当前位置:首页 >> 英语 >>

2015-2016学年安徽省屯溪第一中学高二上学期期中考试英语试题


2015-2016 屯溪一中高二上学期期中考试英语试题
第一部分 听力 (共两节,满分 30 分)

第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节:听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、 B、 C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读

一遍。 1. What does the man want to do? A. Take it easy. B. Finish his work. C. Get something to eat. 2. What does the woman suggest the man buy? A. A dress. B. A purse. C.A jacket 3. When does the man go to the library? A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Monday. 4. Where does this conversation most likely take place? A. At a clothing store. B. At a laundry place. C. At a restaurant. 5. How does the woman respond to the man? A. She is disappointed. B. She is impressed. C. She is optimistic. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你 将有 5 秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各个小题将给出 5 秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. Why won’t the woman’s sister come to dinner? A. She has to work late. B. She has an appointment. C. She is in another town. 7. How does the man feel about the dinner tonight? A. She is very excited. B. He is a little disappointed. C. He is quite angry. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. Where does the woman plan to go? A. San Francisco. B. Sacramento. C. Los Angeles. 9. What is the best way to see California according to the man? A. Go there by plane. B. Take the train along coast. C. Go through the center of California. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Why did the man fall asleep? A. He is sick. B. He works at night C. His class was boring. 11. Why does the man have to work? A. To pay for school. B. To pay his debts. C. To pay his hospital bill. 12. Where will the man probably go next? A. To a class. B. To the financial aid office. C. To the student employment office. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。
第 1 页 共 10 页

13. How did the woman get the computer? A. She ordered it. B. She borrowed it. C. It was a gift. 14. What surprises the man about the computer? A. The size. B. The price. C. The color. 15. What did the woman do in the cafe today? A. She talked with a friend. B. She worked on he resume. C. She looked for a job there. 16. How does the woman feel about noisy cafe? A. She dislikes the noise. B. She ignores the noise. C. She is inspired by the noise. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What is required for guests? A. A photo ID. B. A life jacket. C. Gym shorts. 18. What must be reported to the gym staff? A. Spitting. B. Children’s “accident”. C. Any illnesses after swimming. 19. At what age can children swim alone? A. Nine years old. B. Ten years old. C. Eleven years old. 20. Which pool policy has changed? A. The business hours. B. The showering rules C. Required swimming clothes. Ⅱ. 阅读理解 第二部分 阅读理解(共两节, 满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分, 满分 30 分) 阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出最佳选项。
A

Most people pay attention to body language. They shake hands and make eye contact when they meet people for the first time. Among very good friends, a woman may give another woman a little hug, and a man may kiss a woman quickly on the cheek. When people are waiting in a public place, such as the post office, they usually form lines. Some people get angry and complain if someone pushes their way into a line or jumps ahead of other people. Moreover, many women like men to open doors for them. They also like men to give up their seats on public transportation. However, some women do not like this type of behavior. They feel that men and women should be treated in the same way. In the United States, it’s important to make direct eye contact in business and social situations. If you don’t make eye contact, people will probably think that you are bored or not interested. If there is silence in these situations, people usually try to make conservation. Periods of silence make many people uncomfortable. People in the United States usually stand about one arm’s length away from each other while talking or standing together. This space is called “the comfort zone”.

第 2 页 共 10 页

In the United States, mothers sometimes show that they are angry with children by shaking an index finger at them. People may show that they like children by patting them on the top of the head. 21. Some women don’t like to be offered a seat by men because _______. A. they like to be treated equally B. they prefer to stand rather than sit C. they think sitting is harmful for health. D. they don’t need men’s favor 22. The third paragraph is mainly about________. A. body language in public places B. impolite body language C. the comfort zone D. body language in business and social life 23. Which of the following statements is NOT true according to the passage? A. It’s rude to cut in a line in the United States. B. Eye contact plays an important role in social communication. C. In business situations, standing too close makes Americans comfortable. D. In social situations, frequent silence makes people uncomfortable. B To extinguish (熄灭) different kinds of fires, several types of fire extinguishers have been invented. They must be ready for immediate use when fire breaks out. Most portable (手提式的) kinds operate for less than a minute, so they are useful only on small fires. The law requires ships, trains, buses and planes to carry extinguishers. Since fuel, oxygen (氧气) and heat must be present in order for fire to exist, one or more of these things must be removed or reduced to extinguish a fire. If the heat is reduced by cooling the material below a certain temperature, the fire goes out. The cooling method is the most common way to put out a fire. Water is the best cooling material because it is low in cost and easy to get. Another method of extinguishing fire is by cutting off the oxygen. This is usually done by covering the fire with sand, steam or some other things. A blanket may be used do cover a small fire. A third method is called separation, which includes removing the fuel, or material easy to burn, from a fire, so that it can find no fuel. The method that is used to put out a fire depends upon the type of fire. Fires have been grouped in three classes. Fires in wood, paper, cloth and the like are called Class A fires. These materials usually help keep the fire on. Such fires can be stopped most readily by cooling with water. 24. If a fire breaks out on a bus, which of the following should be ready there for you to use? A. Sand B Water. C. A blanket. D. An extinguisher. 25. To cover a small piece of burning wood with a basin in order to stop the fire is an example of_______. A. separating the fire B. cutting off the oxygen C. removing the fuel D. reducing the heat 26. In choosing how to put out a fire, we should first be clear about _______. A. when it breaks out B. how it comes about
第 3 页 共 10 页

C. what kind it is D. where it takes place 27. What would the author probably discuss in the paragraph that follows? A. Another class of fires B. Another type of extinguishers C. How fires break out. D. How fires can be prevented.
C

After 40 years of research, social scientists find happiness results from three major origins: genes, events and values. Armed with this knowledge and a few simple rules, we can improve our lives and the lives of those around us. Every other year for four decades, about a third of Americans have said they’re “very happy” and about half report being “pretty happy.” Only about 10 to 15 percent typically say they’re “not too happy.” Beneath these averages are some differences. Politicians might be interested to learn that traditional women feel particularly happy, about 40 percent say they are very happy. That makes them slightly happier than traditional men and obviously happier than open-minded women. The unhappiest of all are open -minded men; only about a fifth consider themselves very happy. What explains the differences? The first answer involves our genes. These researchers found that we receive a surprising part of our happiness-around 48 percent from parents. And studies suggest that one-time events-like getting a dream job or receive an unexpected gift do control a big part of our happiness-up to 40 percent. But each event’s influence proves rather short-lived. People suppose that major changes like getting a big raise will make them permanently better off. They won’t. Huge goals may take years of hard work to meet, and the struggle itself may be worthwhile, but the happiness they create dissipates after just a few months. To review: About half of happiness is genetically determined. Up to an additional 40 percent comes from the things that have occurred in our recent past -but that won’t last very long. That leaves just about 12 percent. That might not sound like much, but the good news is that we can bring that 12 percent under our control. It turns out that choosing to seek four basic values of faith, family, community and work is the surest path to happiness, given that a certain percentage is genetic and not under our control in any way. To go after the happiness within our reach, we do best to devote ourselves to faith, family, community and meaningful work. 28. It can be inferred that______. A. most Americans feel unhappy B. women are always happier than men C. about 40 % of American women are very happy D. traditional men are happier than open-minded women 29. The underlined word “dissipates” probably means _______. A. occur B. return C. disappear D. last 30. Among the origins of happiness, _______. A. age and sex contribute the most B. values are under control C. events hardly perform a function D. genes play a tiny part 31. The main purpose of this passage is to _____.
第 4 页 共 10 页

A. advocate the ways of seeking happiness B. clarify the causes of lasting happiness C. stress the importance of happiness D. show the results of the study on happiness
D

Texting(发短信)walkers aren't just an annoyance to other walkers, Australian researchers armed with movie special-effects technology have determined scientifically that they're threats to themselves. Using motion-capture technology similar to that used for films, researchers concluded that texting while walking not only affects balance but also the ability to walk in straight line. “Some people like checking emails while walking to work in the morning” said the study co-author Hoorn, “but they may not know it has a serious effect on the safety of themselves”. Other facts have also proved this. A tourist from Taiwan walked off a pier near Melbourne last month while checking Facebook, bringing a sudden and icy end to a penguin-watching visit. Another person who was too wrapped up in his phone to notice dangers walked straight into the fountain in front of a shopping mall. The Australian study involved 27 volunteers, a third of whom admitted having knocked into objects while texting. They were asked to walk 8.5 meters three times—once without phones, once while reading text and once while writing text, when eight cameras recorded their actions. They found the volunteers using the phone walked slower, and, more seriously, they locked their arms and elbows in like “robots”, which forced their heads to move more, throwing themselves off balance. “In a pedestrian(步行的)environment, inability to maintain a straight path would be likely to increase potential for traffic accidents”, said Mr. Hoorn. “The best thing to do is to step aside and stop, or keep off the phone.” Authorities world-wide have taken note. Signs on Hong Kong's subway system advise passengers in three languages to keep their eyes off their phones. Police and transport authorities have highlighted the danger in Singapore, where the Straits Times newspaper recently declared cellphone-distracted road crossing as “bad habit No. 2” contributing to the rising number of road deaths. Some U.S. states, including New York and Arkansas, are considering bans on what they're calling phone jaywalking. 32. According to the passage, people texting while walking usually____________. A. put themselves in danger B. do harm to their eyes C. do not influence other walkers D. can still walk straight 33. Which of the following words has the closest meaning to “wrapped up” in Paragraph 2? A. absent-minded B. annoyed C. absorbed D. confused 34. The two examples in Paragraph 2 are given in order to __________. A. prove texting walkers are threats to others
第 5 页 共 10 页

B. show texting walkers may harm themselves C. analyze the causes of the danger D. amuse the readers 35. About the Australian study, we know that___________. A. texting walkers are exposed to greater possibility of traffic accidents B. ten volunteers admitted having bumped into things while texting C. the volunteers were divided into three groups during the study D. the volunteers using phones while walking moved normally 第二节(共 5 小题;每小题 2 分, 满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有 两项为多余选项。 Cheating is when a person misleads, deceives or acts dishonestly on purpose. 36 If a basketball team is for kids under 8,it's cheating for a 9-year-old play on the team. At school, in addition to cheating on a test, a kid might cheat by stealing someone else's idea for a science project. 37 This kind of cheating is called plagiarizing (抄袭). 38 Jeff is doing it by sneaking answers to a test. And it's also cheating to break the rules of a game or contest or to pretend something is yours when it isn't. When people cheat, it's not fair to other people. It's tempting(诱惑人的) to cheat because it makes difficult things seem easy, like getting all the right answer on the rest. 39 And it won't help on the next test-unless the person cheats again. 40 They want to get good grades but hate hard work. Other kids might feel like they can't pass the test without cheating. Even though there seems to be a "good reason" for cheating, cheating isn't a good idea. A. Cheating can happen in a lot of different ways. B. Some kids cheat because they're lazy. C. There are plenty of reasons why a kid shouldn't cheat, but some kids have already cheated. D.Some kids cheat once and feel so bad that they never do it again. E. Kids may also cheat by copying a book report off the Internet and handing it in as it's his or her original work. F. But it doesn't solve the problem of not knowing the material. G. For kids, cheating may happen at school, at home, or while playing a sport. 第三部分 英语知识运用(共两节, 满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1. 5 分, 满分 30 分) 阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出可以填 入空白处的最佳选项。 As a teacher, I think all students were dear to me, especially Mark. Mark was very talkative, I had to 41 him repeatedly that talking without 42 was not acceptable. Every time I had to correct him for misbehaving. “ Thank you for correcting me, Sister!” 43 I became accustomed to hearing it many times a day.
第 6 页 共 10 页

Once my 44 was running out when Mark talked again, I 45 two pieces of tape(胶带) and made a big X with them over his mouth. When I 46 the tape, he still thanked me for correcting him. One Friday, I asked the students to 47 the names of the other students on two pieces, leaving a 48 between each name, and then write down the 49 thing they should say about others. Then I 50 all the lists and gave each student his or her list. Soon the entire class was smiling. “ I never knew that 51 anything to anyone!” “ I didn’t know 52 liked me so much!” Mark said, “Thank you for keeping me 53 , Sister.” Later Mark joined the army and was 54 in Vietnam. After the funeral(葬礼), his father showed me something 55 on Mark. It was pieces of notebook paper that had 56 been taped and folded many times, on which were the good things that Mark’s classmates had said about him. His mother said that he behaved better and better 57 my list. Mark’s classmates told me that they kept their own lists in 58 ways. Hearing this , I finally cried. Sometimes the 59 things could mean the most to others. We forget when life will end. So 60 the people you love and care about, before it is too late. 41. A. comfort B. guide C. remind D.command 42. A. arrangement B. permission C. reason D. accuracy 43. A.Long ago B. Long after C. Long before D. Before long 44. A. skill B. time C. confidence D. patience 45. A. tore off B. broke down C. put away D. showed up 46. A. set B.removed C. get D.took 47. A. search B.ensure C.list D. plan 48. A. space B. hole C. chance D. words 49. A. worst B. first C. diverse D.nicest 50. A. repeated B. spelled C. changed D. organized 51. A. meant B. explained C. brought D. expected 52. A.friends B. people C.others D. students 53. A. informed B. warned C.cured D. accused 54. A. saved B. killed C. surrounded D. trapped 55. A. found B. written C. stolen D.examined 56. A. quickly B. obviously C. exactly D. properly 57. A. except for B. instead of C.in spite of D.because of 58. A. necessary B. useful C.differnt D. exciting 59. A.smallest B.biggest C.best D. strongest 60. A. evaluate B. forgive C. praise D.thank 第Ⅱ卷 第三部分 英语知识运用(共两节, 满分 45 分) 第二节(共 10 小题;每小题 1. 5 分, 满分 15 分) 阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容 (不超过三个单词 )或括号内单词 的正确形式。
第 7 页 共 10 页

After graduation from university, I had been unable to secure a permanent job in my small town. So I decided to leave home for New York, (61)______I might have a better chance to find a good job. (62) ______ (earn) some money to pay the daily expenses, I started working in a local café as a waiter. I believe that (63) ______ I were offered a good position, I would resign at once. Over time, the high cost of living became a little burden on my already (64) ______ (tire) shoulder. On the other hand, my search for a respectable job had not met with much success. As I had studied literature at university, I found(65) ______quite difficult to secure a suitable job in big companies. Mother had just said that if I want to have a better career advancement, I had to find work in the city. Perhaps (66) ______my mother had told me was deeply rooted in my mind. I just did as she had expected. Soon I had lived in the city for over six months but I still did not like it. Apparently, I had difficulty (67) ______ (adapt) myself to life in the city, let alone finding a job to my delight. After nine months of frustration, I eventually decided to go back to my small town. Not until I returned (68) ______I realize that a quiet town life was the best for me. Here the air is (69) ______ (fresh) .Besides, the environment is cleaner than (70) ______ in the city. 第四部分 写作(共两节, 满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分, 满分 10 分) 短文中共有 10 处错误, 每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删 除或修改。 增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在此符号下面写出该加的词。 删除: 把多余的词用斜线(\)画掉。 修改: 在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处, 多者(从第 11 处起)不计分。 Every year on the four Thursday of November is Thanksgiving Day. It's a festival for Americans and Canadians with the purpose of showing thanks to harvest, while Canadians celebrate it in the second Monday of October. I have a pen friend in America. He wrote for me about his last Thanksgiving Day. He told me it was a time for family reunion. Families would come back to home to celebrate the festival altogether. Most of the time it was his mother whom prepared the dinner. Turkey is must for the festival. It looks like a huge chick. His mother also made pumpkin pies and other delicious food for us. After the dinner, they talk with each other about the old things or the future plan. He said sometime they would invite some friends to share the happiness of Thanksgiving Day. In aword, he had a great time on Thanksgiving Day. 第二节 书面表达(满分 25 分)

国庆、中秋假期期间,很多人都经历了高速堵车,请你针对这一现象,阐述堵车的原因和解 决措施。 要求:120 左右。

第 8 页 共 10 页

选择题:

1 6 11 16 21 26 31 36 41 46 51 56

A A A C A C A G C B A B

2 7 12 17 22 27 32 37 42 47 52 57

B B C A D A A E B C C D
fourth

3 8 13 18 23 28 33 38 43 48 53 58

C C C B C D C A D A A C

4 9 14 19 24 29 34 39 44 49 54 59

B B A C D C B F D D B A

5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60

B B B A B B A B A D A C

Every year on the four Thursday of November is Thanksgiving Day. It's a festival for Americans and Canadians with the purpose of showing thanks to harvest, while Canadians celebrate it in the
on

second Monday of October. I have a pen friend in America. He wrote for me about his last Thanksgiving Day. He told me it was a time for family reunion. Families would come back home to celebrate the festival altogether. Most of the time it was hismother
together

whom prepared the dinner. Turkey is ∧must for the festival. It
who a

looks like a huge chick. His mother also made pumpkin pies and other delicious food for us . After the dinner,they talk with each
them talked

other about the old things or the future plan. He said sometime
sometimes

they would invite some friends to share the happiness of Thanksgiving Day. In a word, he had a great time on Thanksgiving Day.
61.where 66. what 62. To earn 67.adapting 63.if 68 did 64. Tired 69.fresher 65. it 70.that

改错: 1.four 改为 fourth together

2. in 改为 on

3. for 改为 to

4.to 去掉

5. altogether 改为

第 9 页 共 10 页

6.whom 改为 who 或 that 7.must 前加 a 8.us 改为 them 9.talk 改为 talked 10.sometime 改为 sometimes 写作 During the Mid-autumn Festival and National Day, many people experienced heavy traffic jams on highways. Many reasons are responsible for traffic jams. In the first place , although the number of automobiles has been increasing faster than expected because of the economic development, some highways still remain unimproved. Secondly, it is the toll-free road policy that encourages people to enjoy the benefit. Last but not least, more people prefer to travel in private cars instead of on public transport, which will surely lead to traffic problems. It is urgent that related measures be adopted to deal with the traffic problem. Personally speaking, facing the gravity of the situation, the government should improve the present traffic system and provide constantly updated traffic information. Moreover,It will also help for drivers to avoid the rush time on the most crowded roads. Only with comprehensive measures and by our joint efforts, can we eventually solve the traffic jams.

第 10 页 共 10 页


相关文章:
2015-2016学年安徽省屯溪第一中学高二上学期期中考试英语试题
2015-2016学年安徽省屯溪第一中学高二上学期期中考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。2015-2016 屯溪一中高二上学期期中考试英语试题第一部分 听力 (共两节,满分 ...
安徽省黄山市屯溪一中2015-2016学年高二上学期期中试题 英语
安徽省黄山市屯溪一中2015-2016学年高二上学期期中试题 英语_高中教育_教育专区。2015-2016 屯溪一中高二上学期期中考试英语试题第一部分 听力 (共两节,满分 30 分...
安徽省黄山市屯溪一中2015-2016学年高二上学期期中试题 英语
安徽省黄山市屯溪一中2015-2016学年高二上学期期中试题 英语_语文_高中教育_教育专区。2015-2016 屯溪一中高二上学期期中考试英语试题第一部分 听力 (共两节,满分 ...
安徽省黄山市屯溪一中2015-2016学年高二英语上学期期中试题
安徽省黄山市屯溪一中2015-2016学年高二英语上学期期中试题_英语_高中教育_教育专区。2015-2016 屯溪一中高二上学期期中考试英语试题第一部分 听力 (共两节,满分 30...
屯溪一中2015-2016学年高一上学期期中试题 英语
屯溪一中2015-2016学年高一上学期期中试题 英语_英语_高中教育_教育专区。屯溪一中学 2015—2016 学年度第一学期 高一英语期中考试卷 本试卷分第 I 卷和第 II ...
安徽省黄山市屯溪一中2015-2016学年高二历史上学期期中试题
安徽省黄山市屯溪一中2015-2016学年高二历史上学期期中试题_政史地_高中教育_教育专区。屯溪一中 2015-2016 学年第一学期期中考试 高二历史(必修Ⅲ)试题(考试时间...
安徽省屯溪第一中学2015-2016学年高一上学期期中考试英语试题
安徽省屯溪第一中学2015-2016学年高一上学期期中考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。屯溪一中学 2015—2016 学年度第一学期 高一英语期中考试卷 本试卷分第 I ...
安徽省屯溪第一中学2015-2016学年高二上学期期中考试语文试题
屯溪一中 2015——2016 学年度上学期高二期中检测 语文试题本试卷分第Ⅰ卷(阅读题)和第Ⅱ卷(表达题)两部分,满分 150 分,考试时间 150 分钟 第Ⅰ卷 (阅读题,...
安徽省黄山市屯溪第一中学2015-2016学年高二英语下学期期中试题
2015-2016 学年度第二学期屯溪一中高二期中试题 英语第 I 卷(满分 150 分) 第一部分 听力 (共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题,每小题 1.5 分,满分...
安徽省屯溪第一中学2015-2016学年高二上学期期中考试数学(理)试题
安徽省屯溪第一中学2015-2016学年高二上学期期中考试数学(理)试题_数学_高中教育_教育专区。2015-2016 学年安徽省屯溪一中第一学期期中试卷 高二理科数学 :Z-xk....
更多相关标签:
黄山市屯溪第一中学 | 屯溪第一中学 | 安徽省淮北市第一中学 | 安徽省六安第一中学 | 安徽省太和县第一中学 | 安徽省淮南第一中学 | 安徽省宿城第一中学 | 安徽省阜阳第一中学 |