to everybody,the moon travels around the earth once every month. A.It B.As C.That D.What 2.—Is Mr.Smith rich? —Yes,very rich.When he worked in ________ town,he earned a lot.Now he has a big farm in ________ country.(2011· 济宁一中模拟) A.a;the B./;/ C./;the D.the;/ 3 . While watching Titanic , most people couldn’t help crying when it came to the scene________ Jack saves the girl’s life but dies in icy water himself. A.which B.as C.why D.where 4.—Come in,please.Make yourself at home. —________ —I’m glad you like it. A.Thanks.You have a nice place here. B.Oh,this picture is so beautiful. C.Thanks.What nice food you’ve prepared! D.OK.Let me look around your new house. 5.It is said that the prisoners were________ to take two hours’ exercise a day. (2011· 枣庄月考) A.supposed B.permitted C.forbidden D.persuaded 6.Wang Wei gave us a vivid ________ of her trip down the river. A.explanation B.idea C.imagination D.account 7.He is a heavy smoker,which makes all of us________. A.comfortable B.ill C.pleasant D.sick 8.April Fool’s Day is coming.Be careful not to be________ when others play tricks on you. A.brought in B.caught in C.taken in D.made in 9.Would you please________this form for me to see if I’ve filled it in right? (2011· 济南统考) A.take off B.look after C.give up D.go over 10.—I believe you like the job. —________,I am tired of it. A.On the contrary B.On contrary C.On the other hand D.On other hand 11.________any untrained actor,getting in front of the camera can be difficult. (2010· 南允一中统考) A.As far as B.As well as C.As long as D.As with 12.I suddenly found myself________ down the street when I found two policemen in front of me. A.run B.running C.runs D.ran

-8-

13. ________ you prefer, I’ll give it to you, but we haven’t any other models for you to choose from. A.Whatever B.Whenever C.However D.Whichever 14.Why the explosion occurred was ________ the laboratory attendant had been careless. A.for B.because C.since D.that 15.Excuse me,would you please tell me ________? A.when the sports meeting is taken place B.when is the sports meeting going to be held C.when is the sports meeting to begin D.when the sports meeting is to take place Ⅱ.阅读理解(建议用时 8′)

A huge cloud of dust rose and an overpass disappeared.This was the scene in Zhuzhou,Hunan Province on May 17.Nine people were killed and 16 injured. Things were similar last year in the Sichuan earthquake.Thousands of people were buried in the ruins and lost their lives.What if we could have warned them? People are always racking_their_brains to find a way of preventing buildings’ collapse.Better materials and technology help,but they are not a solution. Just like humans,a building has its own life cycle from “birth” to “death”.If we know when a building is going to collapse,we can repair it in advance or get out of it before it falls. Now,scientists at the University of Illinois have developed a material that turns red before it breaks.The invention could be used in things like climbing ropes or bridge supports. The research was led by Nancy Sottos,a professor at the university’s Beckman Institute,and Douglas Davis,a graduate research assistant. The secret behind the colorchanging material is a type of molecule (分子).A molecule is a group of atoms held together by chemical bonds.Imagine you and your friends standing in a circle, holding hands.Each person stands for one atom, your hands represent the bonds, and the entire circle represents a molecule.If one person lets go of his or her hands,the molecule changes color. The research team put the molecule into a soft material.When the researchers stretched the material,it turned bright red for a few seconds before it broke into two pieces.When they repeatedly stretched and relaxed the material,without breaking it,it only turned a little red. The major problem is that light can get rid of the red color.When the team shone bright light on the molecule,the broken bond was fixed,and the color disappeared. If the bright light keeps the red color from appearing,the material’s warning system will be useless.Scientists still have a lot of work to do before the colorchanging molecules can be used outside the lab. 16.What does the passage mainly introduce? A.The collapse of an overpass in Zhuzhou,Hunan Province. B.The Sichuan earthquake last year. C.A material that turns red before it breaks. D.A way of preventing building from collapsing. 17.The underlined words “racking their brains” in the third paragraph mean ________. A.suffering a lot B.collecting beyond imagination C.losing a lot D.thinking very hard 18.Which of the following is a WRONG statement?
-9-

