当前位置:首页 >> 研究生入学考试 >>

2010年考研英语(一)试题


2010 年考研英语(一)试题 Section Ⅱ Reading Comprehension Part A Directions: Read the following four texts.Answer the questions below each text by choosing[A] , [B] ,[C]or[D].Mark your answers on ANSWE

R SHEET 1.(40 points) Text 2 Over the past decade,thousands of patents have seen granled for what are called business methods.Amazon com received one for its“one-click”online payment systern Merrill Lynch got legal protection for an asset allocation strategy.One invenlor patented a tochnique for lying a box Now the nation’s top patent court appears completely ready to scale hack on business-method patents, which have been controversial e,ver since they were first authorized 10 years ago In a movethat has intellectual-property lawyers abuzz the U.S court of Appeals for the federal ctrcuit sald it would usea particular case to conduct a broad review of business-method patents. Inre Bijskl, as the case is known, is“a very big deal”, says Dermis'D Crouch of the University of Missoun School of law.It “has the potential to elinate an entire class of patmts” Curbs on business-method claims would be a dramatic about-face because it was the federal circuit itself that introduced such patents with is 1998 decision in the so-called state Street Bank case, approving a patent on a way of pooling mutual-fund assets. That ruling produced an explosion in business-method patent filings, initially by emerging internet companies trying to stake out exclusive pinhts to specific types of online transactions. Later, move established companies raced to add such patents to their files, if only as a defensive move against rivals that might bent them to the punch. In 2005, IBM noted in a court filing that it had been issued more than 300 business-method patents despite tha fact that it questioned the legal basis for granting them. Similarly, some Wall Street investment films armed themselves with patents for financial products, even as they took positions in court cases opposing the practice。 The Bilski case involves a claimed patent on a method for hedging risk in the energy market. The Federal circuit issued an unusual order stating that the case would be heard by all 12 of the court’s judges, rather than a typical panel of three, and that one issue it wants to evaluste is wether it should “reconsider” its state street Bank ruling。 The Federal Circuit’s action comes in the wake of a series of recent decisions by the supreme. Count that has nurrowed the scope of protections for patent holders. Last April, for example the justices signaled that too many patents were being upheld for “inventions” that are obvious. The judges on the Federal circuit are “reaction to the anti_patent trend at the supreme court” says Harole C wegner, a partend attorney and professor at aeorge Washington University Law School。 26. Business-method patents have recently aroused concern because of [A] their limited value to business [B] their connection with asset allocation

[C] the possible restriction on their granting [D] the controversy over authorization 27. Which of the following is true of the Bilski case? [A] Its rulling complies with the court decisions [B] It involves a very big business transaction [C] It has been dismissed by the Federal Circuit [D] It may change the legal practices in the U.S。 28. The word “about-face”(Line 1, Paro 3)most probably means [A] loss of good will [B]increase of hostility [C]change of attitude [D] change of auiuled 29.We learn from the last two pamgraphs that business-meihod Pateats [A] are immune to legal challenges [B] are of ten unnecessarily issued [C] lower the esteem for pateat holders [D] increase the incidence of risks 30.Which of the following would bethe subject ofthe text? [A]A looming threat to bvamess-melhcd patents [B]Protection for business-method patent holders [C]A legal case regarding business-methodpatents [D] A prevailing tread against business-method patents Text 3 In his book The Tipping Poinl Malcohn aladuell aloues that social epidemics are dliven in largepart by the acting of a tiny minority of special individuals,often calledin flu entials who are unusuall informed, persuasive, or we connect The idea is intuit ively compelling but it doesn't explain howideas actually spread。 The supposed importance of inftuentials derives from a plansible sounding but largely untested theory untested thelry called the "tow-step flow of communication" Information llows from the mediato the inftuentials and from then to ereryone else. Marke ters have embraced the two-step flow became it suggests that if they can just find and influence the in fluent ials, those select people will do most of the ork for them Thetheory also seems to explain the sudden and unexpected popularity of people was wearing promoting or developing whaterver it is before anyoneelse paid attention Anecdotal evidence of this kind fits nicely with the idea that only certain special people call drivetrends In their recent work howeyer some researchers have come up with the finding that in fluentials have far less impact on social epidemics than is genetally supposed In fact they don’t seem to be required of all The researchers' argument stems from a simple obserrating about social influence with the exception of a few celebrities like Oprah Winfrey-whose outsize presence is primanrilly a function of media not interpersonal influence-enen the most influential members of a population simply don't interact with that many others Yet it is precisely these non-celebring influentials who according to the two-step-flow theoryare

