当前位置:首页 >> 英语 >>

2013高考英语阅读理解强化练习(44)


2013 高考英语阅读理解强化练习(44)
拓展阅读: For years we have been told that encouraging a child’s self-respect is important to his or her success in life. But child experts are now learning that too mu

ch praise can lead to the opposite effect. Praise-aholic kids who expect it at every turn may become teens who seek to same kind of approval from friends when asked if they want to go in the backseat of the car. The implication(含义) of saying “You are the prettiest girl in class,” or talking about the goals she scored but not her overall effort, is that you love her only when she looks the best, scores the highest, achieves the most. And this carries over to the classroom. Social psychologist Carrol Dweck, PhD, tested the effects of overpraise on 400 fifth graders while she was at Columbia University. She found that kids praised for “trying hard” did better on testes and were more likely to take on difficult assignments than those praised for being “smart”. “Praising attributes(品质) or abilities makes a false promise that success will come to you because you have that quality, and it devalues effort, so children are afraid to take on challenges, ” says Dweck, now at Stanford University, “They figure they’d better quit while they’re ahead.” 1. The underlined words “Praise-aholic kids” refers to kids who are ______. A. tired of being praised B. worthy of being praised C. very proud of being praised D. extremely fond of being praised 2. The author quoted(引用) Dr. Dweck’s words in the last paragraph in order to make the article _____. A. better-known B. better-organized C. more persuasive D. more interesting 3. We can infer from the passage that _____. A. praise for efforts should be more encouraged B. praise for results works better than praise for efforts C. praising a child’s achievements benefits his or her success in life D. praising a child’s abilities encourage him or her to take on challenges 答案

1.D。 解析:推理判断兼主旨概括,在通读全篇文章的情况下还要排除 C 选项的干扰。 2.C。 解析:推理判断题,根据构词法推出 persuade 与 persuasive 为同根词,其中文含义不言 自喻。 3.A。 解析:结合第三段可以得出正确答案。


相关文章:
2013高考英语阅读理解强化练习(43)
2013高考英语阅读理解强化练习(43)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2013高考英语阅读理解强化练习(43)_英语_高中教育_教育专区。2013...
2013高考英语阅读理解强化练习(54)
2013 高考英语阅读理解强化练习(54) 拓展阅读: With all the wars, fighting and sadness in the world today, it's not only necessary, but also essential ...
2013高考英语阅读理解强化练习(44)
2013 高考英语阅读理解强化练习(44)拓展阅读: For years we have been told that encouraging a child’s self-respect is important to his or her success in...
2013高考英语阅读理解强化练习(53)
2013 高考英语阅读理解强化练习(53) 拓展阅读: Laws that would have ensured pupils from five to 16 received a full financial education got lost in the ?...
2013高考英语阅读理解强化练习(55)
2013 高考英语阅读理解强化练习(55) 拓展阅读: To err is human. To blame the other guy is even more human. Common sense is not all that common. Why...
2013高考英语阅读理解强化练习(51)
2013 高考英语阅读理解强化练习(51) 拓展阅读: Susan Sontag (1933---2004)was one of the most noticeable figures in the world of literature.For more than...
2014高考英语阅读理解抓分练习题(44)
2014高考英语阅读理解抓分练习题(44)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解抓分练习题(44)及答案【福建师大附中 2013 模拟】D As you climb into the...
2013高考英语阅读理解强化练习(50)
2013 高考英语阅读理解强化练习(50)拓展阅读: The coyote(丛林狼).that elever animal of wide-open space .has come to the nation’s captial.In fact ,coyo...
2013高考英语阅读理解强化练习(69)
2013 高考英语阅读理解强化练习(69)摘要:My father was 44 and knew he wasn’t going to make it to 45. He wrote me a letter and hoped that something...
2014高考英语阅读理解基础练习精品题(44)
2014高考英语阅读理解基础练习精品题(44)_语文_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解基础练习精品题(44)及答案【贵州省湄潭中学 2013 届月考】B As for visi...
更多相关标签: