当前位置:首页 >> 英语 >>

21世纪报高一版阅读理解


21st Century June 24, 2013
A Big Ben, the Queen, a plate of ham and eggs – no, no, no. If you’re looking for a symbol of Britain, only one thing passes the test – the umbrella. Now, I kn

ow what you’re thinking – we have rain in China and we have umbrellas too. Certainly, I will never forget the way it rained when I lived in Beijing: the streets became instant (立即的) rivers and the sky flashed with lightning for hours on end. People dove (冲) for cover under bin bags, the shops were emptied of their plastic ponchos (斗篷) within seconds, and I found myself soaked (浸透) from head to foot, my poorly-chosen skirt and T-shirt now totally see-through. This would never have happened in Britain. For one thing, during my year in Beijing, it only really rained about 10 times. But although we never get a Beijing-style washout in London, the drizzle (毛毛雨) that does fall is all but constant. Even when the sky is perfectly blue, you can be sure it’s going to cloud over and start drizzling again within the hour. And when it does, there is chaos. Trains stop, drains (下水道) block, and buses break down as if this was the first time the local authorities had seen this wet stuff coming out of the clouds. So – as with so many things in the UK – it’s up to ordinary people to sort themselves out. No self-respecting Briton will ever leave home without his “brolly” – as the umbrella is affectionately (亲切地) known. A brolly has hundreds of uses, even on rare rain-free days. A real gentleman of London will use his umbrella as a walking stick. A traditional game of cricket (板球) can be played using an umbrella as a bat (球棒). Nor do you ever have to be afraid of robbers – your umbrella doubles as a defensive (防卫的) weapon. There is no brolly more British than my own. But it’s not from London or Manchester or anywhere in the UK. It was a gift from my Chinese teacher – in Beijing. How fitting that my No 1 symbol of Britishness – like almost everything in Britain – was made in China. 21. The author mentioned her rainy weather experience in Beijing to show that ______. A. many foreigners have embarrassing moments living in Beijing B. the rain in Beijing is usually much heavier than the rain in London C. British people are more used to rainy weather than Chinese people D. both Beijingers and Londoners have unpleasant experiences with sudden rain 22. The underlined word “this” in Paragraph 3 refers to “______”. A. people getting extremely wet on rainy days

1

B. sudden rain leading to traffic troubles C. people being well-prepared on rainy days D. it only raining a dozen times per year 23. The underlined word “chaos” in Paragraph 4 probably means ______. A. doubt B. excitement C. joy D. disorder 24. What is the main idea of the article? A. Beijing-style rain and London-style drizzles both bring chaos. B. Everything in Britain was made in China. C. Why the umbrella is the best symbol of Britain. D. What British people use a brolly for. B The newspaper I previously worked for employs a very friendly receptionist. All receptionists are supposed to be friendly, but Connie has such a positive tone, she could brighten your day by saying, “Did anyone ever tell you that you look like a movie star? You ought to go to Hollywood and audition (试镜) for the title role in a new movie: The Return of King Kong.” “A movie star?” you’d say. “Thank you so much. That’s the best compliment I’ve received since my music teacher told me I sing as well as Zhao Benshan.” I appreciated Connie’s friendliness because I’ve come across a few unfriendly receptionists, including one at the Indian embassy in Washington DC who could make both King Kong and Godzilla run away in fear. During a stop at the embassy (大使馆) several years ago, I watched her harass (不断烦扰) visitor after visitor and thought to myself, “One billion people to choose from and they couldn’t hire anyone friendlier. This woman could single-handedly ruin India’s tourist industry. If the Indian government were smarter, they’d appoint her to a new position: Director of Prisons. The crime rate would drop so fast, many politicians would lose money.” In contrast, Connie is so pleasant that some people are willing to call the newspaper every day just to greet her and say, “When’s my wedding picture going to appear in the paper? Hopefully before the divorce.” Whatever they say, Connie remains friendly and polite. She’s an excellent receptionist and a true success. Yes, a success. For some reason, we seem to reserve the term “success” for people with money, fame or power. But who gave them such a monopoly (专利)? You don’t have to be an actor or entrepreneur (企业 家) or software expert to be a success. Receptionist, farmer, teacher, homemaker – all can be just as successful, even if they’ve never made a single appearance on a talk show.

2

25. Connie’s words made the author feel ______. A. uncomfortable B. like a star C. amused and good about herself D. that she should take up acting 26. What does the author try to convey in the fourth paragraph? A. Having a friendly and light-hearted manner is important for a receptionist. B. The Indian embassy hired an accomplished receptionist. C. Everyone should choose a career that suits them. D. Picking a good receptionist is important for a government department. 27. What does the author think of “success”? A. Success depends on how much praise you give others. B. Being successful means doing one’s job well. C. An actor and an entrepreneur are equal when it comes to success. D. People who appear on a talk show are always successful. 28. Which of the following best describes the article’s message? A. Be friendly and polite. B. Do not go on a talk show. C. Success is difficult to attain. D. Be an excellent receptionist. C Your smartphone (智能手机) can do a lot of things. It can call people. It connects to the Internet. It enables you to play fun games. But there is a dark side to this smart little device (设备) of yours – it might also spread disease. “People are just as likely to get sick from their phones as from handles of the bathroom,” Jeffrey Cain, the president of the American Academy of Family Physicians, told The Wall Street Journal. This may be hard to believe, but scientists reached this conclusion after they tested eight random cell phones from an office in Chicago. All the tested phones showed high numbers of coliforms (大肠菌), a kind of bacteria found in excrement (粪便), with about 2,700 to 4,200 units of the bacteria on each phone. In drinking water, the healthy limit is less than 1 unit per 100 ml of water. This bacteria can cause flu, pinkeye (红眼病) and diarrhea (腹泻). Although computers, keys and pens all carry germs (细菌), our smartphones get far dirtier. They touch a lot of stuff, including our hands and the inside of our pocket or purse. We take them almost everywhere: the bus, the subway and who hasn’t played Angry Birds or Fruit Ninja while sitting on the toilet? “Some things that we think are personal are actually more public than we imagine,” Cain said. What’s even worse is that after the phone returns from its dirty trip, it then spends most of its time

3

cozying up to our faces. You don’t think about how often you touch your phone to your face, do you? Our noses, mouths and ears are all warm and rich in grease (油脂), an environment that germs really like. Compared to traditional keypads (键盘), touch screens transmit (传播) germs more easily to hands. According to Time magazine’s website, an expert in Australia warned that playing with iPads and iPhones at Apple stores is a health risk. So how do you keep your smartphone clean? Alcohol is effective when used to kill germs from the back and side of your phone. But it might harm the screen. There is one simple and reliable way you can reduce the germs on your phone’s surface: wash your hands regularly. 29. The underlined word “dark” in the first paragraph means ______. A. black B. hopeless C. unclear D. unpleasant 30. By saying “Some things we think are personal are actually more public than we imagine”, Cain meant that ______. A. people love to share their smartphones more than they realize B. our personal items could be as risky to our health as public items C. smartphones are used in public places more than people realize D. most people don’t know how dirty their cell phones are 31. Compared with traditional keypads, smartphones _______. A. are greasier and need more alcohol to clean B. make contact with our hands more often C. get warm more easily and are harder to clean D. get much nearer to our faces 32. What is the article mainly about? A. Tips on the use of smartphones. B. Health problems caused by the use of smartphones. C. The danger of coliforms infection. D. The influence that smartphones have on our life. D Seventeen years ago, a sheep was born in a research center in Scotland. But unlike other lambs, this one drew the attention of the entire world. Why? She was the first sheep born thanks to cloning (克隆技术). The researchers named her Dolly. The birth of Dolly suggested an answer to a question that had been around for a long time: Is there any way we can bring back extinct animals, like the mammoth (猛犸象)? Cloning seems to be the most likely way.

4

However, cloning is far more complicated and difficult than you might imagine. It requires (需要) at least three main ingredients: DNA from the animal to be cloned, an egg to receive that DNA and a mother animal to carry the embryo (胚胎). Any one of these going wrong can lead to the failure of the whole experiment. “The potential of cloning is intriguing (吸引人的),” Oliver Ryder, an expert at the San Diego Zoo, US, told National Geographic. “But it’s been very little tested in terms of its practical application (应用).” Take the birth of Dolly as an example. According to Scientific American, scientists injected DNA into nearly 300 eggs, but only 30 turned into embryos. Out of those embryos, only five developed into lambs after being implanted (植入) into a mother sheep. But four of them died shortly after birth and only one survived to adulthood. That’s Dolly. The success rate would probably be even lower for extinct animals. For one, the DNA of extinct animals is almost impossible to find. Imagine that we had the DNA of a mammoth, for example. Scientists say that an elephant’s egg would probably be used to receive the DNA since the elephant is the living species most closely related to the mammoth. But any mismatch (不匹配) between DNA and egg – a very likely outcome – could cause the early death of the cloned animal. As you can see, the chance of cloning a dinosaur is small. But scientists are confident that someday cloning could at least be used to save endangered animals from extinction. “Once cloning of endangered animals is properly established, it will be a very powerful tool,” said Pasqualino Loi, scientist of the University of Teramo in Italy. 33. The birth of Dolly suggests that ______, according to the article. A. the success rate for sheep cloning is very reliable B. cloning technology can be easily put into practice C. cloning technology has great potential D. many extinct animals could soon reappear on Earth 34. Which of the following is TRUE about the cloning of mammoths? A. Scientists have already found mammoth DNA. B. Elephant eggs and mammoth DNA might not match. C. Scientists are sure that they can bring mammoths back to life through cloning. D. The mammoth cloning experiment might lead to the birth of new species. 35. What might Pasqualino Loi agree with according to the text? A. Scientists should clone as many animal species as possible. B. Scientists have already succeeded in cloning certain endangered species. C. Cloning technology could help us save endangered animals. D. Most people still haven’t recognized the potential of cloning technology.

