当前位置:首页 >> 英语 >>

广东省珠海市2012届高三9月摸底考试英语试题


广东省珠海市 2011 年 9 月高三摸底考试

英 语 试 题
本试卷共三大题, 满分 135 分。考试用时 120 分钟。 注意事项: 1.答卷前, 考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位填写在 答题卡上。用 2B 铅笔将试卷类型填涂在答题卡相应位置上。 2. 选择题每小题选出答案后, 用 2B 铅笔把答题卡上对应题目

选项的答案信息点涂黑, 如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案, 答案不能答在试卷上。 3.非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答, 答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位 置上;如需改动, 先划掉原来的答案, 然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上 要求作答的答案无效。 Ⅰ语言知识及应用 第一节 完形填空 (共 15 小题;每小题 2 分, 满分 30 分) 阅读下面短文, 掌握其大意, 然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中, 选出最佳选项, 并在 答题卡上将该项涂黑。 Have you ever heard the story of the four-minute mile? For years people believed that it is impossible for a human being to 1 a mile in less than four minutes until Roger Banister proved it 2 in 1954.Within one year, 37 runners 3 the belief barrier.And the year after that, 300 other runners did the same thing. What happens if you put an animal in a 4 ? Any animal, big or small, will swim its way through. What happens when someone, who does not know how to swim, falls in deep waters? You 5 . If an animal who has not learned swimming could 6 by swimming, why not you? Because you believe you will drown while the animal does not. These 7 show the power of beliefs.There is no other more 8 force in directing human behavior than belief.Our beliefs have the power to 9 and to destroy. In a way it is our beliefs that determine how much we’ll be able to 10 our potential. pay attention So to some of your 11 .Do you believe you are weak in mathematics? Do you believe that other people dislike you?Do you believe life is full of 12 ? Belief is not 13 , however. nothing but the generalization of a past incident. a kid, if a dog bit It’s As you, you believed all dogs to be 14 .To change certain behavior, identify the beliefs associated with it.Change those beliefs and a new pattern is 15 created. 1.A.run B.walk C.swim D.jog 2.A.right B.wrong C.fake D.true[来源:学&科&网 Z&X&X&K] 3.A.broke B.built C.faced D.lowered 4.A.cage B.desert C.forest D.pond 5.A.drown B.swim C.float D.sink 6.A.struggle B.escape C.drown D.leave 7.A.samples B.cases C.situations D.periods

8.A.terrible B.reasonable C.considerable D.powerful 9.A.damage B.provide C.create D.withdraw 10.A.discover B.realize C.show D.perform 11.A.problems B.beliefs C.possibilities D.subjects 12.A.surprises B.choices C.problems D.possibilities 13.A.beautiful B.changeable C.strong D.mysterious 14.A.safe B.rude C.merciless D.dangerous 15.A.occasionally B.immediately C.accidentally D.automatically 第二节 语法填空 (共 10 小题;每小题 1.5 分, 满分 15 分) 阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填入一个适当的词或使 用括号中词语的正确形式填空, 并将答案填写在答题卡标号为 16-25 的相应位置上。 In 1914, Thomas Edison, at the age of 67, lost his factory, 16 was worth a few million dollars, to fire. had very little insurance. longer a young man, Edison watched his lifetime effort _17 (go) up It No in smoke and said, “There is great value in disasters. our mistakes are burnt up. All Thank God we can start anew.” In spite of disasters, three weeks later, __18___ invented the phonograph.What __19___ attitude! Below are more examples of the 20 (fail) of successful people: Thomas Edison failed 21 (approximate) 10, 000 times while he 22 (work) on the light bulb. Henry Ford fired Lee Iacocca at the age of 54.[来源:ZXXK] Young Beethoven 23 (tell) that he had no talent for music, 24 he gave some of the best music to the world. Setbacks are inevitable in life. setback can act as a driving force and also teach us humility. grief A In you will find courage and faith __25_(overcome) the setback. Ⅱ阅读 (共两节, 满分 50 分) 第一节 阅读理解 (共 20 小题;每小题 2 分, 满分 40 分)[来源:ZXXK] 阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C 和 D 项中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A All Ric O Barry wants is to stop the dolphin-killing, so he is headed to this seaside Japanese town, Taiji.The American activist, who is the star of a new award-winning documentary that portrays the dolphin-killing here, got an unwelcome reception when he showed up here this week for the start of the annual hunt. His movie, The Cove(海豚湾), directed by National Geographic photographer Louie Psihoyos, was released in the United States a month ago but has not yet to come out in Japan. Scenes in the film, some of which were shot secretly, show fishermen banging on metal poles stuck in the water to create a wall of sound that scares the dolphins—which have supersensitive sonar(声纳系统) —and sends them fleeing into a cove. There, the fishermen sometimes pick a few to be sold for aquarium shows, for as much as $150,000. They kill the others, spearing 刺) animals repeatedly until the water turns red. meat from ( the The one dolphin is worth about 50,000 yen, and is sold at supermarkets across Japan. Greenpeace and other groups have tried to stop the hunt for years.Activists hope The Cove will bring the issue to more people internationally—and eventually in Japan. Already, the Australian town of Broome dropped its 28-year sister-city relationship with Taiji last month, partly because of the movie. “Some regions have a tradition of eating dolphin meat,” said fisheries official Toshinori Uoya.“Dolphin-killing may be negative for our international image, but it is not something orders can stop.” The town government in Taiji—which has made whales and dolphins its trademark—refused to