A.Thousands of people died from the collapse of buildings in the Sichuan earthquake because they hadn’t been warned. B.There is no building that will never collapse. C.A new material has been applied to buildings to warn people of collapse. D.A colorchanging material can turn red before it breaks. 19.What is the major problem in the research of the colorchanging material? A.Bright light can get rid of the red color. B.When the material is relaxed,the color disappears. C.The material’s warning system is useless. D.The molecules only change color in the lab. 20.What can we infer from the passage? A.The colorchanging molecules are certain to be used outside the lab. B.There will be no collapse with the help of the colorchanging material. C.There is a long way to go before the material can be applied. D.The problem caused by bright light will be solved by scientists. Ⅲ.阅读表达(建议用时 14′) One thing Britain is famous for is pubs, and no trip to the UK would be complete without a visit to one of the thousands of pubs across the country. Pubs play an important part in the social structure of the country.They_are_places_where_all_ages_and_social_classes_mix_to_talk , do_business , or_just_spend_a_couple_of_quiet_hours_before_heading_home_in_the_evening. There are many different types of beer available in pubs.Traditional British beer is called bitter, or ale,and is usually served at room temperature.As a result,the British are famous for their “warm beer”! If you prefer a cold beer,ask for lager.This beer is light yellow in color whereas bitter is usually darker brown.All beers are served as pints(500ml) or halves (250ml).To order,you need to ask for a pint or a half,and then name the beer.So,you could say “________”. Wine, red or white, is normally available in all pubs, as are spirits such as whisky, gin or vodka. It is not,however,necessary to drink alcohol.Nonalcoholic drinks are called soft drinks.You can have juice,lemonade or cola,among others. If you visit a pub in a group, it is important to pay for your “round”. This means that you buy a drink for everyone in your group.Not buying your round is a big social mistake! Remember that you need to order and pay for your drinks at the bar. So , follow these tips if you want to get the most out of visiting a pub , and , “cheers!”(2011· 济南模拟) 21.What is the best title of the passage? (Please answer within 10 words.) ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 22.Which sentence in the passage can be replaced by the following one? If you don’t buy a drink for everyone in your group,you are socially wrong. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 23.Please fill in the blank in the third paragraph with proper words or phrases to complete the sentence.(Please answer within 10 words.) ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 24.If you are in a pub,what would you like to drink? Why? (Please answer within 20 words.) ________________________________________________________________________ 25.Translate the underlined sentence in the second paragraph into Chinese. ________________________________________________________________________

- 10 -

________________________________________________________________________

答案
Ⅰ.单项填空 1.B 2.C 3.D 4.A 5.B 6.D 7.D 8.C 9.D 10.A 11.D 12.B 13.A 14.D 15.D 得分策略 得分点12:练就“火眼金睛”能力,识破“变形金刚”试题 ________ is reported in the newspapers , talks between the two countries are making progress. A.It B.As C.That D.What 错因分析 本题是一道特别经典的试题,经过不同的变形,四个选项都有可能成为答案, 因而考生极易出错。 本题选择 B 项, as 引导位于句首的非限制性定语从句, 指代“talks...progress” 主句表达的整个内容。 (1) 若将原题改为: ________is reported in the newspapers that talks between the two countries are making progress.那么答案为 A 项,“It”在句中作形式主语,指代 that 从句,以避免 出现“头重脚轻”现象。 (2)若将原题改为: ________ is reported in the newspaper is that talks between the two countries are making progress.那么答案为 D 项。“What...newspapers”是一个主语从句,what 在 从句中又作主语,what 主语从句的谓语动词为第二个 is,“that...progress”是表语从句。 (3)若将原题改为: ________ talks between the two countries are making progress is reported in the newspapers.那么此时的答案为 C 项。 “That...progress”是一个主语从句, 在整个句中作主语。

Ⅱ.阅读理解 16.C 17.D 18.C 19.A 20.C 得分策略 在阅读理解中遇到词义猜测题,如何进行猜测?(四) 5.经验、常识法 在阅读的过程中,如遇到生词,读者有时可以根据自身的直接或间接的经验,或运用自 己已有的常识将其推测出来。比如了解一些英美国家的天文地理、风俗习惯、宗教信仰、社 会制度等,可以帮助加深对文章的理解。
- 11 -

Expect a lot from your child, just not everything.Except for health and safety problems, such as drug use or careless driving,consider everything else open to discussion.If your child is unwilling to discuss something,don’t insist he tell you what’s on his mind.The more you insist,the more likely that he’ll clam_up.Instead,let him attempt to solve things by himself.At the same time,remind him that you’re always there for him should he seek advice or help.Show respect for your teenager’s privacy(隐私).Never read his mail or listen in on personal conversations. 69.What does the underlined phrase “clam up” in Paragraph 2 probably mean? A.become excited B.show respect C.refuse to talk D.seek help 答案解析 C 根据常识及上下文之间的逻辑关系可知,青少年有一个特点就是逆反心 理,所以,你越坚持,他越是不说。 Ⅲ.阅读表达 21.Pubs in the UK/Britain 22.Not buying your round is a big social mistake! 23.A pint of bitter,please/A half of lager,please 24.I prefer soft drinks because soft drinks will do good to my health.(可以自由发挥,只要合 情合理就行) 25.酒吧是各个年龄,不同阶层的人聚在一起,谈天说地,洽谈贸易的地方,或者干脆 在晚上回家前来此安静地呆上几个小时。

- 12 -


相关文章:
人教高中必修三Unit3导学案
___ Book 3 Unit 3 The Million Pound Bank Note 四、第三关,词汇探究 (...1 曲靖市民族中学 2011-2012 学年第二学期高一英语导学案 编号:No. Book3-3...
高一英语必修三导学案
仙游金石中学高一英语必修三导学案 仙游金石中学高一英语导学案 目录 Unit 1 ...………..50 Unit 3 The Million Pound Bank Note………56 Unit target:…...
高中英语人教版必修三第一单元导学案
高中英语人教版必修三单元导学案_高一英语_英语...the world Unit 1 Period 1 Words and expressions...___ 3.hunter n.___ (v.) ___ 4.believe ...
高一英语必修三unit3导学案
高一英语必修三unit3导学案_英语_高中教育_教育专区。高二英语学案 unit3 The ...高二英语学案 unit3 The Million Pound Bank Note(1) 编制人:苏伟 审核人: ...
高中英语必修三第三单元导学案
高中英语必修三第三单元导学案_高一英语_英语_高中教育_教育专区。高一英语必修三导学案 Unit 3 词语源:Zxxk.Com] The Million Pound Bank Note 2. permit / ...
人教新课标高中英语必修三Unit_3学案
人教新课标高中英语必修三Unit_3学案_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 The Million Pound Bank Note 练习一一、翻译下面单词和短语。 1. 大量的 2. 嫉妒 3. ...
高中英语导学案人教版必修三 Unit 3 The Million Pound Bank Noteusing language
高中英语导学案人教版必修三 Unit 3 The Million Pound Bank Noteusing language...Answer :2, 4, 3, 5, 1 课堂小结 课后 作业 The greatest humorist of ...
英语高中人教版导学案 必修三教师版Unit 3 The Million Pound Bank Note 知识点1
英语高中人教版导学案 必修三教师版Unit 3 The Million Pound Bank Note 知识点1_英语_高中教育_教育专区。学习 学习目标: 指导 1.知识与能力:To master the ...
必修3人教版英语unit 3 导学案
高一英语导学案 Unit 3 Teaching Period P 1 Topic: The Million Pound Bank Note Vocabulary and warming up 教学重点: 1. Key words and expressions. 2. ...
更多相关标签:
million pound note | 高一英语必修一导学案 | 高一物理必修1导学案 | 高中数学必修4导学案 | 高一生物必修一导学案 | 高中数学必修2导学案 | 高中化学必修一导学案 | 化学必修一导学案 |