supposed to drive social enidemics by influcenciny their friends and colleagues directly .For a social epidemic to occur however each person so sffected must then influcence his or her own acquaintances,who must in turn influence theirs and so on and just how many others pay attention to each of these people has little to do with the initial influential.If people in the network just two degrees removed from the initial influential prove resistant for example from the initial influential prove resistant, for example the casecade of change won't propagate very far or affect many people。 Building on the basic truth about interpersonal influence the researchers studied the dynamics of populations manipulating a number of variables relating of populations manipulating a number of variables relating to people’s abilify to influence others and their tendence to be 31. By citing the book The Tipping Point the author intends to [A] analyze the consequences of social epid emics [B] discuss influentials’ funcition in spreading ideas [C] exemplify people’s intuitive response to social epidemics [D] describe the essential characteristics of influentials 32. The author suggests that the “two-step-flow theory” [A] serves as a solution to marketing problems [B] has helped explain certain prevalent trends [C] has won support from influentials [D] requires solid evidence for its validity 33. what the researchers have observed recenty shows that [A] the power of influence goes with social interactions [B] interpersonal links can be enhanced through the media [C] influentials have more channels to reach the public {D}most celebritiea enjoy wide media attention 34.the underlined phrase “these people”in paragraph 4 refers to the ones who {A}stay outside the network of social influence {B}have little contact with the source of influence {C}are influenced and then influence others {D} are influenced by the initial influential 34.what is the essential slement in the dynamics of social influence? {A}The eageiness to be accepted {B}The impulse to influence others {C}The resdiness to be influenced {D}The inclination to rely on others Text 4 Bankers have been blaming themselves for their troubles in public .Behind eht scenes,they have been taking aim at someone else the accounting standard-setters.Their rules,moan the banks,have forced them to report enormous losses,and it’s just not fair.These rules say they must value some assets at the price atheird party would pay,not the price managers and regulators would like them to fetch。 Unfortunately,banks’lobbying now seems to be working.The details may be

unknowable,but the independence of standard-setters,essential to the proper functioning of capital marksts,is being compromised.And,unless banks carry toxic assets at prices that attract buyers,reviving the banking system will be difficult.After a bruising encounter with Xongress.America;s Financial Accounting Standards Board(FASB)rushed through rule changse.These gave banks more freedom to use models to value illiquid assets and more flexibility in recognizing losses on long0term assets in their income statement.Bob Herz,the FASB’s chairman,cried out against ehose who ”question our motives。”Yet bank shares rose and the changes enhance what one lobby group politely calls”the use of judgment by management。” European ministers instantly demanded that the International Accounting Standards Board(IASB)do likewise.The IASB says it does not want to act without overall planning,but the pressure to fold when it comletes it reconstruction of rules later this year is strong Charlie McCreevy,a European commissioner,warned the IASB that is did”not live in a political vacuum”but”in the real word” and the Europe could yet develop different rules。 It was banks that were on the wrong planet,with accouts htat wastly overvalued assets.today they argue htat market prices overstate loeees,because htey Largerly reflect the temporary illiquldity of markets,not the likely entent of bad debts.The truth will not be known for years.But bank’s shares trade below their book value,suggeting that investors are akeptical.And dead markets partly reflect the paralysis of banks which will not sell assets for fear of booking losses,yet are relucaant to buy all those supposed bargains。 To get the sysytem working again, losses must be recognized and dealt with.America’s new plan to buy up toxic assets will not work unless banks mark assets to levels which buyers find attractive. Successful markets require independent and even combative standard-setters. The FASB and IASB have been exactly that,cleaning up rules on stock options ang pensions,for example,against hostility interests. But by giving in to critics now they are inviting pressure to make more concessions。 36. Bankers complained that they were forced to [A]follow anfavorable asset evaluation rules [B]collect payments from third parties [C]cooperate with the price managers [D]reevaluate some of their assets 37.According to the author,the rule changes of the FASB may result in [A]the dimingishing role of management [B] the revival of the banking syestem [C]the bank’s long-term asset lossers [D]the weakening og its indepentdence 38. According to Paragarph 4,McCreevy objects to the IASB’s attempt to [A] keep away from political influences [B] evade the pressure from their peers [C] act on their own in ruli-setting [D]take gradual measures in reform

39、The author thinks the banks were“on the wrong planet”in that they [A]mis interpreted market price indicators [B]exaggerated the real value of their assets [C]neglected the likely existence of bad debts [D]denied booking losses in their sale of assets 40、The author’s attitude towards standard-setters is one of [A]satisfaction [B]skepticism [C]objectiveness [D]sympathy


相关文章:
2010年考研英语(一)试题
2010年考研英语(一)试题_研究生入学考试_高等教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2010年考研英语(一)试题_研究生入学考试_高等教育_教育专区。...
2010年考研英语二真题及答案
(10 points) 审题谋篇: 专业硕士英语试卷(俗称考研英语(二) )于 2010 年首次登场,和学术型硕士英语试卷 (英语一)分开考察,独立试卷。但是作为同一类考试,英语二...
2010年英语历年考研真题阅读翻译
2010年英语历年考研真题阅读翻译_研究生入学考试_高等教育_教育专区。2010 年 ...从 1917 年开始一 直到 1975 年去世不久前还在为曼彻斯特《卫报》写文章的 ...
2010年考研英语真题答案解析
2010 年考研英语真题答案解析 恩波 年考研英语真题答案解析(恩波 恩波) Section ...3.C 解析:本句的大意为:研究最终总结为一个极具影响力的概念—“霍桑效应”...
2010考研英语真题完整版[1]
2011年考研英语真题免费下... 18页 免费 2010年考研英语一真题及参... 10页 免费 2011考研英语真题及答案详... 17页 免费 2010考研英语真题及答案(免... ...
2010年考研英语(一)真题阅读A
2010年考研英语(一)真题阅读A_研究生入学考试_高等教育_教育专区。2010 年阅读 A Section II Part A Directions: Read the following four texts. Answer the ...
2010年考研英语二真题和答案(完整版)
(15 points) Mobile-phone Subscriptions 答案翻译参考 “坚持不懈”如今已成一...Sincerely yours, Zhang Wei 2010 年考研英语真题答案: 1 [D] designated 2...
2010年考研英语二真题全文翻译答案超详解析
2010年考研英语真题全文翻译答案超详解析_研究生入学考试_高等教育_教育专区。...2012年考研英语二真题全... 20页 1下载券 考研英语阅读真题解析... 761页...
2010年考研英语一试题参考答案
资料来源:中国教育在线 http://www.eol.cn/ 2010 年考研英语一试题参考答案 Section I 1.A 9.C 10.D 13.A 14.D 15.B 16.A 17.D 18.C 2.B Use...
2010年考研英语试题及答案
2010年考研英语试题及答案_研究生入学考试_高等教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2010年考研英语试题及答案_研究生入学考试_高等教育_教育专区。...
更多相关标签:
2010年考研政治试题 | 考研英语试题 | 2017考研英语试题 | 考研英语试题结构 | 2017年考研英语试题 | 2016年考研英语试题 | 2016考研英语试题 | 2017考研英语一试题 |