当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时提升作业(二十九) 选修6 Unit 4 Global warming(人教版 浙江专供)]


温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适 的观看比例,答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。

课时提升作业(二十九)
选修 6 Unit 4 Ⅰ. 单项填空 1. (2013· 哈尔滨模拟)Large quantities of water, as well as some other timely he

lp including a medical team Yunnan Province. A. has offered C. have been offered B. had been offered D. is offered to the new policy, since the serious drought hit

2. (2013· 南平模拟)Strangely, Mr Green, also made no remark in the discussion. A. opposing C. opposed B. opposes D. having opposed

3. Many houses were completely destroyed in the hurricane which struck the area last week. , the victims had to live in the temporary

shelters offered by the Red Cross. A. As a result of C. As usual B. As a consequence D. As for

4. (2013· 舟山模拟)President Obama promised that the $700 billion rescue plan would make the of economy stable.

A. atmosphere C. principle

B. state D. phenomenon

5. —Would you like this gold necklace, Madam? —It’s beautiful, but out of my price A. control 6. who do. A. Above B. Below C. On D. With , you might agree with us that it is B. reach C. aim . D. range

average, people who don’t smoke are healthier than people

7. (2013· 合肥模拟)Under these

rather difficult for your products to set foot in this market. A. situations C. cases 8. —How did it B. circumstances D. conditions that you made such a silly mistake?

—I myself haven’t figured it out yet. A. bring about C. come across 9. Any damage A. resulting in C. resulted from 10. All scientists B. come about D. come on negligence must be paid for by the borrower. B. resulting from D. resulted in the view that the increase in the earth’s

temperature is due to the burning of fossil fuels like coal, natural gas and oil to produce energy.

A. contribute to C. object to

B. lead to D. subscribe to

11. (2013· 丽水模拟)—Our holiday cost a lot of money. —Did it? Well, that doesn’t matter A. unless C. as long as you enjoyed yourselves.

B. as far as D. until by the villagers when I was

12. I never forget the days when I was wounded. A. tended C. advocated B. observed D. conducted

13. —Is your new teammate a good guy? —Yes. He is kind, skillful, hard-working and intelligent; speak too highly of him. A. on the contrary C. in the way B. by the way D. as a result , , I can’t

14. (2013· 温州模拟)We’re all ready to put it into operation; we’re going to take action as soon as possible. A. on the whole C. all in all B. in general D. in other words

15. (2013· 杭州模拟)It was not until Mum agreed to buy him a computer, was his favorite, A. that; that the boy promised to study hard. B. which; that

C. that; which Ⅱ. 完形填空

D. which; which

This story took place in Israel. One day when some government officials were rebuilding a garage, they found a mouse hole and used smoke to 1 the mice out. Later they

indeed saw mice running out, one after another. Then, thinking all the mice had escaped, the officials started to 2

up. They saw two mice squeezing(挤)out of the hole. The 3 thing was that they did not 4 immediately. Instead, one chased after the other 6

near the 5 of the hole. It seemed that one was trying to bite the of the other.

Everyone 7 closer to take a look. They realized that one of the mice was 8 and the other was trying to allow the one that could not

see to bite on his tail so he could help him escape. 9 what happened, everyone was 10 and lost in thought.

One Rome official said, “ The relationship between those two mice must be 11 of emperor and minister. ” The others agreed. An Israeli said, “I think the relationship between them was husband and wife. ” Again the others all felt it made 12 . 13 to

A Chinese, who was accustomed to the firm tradition of

parents, said, “ They are mother and son. ” The others thought for a while and felt this was more 14 . So they approved once again.

At that moment, one 15 child, who was resting his chin in his palms, 16 looked at other people, asking, “Why did those two mice

have to have a certain 17 ?” The atmosphere all lowered their heads 18 . The Rome official, the Israeli and the Chinese,

19 , and did not dare to respond. 20 on benefit, friendship and loyalty or

In fact, true love is not

blood relationship. Instead, it is based on no relationship. (315W) 1. A. persuade 2. A. clean 3. A. strange interesting 4. A. take away away 5. A. entrance passage 6. A. ear 7. A. stepped crowded 8. A. deaf 9. A. Witnessing Concerning 10. A. surprising B. indifferent C. puzzled D. B. blind B. Looking C. disabled C. Understanding D. D. cute B. hind leg B. crawled C. fur C. climbed D. tail D. B. exit C. path D. B. give away C. walk away D. run B. make B. turn B. normal C. force C. take C. funny D. help D. pick D.

speechless 11. A. this 12. A. a difference peace 13. A. loyalty closeness 14. A. visible explainable 15. A. simple-minded pure-minded 16. A. surprisingly hurriedly 17. A. relationship membership 18. A. stopped expanded 19. A. in despair 20. A. established Ⅲ. 阅读理解 Copenhagen, one of the world’s most bicycle-friendly cities, has begun turning its extensive network of cycle paths into bike highways in an effort to push more commuters(上下班往返的人)to B. in shock B. built C. in surprise C. made D. in shame D. existed B. heated C. froze D. B. friendship C. citizenship D. B. confusedly C. eagerly D. B. warm-hearted C. hard-handed D. B. sensible C. reasonable D. B. truth C. honesty D. B. it B. sense C. that C. a story D. one D.

leave their cars at home. Considered one of Europe’s two “bicycle capitals” along with Amsterdam, Copenhagen counts more bicycles than people and cycling is so popular that its numerous bike paths can become congested. Two-wheeler traffic jams are especially regular on the main Noerrebrogade thoroughfare(大街)used by around 36, 000 cyclists a day. “You have to elbow your way(挤过去)to go forward and some cyclists aren’t always thoughtful, ” complains 22-year-old university student Lea Bresell. The creation of bike highways “comes right on time” , says Danish Cyclist Federation spokesman Frits Bredal. “Copenhagen’s roads are overloaded with people who want to ride their bicycles in all kinds of weather, ” he says. If in the 1960s Danes viewed the car as the symbol of freedom, the bicycle has assumed that role today, Bredal says. “It’s a means of transportation used by all social classes, and even politicians ride bikes, ” he says. It is on crowded Noerrebrogade—the busiest bicycle street in Europe—that city planners have decided to build the first of Copenhagen’s environmentally friendly streets. The jammed bike paths will be widened up to four metres on either side of the road, which will itself be reserved for buses only.

The idea is to make Noerrebrogade “Europe’s great cycling street” , says Andreas Roehl, the Copenhagen city’s bicycle program manager who is also known as “Mister Bike” . But Roehl is not content with making life easier for Copenhagen’s inner city cyclists. He wants to get suburbanites(郊区居民)out of their cars and onto two wheels as well. His goal is to increase the percentage of suburban commuters cycling to and from the city from the 33 percent it is today to more than 50 percent by 2015. Within the city, 55 percent of all commuters already travel by bike. Already Copenhagen stands out among other European capitals for its cycling infrastructure, counting more than 390 kilometres of bike paths. (406W) 1. What is the main idea of the passage? A. Copenhagen is planning to build bicycle-friendly highways. B. Copenhagen is planning to build highways. C. Copenhagen is one of Europe’s two “bicycle capitals” . D. Two-wheeler traffic jams are especially common in Copenhagen. 2. What does Lea Bresell think of the present bike traffic on the main Noerrebrogade thoroughfare? A. Pleasant. B. Terrible.

C. Cyclists are considerate. D. Bike paths are not made full use of. 3. We can infer that .

A. most of the people in Copenhagen can’t afford to buy cars B. hiking is very common in Copenhagen C. cars will not be allowed to run on the widened Noerrebrogade thoroughfare D. Noerrebrogade thoroughfare will be deserted 4. How do suburban commuters travel to and from the city in Copenhagen at present? A. More than half of the suburban commuters travel by bike. B. Almost all the suburban commuters take buses. C. Few suburban commuters travel by car. D. About one third of the suburban commuters travel by bike. 5. According to the passage, what do you know about Copenhagen? A. Copenhagen possibly has the longest bike paths among European capitals. B. Copenhagen has the longest history among European capitals. C. Copenhagen has the largest population among European capitals. D. Copenhagen is the biggest in size among European capitals. 【语篇随练】 Ⅰ. 请运用上下文暗示法 , 按照以下提示题号找出完形填空中的对应

词 题号 6 8 9 10 原 文 选 项 ________________ ________________ ________________ ________________