5

三、任务型阅读 阅读短文并根据文章内容回答问题,注意答案不要超过题目要求的词数。 E Calling their gathering “the biggest school yoga session ever,” more than 1,200 students from Boca Raton High School in Florida filled their football field a few weeks ago to stretch (伸展四 肢), touch their toes and reach for the sky in a wave beginning at the 50-yard line. The wave, designed to develop school spirit and show the value of the ancient practice, started midfield, spread to the end zones and returned to the center. Stefanie Gross, a school yoga teacher, called out the poses (姿势), a series of eight movements that included push-ups (俯卧撑), backbends (后仰), standing straight and resting seated on the ground. Gross said the show’s creators wanted to help her fulfill (实现) her goal of getting yoga programs into every American high school. “Yoga has nothing to do with religion. It’s a way to move,” Gross said. “For students who are stressed, it’s a way to breathe and relax.” Florida’s Boca High has offered a yoga elective (选修课) for four years. There were 35 students in the first ever class; this year, there are 150 in three classes. At the same time, interest in yoga is expanding (扩展) across the US. A 2012 survey by Yoga Journal reported 8.7 percent of Americans practice yoga, up from 6.9 percent in 2008. Most practitioners (练习者) are youthful, ranging in age from 18 to 44, the survey showed, while 82 percent are women. Junior Eryka Botelho said many Boca High students thought yoga was just for girls until the yoga class made a YouTube video showing that the class included male football players. Several students said the wave also changed their thoughts. “I always thought yoga was just the peaceful Buddha sitting there,” senior Ariana Green said. “I didn’t think I would break a sweat.” Many students said they were unfamiliar with yoga before the gathering, and some gave up mid-wave from frustration (沮丧) with the unfamiliar movements. Other students said they were surprised by an unexpected feeling of relaxation. “It wasn’t as hard as I thought it would be,” senior Anna Dolmany said. 36. What is the purpose of the yoga session called “the wave”? (No more than 8 words) ___________________________________________

6

37. How can students benefit from yoga practice, according to Stefanie Gross? (No more than 6 words) ____________________________________________ 38. Name at least three misunderstandings about yoga mentioned in the text. (No more than 20 words) 1) __________________2)________________3) ___________ 39. Translate the following sentence into Chinese: Many students said they were unfamiliar with yoga before the gathering, and some gave up mid-wave from frustration with the unfamiliar movements. _______________________________________ 40. What is the text mainly about? (No more than 8 words) ________________________________________ A 21. C。根据上下文可知作者谈到自己在中国遇到大雨浑身被浇透的尴尬经历,对比在英国 人们很少会这样。因为英国人对于下雨的天气司空见惯,多有防备。 22. A。根据上文的“soaked from head to foot, my poorly-chosen skirt and T-shirt now totally see-through”可知作者指的是浑身湿透的尴尬经历。 23. D。后文提到的 Trains stop, drains block and buses break down 都会造成混乱,故选 D。 24. C。本文主要介绍了为什么雨伞会成为英国的一大文化标志。 B 25. C。由第一段的“she could brighten your day by saying”以及第二段的描述可以推知 Connie 善意的称赞让作者感觉心情愉悦,自我感觉良好。 26. A。第四段作者描述了自己在印度使馆里见到的一位服务态度恶劣的接待人员。作者心 想:这个女人简直可以一个人就把印度的旅游业给毁了,让她从事监狱管理工作更为合适。 作者想要表达的是,作为一个接待人员,良好礼貌的礼仪很重要。 27. B。由最后两段可知,作者认为 Connie 虽然只是一个接待人员,可是她在自己的本职工 作上做得很好,她就是一个成功的人。 28. A。本文以 Connie 为例告诉我们要待人友善。 C

7

29. D。dark side 在文中指的是消极的方面,即智能手机会传播病菌带来疾病。 30. C。第四段提到智能手机虽然是私人物品,但是在公共场合却和很多物品接触,造成病 菌的传播,而这一点是很多人没有注意到的,故选 C。 31. B。文中提到 Compared to traditional keypads, touch screens transmit germs more easily to hands.可见与传统按键手机相比,触屏智能手机更容易通过手部接触传播病菌。 32. B。 纵观全文,主要介绍了智能手机的使用过程中存在的病菌传播的问题。 D 33. C。第四段提到“The potential of cloning is intriguing... But it’s been very little tested in terms of its practical application.”可见克隆技术有很大的发展应用潜力,但是后文多次提到克隆技 术很复杂,成功率并不高。 34. B。由第六段末句“But any mismatch between DNA and egg... could cause the early death of the cloned animal.”可知用现代象的卵子和猛犸象的 DNA 结合克隆出猛犸象是很困难的。又 由该段“Imagine that we had the DNA of a mammoth”可知科学家甚至连猛犸象的 DNA 都还没 有得到。 35. C。根据文章结尾部分可知 Pasqualino Loi 认为虽然克隆技术可能很难用于复制已经灭绝 的动物,但是用于保护濒危动物还是很有效的(a powerful tool). E 36. To promote yoga to young American students. 37. Yoga helps them relax from stress. 38. 1) Yoga is strongly connected with religion. 2) Yoga is only suitable for girls. 3) Yoga is just about sitting quietly. 4) Yoga practice doesn’t make you sweat. 39. 很多学生表示他们在这次活动之前对于瑜伽并不熟悉, 而其他的学生曾因在练习陌生的 动作时遭遇挫折而中途放弃。 40. The rising popularity of yoga among American youth.

8


相关文章:
21世纪报高一版阅读理解
21世纪报高一版阅读理解_英语_高中教育_教育专区。21世纪报高一版阅读理解,2013年6月21st Century June 24, 2013 A Big Ben, the Queen, a plate of ham and...
21世纪报高一版2013年6月
21世纪报高一版阅读理解 8页 免费 21世纪报初一版 3页 2财富值 21世纪报 2...21century高一417期文章 4页 免费如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提...
21世纪报文章阅读理解(中考复习)
21世纪报文章阅读理解(中考复习)_初三英语_英语_初中教育_教育专区。21世纪报...21世纪报文章 15页 1下载券 21世纪报高一版阅读理解 8页 免费 21世纪报...
高一上语文试题及参考答案12
高一语文上期期末测试题 姓名 得分 一、积累与运用(...这位穿越世纪的老人,其人品和他的文品一样为人所...(5 答: (四)阅读下面的文章,完成 21——23 题...
高一英语阅读理解50篇
21页 1财富值 人教版高一英语必修1-4单词... 16页 免费如要投诉违规内容,请到...高一英语阅读理解 50 篇(含答案) Passage 1 One day an ant was drinking ...
高一语文阅读理解题
高一语文阅读理解题_语文_高中教育_教育专区。二、阅读...(二)阅读下面的文字,回答问题。 进入 21 世纪后,...笑话大全爆笑版 幽默笑话大全 全球冷笑话精选 160份...
李火华——21世纪报阅读
喜欢此文档的还喜欢 21世纪报高一版阅读理解 8页 免费李​火​华​—​—​2​1​世​纪​报​阅​读 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报...
21世纪英文报阅读理解精选
高一报刊阅读教学设计 4页 2财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请点击此处进行反馈。 21世纪英文报阅读理解精选 隐藏>> 21...
高二英语同步阅读材料(来自21世纪报)
高二英语同步阅读材料(来自21世纪报)_英语_高中教育_教育专区。适合学生背诵今日...21世纪报高一版阅读理解 8页 免费 21世纪报能力十二 6页 免费 21世纪报871期...
21世纪英语报纸时文阅读3
21世纪英语报纸时文阅读3_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2015年9月份以来,适合高三学生使用!!!高三英语时文阅读 003 选题人:刘松 审核人:管蓉昭 日期:2015...
更多相关标签:
21世纪英语报高一答案 | 21世纪学生英文报高一 | 21世纪英文报高一版 | 高一21世纪英文报官网 | 高一英语阅读理解 | 高一英语阅读理解50篇 | 高一阅读理解 | 高一阅读理解及答案 |