comment about The Cove, or the growing international criticism against dolphin-killing. Many in Taiji take the dolphin hunt for granted as part of everyday life.They are defensive about The Cove, seeing themselves as powerless victims of overseas pressure to end a simple and honest way of making a living. 26.Ric O Barry made The Cove because he wanted to . A.stop the dolphin-killing B.win an international award C.support Green peace’s efforts D.make Taiji well-known in the world 27.Viewers can learn from The Cove . A.the advanced techniques to catch dolphins B.the cruel and bloody dolphin-killing C.the beautiful Japanese seaside town Taiji D.the sale of dolphin meat around the world 28.What is the response to The Cove on the Japanese side? A.Taiji broke up with its western sister-city Broome. B.Japanese officials decided to ban dolphin-killing. C.The town government in Taiji kept silent on criticism. D.Most Japanese people were against eating dolphin meat. 29.What does the underlined word “defensive” probably mean? A.Feeling guilty for killing dolphins. B.Protecting themselves a gainst criticism. C.Attacking those against dolphin-killing. D.Making the determination to change. 30.What can we infer from the passage? A.Many people in Japan have seen The Cove in the cinema. B.The Cove has not influenced Japan’s international image. C.Taiji’s dolphin-killing industry has been seriously damaged. D.The Cove has brought international attention to dolphin-killing. B Nearly all of today’s Native Americans in North, Central and South America can trace their ancestry to just six women whose descendants(后裔)immigrated around 20,000 years ago, a DNA study suggests. The finding does not mean that only these six women gave rise to migrants who crossed into North America from Asia in the earliest population of the continent.Rather, it suggests that only six left a particular DNA legacy that persists to today in about 95% of Native Americans, said study co-author Ugo Perego in Utah. “The women did not necessarily arrive together, nor even all live at the same time,” he said.Results indicate the women arrived sometime between 18,000 and 21,000 years ago. The work was published this week by the journal PLoS One.Perego is from the Sorenson Molecular Genealogy Foundation in Salt Lake City and the University of Pavia in Italy.The work confirms the previous indications of just six maternal(母系的)lineages, as well as a date of around 20,000 years ago when the first people in North America arrived after crossing a land bridge from Asia, Perego said. The researchers studied mitochondrial (线粒体) DNA, which is passed only from mother to daughter.They created a “family tree” that traces the different DNA lineages found in today’s Native Americans.By noting mutations(突变)in each branch and applying a formula for how often such mutations arise, they calculated how old each branch was.That indicated when each branch arose in a

single woman. The six “founding mothers” obviously did not live in Asia because the DNA signatures they left behind are not found there, Perego said. they probably lived in Beringia, the now-submerged land bridge So that stretched to North America, he said. 31.What is the passage mainly about? A.A study indicates that women arrived in America around 20,000 years ago. B.A study indicates six women gave rise to migrants of America. C.A DNA study tells about people who crossed into North America from Asia. D.A study indicates Native Americans can trace their ancestry to just six women. 32.Which of the following is TRUE about the research? A.It shows that DNA is passed from parents to daughters. B.It concludes that the six women arrived individually but lived at the same time. C.It is a joint o ne conducted by Salt Lake City and an Italian university. D.It shows that only six women in 95% of present Native Americans have got a particular DNA legacy. 33.Which of the following has the closest meaning to the underlined word “lineages”? A.Classes. B.Varieties. C.Families. D.Findings. 34.What didn’t Ugo Perego and his team do? A.They used a “family tree” to analyze the findings. B.They focused on life styles of the original women. C.They clarified genetic changes in the family tree. D.They studied how long each branch had developed. 35.What can we infer from the finding? A.The six mothers probably lived on the present islands in North America. B.Most Native Americans have got the DNA legacy passed from the six women. C.Beringian DNA was found in the women who originally immigrated to North America. D.The research was not accepted by the previous scientists because of its contradiction. C Everyone knows about straight-A students.We see them frequently in TV situation comedies and in movies like Revenge(报复)of the Nerds.They get high grades, all right, but only by becoming dull laborers, their noses always stuck in a book.They are not good at social communication and look clumsy while doing sports.[来源:学_科_网] How, then, do we account for Domenica Roman or Paul Melendres? Roman is on the tennis team at Fairmont Senior High School.She also sings in the choral group, serves on the student council and is a member of the mathematics society. two years she has maintained For A’s in every subject.Melendres, a freshman at the University of New Mexico, was student-body president at Valley High School in Albuquerque.He played soccer and basketball well, exhibited at the science fair, and meanwhile worked as a reporter on a local television station.Being a speech giver at the graduation ceremony, he achieved straight A’s in his regular classes, plus bonus points for A’s in two college-level courses. How do super-achievers like Roman and Melendres do it? Brains aren’t the only answer.“Top grades don’t always go to the brightest students, ” declares Herbert Walberg, a professor of education at the University of Illinois at Chicago, who has conducted major studies on super-achieving students.“Knowing how to make the most of your innate(天生的)abilities counts for more.Much more.” In fact, Walberg says, students with high IQ sometimes don’t do as well as classmates with lower IQ.For them, learning comes too easily and they never find out how to get down.

Hard work isn’t the whole story, either.“It’s not how long you sit there with the books open, ” said one of the many-A students we interviewed. “It’s what you do while you’re sitting. Indeed, some of these ” students actually put in fewer hours of homework time than their lower-scoring classmates. The kids at the top of the class get there by mastering a few basic techniques that others can readily learn. 36.The underlined word “nerds” can probably be . A.dull bookworms lacking sports and social skills B.successful top students popular with their peers C.students with certain learning difficulties D.born leaders crazy about social activities 37.What can we conclude from the first paragraph? A.Most TV programs and films are about straight-A students. B. People have unfavorable impression on straight-A students. C.Everyone knows about straight-A students from TV or films. D.Straight-A students are well admired by people in the society. 38.Some students become super-achievers mainly because . A.they are born cleverer than others B.they work longer hours at study[来源:学§科§网 Z§X§X§K] C.they make full use of their abilities D.they know the shortcut to success 39.What will be talked about after the last paragraph? A.The interviews with more students. B.The role IQ plays in learning well. C.The techniques to be better learners.[来源:学|科|网] D.The achievements top students make. 40.What can we infer from the passage? A.IQ is more important than hard work in study. B.The brightest students can never get low grades. C.Top students certainly achieve all-around developments. D.Students with average IQ can become super-achievers. D Back in the fifteenth century, in a tiny village near Nuremberg, lived a family with eighteen children.In spite of the hopeless condition, two of the children, Albrecht Durer and Albert, had a dream.They both wanted to pursue their talent for art.After many long discussions, the two boys finally worked out an agreement.They would toss a coin.The loser would go down into th e nearby mines and, with his earnings, support his brother who attended the acade my.Then, when that brother who won the toss completed his studies, in four years, he would support the other brother at the academy. Tossing a coin, Albrecht Durer won and went off to Nuremberg.Albert went down into the dangerous mines and, for the next four years, supported his brother, whose work at the academy was almost an immediate sensation (轰动) By the time he graduated, he had earned considerable fees for his outstanding . works. When the young artist returned to his village, the Durer family held a festive dinner to celebrate lbrecht’s triumphant(胜利的)homecoming.Albrecht drank a toast to his beloved brother for the years of sacrifice that had enabled him to complete his dream.“And now, Albert, blessed brother of mine, now it is your turn.Now you can go to Nuremberg to look for your dream, and I will take care of you.” Tears streaming down his pale face, Albert sobbed, “No. . . It is too late for me. . no. . Look. . . look

at what four years in the mines have done to my hands! The bones in every finger have been broken at least once, and lately I have been suffering from arthritis(关节炎)so badly in my right hand that I cannot even hold a glass to return your toast, much less draw delicate lines with a pen or a brush.” To show thanks to Albert for all that he had sacrificed, Albrecht Durer painstakingly drew his brother’s injured hands with palms together and thin fingers stretched skyward.He called his powerful drawing simply “Hands”, but the entire world almost immediately opened their hearts to his great masterpiece and renamed it “The Praying Hands”.The next time you see a copy of that touching creat ion, let it be your reminder—no one ever makes any success alone! 41.Why did the two brothers work out the agreement? A.They were so curious as to make a joke. B.Their family couldn’t afford the academy. C.One of the brothers was supposed to go into mines. D.They wanted to support the other sisters and brothers. 42.The underlined word “whose” in Para.2 refers to . A.the Durer family’s B.the miners? C.Albert’s D.Albrecht’s 43.Which of the following statements is NOT true about Albrecht Durer? A.He began to earn his living after graduation. B.He did perfectly well at the academy. C.He wanted his brother to go to the academy. D.He created great masterpieces. 44.Which of the following is the correct order of the story? a.Albrecht went to Nuremberg. b.Albert supported his brother. c.The Durer family held a festive dinner. d.Albrecht drew his brother’s injured hands. e.The brothers tossed a coin.[来源:Z§xx§k.Com] A.b, a, c, d, e B.a, e, c, d, b C.e, a, c, b, d D.e, a, b, c, d 45.What can we learn from the story? A.One can achieve success simply on his own. B.Any success requires the help of others. C.It’s other people who contribute to one’s success. D.Nobody could succeed without good guidance. 第二节 信息匹配 (共 5 小题;每小题 2 分, 满分 10 分) 请阅读下列应用文及相关信息, 并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字 母涂黑。 首先请阅读下列电视节目的信息: A.Groovy Movies Tune in every Friday night at 7 p.m.and Sunday at 6 p.m.for fun-filled successful movies that the whole family can enjoy! B.Ready or Not Follow the ups and downs of life with best friends Amanda Zimm and Busy Ramone as they deal with adolescence, boys, family, school and friends.The series began with the girls in the seventh grade but later progressed to the eighth and the ninth grades. C.Are You Afraid of the Dark? A group of kids calling themselves “The Midnight Society” sit around a campfire sharing scary