________________ ________________ ________________ ________________

Ⅱ. 根据阅读理解写出下面单词的含义 1. extensive 2. congested 3. infrastructure adj. adj. n. ____________________ ____________________ ____________________

答案解析
Ⅰ. 1. 【解析】选 C。句意: 自云南省遭受严重的旱灾以来, 已经提供 了大量的水和其他一些及时的援助, 包括一支医疗队。由 since 从句可 知, 谓语动词用现在完成时态; 动词用复数形式。 2.【解析】选 C。考查非谓语动词。句意: 令人感到奇怪的是, 格林先 生在讨论中没发表任何评论, 他也是反对这项新政策的。 句子中间部分 为定语, 相当于定语从句 who was also opposed to the new policy。 3.【解析】选 B。句意: 许多房子在上周袭击那个区域的飓风中完全毁 坏了。 因此, 灾民们只能住在由红十字会提供的临时住所里。 as a result of 由于……的原因, 其后要加宾语; as a consequence 因此, 表结果, 符 “quantities of+名词” 作主语时, 谓语

合句意; as usual 通常, 像往常一样; as for 至于, 就……而言。 4.【解析】选 B。考查名词辨析。atmosphere 气氛; state 状态; principle 原则; phenomenon 现象。根据句意 “奥巴马总统保证 7, 000 亿美元的 援助计划能稳定经济状态。” 判断 B 项正确。 5. 【解析】 选 D。 句意: ——你喜欢这条金项链吗, 女士?——它很漂亮, 但 是我买不起。out of one’s price range 超出某人能承受的价格范围。 6.【解析】选 C。考查固定搭配。句意: 平均而言, 不吸烟的人比吸烟 的人健康。above average 在平均以上; below average 在平均以下; on average 平均而言。 7.【解析】选 B。句意: 在这些情况下, 你们会同意我们的看法, 你们的 产品在这个市场上很难立足。under these circumstances 在这些情况下; 其他三个词都有 “情况” 的意思, 但都不与 under 连用。 8.【解析】选 B。考查句型 How does/did it come about that. . . ?意为: “……是怎么回事?” ; bring about 导致, 引起; come across 偶然碰到; come on 加油。 【变式备选】 When I and keep it. A. come about C. come to B. come through D. come across a good article in reading newspapers, I often want to cut

【解析】选 D。句意: 当我在读报纸看到一篇好文章时, 我就想将其剪 下并保留。 come across 偶遇, 符合句意。 come about 发生; come through

经历; come to 达到。 9. 【解析】选 B。句意: 任何由于疏忽引起的损害必须由借方赔偿。 resulting from 为现在分词短语作后置定语。故选 B。 10.【解析】选 D。句意: 所有科学家都同意这一观点, 即人们为了生产 能量而燃烧化石燃料, 如煤、天然气和石油等, 从而引起了地球温度的 升高。subscribe to 同意, 符合句意。contribute to 导致, 有助于; lead to 导致, 通向; object to 反对。 11. 【解析】选 C。句意: ——我们的假期花费了很多钱。——是吗?只 要你们玩得开心就没有关系。 as long as 只要, 符合句意。 unless 除非; as far as 远到, 尽……; until 直到……为止。 12.【解析】选 A。考查动词辨析。句意: 我永远忘不了我受伤时被那些 村民照顾的日子。tend 照料, 照顾, 护理, 符合句意。observe 观察, 遵 守; advocate 拥护, 提倡, 主张; conduct 实行, 实施, 引导。 13.【解析】选 D。句意: ——你的新队友好吗?——是的。他友善、技术 娴熟、勤奋、聪明; 因此, 我怎么赞扬他都不过分。as a result 因此, 符 合句意。on the contrary 相反; by the way 顺便说一下; in the way 挡道, 碍事。 14. 【解析】选 D。考查介词短语辨析。句意: 我们已准备好付诸实施; 换句话说, 我们打算尽快采取行动。in other words 换句话说, 符合句 意。on the whole 总的来说; in general 大体上; all in all 总之。 15. 【解析】选 B。考查定语从句和强调句。句意: 直到妈妈同意给他 买电脑, 那男孩才答应努力学习, 电脑是他最喜欢的东西。整个句子是

一个强调句型, 强调的是 until 引导的时间状语从句, 在状语从句中又 含有一个非限制性定语从句, 修饰 computer, 故第一个空用 which, 第 二个空用 that。 Ⅱ. 看到一只老鼠让另外一只老鼠咬住自己的尾巴并为它带路后 , 几 位政府官员无比感动。可是一个天真的孩子提出的问题却让他们哑口 无言, 不敢回答。 1.【解析】选 C。由于老鼠躲藏在地下的洞穴中, 所以这些政府官员使 用烟熏的办法 “迫使” 它们出来。 2.【解析】选 A。此处提到官员们认为所有的老鼠都已经逃跑了, 再结 合上一段第一句前半部分内容可知此时他们开始了 “清理” 工作。 3.【解析】选 A。众所周知, 老鼠见到人后会马上逃跑, 但是这两只老 鼠却没有这么做, 所以让人感到非常 “奇怪” 。 C 项表示 “滑稽的” , 不 符合语境。 4. 【解析】 选 D。 这两只老鼠没有立刻 “逃走” 。 take away 表示 “拿走” ; give away 表示 “分发” ; walk away 表示 “走开” 。 5.【解析】选 B。由本段第二、三句内容可知, 这两只老鼠从洞穴中出 来但没有立刻逃走 , 故应是一只老鼠在洞穴的 “出口” 附近追逐另外 一只老鼠。 6.【解析】选 D。根据下一段后半部分中的 bite on his tail 可知, 其中一 只老鼠试图咬住另外一只老鼠的 “尾巴” 。 7.【解析】选 A。当时每个人都感到困惑, 所以 “走” 近去看个究竟。D

项的主语一般是复数, 因此不恰当。 8.【解析】选 B。本句后半部分提到其中的一只老鼠尽力让那只看不到 东西的老鼠咬住自己的尾巴以便帮那只老鼠逃走 , 由此可知填 blind “瞎的” 。 C 项太笼统; A 项表示 “聋的” ; D 项表示 “机灵的” , 显然错误。 9. 【解析】 选 A。 由上段首句中的 take a look 可推知, 此处为 “目睹” 了 眼前发生的事情。B、D 两项是不及物动词, 语法不正确。 10.【解析】选 D。本句后半部分提到每个人都陷入深思, 由此可知众 人都不说话了。B 项表示 “漠不关心的, 冷淡的” , 显然不符合语境。 11.【解析】选 C。此处 that 用来代指前面的名词 relationship。 12.【解析】选 B。其他人认为这位以色列人的话很有道理, make sense 表示 “有道理, 有意义” 。 13.【解析】选 A。此处与最后一段中的 loyalty 相呼应, loyalty to parents 对父母忠诚。 14.【解析】选 C。其他人思考了一段时间, 感觉这种解释更 “合理” 。 A 项表示 “可见的” ; B 项表示 “敏感的” ; D 项表示 “可说明的, 可解释 的” , 都不符合语境。 15. 【解析】 选 D。 他只是一个孩子, 思想不如成年人深邃, 想法非常 “天 真” 。A 项表示 “头脑简单的” , 为贬义词; B 项表示 “热心肠的” ; C 项 表示 “手段强硬的” 。 16.【解析】选 B。他双手托着下巴显然是在思考, 再结合他所问的问题 可知这个孩子对大人的话感到非常 “困惑” 。 17. 【 解 析 】 选 A 。 此 处 与 上 文 提 到 的 众 人 关 于 这 两 只 老 鼠 间 的