stories. Creepy, but never excessively frightening, common sub jects include haunted houses (鬼屋) what , goes on behind the neighbor’s walls, and other things that go bump at night. D.The Secret Show The Secret Show is about secret people doing secret things.Special agents Victor Volt and Anita Kningt work for U.Z.Z, protecting the world against the evil forces of T.H.E.M.Victor and Anita manage to save the world—or large part of it. E.Serious Amazon Serious Amazon follows eight young adventurers as they face the dangers of the Peruvian Amazon, exploring the habitat and meeting the inhabitants who rely on the river for their survival.Living with the local tribes, they help with various projects, including building an enclosure for rare red uakari monkeys (红秃猴). F.Mr.Bean—Animated Mr.Bean, one of the world’s most popular comedy characters, is back, but this time he’s a cartoon hero, appearing in a new series of animated adventures! Rowan Atkinson provides his voice for these happy animated adventures. 下面是一些个人信息。请根据这些信息匹配他们要观看的电视节目。 46.Tom is a brave young boy.He loves to watch horrible movies in his spare time.Now it’s summer holiday and he wants to watch one of this kind of programs which can somewhat scare other people.[来源:] 47.Mary is 14 years old this year.She likes watching shows on TV.Because she is now passing into adolescence, her mother asks her to watch some TV prog rams which can help her deal with problems girls at her age will meet. 48. Mike dreams to be an adventurer when he grows up, so he is fond of watching programs from which he can learn some skills and knowledge on how to explore a new place.Since he has no classes this weekend, he decides to watch such a program. 49.George likes watching programs about secret agents.He feels excited when the agents achieve their goals at last.So every week, he is sure to watch one of these kinds of program. 50.Jane likes watching comedies in her spare time.She is crazy about the characters that are lively and funny.When she is watching her favorite TV programs, nothing can tear her away from the sofa. Ⅲ 写作(共两节, 满分 40 分) 第一节基础写作 (共 1 小题, 满分 15 分) 假设你是校英文周刊通讯员,最近该周刊准备介绍一些优秀的志愿者。请你用英文为王清莲同 学写一篇简介。 【写作内容】 请根据以下中文提纲,介绍王清莲同学的基本情况: 姓名:王清莲 职务:中山大学学生会生活委员 特点:健康、活泼、严于律己,乐于助人 爱好:阅读、唱歌、跳舞 事迹:她各科成绩都优秀。自 2009 年参加中国青年志愿者协会以来,共为有需要的人群和社会 机构提供义务服务 500 多小时。2011 年被评为世界大学生运动会优秀志愿者。 【写作要求】 只能使用 5 个句子表达全部内容。 【评分标准】 句子结构准确, 信息内容完整, 篇章结构连贯。 参考词汇:中国青年志愿者协会 Chinese Young Volunteers Association(CYVA); 生活委员

student in charge of general affairs; 世界大学生运动会 Universiade; 优秀志愿者 outstanding youth volunteer; 学生会 Student Union _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ________________ _______________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ 第二节 读写任务 (共 1 小题, 满分 25 分) 阅读下面的短文, 然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 As the college entrance exam is approaching day by day, I suddenly feel nervous and worried.Looking back on the past, I find there are a lot that I haven’t mastered, so I want to make the most of this summer vacation to study and get ready for the exam.My study plan for the summer holiday is as follows: First of all, I’ll ensure that I have 4 hours a day to review what I’ve studied before and preview new materials in the preparation for next term.Apart from that, I will do some tests to monitor my progress.Besides, I plan to spend an hour every day in doing some sports, I order to keep fit and energetic and help me study more effectively.Moreover, I shall do some community service to cultivate my social skills, broaden my horizons and enrich my social experience. This plan requires great self-control and perseverance.Anyway, I hope I can stick to my study plan and reach my goal.If I can, I feel like I will be well prepared for the coming college entrance exam and be admitted into a good university. 【写作内容】 1. 以约 30 个词概括短文的内容; 2. 然后以约 120 个词就“My Plan for Senior Three”这个主题发表你的看法,并包括以下要点: (1) 我之前是如何准备高考的; (2) 读了这篇文章后,你决定如何调整自己的学习计划; (3) 对实施新计划的期待。 【写作要求】 1.在作文中可以参照阅读材料的内容, 但不得直接引用原文中的句子; 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确, 语言规范, 内容合适, 篇章连贯。 _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

参考答案
Ⅰ语言知识及应用 (共两节, 满分 45 分) 第一节完形填空(共 15 小题;每小题 2 分, 满分 30 分) 1. A 2.B 3.A 4.D 5.A 6.B 7.B 8.D 9.C 10.B 11.B 12.C 13.D 14.D 15.D 第二节语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分, 满分 15 分)

16.which 17.go 18.he 19.an 20.failures 21.approximately 22.was working 23.was told 24.but 25.to overcome Ⅱ阅读(共两节, 满分 50 分) 第一节阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分, 满分 40 分) 26.A 27.B 28.C 29.B 30.D 31.D 32.C 33.C 34.B 35.B 36.A 37.B 38.C 39.C 40.D 41.B 42.D 43.A 44.D 45.B 第二节信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分, 满分 10 分) 46.C 47.B 48.E 49.D 50.F Ⅲ 写作 (共两节, 满分 40 分) 第一节基础写作(共 1 小题, 满分 15 分)[来源:] One possible version: Wang Qinglian, the student in charge of general affairs of Student Union of Zhongshan University, is very strict with herself in her study and daily life, and is always ready to help others.She is healthy and lively and is fond of reading as well.Not only does she do well in all her subjects, she is also active and kind and has been working for those needed and social activities for over 500 hours voluntarily since 2009 when she joined the Chinese Young Volunteers Association. What’s more, in 2011, she was granted as one of the outstanding youth volunteers in Universiade. 第二节读写任务(共 1 小题, 满分 25 分) My Plan for Senior Three To make better use of the summer vocation and prepare for the coming college entrance exam, the writer makes a detailed plan and hopes he can stick to it and reach the goal. I’m rather impressed with it.And meanwhile, I have to admit that I have never planned as reasonably as he does and I can never keep to my plan.Actually you just do whatever I feel like doing and afterwards, regret wasting my precious time. It’s definitely necessary to make a better and more detailed plan and carry it out strictly. Firstly, I need to balance the time for each subject and give extra hours to my weak ones.Then, at the end of every day, tick what has been finished and remove the others to the next day.And finally, there is much point in sparing some time every day for sports because we can achieve almost nothing in bad condition. I’m determined to fulfill it to the fullest. And hopefully, I can make great progress through my hard work.


相关文章:
广东省珠海市2012届高三9月摸底考英语试题
广东省珠海市2012届高三9月摸底考英语试题_英语_高中教育_教育专区。嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 广东省珠海市 2011 年 9 月高三摸底考...
广东省珠海市2012届高三9月摸底考试题英语
广东省珠海市2012届高三9月摸底考试题英语高三英语摸底考试广东省珠海市 2011 年 9 月高三摸底考试 英语试题 本试卷共三大题, 满分 135 分。考试用时 120 分...
珠海市2016届高三9月摸底考试(英语参考答案)
珠海市2016届高三9月摸底考试(英语参考答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。珠海市 2016 届高三 9 月摸底考试 英语参考答案第I卷第一部分 阅读理解(共两节,...
广东省珠海市2012年9月高三摸底考试
广东省珠海市2012年9月高三摸底考试_高三政史地_政史地_高中教育_教育专区。珠海市 2012 年 9 月高三摸底考试 历史试题 12. “王者配天,谓其道。天有四时,...
09 广东省珠海市2013届高三9月摸底试题 英语
09 广东省珠海市2013届高三9月摸底试题 英语_英语_高中教育_教育专区。www.tesoon.com 天星教育网,因你而精彩!版权所有,侵权必究! 珠海市 2012 年 9 月高三...
广东省珠海市2012届高三上学期9月摸底考试
广东省珠海市2012届高三上学期9月摸底考试_数学_高中教育_教育专区。广东省珠海市 2012 届高三上学期 9 月摸底考试 (理综)一、单项选择题: 本大题共 16 小题...
珠海市2012年9月高三摸底考试
珠海市2012年9月高三摸底考试_教学反思/汇报_教学研究_教育专区。珠海市2012年9月高三摸底考试珠海市 2012 年 9 月高三摸底考试 语文试题试卷共 8 页,24 小...
2013届广东省珠海市高三9月摸底考试(2012年9月)
2013届广东省珠海市高三9月摸底考试(2012年9月) 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 珠海市 2012 年 9 月高三摸底考试 文科综合试题试卷共 11 页,41 小题...
广东珠海市2012年9月高三摸底考试
广东珠海市 2012 年 9 月高三摸底考试(珠海市一模) 语文试题 一、本大题 4 小题,每小题 3 分,共 12 分。 1.下列词语中加点的字,每对的读音都不相同的...
更多相关标签:
2017高三摸底语文试题 | 高三摸底考试生物试题 | 高三摸底考试语文试题 | 广东省珠海市 | 广东省珠海市邮编 | 广东省珠海市花店 | 广东省珠海市区号 | 广东省珠海市中医院 |