relationship 的讨论相呼应。最后一段的后半部分也是线索提示。 18.【解析】选 C。根据本段后半部分中的内容可知当时的气氛 “凝固” 了, 众人都不敢回答孩子的问题。D 项表示 “膨胀” , 不符合语境。 19.【解析】选 D。所有人都 “羞愧地” 低下了头, 不敢回答天真无邪的 孩子提出的问题。前三项分别表示 “绝望地” “震惊地” “惊奇地” 。 20.【解析】选 A。此处的 establish “建立” 表示的是抽象含义, 与本段 最后部分的 based 相呼应。 Ⅲ. 本文主要讲的是丹麦首都哥本哈根计划将现有的自行车道改建为 自行车上下班专用公路。 1. 【解析】选 A。主旨大意题。文章的第一段是本文主题所在, 再结合 接下来的内容可知本文主要讲丹麦首都哥本哈根计划将现有的自行车 道改建为自行车上下班专用公路, 故选 A 项。 2.【解析】 选 B。 细节理解题。 根据第三段第二句中的 “You have to elbow your way to go forward and some cyclists aren’t always thoughtful” 可知, Lea Bresell 认为主干道诺勒布罗加德大街的自行车道交通现状是糟糕 的。 3. 【解析】 选 C。 推理判断题。 根据第七段最后一句 The jammed bike paths will be widened up to four metres on either side of the road, which will itself be reserved for buses only. 可知诺勒布罗加德大街两旁将分别加 宽作为自行车专用道, 主干道为公交车专用。 故可判断诺勒布罗加德大 街加宽后不允许小汽车通行。

4. 【解析】选 D。细节理解题。根据倒数第二段第一句 His goal is to increase the percentage of suburban commuters cycling to and from the city from the 33 percent it is today to more than 50 percent by 2015. 可知 郊区骑自行车上下班的人数目前只有 33%。故选 D 项。 5. 【解析】 选 A。 细节理解题。 根据最后一段 Already Copenhagen stands out among other European capitals for its cycling infrastructure, counting more than 390 kilometres of bike paths. 可知, 与其他欧洲国家的首都 相比, 丹麦首都哥本哈根的自行车道最长。 【文章大意】 In order to push more commuters to ride bikes, Copenhagen, capital of Denmark, has begun turning its extensive network of cycle paths into bike highways. 【语篇随练】 Ⅰ. 题号 6 8 9 10 原 文 选 项

bite on his tail could not see take a look lost in thought

tail blind Witnessing speechless

Ⅱ. 1.广大的, 广泛的 2. 拥挤的, 堵塞的 3.基础设施; 基础建设

关闭 Word 文档返回原板块。


相关文章:
【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时提升作业(二十九) 选修6 Unit 4 Global warming(人教版 浙江专供)]
【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时提升作业(二十九) 选修6 Unit 4 Global warming(人教版 浙江专供)]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014年高考英语一轮...
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(二十九) 选修6 Unit 4 Global warming]
【复习方略】2014高考英语(人教版通用)课时作业(二十九) 选修6 Unit 4 Global warming]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014高考英语(人教版通用)课时作业(...
【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十九):Unit 4 Global warming(新人教选修6) Word版含答案]
【江西专用】2014高考英语一轮复习课时作业(二十九):Unit 4 Global warming(新人教选修6) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【江西专用】2014届高考英语一轮...
【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时提升作业(二十) 必修4 Unit 5 Theme parks(人教版 浙江专供)]
【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时提升作业(二十) 必修4 Unit 5 Theme parks(人教版 浙江专供)]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014年高考英语一轮复习...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十九) [选修6 Unit 4 Global warming]
【广东专用】2014高考英语一轮复习课时作业(二十九) [选修6 Unit 4 Global warming] 【广东专用】2014高考英语一轮复习课时作业(二十九) [选修6 Unit 4 ...
【复习方略】2014版高考英语(人教版通用)课时作业(九) 必修2 Unit 4 Wildlife protection]
【复习方略】2014高考英语(人教版通用)课时作业(...课时提升作业(九) 必修 2 Unit 4 Ⅰ. 单项填空 ...experts will discuss global health and food ...
【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时提升作业(四) 必修1 Unit 4 Earthquakes(人教版 浙江专供)]
【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时提升作业(四) 必修1 Unit 4 Earthquakes(人教版 浙江专供)]_高中教育_教育专区。【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时...
【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时提升作业(二十八) 选修6 Unit 3 A healthy life(人教版 浙江专供)]
【复习方略】2014年高考英语一轮复习课时提升作业(二十八) 选修6 Unit 3 A ...effect D. attitude of global warming on 【解析】选 B。考查名词辨析。...
2014版英语复习方略 课时提升作业(二十六) 选修6 Unit 1 Art(人教版通用)
2014英语复习方略 课时提升作业(二十六) 选修6 Unit 1 Art(人教版通用)_英语_高中教育_教育专区。今日推荐 180份文档 CET四六级高分通关宝典 ...
更多相关标签: